Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord-Brabant. Informatie ochtend 9 juni s-hertogenbosch. In het Ds. Pierson College Geraert Ter Borchstraat 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord-Brabant. Informatie ochtend 9 juni s-hertogenbosch. In het Ds. Pierson College Geraert Ter Borchstraat 1"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Europa Kinder Hulp regio Noord-Brabant In dit nummer: Informatie ochtend 1 09 juni 2012 Familiedag Hilvarenbeek 2 25 juli 2012 Regionaal Coördinatoren Kinderreizen stellen zich voor. 3 Wist U dat? 4 J A A R G A N G 2 N R. 3 Beste Gastouders, Informatie ochtend 9 juni s-hertogenbosch De vakantieperiode komt snel naderbij. De kinderen kijken alweer vol verlangen uit naar de (bijna) 3 weken die ze bij u thuis gaan doorbrengen. Ter voorbereiding nodigen wij u van harte uit op onze infoochtend. Het doel van deze ochtend is kennismaken met elkaar, praten over vakantiekinderen en vakantiegastouders zijn. Voor nieuwe vakantiegastouders is het een informatieve ochtend waarin u een goed beeld krijgt van onze organisatie en van wat u kunt verwachten als vakantiegastouders de komende zomer. Voor bestaande vakantiegastouders is de info-ochtend zeker verhelderend en gezellig voor jong en oud. De informatie brief wordt u toegezonden; zou u zo vriendelijk willen zijn om het invulstrookje voor 17 mei 2012 a.s. terug te zenden naar: Marian Leusink Duifkruid PB Boxmeer M E I In het Ds. Pierson College Geraert Ter Borchstraat 1 em.leusink@versatel.nl Telefoon:

2 J A A R G A N G 2 N R. 3 P A G I N A 2 Familiedag Brabant: 25 juli Speelland Beekse Bergen! De vakantie komt nu echt in zicht: nog even en de vakantiekinderen zijn weer in ons midden. Belangrijk om te weten is dat we tijdens de vakantie altijd een familiedag organiseren voor alle gastgezinnen in Noord-Brabant. U wordt hier van harte voor uitgenodigd! Als dank voor úw gastvrijheid (!), bieden wij u deze familiedag aan met een grote korting op de entreeprijs. Ons team van medewerkers/ contactpersonen is deze dag van uur t/m uur op een vaste plek in het park aanwezig. Als u vragen heeft over uw vakantiekind, over praktische zaken waar u tegenaan loopt, eens even met uw contactpersoon wilt overleggen of voor gewoon voor een praatje, dan kunt u bij ons terecht. Tijdens de familiedag ziet u in het park veel andere gastgezinnen en vakantiekinderen lopen, die herkenbaar zijn aan de gekleurde polsbandjes. Dit schept een band en vaak is een praatje dan snel gemaakt. Ook zien sommige kinderen hun broertjes of zusjes die in andere gezinnen zijn opgenomen. Uiteraard bent u helemaal vrij om de dag met uw gezin in te delen zoals u zelf wilt! Voor de familiedag krijgt u een uitnodiging en aanmeldformulier waar alle informatie in vermeld is. Neem die goed door en meldt u op tijd aan om vervelende situaties te voorkomen. Voor vragen over deze dag kunt u contact opnemen met: Leo Hoek, tel , bij afwezigheid met Ineke Voskamp, tel of Rina de Haas tel Het adres van Speelland Beekse Bergen is: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek,

3 J A A R G A N G 2 N R. 3 P A G I N A 3 Wij als Regionaal Coördinatoren Kinderreizen Noord-Brabant stellen ons voor. Nederlandse reis Ik ben Rita Huijbregts 49 jaar, getrouwd met Peter en we hebben 4 kinderen, en over drie maanden verwachten we ons eerste kleinkind. In 2004 zijn we voor de eerste keer gastgezin geworden bij EKH, na 4 jaar gastouder geweest te zijn wilde ik graag nog wat meer betekenen voor EKH. 3 jaar geleden heb ik me aangesloten bij de Nederlandse reis en samen met Angelique Moelands de reis begeleid. Sinds vorig jaar ben ik de Regionaal Coördinator Nederlandse reis en dit jaar samen met Ingrid Seelt als Plaatsvervanger. We gaan ook dit jaar weer samen met U als gastouder de kinderen een fijne en onbezorgde vakantie geven en willen graag ondersteunen mocht het nodig zijn. Het is en blijft een ontroerend gezicht om te zien hoe dat de kinderen na 3 weken vakantie met een heleboel positieve energie naar hun thuissituatie gaan, waar ze zeer zeker iets mee kunnen nu, maar ook voor hun toekomst. Reactie van een kind op de terugreis ; Het zijn de mooiste drie weken van mijn leven. En.Daar doen we het allemaal voor. V.l.n.r. RCK Rita Huijbregts - Ingrid Seelt - ass. Harriӫt van der Struijk Hoi, ik ben Ingrid Seelt en sinds 10 jaar vrijwilligster bij Europa Kinderhulp. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 dochters en sinds 10 jaar doen wij crisis/kort verblijf opvang voor pleegzorg. Dit betekent dat wij het hele jaar door kinderen voor kortere of lange tijd in huis hebben. Ik werk als begeleidster in een woonvoorziening voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedrag- en psychische problemen. Ik heb dus veel ervaring met allerlei verschillende kinderen en hun problematiek. Ik doe veel gastgezinbezoeken en dit jaar zit ik voor het eerst bij de Nederlandse reis samen met Rita en Angelique. Hiervoor heb ik enkele jaren de Engelse reis geregeld. Ik hoop dat we ook dit jaar weer veel kinderen een onbezorgde vakantie kunnen bezorgen. Dit vooral door onze geweldige gastouders!

4 J A A R G A N G 2 N R. 3 P A G I N A 4 Franse reis Armée du Salut Marlo Roos, RCK van de Franse reis Armée du Salut. In 2003 ben ik medewerkster geworden en ik kan wel zeggen dat ik inmiddels besmet ben met het EKH virus. Ik heb verschillende functies gehad en ben uiteindelijk toch terecht gekomen bij de functie die ik in eerste instantie op het oog had. Met veel plezier begeleid ik dit jaar voor de 3 e keer de Franse reis AdS met kinderen uit Lille en Duinkerken. Ik heb een man en 3 volwassen kinderen waarvan er 2 in het buitenland wonen. Het kiezen van een vakantiebestemming is voor ons dus nooit een probleem, want we willen tenslotte de kinderen ook wel eens zien. Verder wandelen en fietsen we veel. Mijn grote hobby tuinieren kan ik behalve in mijn eigen tuin ook als vrijwilligster in de kruidentuin van ons streekmuseum in Eersel uitoefenen. Ook speel ik graag tennis en bridge en kan ik genieten van een goed boek. Tot ziens allemaal op de informatie-ochtend! Mijn naam is Francisca van der Heijden en ik ben 53 jaar. Ik ben getrouwd met Tonnie en heb drie kinderen, Esmeé 19 jaar, Mandy 24 jaar en Jordi 27 jaar. Vorig jaar hebben wij voor het eerst een vakantiekind van EKH uitgenodigd. Ik vind dat EKH goed werk verricht en dat de medewerkers erg betrokken zijn. Vorig jaar heb ik mijn ontslag gekregen bij MSD en zodoende meer tijd gekregen. Toen ik hoorde dat er nog vrijwilligers nodig waren bij EKH heb ik besloten om mezelf in te zetten voor deze organisatie. Ik heb aangeboden om Marlo mee te helpen bij de organisatie van de Franse reis en ben dus plv. RCK. Het is fijn om te zien hoe dit team harmonieus samenwerkt en hoe ieder zich inzet. Verder bezoek ik samen met Ineke gastgezinnen wat erg leuk is. Telkens weer komen we bij enthousiaste gezinnen die graag een kind een fijne vakantie willen bieden en dit doet mij goed.

5 J A A R G A N G 2 N R. 3 P A G I N A 5 Duitse reis Hannover Ik ben Frank Weterings-Segers, Ik ben 60 jaar en getrouwd met Peter. Wij hebben 2 kinderen en 5 kleinkinderen. In 2005 hebben wij ons opgegeven voor het gastouderschap en vanaf die tijd is Sarah uit Hannover ons vakantiekind. Het doel van EKH sprak mij enorm aan, vooral omdat er, wereldwijd, zoveel kinderen zijn die geen kansen krijgen om zich goed en vrij te kunnen ontwikkelen. Met EKH zag ik een mogelijkheid om, op kleine schaal, iets te kunnen betekenen voor een kind. In september van dat jaar heb ik de functie Regionaal Coördinator Kinderreizen Hannover overgenomen van Rianne van de Ven. Rita Spanjers was toen al plaatsvervangend Regionaal Coördinator Kinderreizen Hannover en heeft mij bij alle taken ondersteund. Rita was een bijzondere vrouw met veel belangstelling voor de kinderen en de gastouders. Ik heb veel van haar mogen leren. Vanaf 2007 is ook Marian de Hannoverreis mee gaan verzorgen en sinds vorig jaar doen wij het samen. Onze samenwerking is gebaseerd op vertrouwen. Dat is binnen dit werk een belangrijk aspect. Je hebt elkaar nodig en moet van elkaar op aan kunnen om de reis te laten slagen. Zowel bij de voorbereidingen als gedurende de weken dat de kinderen in Noord Brabant zijn. Wat ik er voor mijzelf uit haal? Het doet mij goed als er een goede match is geweest tussen het kind en de gastouders. Als de gastouders vol overtuiging zeggen het kind terug te vragen. Ook al is het niet altijd makkelijk geweest. Als het kind met een brede lach en een bruin koppie tevreden terug gaat naar Hannover met de zekerheid dat het volgend jaar weer terug mag komen. Ondanks mijn plezier in dit vrijwilligerswerk heb ik toch besloten na dit jaar te gaan stoppen als RCK Hannover. Dit met het vertrouwen dat mijn taak overgenomen gaat worden. Wel blijf ik medewerker binnen het EKH. Ik ben Marian Leusink-Straatman. Ik ben 44 jaar, getrouwd met Erik en moeder van dochters Sietske en Anke. Dit jaar wordt mijn 5e zomer als plaatsvervangend Regionaal Coördinator Kinderreizen Hannover voor Noord-Brabant. Tot vorig jaar heb ik deze functie samen met Rita Spanjers vervuld. Zij was al 3 jaar ziek en is vorig jaar maart overleden. Sindsdien verzorgen Frank en ik de Hannoverreis zonder Rita, maar met haar bevlogenheid in ons hart. De Hannoverreis wordt landelijk verzorgd door een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld. Naast alle voorbereidingen en administratieve handelingen, vind ik het vooral van belang dat Frank en ik altijd bereikbaar zijn voor de vakantiekinderen en de gastgezinnen tijdens hun verblijf in Noord Brabant. Zodat alle betrokkenen op een fijne tijd kunnen terugblikken. En de kinderen in Hannover weer een jaar vooruit kunnen door de onbezorgdheid, rust en ontspanning die ze bij hun gastgezin hebben mogen ervaren.

6 J A A R G A N G 2 N R. 3 P A G I N A 6 Duitse reis Berlijn Mijn naam is Ans Hoogesteger-Peek, 60 jaar, getrouwd met Ad en moeder van Maarten, Roland en Jasper, schoonmoeder van Judith en oma van Teun (1 jaar). Elke week mag ik een dagje oppas oma zijn voor hem. Genieten!!! Verder ben ik nog bonus-moeder van Edwin en zijn vriendin Carola en Stefan. Alle kinderen (allemaal zoons) zijn al uitgevlogen en Roland is sinds een jaar zelf vader. In het dagelijkse werkzame leven ben ik secretaresse op een orthopedagogisch centrum (behandeling LVG-jeugd, 3 dagen per week) en in mijn vrije tijd mag ik graag een avondje bridgen of een drive lopen. Als vrijwilliger maak ik met een ploegje het scoutinggebouw in ons dorp schoon, waar mijn jongste zoon bij de speciale scoutinggroep zit. In 2009 zijn we voor het eerst gastouders geweest voor een jongetje uit Hannover. In 2010 viel de RCK van Berlijn plotseling uit door ziekte. Het bestuur van regio Brabant heeft mij gevraagd de kar voor Berlijn te gaan trekken. Na enige aarzeling heb ik de uitdaging aangenomen. Na het bijwonen van een aantal vergaderingen als losse vrijwilliger, trok het RCKschap me wel het meest. Dat heb ik geweten!! Dat eerste jaar is letterlijk alle vrije tijd die er naast werk en hobby overbleef, door de EKH-job opgesoupeerd. Dit was in de aanloop naar de zomer toe (maart), zodat plotsklaps alles in mijn schoot viel, maar met veel hulp van een paar gouden ouwe EKH-rotten is het uiteindelijk gelukt een dikke 60 kinderen een fijne vakantie te geven. Ik merk dat het hele RCK-werk niet in één of twee, zelfs niet in drie jaar te leren valt. Iedere keer weer leer ik bij. Inmiddels heb ik een fijne collega erbij gekregen, Leo. Samen met het Berlijn-team zetten we er voor 2012 weer de schouders onder. Na een training dag hebben we al menig aspirant gastgezin bezocht. Een erg leuk onderdeel van het vrijwilligerswerk. Je mag zomaar in andermans keuken kijken. Zo werken we er met zijn allen aan om kansarme Berlijnertjes (Bebbertjes, zoals ze ook wel genoemd worden) een fijne vakantie en daarmee een herinnering voor hun leven te geven. Leo Ans Ik ben Leo Hoek 53 jaar en in 1998 getrouwd met Corrie waardoor wij een samengesteld gezin werden met 3 kinderen Yoendy, Melissa en Leroy. Inmiddels hebben wij samen ook 2 kinderen Leon en Caitlin en zijn de oudere kinderen het huis uit en hebben ze zelf ook kinderen. Dit is mijn eerste jaar als plaatsvervangend Regionaal Coördinator Kinderreizen Berlijn voor Noord-Brabant. Inmiddels zelf 5 jaar gastouder waarvan 4 bij Europa Kinderhulp en 1 bij Pax Kinderhulp. Liep na het tweede jaar als gastouder bij Europa Kinderhulp al met de gedachte om meer te gaan doen dan alleen gastouder zijn. Wat de afgelopen zomervakantie tijdens de familiedag naar buiten kwam. Het blijft op dit moment nog steeds onwennig maar dat zal met de komende aankomst snel veranderen denk ik. De gastouder bezoeken spreken mij het meeste aan. Het positieve contact wat je met de mensen hebt is geweldig en geeft mij ook persoonlijk motivatie. De administratieve kant is niet iets wat op mijn lijf geschreven staat dus daar moet ik nog een hoop leren.

7 J A A R G A N G 2 N R. 3 P A G I N A 7 Franse Reis SPF Mijn naam is Anne-marie Mol. Ik ben nu 4 jaar RCK voor deze Franse reis. Als gezin zijn wij dit jaar voor de 6e keer gastgezin, uiteraard voor Franse kinderen. Voor deze reis is tot nu toe nog geen vervangende RCK gevonden. Ik ben dus dringend op zoek naar een "maatje". Mocht u enige affiniteit met deze reis hebben en lijkt het u als vrijwilliger wat, meld u dan aan. De laatste jaren is het aantal gastgezinnen, net als voor de andere reizen afgenomen maar nog steeds de moeite waard. Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk kinderen een fijne vakantie kunnen geven. Wist u dat? De voorzitter van onze regio weer terug is van weg geweest? En dat dit met zijn gezondheid te maken had. Dat we een jubilaris in ons midden hebben? En dat we dat niet vergeten zijn? Dat we een gezellig team medewerkers Europa Kinderhulp hebben in ons mooie Brabant? En dat je je daarbij kunt aansluiten via de site of via medewerkers EKH? Dat EKH de afkorting is van Europa Kinderhulp, RCK Regio Coordinator Kinderreizen, en ACK Algemene Coordinator Kinderreizen? En als een afkorting u niets zeggend is u dat gewoon kunt vragen aan bv de RV (regio voorzitter)? Dat er zonder uw hulp en warme hart Europa Kinderhulp niet zou bestaan en hierdoor veel kansarme kinderen geen moment van rust, aandacht, genegenheid, warmte en het moment om even weer kind te kunnen zijn, zullen hebben? Dat wij en de vele kinderen u daarvoor zeer dankbaar zijn? Dat wij als Regio Brabant op nog steeds op zoek zijn naar vrijwilligers die deskundig gecoacht worden? Dat we op zoek zijn naar een PR medewerker die haar of zijn netwerk wil gebruiken voor o.a. de naam bekendheid van Europa Kinderhulp te helpen vergroten, sponsoring in natura of financieel kan bewerkstelligen? Dat het regio bestuur vacatures open heeft staan waaronder vicevoorzitter en medewerkerszorg? Dat we nog dringend op zoek zijn naar nieuwe gastouders voor vakantie 2012, 2013? Dat u ook ideeën en andere datjes mag insturen?

Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant - NIEUW - KINDERREIS ROEMENIË. In dit nummer: Roemeense 1 Reis

Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant - NIEUW - KINDERREIS ROEMENIË. In dit nummer: Roemeense 1 Reis Nieuwsbrief Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant JAARGANG 4 NR. 1 MEI 2014 - NIEUW - In dit nummer: Roemeense 1 Reis Vervolg Roemeense reis 2 Informatie- 3 morgen Familiedag 4 Vakantiedata 5 Wist U dat?

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 Beste ouders, kinderen en geïnteresseerden Het schooljaar is alweer voorbij, het was een jaar waar we met veel plezier de tussenschoolse opvang verzorgd hebben. Nu zijn we net

Nadere informatie

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet.

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet. Voor oma. Het gaat in dit leven niet om wat je hebt. Het gaat in dit leven om wat je doet. Het gaat om de keuzes die je maakt. Open je hart voor de ander, want je bent, omdat wij samen zijn. In de winter

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Voelt beter

Vrijwilligerswerk. Voelt beter Vrijwilligerswerk Dát geeft een goed gevoel Voelt beter Vrijwilligerswerk, dat geeft een goed gevoel Hebt u oog voor de behoeften van anderen? Vindt u het vanzelfsprekend om patiënten en bezoekers van

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan Stichting Lach voor een Dag Beleidsplan Inleiding De Stichting Lach voor een Dag werd op 9 juli 2013 opgericht. De aanleiding hiervoor was de wens om structuur en uitbreiding te geven aan bestaande, incidentele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan!

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan! inleiding Voor al mijn kinderen schrijf ik hun ontwikkelingen op in een schrift. Ik schrijf op wanneer en hoelang ze sliepen, wat ze aten, hoe ze speelden en hoe we samen de dag doorbrachten. Dat lijkt

Nadere informatie

Links op de foto mijn moeder, Greet van. Woudenberg-Brink met haar man, kinderen en. kleinkinderen tijdens een laatste vakantie op

Links op de foto mijn moeder, Greet van. Woudenberg-Brink met haar man, kinderen en. kleinkinderen tijdens een laatste vakantie op Kwaliteit van leven en hoogwaardige kwaliteit van zorg voor mensen met dementie: dat is voor Alzheimer Nederland een belangrijke drijfveer. Zeker nu de hervormingen in de langdurige zorg aan de orde van

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL EN HUN OUDERS

ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL EN HUN OUDERS Ondersteuning van kind en gezin ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL EN HUN OUDERS Voorpagina: Deborah Corpeleijn: Door de ondersteuning ervaar ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010

Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010 Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010 De kop is eraf!!! Gisteren hebben we een gezellige feestdag gehad met prachtig weer. Samen met de feestcommissie hadden we allerlei activiteiten uitgewerkt

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Toelichting Beste leerling, Jij zit in de Eureka!-klas. We zijn benieuwd naar jouw mening. Die kun je geven in deze vragenlijst. Die bestaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer: April 2015 Jaargang 5, nr. 8 Nieuwsbrief In dit nummer: Koningsspelen 2015 Konings spelen 1 Ik in de MR? 2 Onze nieuwe conciërge 4 Op de ochtend van 24 april, de laatste vrijdag voor Koningsdag, vinden

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Ik prijs me gelukkig dat ik van die club zo lang deel heb mogen uitmaken.

Ik prijs me gelukkig dat ik van die club zo lang deel heb mogen uitmaken. De estafette... Binnen onze stichting zijn heel veel personen zeer betrokken bezig met allerlei werkzaamheden. We zien ze bezig bij Bartje. Ze rijden langs in Klaartje. Bellen bij de Luisterlijn en begeleiden

Nadere informatie

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl November 2009 MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl Beste Leden, Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

narratieve zorg Elder empowering the elderly

narratieve zorg Elder empowering the elderly narratieve zorg Elder empowering the elderly huisbezoek 1: KENNISMAKING - 2 - KENNISMAKING - huisbezoek 1- a kennismaking huisbezoek 1: KENNISMAKING a vertrouwelijkheid individueel in teamverband naar

Nadere informatie

Babbels. meisjes voetbalteam schoolvoetbal. Agenda activiteiten

Babbels. meisjes voetbalteam schoolvoetbal. Agenda activiteiten Milieubende Een aantal weken geleden heeft groep 7 u gevraagd om, in het kader van het milieu, een dagje geen vlees te eten en de recepten in te leveren. Met dit plan om mee te werken aan een beter milieu

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Agnes Vet. Cindy Parera

Agnes Vet. Cindy Parera Agnes Vet Hallo, mijn naam is Agnes Vet. Ik ben getrouwd met Peter Hüther en samen hebben wij 3 kinderen, Myrna (2004), Lex (2002) en Rick (2000). Naast voorzitterschap van de ouderraad, werk ik als beleidsmedewerker

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Zingeving op MAAT. Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat?

Zingeving op MAAT. Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat? Zingeving op MAAT Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat? Hoe maken we het hard? Aandacht voor levensvragen en ouderen in zorg en welzijn Expertisenetwerk Levensvragen en

Nadere informatie

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd.

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd. Welkom bij De Zijlen Wie wil het niet? Wonen in een prettig dorp of in een leuke buurt. Waar je kunt zijn wie je bent en je leven kunt leiden zoals dat bij jou past. Waar je meedoet aan dat wat er om je

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Leon Pouwels 11 juni 2014 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond - onderzoeksopzet Doelstelling Steekproef Methode De doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN ONTWIKKELINGSACHTERSTAND OF MET EEN VERSTANDELIJKE/MEERVOUDIGE HANDICAP

ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN ONTWIKKELINGSACHTERSTAND OF MET EEN VERSTANDELIJKE/MEERVOUDIGE HANDICAP Ondersteuning van kind en gezin ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN ONTWIKKELINGSACHTERSTAND OF MET EEN VERSTANDELIJKE/MEERVOUDIGE HANDICAP Uw kind ontwikkelt zich niet zoals verwacht. Mogelijk heeft het

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

Weesp, 28 augustus 2015

Weesp, 28 augustus 2015 Weesp, 28 augustus 2015 Inhoud - Eerste schooldag - Informatieavonden - Werkwijze aanmelding van broertjes en zusjes - Reminder studiedag 25 september - Ouders in de school - Reminder buitenschoolse activiteiten

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Inhoudsopgaven Inleiding...3 Bedrijfsgegevens...4 Afzetmarkt...5 De ligging...6 Het uiterlijk...7 De afdelingen...8 Regels... 9 Personeel...10 Vragen...11 Slot...12 Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Najaarsactiviteiten GZB. Concerten Psalm Project. GZB-jongerenevent. Driebergen, september 2015

Zending wereldwijd. Najaarsactiviteiten GZB. Concerten Psalm Project. GZB-jongerenevent. Driebergen, september 2015 Najaarsactiviteiten GZB Concerten Psalm Project De GZB organiseert samen met The Psalm Project twee concerten: op 3 oktober in Nijkerk en 10 oktober in Waddinxveen. De avonden staan in het teken van het

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

Presentatie kwalitatief onderzoek beleving respondenten moestuinproject Asten - Someren

Presentatie kwalitatief onderzoek beleving respondenten moestuinproject Asten - Someren Presentatie kwalitatief onderzoek beleving respondenten moestuinproject Asten - Someren Dia 1: Hallo allemaal en welkom bij mijn presentatie. Ik heb onderzoek gedaan bij Moestuin d n Erpel in Someren.

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki?

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 7. Bijlage Resultaten enquête Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 1. Waarom ben je aan het project begonnen? (Για ποιό λόγο ξεκίνθςεσ να ςυμμετζχεισ

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

levend en dood tegelijk

levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk lezing over NAH in een gezin 9 april 2015 Carina van Welzenis alias Karin van Leeuwen 28 december 2004 rtl nieuws Twee bomen geraakt Een enorme klap, daarna

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Hans-Victor Selder, voorzitter KoD op bezoek in MATH Tijdens mijn verblijf in zuid-oost Azie vaan 5 augustus t/m 25 september 2010, heb ik van 15 20 september een bezoek gebracht

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Familiedag 25 april Gielsbos

Familiedag 25 april Gielsbos 16 Familiedag 25 april Gielsbos Door de ogen van onze vrijwilligers... Het wordt al stilaan een traditie waaraan heel ons gezin met plezier deelneemt. Het start op de parking waar we steevast enkel vrienden-vrijwilligers

Nadere informatie

ANALYSE ENQUETE 2016

ANALYSE ENQUETE 2016 ANALYSE ENQUETE 2016 Aantal ontvangen: Van de 120 zijn er 49 enquêtes terug gekomen. -Ceresstraat/ Het Talent: 14..C -Het 17 L -Ommel:0 -Ostade/ Horizon: 8 O - 10..H Onvoldoende wordt gegeven op de volgende

Nadere informatie

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek De enige officiële training voor Troostbeesten. Lilian Kars, 1999 Illustraties: Rainer Harman Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden gebruikt of gedupliceerd

Nadere informatie

Jonge ambtenaar van het jaar

Jonge ambtenaar van het jaar Verkiezing opent vele deuren voor Katherine Diaz Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motiva Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motivatie voor het werk, bewustwording tijdens en kansen na het

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

FLEUR, GEWOON ANDERS Mijn zusje dialyseert thuis

FLEUR, GEWOON ANDERS Mijn zusje dialyseert thuis Wilhelmina Kinderziekenhuis FLEUR, GEWOON ANDERS Mijn zusje dialyseert thuis Wat staat er in deze folder Inleiding 2 Waarom dit boekje 2 Hoe zit dit boekje in elkaar 3 Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s),

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

GELOOFSVRAGEN EN LEVENSVRAGEN

GELOOFSVRAGEN EN LEVENSVRAGEN WAAROM??? DAAROM!!! Soms sta je met je mond vol tanden, wanneer je kind je met een vraag overvalt. "Waarom zijn de bomen groen?", "Waarom regent het vandaag?" Waarom... waarom..., steeds weer waarom. De

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2 Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016 Inhoudsopgave Zonnen 2 Zonnen De zomer komt er weer aan hallo zon! 8 7 6 5 1. Zit of lig je wel eens in de zon? 69% (n=539) 3 31% 1 Ja Nee Ja Af en toe Alleen

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Toolkit. Mijn kind wil een kind. Kinderen, waar kies ik voor?

Toolkit. Mijn kind wil een kind. Kinderen, waar kies ik voor? Toolkit Kinderen, waar kies ik voor? Mijn kind wil een kind Informatiefolder voor ouders van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens 2 Vraag een willekeurige persoon wat voor hem belangrijk

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten.

VRIJWILLIGERSWERK. Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten. VRIJWILLIGERSWERK pagina 4: Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten. Zorggroep Ter Weel SERVICE VERLENEN OP HET GEBIED

Nadere informatie

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS Gedichten Muitgeverij m armer Mmarmer Mmarmer M INHOUD KANTOOR Ode 13 Wat we zeiden toen we het ons nog herinnerden 14 Ze hebben het beste met ons

Nadere informatie

Op vakantie, maak d r werk van! www.medivacature.nl

Op vakantie, maak d r werk van! www.medivacature.nl Op vakantie, maak Er zijn maar weinig chronisch zieken en gehandicapten die zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Omdat hun ziekte of handicap het hen simpelweg onmogelijk maakt te reizen. Of omdat mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie