INTRODUCTIEBROCHURE. Medische beeldvorming 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTRODUCTIEBROCHURE. Medische beeldvorming 2"

Transcriptie

1 INTRODUCTIEBROCHURE Medische beeldvorming 2 Hoofdverpleegkundige: Daniël Vandenbussche September 2010

2 WELKOMSTWOORD Beste student Van harte welkom op de dienst medische beeldvorming. Deze introductiebrochure is een hulpmiddel om je snel wegwijs te maken op onze dienst, je stage zo vlot mogelijk te laten verlopen en tevens om een optimale service te verlenen aan de patiënten die ook op onze afdeling centraal staan.

3 ALGEMENE GEGEVENS HOOFDVERPLEEGKUNDIGE: Daniël Vandenbussche DIENSTHOOFD: Dr. P. Van Wettere ARTSEN: Dr. A. Broeders Dr. B. Claikens Dr. A. Favril Dr. G. Heirwegh Dr. G. Jackers Dr. S. Legrand Dr. W. Roelandt Dr. P. Van Wettere Dr. Assistent K.U. Leuven ONDERZOEKEN: Röntgenstralen Röntgenstralen zijn elektromagnetische trillingen met een bepaalde golflengte en frequentie, die zich naar alle richtingen uitbreiden. De röntgenstralen situeren zich aan het uiteinde van het bekende spectrum van de elektromagnetische trillingen. We dringen er zeer sterk op aan een elementaire kennis te hebben over de fysische eigenschappen van röntgenstralen. Dit is waarschijnlijk al gezien op school. Kijk dit zeker eens na. Ook op dienst is er voldoende informatie beschikbaar. Vraag er naar. TEAM: Het personeel omvat een verpleegequipe, afdelingsassistenten, medisch secretaressen en administratief personeel. Alle personeelsleden functioneren op beide campussen, met uitzondering van het personeel mammografie, medisch secretaressen en administratief bedienden. Stagementor: Joris Kerckhof. PLAATS: De dienst is gelegen op de eerste verdieping in de gang die het ziekenhuis verbindt met de polikliniek. De onderzoeken gebeuren zowel bij ambulante patiënten, als bij patiënten die in het ziekenhuis verblijven. De dienst behoort tot de kritische campus waardoor ook veel patiënten via de dienst spoedgevallen aangemeld worden. Er is dus een zeer grote doorstroming van patiënten. Daardoor is er een aangepaste organisatie en architectonische indeling vereist.

4 GRONDPLAN: 1. wachtzaal ambulante patiënten: alle ambulante patiënten 2. wachtzaal 1: ziekenhuispatiënten vóór een CAT-scan onderzoek 3. zaal 0: CAT-scanner 4. (Doka): ontwikkelen van foto s met gebruik van daglichtsysteem 5. zaal 2: radiografie met digitale beeldvorming 6. wachtzaal 2: ziekenhuispatiënten na een CAT-scan onderzoek en ziekenhuispatiënten vóór en ná een onderzoek in zaal 2 7. zaal 3: standaardradiografie 8. zaal 4: standaardradiografie 9. zaal 5: echografie + kleurendoppler 10. zaal 6: echografie + kleurendoppler 11. zaal 7: mammografie 12. wachtzaal 3: ziekenhuispatiënten vóór en ná een onderzoek van zaal 3 t.e.m. zaal 7 VEILIGHEID EN BESCHERMING: Röntgenstralen zijn ioniserende stralen en houden zodoende een potentieel risico in. Op onze afdeling zijn alle wettelijke veiligheids- en beschermingsvoorzieningen aanwezig. Volg stipt de raadgevingen van het personeel op i.v.m. beschermende kledij, plaats,... tijdens het onderzoek. Deze introductiebrochure moet dan ook gelezen worden vooraleer te starten met je stage. We vragen je dit te bevestigen door je naam te vermelden en te tekenen op een lijst bij de hoofdverpleegkundige.

5 DAGINDELING, ORGANISATIE VAN DE DIENST Diensturen 1) Werkdagen: a. dagdienst: tot uur tot uur b. vroegdienst: tot uur tot uur c. laatdienst: tot uur tot uur d. nachtdienst: tot uur 2) Weekends: Er is een permanente aanwezigheid van minstens 1 personeelslid. Organisatie en dagindeling Iedere patiënt wordt eerst administratief ingeschreven aan de receptie. Aan de receptie worden de aanvragen per zaal verdeeld. Men houdt rekening met zaken als hoogdringendheid, afspraken, Op onze afdeling krijgt ieder personeelslid een specifieke taak of röntgenzaal toegewezen. Ook de stagiair krijgt een röntgenzaal toegewezen. D.m.v. een beurtrol tijdens je stageperiode komen alle röntgenzalen aan de beurt. De lijst met de taakverdeling ligt elke morgen aangepast in het bureel van de hoofdverpleegkundige. Daar zie je in welke zaal je moet functioneren en met welke verpleegkundige/technieker je dient samen te werken. Solidariteit en wederzijdse samenwerking zijn van groot belang in dit systeem van taaktoewijzing!

6 VOORKOMENDE PATHOLOGIE/PATIENTENPOPULATIE/TERMINOLOGIE Medische Beeldvorming is een medisch-technische dienst die nauw samenwerkt met alle verpleegdiensten in het ziekenhuis. Daarom zijn de voorkomende pathologie, patiëntenpopulatie en terminologie zeer uitgebreid. Specifieke terminologie vind je terug in de procedureboeken. VERWACHTINGEN VANUIT DE DIENST MBV NAAR DE STUDENT TOE Infomap voor studenten AZ Damiaan Oostende Deze map moet vooraf gelezen zijn. De hierin vermelde verwachtingen (rubriek 8) zijn ook van toepassing op onze afdeling! Medische beeldvorming is geen gewone dienst Elke zaal is verdeeld in een onderzoeksruimte en een bedieningsruimte. Betreed nooit zonder beschermende kledij de onderzoeksruimte tijdens scopie of röntgenopname en volg steeds de raadgevingen van de dokters en personeelsleden op. Een dienst MBV is ten opzichte van andere diensten in een ziekenhuis zeer technisch. Voor de patiënt is het onderzoek slechts een deel van wat hem bezighoudt, wanneer hij op onze dienst komt. Allerlei vragen spelen door zijn hoofd: zal het pijn doen, zal ik me moeten uitkleden, waarom moest ik nuchter blijven, hoelang zal het duren, enz. Het technisch aspect is dus zeker niet het enige waar aandacht moet aan gegeven worden, dit zowel voor de student als voor het personeel. Een patiënt mag dus niet als een onderzoek van behandeld worden! Theorie vooraf inzien Een goede anatomische kennis van het menselijk lichaam is eigenlijk een noodzaak voor een stage op onze dienst. Dus een opfrissing... Op iedere zaal is een procedureboek aanwezig waarin alle onderzoeken, specifiek voor die bepaalde zaal, beschreven staan. Hierin is zowel de voorbereiding, als de uitvoering en de nazorg bij ieder onderzoek beschreven. Specifieke verwachtingen op de dienst Medische Beeldvorming Een röntgenopname op een juiste manier kunnen bekijken, d.w.z. wat is rechts - links, boven - onder. De grote anatomische structuren (hersenen, longen, leven, wervelzuil, ) kunnen herkennen/aantonen op een CAT-opname. Kennis inzake de stralingshygiëne en de concrete toepassing ervan. Kennis in verband met contraststoffen (risicogroep, bijwerkingen, behandeling). De patiënten op een correcte manier informeren en geruststellen in verband met het radiologisch onderzoek van toepassing, deze informatie blijft nuttig op de volgende stageplaatsen en zelfs in het latere beroepsleven. Vlotte samenwerking met het team van personeelsleden op de dienst, vnl. inzake nazorg, informatieverlening aan de patiënt. Leren gebruik maken van een procedureboek. De basisprincipes toepassen bij een medisch - technisch onderzoek vb. positionering van de patiënt bij een RX van de Thorax (Face, Profiel).

7 AANBOD LEERMOMENTEN Team Door een beurtrol worden zoveel mogelijk onderzoeken bijgewoond, daarbij wordt gestreefd dat je niet enkel als toeschouwer maar als een volwaardig teamlid meefunctioneert. De personeelsleden bieden je dan ook de kans om actief deel te nemen. Vaardigheden De totaalzorg van een onderzoek samen met het team realiseren. We denken aan volgende vaardigheden: Werken met het procedureboek (in te kijken vóór het begin van een onderzoek). Patiënten telefonisch oproepen vanuit het ziekenhuis (naam van de patiënt, welk onderzoek, welke wachtzaal). Patiënt op een tactvolle manier afhalen uit de wachtzaal: 1. de angst leren onderkennen (onwetendheid, schrik voor pijn, ) 2. in een paar woorden uitleggen welk onderzoek ze krijgen; meer uitleg geven onder toezicht of hulp inroepen 3. uitleggen aan de patiënt wat er moet uitgekleed worden, aanbieden van een hemdje, indien nodig helpen bij het uit -en aankleden van de patiënt. Tijdens het onderzoek leren praten met de patiënt (geruststellen, bemoedigen, ). Letten op het comfort van de patiënt (hoofdkussen, in bed - rolstoel helpen, ). Kinderen leren opvangen, geruststellen. Bij contrasttoediening: 1. navragen of de patiënt tot een risicogroep behoort; 2. onderkennen van de nevenverschijnselen. Een perfusie klaarmaken. Nazorg naar patiënt en administratie. VARIA Stageverslag Voor het stageverslag mag je steeds de protocols inkijken of overnemen. Er wordt wel aandacht gevraagd voor het beroepsgeheim, d.w.z. geen protocols met de naam van de patiënt, geneesheer of hoofding van het ziekenhuis in het verslag! Na de stage Graag kregen we van de student een respons van hoe de stage verlopen is.

8 BESLUIT Een dienst medische beeldvorming wordt dikwijls gezien als een louter technische dienst, waar geen plaats is voor verpleegtechnieken en procedures, er worden toch maar enkel foto s genomen. De evolutie in de medische beeldvorming gaat echter razend snel. Een CAT-scan bv. is niet enkel meer een foto nemen. Patiënten dienen voorbereid te worden, IV leidingen geplaatst, kontrast toegediend. En wat bij een arteriografie, Bij alle onderzoeken zijn de 8 BASISPRINCIPES in meer of mindere mate van toepassing, het is zeer nuttig enkele onderzoeken eens te toetsen aan deze basisprincipes. BIJ DEZE WENSEN DE DOKTERS EN HET PERSONEEL VAN DE DIENST MEDISCHE BEELDVORMING JE EEN LEERRIJKE EN AANGENAME STAGEPERIODE TOE!

9 AANDACHT VEILIGHEID EN BEPERKEN RISICO S Risicogroep Personeel Verplegend personeel, Ergotherapeuten, kinesist, psychologen, afd. assistenten; onderhoudspersoneel Aard van risico Preventiemaatregelen Niet toegelaten Kans op blootstelling aan agressie Inschatten van het risico door informatie. Bij bekend risico wordt student niet alleen gelaten. Geneeskundig attest kunnen voorleggen dat hij/zij voldoet. Zwangere studenten Heb je vragen of suggesties m.b.t. deze introductiebrochure, aarzel dan niet contact te nemen met Thierry Claeys, begeleidingsverpleegkundige AZ Damiaan. tclaeys1@azdamiaan.be

INTRODUCTIEBROCHURE. Medische beeldvorming 1

INTRODUCTIEBROCHURE. Medische beeldvorming 1 INTRODUCTIEBROCHURE Medische beeldvorming 1 Hoofdverpleegkundige: Ludo Coulier September 2011 WELKOMSTWOORD 2 Beste student Van harte welkom op de dienst medische beeldvorming. Deze introductiebrochure

Nadere informatie

ZE 400 MEDISCHE BEELDVORMING

ZE 400 MEDISCHE BEELDVORMING 2014-2015 Az Damiaan Thierry Claeys Cel begeleiding en retentie ZE 400 MEDISCHE BEELDVORMING INTRODUCTIEBROCHURE STUDENTEN VERPLEEGKUNDE Beste student Van harte welkom op de dienst Medische Beeldvorming.

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Dagziekenhuis inwendige geneeskunde Hartelijk welkom in het Dagziekenhuis

Nadere informatie

Medische Beeldvorming. Informatiebrochure

Medische Beeldvorming. Informatiebrochure Medische Beeldvorming Informatiebrochure Inhoud 1 Artsen en medewerkers 4 2 Voor het onderzoek 4 3 De dag van het onderzoek 5 3.1 Wat brengt u zeker mee? 5 3.2 Inschrijving 5 3.3 Het onderzoek 6 3.4 Na

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten pediatrie Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis X3 Noord Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 41 25 053/72 40 87 Fax 053/72 47 93 Pagina 1 Verwelkoming Allereerst heten

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN DAGHOSPITAAL E2 1

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Spoed

Onthaalbrochure studenten Spoed Onthaalbrochure studenten Spoed Inhoud...1 1 Welkom...3 2 Gegevens van de afdeling...4 2.1 Voorstelling van de verpleegeenheid...4 2.1.1 Voorstelling personeel...4 2.1.2 Aantal bedden...4 2.1.3 Bezoekuren...4

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Medische beeldvorming

Introductiebrochure studenten: Medische beeldvorming Introductiebrochure studenten: Medische beeldvorming Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING

Nadere informatie

Medische beeldvorming. Dienst specifieke informatie

Medische beeldvorming. Dienst specifieke informatie Medische beeldvorming Dienst specifieke informatie Radiologie 1. Voorstelling van de dienst Hoofdverpleegkundige: Tim Schokkaert, tel. 03 890 16 52, Tim.Schokkaert@sjk.be De dienst medische beeldvorming

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 012 39 63 60 daghospitaal@azvesalius.be Versie april 2017 VOORWOORD Welkom op de eenheid E2, dagziekenhuis Tongeren.

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 2 Inhoud 1. WELKOM 4 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING 5 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid 5 2.1.1. Voorstelling personeel 5 2.1.2. Bezoekuren 5 2.1.3. Patiëntenprofiel

Nadere informatie

Risico op tillen van lasten of belastende houding. Risico op contact met besmette patiënten of producten

Risico op tillen van lasten of belastende houding. Risico op contact met besmette patiënten of producten Vzw Algemeen Ziekenhuis Damiaan Oostende Gouwelozestraat 100 8400 Oostende Tel.: (059) 4140 40 Fax.: (059) 4140 20 Dienst ZE 200 -ZE 210-ZE220 ZE 225 ZE240 ZE 245 ZE 340- ZE410- ZE 415- ZE 420- ZE425-

Nadere informatie

Radiografie (RX) informatie voor patiënten

Radiografie (RX) informatie voor patiënten Radiografie (RX) informatie voor patiënten 2 WAT IS EEN RADIOGRAFIE? Met een radiografie maken we beelden met behulp van röntgenstralen of RX-stralen. Wanneer RX-stralen door het menselijk lichaam gaan,

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

De dienst Spoedgevallen

De dienst Spoedgevallen De dienst Spoedgevallen De dienst Spoedgevallen als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over dienst Spoedgevallen 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop opvang

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. MCB. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11

AZ VESALIUS. Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. MCB. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. DAGHOSPITAAL

Nadere informatie

Voorstelling. VE101 Mid-Care

Voorstelling. VE101 Mid-Care Voorstelling VE101 Mid-Care Versiedatum: 09/08/2011 1 VERWELKOMING 2/6 Beste student De hoofdverpleegkundige, de praktijklector en de ganse equipe heet je welkom op VE 101. Van onze kant garanderen we

Nadere informatie

Verpleegafdeling Medisch oncologie / endocrinologie

Verpleegafdeling Medisch oncologie / endocrinologie Verpleegafdeling Medisch oncologie / endocrinologie 1. Opdracht Op de afdeling medische oncologie en endocrinologie is verpleging vooral gericht op: Medische oncologie: verzorging en behandeling van patiënten

Nadere informatie

Infobrochure voor de. Studenten 26/01/2011. -Een introductie binnen het a.z. Vesalius- 1

Infobrochure voor de. Studenten 26/01/2011. -Een introductie binnen het a.z. Vesalius- 1 Infobrochure voor de Studenten 26/01/2011 -Een introductie binnen het a.z. Vesalius- 1 Infobrochure voor de studenten Inleiding : Welkom op de afdeling Radiologie & Medische Beeldvorming van het a.z. Vesalius

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Voorstelling van de dienst De polikliniek voor Urologie is gelegen op 0P3. Op onze polikliniek worden de patiënten gezien voor consultatie en worden er ook verschillende

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie Onthaalbrochure studenten Cardiologie Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden... 4 2.1.3.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: Spoed Verantwoordelijke: Pieter Van Turnhout Telefoon: 03 650 50 45 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure Radiologie GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure Radiologie GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie Radiologie Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 10-07-2017 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN

Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Voorstelling van de dienst 4 1.1 Wat? 4 1.2 Waar? 4 1.3 Wie? 4 1.4 Indeling 5 2. Patiëntenpopulatie 6 3. Werking van de dienst 6 3.1.

Nadere informatie

Studentenbrochure VE Palliatieve Asse. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE.

Studentenbrochure VE Palliatieve Asse. Hier komt titel van persbericht. OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE. Studentenbrochure VE Palliatieve Asse Hier komt titel van persbericht Pagina 1 OLV Ziekenhuis Palliatieve zorgeenheid AS11 Bloklaan 5 1730 ASSE 02 300 63 93 Verwelkoming Met deze brochure willen we je

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth

Patiënteninformatie. Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth Patiënteninformatie Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team : onze

Nadere informatie

Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening

Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening Beste patiënt Ons pijncentrum is een door de overheid erkend multidisciplinair centrum voor de behandeling van chronische pijn. In overleg met uw arts,

Nadere informatie

Nucleaire geneeskunde. Nucleaire

Nucleaire geneeskunde. Nucleaire Nucleaire geneeskunde Nucleaire Inhoud 1 Welkom... 3 2 Multidisciplinair team... 3 3 Inleiding... 3 4 Wat is Nucleaire geneeskunde?... 4 5 Dagplanning... 4 6 Taakomschrijving... 5 6.1 Wat wordt er van

Nadere informatie

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS INHOUDSTAFEL Vrijwilligers, een onmisbare schakel 3 1. Wat is palliatieve zorg? 4 2.

Nadere informatie

RAADPLEGING IVF Introductiebrochure Raadpleging IVF Campus Sint-Jan Juni 2015

RAADPLEGING IVF Introductiebrochure Raadpleging IVF Campus Sint-Jan Juni 2015 RAADPLEGING IVF Voorwoord Namens de ganse equipe van de raadpleging IVF, heten we je van harte welkom. Wij willen je graag als nieuwe medewerker opnemen in onze groep. Wij willen ons inzetten zodat je

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Infiltratie van het sacroiliacaal gewricht (SI gewricht)

Patiënteninformatie. Infiltratie van het sacroiliacaal gewricht (SI gewricht) Patiënteninformatie Infiltratie van het sacroiliacaal gewricht (SI gewricht) Inhoud Inleiding... 3 Omschrijving en doel van de behandeling... 3 Voorbereiding op de behandeling... 4 Verloop van de behandeling...

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Infobundel stage SPM Pagina 2

Infobundel stage SPM Pagina 2 Infobundel stage SPM Pagina 1 Infobundel stage SPM Pagina 2 / Beste student(e), Hartelijk welkom op SPM van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je

Nadere informatie

Welkom op de afdeling G2

Welkom op de afdeling G2 Welkom op de afdeling G2 bezoek van 14u tot 20u30 niet in de voormiddag 057 35 62 81 YG2@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 2 e verdiep westvleugel G-blok - kamers 853-877 1. Arts WIE ZIJN WE? 1.1.

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Stagementoren:

Nadere informatie

Hoe wordt mijn familielid opgevolgd en ondersteund? Voor het nauwkeurig toedienen van medicatie en infusen gebruiken we infuus- en medicatiepompen.

Hoe wordt mijn familielid opgevolgd en ondersteund? Voor het nauwkeurig toedienen van medicatie en infusen gebruiken we infuus- en medicatiepompen. Beste Uw familielid of naaste werd opgenomen op de dienst intensieve zorg voor continue opvolging en gespecialiseerde zorg. We volgen de patiënt op de grootst mogelijke zorg en hopen samen met u op een

Nadere informatie

Welkom op de afdeling D5 D5.001N

Welkom op de afdeling D5 D5.001N Welkom op de afdeling D5 D5.001N Neurologie bezoek van 14u tot 20u30 kamer 670 t.e.m. 687 van 14u30 tot 15u en van 19u tot 19u30 kamer 682 niet in de voormiddag 057 35 64 51 bij voorkeur tussen 14u en

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Hier komt titel van persbericht Versie 2012-2013 Pagina 1 OLV Ziekenhuis Afdeling ve Materniteit Asse Bloklaan 5 1730 Asse Tel. 02 300 62 99 Verwelkoming

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling....

Nadere informatie

Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN

Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Voorstelling van de dienst 4 1.1 Wat? 4 1.2 Waar? 4 1.3 Wie? 4 1.4 Indeling 5 2. Patiëntenpopulatie 5 3. Werking van de dienst 5 3.1 Dagindeling

Nadere informatie

Welkom op onze dienst Intensieve Zorgen. Patiënteninformatie

Welkom op onze dienst Intensieve Zorgen. Patiënteninformatie Welkom op onze dienst Intensieve Zorgen Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Intensieve Zorgen 2 Inhoudstafel 1. Welkom op onze dienst... 4 2. Praktische informatie over onze afdeling...

Nadere informatie

ZE 540 PALLIATIEVE ZORGEN

ZE 540 PALLIATIEVE ZORGEN 2014-2015 Az Damiaan Thierry Claeys Cel begeleiding en retentie ZE 540 PALLIATIEVE ZORGEN INTRODUCTIEBROCHURE STUDENTEN VERPLEEGKUNDE Beste student In naam van het verpleegkundig team heten we je welkom

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL MC BILZEN

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL MC BILZEN Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL MC BILZEN 012 39 61 11 bilzendaghospitaal@azvesalius.be Versie sept 2015 Voorstelling van het ziekenhuis Architectuur Het

Nadere informatie

Welkom op de dialyseafdeling

Welkom op de dialyseafdeling Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Welkom op de dialyseafdeling Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Jessa Ziekenhuis vzw Campus

Nadere informatie

Hoe wordt mijn familielid opgevolgd en ondersteund? Voor het nauwkeurig toedienen van medicatie en infusen gebruiken we infuus- en medicatiepompen.

Hoe wordt mijn familielid opgevolgd en ondersteund? Voor het nauwkeurig toedienen van medicatie en infusen gebruiken we infuus- en medicatiepompen. Beste Uw familielid of naaste werd opgenomen op de dienst intensieve zorg voor continue opvolging en gespecialiseerde zorg. We volgen de patiënt met de grootst mogelijke zorg en hopen samen met u op een

Nadere informatie

Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal. Patiënteninformatie

Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal. Patiënteninformatie Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Inwendig / oncologisch daghospitaal (S3) 2 Inhoudstafel 1. Inleiding... 4 1.1. Praktische informatie...

Nadere informatie

Introductiebrochure voor studenten MEDISCHE BEELDVORMING

Introductiebrochure voor studenten MEDISCHE BEELDVORMING Zorg met een menselijk gelaat Introductiebrochure voor studenten MEDISCHE BEELDVORMING 012 39 78 22 Versie april 2017 VOORWOORD Dienst Medische beeldvorming Welkom op de afdeling Radiologie & Medische

Nadere informatie

INTRODUCTIEBROCHURE PATIËNTENVERVOER

INTRODUCTIEBROCHURE PATIËNTENVERVOER INTRODUCTIEBROCHURE PATIËNTENVERVOER Inhoud Voorwoord... 3 Voorstelling van het ziekenhuis... 4 Voorstelling van patiëntenvervoer... 10 Wat is onze taak?... 10 Waar kan je ons vinden?... 10 Dienstregeling...

Nadere informatie

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1 Informatiebrochure Gastro-enterologie X3Z Hier komt titel van persberich Pagina 1 Toepassingsgebied VE Gastro-enterologie Aalst Gastro-Enterologie 1. Dokters Dr. J. Vandervoort (diensthoofd) Dr. P. Van

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Contactnummer: Francis Vermote hoofdverpleegkundige. dr. Peter Casteleyn verantwoordelijke arts spoedgevallendienst

Contactnummer: Francis Vermote hoofdverpleegkundige. dr. Peter Casteleyn verantwoordelijke arts spoedgevallendienst spoedgevallendienst Op de spoedgevallendienst kunt u terecht voor alle dringende medische problemen. We beschikken over de nodige faciliteiten om patiënten in de meest kritische toestand op te vangen.

Nadere informatie

Infobrochure voor studenten. Palliatieve Zorg Straat 194

Infobrochure voor studenten. Palliatieve Zorg Straat 194 Infobrochure voor studenten Palliatieve Zorg Straat 194 Infobrochure Palliatieve Zorgen straat 194 2 INHOUDSOPGAVE ALGEMENE GEGEVENS 4 Globale omschrijving van de afdeling: 4 Functies: 4 PROFIEL VAN DE

Nadere informatie

Het multidisciplinaire team

Het multidisciplinaire team Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van de afdeling revalidatie. We raden aan om deze brochure

Nadere informatie

Het Klinisch Laboratorium

Het Klinisch Laboratorium Het Klinisch Laboratorium Het Klinisch Labo als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het Klinisch Labo 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 2 Organisatie en werkposten 37 2.1 Werkpost receptie

Nadere informatie

Onthaalbrochure Spoed CA

Onthaalbrochure Spoed CA Onthaalbrochure Spoed CA Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling.... 7 Vroege dienst: 07u00-12u00,

Nadere informatie

STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE. Sector Man, vrouw en kind. Ingang 71/ route

STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE. Sector Man, vrouw en kind. Ingang 71/ route STUDENTENBROCHURE POLI UROLOGIE Sector Man, vrouw en kind Ingang 71/ route 710-713 1 INLEIDING De polikliniek Urologie is te bereiken via ingang 71, route 710. We zien er patiënten voor consultaties en

Nadere informatie

Infobundel stage Pediatrie B4

Infobundel stage Pediatrie B4 Pagina 1 Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst pediatrie van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte en leerrijke manier

Nadere informatie

Onthaal van nieuwe medewerkers

Onthaal van nieuwe medewerkers Onthaal van nieuwe medewerkers CHECKLIST voor PETERS en METERS Checklist Onthaal van nieuwe werknemers pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Het wat en waarom van peter- en meterschap... 3 Gebruik van de checklist...

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

Medische Beeldvorming ZNA STER

Medische Beeldvorming ZNA STER Informatiebrochure voor studenten Auteur Emiel Beijer Publicatiedatum 7/07/2015 Trefwoorden Medische Beeldvorming, Radiologie, Rx, MRI, CT, Echografie, Röntgenopnamens, anatomie, pathologie, beeldverwerking

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6)

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Studenteninformatie Versie 1.0 Beste student Binnenkort vat je je stage aan in ons ziekenhuis. Deze brochure bevat alle praktische en nuttige info over de afdeling

Nadere informatie

! " # $% & $%' ( $ ) * +%, -% ) $ 0 1 1 ". ( ) & + ) 2!1 & * 2! + & 7 89 : ;<5 )

!  # $% & $%' ( $ ) * +%, -% ) $ 0 1 1 . ( ) & + ) 2!1 & * 2! + & 7 89 : ;<5 ) ! " # $% & $%' ( $ ) * +%, -% ) $././ 0 1 1 ". ( ) & + ) 2!1 & * 2! + 3-4 % - 5-4 3 6-4 - + & 7 89 : ;

Nadere informatie

INTRODUCTIEBROCHURE RAADPLEGING GYNAECOLOGIE/VERLOSKUNDE

INTRODUCTIEBROCHURE RAADPLEGING GYNAECOLOGIE/VERLOSKUNDE INTRODUCTIEBROCHURE RAADPLEGING GYNAECOLOGIE/VERLOSKUNDE Ziekenhuis Oost-Limburg 2 1. Medisch team Diensthoofd: Dr. Ombelet Andere gynaecologen: Dr. De Jonge Dr. Gyselaers Dr. Mestdagh Dr. Ombelet Dr.

Nadere informatie

Introductiebrochure Laboratorium Tel.: 089/

Introductiebrochure Laboratorium Tel.: 089/ Introductiebrochure Laboratorium Tel.: 089/50 61 20 Welkom Beste student, nieuwe collega, Wij willen je van harte welkom heten op onze afdeling. De eerst volgende dagen en weken zullen nieuw en spannend

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: van de Vijver Lut Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren:

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst)

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) 1 1. Inleiding De hoofdverpleegkundige en zijn team heten u van harte welkom op de PAAZ-dienst van het Sint- Andriesziekenhuis Tielt. PAAZ staat voor

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

Infobrochure. Chirurgisch. dagziekenhuis

Infobrochure. Chirurgisch. dagziekenhuis Infobrochure Chirurgisch dagziekenhuis Infobrochure Chirurgisch Dagziekenhuis Mevrouw, mijnheer, Deze onthaalbrochure is opgesteld om uw verblijf in het dagziekenhuis zo aangenaam vlot mogelijk te laten

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Geriatrie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Geriatrie introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Geriatrie 24-04-2015 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Dagziekenhuis geriatrie Beste student Binnenkort start je je stage op onze dienst, het

Nadere informatie

Welkom op de dienst intensieve zorgen

Welkom op de dienst intensieve zorgen Welkom op de dienst intensieve zorgen bezoek van 14u30 tot 15u van 19u tot 19u30 057 35 60 41 YIZ@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 1 e verdieping / Medisch technisch blok WIE ZIJN WE? 1. Anesthesisten

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking op onze afdeling.

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten

Onthaalbrochure studenten Onthaalbrochure studenten Materniteit / Verloskamer Neonatologie Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoudstafel 1. Voorwoord 2. Voorstelling van de afdeling 2.1 Multidisciplinair team 2.2 Architectuur

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel 1263/826/6 - GZA - februari 2016 Onthaalbrochure Verpleegeenheid 4 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Mijnheer, Mevrouw De artsen en de verpleegkundigen

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling....

Nadere informatie

Verpleegafdeling orthopedie

Verpleegafdeling orthopedie Verpleegafdeling orthopedie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling orthopedie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten,

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor stagiairs

Onthaalbrochure voor stagiairs Onthaalbrochure voor stagiairs Welkom Met deze brochure willen wij u welkom heten in ons ziekenhuis. We hopen dat u met het doornemen van deze brochure een antwoord vindt op enkele vragen over uw stage.

Nadere informatie

Werkgever: AZ Jan Portaels

Werkgever: AZ Jan Portaels DEPARTEMENT PREVENTIE BIJLAGE 1: RISICO-EVALUATIE MOEDERSCHAPSBESCHERMING Werkgever: AZ Jan Portaels Adres: Gendarmeriestraat 65 1800 VILVOORDE tel: 02/254.64.00 Verantwoordelijke geneesheer - IDEWE: Verantwoordelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: CODA Verantwoordelijke: Ann Schrauwen Telefoon 03 633 20 10 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan zijn

Nadere informatie

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure Intensieve Zorgen Pediatrie Studentenbrochure 01. Inleiding Beste student, Met deze brochure willen we je goed informeren over onze afdeling, medewerkers en patiënten ter voorbereiding van je stage. Uiteraard

Nadere informatie

Bij onderzoeken met contrastmiddel is het belangrijk

Bij onderzoeken met contrastmiddel is het belangrijk CT-Scan algemeen Inleiding CT is de afkorting van computertomografie. De CT-scan (ook wel CAT-scan genoemd) maakt gebruik van röntgenstraling opgewekt vanuit een zogenaamde röntgenbuis, net zoals dat gebeurt

Nadere informatie

Onthaalbrochure spoedgevallendienst

Onthaalbrochure spoedgevallendienst Onthaalbrochure spoedgevallendienst Diensthoofd spoedgevallen: dr. Dirk Van der Donckt Medisch coördinator spoedgevallen: dr. Hilde Quintens Hoofdverpleegkundige: dhr. Chris Van Dijck Telefoon onthaal

Nadere informatie

EENHEID BEROERTEZORG en midcare

EENHEID BEROERTEZORG en midcare EENHEID BEROERTEZORG en midcare EENHEID BEROERTEZORG en midcare Wat is de eenheid beroertezorg/ midcare? Op de eenheid beroertezorg/midcare verblijven patiënten met nood aan continue observatie en monitoring.

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Chirurgisch daghospitaal Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Structuur van de afdeling 4 2. Aantal erkende bedden 4 3. Doelgroep patiënten 4 4. Specifieke behandelingen/opnames 5 5. Algemene werkwijze op

Nadere informatie

Introductiebundel voor studenten

Introductiebundel voor studenten Spoedgevallen juni 2014 1 1. INHOUDSTAFEL 1. INHOUDSTAFEL 2. VOORSTELLING VAN SPOEDGEVALLEN 3. VERWACHTINGEN NAAR DE STUDENT TOE 4. HET SPOEDTEAM 5. PLATTEGROND SPOEDGEVALLEN 6. VERPLEEGKUNDIG PATIENTENDOSSIER

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie