De Dijk SG. Klein, veilig en eigentijds. Notulen van de OR vergadering d.d. 12 februari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Dijk SG. Klein, veilig en eigentijds. Notulen van de OR vergadering d.d. 12 februari 2014"

Transcriptie

1 De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds Notulen van de OR vergadering d.d. 12 februari 2014 Aanwezig: Aline Brienne, Ferry Meijlink, Yvonne Ros, Miranda Paarlberg, Angelique de Pie, Jan Simon Mulder, Natasja Boogaard, Margreet Wiersma, Corine Kramer, Nathalie Vlaar, Lars Beenen. Afwezig: René Groenigen (met bericht). 1. Opening Aline opent de vergadering om uur 2. Vaststellen agendapunten Agendapunten blijven gelijk. 3. Rondvraag Corine vraagt of er al iets bekend is over de NSK toets van de examenklas. (deze stond niet aangegeven op magister) Lars: ik kom hier morgen op terug (is gebeurd) Natasja en Ferry vragen hoe het zit met de maatschappelijke stage. Lars: de maatschappelijke stage gaat komend schooljaar nog door maar voor daarna is het nog niet bekend. Het kost aardig wat geld. Aline geeft aan het jammer te vinden als dit zou stoppen. Angelique vertelt dat er ook scholen zijn waarbij leerlingen een paar compensatie uren krijgen voor hun maatschappelijke stage. Lars: het onderwerp maatschappelijke stage graag voor de volgende vergadering op de agenda. Yvonne zit nog steeds met het dubbelblok van Engels (1x per week). Het is lastig als je een vak maar 1x in de week hebt. Als je dan een vraag hebt over je te maken huiswerk, kun je het dus ook alleen maar vragen als het weer een week later is. Lars: het heeft vooral te maken met het plannen van roosters. (soms is het niet anders). Misschien dat het bij een volgend rooster anders wordt. Miranda vraagt of er ook een R-uur Duits kan worden ingevoerd voor de 1 e jaars leerlingen. Lars: vindt het een mooie gedachte, gaat er naar kijken maar kan nog niets beloven. Miranda vertelt dat de bellijst in de klas van haar dochter niet werkt. De 1 e of 2 e van de lijst verzuimt om door te bellen. Lars: ik ga me er persoonlijk mee bemoeien.

2 Er wordt nog een idee geopperd om een klasse-app te maken zo dat een bericht aan alle leerlingen uit de klas vanuit school kan gaan. Miranda heeft al 3x een mail gestuurd naar school over META. Dit is niet altijd compleet. Lars: ik zal er naar kijken. Aline vraagt waarom de roosters op de site vrij te zien zijn voor iedereen? Lars: we zijn een open school en dat willen we graag zo houden. 4. Notulen OR ( ) en OR jaarvergadering ( ) De lijst van het aantal aanwezigen tijdens de jaarvergadering moet nog even naar Miranda zodat ze het aantal aanwezige ouders kan noteren in de notulen van de jaarvergadering. Aline merkt op dat er in de notulen van de OR jaarvergadering een kleine aanpassing nodig is: Bij punt 5 moet: Johan nog tussen het bedankje van Lars gevoegd worden. Bij punt 5: Verkiezing ouderrad moet zijn ouderraad. Verder worden de beide notulen inhoudelijk goedgekeurd. 5. Mededelingen OR De nieuwe keuken loopt goed, het brandalarm werkt! (haha). Er is een menu kaart en de leerlingen van handel en administratie zijn er al aardig mee bezig (voorraad, kas, winst etc.) Er is vraag naar een maillijst van de leerkrachten en de bijbehorende vakken. (niet iedereen is op de hoogte van de namen) Het nieuwe stukje van de OR staat op de site. Besloten is dat er nog pasfoto s bij komen. Wil jullie (OR leden) opnieuw een foto insturen naar: A.smit@atlascollege.nl 6. Mededelingen directie Lars vraagt of een ieder die blijft lunchen (a.s. zaterdag tijdens de open dag) zijn/haar bestelling heeft doorgegeven. Zaterdag tijdens de open dag (die zich opgegeven hebben) graag om uur aanwezig. Tevens vraagt Lars wie er wanneer aanwezig is tijdens de Dijker avonden: Woensdag 19 febr. : Corine, Ferry, Aline, Natasja, Angelique (?) Donderdag 20 febr. : Yvonne en Jan Simon 7. Financiën OR Ferry: er zijn geen meldingen (loopt zoals begroot)

3 8. Terugkoppeling vanuit de MR (vergadering d.d ) De open dagen: Alle scholen van het Atlascollege zijn goed bezocht. De bezoekers werden oprecht enthousiast ontvangen. De Dijk heeft als laatste a.s. zaterdag nog een open dag. Het college van Bestuur (CvB) geeft een pluim voor de organisatie (en dus aan alle mensen die hieraan meewerken). Werken met deelraden: Het CvB heeft onderzocht of het werken met deelraden voordelen oplevert. Dit blijkt niet het geval. Kort gezegd levert het alleen maar meer vergaderingen op en kost het meer geld. Conclusie: we gaan door op deze voet. Boekenfonds: Helaas kregen we de uitleg betreffende het boekenfonds pas gisteren aan het eind van de middag. Voorbereiding op dit verhaal was niet meer mogelijk. Wel gaf het CvB een uitleg over het boekenfonds. Het woord boekenfonds zou een niet helemaal goed woord zijn want de gelden die hiervoor beschikbaar waren op de begrotingen werden gebruikt voor alle leermiddelen en bij verschillende scholen dus ook voor materialen zoals hout (houtbewerking) en dergelijke. Het woord boekenfonds zal niet meer gebruikt worden en is dus opgeheven. Persoonlijk wil ik hier toch nog eens even induiken (liefst i.o.m. Lars) Stand van zaken op de Triade: Op de Triade ging het niet goed. Na een QuickScan zijn er punten naar voren gekomen. - grote zorgen, veel onvrede, geen leiding en gezag, geen structuur Reden genoeg voor het CvB om een co-manager aan te trekken en hier hulp in te bieden. Deze co-manager blijft in ieder geval nog tot 01 maart Er is een projectplan opgesteld van waaruit gewerkt wordt. Het CvB is zelf met diverse groepen (directie, kernteamleiders, leerlingen, ouders, ouderraad, koplopers groep, hoofden van centrale stafdiensten, comanager) in gesprek geweest. Na de voorjaarsvakantie wordt het totale plan gepresenteerd aan directie en medewerkers. De voorwaarde die gesteld is, is dat alle medewerkers hier voor 100% aan mee moeten werken.

4 Passend onderwijs: De ondersteuningsplanraad is nog druk bezig met het opstellen van een plan voor passend onderwijs en de daarbij horende zorgtrajecten. Alle nieuwe regelingen zijn soms nog lastig te vinden en het kost behoorlijk wat tijd om het goed voor elkaar en goed op papier te krijgen. Het plan wat uiteindelijk op tafel gaat komen zal een groeiplan worden. Dit wil zeggen: een plan waar wijzigingen, die in de loop der tijd nodig blijken te zijn, kunnen worden aangepast. Het CvB verwacht dat de ondersteuningsprofielen op de scholen zo rond eind maart klaar zijn. Initiatief Vrije school: Het CvB is nog steeds in gesprek hierover. Er wordt gekeken bij welke school (in Hoorn) dit het beste is onder te brengen. Als het allemaal doorgaat, dan zou dit op zijn vroegst starten in schooljaar 2015/2016. Beteor diagnose: Op dit moment worden er twee scholen gediagnostiseerd op de PDCA cyclus. De Dijk en Het Copernicus. Het gaat hierbij om beleidsontwikkeling in het algemeen te borgen en indien nodig te verbeteren. Wanneer de uitkomsten bekend zijn komt het onderwerp terug in de vergadering. (doen en (Plan (plannen), Do (uitvoering), Check (controleren), Act indien nodig verbeteren) Andere scholen volgen hierna. Personeel en organisatie: Er is een nieuw (verbeterd) plan door de MR goedgekeurd betreffende de gesprekkencyclus op alle Atlasscholen. Financiën: Door een correctie van het Ministerie van Onderwijs zijn er extra gelden binnengekomen. Met dit geld wordt de begroting van 2014 kloppend gemaakt en hoeven de eerder aangekondigde bezuinigingen (1,5% personeel en 4% materieel)

5 nog niet doorgevoerd te worden. Het restant wordt toegevoegd aan de reserves. Huisvesting: Alle nieuw-/verbouw plannen lopen op schema. Afscheid MR lid: Adri Kaljee heeft (wegens pensioen) afscheid genomen van de MR. Hij was altijd een goede spreker en kon de zaken duidelijk maar vooral poëtisch verwoorden. We zullen hem zeker missen. Er zijn twee nieuwe aanmeldingen en tijdens volgende vergadering zullen we zien wie het geworden is. Lars voegt nog een deel toe aan het passend onderwijs: De plaatsing op het OPDC van leerlingen die nog net niet toe waren aan het voortgezet onderwijs (dus een soort tussenjaar hadden ) komt te vervallen. Over hoe deze leerlingen straks toch een goede plek krijgen, is De Dijk (Lars) in gesprek met het OPDC en diverse lagere scholen. De rebound blijft wel bestaan. (kinderen die het even niet aankunnen op het voortgezet onderwijs) 9. HAVO top Dit loopt nog. De verwachting is dat er rond mei meer bekend is. 10. Boeken 4 e klas, gym, Duits, mobieltjes in de klas Boeken: Aline geeft aan dat ze de boeken die de leerlingen moeten lezen niet altijd zo leuk vindt. De onderwerpen zijn vaak heel zwaar. Nu is het onderwerp autisten (met alle ernstige problemen en gevolgen). Lars geeft aan dat het boek en onderwerp ook besproken wordt in de klas. Miranda vraagt of het geen idee is als de ouderraad voortaan eerst de boeken leest om te kijken of het wel geschikt is voor de betrokken leerlingen. Lars gaat het bespreken met de leerkrachten en komt er op terug. Gym: Er is veel uitval met gym in de 2 e klas. Lars komt hier de volgende vergadering op terug.

6 Duits: Er bestaat enige ongerustheid over het vak Duits en dan vooral in de klassen van de examenkandidaten. Er is voor deze klassen één vakleerkracht en daarnaast een leerkracht die net is begonnen met de studie hiervoor. De lessen van laatstgenoemde lijken niet goed te verlopen. Lars geeft aan dat het op dit moment ook niet ideaal is maar zegt wel aan de resultaten van de leerlingen te kunnen zien dat het goed komt. Mobieltjes in de klas: Er zijn momenteel weer veel mobieltjes in de klas. Een leerkracht heeft onlangs weer een doos vol opgehaald bij de leerlingen. Lars geeft aan dat je niet kunt voorkomen dat dit gebeurd. Zolang de mobieltjes in de tas blijven en geen geluiden produceren kun je er niet veel aan doen. Natuurlijk moet wel duidelijk zijn en blijven dat de pakkans groot is! Als je gesnapt wordt, mag je je telefoon direct inleveren en kun je deze aan het eind van de dag weer ophalen. Er komen geluiden uit de ouderraad om het nog strenger aan te pakken. Lars geeft ook aan dat ouders de mobieltjes zelf mee geven. (is ook weer waar, maar misschien komt iemand nog op een fantastisch idee hiervoor.) 11. Sluiting Aline sluit de vergadering om uur (ongeveer) bedankt iedereen en wenst allen een wel thuis. NB: de met geel gearceerde zinnen zijn alvast weer onderwerpen voor de volgende vergadering.

7

Jan Simon Mulder, Yvonne Ros, Miranda Paalberg (met bericht).

Jan Simon Mulder, Yvonne Ros, Miranda Paalberg (met bericht). De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds Notulen van de OR vergadering d.d. 02 april 2014 Aanwezig: Aline Brienne, Ferry Meijlink, René Groenigen, Angelique de Pie, Natasja Boogaard, Margreet Wiersma, Corine

Nadere informatie

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds OR vergadering 25 november 2015 Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en Sandra. Afwezig: Jan Simon en Pieter. 1* Corine opent de 2 e vergadering

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie Notulen OR vergadering 22 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:40.

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet!

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet! Notulen ouderraad 3 maart Aanwezig: Jos Palmen, Angelique Stroek, Evelien Saes, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Laurens Verheijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Marianne Niëns,

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig

Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig Medezeggenschapsraad OBS Het Startpunt Datum 5-11-2014 Aanwezig Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig Notulen 1.

Nadere informatie

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier!

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! MUZEJOURNAAL WEEK 9 en 10; VRIJDAG 26 februari 2016 AGENDA maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! donderdag 3 maart vrijdag 4

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 Aanwezig: Suzanne,Tineke, Sjef, Margo, Wilma, Sandra H, Merel, Conny, Luciënne, Gwen, Ellen, Joost, Linda, Margo, Joyce Afwezig met melding: Sandra de W,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school:

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school: Bladzijde 1 Geachte Ouders 28 mei 2014 Geachte Ouders Nieuwe leerlingen Verkiezingen Bladzijde 2 Verkiezingen Akkefietjes Avondvierdaagse Bladzijde 3 Fotograaf Verkeersdiploma Bladzijde 4 Verkeersdiploma

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 6 oktober 2014

Notulen MR-vergadering 6 oktober 2014 Aanwezig: Raymond, Debbie, Ramona, Linda, Femke en Baukje Afwezig m.k.: OR-lid: Tojana 1. Opening en vaststelling van de agenda Raymond opent de vergadering om 20.01 uur en heet iedereen van harte welkom.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014

Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014 Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014 Aanwezig PG: Cees Overeem, Betty Oele, Renske van der Veen (secretaris), Rogier Zaagman (voorzitter), Bas Leerlooijer.

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 632 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Afwezig met bericht: Erica Jaasma, Inger Smit en Mieneke Kostelijk

Afwezig met bericht: Erica Jaasma, Inger Smit en Mieneke Kostelijk Aanwezig: 49 ouders en leerkrachten Afwezig met bericht: Erica Jaasma, Inger Smit en Mieneke Kostelijk 1. Opening Gerben opent om 20.02 uur de vergadering. Heet iedereen van harte welkom. In het bijzonder

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens personeel: Aanwezig namens bestuur: Kim Vlot, Suzanne Goudriaan en Magda van Gent Margreeth Radenborg, Drea

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015

Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015 Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015 Schoolreis 28 mei gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreis, groep 8 is die dag gewoon op school. Er komt een aparte brief met (rest)informatie. De groepen 1-2 gaan

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya.

Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya. Onderwerp: Notulen ouderraad Datum: Aanwezig: Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya. Afwezig: Susanne van Kauwen,

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Aanwezig: Jarl Baas (Haarlem Schoten), Andrea Koopmans (De School), Rik Landkroon (Dunamare), Carola van der Schrier (Spaarnesant vz) en Leonie Stoel (Spaarnesant).

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool is in 2009 opgezet om o.a. hulp te bieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun profielwerkstuk.

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

Namens alle meesters en juffen: gefeliciteerd en een leuke dag toegewenst!

Namens alle meesters en juffen: gefeliciteerd en een leuke dag toegewenst! Jaargang 21 nummer 7 Vrijdag 5 december 2014 Agenda 5 19 december 2014 maandag 8, en 15/woensdag 10 en 17 december en donderdag 11 en 18 december donderdag 18 december vrijdag 19 december Bijbelrooster

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Verslag Ouderraadvergadering Prakticon d.d. 13 september 2012

Verslag Ouderraadvergadering Prakticon d.d. 13 september 2012 Verslag Ouderraadvergadering Prakticon d.d. 13 september 2012 Aanwezige ouderraadsleden : Albert, Brenda, Fons, Henk, Ilja, Afwezig met kennisgeving : Anita Aanwezig namens het team : Gert-Jan en Luc /

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 24 maart 2017

Schooljaar Nieuwsbrief 24 maart 2017 Schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief 24 maart 2017 Te laat komen Graag vragen we uw aandacht voor het op tijd op school komen! De lessen starten om 08.30 uur, direct na de tweede schoolbel. Op dit moment komen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken.

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken. Notulen MR-vergadering 8 december 2014. Aanwezig: ouders en leerkrachten van de MR Afwezig: 2 ouders en 1 leerkracht Deel 1: met directie 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen

Nadere informatie

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector)

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector) Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mees (rector) Daphny Paap Eveline Gerrits Seb Goezinnen (penningmeester / notulist) Michael Smit Julie

Nadere informatie

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Inleiding In de vorige oudernieuwsbrief vroeg ik u uw zoon of dochter te stimuleren zich aan te melden voor de leerlingenraad. Dat is kennelijk volop gebeurd. Er was zelfs zoveel belangstelling voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden.

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden. CP26 rapporteren Als u in Nederland in de Handel & Dienstverlening werkt, bijvoorbeeld in een winkel of op een kantoor, moet u doorgeven aan uw baas en/of uw collega wat u gedaan heeft en wat er nog moet

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld.

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. Notulen MR vergadering 15-12-2014 *Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. *Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Activiteitenplan voor leden van de ouderraad Schooljaar

Activiteitenplan voor leden van de ouderraad Schooljaar Onderdeel van Het Atlascollege Activiteitenplan voor leden van de ouderraad Schooljaar 2016-2017 Wat is de ouderraad? In de ouderraad zitten de vertegenwoordigers van de ouders. Zij worden door en uit

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius.

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius. de school met pit Schoolkalender 0-0 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat SR Delft T 0- info@cornelismusius.nl Peuterspeelzaal Het Muizenhuis Prins Mauritsstraat SR Delft T 0-0 0 muizenhuis@laurentiusstichting.nl

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst.

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst. Notulen MR-vergadering maandag 14 april 2014 Aanwezig : Conny (voorzitter) Cor Henriette Marijn Roos (vervangend secretaris/notulist) Afwezig: Astrid Rianne (secretaris) 1. 19.00 uur Voorzitter opent de

Nadere informatie

Reacties van ouders en scholen op de masterclasses

Reacties van ouders en scholen op de masterclasses Reacties van ouders en scholen op de masterclasses De leerlingen zijn nog steeds erg enthousiast. Ik heb ze allemaal even geïnterviewd. Ze vinden het ook erg leuk om andere kinderen te leren kennen, en

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

Toevoeging over de onduidelijkheden rondom het peuterspeelzaalgebeuren.

Toevoeging over de onduidelijkheden rondom het peuterspeelzaalgebeuren. Notulen van de gezamenlijke vergadering van 19 januari 2011 Aanwezig: Lykele, Claudia, Boukje, Gjiltsje, Richtsje, Alie, Wilbert en Henny Afwezig wegens ziekte: Yvonne en Wianda 1 Opening Claudia opent

Nadere informatie

Nummer december 2018 Sint Trudo Info Pagina

Nummer december 2018 Sint Trudo Info Pagina Nummer 12.8 6 december 2018 Sint Trudo Info Pagina WELKOM Van harte welkom aan Tom Bloks die zal beginnen in groep 1/2 B bij juf Moniek. en aan Noud Meulendijks die 17 december start in groep 3 bij juf

Nadere informatie

Goedkeuring notulen. Samenstelling/taakverdeling

Goedkeuring notulen. Samenstelling/taakverdeling Notulen MR vergadering Datum; 3 September 2014 Aanwezig: Paul, Iris, Dwight, Ronald V., Adri, Patrick, Ronald V., ferry (tot 9 uur), Corine Afwezig; Jolanda Opening; Paul opent de vergadering om 19.30

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 20 juni 2012 Tijd: 19:00 21:15 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Wildschut Bestuur: Jack van der Veen (voorzitter Bestuur) Teamgeleding:

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Ons nieuwe gebouw De start van het nieuwe schooljaar ligt al weer een aantal weken achter ons op het moment dat u van ons deze nieuwsbrief ontvangt.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Afwezig: Wendy van Sprundel, Rob Wilders, Pascale Mathon, Natascha de Roon, Zosia Engelenburg, Ursula Gelderblom.

Afwezig: Wendy van Sprundel, Rob Wilders, Pascale Mathon, Natascha de Roon, Zosia Engelenburg, Ursula Gelderblom. Notulen vergadering oudervereniging de Pontus Datum: 3 september 2014 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Claudia van Zundert Aanwezig: Hyun-Sook Poppelaars-Fens, Jacco van den Bergh, Ursula van den Oort,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Activiteitenplan voor leden van de ouderraad Schooljaar

Activiteitenplan voor leden van de ouderraad Schooljaar Onderdeel van Het Atlascollege Activiteitenplan voor leden van de ouderraad Schooljaar 2018-2019 1 Wat is de ouderraad? In de ouderraad zitten de vertegenwoordigers van de ouders. Zij worden door en uit

Nadere informatie

MR vergadering

MR vergadering MR vergadering 11-10-2017 1. Opening Ellen opent de vergadering en bedankt iedereen voor het meewerken aan het aanpassen van de tijd. Ellen heet Leonie van harte welkom. 2. Verslag vorige vergadering van

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

17 juni 2016 Nummer 18

17 juni 2016 Nummer 18 17 juni 2016 Nummer 18 Inhoud: Gezinsviering Centrum Jeugd en Gezin Breaklights Appelboom BSO zomerprogramma Daar gaan ze verkeersouders Wellnessdag Elzenhoek Calamiteitendag Vervanging Schoolkamp Vervangingen

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL. Agenda PAASFEEST EN MEER. 1 april. Van Schoolplein naar Challengeplein april Verkeersexamen groep april Koningsspelen

NIEUWSBRIEF APRIL. Agenda PAASFEEST EN MEER. 1 april. Van Schoolplein naar Challengeplein april Verkeersexamen groep april Koningsspelen NIEUWSBRIEF APRIL PAASFEEST EN MEER Agenda 1 april Van Schoolplein naar Challengeplein 4 + 11 april Verkeersexamen groep 7 12 april Koningsspelen Groep 5 deed op 20 maart mee aan de Nationale Boomfeestdag.

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie