Dag van de Mensenrechten 10 december 2013 in Heerlen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dag van de Mensenrechten 10 december 2013 in Heerlen."

Transcriptie

1 Een uitgave van de mondiale groepen in Heerlen e.o. website: De Inkijk nummer 09 december 2013 pagina 1 Dag van de Mensenrechten 10 december 2013 in Heerlen. Kom in actie tegen de repressie in Rusland. mensenrechtensituatie in het land in hoog tempo. Met nieuwe wetten legt Poetin stap voor stap critici het zwijgen op. Het net sluit zich steeds meer om wie in Rusland anders denkt dan de regering. Programma Mensenrechtendag 1. Fakkeloptocht De traditionele fakkeloptocht door het winkelcentrum van Heerlen start op de hoek van de Saroleastraat - van der Maesenstraat bij de ingang van het Coriocentrum om 17:00 uur. De optocht eindigt bij de Luciushof, Purgraaf 3. Op de grote trom na zal de optocht in stilte plaats vinden.door deelname aan de fakkeloptocht toont men solidariteit met de politieke gevangenen in Rusland. 2 Maaltijd In de grote zaal van de Luciushof worden soep, koffie en broodjes genoten. Heerlen Mondiaal organiseert in samenwerking met de Amnesty International groep "Rodeland" 10 december aanstaande de jaarlijkse viering van de Dag van de Mensenrechten. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd op 10 december 1948 aangenomen door de algemene vergadering van de Verenigde Naties, nu 65 jaar geleden. Amnesty International werd opgericht in 1961 en streeft naar een wereld, waarin iedereen alle rechten geniet, die in deze verklaring zijn vastgelegd. Dit jaar gaat onze aandacht vooral uit naar de groeiende repressie in Rusland. Sinds Vladimir Poetin op 7 mei 2012 voor een derde termijn als president werd beëdigd, verslechtert de 3 Programma over de Mensenrechten in Rusland (aanvang ± 18:30 uur) Leden van Amnesty-groep zullen een inleiding verzorgen en een discussie starten. Rond 19:00 uur zal naar verwachting een deskundige op het gebied van internationale betrekkingen aankomen. Mevrouw Caecilia J. van Peski ( ) kan door andere verplichtingen niet eerder aanwezig zijn, maar zij zal in kunnen gaan op de opgekomen vragen. Het belooft een boeiende avond te worden. In het Luciushof zullen petitielijsten aanwezig zijn. U kunt ook deelnemen aan deze actie via

2 De Inkijk nummer 09 december 2013 pagina 2 Incidentele activiteiten van MC De Heksenketel in December Kerstmarkt Aken In December organiseert moedercentrum De Heksenketel weer een aantal incidentele activiteiten: Kerststukjes maken Gezellig even weg naar het kerstparadijs in Aken. Begin de kerst met een bezoek bij de leukste en gezelligste kerstmarkt in Aken. Neem je vrienden of collega's mee en maak er een onvergetelijke dag van. Wanneer: Donderdag Tijd : 15:00 vertrekken vanuit de Heksenketel Kosten : retour treinkaartje (Aken) Computercursus voor Beginners De kerstperiode is weer aangebroken. Buiten is het koud en donker, binnen is het warm en gezellig. Maak de sfeer helemaal compleet met eigen gemaakte kerststukjes. Maak van simpele schalen mooie uitbundige pronkstukken. Gebruik je fantasie en geniet alvast van de gezellige kerstsfeer. Wanneer : Dinsdag Tijd : 13:00-15:00 Kosten : 2,00 Zelf meenemen: een schaal of bakje, wat groen en versieringen zoals een kerstbal, kaars en lint enz. en een mesje. Bij genoeg aanmeldingen starten we eind januari 2014 met de computercursus voor beginners. Dus meld je zo snel mogelijk aan, anders kunnen we in januari niet opstarten! De computercursus bestaat uit 15 lessen en zijn wekelijks op de maandag van tot uur. Kosten Computercursus: 60,00 Voor verder gebruik: a. Een USB-stick is noodzakelijk. Hebt u die niet, voor 10,00 kan u één kopen bij de Heksenketel. b. U kunt bij de Heksenketel een cursusboek kopen, welke handig is om thuis mee te oefenen. Deze kost 10,00 maar is niet noodzakelijk of verplicht. Hebt nog vragen, neem dan contact op met de Heksenketel en vraag naar Elly Consten Tel:

3 De Inkijk nummer 09 december 2013 pagina 3 Heerlijk Afghaans eten!! Solidaridadviering in de Andreas: Van bitter naar beter Het tweede weekend van de Advent 7 en 8 december staat dit jaar in het teken van de leefomstandigheden van de cacaoboer in Ivoorkust en Ghana. Een bonbon bij de koffie, een warme beker chocolademelk op een koude winterdag. Onze liefde voor chocola staat in schril contrast met de oorsprong van deze lekkernij. Meer dan 2,5 miljoen boeren in West-Afrika werken dagelijks op cacaoplantages voor een schamel inkomen en op een niet duurzame manier. Stichting Vrouwengroep Vlinder organiseert op dinsdag 3 december 2013 een Afghaans solidariteits maaltijd. U kunt dus op deze avond genieten van heerlijke Afghaanse gerechten. Ook zijn er waardevolle Afghaanse sieraden en handwerken te koop. De kosten van deze maaltijd bedragen: 12,50 De opbrengst van deze avond gaat ten goede van kansarme vrouwen en kinderen in Afghanistan voor het project Naaiatelier. U bent om 18:00 uur van harte welkom in de woonkamer van de Corisberg. Corisbergweg 189b in Heerlen. Als u belangstelling heeft kunt u zich tenminste één dag van te voren aanmelden! Dit kan bij de voorzitster Basira Sediqi op: b.sediqi@hotmail.com op en op % van alle cacao wordt geproduceerd door kleinschalige boeren in West-Afrika. De meeste van hen lukt het niet om een goede oogst te produceren. Ze komen daardoor niet boven de armoedegrens uit. De verouderde landbouwmethoden die zij gebruiken, putten de grond uit en leiden tot een steeds kleinere oogst. Hoewel slavernij officieel dit jaar precies 150 jaar geleden is afgeschaft, komen vormen van moderne slavernij in de cacaoteelt nog steeds voor. Hogere productiviteit en kwaliteit van de cacaoteelt zijn de beste garantie op hogere inkomens en bieden daarom voor cacaoboeren en hun gezinnen de grootste kans om aan armoede te ontsnappen. Solidaridad zet zich in voor een menswaardig bestaan van cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana. Ze helpt boeren bij het verduurzamen van hun landbouwmethoden om zo de kwaliteit en het volume van hun oogst te verbeteren. Dat doen ze samen met het bedrijfsleven en lokale partners, waaronder landbouw voorlichtingsorganisaties die de boeren trainingen geven. Boerentrainingen leiden tot landbouwmethoden die beter zijn voor het milieu, de boer en het gezin. Hun inkomen gaat omhoog.

4 De Inkijk nummer 09 december 2013 pagina 4 Langzaam maar zeker kunnen zo hele dorpen profiteren van de opgedane kennis. Kinderen kunnen naar school en er is meer geld voor gezondheidszorg Op zaterdag 7 december is er om uur een alternatieve kringviering rondom Moeder Aarde. We vertellen de verhalen van boeren en boerinnen in de cacaoteelt, afgewisseld met Bijbelteksten, gedichten en muziek. Op zondag 8 december is er om uur een Eucharistieviering met medewerking van het koor: Sound of Peace and Freedom met als thema: Van bitter naar beter. Plaats : H. Andreasparochie, Palestinastraat 326, Heerlerbaan Organisatie: Solidaridadgroep H. Andreas Tijd Meer info : Zat. 7 dec uur Zon. 8 dec uur : Contactpersoon: Harry Kerckhoffs, Solidaridadgroep H. Andreas, Tel kerckhoffs69@hotmail.com Levendige discussie over toekomst Wereldwinkel Heerlen Donderdagavond 7 november spraken zo n 15 geïnteresseerde mensen in Café Pelt over de toekomst van Wereldwinkel Heerlen. Het was de zesde discussieavond in het kader van Café Mondiaal, een initiatief van de Millenniumwerkgroep en Heerlen Mondiaal. Nu de Wereldwinkel midden volgend jaar haar huidige locatie gaat verlaten, was het een goede gelegenheid om eens te praten over waar het met de Wereldwinkel naar toe moet. Over de vraag óf de Wereldwinkel door moet gaan, was men het gauw eens. Eerlijke handel is nog steeds geen gemeengoed en een wereldwinkel is een goed middel om die te bevorderen. Wel zou de winkel meer moeten doen om de boodschap uit te dragen. Bijvoorbeeld door bij de verkopen een kaartje te doen met korte informatie over wat Fairtrade betekent. Ook in de winkel zou meer informatie moeten worden gegeven over de producten. De aanwezigen vonden het ook belangrijk om meer jongeren te bereiken. Een andere suggestie was om meer aandacht te besteden aan duurzaamheid en gezond voedsel. Nog beter zou zijn om samen te werken met bedrijven die zich daarvoor inzetten. Ruud Matthijs van de Stichting Streetwise (vroeger Urban Ads) zou het fijn vinden als de Wereldwinkel naar de Oranje Nassaustraat zou komen. Hij dacht dat samenwerking met bijvoorbeeld Puur Plantaardig goed zou zijn voor zowel dit restaurant als de Wereldwinkel. Als met al was het een levendige discussie, waar veel ideeën zijn opgekomen die de Wereldwinkel zeker zullen inspireren. De volgende aflevering van Café Mondiaal is op donderdag 9 januari Aan de orde komen dan mondiale aspecten van gemeentepolitiek.

5 De Inkijk nummer 09 december 2013 pagina 5 Belo Monte Stuwdam Brazilë Theatervoorstelling van de De Vrolijkheid Het gevecht tegen de bouw van de 3de grootste stuwdam ter wereld gaat verder. En als deze niet meer te stoppen is, dan wellicht de volgende 152 die voor het hele Amazonegebied op de tekentafel staan. Stuwdammen als de Belo Monte betekenen niet alleen een milieuramp ter plekke, erom heen komt een heel industriegebied. En dat in de Amazoneregio! In Brazilië en wereldwijd gaat de strijd tegen deze ontwikkeling verder. Op zaterdag 14 december om organiseert Stichting De vrolijkheid in samenwerking met de kinderen van het AzielZoekersCentrum (AZC) in Heerlen en Olivia van de Koppel een Theatervoorstelling in het AZC, Imstenrade 6 Heerlen. Mocht u deze voorstelling willen bijwonen dan wordt u vriendelijk verzocht zich aan te melden. Voor een aanmelding of als u meer informatie wilt over deze voorstelling of Stichting De Vrolijkheid kunt u contact opnemen met Moos Pozzo via moos@vrolijkheid.nl. In Brussel vond op 14 november 2013 een Europese conferentie plaats waar organisaties, burgers, Europese bedrijven betrokken bij de bouw en de ambassadrice van Brazilië aan deelnamen. Een verslag komt op

6 De Inkijk nummer 09 december 2013 pagina 6 Future4all en Gambia Postzegels van Stichting Vlot De Heerlense stichting Future4all heeft vorige week tal van fondsen en particulieren in Nederland benaderd en hen gevraagd financieel bij te springen bij de realisatie van drie nieuwe projecten in Toubakolong, Gambia De drie projecten zijn allen gericht op het versterken van de economische zelfstandigheid van het dorp en haar bewoners. Het dorp Toubakolong is nu uitgesloten van economische ontwikkeling. De bevolking leeft van visserij en de productie van gierst, pinda's en rijst. De regentijd is echter slechts eenmaal per jaar en duurt twee maanden. Dit is vaak niet voldoende voor goede oogsten. Visserij levert echter wel voldoende op. Daarnaast is er in en rondom Toubakolong geen ontwikkeling van vakkrachten. Jongeren houden zich dus enkel bezig met visserij of landbouw in en rondom het dorp. Deze situatie levert drie speerpunten voor verdere economische ontwikkeling. Het dorpscomité heeft deze drie projecten ontwikkeld die de economie van Toubakolong moeten stimuleren. Met deze stap zetten de stichting Future4all en het dorpscomité Toubakolong in 2013 en 2014 een volgende stap op weg naar goed onderwijs, goede gezondheidszorg en economische zelfstandigheid. Autonomie van de lokale gemeenschap staat hierbij steeds voorop. Meer over het werk van Future4all op Inlichtingen bij Rob Gulpen, of info@future4all.org. Donaties altijd welkom op Is dit niks voor de kerstkaarten die binnenkort de deur uitgaan? Rechtsboven voorzien van een postzegel van Stichting Vlot? Met een velletje van tien stuks kunt u tien vrienden, kennissen en familieleden uw kerstwensen overbrengen. Een velletje van tien kost 10,- waarvan de helft naar de posterijen gaat en met de andere helft steunt u het werk van Stichting VLot. De zegels krijgt u door: Dit bedrag over te maken op rekeningnummer (vermeld uw adres!) of een mailtje te sturen aan monpol19@online.nl. VLot zorgt dat u binnen één week de zegels in huis hebt. U kunt natuurlijk ook gewoon even langskomen, op ons kantoor, op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van uur. Het adres is Looierstraat 26 Heerlen.

7 De Inkijk nummer 09 december 2013 pagina 7 Nieuwe Website Wereldwinkel Heerlen woningcoöperatie Woonpunt. Van hen krijgen we het braakliggende terrein aan de Dobbelsteijnstraat voor drie jaar ter beschikking.. Later in het voorjaar vonden we een grote diversiteit aan planten, zowel eetbare als geneeskrachtige. We hebben zelfs een wezel waargenomen die een marmot-achtig diertje verschalkte. Wereldwinkel Heerlen heeft een nieuwe website: Nu met nieuws, aanbiedingen en informatie over nieuwe producten. De Wereldwinkel heeft ook een Facebook pagina: Wereldwinkel Heerlen. Ook mensen die zelf geen Facebook hebben kunnen de pagina bezoeken op het adres Heerlen/ De pagina is ook te bereiken via de website van de wereldwinkel. Aanleg buurttuin Dobbelsteijnstraat Heerlen Na een aantal momenten geobserveerd te hebben en het terrein op ons in hebben laten werken, is er een gezamenlijk ontwerp ontstaan Hiervan heeft Vincent Engelgeer een uitwerking gemaakt en is begonnen met de aanleg. Kerst en Nieuwjaarswens Heerlen mondiaal wenst iedereen: Prettige Kerstdagen en een gelukkig en vreedzaam 2014!! Traditie getrouw verschijnt De Inkijk nooit in januari. Het eerste volgende volgende nummer verschijnt daarom omstreeks 1 februari Kopij kan tot uiterlijk 23 januari 2014 g d worden naar: Frank(at)Rochette.nl Berichten voor onze website kunt u ook mailen aan het bovenstaande adres. Nu het buitenwerken minder is geworden, is er eindelijk tijd om een verslag van de aanleg van de buurttuin in de wijk Meezenbroek in Heerlen te maken. Het begint, op het moment dat we wisten dat we een braakliggend terrein aan de Dobbelsteijnstraat voor drie jaar ter beschikking zouden krijgen. Met een aantal permaculturisten zijn we verschillende braakliggende terreinen in Heerlen en omgeving gaan bekijken aan het begin van Daarna hebben we aangeklopt bij

8 Colofon De Inkijk December 2013 is een uitgave van HeerlenMondiaal. Abonnement: 10,- per jaar. SNS Bank: t.n.v. Overleg Mondiale Vorming Heerlen. Per gratis. redacteur: Frank Rochette Frank(at)Rochette.nl Voor gratis abonnement: mail naar Frank Rochette. Het volgende nummer verschijnt omstreeks: 1 februari 2014 Sluiting kopij. 23 januari 2014 Agenda December 2013 Di 3 Solidariteitsmaaltijd Heerlijk Afghaans eten. Corisbergweg 189b Heerlen Aanvang: Za 7 Zo Viering rondom Moeder Aarde H. Andreasparochie, Palestinastraat 326, Heerlerbaan Aanvang: Eucharistieviering Van Bitter naar Beter H. Andreasparochie, Palestinastraat 326, Heerlerbaan Aanvang: Di 10 Mensenrechtendag Heerlen Coriocenter Heerlen Aanvang: Di 10 Kerststukjes maken MC de Heksenketel Mijnzetellaan EN Heerlen Do 12 Bezoek Kerstmarkt Aken MC de Heksenketel Mijnzetellaan EN Heerlen Vertrek: Za 14 Theatervoorstelling van de De Vrolijkheid AZC Imstenrade 6 Heerlen Aanvang Zo 15 Initiatief 2000 viering in Het Eethuis Putgraaf 3, 6411 GT Heerlen Aanvang: De Inkijk Marcellusstraat TK Heerlen

Café Mondiaal: De toekomst van Wereldwinkel Heerlen

Café Mondiaal: De toekomst van Wereldwinkel Heerlen Een uitgave van de mondiale groepen in e.o. website: www.heerlenmondiaal.nl De Inkijk nummer 08 november 2013 pagina 1 Café Mondiaal: De toekomst van Wereldwinkel gaan spelen? De Wereldwinkel is eenzijdig

Nadere informatie

Café Mondiaal: Armoede in Nederland, in Heerlen en in Parkstad Limburg

Café Mondiaal: Armoede in Nederland, in Heerlen en in Parkstad Limburg Een uitgave van de mondiale groepen in Heerlen e.o. website: www.heerlenmondiaal.nl De Inkijk nummer 10 december 2014 pagina 1 Café Mondiaal: Armoede in Nederland, in Heerlen en in Parkstad Limburg Café

Nadere informatie

1 januari. Gelukkig Nieuwjaar, ook namens de kinderen in Afghanistan.

1 januari. Gelukkig Nieuwjaar, ook namens de kinderen in Afghanistan. Dankzij alle steun die we mochten ontvangen, kan Stichting SCAN een bijdrage leveren aan de wederopbouw van Afghanistan. Gelukkig Nieuwjaar, ook namens de kinderen in Afghanistan. جدی / دلو / 1-01 Januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Lampionnenoptocht Wateringse Veld

Lampionnenoptocht Wateringse Veld rk basisschool De Fontein Laan van Wateringse Veld 462 2548 CK Den Haag tel. 070 3965050 fax 070 3964577 e-mail: info@fontein.nl http://www.fontein.nl Jaargang 18, nummer 14, 12 december 2014 Lampionnenoptocht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 16 december 2016

Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Agenda 22 december 22 december 23 december 26 december 9 januari 10 januari 13 januari Kerstdiner OV/ ouders versiering opruimen, 19:00 uur Studiedag, kinderen vrij Start

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13 Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 30 november, nr.13 Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers. Wij weten dat er kinderen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

Hallo allemaal Hier ons vijfde magazine. Veel leesplezier.

Hallo allemaal Hier ons vijfde magazine. Veel leesplezier. Jaargang 1 Aflevering 5 Inhoud: Dagelijkse activiteiten Column Afscheid van onze stagiaire Jaqueline Pensioen Marij Afscheid Elly De winkel Zomeractiviteiten Wist je dat? Jaarmarkt Mijnzetellaan 6 6412

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur.

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur. Kerstinfo In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten Woensdag 13 december 2017. Jaargang 31 Volgende Info verschijnt op wo 10 januari 2018 De Uilenburcht Zesstedenweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2016 van 4 november 11 november

Nieuwsbrief De Lichtbron 2016 van 4 november 11 november Nieuwsbrief De Lichtbron 2016 van 4 november 11 november Lichtbron-inspiratie Zoals het graan, verzameld tot de oogst -met zorg gemaakt tot levend broodde honger stilt van mensen overal, maak ons bestaan

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen DI27 WO28 DO29 VR30 ZA31

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen DI27 WO28 DO29 VR30 ZA31 WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 16 16-12-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl MA19 DI20 WO21 Agenda MA26 Directeur aanwezig

Nadere informatie

Mondiale fietstocht. De Inkijk nummer 6 juli 2016 pagina 1. De tocht van dit jaar zal gaan langs: Dobbeltuin, Meezenbroek

Mondiale fietstocht. De Inkijk nummer 6 juli 2016 pagina 1. De tocht van dit jaar zal gaan langs: Dobbeltuin, Meezenbroek Een uitgave van de mondiale groepen in Heerlen e.o. website: www.heerlenmondiaal.nl De Inkijk nummer 6 juli 2016 pagina 1 Mondiale fietstocht De tocht van dit jaar zal gaan langs: Dobbeltuin, Meezenbroek

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Laetare Actueel December 2018

Laetare Actueel December 2018 Laetare Actueel December 2018 Voortgang Vreedzame School Duizendste vreedzame school in het zonnetje gezet Een school in Almere is inmiddels de duizendste vreedzame school van Nederland geworden! Een wat

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Overdal

Activiteitenkalender. Overdal Activiteitenkalender Overdal December 2017 Dag Activiteit Tijd/Plaats 1 Verkoop appelcake (krachtvaardig) Winkel () Maandag 4 Dinsdag 5 Handwerken Sieradenverkoop Verkoop wenskaartenhandgemaakt (ook kerstkaarten!)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Paradoxaal genoeg hebben juist veel landarbeiders geen toegang tot betaalbaar groenten en fruit

Paradoxaal genoeg hebben juist veel landarbeiders geen toegang tot betaalbaar groenten en fruit DAAR PLUKKEN DE BOEREN DE VRUCHTEN VAN HET SUCCES VAN GRUPO HUALTACO Groenten en fruit zijn niet alleen gezond voor ons lichaam, maar ook voor de wereldeconomie. De groente- en fruitsector is een van de

Nadere informatie

De Buutpraat. Van alles. Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut. Maandag 15 december. Tel. : / /

De Buutpraat. Van alles. Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut. Maandag 15 december. Tel. : / / De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 15 december 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Maandag 15 december Donderdag 18 december

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 AGENDA Activiteit donderdag 3 december gr 1 t/m 8 Gym i.p.v. vrijdag vrijdag 4 december gr 1 t/m 8 Sinterklaasviering. Let op: om 08.20 uur aanwezig! maandag

Nadere informatie

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING Waarom Milieudefensie? Milieudefensie zet zich in voor gezond en eerlijk voedsel, slimme vervoersoplossingen en duurzaam consumeren. Ons streven is om de aarde eerlijk

Nadere informatie

DE JEUGD HEEFT GEEFT DE TOEKOMST

DE JEUGD HEEFT GEEFT DE TOEKOMST WAT DOET SOLIDARIDAD? Solidaridad ziet eerlijke en duurzame handel als het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Daarom helpt Solidaridad boeren bij het verduurzamen

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

15 december 2017 Nummer 8

15 december 2017 Nummer 8 15 december 2017 Nummer 8 Inhoud: Levende kerststal Gezinsviering Cadeautjes voor leerkrachten Kerst 2017 Carnaval 2018 Polderzooitje Decoratiewerkgroep Boeren Kerstroute Schoudercom Volgende Polderik

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar mede namens de Afghaanse kinderen in Afghanistan!

Gelukkig Nieuwjaar mede namens de Afghaanse kinderen in Afghanistan! Gelukkig Nieuwjaar mede namens de Afghaanse kinderen in Afghanistan! www.stichtingscan.com / Bankrekening (ING): t.n.v. Stichting SCAN, Nazarethstraat, GG Heerlen جدی / دلى - 1 1 Januari 1 Januari jadi

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

(2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade

(2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade 8de jaargang 6 december 2015 Nummer: 20 Kerkdiensten: Zondag 6 december Voorganger: ds. G.P. den Hollander (2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok 10.00 uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade

Nadere informatie

Jaargang 02 nummer Informatieblad

Jaargang 02 nummer Informatieblad Jaargang 02 nummer 10 2013 Informatieblad Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo.nl Agenda: 20 dec, 10 jan, Internetcafé John. 31 jan. Volgt Vervolg

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding:

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Voor u ligt het beleidsplan van TOV eten en Stichting Jij bent TOV! Dit plan beschrijft de doelstellingen en acties van de stichting voor de komende

Nadere informatie

Project Deskundigheidsbevordering Lokale Belangenbehartiging

Project Deskundigheidsbevordering Lokale Belangenbehartiging Inhoud van de cursussen van DLB, voorjaar 2012 Hieronder volgt een beschrijving van de cursussen die vanuit het project DLB in het voorjaar van 2012 worden georganiseerd. Er zijn vier cursussen, bedoeld

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

Stichting Geloofsgemeenschap Oase

Stichting Geloofsgemeenschap Oase Mededelingenblad nummer 017 November 2017 Beste mensen, Hierbij het mededelingenblad van November. Nog een kleine twee weken en de advent begint weer. Een tijd om ons op te maken voor Kerst. Hierover leest

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 7

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 7 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 7 Inhoudsopgave: Zaakvakken Huiswerk, De school in kerstsfeer Kerstmis op De Borgh NB Kerstviering op De Borgh

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Sinds december 2013 hebben we voor het eerst ons studie- en meditatieprogramma in het nieuwe centrum opgezet en uitgevoerd. We zijn erg

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Agenda. 30 november Open dag. 5 december Sinterklaasviering. 6 december Studiedag, alle leerlingen vrij

Nieuwsbrief 6. Agenda. 30 november Open dag. 5 december Sinterklaasviering. 6 december Studiedag, alle leerlingen vrij Nieuwsbrief 6 Agenda 30 november 2018 Open dag 5 december 2018 Sinterklaasviering 6 december 2018 Studiedag, alle leerlingen vrij 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 12 december 2018 Oudercafé 19 december 2018

Nadere informatie

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Activiteitenkrant Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - December 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 16, 12-12-2018 Berichtje van de leerlingenraad. Kersttruiendag Herinnering Een foute kersttrui, je kent hem vast en zeker wel. Eentje met ouderwetse motiefjes of grappige afbeeldingen.

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

het KerstSchoolnieuws

het KerstSchoolnieuws het KerstSchoolnieuws nieuwsbrief van openbare basisschool de Koempoelan Gangeslaan 59 1448 BV Purmerend Schooljaar 2018-2019, 14 december 2018 E-mail: administratie@koempoelan.nl Beste ouder(s), Sinterklaas

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Trefwoord. Agenda. Wel en wee. december. januari

Nieuwsbrief. Trefwoord. Agenda. Wel en wee. december. januari Nieuwsbrief 15 december 20 14 Jaargang 16, nummer 7 Trefwoord Agenda december 18 december kerstlunch lichtjestocht 19 december School tot 12.00 uur 22 dec, t/m 2 januari Kerstvakantie Onze methode Trefwoord

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Saenparel INFO 03-02-2014-17-02-2014

Saenparel INFO 03-02-2014-17-02-2014 Saenparel INFO 03-02-2014-17-02-2014 Agenda: Ma 03-02 Rapport mee Wo 05-02 Studiedag; alle kinderen zijn vrij Ma 10-02 OR vergadering 19.30 uur Ma t/m vr 24-02 t/m 28-02 Voorjaarsvakantie Wo 19-03 Verkiezingen

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Februari 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

BUITENKRANT 12. week 14, schooljaar 2011-2012. Beste ouders, vrienden, leerlingen,

BUITENKRANT 12. week 14, schooljaar 2011-2012. Beste ouders, vrienden, leerlingen, BUITENKRANT 12 week 14, schooljaar 2011-2012 Beste ouders, vrienden, leerlingen, Over twee weken is het zover, de tiende en elfde klassen voeren dan samen de Carmina Burana uit in de Vredeskerk. Hierboven

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

Poseidon post- KERST December 2015

Poseidon post- KERST December 2015 Poseidon post- KERST December 2015 Aanmelden om te ondersteunen: vanaf maandag 30 november Onderaan deze Poseidon post-kerst vindt u bijlage 1 met hierin een oproep van de oudercommissie om te helpen met

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 14 nummer 14 week 12 19-03-2015

Nieuwsbrief. Jaargang 14 nummer 14 week 12 19-03-2015 Nieuwsbrief Jaargang 14 nummer 14 week 12 19-03-2015 In dit nummer: - Jarigen - Directie - Vakantieroos ter - Verzoek - Verkeersveilig heid - Ouderraad - Gezinsviering - Groep 1-2 - Palmpasen stok - Vastenactie

Nadere informatie

op smaak weekend 3-4 maart 2012

op smaak weekend 3-4 maart 2012 breng je afdeling op smaak weekend 3-4 maart 2012 de smaak van een mojito? Heeft je afdeling de smaak van een heerlijke mojito? Of is het vooral trekken en sleuren door altijd dezelfden en is de belangstelling

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

WK Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag week 5. 3 A 3, - Ouderen Soos. 13:30-16:00 uur. 19:00-21:00uur. 8 9 10 11 12 13 14

WK Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag week 5. 3 A 3, - Ouderen Soos. 13:30-16:00 uur. 19:00-21:00uur. 8 9 10 11 12 13 14 WK Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 5 6 1 2 A Alzheimer Café + spelotheek 3 A 3, - Ouderen Soos. 13:30-16:00 uur 4 5 6 7 19:00-21:00uur. 8 9 10 11 12 13 14 7 8 9 15 16 17 A 2,50p.m.

Nadere informatie

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend digitil 14 - juni 2014 In deze digitil: Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend Loterij Reünie Ladies Night & Men s Night Feestweekend Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER 2017 EBRUSTICHTING Kerstwensen pagina 2 Ashoura Dag pagina 4 Dag rehten van de mens pagina 11 Project 668 pagina 15 NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER Hierbij ontvangen

Nadere informatie

Dit is de 24e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije

Dit is de 24e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Dit is de 24e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Zomer In Hongarije is 15 juni de laatste schooldag. Hier in huis worden de nachtjes afgeteld voordat de schoolvakantie

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Aan alle ouders/verzorgers van kinderen van De Morgenster, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan. Stil

Nadere informatie

Bijblijver Informatieblaadje

Bijblijver Informatieblaadje Bs Dr Jan de Quay Optimus primair onderwijs 7-2014 Bijblijver Informatieblaadje Beste ouders 7-2014 De Bijblijver stond gepland voor woensdag 17 december, echter vandaag is er al informatie die we u willen

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Locatie Kasteelhof / De Hof

Locatie Kasteelhof / De Hof Locatie Kasteelhof / Maandelijkse uitgave van - Augustus 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie