Introduktie: Wireless Knowhow (Zie voor daadwerkelijke Wireless Sophisti netwerk koppeling de laatste 2 pagina s)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introduktie: Wireless Knowhow (Zie voor daadwerkelijke Wireless Sophisti netwerk koppeling de laatste 2 pagina s)"

Transcriptie

1 Introduktie: Wireless Knowhow (Zie voor daadwerkelijke Wireless Sophisti netwerk koppeling de laatste 2 pagina s) Om een apparaat als Sophisti op een beveiligd draadloos netwerk te kunnen gebruiken, moet dit apparaat kunnen inloggen op een zogenaamd accespoint. Tegenwoordig zit zo'n accespoint ingebouwd in de meeste routers, en is de toegang beveiligd met een (WEP of WPA) wachtwoord. Om Sophisti te kunnen gebruiken in een draadloos netwerk is een bridge nodig. Deze bridge kan zichzelf aanmelden bij de router van een draadloos netwerk. Een bridge is dus figuurlijk inderdaad een brug, tussen Sophisti en het accespoint (router). Een bridge heeft een eigen geheugen, waarin o.a. de naam van het draadloze netwerk, en het wachtwoord om hierop in te loggen staan opgeslagen. Een bridge kan zich dus zelfstandig aanmelden bij een draadloos netwerk, ook als Sophisti nog niet op de router is aangesloten. Bij het installeren van een bridge moet de gebruiker het volgend (in de bridge) instellen: 1. het type netwerk 2. de reeds toegekende naam van het netwerk 3. het type beveiliging en het wachtwoord 4. het ip-adres 1. het type netwerk: Er zijn meerdere standaarden binnen Wifi. Het belangrijkste onderlinge verschil is de snelheid b : de oudste Wifi-standaard met een snelheid van 11 megabit g : een nieuwere versie met een snelheid van 54 megabit Verder zijn er nog snellere standaarden die nog niet gemeengoed zijn, waaronder MIMO met een snelheid van meer dan 100 megabit. Sophisti werkt volgens de B en G standaard. 10 megabit staat gelijk aan ongeveer 1 megabyte. 1 byte (bijvoorbeeld een letter of symbool) bestaat namelijk uit 8 digitale eenheden (nullen of eenen), en zo'n eenheid is dus een bit. Het netwerk is zo snel als de zwakste schakel. Een g bridge die data probeert op te halen van een PC met een b, doet dit dus met 11megabit, omdat de PC niet sneller kan. En een bridge en computer die beide g hebben, maar zijn aangesloten op een router/access point van b, zullen allebei niet sneller dan b draaien. 2. de naam van het netwerk Tegenwoordig worden verschillende draadloze netwerken vaak naast elkaar gebruikt. Beide buren kunnen ook wel een router/accespoint hebben staan. De bridge moet dus weten bij welk netwerk hij zich aan moet sluiten. Bij het instellingenmenu van de bridge zal daarom altijd een functie zitten waarbij een overzicht van gevonden draadloze netwerken wordt getoond. Je hoeft dan alleen maar het juiste netwerk aan te klikken. 3. het type beveiling en het wachtwoord. Het is belangrijk om hier te kijken naar de instellingen van het accesspoint/router. Het accesspoint regelt het binnenkomende draadloze verkeer en is meestal beveiligd. Er zijn enkele verschillende beveiligingsstandaarden: WEP 64bit eerste en verouderde standaard WEP 128bit verbeterde versie maar inmiddels ook achterhaald WPA (2) - beveiliging waarbij het wachtwoord tot 65 tekens lang kan zijn.

2 De bridge moet dezelfde instellingen hebben als de router/accesspoint. Een bridge/wireless laptop/etc die probeert in te loggen met WEP op een WPA-beveiligde router zal geen succes hebben. 4. het IP-adres Elk apparaat dat op een netwerk wordt aangesloten, moet een eigen uniek nummer hebben, het IPadres. Het IP-adres bestaat uit een reeks getallen die gescheiden worden door enkele punten. Een gangbaar IP-adres is bijv Alleen het nummer achter de laatste punt moet verschillen bij elk apparaat. De cijfers voor de laatste punt dienen bij elk apparaat in het netwerk hetzelfde te zijn. Als dit afwijkt kunnen de apparaten elkaar niet zien. Vergelijk het met een rij bioscoopstoelen: alle apparaten hebben hetzelfde rij-nummer, maar het stoelnummer (nummer achter de laatste punt) verschilt per stoel. Het laatste nummer varieert van De bridge moet dus een ip-adres hebben wat aansluit bij dat van de router, anders kunnen ze elkaar niet zien. Vaak is het ip-adres van de router De bridge zou dan een IP-adres kunnen krijgen van bijvoorbeeld , maar ook andere getallen zijn mogelijk, zolang het nummer maar begint met * In het menu van de bridge kan een IP-adres worden ingesteld. Het apparaat wat aan de bridge gehangen gaat worden (in dit geval Sophisti) heeft ook een IP-adres nodig. Het is mogelijk om de bridge deze automatisch te laten uitdelen aan Sophisti. Dit heet DHCP. De meeste bridges ondersteunen dit, en Sophisti ook. Hoe weet ik welk IP-bereik mijn netwerk heeft? Gebruik hiervoor een PC die op het netwerk is aangesloten. klik op de Windows startknop kies 'instellingen' --> 'netwerkverbindingen' kies het netwerk wat u gebruikt, dit zal in veel gevallen LAN-verbinding zijn (als uw computer via een netwerkkabel is verbonden) of 'draadloos netwerk'. U ziet onderstaande window:

3 Klik vervolgens op het tabblad 'ondersteuning' Bij bovenstaand netwerk is het ip-bereik dus *, en elk apparaat krijgt zijn eigen nummer (op de plaats van de *). De nummers kunnen doorlopen van 1 tot 250. Hoe kan ik de instellingen van mijn router bekijken? Om een bridge in te stellen is het nodig dat u weet hoe de router van het netwerk is ingesteld. Een router kan worden beheerd via een zogenaamde webinterface. Dit is een webpagina die u vanuit uw browser kunt aanroepen, door het ip-adres van de router in te toesten. De pagina die verschijnt wordt rechtstreeks vanuit de router geladen (dus niet vanaf het internet). Raadpleeg uw gebruiksaanwijzing van de router als u het ip-adres niet weet.vaak eindigt het IP-adres van de router met.1. In bovenstaand voorbeeld is het IP-adres van de router dus

4 Elk merk heeft zijn eigen soort interface. Die van Belkin ziet er als volgt uit: Deze router geeft het draadloze netwerk dus de naam 'My network name'. Hier moet de bridge straks naar connecten. De router ondersteunt zowel b als g. Als u in het menu van uw router op zoek gaat naar de beveiliging van het draadloze netwerk, ziet u bij Belkin het volgende: Hieruit blijkt dat de router beveiligd is met een WPA-netwerksleutel. De bridge moet dus een WPA-wachtwoord weten.

5 Gebruiksaanwijzing Belkin Bridge (F5D7330df) voor JVC Sophisti (Als eerste raden wij u aan om de bij de Sophisti geleverde Cyberlink Mediaserver CD te installeren op uw PC. Raadpleeg hiervoor uw Sophisti gebruiksaanwijzing). Heel simpel: Stel de Sophisti via zijn set up menu (laatste hoofdstuk) in op DHCP; de bridge geeft hem dan later het juiste IP-adres. Indien dit niet werkt, kunt u de Sophisti handmatig een IP-adres geven. Dit IPadres moet in hetzelfde bereik als de router/accespoint zitten, dus weer de eerste reeks cijfers hetzelfde (zie vorige alinea). Het instellen van de bridge. Afhankelijk van het merk en type bridge zijn er 2 mogelijkheden voor het instellen van de bridge: via de installatie-cd die bij de Bridge wordt geleverd via een webinterface (vergelijkbaar met de router) via de installatie-cd die bij de Bridge wordt geleverd: Sluit de bridge aan op uw computer, via de netwerk aansluiting. Sluit tevens de voeding op de bridge aan. Na het op deze wijze instellen van de bridge, kunt u hem weer loskoppelen van uw computer. De bridge onthoudt de instellingen namelijk zelf in zijn eigen geheugen. Vanaf dan kunt u een ander apparaat op de bridge aansluiten, bijvoorbeeld de Sophisti. Volg de instructies van het installatieprogramma. Het installatieprogramma van de Belkin Gaming-Adapter bridge ziet er als volgt uit: Voer hier de naam van het netwerk in, zoals u gezien heeft bij de router-instellingen. (voorbeeld: 'my network name'). Sommige bridges hebben een functie om automatisch te zoeken naar aanwezige netwerken.

6 Vervolgens: Kies hier voor het type beveiliging dat uw router gebruikt, en voer het password in wat u eerder bij de router-instellingen heeft gezien. (bij het voorbeeld is het WPA/WPA2). Rond de installatie af en u bent klaar. De bridge heeft nu in zijn geheugen opgeslagen hoe hij verbinding kan maken met het draadloze netwerk. Als u nu de Sophisti aansluit op de bridge zal deze draadloos met uw netwerk verbinding kunnen maken. bridge instellen via een webinterface De stappen hier zijn min of meer hetzelfde als via de installatie-cd, maar hier moet u de bridge aansturen via zijn ingebouwde webpagina. In de handleiding staat altijd vermeld hoe u uw bridge kunt benaderen (m.a.w. Welk ip adres u in moet typen in uw handleiding). Sluit de bridge aan op uw computer, via de netwerk aansluiting. Sluit tevens de voeding op de bridge aan. Als u de bridge heeft ingesteld, kunt u hem weer loskoppelen van uw computer. De bridge onthoudt de instellingen namelijk zelf in zijn eigen geheugen. Vanaf dan kunt u Sophisti op de bridge aansluiten. Wij wensen u een grenzeloos Sophisti plezier toe! (Mocht u toch nog eventuele vragen over bovenstaande wireless koppeling hebben dan kunt u contact opnemen met de JVC helpdesk: )

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender In deze FAQ wordt besproken hoe je kunt controleren of je range extender verbonden is met je (modem-)router

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Het Beveiligen van een draadloos netwerk Het grootste Risico van een draadloos netwerk is dat het signaal in principe voor iedereen beschikbaar is. Anders dan bij een bekabeld netwerk, waar men een fysieke

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Hoe moet ik mijn Telenet Wireless Modem instellen?

Hoe moet ik mijn Telenet Wireless Modem instellen? Hoe moet ik mijn Telenet Wireless Modem instellen? http://klantenservice.telenet.be/content/hoe-moet-ik-mijn-telenet-wireless-modem-instellen Tip: wanneer u deze instructies wilt gebruiken om uw ebode

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3

CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3 CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3 Handleiding Omruilen Kabelmodem Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud.... 3 2. Sluit het nieuwe modem aan.... 4 3. Het nieuwe modem activeren....

Nadere informatie

Ervaringen met draadloos

Ervaringen met draadloos Onderzoek in grote steden zoals Amsterdam, maar ook in Eindhoven heeft uitgewezen, dat ca. 40% van de draadloze netwerken open en bloot op straat liggen, hieronder een scan van mijn PC in mijn woonwijk,

Nadere informatie

Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen

Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 Verbinden met een hotspot HANDLEIDING 1 Inhoudsopgave: Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen 3 Stap 2: Het instellen van de Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 4

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Let op! Stel de Sweex Wireless 300N Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key.

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key. 1 Beveiligen SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan comput verbonden. Draadloze netwerken

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding kun je de instellingen van deze range extender aanpassen. We raden je aan om hier

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding In het instellingenmenu van je WLX-2001 kun je de instellingen van deze range extender

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-002 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-002 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-002 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-002 WiFi-repeater kunt instellen. Deze instellingen

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

PO1168 EnVivoUSB netwerk hub 1. Ik kan de aangesloten USB apparaten in mijn netwerk niet gebruiken

PO1168 EnVivoUSB netwerk hub 1. Ik kan de aangesloten USB apparaten in mijn netwerk niet gebruiken PO1168 EnVivoUSB netwerk hub 1. Ik kan de aangesloten USB apparaten in mijn netwerk niet gebruiken envivo@teknihall.nl NL : 0900/400 2001 p.1 In het venster van de applicatie wordt gemeld dat de toestellen

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding In het instellingenmenu van je WLX-2003 kun je de instellingen van deze range extender

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP 6 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-8610S

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Handmatige installatie van de Belkin draadloze Printserver Als de automatische installatie van de Printserver niet is gelukt, kunt u proberen hem handmatig te installeren. De Printserver heeft geen driver

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken In deze gids Je hebt je Telenet Wireless Modem reeds geinstalleerd en je verbinding met de modem ingesteld met behulp van het stappenplan. Krijg je de verbinding

Nadere informatie

Workshop itrain - 21/02/2015

Workshop itrain - 21/02/2015 Workshop itrain - 21/02/2015 itrain Agenda : Wat is itrain / icar? Waar ophalen en hoe installeren? Hoe centrale instellen en verbinden met de computer? itrain gebruiken. 2 itrain - Wat is itrain / icar?

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Nederlandse versie LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE OPMERKING... 3 BELANGRIJKSTE KENMERKEN... 6 IMPLEMENTATIE... 6 OPRICHTING VAN EEN DRAADLOOS INFRASTRUCTUURNETWERK.... 6 REPEATER:... 7 TOEGANGSPUNT:...

Nadere informatie

WDS WDS Bridge mode Repeater mode

WDS WDS Bridge mode Repeater mode WDS WDS WDS betekent Wireless Distribution System. Dit is een protocol waarmee twee of meer Wireless Access Points draadloos met elkaar kunnen worden verbonden. Het WDS protocol is geen officieel protocol.

Nadere informatie

Klantenservice. Onze camera's zijn volledig Plug and Play

Klantenservice. Onze camera's zijn volledig Plug and Play Op deze handleiding zijn de algemene voorwaarden van Epine-camershop.nl van toepassing U kunt de software en handleidingen ook downloaden via de onderstaande link http://www.epine-camerashop.nl/software-en-handleidingen/

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (Flits ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die met

Nadere informatie

Wi-Fi installatie. Inleiding

Wi-Fi installatie. Inleiding Wi-Fi installatie Inleiding De Solar Wi-Fi module is een data logging module. Met de functie plug & play kan de WiFi module eenvoudig informatie van uw PV-installatie verzamelen. Met de geïntegreerde Wi-

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 Handleiding Aansluiten Kabelmodem Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud.... 2 2. Controleer uw hoofdaansluiting.... 3 3. Leg de binnenhuiskabels

Nadere informatie

Handleiding voor verbeteren draadloos bereik Wi-Fi modem

Handleiding voor verbeteren draadloos bereik Wi-Fi modem Handleiding voor verbeteren draadloos bereik Wi-Fi modem De ZeelandNet helpdesk biedt geen telefonische ondersteuning op de in dit document beschreven handelingen. Om deze reden is dit document opgesteld.

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-3220 HANDLEIDING Firmware 1.43.03

EnGenius/Senao ECB/SCB-3220 HANDLEIDING Firmware 1.43.03 EnGenius/Senao ECB/SCB-3220 HANDLEIDING Firmware 1.43.03 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista... 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP... 6 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-3220

Nadere informatie

Hoe ga je nu aan de gang?

Hoe ga je nu aan de gang? Hoe ga je nu aan de gang? Voordat je begint is het heel belangrijk te weten hoe je het netwerk gaat opbouwen bij de klant. Hiervoor moet je een aantal zaken te weten zien te komen die het succes bepalen

Nadere informatie

Werkinstructie Linksys WIFI

Werkinstructie Linksys WIFI Werkinstructie Linksys WIFI KPN Telecom Datum Titel 30-8-2004 Werkinstructie Linksys WIFI Wijzigingslog Versie datum Wijziging Auteur 0.01 30-08-2004 Document template toegepast voor Linksys WIFI Jan van

Nadere informatie

Advies, Productie, Reproductie, Faciliteiten, Presentatie, Verhuur, Verkoop

Advies, Productie, Reproductie, Faciliteiten, Presentatie, Verhuur, Verkoop Wireless unit Set Up HD210W/HD1010W 1. Wireless Specificaties Hardware: A/B/G/N (2x2 Radio Antenna) Encryption: Open, WEP (64, 128), WPA1-PSK (TKIP), WPA2-PSK (AES) *) Software Requirements Om de Wi-Fi

Nadere informatie

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER Korte Installatiehandleiding DN-70591 INTRODUCTIE De DN-70591 is een gecombineerd product voor een bedrade/draadloze netwerkverbinding, specifiek ontworpen voor de

Nadere informatie

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren.

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren. Handleiding Monitoring bluetooth De monitoring voor de KLNE Solartec omvormers kan op diverse manieren worden gerealiseerd. De navolgende systemen zijn ter beschikking: 1. Bluetooth draadloos systeem.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Versie: 1.3 Datum: mei 2013

Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Versie: 1.3 Datum: mei 2013 Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Gebruikershandleiding Solis-VPN en Solis-VPN-Lite 1. Inleiding Met de dienst Solis-VPN kunt u toegang krijgen tot diensten en servers die niet via het publieke internet toegankelijk

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 716v5 WL versie 1.0 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 780/716v5 WLversie 1.3 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

WiFi-versterker. Aansluiten. FRITZ!WLAN 1750e Repeater

WiFi-versterker. Aansluiten. FRITZ!WLAN 1750e Repeater WiFi-versterker Aansluiten FRITZ! 1750e Repeater Ons internet wilt u natuurlijk overal in en rondom uw huis gebruiken. Met deze WiFi-versterker heeft u dat zo voor elkaar. Kwestie van aansluiten en de

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter kunt u gemakkelijk, snel en veilig

Nadere informatie

VU POINT Camera Toevoegen

VU POINT Camera Toevoegen VU POINT Camera Toevoegen Installatie: Verbind de camera via een UTP kabel met de router. Sluit de 12v aan op de camera. Hierna zal de VU Point camera opstarten, waarna deze via DHCP een adres zal verkrijgen

Nadere informatie

NETGEAR WLAN repeater N/G WN3000RP

NETGEAR WLAN repeater N/G WN3000RP Bestnr. 97 55 73 NETGEAR WLAN repeater N/G WN3000RP Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Wifi Bridge. Gebruiksaanwijzing

Wifi Bridge. Gebruiksaanwijzing Wifi Bridge Gebruiksaanwijzing 2 Wifi Bridge Bedankt voor de aankoop van de Wifi Bridge. De Wifi Bridge maakt het mogelijk de verlichting, jaloezieën en andere elektrische apparaten via elke GSM, Tablet

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Installatie Filterbox 2 Handleiding Filterbox 2 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de Kliksafe filterbox 2 2. Aansluiten van uw apparatuur 3 3. Uitgebreide functies 4 3.1 Wijzigen van wifi gegevens

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (SurfSnel ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Probleemoplossing Range Extenders WL-330, WLX-2001 en WLX-2006

Probleemoplossing Range Extenders WL-330, WLX-2001 en WLX-2006 Probleemoplossing Range Extenders WL-330, WLX-2001 en WLX-2006 Het lukt mij niet om in het Instellingenmenu te komen via de URL (IP adres) die getoond wordt in de handleiding en de Network Login Details

Nadere informatie

Extra wifi punt. Handleiding FRITZ!WLAN 1750E. wifi repeater / access point. solcon.nl

Extra wifi punt. Handleiding FRITZ!WLAN 1750E. wifi repeater / access point. solcon.nl Extra wifi punt FRITZ!WLAN 1750E wifi repeater / access point Handleiding solcon.nl INHOUD Extra wifi punt instellen als Access point pag. 3 Extra wifi punt instellen als Repeater pag. 7 Extra wifi punt

Nadere informatie

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C 1. Draadloze netwerkverbinding beveiligen 2. Wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligde netwerkverbinding is het voor een buitenstaander

Nadere informatie

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Aansluitingengids Ondersteunde besturingssystemen U kunt de cd Software en documentatie gebruiken om de printersoftware te installeren voor de volgende besturingssystemen: Windows 8 Windows

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

Snel start handleiding

Snel start handleiding Snel start handleiding Alfa Network Wi Fi Camp Pro kit Inleiding Deze Wi-Fi Camp Pro kit maakt het mogelijk om een verbinding te maken met een internetbron (Wi-Fi of 3G) en deze opnieuw te verdelen. U

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

Technote Ruckus Metroflex M2211

Technote Ruckus Metroflex M2211 Technote Ruckus Metroflex M2211 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Configuratie wizard optie 1... 3 1.2 Configuratie wizard optie 2... 3 2 Voorbereiding... 4 3 IP configuratie van de computer/notebook

Nadere informatie

Bestnr. 97 39 11 NETGEAR Universele WLAN repeater N/G WN2000RPT

Bestnr. 97 39 11 NETGEAR Universele WLAN repeater N/G WN2000RPT Bestnr. 97 39 11 NETGEAR Universele WLAN repeater N/G WN2000RPT Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT. v0.01

Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT. v0.01 Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT v0.01 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista en Windows 7... 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows

Nadere informatie

Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL

Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL V1.0 Voorbereiding: a. Indien nodig: Plaats de WiFi-module in de omvormer. o Schakel de omvormer uit door de DC-schakelaar naar OFF te draaien. o Open de RS232

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Handleiding. instellingen. d= 09.239.515-19-09-2012 - KB-Router handleiding zonder vaste instellingen.

Handleiding. instellingen. d= 09.239.515-19-09-2012 - KB-Router handleiding zonder vaste instellingen. Handleiding Router Zonder vaste instellingen. d= 09.239.515-19-09-2012 - KB-Router handleiding zonder vaste instellingen. 09.369.437-19-09-2012 WLAN router instellen Voor een handleiding van een ander

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. Installatie Windows XP en Vista. LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. Installatie Windows XP en Vista. LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps Nederlandse versie LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V)

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een draadloze Epson bonprinter kunt aansluiten op uw Cashr systeem. Op het moment dat u

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

Omnik handleiding installeren wifi. Aanmeldinstructie omvormer met interne wifi op wifi netwerk. Omnik New Energy Co. Ltd.

Omnik handleiding installeren wifi. Aanmeldinstructie omvormer met interne wifi op wifi netwerk. Omnik New Energy Co. Ltd. Omnik handleiding installeren wifi Aanmeldinstructie omvormer met interne wifi op wifi netwerk Omnik New Energy Co. Ltd. Korte inleiding. U heeft een wifi kit voor uw omvormer die verbinding kan maken

Nadere informatie

Inhoud van de verpakking

Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Configuratie Siemens SX762 Controleren van de aansluiting Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem sluit u op dezelfde wijze aan als

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX762 (Flits ADSL connected by BBned) Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Omnik Handleiding installeren WIFI

Omnik Handleiding installeren WIFI Omnik Handleiding installeren WIFI Aanmeldinstructie omvormer met interne WIFi op WIFI netwerk 1. Monteer de omvormer aan de wand, sluit de string(s) aan d.m.v. de MC-4 connectoren, sluit de 230Vac aan

Nadere informatie

N300 Wi-Fi-router (N300R)

N300 Wi-Fi-router (N300R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N300 Wi-Fi-router (N300R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP 5.0 6.8.3.10 Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig In deze praktijkoefening ga je de draadloze instellingen van

Nadere informatie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie Multifunctionele USB-netwerkserver serie Beknopte installatiegids Inleiding Dit document beschrijft de stappen voor het installeren en configureren van de multifunctionele USB-netwerkserver als een USB-apparaatserver

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

Net2 Anywhere - Installatie

Net2 Anywhere - Installatie Anywhere - Installatie Wat is Anywhere? Anywhere is een reeks van applicaties die gebruik maken van het internet om extra functies toe te voegen aan uw toegangscontrolesysteem. De beveiligde webserver

Nadere informatie

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding 1. Introductie...3 2. Installatie op het LAN...4 2.1) Verbinding maken...5 Stap 1 Bekabeling...5 Step 2 Het toestel opstarten...5 Stap 3 De installatie wizard...5

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Voor uw SurfSnelADSL abonnement

Installatiehandleiding. Voor uw SurfSnelADSL abonnement Installatiehandleiding Voor uw SurfSnelADSL abonnement Connected by KPN Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van de modem 2 De modem instellen 3 Het instellen van een beveiligde

Nadere informatie