Nieuwsbrief nummer 16

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nummer 16"

Transcriptie

1 Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 16 Wij vinden het plezierig om je met deze nieuwsbrief op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen. Op dit moment verblijft niemand van ons in Guatemala, maar via de blijven we op de hoogte. Daarom geven we graag het volgende aan je door. De gang van zaken op school. Zoals bekend, ontvangen we elke maand rapportages uit Guatemala. Die geven ons een overzicht van de geldbesteding en een beeld van de gang van zaken met betrekking tot het schoolwerk en de kinderen. Daarnaast rapporteert Marisol Odeja als sociaal werkster over haar werk met de kinderen en met hun ouders. In zijn algemeenheid gaat het goed op school en met de kinderen. Ook voor wat betreft de dagelijkse voeding en de overige hulp die hen geboden wordt. Zoals in veel ontwikkelingslanden het geval is, verslechtert de economie en daardoor de leef- en werkomstandigheden van de gezinnen. Om een voorbeeld te noemen: een fles gas is in prijs binnen enkele maanden met 40% gestegen. Een prijsstijging die nauwelijks op te vangen is door een (arm) gezin. Velen schakelen weer over op het stoken van hout. Door de toegenomen armoede zijn dit schooljaar kinderen van school gegaan om te gaan werken. Want werken is bijdragen aan het gezinsinkomen, zodat er elke dag gegeten kan worden. De school begon in januari met 116 kinderen, nu zijn er nog 111. De leerkrachten en de sociaal werkster Marisol doen er alles aan om de kinderen voor de school te behouden. Door gesprekken met de kinderen zelf en met hun ouders thuis. Door hen te vertellen dat wanneer geen basisonderwijs wordt gevolgd, er geen enkele toekomst voor de kinderen is. De realiteit van elke dag (hoe zorgen we ervoor dat elke dag gegeten kan worden) wint het van een onzeker toekomstperspectief. Dergelijke gesprekken en bezoeken bij de ouders thuis blijven nodig. In juni jl. heeft Marisol 25 maal een huisbezoek afgelegd. In dat verband is het mooi om te noemen dat ook de maandelijkse vergaderingen met de ouders op school (en soms in aanwezigheid van de kinderen) doorgang vinden. In elke vergadering wordt er een thema aan de orde gesteld. Bijvoorbeeld over de omgang en communicatie tussen ouders en kinderen en over gezonde voeding en seksualiteit. Langs deze weg wordt geprobeerd de ouders (heel

2 vaak zijn het alleenstaande moeders) te helpen in de opvoeding en in hun strijd om te overleven in hun vaak armoedige huisjes. Hoe die huisjes eruit zien, toont de foto. Verder blijkt uit haar rapportages dat een particuliere kliniek is gevonden, die de kinderen een medische controle geeft. Vaak zijn aanvullende maatregelen nodig en moeten medicijnen en vitamines er aan te pas komen. De vitamines zijn vooral nodig bij een flink aantal kinderen die ondervoeding kennen. Ook het tandartsbezoek is dit jaar weer opgepakt. De tandarts doet controles en trekt kiezen en tanden. In tegenstelling tot vorig jaar worden nu ook kiezen gevuld. Wij zijn er blij mee dat dit alles gebeurt en dat Marisol het verloop en de voortgang bewaakt en de communicatie met de ouders verzorgt. Om bij dit onderdeel te eindigen, ook de Engelse les gaat gewoon door. Onder aanvoering van Davinsky de Léon krijgt elke groep wekelijks Engelse les, gegeven door vrijwilligers. Jongeren met een studiebeurs. Voor menigeen is het geen nieuws meer, we verstrekken studiebeurzen aan jongeren die in het Básico willen verder leren, nadat ze onze school met succes hebben afgerond. Het zijn er 35, voor het tweede jaar 9 jongeren en voor het eerste jaar 26. Elke maand ontvangen we een rapport over hun studievorderingen en in het algemeen genomen- zijn die goed te noemen. Daar waar ze beneden gemiddeld zijn, ontvangen we hierop een toelichting. En ook nu vervult Marisol Odeja een cruciale rol door gesprekken te houden met jongeren, die afhaken of dreigen af te haken. Een feit is dat 1 jongere is gestopt met de studie vanwege noodzakelijk te verrichten werk. Enkele andere jongeren hebben problemen of er zijn problemen in de gezinnen, waardoor ze minder dagen de opleiding volgen. Marisol probeert hen hierbij te helpen. En om dit onderdeel af te sluiten, wij zijn geraakt wanneer we in het maandrapport lezen dat een meisje/jonge vrouw (die in november a.s. 19 jaar wordt) de studie zal hervatten nadat haar zoontje is geboren. De vraag dringt zich op: welke toekomst heeft zij? Nog een keer: voedselpakketten voor arme gezinnen. In onze vorige nieuwsbrief schreven wij over het uitdelen van pakketten met voedsel voor de allerarmste gezinnen. Nadat de levensmiddelen zijn ingekocht in Guatemala (zie de foto) worden daar pakketten van gemaakt, die worden uitgedeeld. Eén van de initiatiefnemers vierde onlangs haar 60-ste verjaardag en vroeg aan de gasten een bijdrage te leveren voor dit doel, het kunnen verstrekken van de pakketten. Dankzij de gulle donaties van de gasten kwam er 882 binnen. Hiermee kunnen we 7 keer een pakket aan de 22 geselecteerde gezinnen geven. Wij gaan dat eens per kwartaal doen. Vorige maal schreven we al over de eerste keer (uit de pot van het project), inmiddels is in juni de tweede keer verstrekt. De derde keer vindt eind augustus plaats en Renje en Frans zullen in het najaar bij de vierde uitreiking aanwezig zijn. Tot eind 2015 ontvangen de gezinnen zo n tas met boodschappen.

3 Het klimaat in Guatemala. Het klimaat in de wereld verandert, ook in Guatemala. In de 1e week van juni was er een hevig noodweer in de vorm van zware regens gedurende 2 dagen. Dit houdt in dat in 2 dagen onafgebroken de regen als een stortvloed de stad teistert. Water zoekt altijd het laagste punt op en het betekent dat de laagst gelegen delen, waaronder het centrum van onze stad, helemaal onderloopt. De huizen, winkeltjes e.d. blijven zitten met een dikke modderlaag. In de bergen komen vaak aardverschuivingen voor, waarbij alles en iedereen wordt meegesleurd met als gevolg dat veel doden zijn te betreuren. We schrijven hierover omdat veel ouders van onze kinderen in armoedige huisjes wonen. U kunt zich voorstellen wat deze zware regens voor hen betekenen Guatemala kent ook met regelmaat aardtrillingen en aardbevingen. Op 7 juli was er om half 6 s morgens een aardbeving met een sterkte van 7,1 op de schaal van Richter. Zoals steeds was er veel schrik, gingen mensen de straat op of zochten een veilige plek. Gelukkig was er weinig schade, alhoewel er wel enkele doden te betreuren waren. Kinderen op drift, met een ongewisse toekomst In kranten lezen we de verhalen en op de televisie zien we de beelden. Vaak jonge kinderen uit Guatemala, El Salvador en Honduras proberen via Mexico de Verenigde Staten te bereiken om daar te gaan werken (!), geld te verdienen en zo een betere toekomst te krijgen. Duizenden kinderen, die vaak alleen reizen of soms met hun ouders, proberen te voet of per trein illegaal de grenzen over te steken. Deze foto zegt genoeg. Tijdens deze reis van duizenden kilometers lijden ze veel ontberingen, worden afgeperst, uitgebuit en verkracht en velen vinden de dood voordat ze het beloofde land hebben bereikt. Wanneer het gelukt is om de VS te bereiken, wat zullen ze dan in hun nieuwe land, waar ze niet gewenst zijn, ervaren? Wat een triestheid! De oplossing van dit probleem is dat in hun moederlanden voldoende mogelijkheden van scholing en werk worden geboden. Ons project probeert daarin te voorzien, al is het maar op kleine schaal.

4 Financiën; acties en presentaties. Over de financiën kunnen wij positief zijn. In het tweede kwartaal ontvingen wij aan donaties De netto opbrengst van de verkoop van de goederen uit Guatemala leverde ons 410 op. Er waren enkele activiteiten die we speciaal willen noemen. Bij een echtpaar onder de lezers van onze nieuwsbrief is een gezonde tweeling geboren. De kinderen (en hun ouders) maken het goed. De ouders hebben besloten een kennismakingsfeestje voor de nieuw geborenen te houden en vroegen de genodigden geen rompertjes, slabbetjes of iets dergelijks te schenken, maar een bijdrage te doen aan ons project. Met deze tevreden kinderen (de vertaling van Niños Contentos) wilden de ouders aangeven dat zij van alles hebben, maar dat er nog steeds kinderen zijn die het aan veel ontbreekt. Dat leverde ons 435 op. Heel erg bedankt. De Goejanverwelleschool in Gouda heeft een speciale actie voor ons project gehouden. In de vastentijd hebben ze gespaard en via een braderie en spelletjesmiddag hebben ze veel geld voor ons ingezameld. Ze haalden het bedrag van op, terwijl daar ook een netto resultaat op verkoop van Guatemalaspulletjes is behaald van 150. De kinderen wilden voor hun leeftijdgenoten in Guatemala iets doen en dat is ze gelukt! Hartelijk bedankt. En SBO De Cirkel in Capelle aan den IJssel (SBO staat voor Speciaal Basis Onderwijs) heeft een speciale middag en avond voor de ouders georganiseerd tegen het einde van het schooljaar. Op die bijeenkomst was er een barbecue, werden kustwerken die door de kinderen waren gemaakt en tal van andere zaken verkocht. Ook hier waren we uitgenodigd om met een stand te staan nadat we eerst een aantal gastlessen voor de leerlingen hadden gegeven. Ook hier een mooie opbrengst voor ons project van 635. En ook nog een netto opbrengst van 100 uit de verkoop. Deze laatste bedragen zijn nog niet verwerkt in de bedragen in de eerste alinea van dit onderwerp. Ook de leerlingen en het team van De Cirkel geweldig bedankt! Dit was een opsomming van wat activiteiten. Er zijn er meer, maar deze zijn daarom zo leuk om het te melden omdat het hier om kinderen voor kinderen gaat. En dankzij de inzet van de kinderen hier kunnen we de kinderen in Guatemala extra helpen.

5 Tenslotte. Wij willen graag op dit moment een ieder hartelijk bedanken die ons steunt en helpt. Daarbij ervaren wij veel belangstelling en meeleven voor ons werk. Dit ontroert ons en we waarderen dit in het bijzonder. We volstaan met het noemen van nog één voorbeeld. Een lezer van de nieuwsbrief deed mee aan een verkoping en bood aan om, naast haar eigen spulletjes, ook onze Guatemaspulletjes te willen verkopen. Er werd voor 77 verkocht en samen met enkele giften was het resultaat van deze actie bijna 100. Prachtig, wij vinden dit geweldig! Renje en Frans vertrekken op 7 oktober naar Guatemala en hopen op 3 december weer thuis te komen. Daarom verwachten we dat de volgende nieuwsbrief eind 2014 zal verschijnen. Of eerder als er aanleiding voor is. Ontvang je de nieuwsbrieven liever niet meer, laat het ons weten. Je kunt daarvoor het adres: ninoscontentos@gmail.com gebruiken. Krimpen aan den IJssel, augustus Amy & Rien de Kievit en Renje & Frans van Rij. Het project Niños Contentos wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de stichting Corazón para los Niños te Enschede; zie de website: en kies daarna het tabblad: Minerva-school. De initiatiefnemers van het project zijn de 4 hierboven genoemde personen. Zij betalen zelf de kosten van het reizen en van het verblijf in Guatemala. Het door u gedoneerde geld gaat dus volledig naar het project. Het IBAN/bankrekeningnummer is: NL75 ABNA ten name van CPLN Niños Contentos. Het adres is: ninoscontentos@gmail.com. De Stichting Carazón para los Niños (CPLN) heeft een ANBI-goedkeuring, wat betekent dat donaties fiscaal aftrekbaar zijn. Meer informatie vertrekken wij graag. De nieuwsbrief wordt vertaald in het Spaans, zodat ook de betrokkenen in Guatemala op de hoogte blijven van het project.

Nieuwsbrief nummer 15. Wij vinden het plezierig om je met deze nieuwsbrief te informeren over de activiteiten van de afgelopen tijd.

Nieuwsbrief nummer 15. Wij vinden het plezierig om je met deze nieuwsbrief te informeren over de activiteiten van de afgelopen tijd. Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 15 Wij vinden het plezierig om je met deze nieuwsbrief te informeren over de activiteiten van de afgelopen tijd. De gang van zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 19

Nieuwsbrief nummer 19 Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 19 Dit voorjaar hebben Amy en Rien ons project in Guatemala weer bezocht. We zijn blij daarover het een en ander te kunnen vertellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 17

Nieuwsbrief nummer 17 Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 17 Nu Renje en Frans op 3 december jl. zijn thuisgekomen vanuit Guatemala, vinden we het plezierig om je met deze nieuwsbrief op

Nadere informatie

Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 6

Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 6 Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 6 Net vóór de zomervakantie 2012 aanbreekt, ontvangt u deze nieuwsbrief. Hopelijk hebt u nog tijd om deze te lezen, want er is weer

Nadere informatie

Jaarverslag over het project Niños Contentos, projectjaar 2014.

Jaarverslag over het project Niños Contentos, projectjaar 2014. Jaarverslag over het project Niños Contentos, projectjaar 2014. Hieronder vindt u het jaarverslag over ons project voor werkende kinderen in Guatemala. Ondernomen activiteiten in het schooljaar 2014. Hierover

Nadere informatie

Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 8

Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 8 Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 8 Eerder dan de bedoeling was, ontvangt u deze nieuwsbrief vanuit Guatemala. Begin september jl. schreven we dat u in december de

Nadere informatie

Jaarverslag over het project Niños Contentos, projectjaar 2013.

Jaarverslag over het project Niños Contentos, projectjaar 2013. Jaarverslag over het project Niños Contentos, projectjaar 2013. Hieronder vindt u het jaarverslag over ons project voor werkende kinderen in Guatemala. Ondernomen activiteiten in het schooljaar 2013. De

Nadere informatie

Inmiddels zijn een nieuwe leerkracht en een coördinator op school aangetreden. Ze stellen zichzelf even voor.

Inmiddels zijn een nieuwe leerkracht en een coördinator op school aangetreden. Ze stellen zichzelf even voor. Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy Najaar 2016 Nieuwsbrief nr. 2 Madagaskar Stand van zaken Graag informeren wij de lezers over de ontwikkelingen op Madagaskar. In onze vorige nieuwsbrief schreven we

Nadere informatie

Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 4

Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 4 Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 4 Hierbij treft u onze nieuwsbrief aan, die iets eerder verschijnt dan we in december jl. vermoedden. Op dit moment verblijven Renje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel.

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel. Beste leerling, Wij vinden het erg leuk dat jij informatie opvraagt, voor het houden van een spreekbeurt over de voedselbank. Met het downloaden van deze toolkit heb je alle benodigde informatie binnen

Nadere informatie

* Van de secretaris. In dit nummer: * Dank je wel. * Actie Lions: tot 4 januari!

* Van de secretaris. In dit nummer: * Dank je wel. * Actie Lions: tot 4 januari! Van de secretaris... Al onze lezers, gevers, vrijwilligers en cliënten een voorspoedig 2016 toegewenst! 2015 is voorbij. In deze nieuwsbrief veel foto s van gebeurtenissen in het afgelopen jaar. We kijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2014

Nieuwsbrief februari 2014 Nieuwsbrief februari 2014 OPENING ONDERSTEUNINGSHUIS Op 13 september jl. is het Ondersteuningshuis, Stationsplein 6, geopend door wethouder Suijker. In dit pand is de Non-foodbank en een deel van de Voedselbank,

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Steun ons, zodat wij hen kunnen (onder) steunen! Financiële bijdragen kunnen worden gestort op girorekening NL51INGB0001731037 t.n.v. Stichting Mariposa-Peru

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy. Hulpverlening aan scholen op Madagaskar

Jaarverslag Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy. Hulpverlening aan scholen op Madagaskar Jaarverslag 2018 Stichting Fanampiana Sekoly Malagasy Hulpverlening aan scholen op Madagaskar Jaarverslag 2018 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy Ook dit jaar willen we graag een verslag uitbrengen

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2. [1] MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Banknummer: NL49RABO0363853545 Fax: 0315-327300 Gironummer: NL23INGB0001183103 Commerzbank Emmerich: Nijverheidsweg 13B DE41320800100753115100

Nadere informatie

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Les 3: Overleven in de sloppenwijken / Bijlage I I. Introductie aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Er wonen miljoenen mensen in de sloppenwijken van Caracas, verspreid over verschillende

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Stichting Make Sense!

Stichting Make Sense! Stichting Make Sense! Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor de 8e keer vertrokken we met een groep van 16 vrijwilligers naar Doboj Bosnie. Wederom met de vaste kern en een iemand die voor het eerst mee ging.

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË"

Nieuwsbrief STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË" Voor u ligt alweer de zesde nieuwsbrief van onze stichting. De wereld verandert snel,nog steeds zijn in 2016 de berichten van oorlogen, racisme, vluchtelingen

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy

Jaarverslag 2017 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy Jaarverslag 2017 van de Stichting Faniampiana Sekoly Malagasy Amy en Rien de Kievit willen hulp verlenen aan onderwijs op Madagaskar. Om dat mogelijk te maken is gekozen voor een stichting. De Stichting

Nadere informatie

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar!

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar! NIEUWSBRIEF, april 2018, nummer 11 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Beste mensen / geïnteresseerden

Beste mensen / geïnteresseerden Beste mensen / geïnteresseerden Welkom in deze nieuwsbrief van februari 2015. Er is weer van alles te lezen: - over de vrouwen en kinderen. - over het gebouw - over het naai-atelier - een interessant boek

Nadere informatie

nieuwsbrief december 2017

nieuwsbrief december 2017 nieuwsbrief december 2017 365 feestdagen per jaar We duiken de feestdagen in. Kerst, Oud en Nieuwjaar, we gaan er weer van genieten. Jij toch ook? Maar voor we dat doen willen we je nog even bijpraten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting FARE Almere

Beleidsplan Stichting FARE Almere Beleidsplan Stichting FARE Almere 1. Algemeen 2014 wordt het eerste volledige jaar voor de Stichting FARE Almere. Ook in 2014 ontvangt de Stichting geen enkele subsidie en zijn wij afhankelijk van particuliere

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 3 29 SEPTEMBER 2014 THEMA AFRIKA: van de The making off tot aan The day after Wat eindigde als een fraaie afsluiting waar alles wat we als school wenselijk en belangrijk

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2009

Nieuwsbrief april 2009 Nieuwsbrief april 2009 Lieve mensen, Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zit er al weer op, hoog tijd voor een update over stichting Esperanza en onze activiteiten in Nederland en Guatemala. Wij wensen

Nadere informatie

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken!

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken! Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME U kunt het verschil maken! U kunt het verschil maken! voor een alleenstaande moeder, zodat haar kinderen naar school kunnen gaan;

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Van het bestuur. In dit nummer:

Van het bestuur. In dit nummer: Van het bestuur Eind 2015 behaalden we ons certificaat groen. Daarmee werd een belangrijke doelstelling gerealiseerd. We voldoen aan alle regels van voedselveiligheid. Het levert echter ook een nieuwe

Nadere informatie

Latijn: iets voor jou?

Latijn: iets voor jou? : n j i t a L r o o v s iet jou? De Romeinen en wij Waar komen onze letters vandaan? Hoe komen we aan de namen van de maanden? De antwoorden op vele van deze vragen vind je vaak in het verleden bij de

Nadere informatie

Stichting Walanta Jaarverslag 2013 Pagina 2

Stichting Walanta Jaarverslag 2013 Pagina 2 STICHTING WALANTA JAARVERSLAG 2013 Nieuwe start voor Mali pagina 3 Wat deden wij en anderen : pagina 4 en 5 Tamikrest en Koninginnedag,Melanchthon, drukwerk, vrijwilligers Reis naar Mali pagina 5 en 6

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

Kind op maandag. Lied van de week: Opwekking 734: Adem om van U te zingen. Lied van de week: Opwekking 733: Tienduizend redenen

Kind op maandag. Lied van de week: Opwekking 734: Adem om van U te zingen. Lied van de week: Opwekking 733: Tienduizend redenen Datum: 9 februari 2015 Nieuwsbrief 12 Jaargang: 6 REHOBODE In en om school Juf Herma is nog steeds ziek. Zij heeft de ziekte van Ménière. De vervanging wordt gedaan door juf Sandra. Per dag en per week

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Vrijdag 25 September 2015 Jaargang 9, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte te houden

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren Hola amigos de los dientes! Nu we alweer vijf weken in het prachtige Cusco (Peru) zijn leek het ons wel eens tijd worden voor een nieuwsbrief, aangezien jullie ons en de kindertjes van Peru zo geweldig

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie

ALLES WAT EEN KIND NODIG HEEFT, KUNNEN WIJ SAMEN GEVEN

ALLES WAT EEN KIND NODIG HEEFT, KUNNEN WIJ SAMEN GEVEN Stichting Nuestros Pequeños Hermanos NPH Driemaandelijks 2 e trimester 2012 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Nieuwsbrief voor onze vrienden Mei

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014'

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Juni 2014 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 Stichting Bij-1 info@bij-1.nl

Nadere informatie

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland Ga door met mijn strijd Amyotrofische Laterale Sclerose Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Hierbij vindt u het beleidsplan van de Stichting Aloha Foundation,

Nadere informatie

Actie voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal

Actie voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal Actie voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal Niranjan Shresta Foto: Beste sponsor/belangstellende, Op 25 april had een rampzalige aardbeving plaats in Nepal. Het epicentrum lag op 60 km van Kathmandu.

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 december 2015

Nieuwsbrief 6 december 2015 Geachte donateur/geïnteresseerde, In deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond onze stichting. Het grote nieuws is dat op 25 januari 2016 de opening van

Nadere informatie

STICHTING De MORGENSTER ONTVANGSTEN

STICHTING De MORGENSTER ONTVANGSTEN ONTVANGSTEN Wat we mochten ontvangen in 2013 1. Giften en donaties Deelname aan evenementen, het organiseren van acties en uitdelen van onze folders hebben wederom geleid tot het verder uitdragen van onze

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 30 mei 2013 Jaargang 7, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië,

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië, Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden voor Roemenië. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen.

Nadere informatie

Geachte donateur, Stichting Gezinsadoptie Jales

Geachte donateur, Stichting Gezinsadoptie Jales Adres per 1-4-2016 Slotlaan 80 7006 HG DOETINCHEM Telefoon 06-2204 72239 E-mail info@jales.nl ABN-AMRO: NL05 ABNA 044669 96 32 ING : NL39 INGB 000166 61 66 ten name van Stichting Gezinsadoptie Jales, Delft

Nadere informatie

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL 26 EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL Marike Spruyt - de Kloe / Willemieke Reijnoudt De grootste kracht van christelijk onderwijs is dat het bijdraagt aan karakterverandering. Op onze school komen kinderen uit arme

Nadere informatie

Goederenbank De Baronie is op de volgende manieren te bereiken. Website http://www.stillearmoede.org. E-mail gb@stillearmoede.org

Goederenbank De Baronie is op de volgende manieren te bereiken. Website http://www.stillearmoede.org. E-mail gb@stillearmoede.org Goederenbank De Baronie is een particulier initiatief van Jan en Annita Kooijman uit Oosterhout. De status van eind december 2004 is dat er 6 vrijwilligers zijn en 40 à 50 deelnemers. De hele organisatie

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken Jaargang 7, nr.2, oktober 2018 Beste lezer, Voor u ligt de laatste Nieuwsbrief van de Voedselbank Eindhoven met daarin een aantal recente acties en twee oproepen aan u. Allereerst de uitnodiging om op

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen.

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen. Cristina Vasquez-Doorman is de oprichtster van Bocas Sanas, zij is op het idee gekomen om een stichting op te richten voor kinderen die last van gebitsproblemen. Cristina komt zelf uit de Dominicaanse

Nadere informatie

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero Onlangs stond er in een lokale Baskische krant een interview met Juanjo Mateu, de coördinator van de Agrupación, dat wij u graag laten lezen in de Nederlandse vertaling. Meer informatie over deze herbergen

Nadere informatie

Manna.nu Nieuwsbrief. Manna Care

Manna.nu Nieuwsbrief. Manna Care Manna.nu Nieuwsbrief Het is al weer een paar maanden geleden dat u een nieuwsbrief ontving. Dat betekent niet dat de werkzaamheden van Stichting Manna stilliggen, integendeel! Er is heel wat werk verricht

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 Geachte lezer, In mei jl. zijn we opnieuw met een transport in Moldavië geweest. We hebben wederom veel schoolmeubilair kunnen brengen. De scholen zijn hier héél

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum zaterdag 9 november 2013 Jaargang 7, nummer 2 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Dagboek 5 18 maart 2019

Dagboek 5 18 maart 2019 Dagboek 5 18 maart 2019 Het is stil geworden na het vertrek van Jannie, Maaike en Mieke. Maar we gaan al weer vroeg op pad voor het vervolg van onze trainingen, vandaag naar het district Samrong in Takeo.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 3 juni 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 3 juni 2011 Nieuwsbrief 3, juni 2011. Vanuit Hongarije De reis terug naar Hongarije verliep voorspoedig, tot 1 uur voor we thuis waren. Toen brak de as onder de aanhangwagen vandaan. Gelukkig alleen schade aan de

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014.

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014. Chiang mai, september 2014. Schoolresultaten In de laatste nieuwsbrief heb ik vermeld dat er 10 kinderen/jongeren examen zouden doen en vervolgens bekijken, wat voor hen het vervolgtraject zou zijn. Hier

Nadere informatie

De hoed van Oom Nacho

De hoed van Oom Nacho 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 De hoed van Oom Nacho Oom Nacho woont in een klein dorpje in Mexico. Eigenlijk is het geen echte oom, maar

Nadere informatie

Situatie. Bladzijde 1. In dit nummer: Blz.1 Blz.1. Situatie. De Zusters van Lama Gramaya. Blz.2. De cottages. Blz.3. Spullen

Situatie. Bladzijde 1. In dit nummer: Blz.1 Blz.1. Situatie. De Zusters van Lama Gramaya. Blz.2. De cottages. Blz.3. Spullen NIEUWSBRIEF-9 november 2013 Bladzijde 1 Situatie Lama Gramaya Gelukkig konden we na toestemming van de cardioloog toch vertrekken naar Sri Lanka. Tijdens ons bezoek hebben we niet alleen Lama Gramaya bezocht

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

A 99 KVK VA

A 99 KVK VA T.E.S.S. Unlimited ABN Amro NL ABNA 061.97.17.688 Tel: 0575-565874 Patrijsstraat 99 KVK 81814 6971 VA Brummen ANBI-Status 819906268 www.tessunlimited.com Jaarverslag 2016 De stichting heeft ten doel: Het

Nadere informatie

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Voorkomen is beter Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Postbus 545, 3500 AM UTRECHT www.loscachorros.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

JBCF; Jeannine en Billy's Children's Foundation.

JBCF; Jeannine en Billy's Children's Foundation. De stichting Bodhisattva steunt de projecten voor kinderen in nood in Cambodja, die door de heer Billy Barnaart zijn opgericht. Dit houdt in dat alle netto opbrengsten van de stichting die verkregen worden

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Aantal voedselpakketten en cliënten

Jaarverslag 2013. Aantal voedselpakketten en cliënten Jaarverslag 2013 Terugkijkend op 2013 constateren we dat er in onze maatschappij heel veel zaken minder zijn geworden. Zoals, minder werkgelegenheid, minder zekerheden en minder geld in de knip. De consequentie

Nadere informatie

NIEUWSBERICHTEN VAN FECTIO

NIEUWSBERICHTEN VAN FECTIO Beste ouders, partners en andere betrokkenen U ontvangt onze tweede nieuwsbrief, speciaal voor ouders van leerlingen en partners en stakeholders van KS Fectio. We informeren u elk half jaar door middel

Nadere informatie

Berichtje van de leerlingenraad. Kersttruiendag BERICHT VAN DE KERSTCOMMISSIE

Berichtje van de leerlingenraad. Kersttruiendag BERICHT VAN DE KERSTCOMMISSIE Jaargang 17 Nummer 15, 05-12-2018 Nieuws van Sint De Sint en zijn Pieten hebben een bezoek gebracht aan onze school. In een mooie oude auto arriveerde hij op het grote schoolplein. Daar werd hij enthousiast

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie