DOCUMENT. Onderwijsdecreet XVII. 1 Aanwending van het lesurenpakket (III.7)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOCUMENT. Onderwijsdecreet XVII. 1 Aanwending van het lesurenpakket (III.7)"

Transcriptie

1 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel DOCUMENT VVKSO Onderwijsdecreet XVII De onderhandelingen tussen overheid, inrichtende machten en vakorganisaties rond het ontwerp van Onderwijsdecreet XVII (OD XVII) werden einde maart beëindigd. Het belangrijke onderdeel over functiebeschrijving en evaluatie van de personeelsleden werd er voorlopig uitgelicht om een afzonderlijk ontwerpdecreet te worden, waarover de onderhandelingen einde april worden verdergezet. De overige bepalingen van het ontwerp van OD XVII vervolgen ondertussen reeds hun traject. In bijlage vindt u de ontwerpversie van einde maart. Let wel: deze versie moet nog worden besproken in het Vlaams parlement, en kan dus nog wijzigingen ondergaan. Hierbij bieden we u een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste bepalingen van OD XVII. De nummers tussen haakjes verwijzen naar die artikels in het ontwerpdecreet. Alle bepalingen gaan in op 1 september 2007, tenzij anders vermeld. 1 Aanwending van het lesurenpakket (III.7) Vakoverschrijdende opdrachten kunnen voortaan in alle graden, ook in de eerste graad, worden aangeboden onder de vorm van Seminaries 1, dit zijn "uren die geen lesuren zijn" maar wel worden gelijkgesteld met een vak in functie van het bekwaamheidsbewijs van de leraar. Dit kan een mogelijkheid bieden bij het toekennen van vakoverschrijdende opdrachten als bv. Leefsleutels 2. Onder de andere "uren die geen lesuren zijn" wordt 'pedagogische coördinatie' geschrapt; 'interne pedagogische begeleiding' kan enkel nog worden georganiseerd in een instelling met bso. Let wel: de inhoud van dergelijke taken kan nog steeds worden vervat onder de term 'bijzondere pedagogische taken' (BPT), doch deze zijn onderworpen aan de beperking tot 3 % van het lesurenpakket, tenzij het LOC akkoord gaat met een overschrijding van dit percentage. 1 Tot en met waren Seminaries nog niet mogelijk in de eerste graad.voor meer informatie verwijzen we naar de Mededeling "Seminaries: personeelsconsequenties" (M-VVKSO ). 2 Wanneer men dergelijke opdracht toekent als AV Expressie komt dit vak AV Expressie in aanmerking voor TADD, vaste benoeming en reaffectatie voor alle personeelsleden met een vereist bekwaamheidsbewijs. Wanneer men daarentegen de opdracht aanduidt als Seminaries, wordt ze administratief beschouwd als het vak waarmee Seminaries worden gelijkgesteld. Voorbeeld: Seminaries (AV Frans) is vanuit reglementair oogpunt hetzelfde als een lesuur AV Frans. Daardoor krijgt het schoolbestuur meer vrijheid bij de toekenning van de opdracht, aangezien de verplichtingen tegenover TBS/OB'ers en TADD'ers enkel gelden binnen het gelijkgestelde vak.

2 2 Overzicht Onderwijsdecreet XVII versie einde maart Deeltijds beroepssecundair onderwijs (III.12 tot 14, III. 23 en III.33 en VIII.21) Nieuw is dat een centrum voor deeltijds beroepssecundair onderwijs als autonome instelling kan fungeren vanaf 260 leerlingen (programmatienorm) of 240 leerlingen (rationalisatienorm). Het wordt dan geleid door een directeur en kan toetreden tot de scholengemeenschap. De programmatie- en rationalisatienorm voor een centrum verbonden aan een instelling voor voltijds gewoon secundair onderwijs wordt opgetrokken naar 40 leerlingen. 3 Studiereglement (III.17 en IX.14) Het studiereglement, als onderdeel van het school- of centrumreglement, moet nu ook de bijdrageregeling (inclusief de afwijkingen hierop) bevatten. In het voltijds onderwijs moeten de bepalingen over onderwijs aan huis worden opgenomen. Als een leerling definitief wordt uitgesloten uit een voltijdse school waaraan een centrum voor deeltijds beroepssecundair onderwijs is verbonden, dan beslist de uitsluitende school zelf of deze maatregel alleen betrekking heeft op de voltijdse school, of ook op het betrokken CDO. Bij uitsluiting door een CDO geldt dezelfde redenering met betrekking tot de school waaraan dit CDO is verbonden. 4 Rationalisatienorm van instellingen (III.21) Er wordt geëxpliciteerd dat niet enkel de leerlingen van een 3de leerjaar derde graad aso, tso en kso, maar ook de leerlingen van de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) buiten beschouwing worden gelaten wanneer wordt nagegaan of een instelling de rationalisatienorm behaalt. 5 Directeur met lesopdracht (III.27) Indien een instelling minder telt dan 120 resp. 83 leerlingen 3, moet de directeur voortaan geen halftijdse onderwijsopdracht meer krijgen, doch slechts een opdracht van 8/22, 7/21 of 6/20 (bv. BPT-uren). 6 Ondersteunend personeel (III.29) Scholengemeenschappen met een buso-school moeten aan deze instelling het aantal punten toekennen die ze zelf genereert. Deze moet hiermee de betrekkingen van de vastbenoemde personeelsleden in stand houden, en kan betrekkingen voor tijdelijke personeelsleden oprichten. Heeft zij daarna nog punten over, dan kan ze die ter beschikking stellen van de SG. Deze waarborgregeling voor het buso geldt van tot Voorbeeld: de buso-school genereert zelf 350 punten, en organiseert daarmee 4 betrekkingen van 82 punten, samen 328 punten. De rest van 22 punten volstaat niet voor een volgende betrekking, en kan ter beschikking worden gesteld van de SG, d.w.z. voor andere instellingen binnen de SG ofwel (bij wijze van voorafname) ter ondersteuning van de SG. Vaste benoeming in de categorie van het ondersteunend personeel is enkel mogelijk indien er binnen de SG in deze categorie méér vacante betrekkingen zijn dan er personeelsleden ter beschikking zijn gesteld wegens ontstentenis van betrekking. 3 Zie punt 4 van onze Mededeling "Normering van de betrekkingen van directeur en adjunct-directeur" (M-VVKSO ).

3 3 Onderwijsdecreet XVII versie einde maart 2007 Voorbeeld: in een SG is een vacante betrekking van opvoeder (82 punten). Tevens is een administratief medewerker van 63 punten halftijds TBS/OB gesteld en gereaffecteerd in een vacante betrekking. Dit betekent dat slechts in een halftijdse betrekking een benoeming van een tijdelijk personeelslid kan worden uitgesproken. Van deze beperking kan enkel worden afgeweken voor een personeelslid dat TBS/OB is en gereaffecteerd of wedertewerkgesteld in een vacante betrekking van het ondersteunend personeel, of voor een personeelslid dat op zijn verzoek moet worden benoemd op basis van zijn leeftijd van 55 jaar 4. 7 Middelen voor taak- en functiedifferentiatie (III.25 en 31) Instellingen voor gewoon en buitengewoon so binnen een SG genereren vanaf een bijkomende puntenenveloppe die wordt toegekend aan de SG. Deze punten worden aangewend voor een beleid inzake taak- en functiedifferentiatie. De overheid moet de coëfficiënten voor de berekening nog vastleggen, maar in elk geval zal de berekening afhangen van het leerlingenaantal en het lesurenpakket in het gewoon so, en in het buso van het leerlingenaantal. De SG beslist over de verdeling van deze punten op basis van de criteria waarover wordt onderhandeld in het OCSG. De SG kan 10 % van deze punten voorafnemen (of méér, mits het OCSG daarmee akkoord gaat). Vaste benoeming is niet mogelijk in deze voorafname. OD XVII tekent enkel de algemene principes uit; deze zullen later nog worden geconcretiseerd in een Besluit van de Vlaamse regering. Daarin zullen o.a. de coëfficiënten worden vastgelegd voor de berekening van deze punten, en zal worden bepaald welke soort betrekkingen hiermee kunnen worden opgericht. In elk geval gaat het enkel om wervingsambten, niet om selectie- en bevorderingsambten. Ook de mogelijkheden en verplichtingen inzake benoeming, TADD en reaffectatie zullen daarin worden uitgeklaard. 8 Documenten bij aanstelling en benoeming (VIII.18) Bij aanstelling en benoeming wordt voortaan geen attest van goed zedelijk gedrag meer gevraagd, maar wel een uittreksel uit het strafregister. 9 Vervanging van algemeen directeur en coördinerend directeur (VIII.23 en 24) Bij afwezigheid van het personeelslid dat belast is met het mandaat van algemeen directeur of coördinerend directeur, kan het schoolbestuur een ander personeelslid belasten met het mandaat. Ook die interimaris ontvangt de mandaatsvergoeding. 10 Verlofstelsels (VIII.25 tot 27) Sommige dienstonderbrekingen hebben een weerslag op de uitbetaling van de weddetoelage tijdens het jaarlijks vakantieverlof. De toepassing en de verwerking van dit principe had tot nog toe geen reglementaire basis. In deze artikelen wordt in een decretaal kader voorzien. 4 Zie punt 6.2 van onze Mededeling "Vaste benoeming in wervingsambten" (M-VVKSO ).

4 4 Overzicht Onderwijsdecreet XVII versie einde maart 2007 De wijzigingen hebben alleen betrekking op het verlof voor verminderde prestaties en de terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden. Zij hebben uitwerking op 1 september 2007 met financiële gevolgen op de betaling van de zomervakantie Verlof voor verminderde prestaties Een opname van een verlof voor verminderde prestaties (VVP) dat eindigt vóór de zomervakantie vermindert toch de weddetoelage tijdens een proportioneel aantal kalenderdagen in het jaarlijks vakantieverlof. Enkel voor wat de bezoldiging betreft wordt dat aantal dagen in de zomervakantie gelijkgesteld met verlof. Deze kalenderdagen worden echter niet meegerekend om de duur te bepalen van de periode VVP waarop het personeelslid nog recht heeft Terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden De reglementering met betrekking tot de terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden (TBS PA) wordt op verschillende punten aangepast: Ook de opname van een TBS PA die eindigt vóór de zomervakantie vermindert de weddetoelage van vastbenoemde personeelsleden 5 voor een aantal kalenderdagen tijdens het jaarlijks vakantieverlof. De berekeningswijze van dat aantal kalenderdagen gebeurt analoog aan punt Deze onbezoldigde kalenderdagen in de zomervakantie worden niet meegerekend om de duur te bepalen van de periode TBSPA waarop het personeelslid nog recht heeft, en hebben geen invloed meer op de weddeanciënniteit tijdens de maanden juli/augustus. De wettelijke feestdagen, de weekends en de herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie die onmiddellijk voorafgegaan en onmiddellijk gevolgd worden door een periode van TBS PA worden eveneens als een periode van TBS PA beschouwd. Een periode van TBS PA toegekend voor de duur van een volledig schooljaar eindigt steeds op het einde van het schooljaar, zijnde 31 augustus. Ten slotte wordt de opname van een TBS PA mogelijk na de leeftijd van 60 jaar 6. Deze laatste maatregel gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 september Gesubsidieerde opvoeders in internaat (IX.1) Naast de betrekking van beheerder die thans reeds wordt betoelaagd, krijgen de gesubsidieerde internaten met ingang van 1 september 2008 twee gesubsidieerde betrekkingen van studiemeesteropvoeder. Indien er in het internaat ook internen uit het basisonderwijs verblijven, gaat het om tweeënhalve betrekkingen. 12 Leerplicht (IX.3 en 4) Om voor de vervulling van de leerplicht in aanmerking te komen, dienen de leerlingen van het beroepssecundair onderwijs hun opleiding te combineren met reëel werkplekleren. Dit betekent dat de werkcomponent verplicht dient ingevuld te worden. Deze combinatie omvat minimum 28 uren per week. 5 Voor de tijdelijke personeelsleden die recht hebben op een uitgestelde bezoldiging blijft de bestaande reglementering en de berekeningswijze behouden. De berekening van de uitgestelde bezoldiging blijft ongewijzigd omdat hierin de genoten perioden TBS PA niet worden meegenomen. 6 Voorheen was de opname van terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden niet mogelijk na de leeftijd van 60 jaar.

5 5 Onderwijsdecreet XVII versie einde maart 2007 Verder bepaalt de regelgever dat personen die in het wachtregister zijn ingeschreven ook leerplichtig zijn. Momenteel zijn immers uitsluitend personen ingeschreven in het bevolkings- of vreemdelingenregister, leerplichtig. Een wachtregister wordt bijgehouden door elke gemeente, en bestaat in een register van vreemdelingen die zich vluchteling verklaren of die vragen om als vluchteling te worden erkend. 13 Nascholing (IX.6 tot 12) De globale bedragen voor nascholing worden vastgelegd voor de kalenderjaren 2006, 2007 en Het gaat nog steeds om een gesloten enveloppe, zodat het bedrag per voltijdse organieke betrekking afhangt van het totale aantal voltijdse betrekkingen in Vlaanderen. Vanaf 2008 worden er bijkomende budgetten voorzien voor de nascholing van voor directeurs. Elke directeur kan gedurende zijn loopbaan een beroep doen op deze enveloppe voor een bedrag van euro. 14 Inschrijvingsrecht (IX.17 en 18) 14.1 Scholen op één campus Een autonome eerste graad secundair onderwijs en een bovenbouw, gelegen op één campus, d.w.z. binnen eenzelfde of aansluitende kadastrale percelen, konden vanaf 1 september 2005 reeds de inschrijving van een leerling automatisch laten doorlopen van de eerste naar de tweede graad, mits dit expliciet vermeld werd in het schoolreglement. Deze scholen gelegen op één campus worden vanaf de inschrijvingen voor 1 september 2007 nu ook voor andere bepalingen i.v.m. inschrijvingsrecht consequent als één geheel beschouwd: voorrangsrecht voor broers en zussen geldt ook voor de andere school op dezelfde campus recht van de school om de inschrijving te weigeren van een leerling die in de loop van het laatste of het daaraan voorafgaande schooljaar definitief werd uitgesloten geldt ook voor een uitsluiting in de andere school op dezelfde campus Weigeren wegens draagkracht De mogelijkheid voor een school van het gewoon onderwijs om op grond van draagkracht de inschrijving te weigeren van een leerling met een inschrijvingsverslag buitengewoon onderwijs blijft bestaan, maar het statuut van de leerling wordt anders omschreven. In afwachting van een beslissing over de draagkracht wordt de leerling ingeschreven onder de ontbindende voorwaarde van de vaststelling van onvoldoende draagkracht. Deze formulering is juridisch correcter dan de vroegere opschortende voorwaarde. In de praktijk verandert dit niets: de leerling verwerft een plaats in het inschrijvingsregister en de inschrijving wordt al dan niet ontbonden op het moment van de beslissing over de draagkracht van de school. 15 Experiment modularisering (IX.30) Het experiment modulair onderwijs, dat normaliter zou aflopen op 31 augustus 2007, wordt met één jaar verlengd. Die tijd moet de overheid toelaten om alternatieve pistes tegenover elkaar af te wegen en finaal en doordacht naar 1 september 2008 toe een beslissing te nemen.

6 6 Overzicht Onderwijsdecreet XVII versie einde maart Time-outprojecten (X.2) Tot op heden vinden de time-out projecten jaarlijks een juridische grond in de programmadecreten. Met dit decreet wordt een stabiel juridisch kader gecreëerd voor de toekomstige subsidiëring van de timeoutprojecten. 17 Functiebeschrijving en evaluatie van de personeelsleden Zoals gezegd in de inleiding, werden deze artikels voorlopig uit Onderwijsdecreet XVII gelicht om te worden ondergebracht in een afzonderlijk decreet; de onderhandelingen hierover worden einde april verdergezet. De overheid heeft ons gegarandeerd dat alles operationeel zal zijn tegen 1 september 2007.

De betrekkingen in de ambten van adjunct-directeur, coördinator, technisch adviseur en technisch adviseur-coördinator

De betrekkingen in de ambten van adjunct-directeur, coördinator, technisch adviseur en technisch adviseur-coördinator Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-035 datum : 2009-06-26 gewijzigd : 2010-01-20 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

datum : contact :

datum : contact : Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT datum : contact : dps.vvkso@vsko.be, 02 507 07 01 1 Inleiding In ons Flits-bericht van 6 maart hebben we

Nadere informatie

Met ingang van 1 september 2011 wordt het stelsel van VVP/ziekte volledig hervormd onder de modaliteiten die we hierna uiteenzetten.

Met ingang van 1 september 2011 wordt het stelsel van VVP/ziekte volledig hervormd onder de modaliteiten die we hierna uiteenzetten. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO 2011-08-24 Verlof voor verminderde prestaties wegens ziekte vanaf 1 september 2011 Tot in 2010-2011

Nadere informatie

Taak- en functiedifferentiatie in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs

Taak- en functiedifferentiatie in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs SO/2007/03 (pers) 10/07/2007 Taak- en functiedifferentiatie in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs Cao VIII bevat een afspraak over extra middelen voor het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs

Nadere informatie

VACANTVERKLARING VAN BETREKKINGEN IN WERVINGSAMBTEN

VACANTVERKLARING VAN BETREKKINGEN IN WERVINGSAMBTEN Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING Deze Mededeling vervangt de gelijknamige Mededeling van 19 februari 2003, Kl. 90.01.03 Datum: 2004-04-13 Kl.

Nadere informatie

FLITS-BERICHT. De globale puntenenveloppe: nadere toelichtingen en voorlopige cijfers. 1 Inleiding

FLITS-BERICHT. De globale puntenenveloppe: nadere toelichtingen en voorlopige cijfers. 1 Inleiding Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT datum : 2009-05-28 gecorrigeerd : in punt 2.2.2.1 (puntenaantallen per aantal voltijdse betrekkingen in

Nadere informatie

Bijkomende besparingsmaatregelen voor het secundair onderwijs vanaf 2015

Bijkomende besparingsmaatregelen voor het secundair onderwijs vanaf 2015 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO Bijkomende besparingsmaatregelen voor het secundair onderwijs vanaf 2015 Op 24 april beslist de Vlaamse

Nadere informatie

Omkadering die wordt toegekend via de scholengemeenschap

Omkadering die wordt toegekend via de scholengemeenschap Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2003-069 datum : 2003-07-15 gewijzigd : 2013-10-08 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Vacantverklaring van betrekkingen in wervingsambten in 2015

Vacantverklaring van betrekkingen in wervingsambten in 2015 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2004-043 datum : 2004-04-13 gewijzigd : 2015-04-28 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

datum : 2009-05-28 contact : dps.vvkso@vsko.be, 02 507 07 01

datum : 2009-05-28 contact : dps.vvkso@vsko.be, 02 507 07 01 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT datum : contact : dps.vvkso@vsko.be, 02 507 07 01 De globale puntenenveloppe: nadere toelichtingen en voorlopige

Nadere informatie

DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE sessie voor scholengemeenschappen 2 en 3 mei 2013 Hugo De Keersmaecker tel.

DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE sessie voor scholengemeenschappen 2 en 3 mei 2013 Hugo De Keersmaecker tel. 1 DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE sessie voor scholengemeenschappen 2 en 3 mei 2013 Hugo De Keersmaecker dps.vvkso@vsko.be tel. 02 507 07 01 BRONNEN 2 Codex Secundair Onderwijs 17/12/2010 art. 23 tot 31 Reaffectatiebesluit

Nadere informatie

Het ondersteunend personeel

Het ondersteunend personeel Het ondersteunend personeel Opleiding voor schoolsecretariaten Schooljaar 2018-2019 Femke Smout - Jan Taildeman Inge De Luyck Inhoud 1. Inleiding 2. Omkadering 3. Puntenwaarde 4. Vacante betrekking 5.

Nadere informatie

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon secundair onderwijs

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon secundair onderwijs Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL +32 2 507 06 01 www.katholiekonderwijs.vlaanderen MEDEDELING Referentienummer: M-VVKSO-2003-146 Datum: 2003-12-17 Gewijzigd: 2015-09-07 Contact: Dienst Personeel 02 507 07

Nadere informatie

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO Voorontwerp van Onderwijsdecreet XX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs Op 23 februari heeft

Nadere informatie

Opleiding schoolsecretariaten

Opleiding schoolsecretariaten Opleiding schoolsecretariaten 2018-2019 AGODI ACADEMIE Inhoud 1. Inleiding A. Doel van de cursus B. Wetgeving C. Toepassingsgebied en gevolgen D. Draagwijdte vaste benoeming 2. Algemene bepalingen A. Vacantverklaring

Nadere informatie

Het ondersteunend. Personeel

Het ondersteunend. Personeel Het ondersteunend Personeel HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL INHOUDSTAFEL HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 2 HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 4 1. Omkadering...4 1.1. Forfaitaire puntenenveloppe Gemeenschapsonderwijs...4

Nadere informatie

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel. 1 Inleiding en reglementering

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel. 1 Inleiding en reglementering Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-057 datum : 2009-12-01 gewijzigd : 2011-11-16 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

Het ondersteunend. Personeel

Het ondersteunend. Personeel Het ondersteunend Personeel HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 2 HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 3 1. Inleiding... 3 2. Omkadering... 3 2.1. Globale puntenenveloppe... 3 2.2. Forfaitaire

Nadere informatie

Leerkracht en verantwoordelijkheden

Leerkracht en verantwoordelijkheden Nonnemeersstraat 15 9000 Gent 09 267 12 99 info@hetperspectief.net www.hetperspectief.net LEV ~ Groep SO en HO Leerkracht en verantwoordelijkheden Schooljaar 2010-2011 Auteur: Griet Mathieu ~ Martine Baeyens

Nadere informatie

MEDEDELING. Mutatie en nieuwe affectatie. 1 Wetgeving en reglementering. 2 Definities

MEDEDELING. Mutatie en nieuwe affectatie. 1 Wetgeving en reglementering. 2 Definities Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2007-010 datum : 2007-02-15 gewijzigd : 2013-09-24 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

Lerarenplatform in het secundair onderwijs

Lerarenplatform in het secundair onderwijs Lerarenplatform in het secundair onderwijs 1. Inleiding Tijdens het schooljaar 2018-2019 wordt een pilootproject lerarenplatform opgezet om meer tijdelijke leerkrachten werkzekerheid en een opdracht die

Nadere informatie

Aanstelling en benoeming in selectie- en bevorderingsambten

Aanstelling en benoeming in selectie- en bevorderingsambten Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2003-106 datum : 2003-09-19 gewijzigd : 2012-11-28 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Medex-procedure: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014

Medex-procedure: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Bijlage: Medex-procedure: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Uitspraak van Medex: gevolgen afhankelijk van de datum Vastbenoemde personeelsleden die na uitputting van

Nadere informatie

Bijlage: Procedure tot re-integratie: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014

Bijlage: Procedure tot re-integratie: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Bijlage: Procedure tot re-integratie: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Advies van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer Een vastbenoemd personeelslid dat bij attest

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

MEDEDELING. De globale puntenenveloppe. 1 Inleiding. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel

MEDEDELING. De globale puntenenveloppe. 1 Inleiding. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-032 datum : 2009-06-22 gewijzigd : 2015-06-02 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

VASTE BENOEMING. Vereenvoudiging van de procedure Bijkomende vacant verklaringen en meer benoemingsmogelijkheden Praktische schikkingen Voorbeelden

VASTE BENOEMING. Vereenvoudiging van de procedure Bijkomende vacant verklaringen en meer benoemingsmogelijkheden Praktische schikkingen Voorbeelden VASTE BENOEMING Vereenvoudiging van de procedure Bijkomende vacant verklaringen en meer benoemingsmogelijkheden Praktische schikkingen Voorbeelden Vereenvoudiging van de procedure Bestaande procedure:

Nadere informatie

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel vanaf Inhoud. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel vanaf Inhoud. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-057 datum : 2009-12-01 gewijzigd : 2015-07-03 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

De daaraan verbonden salarisschalen (ssc) zijn en blijven: 63 punten ssc 202 ; 82 punten ssc 158 ; 120 punten ssc 542.

De daaraan verbonden salarisschalen (ssc) zijn en blijven: 63 punten ssc 202 ; 82 punten ssc 158 ; 120 punten ssc 542. Wijzigingen in de reglementering met betrekking tot het ondersteunend personeel in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs met ingang van 01/09/2015 Sedert de aanvang van dit schooljaar werden een

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Doelstellingen van de maatregelen uit cao XI De praktijkschok verminderen door een betere en meer kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding

Nadere informatie

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT VVKSO Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs Op 5 december

Nadere informatie

De verdeling van de betrekkingen en de reaffectatie

De verdeling van de betrekkingen en de reaffectatie De verdeling van de betrekkingen en de reaffectatie maart 2015 Hugo De Keersmaecker VVKSO dienst Personeel en schoolbeheer tel. 02 507 07 01, dps.vvkso@vsko.be definities i.f.v. vastbenoemden en reaffectatie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanwending van de leraarsuren en de puntenenveloppe

Veel gestelde vragen over de aanwending van de leraarsuren en de puntenenveloppe Veel gestelde vragen over de aanwending van de leraarsuren en de puntenenveloppe 1) Aanwending leraarsuren invullen document 3B a) Algemene vragen Waarvoor dient het document 3B? Het document 3B dient

Nadere informatie

MEDEDELING. De globale puntenenveloppe. 1 Inleiding. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel

MEDEDELING. De globale puntenenveloppe. 1 Inleiding. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-032 datum : 2009-06-22 gewijzigd : 2011-07-04 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

AFWEZIGHEID LANGE DUUR GEWETTIGD DOOR FAMILIALE REDENEN

AFWEZIGHEID LANGE DUUR GEWETTIGD DOOR FAMILIALE REDENEN MEDEDELING M.12.025 BRUSSEL, 2012-09-13 KLASSEMENT: BESTEMD VOOR: BuBaO CONTACT: Lode De Geyter TREFWOORDEN: 02 507 08 33 @ lode.degeyter@vsko.be Pers/Verloven Verloven OVERZICHT VAN VERLOFSTELSELS 1 VOLLEDIGE

Nadere informatie

Leerkrachten aantrekken en behouden

Leerkrachten aantrekken en behouden Leerkrachten aantrekken en behouden Inleiding Vaststellingen Weinig kandidaten voor korte vervangopdrachten 25% startende leraren uit onderwijs na 2 jaar 70% startende leraren opdracht < 2/3 42% startende

Nadere informatie

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs stand van zaken 31 maart 2010

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs stand van zaken 31 maart 2010 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO 2010-03-31 Voorontwerp van Onderwijsdecreet XX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs stand

Nadere informatie

Alle scholen van het gewoon en buitengewoon basisonderwijs kunnen deelnemen aan het pilootproject lerarenplatform.

Alle scholen van het gewoon en buitengewoon basisonderwijs kunnen deelnemen aan het pilootproject lerarenplatform. Lerarenplatform 1. Inleiding Tijdens het schooljaar 2018-2019 start het pilootproject lerarenplatform om tijdelijke leerkrachten meer werkzekerheid te bieden. De leerkrachten in het lerarenplatform krijgen

Nadere informatie

Op Stapel juni Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel

Op Stapel juni Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel Op Stapel 2016-09 16 juni 2016 16-06-2016 Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel In de rubriek Op Stapel geven de collega s van de afdeling Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs

Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT VVKSO 2008-11-26 Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs Binnenkort

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten

Cursus voor schoolsecretariaten Cursus voor schoolsecretariaten 2015-2016 Reglementering Begrippen Procedure Bezoldiging Mededeling Overzicht programma 2 Reglementering Decreet van 09/04/1992 Besluit Vlaamse Regering 29/04/1992 Omzendbrief

Nadere informatie

Cao XI Leerplicht. 4 september 2018

Cao XI Leerplicht. 4 september 2018 Cao XI Leerplicht 4 september 2018 Programma Inleiding Lerarenplatform Omzetting niet-ingevulde vervangingen in vervangingseenheden TADD en vaste benoeming 10/09/2018 2 inleiding Cao XI leerplicht afgesloten

Nadere informatie

Ook voor de personeelsleden aangesteld in een selectie- of bevorderingsambt wordt de uitbetaling tijdens de zomervakantie

Ook voor de personeelsleden aangesteld in een selectie- of bevorderingsambt wordt de uitbetaling tijdens de zomervakantie Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2004-069 datum : 2004-06-22 gewijzigd : 2010-02-08 contact : Dienst personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Verlof tijdelijk andere opdracht VTAO

Verlof tijdelijk andere opdracht VTAO Verlof tijdelijk andere opdracht VTAO Inhoudstafel 1. inleiding 2. wie? 3. wanneer een VTAO/TAO? 4. verlof TAO en TBSOB 5. aanvang duur einde 6. dienstonderbreking op een TAO-opdracht 7. volume/bezoldiging

Nadere informatie

Bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs in het Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX

Bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs in het Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT VVKSO Bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs in het Voorontwerp van Onderwijsdecreet XIX Onderwijsdecreet

Nadere informatie

Tijdelijke Aanstelling van Doorlopende Duur

Tijdelijke Aanstelling van Doorlopende Duur Tijdelijke Aanstelling van Doorlopende Duur 1. Inleiding Sinds 1 september 2003 geldt een eenvormige voorrangsregeling voor alle onderwijsniveaus en alle netten: de tijdelijke aanstelling van doorlopende

Nadere informatie

Lerarenplatform: concept

Lerarenplatform: concept Lerarenplatform Lerarenplatform: concept Doel Tijdelijke leerkrachten werkzekerheid bieden Gewoon SO-BuSO: 350 VTE Takenpakket Vervangingen verzekeren (afwezigheden< een schooljaar) Zinvolle pedagogische

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 55037 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE VLAAMSE OVERHEID N. 2010 2962 [C 2010/35615]

Nadere informatie

Het lerarenplatform is beperkt tot de wervingsambten van het bestuurs- en onderwijzend personeel.

Het lerarenplatform is beperkt tot de wervingsambten van het bestuurs- en onderwijzend personeel. Lerarenplatform in het basisonderwijs 1. Inleiding Tijdens het schooljaar 2018-2019 wordt een pilootproject lerarenplatform opgezet om meer tijdelijke leerkrachten werkzekerheid en een opdracht die voldoende

Nadere informatie

Leerkrachten aantrekken en behouden. Mevr. Hilde Lesage & mevr. Patricia Van Reet

Leerkrachten aantrekken en behouden. Mevr. Hilde Lesage & mevr. Patricia Van Reet Leerkrachten aantrekken en behouden Mevr. Hilde Lesage & mevr. Patricia Van Reet Inleiding Vaststellingen Weinig kandidaten voor korte vervangopdrachten 25% startende leraren uit onderwijs na 2 jaar 70%

Nadere informatie

1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is?

1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is? 1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is? Eenmaal het schoolbestuur het ambt (opvoeder of administratief medewerker) en

Nadere informatie

VR DOC.1605/2

VR DOC.1605/2 VR 2018 2112 DOC.1605/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van de betrekkingen, de terbeschikkingstelling wegens

Nadere informatie

Loopbaanonderbreking modaliteiten vanaf 2011-2012

Loopbaanonderbreking modaliteiten vanaf 2011-2012 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO 2011-06-22 Loopbaanonderbreking modaliteiten vanaf 2011-2012 Cao IX, die begin december 2010 werd afgesloten

Nadere informatie

De prestatieregeling in het gewoon basisonderwijs

De prestatieregeling in het gewoon basisonderwijs De prestatieregeling in het gewoon Colloquium Mechelen-Brussel 28 november 2018 Els Goeminne Suzy Sterck Dienst Personeel 1. Regelgeving 1.1 Wettelijke basis Decreet Basisonderwijs (25/02/1997) Decreet

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten () Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 2. TBSOB Overzicht programma Reglementering/Toepassingsgebied Begrippenkader TBSOB

Nadere informatie

Globale puntenenveloppe 2009 : visieontwikkeling

Globale puntenenveloppe 2009 : visieontwikkeling Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel INTERN DOCUMENT VVKSO CODIS/DOC/08/23 Globale puntenenveloppe 2009 : visieontwikkeling Inhoudstafel 1 Uitgangspunten...

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XIX DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming;

Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XIX DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming; Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XIX DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming; Na beraadslaging, BESLUIT: De Vlaamse minister van Werk, Onderwijs

Nadere informatie

referentienr.: M -VVKSO-2005-048 datum: 2005-12-20 gewijzigd: 2011-09-23 contact: Dienst Personeel en schoolbeheer, dps.vvkso@vsko.

referentienr.: M -VVKSO-2005-048 datum: 2005-12-20 gewijzigd: 2011-09-23 contact: Dienst Personeel en schoolbeheer, dps.vvkso@vsko. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr.: M -VVKSO-2005-048 datum: 2005-12-20 gewijzigd: 2011-09-23 contact: Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 Jeroen Depoortere

infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 Jeroen Depoortere Jeroen Depoortere 1 Personeelsadministratie lerarenplatform vacantverklaring van bepaalde opdrachten van personeelsleden met een do clustering vervangingseenheden wijzigingen CLB wijzigingen DKO varia

Nadere informatie

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F 2 0 1 1

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F 2 0 1 1 Welkom Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F 2 0 1 1 inhoud WAT MAG JE VERWACHTEN Soorten verlofstelsels Aanmoedigingspremie Procedure in de

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT: Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van bepaalde personeelsleden van het Gemeenschapsonderwijs, het decreet van 27 maart 1991 betreffende

Nadere informatie

VR DOC.1196/2BIS

VR DOC.1196/2BIS VR 2018 2610 DOC.1196/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van de betrekkingen, de terbeschikkingstelling

Nadere informatie

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING,

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING, Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ZITTING APRIL 1996 ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ZITTING APRIL 1996 ONTWERP VAN DECREET Stuk 248 (1995-1996) Nr. 9 VLAAMS PARLEMENT ZITTING 1995-1996 2 APRIL 1996 ONTWERP VAN DECREET houdende tijdelijke beperking inzake programmatie en benoeming in sommige onderwijssectoren IN EERSTE LEZING

Nadere informatie

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon en buitengewoon basisonderwijs en in de internaten

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon en buitengewoon basisonderwijs en in de internaten Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL 02 507 07 01 www.katholiekonderwijs.vlaanderen MEDEDELING Referentienummer: Datum: 2016-03-21 Gewijzigd: --- Contact: Dienst Personeel 02 507 07 01 dienst_personeel@katholiekonderwijs.vlaanderen

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten

Cursus voor schoolsecretariaten Cursus voor schoolsecretariaten 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding A. Wetgeving B. Toepassingsgebied 2. Algemene bepalingen A. Vacantverklaring B. Voorwaarden personeelslid C. Voorwaarden betrekking D. Ingangsdatum

Nadere informatie

LOOPBAANONDERBREKING: MODALITEITEN VANAF HET SCHOOLJAAR

LOOPBAANONDERBREKING: MODALITEITEN VANAF HET SCHOOLJAAR Vlaams Verbond van het Katholiek Buitengewoon Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL MEDEDELING M.11.030 BRUSSEL, 2011-06-22 KLASSEMENT: BESTEMD BuBaO en BuSO VOOR: CONTACT: Lode De Geyter TREFWOORDEN:

Nadere informatie

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel Op Stapel 2015-06 13 mei 2015 13-05-2015 Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel In de rubriek Op Stapel geven de collega's van de afdeling Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 15 februari 2008 tot vaststelling

Nadere informatie

VR DOC.0272/1

VR DOC.0272/1 VR 2011 0804 DOC.0272/1 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de regeling van de jaarlijkse vakantie voor de administratief medewerker en voor bepaalde personeelsleden van het administratief personeel

Nadere informatie

WELKOM INFOSESSIE SOFTWARELEVERANCIERS

WELKOM INFOSESSIE SOFTWARELEVERANCIERS WELKOM op de INFOSESSIE voor SOFTWARELEVERANCIERS 10 juni 2015 Personeelsadministratie Jeroen Depoortere Senior adviseur AgODi ICT 2 Personeelsadministratie vaste benoeming beperking vervangingen puntenenveloppe

Nadere informatie

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de vervangingen van korte afwezigheden DE VLAAMSE REGERING,

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de vervangingen van korte afwezigheden DE VLAAMSE REGERING, Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de vervangingen van korte afwezigheden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van bepaalde personeelsleden

Nadere informatie

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel Op Stapel 2017-08 30 mei 2017 30-05-2017 Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel In de rubriek Op Stapel geven de collega s van de afdeling Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar

AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar 1/ 5 AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar 2018-2019 Luik 1: Aanvraag van het personeelslid Ik, ondergetekende... Stamboeknummer... wonende te... personeelslid

Nadere informatie

MEDEDELING. Moderne vreemde talen in de B-stroom en in het bso. 1 Algemeen

MEDEDELING. Moderne vreemde talen in de B-stroom en in het bso. 1 Algemeen Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2010-021 datum : 2010-03-26 gewijzigd : 2014-02-06 contact : Dienst Leren en onderwijzen,

Nadere informatie

Personeelsreglementering. basisonderwijs

Personeelsreglementering. basisonderwijs Personeelsreglementering gewoon basisonderwijs Colloquium directies Mechelen-Brussel 22 november 2017 Mogelijke agenda (met ruimte voor vraagstelling) 1. Personeelsformatie 2. Tijdelijke aanstelling 3.

Nadere informatie

De globale puntenenveloppe

De globale puntenenveloppe De globale puntenenveloppe DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE De globale puntenenveloppe...1 1. Algemeen...2 2. Berekening van de globale puntenenveloppe...3 2.1. Parameters voor de berekening...3 2.2. Berekeningswijze

Nadere informatie

Mogelijkheden voor het keuzegedeelte in de eerste graad

Mogelijkheden voor het keuzegedeelte in de eerste graad Dienst CUR Guimardstraat 00 BRUSSEL + 07 06 0 www.katholiekonderwijs.vlaanderen DOCUMENT Mogelijkheden voor het keuzegedeelte in de eerste graad 07-0- Mogelijkheden voor het keuzegedeelte in de eerste

Nadere informatie

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3 Welkom Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3 inhoud WAT MAG JE VERWACHTEN Soorten verlofstelsels Aanmoedigingspremie

Nadere informatie

Globale puntenenveloppe

Globale puntenenveloppe Globale puntenenveloppe 2018-2019 A g e n t s c h a p v o o r O n d e r w i j s d i e n s t e n Koning A l b e r t I I - l a a n 1 5, 1 2 1 0 B r u s s e l Afdeling secundair onderwijs - Scholen en leerlingen

Nadere informatie

Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving. Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel

Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving. Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel Geschiedenis GO! evaluatie steeds bestaan KB 22 maart 1969 (Rijksonderwijs): beoordeling alle personeelsleden

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XVII DE VLAAMSE REGERING,

Vlaamse Regering. Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XVII DE VLAAMSE REGERING, Vlaamse Regering Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XVII DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming; Na beraadslaging, BESLUIT: De Vlaamse minister

Nadere informatie

Bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs in de Definitieve versie van Onderwijsdecreet XIX

Bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs in de Definitieve versie van Onderwijsdecreet XIX Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT VVKSO Bepalingen voor het gewoon secundair onderwijs in de Definitieve versie van Onderwijsdecreet XIX Op

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten () Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 Overzicht programma Cursus puntenenveloppen: 1. Reglementering 2. Soorten punten 3.

Nadere informatie

Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie

Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel DOCUMENT Datum: 2007-03-01 Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie 1 Functiebeschrijving 1.1 Tekst van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT: Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997 en de Codex Secundair Onderwijs van 17 december 2010, wat betreft maatregelen aan kinderen met specifieke onderwijsbehoeften

Nadere informatie

Berekening van de globale puntenenveloppe in het (buitengewoon) secundair onderwijs

Berekening van de globale puntenenveloppe in het (buitengewoon) secundair onderwijs Berekening van de globale puntenenveloppe in het (buitengewoon) secundair onderwijs 1. Voorbeschouwingen Deze omzendbrief geldt voor het voltijds gewoon secundair onderwijs, het buitengewoon secundair

Nadere informatie

S C H O L E N G E M E E N S C H A P S A E F T I N G H E INFOSESSIE TADD V O O R L E E R K R A C H T E N D I N S D A G 8 J U N I

S C H O L E N G E M E E N S C H A P S A E F T I N G H E INFOSESSIE TADD V O O R L E E R K R A C H T E N D I N S D A G 8 J U N I Welkom S C H O L E N G E M E E N S C H A P S A E F T I N G H E INFOSESSIE TADD V O O R L E E R K R A C H T E N D I N S D A G 8 J U N I 2 0 1 0 TADD in de scholengemeenschap Saeftinghe T I J D E L I J

Nadere informatie

Op Stapel juli Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel

Op Stapel juli Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel Op Stapel 2016-12 7 juli 2016 07-07-2016 Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel In de rubriek Op Stapel geven de collega s van de afdeling Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XIX DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming;

Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XIX DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming; Voorontwerp van decreet betreffende het onderwijs XIX DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming; Na beraadslaging, BESLUIT: De Vlaamse minister van Werk, Onderwijs

Nadere informatie

PERSONEEL TEN LASTE VAN HET WERKINGSBUDGET

PERSONEEL TEN LASTE VAN HET WERKINGSBUDGET PERSONEEL TEN LASTE VAN HET WERKINGSBUDGET 1 Wat is het? Een inrichtende macht werft personeelsleden aan: Met werkingsmiddelen Vlaamse ondersteuningspremie Eigen middelen (enkel deeltijds kunstonderwijs)

Nadere informatie

MEDEDELING. Aandachtspunten bij de toetreding van een buso-school tot de scholengemeenschap. 1 Inleiding

MEDEDELING. Aandachtspunten bij de toetreding van een buso-school tot de scholengemeenschap. 1 Inleiding SB.12.36 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2006-131 datum : 2006-11-27 gewijzigd : 2012-03-29 contact : Dienst Personeel

Nadere informatie

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Breekiezel 27, 3670 Meeuwen-Gruitrode Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Artikel 1: Wettelijk kader

Nadere informatie

MEDEDELING. De verdeling van de betrekkingen; reaffectatie en wedertewerkstelling

MEDEDELING. De verdeling van de betrekkingen; reaffectatie en wedertewerkstelling Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2003-071 datum : 2003-07-16 gewijzigd : 2015-07-09 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Voorbeelden TBSOB, reaffectaties en wedertewerkstellingen

Voorbeelden TBSOB, reaffectaties en wedertewerkstellingen 1 Voorbeelden TBSOB, reaffectaties en wedertewerkstellingen 2 Voorbeeld 1: definitie van hetzelfde ambt - SVWO Een personeelslid met als bekwaamheidsbewijs Bachelor grafische en digitale media + BPB is

Nadere informatie

Inhoudsopgave 3. Woord vooraf 7 DEEL I. INLEIDENDE BEPALINGEN 9 DEEL II. BEGRIPPEN 11

Inhoudsopgave 3. Woord vooraf 7 DEEL I. INLEIDENDE BEPALINGEN 9 DEEL II. BEGRIPPEN 11 Codificatie secundair onderwijs.fm Page 3 Friday, October 7, 2011 8:07 AM INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 3 Woord vooraf 7 DEEL I. INLEIDENDE BEPALINGEN 9 DEEL II. BEGRIPPEN 11 DEEL III. GEMEENSCHAPPELIJKE

Nadere informatie

Deze betrekkingen worden in bijlage omschreven per school, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende instellingsnummers.

Deze betrekkingen worden in bijlage omschreven per school, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende instellingsnummers. CENTRAAL SECRETARIAAT SCHOLENGEMEENSCHAP GENT-DRONGEN E. De Deynestraat 2, 9000 GENT 0474/87 75 19 Gent, 21 maart 2018 Bericht van vacantverklaring voor vaste benoeming in wervingsambten De vzw Provincialaat

Nadere informatie

MEDEDELING. De verdeling van de betrekkingen; reaffectatie en wedertewerkstelling

MEDEDELING. De verdeling van de betrekkingen; reaffectatie en wedertewerkstelling Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2003-071 datum : 2003-07-16 gewijzigd : 2015-07-09 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie