Handleiding inschrijving competitie in ServIT-2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding inschrijving competitie in ServIT-2"

Transcriptie

1 Handleiding inschrijving competitie in ServIT-2 1. Inschrijving aanmaken voor een competitie Voordat je begint is het belangrijk te weten dat ServIT-2 niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik van een PC die gebruikmaakt van Windows. - Log in op het vernieuwde MijnKNLTB via (zie de schermafdruk hieronder). - Indien je al een MijnKNLTB-account hebt, ontvang je automatisch op het bij ons bekende adres een nieuw wachtwoord van ons. - Mocht je geen nieuw wachtwoord per ontvangen, dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen. - Indien je nog geen MijnKNLTB-account hebt, moet je er een aanvragen via In MijnKNLTB klik je op de ServIT-button. Het volgende scherm verschijnt: Klik op de ServIT-2 button.

2 Je komt in het volgende scherm: Kies in het Menu (links) voor Competitie-inschrijvingen Kies in dit scherm voor Nieuw

3 Het volgende scherm verschijnt: Kies de gewenste competitie en klik op het icoon van de diskette (Opslaan) Na Opslaan worden ook de andere menuopties (links) benaderbaar. Als in de betreffende competitie de mogelijkheid bestaat om alle ploegen gelijk thuis te laten spelen, biedt het scherm nu ook de mogelijkheid voor de VCL om per dag(deel) aan te vinken of de vereniging die keuze wenst. Zie volgende scherm:

4 2. Menuoptie Baanreservering Klik in het menu op baanreservering. Het volgende scherm verschijnt:

5 Pas zo nodig de hoeveelheid banen per dag(deel) aan. Klik hiervoor op het betreffende cijfer in de tabel. Klik op Bijwerken en vervolgens op Opslaan. óf ga verder met de ploeginschrijving.

6 3. Menuoptie Ploeginschrijving Klik in het menu voor Ploeginschrijving. Het volgende scherm verschijnt: Als de vereniging in deze competitierechten heeft opgebouwd op basis van de resultaten in het afgelopen jaar, dan staan die rechten bij de betreffende klasse vermeld in de kolom Recht op # ploegen. Die aantallen staan dan ook vermeld in de kolom In te schrijven ploegen. Ploegen toevoegen: In de klasse waarvoor een vrije inschrijving bestaat, kan door op + te klikken telkens één ploeg aan de inschrijving worden toegevoegd. Rechten verwijderen: Klik op de pijltjes aan het begin van de regel bij de betreffende klasse. De ploegen met rechten worden vervolgens getoond. Door op x te klikken bij de te verwijderen ploeg, wordt die ploeg uit de inschrijving verwijderd. Kies voor Alles bijwerken om alle wijzigingen te verwerken of voor Bijwerken achter de ploeg als het om het bijwerken van een enkele ploeginschrijving gaat.

7 Als de vereniging promotie wil aanvragen, dient er nog een promotieverzoek te worden gedaan. Klik op de pijltjes aan het begin van de regel bij de betreffende klasse. De ploegen die in deze klasse zijn ingeschreven worden getoond. Kies voor de klasse waarheen promotie gewenst is (zie scherm hieronder). Kies eerst voor Opslaan. Let op: Dit opslaan is belangrijk vóórdat je verder gaat met het invullen van een ploegopgave! Klik vervolgens weer op de pijltjes om de ploeg waarvoor promotie wordt aangevraagd te kunnen selecteren. Klik op ploegopgave in de regel van de betreffende ploeg.

8 Het volgende scherm verschijnt: Klik op Nieuw om telkens een speler aan de ploegopgave toe te voegen. Spelers kunnen worden geselecteerd door het bondsnummer in te vullen of door in de kolom Speler te selecteren uit de ledenlijst van de vereniging, gevolgd door Tab. Niet-leden (geen lid van vereniging, maar wel met een geldig bondsnummer) kunnen ook in een promotieverzoek worden opgenomen. Deze kunnen echter alleen worden geselecteerd via het bondsnummer. Tip! Zorg ervoor dat je, voordat je gaat inschrijven, van alle ploegen waarvoor een ploegopgave nodig is een lijst met bondsnummers hebt. Dat vergemakkelijkt de invoer. Kies, nadat alle spelers zijn opgevoerd, voor Toevoegen. Vul vervolgens het veld Toelichting promotieverzoek in. Let op: dit is een verplicht veld!

9 Klik nu op het icoon voor Opslaan in de linkerbovenhoek van het scherm. Om er zeker van te zijn dat alle spelers in de ploegopgave daarin ook mogen worden opgenomen, kies voor Valideer. Wacht op de melding die verschijnt (pas zonodig de opgave aan) en kies vervolgens voor Opslaan en Sluiten. Als het een competitie betreft waarvoor in sommige klassen ploegopgaven vereist zijn (bijvoorbeeld jeugdcompetities), moeten er bij elke ploeg waarbij dit het geval is, spelers worden opgevoerd. Volg dezelfde stappen als hierboven bij promotieverzoek zijn beschreven. Ook in dit geval verschijnt een nieuw scherm waarin spelers kunnen worden opgevoerd en toegevoegd. Nadat alle spelers in de ploegopgave zijn vermeld, kies na eventuele Validerenvoor Opslaan en Sluiten. (NB: Hier hoeft dus geen toelichtingveld te worden ingevuld) Let op! In sommige competities worden ploegen op basis van hun ploeggemiddelde in klassen ingedeeld. Het is zeer belangrijk dat je vooraf hebt berekend in welke klasse een ploeg thuishoort, voordat je de ploeg in een klasse inschrijft en de ploegopgave invult. Wanneer namelijk blijkt (bij Valideer) dat die ploeg in de verkeerde klasse is ingeschreven, dan moet die ploeg alsnog in de juiste klasse worden ingeschreven EN moet de ploegopgave opnieuw worden gedaan. N.B.: Als voor Valideer wordt gekozen controleert het systeem of spelers qua geslacht/leeftijd in de ploeg mogen worden opgenomen. Als dat niet het geval is, kan de betreffende speler uit de

10 ploegopgave worden verwijderd. Neem daarom alleen spelers in de ploegopgave op die gerechtigd zijn om in die ploeg te spelen. Nadat voor alle aangevraagde promoties verzoeken zijn ingediend én voor alle klassen waarin een ploegopgave vereist is een ploegopgave is ingevuld, kan de inschrijving worden verzonden naar de KNLTB. Kies daarvoor voor Verzenden. Dit is wel essentieel, omdat de KNLTB anders geen definitieve bevestiging heeft van de inschrijving namens de vereniging. Na Opslaan en Sluiten is de inschrijving dan ook bewaard. Controleer vervolgens of je een ontvangt waarmee wordt bevestigd dat uw inschrijving door de KNLTB is ontvangen. Ontvang je die niet, neem dan contact op met de KNLTB! NB: In competities waarin een ploegopgave noodzakelijk is (dus ook bij een promotieverzoek) kan een melding verschijnen bij Verzenden als een of meer van dergelijke opgaven ontbreekt. Zie voorbeeld van een dergelijke melding hieronder. Als dat het geval is, vul dan alsnog de betreffende ploegopgave in bij de ploeg(en) die in de melding wordt/worden genoemd en volg de eerder beschreven stappen. Ten slotte: Zolang de sluitingsdatum van de inschrijving voor de betreffende competitie nog niet is verstreken kan de VCL de al verzonden inschrijving nog aanpassen. Door de opgeslagen inschrijving te openen kan deze worden aangepast via de hierboven beschreven stappen. Aan het eind moet die inschrijving dan opnieuw naar de KNLTB worden verzonden. De nieuwe inschrijving vervangt dan automatisch de eerder verzonden inschrijving.

11 Contact Voor vragen kunt u ons bij voorkeur per benaderen via onderstaande gegevens: wedstrijdtennis@knltb.nl Telefoon: Vermeld s.v.p. altijd uw bondsnummer, functie en verenigingsnummer als u ons t.

12 LET OP! Browser ondersteuning MijnKNLTB en ServIT De nieuwe versie van MijnKNLTB en ServIT werken via een webbrowser. Omdat niet alle webbrowsers hetzelfde werken, hebben we een overzicht gemaakt van de mogelijkheden per browser. Ook is aangegeven wanneer er extra handelingen nodig zijn om MijnKNLTB en ServIT te gebruiken. Voor MijnKNLTB en ServIT kun je gebruikmaken van de volgende webbrowsers: Internet Explorer (aanbevolen): versie 7 t/m 9, vanaf 10 in compatibiliteitsmodus. Firefox: vanaf versie 3.x Chrome: er zijn wel enkele weergave-issues bekend. Daar wordt aan gewerkt. Safari. Let op! ServIT werkt niet op een Apple computer (Mac). Dit komt omdat op een Mac een aantal componenten van Internet Explorer ontbreekt. MijnKNLTB werkt wel met Safari, ServIT niet Om met ServIT te kunnen werken in Chrome en Firefox moeten zogeheten Internet Explorer plugins (of tabs) geïnstalleerd worden. Deze zijn te vinden op: Chrome: Firefox:

Handleiding voor het digitaal invoeren van uitslagen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden)

Handleiding voor het digitaal invoeren van uitslagen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Handleiding voor het digitaal invoeren van uitslagen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT-2 niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom

Nadere informatie

Handleiding digitaal uitnodigen van ploegen

Handleiding digitaal uitnodigen van ploegen Handleiding digitaal uitnodigen van ploegen Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT-2 niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik van een PC die gebruikmaakt van

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik van

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik van

Nadere informatie

Handleiding inschrijven ploegen voor een competitie

Handleiding inschrijven ploegen voor een competitie Handleiding inschrijven ploegen voor een competitie Inleiding Log in op MijnKNLTB via www.mijnknltb.nl. o o Mocht u uw wachtwoord niet meer weten, dan kunt u een nieuwe aanvragen via www.mijnknltb.nl onder

Nadere informatie

Handleiding voor toernooileiders voor gebruik MijnKNLTB en ServIT

Handleiding voor toernooileiders voor gebruik MijnKNLTB en ServIT Handleiding voor toernooileiders voor gebruik MijnKNLTB en ServIT Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik van een Windows

Nadere informatie

Handleiding inschrijven cursisten voor een opleiding

Handleiding inschrijven cursisten voor een opleiding Handleiding inschrijven cursisten voor een opleiding Voordat je begint is het belangrijk te weten dat alleen de ledenadministrateur van de vereniging cursisten in kan schrijven voor een opleiding. Hij/zij

Nadere informatie

Handleiding inschrijven JRT enkelspel

Handleiding inschrijven JRT enkelspel LET OP! Browser ondersteuning MijnKNLTB De nieuwe versie van MijnKNLTB werkt via een webbrowser. Omdat niet alle webbrowsers hetzelfde werken, hebben we een overzicht gemaakt van de mogelijkheden per browser.

Nadere informatie

Handleiding Invoeren Uitslagen

Handleiding Invoeren Uitslagen Inleiding Log in op MijnKNLTB via www.mijnknltb.nl. o o Mocht u uw wachtwoord niet meer weten, dan kunt u een nieuwe aanvragen via www.mijnknltb.nl onder Wachtwoord vergeten? Klik hier. Mocht u nog geen

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Voordat je begint is het belangrijk te weten dat ServIT niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT

Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Handleiding voor het aanvragen van open toernooien via MijnKNLTB en ServIT Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik van

Nadere informatie

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden)

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Inleiding Log in op MijnKNLTB via www.mijnknltb.nl. o o Mocht je je wachtwoord niet meer weten,

Nadere informatie

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden)

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Inleiding Log in op MijnKNLTB via www.mijnknltb.nl. o o Mocht je je wachtwoord niet meer weten,

Nadere informatie

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam U heeft zojuist een account aangemaakt op het besloten deel van de website van wijkgemeente 1 (of u wilt uw profiel bewerken). Hieronder

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor toernooileiders voor gebruik vernieuwde MijnKNLTB en ServIT-2

Beknopte handleiding voor toernooileiders voor gebruik vernieuwde MijnKNLTB en ServIT-2 Beknopte handleiding voor toernooileiders voor gebruik vernieuwde MijnKNLTB en ServIT-2 1. Certificaten In het nieuwe systeem ServIT-2 heeft u een certificaat nodig om een toernooi met een toernooipakket

Nadere informatie

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet!

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! In deze handleiding is beschreven: 1. Voor wie is deze handleiding? 2. Hoe log je de eerste keer in? 3. Wachtwoord kwijt? 4.

Nadere informatie

Leerlingevaluatie via de website van de academie

Leerlingevaluatie via de website van de academie Leerlingevaluatie via de website van de academie 1. Open de website van de academie via uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome, etc. ), of door hier te klikken. Met oudere versie van

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU INHOUD INLEIDING... 2 De account... 2 Inloggen... 2 GEBRUIKERS MENU... 3 MIJN TEAM... 4 Bewerk team... 4 Spelers... 6 Wedstrijden... 7 Gespeelde wedstrijden... 8 Nog

Nadere informatie

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Inleiding Om betalingen via PayPal in uw webshop te ontvangen dient u een zakelijk PayPal account te openen. Middels een zakelijk account kunnen namelijk

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Blokroosters aanmaken op de website

Blokroosters aanmaken op de website Blokroosters aanmaken op de website Stap 1: inloggen 1. Open de website via uw webbrowser: liefst Firefox (download op http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/). Internet Explorer, Edge, Safari, en Chrome,

Nadere informatie

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Let op! Het inschrijven van medewerkers aan de RSW van RHM bestaat uit twee (2) delen. Om dit proces wat te vergemakkelijken is deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 Procedure installatie Citrix voor Windows (Microsoft) INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 2 Installatie Citrix receiver

Nadere informatie

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Hoofdfiche wijzigen... 3 Mensen Toevoegen.... 3 Een project toevoegen... 5 Deelnemers en begeleiders aan projecten verbinden... 6 Vanuit het verslag

Nadere informatie

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL Mijn PostNL is de online omgeving waar u snel en gemakkelijk uw post- en pakketzaken kunt regelen. Stappenkaart Aangetekende post Met deze stappenkaart

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013

Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013 Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013 September 2012 Inleiding In het Competitiereglement is bepaald dat de aanvoerder van een ploeg verplicht is om de uitslagen van competitiewedstrijden

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. De app bereikt u via een internetbrowser op uw PC, smartphone of tablet.

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen.

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen. E-mailadressen beheren via Mijn SKP Via de portal Mijn SKP kunt u zelf e-mailadressen aanmaken, wijzigen, verwijderen of een alias toevoegen. Mijn SKP kunt u bereiken via www.kabeltvpijnacker.nl en dan

Nadere informatie

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Via de website http://badmintonnederland.toernooi.nl kunt u de keuze maken voor de competitie. De online competities staan aan de linkerkant van

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Handleiding gebruik Vtlb-calculator

Handleiding gebruik Vtlb-calculator Handleiding gebruik Vtlb-calculator De Vtlb-calculator is een programma gemaakt voor Windows. Bent u een Apple gebruiker, zie uitleg onder aan de pagina. Let op! In Windows 10 wordt standaard de Edge browser

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Account aanvragen pagina 5 2. Etiketten aanmaken pagina 8 3. Etiketten opslaan/bewerken pagina 12 4. Etiketten printen pagina 14 Instellingen 5. Printerinstellingen

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers

Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers Inhoud Inleiding... 3 NWA organisatiemanager account... 3 Account aanvraag... 3 Wachtwoord wijzigen... 4 Agendabeheer... 4 Toevoegen van nieuwe agenda

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

NBTA Online Inschrijf Systeem

NBTA Online Inschrijf Systeem Inhoud Inleiding...2 Hoofdstuk 1: de basisgegevens...2 1.1 Aanmelden...2 Hoofdstuk 2: Mijn vereniging...3 2.1 Toevoegen gegevens vereniging...3 Hoofdstuk 3: Leden...4 3.1 Toevoegen leden...4 3.2 Toevoegen

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

XITEFORCE. Formulier generator.

XITEFORCE. Formulier generator. XITEFORCE Formulier generator www.nexxite.nl 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Xiteforce... 4 3. Onderdeel: Nieuwsbrieven... 5 3.1. Formulier maken... 5 3.2. Formulier velden toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2.

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2. Instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten In de meeste gebouwen van het Drenthe college zijn twee draadloze netwerken beschikbaar. Een netwerk voor de studenten en een netwerk voor

Nadere informatie

Dagtoernooi organiseren in de Tennis Toernooi Planner

Dagtoernooi organiseren in de Tennis Toernooi Planner Dagtoernooi organiseren in de Tennis Toernooi Planner Tennis Toernooi Planner (TTP) is het softwarepakket wat je als verenigingstoernooileider het beste kan gebruiken bij de organisatie van jouw toernooi.

Nadere informatie

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Administrators EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de administrator functies behandeld. In deze handleiding

Nadere informatie

Mijn PGB handleiding

Mijn PGB handleiding Mijn PGB handleiding Maak uw keuze door middel van een muisklik op één van de onderstaande onderwerpen. U kunt na afloop van iedere uitleg terug naar deze pagina door te klikken op terug naar home pagina

Nadere informatie

Hoewel er geen echte App beschikbaar is, werkt de website en het invullen cq. goedkeuren van uren ook op diverse tablets waaronder de Apple ipad.

Hoewel er geen echte App beschikbaar is, werkt de website en het invullen cq. goedkeuren van uren ook op diverse tablets waaronder de Apple ipad. Handleiding Uren invoeren / Uren goedkeuren Vanaf eind januari komt het nieuwe urensysteem van KidsCentral beschikbaar voor u als gastouder en ouder. Hiermee streven we vooral duidelijkheid na voor zowel

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kunnen het rooster, de aanwezigheid

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving deelnemers RSW

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving deelnemers RSW Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving deelnemers RSW Let op! Het inschrijven van deelnemers aan de RSW van RHM bestaat uit twee (2) delen. Om dit proces wat te vergemakkelijken is deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Algemene aanwijzingen voor het gebruik van het digitale systeem In de meeste schermen wordt extra uitleg gegeven. Deze uitleg is

Nadere informatie

Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken.

Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken. Quickstart gids ITS Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken. Samenvatting Deze quickstart leidt u door het volgende proces : 1. Inloggen

Nadere informatie

De website voor het competitie programma is

De website voor het competitie programma is Invoeren opstellingen en uitslagen standen in het competitieprogramma Open de web browser Internet Explorer - Google De website voor het competitie programma is www.badmintonnederland.toernooi.nl Onderstaand

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd

Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd (Apple OSX 10.8 en later) Documentversie Getest op OSX Datum versie 1.00 10.8.5 10.9 29-10-2013 METHODE 1: Eenvoudig verbinding maken Stap 1. Klik op het Wifi-icoon

Nadere informatie

4.Starten met Hart & Ziel

4.Starten met Hart & Ziel 4.Starten met Hart & Ziel Scholen kunnen zich gedurende het gehele schooljaar aanmelden voor Hart & Ziel. Besluit uw school om te gaan starten met Hart & Ziel dan worden de schoolgegevens opgevraagd en

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Inleiding... 3 2 Webcam en microfoon gebruiken... 3 3 Uitnodiging per e-mail... 5 4 Installatie Skype

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Ouderavond in Magister

Ouderavond in Magister Ouderavond in Magister De opgave voor het ouderavond n.a.v. de rapporten doen we via Magister. Voorafgaand aan het ouderspreekmoment ontvangt u een uitnodiging om u in te schrijven. Zorg ervoor dat het

Nadere informatie

HANDLEIDING. Online vooraangifte & inschrijven 01/02/2007 Versie 2.1

HANDLEIDING. Online vooraangifte & inschrijven 01/02/2007 Versie 2.1 HANDLEIDING Online vooraangifte & inschrijven 01/02/2007 Versie 2.1 Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1. Inloggen...4 Hoofdstuk 2. Pagina indeling en locatie menu...4 Hoofdstuk 3. Persoonlijke gegevens...5

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Als (een deel van) de praktijk gebruik wil maken van Huiswerkoefeningen.nl (HWO) - AfsprakenApp combinatie, ontvang je als contactpersoon

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard Versie 1.1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1.0 Inleiding 3 1.1 Over deze gebruikershandleiding 3 1.2 Over het Givt-dashboard 3 2.0 Starten met het Givt-dashboard

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT

HANDLEIDING NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT HANDLEIDING NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT 1. INLEIDING p. 2 2. MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN p. 3 a. KLIK OP NOG GEEN ACCOUNT? REGISTREER JE NU! p. 3 b. IK BEN KVLV-LID p. 4 c. IK BEN GEEN LID p. 5

Nadere informatie

De opgave voor het ouderspreekmoment (de zgn. 10-minutengesprekjes) n.a.v. de rapporten doen

De opgave voor het ouderspreekmoment (de zgn. 10-minutengesprekjes) n.a.v. de rapporten doen Ouderspreekmoment in Magister De opgave voor het ouderspreekmoment (de zgn. 10-minutengesprekjes) n.a.v. de rapporten doen we via Magister. Voorafgaand aan het ouderspreekmoment ontvangt u een uit nodiging

Nadere informatie

Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X

Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X Deze handleiding beschrijft de inlog en uitlogprocedure voor Externe Toegang. Daarnaast beschrijft het de mogelijkheden binnen de virtuele werkplek

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Krant controleren vanuit de database

Krant controleren vanuit de database Krant controleren vanuit de database Deze instructie beschrijft het controleren van de kabelkrant vanuit de database, in dit geval met schermafdrukken van Apple Mac, maar deze zijn hetzelfde als in Firefox

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie