Geacht College van B&W Geachte leden van de Gemeenteraad van de gemeente Leiderdorp. 30 april 2015 Begroting 2015 en Meerjarenbegroting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geacht College van B&W Geachte leden van de Gemeenteraad van de gemeente Leiderdorp. 30 april 2015 Begroting 2015 en Meerjarenbegroting 2015-2018"

Transcriptie

1 Stichting Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp Bezoekadres Leeuwerikstraat ER Leiderdorp tel Postadres Postbus AC Leiderdorp Geacht College van B&W Geachte leden van de Gemeenteraad van de gemeente Leiderdorp info@obsg-leiderdorp.nl datum betreft 30 april en Meerjarenbegroting Geachte dames en heren, In de bijlage treft u de begroting en de meerjarenbegroting van OBSG Leiderdorp. Toelichting bij de begroting Het belangrijkste uitgangspunt van OBSG voor de begroting en de komende jaren is dat elk jaar een positief resultaat wordt behaald, zodat de reserves kunnen worden versterkt. Dit betekent dat de baten moeten worden geoptimaliseerd en dat de lasten moeten worden verlaagd cq genormaliseerd. Verder zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd: De inkomsten, zijnde met name de Rijksbijdragen, zijn bepaald op basis van de laatste beschikkingen. De verwachte baten stijgen licht ten opzicht van met De personele lasten dalen in de begroting van, doordat het aantal fte in dienst afneemt en meer in lijn wordt gebracht met de leerlingaantallen. Volgens het laatste concept BFP daalt het aantal fte per maart van 54 fte naar circa 50 fte per 1 augustus. Het totale effect op de loonkosten van de personele maatregelen bedraagt voor. De personele lasten voor zijn gebaseerd op werkelijke lasten tot op heden en voor de overige maanden begroot, waarbij de lasten vanaf 1 augustus zijn gebaseerd op het concept meerjaren Bestuursformatieplan en verder. Verder geldt dat de overige lasten voor zijn ingeschat op basis van de werkelijke lasten, met daarbij als uitgangspunt dat wordt bezuinigd met behoud van kwaliteit. In het kader van de beheersing van de uitgaven ten opzichte van de begroting zullen de werkelijke cijfer per kwartaal worden vergeleken met de begroting. Daarnaast zijn specifieke afspraken gemaakt om de uitgaven stringent te monitoren, waarbij uitgaven binnen budget > 2.500, en niet gebudgetteerde uitgaven > 500 ter goedkeuring worden voorgelegd aan financiële commissie, die beslist op basis van een voorstel met bijgevoegde offertes. Conclusie De uiteindelijke begroting voor eindigt met een positief resultaat ad Vooralsnog is deze uitkomst zeer positief en aan de hoge kant. Het geeft wat het bestuur betreft echter wel aan dat de juiste richting gevonden is. Voor nu wordt deze begroting bevroren als basisrichting, waarbij de werkelijke cijfers nauw zullen worden gevolgd in de loop van. Indien noodzakelijk zullen bijstellingen plaatsvinden. Tot de Stichting OBSG Leiderdorp behoren 4 openbare scholen: De Hobbit, De Hasselbraam, De Prins Willem-Alexander en De Koningin Juliana School.

2 Meerjarenbegroting In aanvulling op de werkwijze die is gehanteerd bij het opstellen van de begroting, zijn voor de meerjarenbegroting van OBSG de volgende punten van belang: De baten en lasten voor zijn prudent afgeleid van de begroting. In de meerjarenbegroting zijn uitsluitend realistische besparingen ten opzichte van opgenomen. De personele lasten voor zijn gebaseerd op het concept meerjaren Bestuursformatieplan In de loop van Q2 en Q3 zullen specifieke leverancierscontracten voor schoonmaak, energie, ICT en leermiddelen tegen het licht worden gehouden, waarbij op basis van een met offertes onderbouwde leveranciersselectie keuzes voor de toekomst worden gemaakt. Het MT krijgt als uitdaging voor en de komende jaren om op het vlak van inkoop van leermiddelen en schoolgerelateerde uitgaven samen te werken en inkoopvoordelen te realiseren. In het kader van de beheersing van de uitgaven ten opzichte van de begroting zullen de werkelijke cijfer per kwartaal worden vergeleken met de begroting. Op basis van de uitkomsten van deze analyses zal nader worden bijgestuurd. In Q3 en Q4 zal deze analyse op maandbasis worden uitgevoerd. In de loop van Q2 / Q3 worden beleidskeuzes gemaakt voor de inzet van personeel in de jaren 2016 en verder op basis van scenarioplanning. Hierbij worden positieve en negatieve scenario s voor leerlingaantallen worden doorgerekend en vertaald naar de inzet van personeel in de komende jaren. Indien noodzakelijk worden de effecten hiervan verwerkt in de meerjarenbegroting Conclusie De meerjarenbegroting voor 2018 geeft aan dat een positieve richting is ingeslagen. Met de hiervoor geschetste uitgangspunten en maatregelen hebben wij er vertrouwen in dat deze richting ook daadwerkelijk tot een verbetering van de financiële positie van OBSG zal leiden. Indien noodzakelijk zullen bijstellingen plaatsvinden in de loop van. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Ronald Hendricx M.B.A. Directeur bestuurder

3

4 JAARBEGROTING (Versie 29-4-) Stichting Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp te Leiderdorp Groenendijk Onderwijs Administratie B.V. Trapezium Postbus AB Sliedrecht Telefoon / fax / algemeen: info@groenendijk.nl

5 INHOUDSOPGAVE 1 Staat van baten en lasten 2 Toelichting behorende tot de staat van baten en lasten 3 BIJLAGEN De Hobbit - 12MR00/ Prins Willem Alexander - 12MR01/ De Hasselbraam - 12MR02/ Koningin Julianaschool - 11HV/ Bovenschools/

6 STAAT VAN BATEN EN LASTEN Baten (Rijks)bijdragen Overige overheidsbijdragen en subsidies Overige baten Lasten Personele lasten Afschrijvingen Huisvestingslasten Overige instellingslasten Saldo baten en lasten Financiële baten en lasten Financiële baten Financiële lasten Financiële baten en lasten Resultaat Paraaf:

7 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN Baten (Rijks)bijdragen Vergoeding Personeel Vergoeding Materiele Instandhouding Vergoeding PAB Niet-geoormerkte subsidies Ontvangen doorbetalingen Rijksbijdrage SWV Overige overheidsbijdragen en subsidies Gemeente: vergoeding declarabele kosten Overige baten Samenwerkingsverband Ouderbijdragen Overige baten Lasten Personele lasten Lonen en salarissen Sociale lasten Pensioenlasten Overige personele lasten Uitkeringen (-/-) Lonen en salarissen Salariskosten dir/op/oop Salariskosten directie Salariskosten OP Salariskosten OOP Salariskosten rugzak-leerling Onkostenvergoeding via salaris Salariskosten ouderschapsverlof Salariskosten seniorenregeling Sociale lasten Sociale lasten Pensioenlasten Pensioenlasten Paraaf:

8 Overige personele lasten Nascholing Kosten Arbo Overige personeelskosten Personele kosten contractbasis Uitkeringen (-/-) Uitkeringen (-/-) Afschrijvingen Gebouwen en terreinen OLP en apparatuur Meubilair ICT Huisvestingslasten Huur huisvesting/terrein Dotatie onderhoudsvoorziening Onderhoud gebouw/installaties Energie en water Schoonmaakkosten Heffingen Tuinonderhoud Bewaking en beveiliging Onderhoudsbeheer Overige huisvestingslasten Overige instellingslasten Administratie- en beheerslasten Administratie en beheer Accountantskosten (controle jaarverslag) Telefoonkosten Overige administratie- en beheer Administratie- en beheerslasten Inventaris en apparatuur Onderhoud vervanging meubilair Paraaf:

9 Overige Representatiekosten Contributies Excursies / werkweek / sport Medezeggenschap Aansluiting radio / TV Verzekeringen Portikosten / drukwerk PR Kantinekosten Culturele vorming Schooltest / onderzoek / begeleiding Projecten (TSO) Overige uitgaven Leermiddelen (PO) Onderwijsleerpakket Informatietechnologie Kopieerkosten Totaal Overige instellingslasten Financiële baten en lasten Financiële baten Rentebaten Financiële lasten Rentelasten Overige financiële lasten Totaal financiële baten en lasten Paraaf:

10 STAAT VAN BATEN EN LASTEN De Hobbit - 12MR00/400 Baten (Rijks)bijdragen Lasten Personele lasten Huisvestingslasten Overige instellingslasten Saldo baten en lasten Resultaat Paraaf:

11 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN De Hobbit - 12MR00/400 Baten (Rijks)bijdragen Vergoeding Personeel Vergoeding Materiele Instandhouding Vergoeding PAB Niet-geoormerkte subsidies Lasten Personele lasten Lonen en salarissen Overige personele lasten Lonen en salarissen Salariskosten directie Salariskosten OP Salariskosten OOP Salariskosten ouderschapsverlof Salariskosten seniorenregeling Overige personele lasten Nascholing Afdracht bovenschools personeel Huisvestingslasten Onderhoud gebouw/installaties Energie en water Overige instellingslasten Inventaris en apparatuur Onderhoud vervanging meubilair Overige Representatiekosten Aansluiting radio / TV PR Kantinekosten Culturele vorming Schooltest / onderzoek / begeleiding Afdracht bovenschools materieel Paraaf:

12 Leermiddelen (PO) Onderwijsleerpakket Informatietechnologie Kopieerkosten Totaal Overige instellingslasten Paraaf:

13 STAAT VAN BATEN EN LASTEN Prins Willem Alexander - 12MR01/401 Baten (Rijks)bijdragen Lasten Personele lasten Huisvestingslasten Overige instellingslasten Saldo baten en lasten Resultaat Paraaf:

14 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN Prins Willem Alexander - 12MR01/401 Baten (Rijks)bijdragen Vergoeding Personeel Vergoeding Materiele Instandhouding Vergoeding PAB Niet-geoormerkte subsidies Lasten Personele lasten Lonen en salarissen Overige personele lasten Lonen en salarissen Salariskosten directie Salariskosten OP Salariskosten OOP Salariskosten rugzak-leerling Salariskosten seniorenregeling Overige personele lasten Nascholing Afdracht bovenschools personeel Personele kosten contractbasis Huisvestingslasten Onderhoud gebouw/installaties Overige instellingslasten Overige Representatiekosten Aansluiting radio / TV PR Kantinekosten Culturele vorming Schooltest / onderzoek / begeleiding Afdracht bovenschools materieel Paraaf:

15 Leermiddelen (PO) Onderwijsleerpakket Informatietechnologie Kopieerkosten Totaal Overige instellingslasten Paraaf:

16 STAAT VAN BATEN EN LASTEN De Hasselbraam - 12MR02/402 Baten (Rijks)bijdragen Lasten Personele lasten Huisvestingslasten Overige instellingslasten Saldo baten en lasten Resultaat Paraaf:

17 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN De Hasselbraam - 12MR02/402 Baten (Rijks)bijdragen Vergoeding Personeel Vergoeding Materiele Instandhouding Vergoeding PAB Niet-geoormerkte subsidies Lasten Personele lasten Lonen en salarissen Overige personele lasten Lonen en salarissen Salariskosten directie Salariskosten OP Salariskosten OOP Salariskosten rugzak-leerling Salariskosten seniorenregeling Overige personele lasten Nascholing Afdracht bovenschools personeel Personele kosten contractbasis Huisvestingslasten Onderhoud gebouw/installaties Energie en water Overige instellingslasten Inventaris en apparatuur Onderhoud vervanging meubilair Paraaf:

18 Overige Representatiekosten Aansluiting radio / TV PR Kantinekosten Culturele vorming Schooltest / onderzoek / begeleiding Afdracht bovenschools materieel Leermiddelen (PO) Onderwijsleerpakket Informatietechnologie Kopieerkosten Totaal Overige instellingslasten Paraaf:

19 STAAT VAN BATEN EN LASTEN Koningin Julianaschool - 11HV/403 Baten (Rijks)bijdragen Lasten Personele lasten Huisvestingslasten Overige instellingslasten Saldo baten en lasten Resultaat Paraaf:

20 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN Koningin Julianaschool - 11HV/403 Baten (Rijks)bijdragen Vergoeding Personeel Vergoeding Materiele Instandhouding Vergoeding PAB Niet-geoormerkte subsidies Lasten Personele lasten Lonen en salarissen Overige personele lasten Lonen en salarissen Salariskosten directie Salariskosten OP Salariskosten OOP Salariskosten rugzak-leerling Salariskosten ouderschapsverlof Salariskosten seniorenregeling Overige personele lasten Nascholing Afdracht bovenschools personeel Personele kosten contractbasis Huisvestingslasten Onderhoud gebouw/installaties Energie en water Overige instellingslasten Inventaris en apparatuur Onderhoud vervanging meubilair Paraaf:

21 Overige Representatiekosten Aansluiting radio / TV Kantinekosten Culturele vorming Schooltest / onderzoek / begeleiding Afdracht bovenschools materieel Leermiddelen (PO) Onderwijsleerpakket Informatietechnologie Kopieerkosten Totaal Overige instellingslasten Paraaf:

22 STAAT VAN BATEN EN LASTEN Bovenschools/850 Baten (Rijks)bijdragen Overige overheidsbijdragen en subsidies Overige baten Lasten Personele lasten Afschrijvingen Huisvestingslasten Overige instellingslasten Saldo baten en lasten Financiële baten en lasten Financiële baten Financiële lasten Financiële baten en lasten Resultaat Paraaf:

23 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN Bovenschools/850 Baten (Rijks)bijdragen Vergoeding Personeel Vergoeding Materiele Instandhouding Vergoeding PAB Niet-geoormerkte subsidies Ontvangen doorbetalingen Rijksbijdrage SWV Overige overheidsbijdragen en subsidies Gemeente: vergoeding declarabele kosten Overige baten Samenwerkingsverband Ouderbijdragen Bijdragen scholen personeel bovenschools Bijdragen scholen materieel bovenschools Overige baten Lasten Personele lasten Lonen en salarissen Sociale lasten Pensioenlasten Overige personele lasten Uitkeringen (-/-) Lonen en salarissen Salariskosten dir/op/oop Salariskosten directie Salariskosten OOP Onkostenvergoeding via salaris Sociale lasten Sociale lasten Pensioenlasten Pensioenlasten Paraaf:

24 Overige personele lasten Nascholing Kosten Arbo Overige personeelskosten Personele kosten contractbasis Uitkeringen (-/-) Uitkeringen (-/-) Afschrijvingen Gebouwen en terreinen OLP en apparatuur Meubilair ICT Huisvestingslasten Huur huisvesting/terrein Dotatie onderhoudsvoorziening Onderhoud gebouw/installaties Energie en water Schoonmaakkosten Heffingen Tuinonderhoud Bewaking en beveiliging Onderhoudsbeheer Overige huisvestingslasten Overige instellingslasten Administratie- en beheerslasten Administratie en beheer Accountantskosten (controle jaarverslag) Telefoonkosten Overige administratie- en beheer Administratie- en beheerslasten Inventaris en apparatuur Onderhoud vervanging meubilair Paraaf:

25 Overige Representatiekosten Contributies Excursies / werkweek / sport Medezeggenschap Aansluiting radio / TV Verzekeringen Portikosten / drukwerk PR Kantinekosten Culturele vorming Schooltest / onderzoek / begeleiding Projecten (TSO) Overige uitgaven Leermiddelen (PO) Onderwijsleerpakket Informatietechnologie Kopieerkosten Totaal Overige instellingslasten Financiële baten en lasten Financiële baten Rentebaten Financiële lasten Rentelasten Overige financiële lasten Totaal financiële baten en lasten Paraaf:

26 MEERJAREN BEGROTING T/M 2018 (Versie 28-4-) Stichting Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp te Leiderdorp Groenendijk Onderwijs Administratie B.V. Trapezium Postbus AB Sliedrecht Telefoon / fax / algemeen: info@groenendijk.nl

27 INHOUDSOPGAVE 1 Meerjaren begroting t/m Toelichting behorende tot de staat van baten en lasten 3 4

28 STAAT VAN BATEN EN LASTEN T/M Baten (Rijks)bijdragen Overige overheidsbijdragen en subsidies Overige baten Lasten Personele lasten Afschrijvingen Huisvestingslasten Overige instellingslasten Saldo baten en lasten Financiële baten en lasten Financiële baten Financiële lasten Financiële baten en lasten Resultaat

29 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN T/M 2018 Baten (Rijks)bijdragen Vergoeding Personeel Vergoeding Materiele Instandhouding Vergoeding PAB Niet-geoormerkte subsidies Ontvangen doorbetalingen Rijksbijdrage SWV Overige overheidsbijdragen en subsidies Gemeente: vergoeding declarabele kosten Overige baten Ouderbijdragen Lasten Personele lasten Lonen en salarissen Overige personele lasten Lonen en salarissen Salariskosten directie Salariskosten OP Salariskosten OOP Salariskosten rugzak-leerling Onkostenvergoeding via salaris Salariskosten ouderschapsverlof Salariskosten seniorenregeling Overige personele lasten Nascholing Kosten Arbo Overige personeelskosten Personele kosten contractbasis Afschrijvingen Gebouwen en terreinen OLP en apparatuur Meubilair ICT

30 Huisvestingslasten Huur huisvesting/terrein Dotatie onderhoudsvoorziening Onderhoud gebouw/installaties Energie en water Schoonmaakkosten Heffingen Tuinonderhoud Bewaking en beveiliging Onderhoudsbeheer Overige huisvestingslasten Overige instellingslasten Administratie- en beheerslasten Administratie en beheer Accountantskosten (controle jaarverslag) Telefoonkosten Overige administratie- en beheer Administratie- en beheerslasten Inventaris en apparatuur Onderhoud vervanging meubilair Overige Representatiekosten Contributies Medezeggenschap Aansluiting radio / TV Verzekeringen Portikosten / drukwerk PR Kantinekosten Culturele vorming Schooltest / onderzoek / begeleiding Projecten (TSO) Overige uitgaven Leermiddelen (PO) Onderwijsleerpakket Informatietechnologie Kopieerkosten Totaal Overige instellingslasten Financiële baten en lasten Financiële baten Rentebaten

31 Financiële lasten Rentelasten Totaal financiële baten en lasten

Stichting Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp GEMEENTE LEIDERDORP. Nr. Ctess.nr.. \ Q ^1. Ingsto 1 5 OEC. 2011. Kopte naor: B G. Weeknr. afd.

Stichting Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp GEMEENTE LEIDERDORP. Nr. Ctess.nr.. \ Q ^1. Ingsto 1 5 OEC. 2011. Kopte naor: B G. Weeknr. afd. ijrd aan: ^ U,^XJUAO^ #OI Stichting Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Leiderdorp Postbus 35 2350 AA Leiderdorp GEMEENTE LEIDERDORP Nr. Afd Ctess.nr.. \ Q

Nadere informatie

MEERJARENBEGROTING 2019 T/M 2023

MEERJARENBEGROTING 2019 T/M 2023 MEERJARENBEGROTING 2019 T/M 2023 Versie: 05.12.18 Voorlopig vastgesteld door het Bestuur op 27 november 2018 Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 11 december 2018 Vastgesteld door het Bestuur op

Nadere informatie

JAARBEGROTING. Versie: Voorlopig vastgesteld door het Bestuur op 27 november 2018

JAARBEGROTING. Versie: Voorlopig vastgesteld door het Bestuur op 27 november 2018 JAARBEGROTING 2019 Versie: 05.12.18 Voorlopig vastgesteld door het Bestuur op 27 november 2018 Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 11 december 2018 Vastgesteld door het Bestuur op 11 december 2018

Nadere informatie

Totaal baten

Totaal baten A.1.2 Staat van Baten en Lasten Begroot Begroot Werkelijk Werkelijk Werkelijk Werkelijk 3 Baten 3.1 Rijksbijdragen 741.960 707.000 704.554 697.256 717.366 685.526 3.2 Overige bijdragen en subsidies 8.740

Nadere informatie

Begroting VO de Vechtstreek 2019 Versie 19 november

Begroting VO de Vechtstreek 2019 Versie 19 november 1 2 3 4 5 Stichting VO De Vechtstreek 2018 2019 Begroting Verwachting Begroting 3.1 Rijksbijdragen 13.122.596 13.313.148 13.266.100 3.2 Overige overheidsbijdragen en subsidies 117.550 144.760 137.300 3.3

Nadere informatie

TOTAAL BATEN 4.488.764 100,00% 4.405.346 100,00% 4.254.777 100,00% 4.210.200 100,00% 4.169.821 100,00% 4.165.181 100,00%

TOTAAL BATEN 4.488.764 100,00% 4.405.346 100,00% 4.254.777 100,00% 4.210.200 100,00% 4.169.821 100,00% 4.165.181 100,00% Stichting (alle scholen) 2014 2014 2015 2015 2016 2016 2017 2017 2018 2018 2019 2019 in geld in % in geld in % in geld in % in geld in % in geld in % in geld in % Baten en lasten Baten Budget in geld tbv

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m augustus 2016

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m augustus 2016 MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m augustus 2016 Mevrouw K. Punter Planning en Control Onderwijsbureau Meppel Mevrouw R. Vrolijk Coördinator SWV Meppel, 29 september 2016 Industrieweg 15-20 Postbus

Nadere informatie

CSG DE WAARD BEGROTING 2017 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND

CSG DE WAARD BEGROTING 2017 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND CSG DE WAARD BEGROTING 2017 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND Inhoud 1. CSG De Waard... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Begroting 2017... 3 1.3 Toelichting op de begroting 2017... 7

Nadere informatie

MJB ' 0 M M h COLLEGE GROTIUS. Gescand archief datum

MJB ' 0 M M h COLLEGE GROTIUS. Gescand archief datum MJB 2016-2018 Gescand archief datum ' 0 M M h GROTIUS COLLEGE Meerjaren begroting 2015-2018 Staat van baten en lasten MJB 2015-2018 2015v 2016 2017 2018 3 Baten 3.1 Rijksbijdrage 0,C & W 10.944.095 11.640.036

Nadere informatie

Grootboekrekeningen SKPO

Grootboekrekeningen SKPO 12110 Gebouwen 12111 Afschrijving gebouwen 12210 Machines en installaties 12211 Afschrijving machines en installaties 12220 Meubilair 12221 Afschrijving meubilair 12230 Schoolmeubilair 12231 Afschrijving

Nadere informatie

3.1.2 Overige subsidies OCW 3.1.2.1 Geoormerkte OCW subsidies 827100 Lerarenbeurs 0 0 0 0 0 0 0

3.1.2 Overige subsidies OCW 3.1.2.1 Geoormerkte OCW subsidies 827100 Lerarenbeurs 0 0 0 0 0 0 0 Bestuursbureau 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Parameters Aantal leerlingen voor budget obv 1-10 (t-1) 42 14 5 4 4 4 Aantal lln. LWOO voor budget obv 1-10 (t-1) 16 6 0 0 0 0 Huisvesting: aantal m2 bruto

Nadere informatie

112.002364 2 6 JULI 2012. Stichting voor openbaar primair onderwijs /Indrukwekkend onderwijs

112.002364 2 6 JULI 2012. Stichting voor openbaar primair onderwijs /Indrukwekkend onderwijs 112.002364 2 6 JULI Stichting voor openbaar primair onderwijs /Indrukwekkend onderwijs T 0226 357230 W www.stichtingallure.nl E info@stichtingalture.nl Gemeente Koggenland T.a.v. college van burgemeester

Nadere informatie

(FINANCIEEL) JAARVERSLAG

(FINANCIEEL) JAARVERSLAG (FINANCIEEL) JAARVERSLAG Vereniging PCBO Goeree- Overflakkee te Middelharnis Groenendijk Onderwijs Administratie B.V. Trapezium 210 -- Postbus 80 -- 3360 AB Sliedrecht Telefoon 0184-412507 / fax 0184-420701

Nadere informatie

5 # 2!$# 3 )$)*!$# 3 )$)* 7#.$% 3 )$)* 4 $%!$%! '#.!*$ 1 )! $% / 0##% " # "$%! &'() !$*$!+,!! -.!!

5 # 2!$# 3 )$)*!$# 3 )$)* 7#.$% 3 )$)* 4 $%!$%! '#.!*$ 1 )! $% / 0##%  # $%! &'() !$*$!+,!! -.!! 5 # 6$ 7 "! 2!$# 3 )$)*!$# 3 )$)* 7#.$% 3 )$)* 4 $%!$%! 4 $%!$%!!) '#.!*$ 1 )! $% / 0##% " # & "$%! &'()!$*$!+,!! -.!!!! Versie: 1.0 2 BESTUURSVERSLAG Versie: 1.0 3 ! "# "!$%!& ' ( ')"*' +, & -# &'##./0-1

Nadere informatie

meerjarenbegroting laat geengunstig perspectief zien, maar is minder negatief dan de vorige meerjarenbegroting.

meerjarenbegroting laat geengunstig perspectief zien, maar is minder negatief dan de vorige meerjarenbegroting. Gemeenteraad van Slochteren Postbus 13 9620 AA Slochteren ;_.;;;--~-.--~------ ---_.-.- datum betreft 14-12-2011 begroting 2012 en meerjarenbegroting 2012-2015 Geachte leden van de raad, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Tweede kwartaalrapportage exploitatie 2013. Conceptversie 1.1

Tweede kwartaalrapportage exploitatie 2013. Conceptversie 1.1 Tweede kwartaalrapportage exploitatie 2013 Conceptversie 1.1 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Exploitatie tweede kwartaal 2013 en prognose exploitatie 2013 4 3. Toelichting exploitatie tweede kwartaal

Nadere informatie

Begroting. van de. Stichting. Openbaar Primair Onderwijs. Zuid-Kennemerland

Begroting. van de. Stichting. Openbaar Primair Onderwijs. Zuid-Kennemerland Concept Begroting van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland 2006 8 januari 2007 I N H O U D - Voorwoord - Exploitatiebegroting 2006 - Exploitatiebegroting 2006 per soort onderwijs -

Nadere informatie

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen:

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: 6 Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: +AW-Griffie Albrandswaard vrijdag 6 juni 214 9:16 Info Albrandswaard FW: Begroting Stichting OPO Albrandswaard 214 Begroting 214 Stichting OPO Albrandswaard

Nadere informatie

3.1 Rijksbijdragen 3.2 Overige overheidsbijdragen en -subsidies 3.5 Overige baten 3.1.1 Rijsbijdrage OCW 3.1.2 Overige subsidies OCW 3.2.1 Gemeentelijke bijdragen en subsidies 3.5.1 Verhuur 3.5.2 Detachering

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 Noordhorn, 16 juni 2016

JAARREKENING 2015 Noordhorn, 16 juni 2016 JAARREKENING 2015 Noordhorn, 16 juni 2016 Inhoudsopgave jaarrekening Pagina A0 Bestuursverslag Algemene toelichting A.1.1 Balans per 31 december 2015 A.1.2 Staat van baten en lasten over 2015 A.1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Aan de bestuursleden van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid- Kennemerland

Aan de bestuursleden van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid- Kennemerland Aan de bestuursleden van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid- Kennemerland Onderwerp: Analyse begroting 2007 Algemeen Hierbij bied ik u de concept-begroting 2007 ter voorlopige vaststelling aan.

Nadere informatie

BEGROTING - CSG DE WAARD BEGROTING 2016 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND

BEGROTING - CSG DE WAARD BEGROTING 2016 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND BEGROTING - CSG DE WAARD BEGROTING 2016 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND Inhoud 1. CSG De Waard... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Begroting 2016... 3 1.3 Toelichting op de begroting

Nadere informatie

Begroting 2018 SWV - ODP

Begroting 2018 SWV - ODP Begroting 2018 SWV - ODP 8 december 2017 Inhoudsopgave Samenwerkingsverband Schiedam Vlaardingen Maassluis Onderwijs dat past pagina Begroting 2018 op hoofdlijnen 3 Specificatie baten en lasten 4 Meerjarenraming

Nadere informatie

JOHAN DE WITT-GYMNASIUM

JOHAN DE WITT-GYMNASIUM JHAN DE WITT-GYMNASIUM ^^^^^^^^^^^^^^^^^^H IVl PG D121193847541 GDI 3.9.211 541 Aan de gemeenteraad van de gemeente Dordrecht, Postbus 8 33 AA Dordrecht Dordrecht, 28 september 211. nderwerp: goedkeuring

Nadere informatie

Begroting 2019 SWV - ODP

Begroting 2019 SWV - ODP Begroting 2019 SWV - ODP 12 november 2018 Inhoudsopgave Samenwerkingsverband Schiedam Vlaardingen Maassluis Onderwijs dat past pagina Begroting 2019 op hoofdlijnen 3 Specificatie baten en lasten 4 Meerjarenraming

Nadere informatie

BASISSCHOLEN. Meteen de juiste draai. 13 jan 2017/0010

BASISSCHOLEN. Meteen de juiste draai. 13 jan 2017/0010 L, BASISSCHOLEN Gemeenteraad Dronten T.a.v. dhr. K. van Erp Postbus 100 82 AC Dronten 13 jan 2017/0010 stichting voor openbareen samenwerkingsscholen De Drieslag 30 8251JZ Dronten T 0321-385425 ujujuj.spilbasisscholen.nl

Nadere informatie

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012 Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat 71 1054 NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012 Inhoudsopgave Samenstellingsverklaring 3 Resultaatvergelijking 4 Balans 5 Staat van baten en lasten 6 Toelichting

Nadere informatie

SOPOH. Bijgestelde. Begroting Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit. Begroting 2015.

SOPOH. Bijgestelde. Begroting Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit. Begroting 2015. SOPOH Begroting 2015 Bijgestelde van De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer Begroting 2015 Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit Begroting SOPOH 2012

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina Pagina

Inhoudsopgave Pagina Pagina Inhoudsopgave Pagina Pagina 1 Algemeen 2 1.1 Toelichting op de jaarrekening 3 2 Jaarrekening 4 2.1 Balans per 31 december 2012 5 2.2 Winst- en verliesrekening over 2012 7 2.3 Toelichting op de balans 8

Nadere informatie

winst- en verliesrekening 1e kwartaal

winst- en verliesrekening 1e kwartaal winst- en verliesrekening 1e kwartaal 1e kwartaal 1e kwartaal verschil 2016 2015 Omzet 754.158 100,0% 651.962 100,0% 102.195 Kostprijs van de omzet 115.875 15,4% -47.668-7,3% 163.543 Brutomarge 870.033

Nadere informatie

OHAN DE WITT^GYMNASIUM ^ IHHiHHHHHIIIII

OHAN DE WITT^GYMNASIUM ^ IHHiHHHHHIIIII MPGD12192311146 GD1 23.9.21 46 OHAN DE WITT^GYMNASIUM ^ IHHiHHHHHIIIII Tijdelijk adres m.i.v. 1 juli 21 Johan de Witt-gymnasium Stek 22 3311 XS Dordrecht Tel. 78-648 26 26 Fax 78-648 26 27 www.jdw.nl Aan

Nadere informatie

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014 Inrichting financiële functie Klaar voor de start 19 mei 2014 Els Verschure (Infinite Financieel) Erik de Vries (DUO) Programma Introductie bemensing bedrijfsvoering Financieel management en beheer Wie

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m juli 2015

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m juli 2015 MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m juli 2015 Mevrouw K. Punter Planning en Control Onderwijsbureau Meppel De heer P. Haverkamp Coördinator Samenwerkingsverband Meppel, 1 oktober 2015 Industrieweg

Nadere informatie

C. Herziene Begroting Bestuursbureau/bovenschools Strategisch Beleidsplan Omvang en verloop van reserves 15

C. Herziene Begroting Bestuursbureau/bovenschools Strategisch Beleidsplan Omvang en verloop van reserves 15 Herziene Begroting 2 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 5 A. Herziene Begroting - O2A5 7 B. Toelichting 1. Algemeen 8 2. Baten 8 3. Lasten 10 4. Financiële baten en lasten 11 5. Exploitatie deelbegrotingen:

Nadere informatie

Bedrijfsresultaat Financiële baten & lasten

Bedrijfsresultaat Financiële baten & lasten budgetmanager realisatie budget realisatie Exploitatie Omzet 294.713 388.100-93.387 183.443 111.271 Kostprijs van de omzet -161.551-10.833 150.718-7.294 154.257 Brutomarge 133.162 377.267-244.105 176.149-42.987

Nadere informatie

Financiële managementrapportage Eerste kwartaal 2017

Financiële managementrapportage Eerste kwartaal 2017 Financiële managementrapportage Eerste kwartaal Stichting tot behartiging van de belangen van Scholen met de Bijbel op Reformatorische Grondslag, Achterberg Aangepast: 11-5- Pagina 1 van 11 Dashboard Financiële

Nadere informatie

Toelichting begroting 2015

Toelichting begroting 2015 Toelichting begroting 2015 1. TOELICHTING 1.1 Algemeen Bij het opstellen van de begroting is het doel gesteld om de bijdrage van de waterschappen voor 2015 op het niveau te houden zoals is geraamd voor

Nadere informatie

Jaarstukken 2014. Departement Oss der Maatschappij tot Nut van 't Algemeen te Oss. Financieel jaarverslag Nut Oss 2014 Pagina 1 van 25

Jaarstukken 2014. Departement Oss der Maatschappij tot Nut van 't Algemeen te Oss. Financieel jaarverslag Nut Oss 2014 Pagina 1 van 25 Jaarstukken 2014 Departement Oss der Maatschappij tot Nut van 't Algemeen te Oss Financieel jaarverslag Nut Oss 2014 Pagina 1 van 25 Inhoudsopgave 3. Jaarrekening 2014 3 A Grondslagen van de jaarrekening

Nadere informatie

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2014 t/m 2017

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2014 t/m 2017 Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2014 t/m 2017 Opgesteld door: Dyade Dienstverlening Onderwijs Datum: 05-12-2013 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 3 2 Opdracht en uitgangspunten...

Nadere informatie

Begroting OPO Noordenveld Groene Zoom SJ Roden Postbus AA Roden Telefoon:

Begroting OPO Noordenveld Groene Zoom SJ Roden Postbus AA Roden Telefoon: OPO Noordenveld Groene Zoom 16 9301 SJ Roden Postbus 21 9300 AA Roden Telefoon: 050 4065780 www.onderwijs-noordenveld.nl Bestuursnummer: 11711 Datum: 1 december 2016 Versie: 1.0 INHOUDSOPGAVE 1 KADERS

Nadere informatie

Begroting 2016. Schoolvereniging Agatha Snellen. Utrecht DEFINITIEF

Begroting 2016. Schoolvereniging Agatha Snellen. Utrecht DEFINITIEF Begroting 2016 Schoolvereniging Agatha Snellen Utrecht DEFINITIEF Utrecht, 16 november 2015 1 Inleiding Het bestuur en de directie van de Agatha Snellenschool vinden het belangrijk om open te communiceren

Nadere informatie

g j GD

g j GD g j Iirli!IIIIA!!!9 2 GD 9.09.204 0592 Meerjarenbegroting 205209 20a Johan de WIttgymnasium 3. (.(5)BUORAGEN OCW / aantal Iln Meerjarenbegroting 205 209 Johan de WittgymnasK,,,, 205 800 Personele bekostiging

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 Noordhorn, 2 juni 2015

JAARREKENING 2014 Noordhorn, 2 juni 2015 JAARREKENING 2014 Noordhorn, 2 juni 2015 Inhoudsopgave jaarrekening Pagina A0 Bestuursverslag 2 Algemene toelichting 32 A.1.1 Balans per 31 december 2014 33 A.1.2 Staat van baten en lasten over 2014 34

Nadere informatie

een Stichting openbaar primair onderwijs in Hoogeveen Meerjarenbegroting

een Stichting openbaar primair onderwijs in Hoogeveen Meerjarenbegroting oo een Stichting openbaar primair onderwijs in Hoogeveen Meerjarenbegroting 214-217 Versie 1.1 definitief November 213 - fe Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Meerjarenbegroting 4 1.1 Leerlingaantallen 4 1.2

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m december 2015

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m december 2015 MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m december 2015 Mevrouw K. Punter Planning en Control Onderwijsbureau Meppel De heer P. Haverkamp Coördinator Samenwerkingsverband Meppel, 4 februari 2016 Industrieweg

Nadere informatie

Volledig uitgewerkt model voor de jaarrekening

Volledig uitgewerkt model voor de jaarrekening R i c h t l i j n J a a r v e r s l a g O n d e r w i j s V o l l e d i g u i t g e w e r k t m o d e l v o o r d e j a a r r e k e n i n g Volledig uitgewerkt model voor de jaarrekening tekst is slechts

Nadere informatie

gebouwen en -terreinen

gebouwen en -terreinen Toelichting op de balans ACTIVA Vaste activa 1. Materiële vaste activa Bedrijfs- Inventaris gebouwen en -terreinen Vervoermiddelen Totaal Stand beginbalans Aanschafwaarde 1.956.127 85.501 50.066 2.091.694

Nadere informatie

Reality check begroting 2013

Reality check begroting 2013 Reality check begroting 2013 26-4-2013 Stichting BOOR 1 Conclusie De gemeente Rotterdam heeft op 14 februari 2013 de begroting 2013 van stichting BOOR (hierna: BOOR) goedgekeurd. Hierbij is een aantal

Nadere informatie

Managementrapportage 2016

Managementrapportage 2016 Managementrapportage 26 a. LEERLINGAANTALLEN Leerlingaantal 25 Regulier LWOO PRO VAVO TG Elders les Gecorrigeerd Begroting 2629 Financiële kaders (dec 26) Leerlingaantal 26 Regulier LWOO PRO VAVO TG Elders

Nadere informatie

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2013 t/m 2017

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2013 t/m 2017 Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2013 t/m 2017 Opgesteld door: Dyade Dienstverlening Onderwijs Datum: 3-7-2013 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 3 2 Opdracht en uitgangspunten...

Nadere informatie

Begroting Meerjarenraming

Begroting Meerjarenraming Begroting 2017 en Meerjarenraming 2018-2021 Begroting 2017, raming 2018-2021 Pagina 1 Inhoudsopgave Begroting 2017 Staat van baten en lasten begroting 2017 3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Begroting 2018 inclusief Meerjarenbegroting

Begroting 2018 inclusief Meerjarenbegroting 2018 inclusief Meerjarenbegroting 2018-2021 22-11-2017 Stichting OPOS bestuursnr. 41779 Postbus 13 9620 AA SLOCHTEREN 0598 425 644 info@stichtingopos.nl www.stichtingopos.nl Inhoudsopgave Voorwoord...

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 19 maart 2015

FINANCIEEL VERSLAG 2014 19 maart 2015 FINANCIEEL VERSLAG 2014 19 maart 2015 Stichting Eigenwijks Jan Tooropstraat 6 1062 BM Amsterdam 2.1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (x 1) (na resultaatbestemming) ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

Exploitatie overzicht jaar 2013

Exploitatie overzicht jaar 2013 Exploitatie overzicht jaar 2013 IFES-NEDERLAND INHOUDSOPGAVE Pagina Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2-3 Balans per 31 december 2012 4 Resultatenrekening jaar 2012 5 Toelichting op de resultatenrekening 6-7 Resultaatverdeling

Nadere informatie

Jaarcijfers 2017 De Noodkreet V&W plus toelichting 2017

Jaarcijfers 2017 De Noodkreet V&W plus toelichting 2017 Winst- en Verliesrekening Stg. De Noodkreet Stg NK 2017 Stg NK 2017 Stichting Project Project Project Periode inzake 2017: 1 jan t/m 31 dec Totaal De Noodkreet De Noodkreet Houvast Steunouder Boek 2016

Nadere informatie

nr. Betreft: Begroting 2011 en Meerjarenbegroting

nr. Betreft: Begroting 2011 en Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Onderwijs Aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug T.a.v. mevrouw EJ.van Oostrum Raadhuisplein 2 3941JT Doorn Laan van Vollenhove 2935 376 AK Zeist Postbus

Nadere informatie

^1 wolfsvbos 1 8DEC2014. Hoogeveen, 17 december Betreft: begroting Geacht College,

^1 wolfsvbos 1 8DEC2014. Hoogeveen, 17 december Betreft: begroting Geacht College, ^1 wolfsvbos Regionale ^ Scholengemeenschap Inkomende post Hoogeveen llilllllllllilillilllllilllllllli 14.0063928 Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen Postbus 20000

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Jaarrekening 2010 Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland Jaarrekening 2010 Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland . 2 Inhoudsopgave B. Balans en Staat van Baten en Lasten 5 B1. Grondslagen voor de jaarrekening 7 B2. Balans per 31 december 2010

Nadere informatie

Ten behoeve van: Algemene Ledenvergadering Steller: J.P. van den Berg, Controller Datum:

Ten behoeve van: Algemene Ledenvergadering Steller: J.P. van den Berg, Controller Datum: Begroting 2016 1 Ten behoeve van: Algemene Ledenvergadering Steller: J.P. van den Berg, Controller Datum: 10-02-2016 Algemeen Op 26 januari 2016 heeft de financiële commissie van de Raad van Toezicht de

Nadere informatie

IBAN NL53RAB0 0384303692 BIC RAB0NL2U Handelsregister 09036187 BTW nr. NL005435614B01. [gd] üoet inchem. gemeente. Kopie 2 8 MAART 2014

IBAN NL53RAB0 0384303692 BIC RAB0NL2U Handelsregister 09036187 BTW nr. NL005435614B01. [gd] üoet inchem. gemeente. Kopie 2 8 MAART 2014 Schouwburg Amphion Hofstraat 159 7001 JD Doetinchem Telefoon (0314)37 60 00 E-mail info@amphion.nl Internet www.amphion.nl IBAN NL53RAB0 0384303692 BIC RAB0NL2U Handelsregister 09036187 BTW nr. NL005435614B01

Nadere informatie

Raadsvergadering : 29 oktober 2012 Agendanr. 14. : jaarverslag en jaarrekening 2011 Scholengroep OPRON

Raadsvergadering : 29 oktober 2012 Agendanr. 14. : jaarverslag en jaarrekening 2011 Scholengroep OPRON Raadsvergadering : 29 oktober 2012 Agendanr. 14 Voorstelnr. : R 6912 Onderwerp : jaarverslag en jaarrekening 2011 Scholengroep OPRON Stadskanaal, 12 oktober 2012 Beslispunten 1. Kennisnemen van het jaarverslag

Nadere informatie

STOPOZ BEGROTING 2019 MEERJARENBEGROTING

STOPOZ BEGROTING 2019 MEERJARENBEGROTING STOPOZ BEGROTING 2019 MEERJARENBEGROTING 2019-2022 Status: Vastgesteld door het College van Bestuur met goedkeuring van de Raad van Toezicht (d.d. 22 november 2018) Plaats: Aerdenhout Datum: 19 december

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015 (na voorstel resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2015 (na voorstel resultaatbestemming) ZIMIHC voor je kunst in je leven Balans per 31 december 2015 (na voorstel resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa 31-12-2015 31-12-2014 Materiële vaste activa 1 Inventarissen 724.134 497.579 Financiële

Nadere informatie

EUR. Totaal vaste activa Totaal vlottende activa Totaal activa

EUR. Totaal vaste activa Totaal vlottende activa Totaal activa A.1.1. Balans per 31-12- na resultaatbestemming 1 Activa Vaste activa 31-12- 31-12- 1,1 Immateriële vaste activa 0 0 1.2 Materiële vaste activa 1.791.413 1.881.497 1.3 Financiele vaste activa 1.315.441

Nadere informatie

Accountants. Stichting Kledingbank Zeeland gevestigd te Middelburg. Financieel verslag over het boekjaar #ORG=saa#VES=vli#PAP=vbl

Accountants. Stichting Kledingbank Zeeland gevestigd te Middelburg. Financieel verslag over het boekjaar #ORG=saa#VES=vli#PAP=vbl #ORG=saa#VES=vli#PAP=vbl Accountants Stichting Kledingbank Zeeland gevestigd te Middelburg Financieel verslag over het boekjaar 2014 #ORG=saa#VES=vli#PAP=vlg Stichting Kledingbank Zeeland, Middelburg Inhoudsopgave

Nadere informatie

DUNAMARE ONDERWIJSGROEP TOELICHTING BEGROTING 2014/15. Prof.dr. Gunningschool

DUNAMARE ONDERWIJSGROEP TOELICHTING BEGROTING 2014/15. Prof.dr. Gunningschool DUNAMARE ONDERWIJSGROEP TOELICHTING BEGROTING 2014/15 Prof.dr. Gunningschool Inhoudsopgave 1. TOELICHTING OP DE BEGROTING 2014/15... 2 1.1 BELEIDSMATIGE UITGANGSPUNTEN... 2 1.2 STAND VAN ZAKEN, KNELPUNTEN

Nadere informatie

2 8NOV 2013 GROTIUS COLLEGE. Aan het College van B&W Gemeente Delft Postbus ME DELFT

2 8NOV 2013 GROTIUS COLLEGE. Aan het College van B&W Gemeente Delft Postbus ME DELFT Gemeente Delft 2 8NOV 213 GROTIUS COLLEGE Doc./bijlage Productru. Aan het College van B&W Gemeente Delft Postbus 78 26 ME DELFT Delft, 27 november 213 Kenmerk 13.35/BES/BOC/BOK Betreft Begroting 213 Geacht

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7 INHOUDSOPGAVE Rapport Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens 2 Resultatenanalyse 3 Financiële positie 4 Fiscale positie 6 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst- en verliesrekening over 2013 9 Grondslagen

Nadere informatie

BASISSCHOLEN < EEN MEE ONTWERPBEGROTING 2015. september 2014

BASISSCHOLEN < EEN MEE ONTWERPBEGROTING 2015. september 2014 BASISSCHOLEN < EEN N H E L D E R MEE l\werf ONTWERPBEGROTING 2015 september 2014 Toelichting bij ontwerpbegroting 2015 toelichting bij ontwerpbegroting 2Ü15 - pagina 2 1 - Inleiding. De ontwerpbegroting

Nadere informatie

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 Vereniging BWT Nederland p/a Galvanistraat 1 6716 AE Ede Doetinchem, 09 juni 2011 Geachte bestuursleden, Ingevolge uw opdracht is de de jaarrekening

Nadere informatie

BEGROTING - CSG DE WAARD LIQUIDITEITSBEGROTING 2017 T/M 2020 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND

BEGROTING - CSG DE WAARD LIQUIDITEITSBEGROTING 2017 T/M 2020 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND BEGROTING - CSG DE WAARD LIQUIDITEITSBEGROTING 2017 T/M 2020 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND Inhoud 1. CSG De Waard... 1 1.1 Inleiding... 1 1.2 Liquiditeitsbegroting 2017 t/m

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017 van Stichting Villa Pinedo Amsterdam

Jaarverslaggeving 2017 van Stichting Villa Pinedo Amsterdam Jaarverslaggeving van Stichting Villa Pinedo Amsterdam INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN RAPPORT 1 Opdracht 2 2 Algemeen 2 3 Financiële positie 3 4 Kasstroomoverzicht over 4 5 Herkomst en besteding van middelen

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord

Jaarrekening 2017 Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord 1 Balans per 31 december 2017 Na verwerking van het resultaat Activa 31-dec-17 31-dec-16 Vaste Activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

(FINANCIEEL) JAARVERSLAG. Vereniging De Rotterdamse Montessorischool (VRM) te Rotterdam

(FINANCIEEL) JAARVERSLAG. Vereniging De Rotterdamse Montessorischool (VRM) te Rotterdam (FINANCIEEL) JAARVERSLAG 2016 Vereniging De Rotterdamse Montessorischool (VRM) te Rotterdam INHOUDSOPGAVE A TOELICHTING OP ONDERDELEN VAN HET JAARVERSLAG Bestuursverslag Verslag van Toezicht Kengetallen

Nadere informatie

Onderwijsgroep PRIMO vpr Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Voorne-Putten Rozenburg. Postbus AK Hellevoetsluïs T

Onderwijsgroep PRIMO vpr Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Voorne-Putten Rozenburg. Postbus AK Hellevoetsluïs T Onderwijsgroep PRIMO vpr Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Voorne-Putten Rozenburg Postbus 412 322AK Hellevoetsluïs T 181-39 1 44 Onderwijsgroep PRIMO vpr Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs

Nadere informatie

Passen en meten: bekostiging en kosten van een VO school. Door Jan Looise jlooise@infinitebv.nl

Passen en meten: bekostiging en kosten van een VO school. Door Jan Looise jlooise@infinitebv.nl Passen en meten: bekostiging en kosten van een VO school Door Jan Looise jlooise@infinitebv.nl programma 1. De vrees van de financial in VO en OCW 2. Bedrijfsvoering meer dan financiën 3. Hoe werkt financieel

Nadere informatie

rotius 'college lb NflV 2008 Aan het College van B&W Gemeente Deift Postbus 78 2600 ME DELFT Kopie & Gemeedife Delft Afd. Doc./bijlage Productnr.

rotius 'college lb NflV 2008 Aan het College van B&W Gemeente Deift Postbus 78 2600 ME DELFT Kopie & Gemeedife Delft Afd. Doc./bijlage Productnr. rotius 'college Correspondentieadres: Postbus 47 26 AL Delft E-mail: info@grotiuscollege.nl Web: www.grotiuscollege.nl Bank: BNG 28.5.3.27 «Tel:15-8 Bezoekadres: tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo,

Nadere informatie

BEGROTING 2013 STICHTING OPOS

BEGROTING 2013 STICHTING OPOS BEGROTING 213 STICHTING OPOS stichting openbaar primair onderwijs Slochteren Stichting OPOS administratienummer bevoegd gezag: 41779 Postbus 13 962 AA SLOCHTEREN Telefoon : Fax E-mail 598 425 644 598 425

Nadere informatie

Begroting 2015 inclusief Meerjarenbegroting 2015-2018

Begroting 2015 inclusief Meerjarenbegroting 2015-2018 2015 inclusief Meerjarenbegroting 2015-2018 Versie 03-12-2014 41779 Stichting OPOS Postbus 13 9620 AA SLOCHTEREN 0598 425 644 info@stichtingopos.nl www.stichtingopos.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1.

Nadere informatie

Stichting Welzijn Ouderen Hengelo Deldenerstraat 59 7551 AC Hengelo (O) JAARVERSLAG 2014

Stichting Welzijn Ouderen Hengelo Deldenerstraat 59 7551 AC Hengelo (O) JAARVERSLAG 2014 Deldenerstraat 59 7551 AC Hengelo (O) JAARVERSLAG 2014 Vastgesteld Raad van Bestuur 21 maart 2015 Inhoud 1 Verslag Raad van Bestuur... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Bestuur, directie en vaststelling jaarrekening...

Nadere informatie

Exploitatie overzicht jaar 2012

Exploitatie overzicht jaar 2012 Exploitatie overzicht jaar 2012 Voorwoord Hierbij treft u de cijfers van IFES Nederland aan over het jaar 2012. De cijfers bestaan uit de balans per 31 december 2012 en de verlies & winstrekening 2012

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen Financieel verslag 2017 Stichting Welzijn Vianen te Vianen Inhoud 1 Verslag 3 Jaarrekening 5 2 Balans per 31 december 2017 6 3 Staat van baten en lasten over 2017 7 4 Algemene toelichting bij de balans

Nadere informatie

Meerjarenbegroting

Meerjarenbegroting Meerjarenbegroting 2016-2019 Versie 1.1 definitief November 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Meerjarenbegroting... 4 1.1 Leerlingaantallen... 4 1.2 Meerjarenbegroting... 5 1.3 Toelichting op het resultaat...

Nadere informatie

Financiële gegevens 3

Financiële gegevens 3 INHOUDSOPGAVE Financiële gegevens 3 Consolidatie Primair Onderwijs 5 Totaal balans 7 Totaal staat van baten en lasten 9 Specificatie en toelichting balans 11 Specificatie en toelichting staat van baten

Nadere informatie

Begroting SKPO Eindhoven e.o.

Begroting SKPO Eindhoven e.o. Begroting SKPO Eindhoven e.o. 2016 Inhoudsopgave Bovenschoolse begroting en schoolbegroting... 3 Inleiding... 3 Planning en control... 3 De bovenschoolse begroting... 3 De bovenschoolse organisatie en

Nadere informatie

Accountants. Stichting Kledingbank Zeeland gevestigd te Middelburg. Financieel verslag over het boekjaar #ORG=saa#VES=vli#PAP=vbl

Accountants. Stichting Kledingbank Zeeland gevestigd te Middelburg. Financieel verslag over het boekjaar #ORG=saa#VES=vli#PAP=vbl #ORG=saa#VES=vli#PAP=vbl Accountants Stichting Kledingbank Zeeland gevestigd te Middelburg Financieel verslag over het boekjaar 2013 #ORG=saa#VES=vli#PAP=vlg Stichting Kledingbank Zeeland, Middelburg Inhoudsopgave

Nadere informatie

EXPLOITATIE BEGROTING

EXPLOITATIE BEGROTING Vereniging Per Saldo Postbus 19161 3501 DD UTRECHT EXPLOITATIE BEGROTING 2017 1 BATEN Subsidie VWS/OVA 692.583 1.033.152 1.114.100 Opbrengsten/overige bijdragen 2.381.475 2.117.955 2.663.151 Diverse baten

Nadere informatie

Jaarbegroting Stichting Johan de Witt-gymnasium. OSG Rotterdam. Samengesteld door. Adres. Telefoonnummer Faxnummer

Jaarbegroting Stichting Johan de Witt-gymnasium. OSG Rotterdam. Samengesteld door. Adres. Telefoonnummer Faxnummer Jaarbegroting Bestuursnummer 41513 Stichting Johan de Witt-gymnasium Samengesteld door Adres Telefoonnummer Faxnummer Email SG Rotterdam Postbus 5919 38 PD Rotterdam 1-212155 1-21266 rotterdam@osg.nl nderwijs

Nadere informatie

Gewichtleeringen per bestuur 21596 Telgegevens/prognose 1-10-2013 1-10-2014 1-10-2015 1-10-2016 1-10-2017 1-10-2018 Bestuursnr Bestuursnaam 410 335

Gewichtleeringen per bestuur 21596 Telgegevens/prognose 1-10-2013 1-10-2014 1-10-2015 1-10-2016 1-10-2017 1-10-2018 Bestuursnr Bestuursnaam 410 335 smodel SWV passend onderwijs Onderwijsbureau Meppel Algemene gegevens Samenwerkingsverband 21596 21596 Naam SWV Apeldoorn Plaats Vereveningsbedrag SWV 379.611 sjaar Verdeling Budget T-1 of T T-1 Schooljaar0

Nadere informatie

Efficiency Monitor Onderwijsondersteunende diensten primair onderwijs De Anculus organisatiescan

Efficiency Monitor Onderwijsondersteunende diensten primair onderwijs De Anculus organisatiescan 1 Efficiency Monitor Onderwijsondersteunende diensten primair onderwijs De Anculus organisatiescan Anculus b.v. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze rapportage mag worden verveelvuldigd, opgeslagen

Nadere informatie

1. Algemeen Recente ontwikkelingen.

1. Algemeen Recente ontwikkelingen. Begroting 2015 1. Algemeen. De Begroting 2015 Verenigingsniveau (bijlage 1) komt tot stand door de samenvoeging van de begrotingen van de acht verschillende scholen, de Begroting Bovenschoolse Kosten (bijlage

Nadere informatie

Begroting (regulier + transitie) 2014

Begroting (regulier + transitie) 2014 Begroting (regulier + transitie) 2014 REGULIER Begroting 2014 KOSTEN Kapitaallasten grootboekrekening 4601 Afschrijving verbouwing 8.342,44 4602 Afschrijving inventaris 2.253,28 4603 Afschrijving computers

Nadere informatie

Scala. Basisonderwijs in de gemeente Heusden

Scala. Basisonderwijs in de gemeente Heusden Scala.. Basisonderwijs in de gemeente Heusden Gemeente Heusden Postbus 41 5250 AA VLIJMEN Datum Kenmerk Betreft 21 september 2010 WRlNV Gewaarmerkte financiele overzichten 2009 Geachte heer, mevrouw, Hierbij

Nadere informatie

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697 Balans per 31 december 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa (1) Machines en inventaris 18.985 14.171 VLOTTENDE

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) Catharijnesingel GC UTRECHT. Begroting 2016

Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) Catharijnesingel GC UTRECHT. Begroting 2016 Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) Catharijnesingel 47 3511 GC UTRECHT Begroting 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Begroting 1.1 Staat van baten en lasten 2 3-1 - 1.1 Staat van

Nadere informatie

Staat van baten en lasten. Begroting 2017

Staat van baten en lasten. Begroting 2017 Staat van baten en lasten. Begroting 2017 BATEN 80 Baten onroerende zaken 104.555 107.555 100.217 81 Rentebaten 29.000 31.150 32.511 83 Bijdragen levend geld 239.700 247.700 328.220 84 Door te zenden collecten

Nadere informatie

Toelichting Begroting Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena

Toelichting Begroting Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena Toelichting Begroting 2015 Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena November 2014 Hoofdstuk: Inleiding Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Toelichting resultaat... 4 2. Besluiten... 6 3. Aandachtspunten

Nadere informatie

Ontwerpbegroting 2015

Ontwerpbegroting 2015 Ontwerpbegroting 2015 Colofon De Rekenkamer Oost-Nederland is een onafhankelijk orgaan dat onderzoek doet naar de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het gevoerde bestuur van de provincies

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2015 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2015 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING STICHTING HUIZER MUSEUM INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting

Nadere informatie

Begroting 2017 inclusief Meerjarenbegroting

Begroting 2017 inclusief Meerjarenbegroting 2017 inclusief Meerjarenbegroting 2017-2020 15-11-2016 41779 Stichting OPOS Postbus 13 9620 AA SLOCHTEREN 0598 425 644 info@stichtingopos.nl www.stichtingopos.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. 2017 en

Nadere informatie