2. Selecteer het probleemgebied welke u wilt bewerken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Selecteer het probleemgebied welke u wilt bewerken"

Transcriptie

1

2 FotoMagic Help Inleiding Eenvoudig foto's bewerken 1. Open de afbeelding 2. Selecteer het probleemgebied welke u wilt bewerken 3. Zeg de ongewenste objecten gedag en sla uw afbeelding op Tips om foto's te retoucheren en herstellen: In plaats van alle objecten in één keer te verwijderen kunt u dit ook doen via de knop Selectie Slim Verwijderen en dit toepassen op ieder object afzonderlijk. Iedere FotoMagic Procedure is uniek waardoor u iedere keer een net iest anders resultaat kunt krijgen wanneer u de Selectie Slim Verwijderen toepast. FotoMagic - Uw eerste stappen Deze handleiding laat u zien hoe u FotoMagic kunt gebruiken - makkelijke foto-herstel software. Hoe ongewenste personen verwijderen van een foto. Iedereen heeft er tenminste een: de perfecte foto. Alleen jammer dat er net iemand tussendoor liep toe u de foto nam. Het verwijderen van ongewenste personen van uw foto is met FotoMagic een fluitje van een cent. Zie hoe de foto voor uw ogen wordt gerepareerd. Hoe Multi View in FotoMagic te gebruiken. FotoMagic kan vervelende toesristen of of andere afleidingen van uw prachtige vakantiefoto verwijderen, door het naadloos in elkaar laten vloeien van 2 of meer foto's van dezelfde scene.

3 Hoe hulplijnen te gebruiken FotoMagic is echt super in het verwijderen van ongewenste objecten/elementen van uw foto's maar u kunt dat proces soms net iets preciezer maken door het gebruik van hulplijnen. Hoe het 'donor' gebied te wijzigen. Fotoherstel is meer dan alleen het knippen van ongewenste elementen. FotoMagic's donorgebied selectiemogelijkheden laten u exact bepalen waarmee u het verwijderde gebied mee wilt vervangen. Hoe toeristen te verwijderen van uw foto. Wanneer u een zeer populaire locatie bezoekt tijdens uw vakantie kunt u daar niet de hele dag blijven staan voor de perfecte foto. Met FotoMagic hoeft dat niet - neem gewoon een aantal foto's en laat FotoMagic uw foto's bewerken zodat deze perfect worden! Hoe zwarte gebieden in een panoramafoto op te vullen. Het samenvoegen van foto's tot een panorama leidt meestal tot lege gedeelten op de uiteindelijk samengevoegde foto. FotoMAgic herstelt die zwarte gedeelten door het opslaan van de natuurlijke niet bijgesneden look van de foto en behoudt de compositie van de fotograaf. Hoe een watermerk van een foto te verwijderen. Deze handleiding laat u zien hoe u een watermerk van een foto verwijdert in enkele minuten zonder dat u daarvoor enige grafische of retoucheer vaardigheden nodig heeft. Hoe electriciteitskabels van een foto te verwijderen. U kent dat wel: heeft u een super-foto maar staan er van die ontsierende electriciteitskabels op. Met FotoMagic verwijdert u in een handomdraai deze ontsierende elementen. Hoe u uzelf kunt klonen in een foto. Meervoudige fotografie is het proces van het nemen van meerdere foto's van dezelfde persoon, dier of object dat meerdere dingen doet in meerdere gebieden van de foto. Al deze foto's worden dan gecombineerd met het gebruik van FotoMagic.

4 Hoe verwijdert u de datum uit een foto. Misschien vindt u de datumvermelding van uw camera een handige functie, tenminste tot u besluit de foto af te drukken. Foto-retoucheer technieken in bijv. Photoshop zijn ongelooflijk complex, maar met FotoMagic doet u dit soort zaken letterlijk binnen enkele seconden. Hoe repareert u krassen, tranen en plekjes op een oude foto. Het repareren van een oude familiefoto is makkelijker dan ooit met FotoMagic Hoe rimpels, puistjes en andere oneffenheden te verwijderen. Ontdek hoe u eenvoudig rimpels verwijdert en iemand jaren jonger laat lijken zonder grafische editor vaardigheden.

5 FotoMagic - Uw eerste stappen De afbeelding hierboven is van de Windows versie van FotoMagic. Over het algemeen zijn de Windows en Mac versie hetzelfde. Aan de linker- en bovenkant van het scherm vindt u de verschillende gereedschappen die nodig zijn voor het verwijderen van ongewenste objecten van een foto. FotoMagic Deze knop is om de verwerking te starten. Selectie ongedaan maken Deze functie deselecteert alles Donorgebied De grootte van het donorgebied stelt u in staat te bepalen welke pixels gebruikt worden om het geselecteerde gebied op te vullen. Via het kader van het donorgebied kunt u dit groter of kleiner maken Marker Selecteer het ongewenste gebied door er overheen te kleuren. Via de slider rechtsboven in het scherm kunt u het formaat van de marker regelen. Toverstaf De toverstaftool selecteert automatisch een gebied gebaseerd op kleur en ingestelde tolerantie. De toverstaf tool heeft tolerantie-slider waarmee u bepaalt welk bereik aan kleur wordt geselecteerd. Wanneer u op het eerste punt klikt. Hoe hoger de tolerantie hoe groter het geselecteerde gebied. Lasso De Lasso Tool is gemakkelijk te gebruiken en begrijpen. Met de tool trekt u een selectie rondom het object.

6 Polygoon Lasso Begin door aan de rand van een object te klikken dat u wilt selecteren. Laat daarna de muisknop los. Klik daarna uw muiskknop om een tweede punt te selecteren en laat vervolgens u muisknop weer los. Beweeg zo langs het object om nieuwe punten te maken waar de lijn van richting moet veranderen. Wanneer u zo langs het gehele object bent gegaan maakt u de actie compleet door nog een laatste keer op het eerste punt te klikken. Hulplijnen De hulplijnen tool is voor moeilijke foto s waar het object dat u wilt verwijderen twee verschillende soorten achtergrond heeft. Door een hulplijn te zetten op de plek waar de achtergrond verandert kunt u toch het geselecteerde object verwijderen. Multi Weergave De Multi Weergave functie van FotoMagic laat u verschillende gebieden van 2 of meer foto s samenvloeien om zo één foto te maken. Selecteer Modus U kunt een selectie toevoegen aan het donorgebied door deze functie te selecteren. Deselecteer Modus Door op deze functie te klikken laat u FotoMagic weten dit gebied te deselecteren.

7 Hoe ongewenste personen verwijderen van een foto. Allemaal hebben we wel foto s met met ongewenste bezoekers. Misschien was het onmogelijk een foto te maken van het uitzicht zondar dat er mensen door het beel van uw camera liepe. Of mischien viel u het hoofd van een persoon op uw foto pas thuis op. Of u had gewoon geen keuze toen u het perfecte shot wilde maken en nam u de persoon in de achtergrond voor lief. Het goede nieuws is dat er verschillende manieren zijn om mensen uit uw foto te verwijderen, maar helaas zijn de meesten helaas erg gecompliceerd in gebruik en ook nog eens duur. FotoMagic maakt het u gemakkelijk en kunt u snel en eenvoudig mensen uit uw foto s verwijderen. Stap 1: Laad de afbeelding met de ongewenste personen. Het uitzicht is fantastisch maar de foto is verpest door ongewenste personen op de voorgrond en u wilt deze graag verwijderen uit de foto!

8 Stap 2: Selecteer de mensen welke u wilt verwijderen. Als het nodig is zoomt u in op de mensen welke u wilt verwijderen en doet dat 1 voor 1. Daarna arceert u met arceerstift de persoon welke u wilt verwijderen en u kiest het donorgebied waarmee de ongewenste persoon moet worden opgevuld. Meer hoeft u niet te doen. U hoeft niet met bevende muis precies de contouren van de ongewenste persoon te volgen- Laat FotoMagic het precieze werk maar voor u doen!

9 Stap 3: Ongewenste personen op magische wijze verwijderd! Met 1 klik van de muis en de ongewenste persoon verdwijnt voor uw ogen zo eenvoudig is het écht! Stap 4: Verwijder de andere mensen die ongewenst zijn. Herhaal de bovengenoemde stappen om snel en eenvoudig de andere mensen uit de foto te verwijderen.

10 Stap 5: Geniet van uw perfecte mensenvrije foto! Alle personen zijn verwijderd in minder dan 5 minuten! Simpeler en efficienter kan het niet. Misschien bent u ook wel geinteresseerd in: Hoe kan ik mensen uit een groep verwijderen met FotoGenie.

11 Hoe Multi View in FotoMagic te gebruiken. Alle toeristische trekpleisters hebben een ding gemeen: toeristen en nog eens toeristen! Het verwijderen van toeristen of andere ongewenste objecten uit een foto was altijd een langzaam, specialistisch en tijdrovend werk. Met FotoMagic s Multi Weergave functie, is het enige dat u hoeft te doen meerdere foto s maken van dezelfde attractie ervan uitgaande dat de objecten welke u wilt verwijderen zich verplaatsen. Op het moment dat u voldoende foto s heeft gemaakt zodat dat ieder gedeelte van de attractie zichtbaar is op 1 van de foto s, laat dan verder FotoMagic het werk doen. Geen statief nodig of ander speciaal gereedschap; en u hoeft zich geen zorgen te maken over bevende handen als u de foto s maakt. FotoMagic regelt alles en lijnt de foto s perfect voor u uit. Stap 1: Maak meerdere foto s van dezelfde scene of object. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over mensen of objecten die uw foto verpesten! Stap 2: Laad de afbeeldingen in FotoMagic Open de afbeelding die u wilt bewerken en klik dan op de "Multi Weergave" knop. Zodra het nieuwe scherm opent aan de linkerzijde, selecteer daar dan de overige afbeeldingen.

12 Stap 3: Verwijder de mensen! Door de cursor over de afbeelding te bewegen ziet wat onder een bepaald gebied zit. Wanneer u meer dan 2 afbeeldingen heeft dan kunt u door een afbeelding te selecteren uit de lijst het donorgebied wijzigen. U kunt zo controleren welk gebied van welke afbeelding wordt gebruikt Stap 4: Zeg gedag tegen de ongewenste elementen en sla de foto op!

13 Hoe hulplijnen te gebruiken Het verwijderen van complexe patronen en vormen kan soms heel moeilijk zijn. In deze gevallen heeft FotoMagic een beetje uw hulp nodig in het maken van de juiste beslissing en de juiste textuur van de opvulling. Neem onderstaande foto als voorbeeld met verschillende achtergronden ( de weg, het gras en de bomen) als we de man willen verwijderen. De hulplijnen maken het eenvoudig om snel tekst of ander object uit de foto te verwijderen uit uw foto. Stap 1: Laad de foto

14 Stap 2: Markeer de persoon of object welke u wilt verwijderen. Gebuik de marker om mensen of objecten te markeren welke verwijderd moeten worden.

15 Stap 3: Teken de hulplijnen. Selecteer het Hulplijnen gereedschap op de toolbaar aan de linkerzijde van het scherm en zet de lijnen op de afscheidingen van de verschillende texturen ( de weg, het gras en de struiken). Op deze wijze blijven deze randen in tact.

16 Step 4: Verbaas uzelf over het resultaat! Klik op de FotoMagic knop en u bent klaar! Het object, personen of tekst zijn uit uw foto verdwenen.

17 Hoe het 'donor' gebied te wijzigen. Het verwijderen van mensen uit digitale foto s is een lastige en tijdrovende bezigheid met de programma s als Photoshop of PhotoPaint. Met FotoMagic is dat verleden tijd! FotoMagic laat u eenvoudig het donorgebied kiezen om de juiste opvulling te genereren. Het resultaat? Naadloze verwijdering in een fractie van de tijd! Stap 1: Laad de afbeelding

18 Stap 2: Selecteer de personen die u wilt verwijderen. Gebruik de marker om de ongewenste persoon uit de foto te verwijderen

19 Stap 3: Wijzig de grenzen van het donorgebied bij de man in het blauw. Verklein, vergroot of verplaats het rechthoekige donorgebied zodat u precies kunt bepalen welke pixels de opvulling zullen geven. Stap 4: Het resultaat? De ongewenste persoon is uit de foto verdwenen! Klik op Opslaan en u bent klaar!

20 Hoe zwarte gebieden in een panoramafoto op te vullen. Het hechten van verschillende foto s tot een doorlopende panoramafoto resulteert vaak in een foto met verschillende zwarte ruimtes. Zo n typische samengestelde panoramafoto ziet er dan zo uit: Mooie foto maar wat doet u met al die zwarte plekken? Wegsnijden? Nee, FotoMagic heeft de oplossing om de hele foto te behouden! Plompverloren zwarte plekken weghalen resulteert in een wel heel klein mager fotootje. Het intelligent opvullen geeft een veel mooier resultaat!

21 Stap 1: Open de panorama foto Stap 2: Gebruik het magische Toverstaf gereedschap om de zwarte gedeeltes te selecteren en begin het restauratieproces De toverstaf heeft een tolerantieschuifje waarmee eenvoudig de kleuren en gedeeltes kunnen worden geselecteerd met een simpele klik. Hoe hoger de tolerantie, des te groter de selectie. *Herhaal deze stap voor iedere zwarte plek in de panoramafoto.

22 Stap 3: Sla het resultaat op FotoMagic restaureert de informatie in de zwarte gedeeltes zodat u de perfecte foto heeft!

23 Hoe een watermerk van een foto te verwijderen. Watermerken zijn vaak half transparantie teksten in digitale foto s welke de copyrights van de eigenaar vermelden. Maar indien de foto met watermerk de neige foto is die u als rechtmatig eigenaar nog heeft, dan is het handig om dat te kunnen verwijderen. Normaal neemt dat uren en uren tijd in beslag om pixel voor pixel het watermerk weg te klonen! Maar u kunt dat werk ook overlaten aan FotoMagic in een paar minuten. In 3 stappen: Stap 1: Open de foto met het watermerk.

24

25 Stap 2: Gebruik het arceergereedschap om het watermerk te selecteren. U kunt de marker dunner of dikker instellen zodat u goed en precies de het watermerk kunt arceren. U kunt ook proberen met het toverstafje te selecteren. Dit werkt het beste met eenkleurige halftransparante watermerken en logo s.

26 Stap 3: Laat het restauratieproces zijn werk doen Laat nu het restauratieproces zijn werk doen! Klik op de knop. Weg watermerk!

27 Hoe electriciteitskabels van een foto te verwijderen. Soms wordt een op het eerste gezicht prachtige foto verpest door de aanwezigheid van electriciteitskabels. Vaak ziet u dat pas als u de foto nog eens goed bekijkt en meestal heeft u dan niet de mogelijkheid diezelfde foto nog een keer te maken. En in sommige gevallen zijn die electriciteitskabels niet te vermijden op uw foto. Met het fotobewerkingsprogramma FotoMagic is het heel eenvoudig die storende electriciteitskabels te verwijderen. Stap 1: Open uw foto in FotoMagic

28 Stap 2: Gebruik de markertool om de electriciteitskabels te selecteren Op de toolbar selecteert u de marker aan de linkerkant van het scherm. Zet de grootte van de marker op 2-7 pixels. U doet met de slider rechtsboven in het scherm of met de pijltjes rechts van de slider. Ga nu met de marker (linkermuisknop ingedrukt houden) over de kabels die u wilt verwijderen. Indien de marker niet de gehele lijn selecteert, of juist teveel selecteert kunt u uw actie altijd ongedaan maken en/of een andere grootte voor de marker kiezen.

29 Stap 3: Voer het herstelproces uit Met FotoMagic duurt dit gehele proces nog geen minuut en u heeft er geen speciale kennis of dure softwaretools voor nodig. Klik hiervoor op de knop en het proces begint. Hierna kunt u de foto opslaan, of het proces opnieuw uitvoeren wanneer u toch nog niet helemaal tevreden bent.

30 Hoe u uzelf kunt klonen in een foto. Stel voor dat u op Facebook zet dat u een tweelingzus- of broer heeft en een zeer realistische foto toont. Dat is natuurlijk wel grappig voor uw Vrienden. In dit gedeelte van de fotobewerkingssoftware FotoMagic leggen wij uit hoe u zichzelf meedere keren kunt klonen in dezelfde foto. Stap 1: Neem foto s van het model op verschillende posities in de foto U kunt vragen of een vriend u hiermee helpt om ieder foto te nemen, of u doet het zelf met een zelfontspanner. U heeft zeker geen driepoot nodig of andere speciale tools. Maakt u zich ook niet druk om bewogen beelden, FotoMagic lost dit voor u op en zal de foto s perfect uitlijnen.

31 Stap 2: Laad de foto s in FotoMagic Wanneer u al uw foto s heeft genomen opent u deze in FotoMagic. Laad eerst de eerste foto, en klik vervolgens op Multi-Weergave en laad dan de overige foto s.

32 Stap 3: Gebruik Multi weergave Selecteer de eerste foto uit het overzicht. Door het bewegen van de cursor kunt u zien wat zich onder dit gedeelte bevindt. Houd de linkermuiskknop ingedrukt om de voorgrond-afbeelding te verwijderen en te zien wat zich onde de cursor bevindt. Blijf verwijderen totdat uw kloon volledig zichtbaar is. Aangezien de achtergrond overal hetzelfde is hoeft u zich niet druk te maken dat u teveel zult verwijderen.

33 Stap 4: Ga verdfer met klonen door het gebruik van een andere foto Kies een andere foto uit het linkeroverzicht en herhaal stap 3 totdat al uw klonen op de foto verschijnen. Stap 5: Sla het resultaat op Sta versteld van het resultaat, u heeft nu zomaar 5 broers erbij!

34 Hoe verwijdert u de datum uit een foto Wanneer een digitale camera een datum plaatst op een foto, levert dat vaak een probleem op. Veel gebruikers weten niet hoe ze deze functie uit kunnen zetten op hun camera, of vergeten hem uit te zetten omdat het in sommige gevallen wel handig is. Maar wilt u uw foto s delen of afdrukken dan wordt het vaak meer dan alleen maar lastig. Om uw foto s er goed en/of professioneel uit te laten zien wilt u er geen datumvermelding op. Met programaa s als Photoshop is dit vaak een tijdrovend klusje, en duur. Met de fotobewerkingssoftware FotoMAgic is dit een fluitje van een cent. Stap 1: open de gewenste foto

35 Stap 2: Selecteer de datumvermelding Gebruik de marker om het stukje van de foto waar de datumvermelding staat te selecteren. U hoeft geen enorme precisie te betrachten hierbij. Merk ook op dat we het donorgebied (de gestippelde rechthoek rondom de selectie) klein houden.

36 Stap 3: De datumvermelding is verdwenen Klik op de FotoMagic knop en de software verwijdert alle sporen van de datumvermelding.

37 Stap 4: de bonus stap Met FotoMagic kunt u niet alleen de datumvermelding laten verdwijnen maar ook de hele ballon, speedboot, en toeschouwers.

38 Hoe repareert u krassen, tranen en plekjes op een oude foto. Digitale fotografie wordt steeds populairder. Veel mensen maken van hun oudere papieren foto s digitale exemplaren om ze bijvoorbeeld op hun computer te kunnen bekijken. Maar, oudere foto s zijn niet altijd in de beste conditie. Tranen, vlekjes, kreuken en knikken blijven meestal zichtbaar op de digitale versie van de oude foto. FotoMagic repareert deze zaken in drie stappen door op een simpele en doeltreffende wijze deze verschillende ontsieringen te verwijderen. Stap1: Open een oude gescande foto Open de foto die u wilt gaan repareren.

39 Stap 2: Selecteer de krassen, vlekjes en dergelijke Selecteer alle ontsieringen die u wilt verwijderen. Gebruik hiervoor de toverstaf of een andere selectietool. De toverstaf laat u gebieden van gelijke kleur selecteren.

40 Stap 3: start het proces van verwijderen Klik op de knop om het proces te starten.

41 Hoe rimpels, puistjes en andere oneffenheden te verwijderen. Jammergenoeg zijn we niet allemaal ideaal, maar willen we er soms wel zo uit zien. Op dating websites, schoolbank, Facebook etc. zijn huid oneffenheden niet altijd gewenst. Hoe kunt u nu die vervelende puist, moedervlek of rode huid maskeren? Met FotoMagic fotobewerkingssoftware kunt u foto s gemakkelijk retoucheren om verschillende huidontsieringen te verwijderen. Stap 1: Open een foto die u wilt gaan bewerken

42 Stap 2: Selecteer de huidontsieringen Selecteer puistjes, rimpels en andere zaken met de marker selectietool of de toverstaf. Pas het formaat van de marker aan voor meer precieze selectie.

43 Stap 3: Zie hoe de oneffenheden verdwijnen Start het retoucheerproces door op de knop te drukken. Bent u niet helemaal tevreden met het resultaat dan kunt u via de knop herstellen uw selectie verfijnen.

44

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

FotoGenie Help. Stap 1: Open uw afbeelding. Verwijderen van objecten uit een foto

FotoGenie Help. Stap 1: Open uw afbeelding. Verwijderen van objecten uit een foto FotoGenie Help Verwijderen van objecten uit een foto Het verwijderen van een object uit een foto is zelden eenvoudig. Veel hangt af van de inhoud van de afbeelding, het object dat u wilt verwijderen en

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) 1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) De Engelse benamingen van de opdrachten staan tussen ( ) Voor deze tutorial ga ik gebruik maken van de volgende 2 foto s Foto 1, de foto waar

Nadere informatie

Retoucheren 1. RIMPELS verminderen, retoucheerpenseel, reparatie TATOEAGES verwijderen, kloonstempel

Retoucheren 1. RIMPELS verminderen, retoucheerpenseel, reparatie TATOEAGES verwijderen, kloonstempel Retoucheren 1 RIMPELS verminderen, retoucheerpenseel, reparatie TATOEAGES verwijderen, kloonstempel 1 Achtergrondlaag dupliceren Begin iedere opdracht met het Dupliceren van de Achtergrondlaag. Mocht er

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

Tutorial exposure blending. Myriam Vos

Tutorial exposure blending. Myriam Vos Tutorial exposure blending Waarom blending? Het dynamisch bereik van een camera is de verhouding van het felste licht tot het zwakste licht dat nog kan worden waargenomen. Als mens kunnen we met onze ogen

Nadere informatie

Een panoramafoto maken in Photoshop CS2

Een panoramafoto maken in Photoshop CS2 Een panoramafoto maken in Photoshop CS2 Marc Cielen - Versie 1.0 - Februari 2006 - Alle foto s en illustraties: marc-en-ciel Alles uit deze uitgave mag vrij verspreid en gekopieerd worden, mits vermelding

Nadere informatie

Bijlage bij Kidspiration Getting Started Guide International English Edition Version 3

Bijlage bij Kidspiration Getting Started Guide International English Edition Version 3 Bijlage bij Kidspiration Getting Started Guide International English Edition Version 3 Hoofdstuk 3: Het leren gebruiken van Kidspiration In deze vier Kidspiration lessen leert u het Kidspiration BreinKaart

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

bigfreddy.com Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Pagina Starten:

bigfreddy.com Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Pagina Starten: Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Starten: Taakbalken: Taakbalk 1 Taakbalk 2 Taakbalk 3 Taakbalk 4 - Categorieën - Updates - Product kiezen - Afbeeldingen kiezen

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Afbeeldingen geschikt maken voor je webshop

Afbeeldingen geschikt maken voor je webshop Afbeeldingen voor je webshop Wat leer je in dit hoofdstuk: 1. Hoe je een transparante achtergrond maakt in Photoshop 2. Hoe je foto s schaalt (kleiner maakt in pixels) 3. Hoe je meerdere foto s tegelijk

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Inwerkboek Fa MOS. Gilde Kleur. Versie voorjaar 2011

Inwerkboek Fa MOS. Gilde Kleur. Versie voorjaar 2011 Versie voorjaar 2011 INHOUDSOPGAVE 1. VEREISTE HARDWARE SPECIFICATIES... 2 2. INSTALLATIE FA MOS... 2 3. BEELDSCHERM INSTELLEN... 3 4. DE KLEURENWAAIERS... 4 5. HET MARKEREN VAN FOTO S... 6 6. EEN FOTO

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Nu de BMP goed is voorbereid kunnen we naar PE Design en kies voor Design Center.

Nu de BMP goed is voorbereid kunnen we naar PE Design en kies voor Design Center. Basiscursus PE DESIGN deel 2 Caroline van Langeveld www.cvanlangeveld.nl Deze les is voor alle versies van PE Design te gebruiken, de verschillen tussen de versies komen pas vanaf stadium 4 tot uiting

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

Week 8 Cursus Photoshop

Week 8 Cursus Photoshop Week 8 Cursus Photoshop De meest gebruikte technieken om een foto te bewerken. 1 Week 8 Cursus Photoshop Inleiding Bewerkingstechnieken Nieuw tools - oa. patch, klonen, healing Tutorial die van A - Z alle

Nadere informatie

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Personen of objecten wegwerken. (in CS5)

Personen of objecten wegwerken. (in CS5) Personen of objecten wegwerken. (in CS5) Vraag: Hoe slaag je erin foto's te nemen zonder storende elementen? Of hoe foto's nemen van een groep personen? Er zal altijd wel iemand zijn die op de ene foto

Nadere informatie

4. Getekende objecten bewerken

4. Getekende objecten bewerken 4. Getekende objecten bewerken In het vorige hoofdstuk hebben we het gereedschap voor het tekenwerk bekeken, maar als er iets fout gaat dan moeten we dat ook kunnen verbeteren, dit doen met de verschillende

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Voor deze tutorial maken we gebruik van onderstaande z/w foto. In de foto zitten een aantal flinke scheuren, zijn veel witte punten te zien en

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN Vertaling van Editing high-bit images, geschreven door Ian Lyons op zijn website Computer-Darkroom (www.computer-darkroom.com) Wellicht ken je de aanbevelingen die

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

Photoshop Elements basis

Photoshop Elements basis Photoshop Elements basis Deel 1: Algemene inleiding De digitale camera? Fototoestellen o Compact camera s o Digitaal spiegel reflex Resolutie Megapixels Geheugen Foto formaten Het begrip PDF 1 Deel 2:

Nadere informatie

Zelf albumbladen maken in Word 2003

Zelf albumbladen maken in Word 2003 Zelf albumbladen maken in Word 2003 Het maken van albumbladen in Word is niet moeilijk, maar laten zien hoe het precies gaat, hangt af van de versie van Word. Hieronder volgt de instructie voor Word 2003.

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het SNL Subsidiestelsel Natuur-

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Werken met GIMP Deel 2: Schalen

Werken met GIMP Deel 2: Schalen Werken met GIMP Deel 2: Schalen Handleiding van Auteur: Erik98 November 2014 In dit tweede deel ga ik door op wat ik in het artikel Bijsnijden in de vorige Nieuwsbrief heb besproken. Naast het bijsnijden

Nadere informatie

...dit is deel 1 van 3!

...dit is deel 1 van 3! We zullen het hebben over "selecties" een prachtgereedschap van psp, maaaaar niet zo echt makkelijk om mee te werken - dus ik zeg vooraf, die wordt geen makkie...dit is deel 1 van 3! Maar laat ons eens

Nadere informatie

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties

3. Foto s verbeteren Foto s retoucheren Werken met selecties Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De cd-rom... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Schermopbouw. Het programma is op te delen in twee delen:

Schermopbouw. Het programma is op te delen in twee delen: Photoshop Elements is het kleinere zusje van PhotoShop. Als amateur-fotograaf, kan je er omzeggens evenveel mee doen maar voor een veel lagere prijs (100 i.p.v. 1000 ). Het programma is op te delen in

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Hanger TEKENEN 1 2 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop Beeldbewerking 1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is een grafisch programma voor het bewerken van foto's evenals het creëren

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Tekenobjecten Module 12

Tekenobjecten Module 12 12. Tekenobjecten In dit hoofdstuk leert u werken met de Tekenobjecten van Writer. Met behulp van deze functie kunt u uw creatie (in dit geval de kalender) er nog beter uit laten zien. 12.1 Tekenobjecten

Nadere informatie

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html Avatar We proberen een foto om te toveren tot een Na'vi een personage gebaseerd op de film

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Eindresultaat: De twee plaatjes eend.jpg en egel.jpg staan in de map L: ICT\Opendag 2012 Start Paint.net (in het startmenu).

Eindresultaat: De twee plaatjes eend.jpg en egel.jpg staan in de map L: ICT\Opendag 2012 Start Paint.net (in het startmenu). Paint.net is een programma dat uitgebreider is dan het normale programma paint dat op elke windowscomputer is geïnstalleerd. Je kunt met Paint.net redelijk eenvoudig foto's bewerken. Vandaag kun je hier

Nadere informatie

Handleiding Online account / Desktop computer 2016

Handleiding Online account / Desktop computer 2016 Handleiding Online account / Desktop computer 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inloggen/registreren... 4 Inloggen... 4 Taal instellen... 4 Een account aanmaken... 4 Verifieer uw account... 4 Wachtwoord

Nadere informatie

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HANDLEIDING Inhoud PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3 PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HET ONTWERP PROGRAMMA Foto s uploaden 7 Paginastijlen / maskers /

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel

Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel De Basisgereedschappen [Tools] van Pixlr. Dit scherm is vergelijkbaar met de tools zoals deze in Photoshop te vinden zijn. Uitsnijden In Photoshop: Crop

Nadere informatie

LearnOSM. De id Editor. Starten van de id Editor

LearnOSM. De id Editor. Starten van de id Editor LearnOSM De id Editor Bijgewerkt op 08-02-2016 De id editor is een browser gebaseerde OpenStreetMap editor. id is snel en eenvoudig te gebruiken en biedt de mogelijkheid om op basis van verschillende databronnen,

Nadere informatie

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten.

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten. Beknopte handleiding webkrant gebruik voor het maken van een artikel met afbeeldingen en links. artikelen maken en wijzigen In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de

Nadere informatie

Een vis trekken met de vrije hand. CorelDraw (5) door: D. van Schoonhoven

Een vis trekken met de vrije hand. CorelDraw (5) door: D. van Schoonhoven Een vis trekken met de vrije hand CorelDraw (5) door: D. van Schoonhoven Het is al weer enige tijd geleden dat ik wat schreef over CorelDraw. Zoals bekend, een programma met heel veel mogelijkheden. Soms

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. De Organizer 11 1.1 Adobe Photoshop Elements 12 1.2 De Organizer 12 1.3 Het taakvenster verbergen of tonen 13 1.4 Formaat miniaturen wijzigen 13 1.5 Foto s binnenhalen in de

Nadere informatie

Album samenstellen met behulp van de Hema album software.

Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Kies de Hema webside www.hema.nl Plaats de muisaanwijzer op foto en klik op Fotoalbums. Klik op download de software (geschikt voor Windows) Vul

Nadere informatie

START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst!

START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! START Laten we leren hoe je vormen op het werkvlak verplaatst! klik op Next 1. Sleep de lichtbruine vorm naar de oranje uitlijning. Je mag zo precies zijn als je wilt. FINISH Geweldig begin! Laten we de

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

Zelf albumbladen maken in Word 2003

Zelf albumbladen maken in Word 2003 Zelf albumbladen maken in Word 2003 Het maken van albumbladen in Word is niet moeilijk, maar laten zien hoe het precies gaat, hangt af van de versie van Word. Hieronder volgt de instructie voor Word 2003.

Nadere informatie

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik u zien hoe u een vectorkroonkurk kunt maken in Illustrator CS4 met behulp van enkele basisvormen,

Nadere informatie

7 stramienen. maken en gebruiken. Stramienen maken. Wat ken je na dit hoofdstuk? Tips en richtlijnen voor werken met stramienen

7 stramienen. maken en gebruiken. Stramienen maken. Wat ken je na dit hoofdstuk? Tips en richtlijnen voor werken met stramienen 7 stramienen maken en gebruiken Een stramien is te vergelijken met een achtergrond die je snel op een reeks pagina s kunt toepassen. Objecten in een stramien staan op alle pagina s Wat ken je na dit hoofdstuk?

Nadere informatie

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners Handleiding Inleiding 3.. Widget maken 7... Widget publiceren 8...Widget aanpassen 9...Mini widget 13...Banners 2 2 Widget maken Als u ingelogd bent in uw account dan komt u terecht in een keuzemenu. Als

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Handleiding Paint

Inhoudsopgave: Handleiding Paint lesmateriaal Inhoudsopgave: 1. Inleiding... 2 2. Verplichte vaardigheden... 2 3. Paint openen... 3 4. Uitleg:... 3 A. De belangrijkste menu-opties... 4 B. De Werkset gereedschappen... 4 C. Kleurenset...

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Workshop foto bewerken met Paint.NET.

Workshop foto bewerken met Paint.NET. Workshop foto bewerken met Paint.NET. Wat gaan we doen in deze workshop? Het contrast en helderheid van een foto aanpassen met het gereedschap Niveau. Het contrast en helderheid van een foto aanpassen

Nadere informatie

5. Werken met afbeeldingen

5. Werken met afbeeldingen 103 5. Werken met afbeeldingen Foto s en tekeningen worden ook wel afbeeldingen genoemd. Afbeeldingen maken een website niet alleen mooier. Ze zijn ook belangrijk om duidelijk te maken wat je precies bedoelt.

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 4. Selecteren en retoucheren PP-03-04-01. Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 4. Selecteren en retoucheren PP-03-04-01. Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-04-01 Selecteren en retoucheren Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond. Intro: Na het gebruiken van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je retoucheren. Retoucheren

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur.

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Slechte scan Gebruikte technieken: Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Om de bijwerkingen of juist de

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

Expositie X TALENT IN ZICHT. Introductie. Mens en Dier veranderen. Inleiding

Expositie X TALENT IN ZICHT. Introductie. Mens en Dier veranderen. Inleiding TALENT IN ZICHT Introductie Talentgebied (01) MVI Media, Vormgeving en ICT Thema (01) Expositie X Titel opdracht (01) Mens en Dier veranderen Duur opdracht Inleiding In deze opdracht ga je Photoshop verder

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters 27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP File:MultiMedia/Photoshop M. Peters Multi Media Cursus Photoshop CS3 / CS5 In dit naslagwerk vind je een korte uitleg van Photoshop CS3/ CS5. Als je de cursus stap voor

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie