WG KLEUTERPARTICIPATIE 27/09/2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WG KLEUTERPARTICIPATIE 27/09/2018"

Transcriptie

1 GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe TEL: WG KLEUTERPARTICIPATIE 27/09/2018 Vanaf januari 2019 zullen volgende leden van de werkgroep niet meer deel uit maken van deze werkgroep: - de opdracht van Heidi Verstappen in het AMIF-project/Onderwijscentrum Gent eindigt - de opdracht van Diana Scamburova in het REYN-project eindigt (VBJK) - er zijn herstructureringen bij Kind en Gezin, zij worden samengevoegd met VAPH kinderen en het agentschap jongerenwelzijn vanaf 1/1. Ze krijgen ook een andere naam. Anne Goethals zal geen aanspreekpunt meer zijn voor kleuterparticipatie maar ze zal een van de medewerkers zijn in het Meetjesland. We danken hen voor de geleverde inspanningen en betrokkenheid bij deze werkgroep. 1. Goedkeuren verslag 22/03/2018 Het verslag is goedgekeurd 2. Aanmeldprocedure Nieuwe regelgeving voor basis en secundair, gewoon en buitengewoon onderwijs De Vlaamse Regering heeft een nieuw kader beslist voor de regelgeving aanmelden/inschrijven voor basis en secundair, gewoon en buitengewoon onderwijs. We beperken ons hier tot gewoon basisonderwijs. Over buitengewoon basisonderwijs is er nog maar weinig bekend. Scholen mogen geen weigeringsdocumenten meer uitschrijven, behalve wanneer er aangemeld wordt. Als je niet aanmeldt, moet je alle kinderen inschrijven. Dit is vooral bedoeld om kampeertoestanden te vermijden. Voor Gent maakt dit niet zoveel verschil omdat de scholen van Gent decretaal verplicht zijn om aan te melden. Het is mogelijk dat door de nieuwe regelgeving scholen van buiten Gent die in een buurgemeente van Gent liggen, nog aansluiten bij de aanmeldingsprocedure van Gent.

2 Er is ook een tijdlijn voorzien in die nieuwe regelgeving, alle scholen in Vlaanderen die aanmelden, zullen zich hieraan moeten houden. De aanmeldingen zouden gebeuren in maart, de resultaten zijn er eind april, de inschrijvingen met ticket in mei en de late inschrijvingen starten eind mei. De dubbele contingentering blijft bestaan voor basisonderwijs; voor het 1 ste jaar gewoon secundair wordt dit afgeschaft, daar komt iets nieuws in de plaats, er kan gewerkt worden met max 20% ondervertegenwoordigde groepen. Er is nog onduidelijkheid rond bijv. de oudere voorrangsgroepen, kunnen die ook nog aanmelden in maart? We moeten wachten op de decretale regels om meer duidelijkheid te krijgen. Het is nu nog heel onduidelijk wat dit betekent voor de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure van dit schooljaar. Alle scholen gewoon secundair onderwijs in Gent moeten aanmelden. Meer info volgt later. 2.2 Wat betekent dit voor de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure dit schooljaar? De coördinatievergadering LOP op 30/09 zal een aantal beslissingen nemen voor dit schooljaar, voor zover dit mogelijk is, bijv. wat met de voorrangsperiode in oktober? Els houdt ons op de hoogte, en verspreidt de info van zodra er meer duidelijkheid is. Stand van zaken voorbereiding Alles zal later in het schooljaar plaatsvinden, we moeten herplannen. 3. AMIF-project Het project eindigt op 31/12/2018 maar de inhoud zal worden verankerd in de werking van het Onderwijscentrum Gent. Er komt ook een website met good practices. Op 17/12 is er een congres waarop de AMIF-projecten worden gepresenteerd. 3.1 Stand van zaken (Heidi Verstappen, Onderwijscentrum Gent) Schoolkeuzeprocessen, ervaringen in De Bloemekenswijk Wat is belangrijk in de keuzeprocessen van de ouders? Welke vragen hebben ouders bij het kiezen van een school? Vragen/opmerkingen Er lijken geen verschillen te zijn tussen ouders uit de kwetsbare groepen en ouders die sterk staan, ze hebben allemaal bezorgdheden over hun kind. Als de ouders de scholen kunnen bezoeken met anderen én met tolken dan durven de ouders meer vragen stellen. Ook aan andere toeleiders communiceren wanneer de wijkwandelingen plaatsvinden zodat zij ouders kunnen aanspreken hierover.

3 Het waren vooral ouders die hier niet waren geboren en in een latere levensfase naar Gent zijn gekomen. Dit traject zal nog worden voortgezet maar in een beperktere vorm. Het aanklampend werken, is noodzakelijk maar er zijn hiervoor geen extra middelen. Het is heel belangrijk dat er wordt geïnformeerd over het Belgische schoolsysteem, visueel werken, bijv. refter, buiten spelen, wat betekent dat concreet? Instap- en infomomenten scholen: veel scholen hebben mooi materiaal maar ze weten het niet van elkaar => uitwisseling is heel belangrijk Volgt nog tot 31/12: professionaliseringstraject Onderwijscentrum Gent De armoedekloof overbruggen (CEDES) De praatdoos: vorming moeilijke boodschappen Uitwisselingsmomenten leerkrachten Vorming rond werken met AN: niet alleen met het kind werken, ook met de ouders Armoede en onderwijs (met een ervaringsdeskundige) 3.2 Voorschools traject Kind en Preventie (Karen Feys) Zie ppt Samen door de schoolpoort Vragen/opmerkingen Sluizeken/Tolhuis/Ham Kinderdagverblijven en warme overgang naar school Train the trainer sessies in de Triangel en Sint-Salvator Wenmomenten voor instappers maar zijn zeker ook relevant voor anderstalige nieuwkomers Uitwisselingsmoment (hoe de drempel voor elkaar te verlagen): met brugfiguren, OCMW, spelotheken, CAW-nachtopvang, Inloopteams (Ledeberg en Nieuw Gent) doen soortgelijke zaken, dit kost veel tijd, er zijn geen middelen/subsidies, dit zou heel welkom zijn 4 Analyse Niet aangemelde instappers 2016 Als een ouder van een kind 2016 via een toeleider nog een vraag tot inschrijven stelt dan wordt in deze link t de reden opgegeven waarom het kind niet werd aangemeld. Tot nu werden nog maar 8 kinderen opgegeven. De toeleiders geven aan dat er weinig vraag is naar een vrije plaats in een school. Het blijft moeilijk om de analyse te maken van niet aangemelde instappers.

4 4.2 Analyse niet ingeschreven 4 en 5 jarigen Zie bijlage Er waren 81 kinderen die wél een domicilie hebben maar niet zijn ingeschreven in een school in Vlaanderen. De lijsten met adressen werden bezorgd aan de inloopteams en aan het OCMW. De organisaties zijn er mee aan de slag gegaan maar van geen enkele organisatie werd feedback doorgegeven aan de LOP-deskundige. De vraag aan de organisaties is om niet alleen die ouders te contacteren die gekend zijn door de organisatie maar ook die ouders te proberen contacteren die wel in het werkingsgebied van de organisatie wonen. Na het versturen van de brieven vanuit het LOP werd er van 33 kinderen niets vernomen en van 5 is het adres ongekend. Zes kinderen werden of waren al ingeschreven in een erkende school, elf kinderen waren al ingeschreven in een privéschool. Van zeventien kinderen weten we dat ze in het buitenland verblijven. Drie kinderen hebben andere redenen, zoals ziekte van een broer/zus, geen school vinden en in de toekomst in het buitenland naar school gaan. 5. Varia Data volgend schooljaar LOP-werkgroep kleuterparticipatie 24 januari 2018: voormiddag toelichting MJA2019 namiddag werkgroep, VAC Gent Maart/april: bespreken we in januari 2019 als de timing voor dit schooljaar gekend is. Nieuwe school in Gent vanaf 1/09/2018 Arkades is een lager school voor gewoon onderwijs met een pedagogisch project voor hoogbegaafde kinderen. Opgelet: wel of niet hoogbegaafd zijn, mag geen weigeringsgrond zijn voor een school om een kind val of niet in te schrijven. De school heeft voorlopig geen plannen om een aanbod voor kleuters uit te werken. Nieuwe procedure bij verandering van school Geen verschil meer tussen een inschrijving voor dit schooljaar of voor het volgende schooljaar. De nieuwe procedure is er gekomen zodat scholen in de zomer weten of hun leerlingen nog terug keren naar de school en opnieuw zullen starten op 1 september of niet. Zo weten zij of ze kinderen moeten opvissen van de wachtlijst of niet. Als het een schoolverandering betreft voor volgend schooljaar dan krijgt de oude scholen de informatie over de schoolverandering op 1/7, behalve voor instappers waarvan de informatie direct krijgt. 6. Toelichting Groeipakket Zie (zie ook het filmpje).

5 Vanaf 1 januari 2019 neemt Vlaanderen de uitbetaling van de kinderbijslag over. De kinderbijslag wordt omgevormd en heet voortaan het Groeipakket. Het Groeipakket is het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin. Het geeft gezinnen maximaal de kans elk kind te laten groeien en zich zo volledig mogelijk te ontplooien. Bovendien biedt het gezinnen ondersteuning bij de kosten van de opvoeding van kinderen, onder meer: Kraamgeld Basisbedrag (kindergeld) Toeslag: schoolbonus (augustus), extra zorg (wezen, handicap, ), sociale toeslag (omnio) Participatietoeslagen: kinderbijslag voorschoolse kinderopvang, kleuteraanwezigheid ((3 en 4j), schooltoeslag (schooltoelage) De schooltoeslag zal niet meer aangevraagd moeten worden, zal automatisch worden toegekend. Opgepast: voor dit schooljaar moet de aanvraag voor schooltoelage nog wel worden aangevraagd via de dienst studietoelage. Kind en Gezin heeft de regie hierover.

Verslag Coördinatievergadering

Verslag Coördinatievergadering GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 Verslag Coördinatievergadering deskundige: Els Bertels

Nadere informatie

Een Groeipakket op maat voor elk kind in elk gezin

Een Groeipakket op maat voor elk kind in elk gezin Een Groeipakket op maat voor elk kind in elk gezin EEN GROEIPAKKET OP MAAT VOOR ELK KIND IN ELK GEZIN De kinderbijslag heet vanaf nu het Groeipakket. Vanaf 2019 krijgt elk kind een eigen Groeipakket met

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 20 mei 2016 Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 20 mei 2016 Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Groeipakket, de nieuwe, Vlaamse kinderbijslag

Groeipakket, de nieuwe, Vlaamse kinderbijslag Van kinderbijslag tot Groeipakket Voor een sterke ondersteuning van jonge gezinnen Precies een jaar na de presentatie van de conceptnota voor een nieuwe, Vlaamse kinderbijslag gaf de Vlaamse Regering vandaag

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 29 september 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen

Coördinatievergadering vrijdag 29 september 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Groeipakket geeft vliegende start aan jonge gezinnen

Groeipakket geeft vliegende start aan jonge gezinnen PERSMEDEDELING VAN JO VANDEURZEN, VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN 28/05/2016 Groeipakket geeft vliegende start aan jonge gezinnen De Vlaamse Regering heeft vandaag het concept voor

Nadere informatie

Verslag Coördinatievergadering

Verslag Coördinatievergadering GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 Verslag Coördinatievergadering deskundige: Els Bertels

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 24 maart 2017 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen.

Coördinatievergadering vrijdag 24 maart 2017 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen. GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 29 september 2017 Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 29 september 2017 Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten

Opleiding voor schoolsecretariaten Opleiding voor schoolsecretariaten 2018-2019 Agenda Deel 1: Toelichting nieuw kader inschrijvingsrecht Deel 2: 10 veelgestelde vragen over inschrijvingsrecht => Gewoon basisonderwijs 1 Deel 1: Nieuw kader

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 18 maart 2016 Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 18 maart 2016 Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Van kinderbijslag naar Groeipakket in Vlaanderen. Een woordje uitleg

Van kinderbijslag naar Groeipakket in Vlaanderen. Een woordje uitleg Van kinderbijslag naar Groeipakket in Vlaanderen. Een woordje uitleg Op 1 januari 2019 verandert er heel wat in de regelgeving rond kinderbijslag en dit heeft een grote impact op bestaande en nieuwe gezinnen.

Nadere informatie

Met FONS zit je altijd goed.

Met FONS zit je altijd goed. Met FONS zit je altijd goed. Elk kind geboren vóór 2019 blijft recht hebben op de bedragen van de vroegere kinderbijslag. Elk kind geboren in of na 2019 krijgt de nieuwe bedragen uit het Groeipakket.

Nadere informatie

GROEIPAKKET KLEUTERTOESLAG SCHOOLTOESLAG

GROEIPAKKET KLEUTERTOESLAG SCHOOLTOESLAG ATISCH M O T AU ND! E K E G TOE GROEIPAKKET KLEUTERTOESLAG SCHOOLTOESLAG www.groeipakket.be KLEUTERTOESLAG De kleutertoeslag is een nieuwe, extra toeslag binnen het Groeipakket voor kleuters van drie en

Nadere informatie

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs Bijlage bij omzendbrief BaO/2012/01 HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs In enkele overzichtelijke schema s krijgt u zicht op het inschrijvingsrecht. Bij elk schema leest u ook de basisprincipes

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 11 december 2015 Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 11 december 2015 Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Coördinatievergadering donderdag 27 oktober 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen.

Coördinatievergadering donderdag 27 oktober 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen. GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Basisonderwijs

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Basisonderwijs Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor 2020-2021 Basisonderwijs Inhoud Terugblik Gewoon basisonderwijs Buitengewoon basisonderwijs Ondersteuning Terugblik Terugblik 7/09/2018:

Nadere informatie

WG KLEUTERPARTICIPATIE 21/11/2013. Het voorzitterschap van de werkgroep zal vanaf heden opgenomen worden door Iris Degryse.

WG KLEUTERPARTICIPATIE 21/11/2013. Het voorzitterschap van de werkgroep zal vanaf heden opgenomen worden door Iris Degryse. GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgroep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yahoo.com

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten

Opleiding voor schoolsecretariaten Opleiding voor schoolsecretariaten 2016-2017 Inschrijvingsrecht 1. Uitgangspunten 2. VOOR: Hoe de inschrijvingen organiseren? 3. TIJDENS de inschrijvingsperiode 4. NA de start van de inschrijvingsperiode

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 25 november 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen.

Coördinatievergadering vrijdag 25 november 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen. GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

AMIF proeftuinen duurzame kwalitatieve kleuterparticipatie

AMIF proeftuinen duurzame kwalitatieve kleuterparticipatie AMIF proeftuinen duurzame kwalitatieve kleuterparticipatie Gent Samen door de schoolpoort Antwerpen Een goede start Voorstelling voorschools traject Voorschools traject (2017 2018) Waarom? Ondersteunen

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 17 juni 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen

Coördinatievergadering vrijdag 17 juni 2016 Verslag. Opvolgen berekeningen in het kader van begeleiderspassen voor jonge kinderen GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Coördinatievergadering maandag 22 juni 2015 Verslag

Coördinatievergadering maandag 22 juni 2015 Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Coördinatievergadering dinsdag 17 april Verslag

Coördinatievergadering dinsdag 17 april Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgroep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yahoo.com

Nadere informatie

Algemene vergadering 7 mei 2015 Verslag

Algemene vergadering 7 mei 2015 Verslag Gelijke OnderwijsKansen Lokaal OverlegPlatform Basisonderwijs Gent Voorzitter dhr. JP Verhaeghe Tel: 0474 294083 Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be www.lop.be Algemene vergadering 7 mei 2015 Verslag

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Secundair onderwijs

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Secundair onderwijs Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor 2020-2021 Secundair onderwijs Inhoud Terugblik Gewoon secundair onderwijs: 1A en 1B Gewoon secundair onderwijs: hogere jaren Buitengewoon

Nadere informatie

GROEIPAKKET VLAANDEREN - INLEIDING

GROEIPAKKET VLAANDEREN - INLEIDING GROEIPAKKET VLAANDEREN - INLEIDING Met het Groeipakket wil Vlaanderen maximale kansen bieden aan elk kind in elk gezin de integratie van elk kind in de samenleving bevorderen ouders maximaal stimuleren

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 21 februari Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 21 februari Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgroep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yahoo.com

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Kleuter- en lager onderwijs Voor alle kindjes geboren in 2016 of vroeger NIEUW 1 2 Eerst aanmelden op www.naarschoolinvilvoorde.be dan inschrijven op school!

Nadere informatie

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Bijlage 1 bij omzendbrief BaO/2012/01 Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Deze samenvatting is specifiek voor scholen uit het gewoon basisonderwijs die

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde

Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Mijn kind inschrijven op school in Vilvoorde Kleuter- en lager onderwijs Voor alle kindjes geboren in 2016 of vroeger NIEUW 1 2 Eerst aanmelden op www.naarschoolinvilvoorde.be dan inschrijven op school!

Nadere informatie

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Draaiboek inschrijvingsbeleid 2015-2016 Basisonderwijs regio Temse Datum: 5 juni 2014 Doelgroep: Leden van de algemene vergadering 1. Inleiding De uitgangspunten van het huidige GOK-decreet en het vernieuwde

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas 24 november 2015 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd:

Nadere informatie

vermeden worden en de weigeringslijsten van die scholen worden korter. Dit voordeel werkt aan beide kanten: zowel voor Merelbeekse als voor Gentse

vermeden worden en de weigeringslijsten van die scholen worden korter. Dit voordeel werkt aan beide kanten: zowel voor Merelbeekse als voor Gentse Gent, 25 maart 2014 Aan mevr. Isabelle VAN DE STEENE Schepen van onderwijs en naschoolse vorming van de gemeente Merelbeke Gemeentehuis Merelbeke Hundelgemsesteenweg 353 9820 Merelbeke Geachte mevrouw,

Nadere informatie

Samen voorbij de schoolpoort

Samen voorbij de schoolpoort Samen voorbij de schoolpoort AMIF proeftuinen duurzame kwalitatieve kleuterparticipatie Werkgroep Kleuterparticipatie Stad Gent 17-01-2017 Inhoudstafel AMIF? Oproep 369 proeftuinen Projectvoorstel Gent

Nadere informatie

GROEIPAKKET VLAANDEREN - INLEIDING

GROEIPAKKET VLAANDEREN - INLEIDING GROEIPAKKET VLAANDEREN - INLEIDING Met het Groeipakket wil Vlaanderen maximale kansen bieden aan elk kind in elk gezin de integratie van elk kind in de samenleving bevorderen ouders maximaal stimuleren

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2016 of vroeger? Kies NU al een school! 1 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven kinderen hebben voorrang bij de inschrijvingen

Nadere informatie

o 25% van de vrije plaatsen bij voorrang toebedeeld wordt op basis van de rangschikking naar de afstand thuis school,

o 25% van de vrije plaatsen bij voorrang toebedeeld wordt op basis van de rangschikking naar de afstand thuis school, Gent, 25 maart 2014 Aan de heer Raymond Luyckx Schepen van onderwijs van de gemeente Destelbergen Gemeentehuis Destelbergen Dendermondesteenweg 430 9070 Destelbergen Geachte heer, Enige tijd terug nam

Nadere informatie

Het inschrijvingsrecht in een notendop. 1. Voor de start van de inschrijvingen scholen bepalen capaciteit

Het inschrijvingsrecht in een notendop. 1. Voor de start van de inschrijvingen scholen bepalen capaciteit Het inschrijvingsrecht in een notendop 1. Voor de start van de inschrijvingen scholen bepalen capaciteit Capaciteit is het totaal aantal leerlingen dat een schoolbestuur als maximaal aantal leerlingen

Nadere informatie

Je kindininschrijven. een basisschool. Beersel, Halle en. Voor. alle kinderen geboren in 2013. en ouder

Je kindininschrijven. een basisschool. Beersel, Halle en. Voor. alle kinderen geboren in 2013. en ouder n in 2012 re o eb g en er d in k e ll a Voor en ouder Je kindininschrijven een basisschool Voor alle kinderen geboren in 2013 en ouder Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw Schooljaar 2015-2016 Beste ouder,

Nadere informatie

Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Infosessie ouders start schooljaar

Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem.   Infosessie ouders start schooljaar Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem https://aanmelden.school Infosessie ouders start schooljaar 2019-2020 1 DE GROTE LIJNEN VOLGENS HET DECREET Een woordje uitleg 2 TERUGBLIK

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 24 april 2015 Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 24 april 2015 Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 20142015-0504 20-04-2015 Collegebesluit houdende de wijziging van collegebesluit nr. 20132014-0459 van 22 mei 2014 houdende de goedkeuring van het Kinderarmoedebestrijdingsplan 2014-2015

Nadere informatie

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder. Je kind inschrijven. in een basisschool. Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder.

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder. Je kind inschrijven. in een basisschool. Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder. Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder Je kind inschrijven in een basisschool Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw Schooljaar 2016-2017 Beste ouder 3 0U

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2015 of vroeger? Kies NU al een school! 1 LOP105_Brochure A5.indd 1 5/12/16 15:26 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL BEERSEL, HALLE EN SINT-PIETERS-LEEUW SCHOOLJAAR 2014-2015 Ontwerp: luc@vissenaken.be WOON ONDERWIJS BUITENGEBeste ouder,

Nadere informatie

Lokale bestrijding. kinderarmoede. OCMW Gent en. kinderarmoede

Lokale bestrijding. kinderarmoede. OCMW Gent en. kinderarmoede Lokale bestrijding kinderarmoede OCMW Gent en kinderarmoede Algemeen kader Regie kinderarmoede : OCMW als regisseur (Beleidsondersteuning / Dept. Sociale Dienstverlening) Armoedebeleidsplan (Regie Joris

Nadere informatie

Het Groeipakket. voor elk kind in elk gezin

Het Groeipakket. voor elk kind in elk gezin Het Groeipakket voor elk kind in elk gezin Een stevige start voor jonge gezinnen (Kinder)armoede bestrijden Vereenvoudiging Recht van het kind Gelijkwaardig: want niet alle kinderen starten gelijk Zorgzame

Nadere informatie

Chronologisch inschrijven 30 Aanmelden 1

Chronologisch inschrijven 30 Aanmelden 1 NOTA TIJDSLIJNEN 1. Inleiding Begin maart werden de tijdslijnen geïnventariseerd die alle LOP s hanteren voor de inschrijvingen voor schooljaar 2018-2019. Deze inventaris omvat: De tijdslijnen voor chronologisch

Nadere informatie

Inschrijvingsbeleid WWW.KOCA.BE

Inschrijvingsbeleid WWW.KOCA.BE Inschrijvingsbeleid Gelijke onderwijskansen De doelstelling van het decreet Gelijke Onderwijskansen is een geïntegreerd Vlaams onderwijsbeleid uitwerken dat alle kinderen en jongeren optimale kansen biedt

Nadere informatie

Ouders oefenen Nederlands in Gentse scholen

Ouders oefenen Nederlands in Gentse scholen Ouders oefenen Nederlands in Gentse scholen Beeld: Conversatiegroep Het Spectrum Het Onderwijscentrum Gent organiseert voor het tweede schooljaar op rij oefenkansen Nederlands op school. In het basisonderwijs

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2013 of vroeger? Kies NU al een school! 1 LOP103_Brochure A5.indd 1 9/12/14 15:09 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2018-2019 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Inhoud Beste ouder Welke mogelijkheden hebt u om uw kind in te schrijven

Nadere informatie

LEREN IN ANTWERPEN. Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen

LEREN IN ANTWERPEN. Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen LEREN IN ANTWERPEN Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen Schooljaar 2011-2012 2 3 Inhoud Voorwoord... 4 Eerst aanmelden, dan inschrijven... 5 Welke kinderen meldt u aan?...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS

BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS 2013-2019 SD2 SD3 OD1 In kaart brengen van onderwijslandschap en schoolloopbanen binnen de lokale maatschappelijke context Actie 1 Een brede en actuele omgevingsanalyse

Nadere informatie

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in de school die ik het liefst wil? De vrije schoolkeuze is een heel belangrijk recht. Iedereen mag zich inschrijven in een school of vestigingsplaats

Nadere informatie

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2019-2020 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Inschrijven... wat en hoe? We willen iedereen een eerlijke kans geven om school te lopen in Wijnegem

Nadere informatie

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2015-2016

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2015-2016 Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2015-2016 Alle basisscholen in Asse doen mee! Waarom een nieuw inschrijvingssysteem? Tekort aan plaatsen in sommige scholen Kampeertoestanden voorkomen Beter zicht

Nadere informatie

Brussel, 28 september 2012 PERSMEDEDELING. Met betrekking tot het LOP SO Brussel (Lokaal Overlegplatform van het Secundair Onderwijs te Brussel)

Brussel, 28 september 2012 PERSMEDEDELING. Met betrekking tot het LOP SO Brussel (Lokaal Overlegplatform van het Secundair Onderwijs te Brussel) Brussel, 28 september 2012 Aan de Redacties van de kranten en weekbladen PERSMEDEDELING Met betrekking tot het LOP SO Brussel (Lokaal Overlegplatform van het Secundair Onderwijs te Brussel) ONDERWERP:

Nadere informatie

Welkom Patrick Poelmans Administrateur generaal AGODI

Welkom Patrick Poelmans Administrateur generaal AGODI Welkom Patrick Poelmans Administrateur generaal AGODI Instrumenten kleuterparticipatie Sara De Meerleer Kleutercoördinator 1 Drie dimensies van kleuterparticipatie 5 aandachtspunten bij elke actie Kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in een school naar keuze? Iedereen heeft recht op inschrijving in een school naar keuze. Als je jonger bent dan 12 jaar bepalen je ouders

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2019-2020 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Beste ouder De overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap.

Nadere informatie

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2018-2019 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Inschrijven... wat en hoe? We willen iedereen een eerlijke kans geven om school te lopen in Wijnegem

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Vraag nr. 17 van 1 oktober 2013 van IRINA DE KNOP

VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Vraag nr. 17 van 1 oktober 2013 van IRINA DE KNOP VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 17 van 1 oktober 2013 van IRINA DE KNOP Kleuteronderwijs Participatie Sinds 1

Nadere informatie

Luc Heyerick Voorzitter P.A. EMIEL BOGEMANS - LOP/SO GENT KORTRIJKSESTEENWEG GENT 0473/

Luc Heyerick Voorzitter P.A. EMIEL BOGEMANS - LOP/SO GENT KORTRIJKSESTEENWEG GENT 0473/ GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM SECUNDAIR ONDERWIJS GENT Luc Heyerick Voorzitter P.A. EMIEL BOGEMANS - LOP/SO GENT KORTRIJKSESTEENWEG 753 9000 GENT 0473/938 922 emiel.bogemans@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

In deze toelichting doen we een poging om de voor de lokale K&G teams belangrijkste zaken, op een zo eenvoudig als mogelijke manier te brengen

In deze toelichting doen we een poging om de voor de lokale K&G teams belangrijkste zaken, op een zo eenvoudig als mogelijke manier te brengen Het Groeipakket is geen eenvoudig verhaal, maar nu ook niet direct een héél moeilijk verhaal Het feit dat we met een overslag zitten van federale kinderbijslag naar een Vlaams Groeipakket. Dát maakt het

Nadere informatie

Inschrijvingsdecreet. Vlaams Parlement, Commissie Onderwijs, hoorzitting 24 maart 2015

Inschrijvingsdecreet. Vlaams Parlement, Commissie Onderwijs, hoorzitting 24 maart 2015 Inschrijvingsdecreet Vlaams Parlement, Commissie Onderwijs, hoorzitting 24 maart 2015 Inschrijvingsbeleid in Mechelen Regie inschrijvingsbeleid = LOP BASISONDERWIJS Mechelen Zemst Sint-Katelijne-Waver

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER

Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER Inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 1 BESTE OUDER Je kind is geboren in 2015? Of

Nadere informatie

Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving

Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving schooljaar 2018-2019 1. Inleiding Cade kleuter- en lagere school werkt voor het schooljaar 2018-2019 met een aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSRECHT IN ANTWERPEN

INSCHRIJVINGSRECHT IN ANTWERPEN INSCHRIJVINGSRECHT IN ANTWERPEN ervaringen en aanbevelingen Claude Marinower, schepen voor onderwijs stad Antwerpen 24.03.2015 Vlaams Parlement Commissie Onderwijs Hoorzitting korte inhoud ervaringen en

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017 della Faillelaan: 03/887 62 49 Carillolei: 03/887 49 88 1. Inleiding

Nadere informatie

Verslag Praktijktafel Oh nee, vakantie : Samenwerking met onderwijs in Gent Praktijktafel 31 maart 2017

Verslag Praktijktafel Oh nee, vakantie : Samenwerking met onderwijs in Gent Praktijktafel 31 maart 2017 Verslag Praktijktafel Oh nee, vakantie : Samenwerking met onderwijs in Gent Praktijktafel 31 maart 2017 Omschrijving praktijk: Brugfiguren in Gent zorgen voor een goede communicatie op school, tussen leerkrachten,

Nadere informatie

Uw kind inschrijven in een Antwerpse secundaire school*

Uw kind inschrijven in een Antwerpse secundaire school* Uw kind inschrijven in een Antwerpse secundaire school* *presentatie van een operationele werkwijze voor MJA Antwerpen secundair, ontwikkeld door de Technische werkgroep LOP secundair gebaseerd op MJA

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 13 december Verslag. lop-deskundige polst bij lop-coördinator naar mogelijke oplossingen voor een onkostenvergoeding

Coördinatievergadering vrijdag 13 december Verslag. lop-deskundige polst bij lop-coördinator naar mogelijke oplossingen voor een onkostenvergoeding GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgroep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yahoo.com

Nadere informatie

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 BESTE OUDER Je kind is geboren in 2016? Of je wenst vanaf volgend schooljaar een

Nadere informatie

Het Groeipakket. voor elk kind in elk gezin

Het Groeipakket. voor elk kind in elk gezin Het Groeipakket voor elk kind in elk gezin Een stevige start voor jonge gezinnen (Kinder)armoede bestrijden Vereenvoudiging Recht van het kind Gelijkwaardig: want niet alle kinderen starten gelijk Zorgzame

Nadere informatie

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING 22-02-2017 Bijlagen tijdens de vergadering: Bijlagen bij de uitnodiging: Bijlagen bij het verslag: Agenda AV Volmacht formulier Aanwezigheidslijst PowerPoint

Nadere informatie

Conceptnota: Voor elk kind en elk gezin een groeipakket op maat

Conceptnota: Voor elk kind en elk gezin een groeipakket op maat Conceptnota: Voor elk kind en elk gezin een groeipakket op maat Evaluatie Gezinsbond Yves Coemans - studiedienst Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hoorzitting woensdag 4 oktober 2017 Onvoorwaardelijk

Nadere informatie

WELKOM Gelijke Onderwijskansen Lokaal Overlegplatform Gent Secundair onderwijs

WELKOM Gelijke Onderwijskansen Lokaal Overlegplatform Gent Secundair onderwijs WELKOM Gelijke Onderwijskansen Lokaal Overlegplatform Gent Secundair onderwijs Vooraf - Afspraken voor 19-20: LOP 19/6/18-7/9/18 Vlaamse regering conceptnota nieuw inschrijvingsdecreet (centrale tijdslijn)

Nadere informatie

Krijg stipt en correct waar je recht op hebt. GROEI PAKKET

Krijg stipt en correct waar je recht op hebt. GROEI PAKKET Krijg stipt en correct waar je recht op hebt. GROEI PAKKET Voor elk kind geboren vóór 2019 krijg je de bedragen van je huidige kinderbijslag verder. Voor elk kind geboren in 2019 of later, krijg je de

Nadere informatie

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas Datum: 23 mei 2013 Doelgroep: Leden van de werkgroep inschrijvingsbeleid 1. Inleiding Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid 2013-2014 Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid 2014-2015 Basisonderwijs

Nadere informatie

Doelstellingen aanmeldsysteem

Doelstellingen aanmeldsysteem 1 Doelstellingen aanmeldsysteem Elke ouder moet een evenwaardige kans op bewust inschrijven krijgen o Eerlijk o Ouders stimuleren om bewuste schoolkeuze te maken o Betere sociale mix Aanmelden zorgt voor

Nadere informatie

1. Kan de minister meedelen aan hoeveel ouders uit Brussel deze folder is uitgedeeld?

1. Kan de minister meedelen aan hoeveel ouders uit Brussel deze folder is uitgedeeld? Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.3 - December 2009-491- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 55 van 27

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2017 of vroeger? Kies NU al een school! 1 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven kinderen hebben voorrang bij de inschrijvingen

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 14 oktober 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 22 mei 2012om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 22 mei 2012om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 22 mei 2012om 19:30 uur Aanwezig: Bockx Greet - voorzitter De Wachter Eddy, Daniëls Tom, Debondt Luc, Anaf Hannes, Warpy Sonja, Meeus Paul, Van de Heyning Myriam,

Nadere informatie

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2017-2018 Alle basisscholen in Asse doen nog steeds mee! Waarom een digitaal aanmeldingssysteem? Tekort aan plaatsen in sommige scholen Kampeertoestanden voorkomen

Nadere informatie

Toelichting Groeipakket studiedagen Zorg en Gezondheid 2019

Toelichting Groeipakket studiedagen Zorg en Gezondheid 2019 Toelichting Groeipakket studiedagen Zorg en Gezondheid 2019 Oktober 2011 akkoord over een zesde staatshervorming waarbij overheveling van de bevoegdheid over de kinderbijslag naar de gemeenschappen en

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 6 juni Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 6 juni Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Kuiperskaai 6 9000 GENT TEL: 0492/72.28.08 JeanPierre.Verhaeghe@vlaamsparlement.be www.lop.be Coördinatievergadering

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 1. Inleiding Cade kleuter- en lagere school werkt voor schooljaar

Nadere informatie

Lokaal Overlegplatform Gent Basisonderwijs. Algemene vergadering 26/05/2016

Lokaal Overlegplatform Gent Basisonderwijs. Algemene vergadering 26/05/2016 Lokaal Overlegplatform Gent Algemene vergadering 26/05/2016 Agenda 1. Welkom en goedkeuren verslag 07 mei 2015 2. LOP-realisaties in 2015-2016 1. Inschrijvingsbeleid 2. Project Lieten 3. Vluchtelingen

Nadere informatie

Nota Vlaamse Regionale Analyse: De Vlaamse regering bereikt een akkoord over de hervorming van de kinderbijslag

Nota Vlaamse Regionale Analyse: De Vlaamse regering bereikt een akkoord over de hervorming van de kinderbijslag Nota Vlaamse Regionale Analyse: De Vlaamse regering bereikt een akkoord over de hervorming van de kinderbijslag De Vlaamse regering hakte uiteindelijk de knoop door over de hervorming van de Vlaamse kinderbijslag.

Nadere informatie

Samen door de schoolpoort. Proeftuin Gent AMIF School onderzoek Lia Blaton Onderwijscentrum Gent

Samen door de schoolpoort. Proeftuin Gent AMIF School onderzoek Lia Blaton Onderwijscentrum Gent Samen door de schoolpoort Proeftuin Gent AMIF School onderzoek Lia Blaton Onderwijscentrum Gent 14 februari 2019 Inhoudstafel > Kwalitatieve kleuterparticipatie via ouderbetrokkenheid AMIF oproep > Gentse

Nadere informatie

Overlegmoment met ouders over inschrijven in Antwerpse scholen (18 maart 2010, DSKO Antwerpen)

Overlegmoment met ouders over inschrijven in Antwerpse scholen (18 maart 2010, DSKO Antwerpen) 1 Overlegmoment met ouders over inschrijven in Antwerpse scholen (18 maart 2010, DSKO Antwerpen) Getuigenissen Kindje van 2,5 jaar aangemeld in 6 scholen en in alle 6 geweigerd. Ouders wachten niet af:

Nadere informatie

LEERRECHT in het SBSO

LEERRECHT in het SBSO LEERRECHT in het SBSO Alle jongeren vanaf 13 jaar tot 21 jaar kunnen als regelmatige leerling in het buitengewoon secundair onderwijs worden toegelaten op basis van een inschrijvingsverslag. streeft ernaar

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas 25 februari 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd:

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 19 september 2014 Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 19 september 2014 Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM GENT BASISONDERWIJS Voorzitter Dr. J.P. VERHAEGHE jphcv@yahoo.com 0474.294.083 deskundige: Els Bertels Els.Bertels@ond.vlaanderen.be 0492.72.28.08 www.lop.be

Nadere informatie

WG KLEUTERPARTICIPATIE 22/03/2018

WG KLEUTERPARTICIPATIE 22/03/2018 GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Vrzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe TEL: 0474 294083 Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be www.lp.be WG KLEUTERPARTICIPATIE 22/03/2018

Nadere informatie

Diverse maatregelen. Mevr. Marieke Smeyers

Diverse maatregelen. Mevr. Marieke Smeyers Diverse maatregelen Mevr. Marieke Smeyers Schoolveranderen & overdracht leerlingengegevens Huidige regelgeving Vanaf 1 september 2018 Schoolverandering moet gemeld worden via aangetekende zending of tegen

Nadere informatie