USAC Alpenweek Göscheneralp, Urneralpen Zwitserland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "USAC Alpenweek 2013. Göscheneralp, Urneralpen Zwitserland"

Transcriptie

1 USAC Alpenweek 2013 Göscheneralp, Urneralpen Zwitserland 27 juli t/m 3 augustus 2013

2

3 Beste Alpenliefhebber, Je hebt het boekje over de alpenweek 2013 in je handen. Of je dit nu leest tijdens de alpenavond in de Pnyx, in de auto naar de Alpen of pas halverwege je tocht, er staat een allerlei aan nuttige informatie in die kan helpen om van jouw vakantie in de Alpen een succes te maken. De bestemming van de alpenweek 2013 zijn de Urneralpen die in vier Zwitserse kantons liggen: Wallis, Uri, Bern en Nidwalden en Obwalden. We zullen neerstrijken op de camping Göscheneralp nabij het dorpje Göschenen. De bergen rondom dit dal behoren dan wel niet tot de hoogste van de Alpen, maar de schoonheid en mogelijkheden mogen er wezen. Naast alpineren, kun je ook langskomen om te wandelen, sportklimmen en ontspannen op de camping. Dus lees dit boekje en maak je plannen en als het deze zomer even tegen zit, denk dan: Nicht meckern aber klettern! Namens USAC-bestuur, Jop (Materiaalcommissaris) Inhoud van dit boekje: 1. De alpenweek 2. Göschenen De camping Routebeschrijving 3. Tochtvoorstellen 4. Literatuur Dit boekje is samengesteld met dank aan de NSAC zomercampinggids 2010.

4 1. De alpenweek De Alpen zitten in de naam van onze vereniging, het is dan haast ook vanzelfsprekend dat we met elkaar ons best doen om jaarlijks met zoveel mogelijk mensen samen te klimmen in de Alpen. Het idee van de Alpenweek is dat alpinisten van verschillende niveaus samen tochten kunnen maken, waarbij beginnende alpinisten op die manier ervaring opdoen en veel opsteken van de ervarenere alpinisten met wie ze samen klimmen. Dus kom je net uit je C1/C2 cursus, dan is dit het ideale moment om je skills te upgraden of te delen! Belangrijk is echter wel te realiseren dat iedereen in de eerste plaats voor zijn eigen plezier naar de Alpenweek komt. Reken er dus niet zomaar op dat je bij iedereen kan aanhaken en meegenomen wordt, maar neem zelf initiatief voor tochten. Ook het materiaal valt onder je eigen verantwoordelijkheid: dit kun je zelf aanschaffen, of huren van de USAC via de MatCom Doe dit wel op tijd, anders is hij al in de bergen Tradities omtrent eten zijn de USAC niet onbekend. Zo kent de alpenweek ook een traditie: de welkomst-bbq. Deze wordt georganiseerd door het bestuur en zal plaatsvinden op zaterdagavond 27 juli, dus zorg dat je er dan bent!

5 2. Göschenen Moe van gletscherstampen en noordwandbeklimmingen? Na een uitputtende 30 touwlengtes toe aan een dag rust? Of laat het weer het ondanks de goede voorspellingen afweten? Geen zorgen! In en rond het bruisende Göschenen is genoeg te doen om ook de dagen dat je niet slacklinet, wandelt of bouldert je rustdagen mee te vullen. Het water van de Göscheneralpsee schijnt zich uitstekend te lenen voor een middagje vissen; versere vis voor op de barbecue krijg je niet. Ook kun je de watercentrale bij de stuwdam bezichtigen. Voor een leerzame wandeling kun je terecht bij de Waterweg, een wandeling die allerlei aspecten van het thema water behandelt, van economisch belang tot ecologische onmisbaarheid. Geen liefhebber van water? In en om Göschenen valt genoeg te beleven. Het dorpje zelf beschikt over een middeleeuws kerkje, een oude tolbrug en interessante exposities over de gotthardpas en -tunnel. Ook kun je je verdiepen in de huiveringwekkende legende van de Teufelsbrücke in het nabijgelegen Andermatt. Vanaf Andermatt kun je per postkoets de gotthardpas oversteken, zoals tweehonderd jaar geleden de gewoonte

6 was. Liever een moderner vervoersmiddel? In Realp kun je de twee uur durende tocht per stoomtrein door een schitterend alpiene landschap naar Gletsch aanvaarden. Voor wie zich liever met eigen spierkracht verplaatst zijn er in de omgeving van Göschenen verscheidene fietstochten uitgezet die zeer geschikt zijn voor de racefiets of mountainbike. Fietsverhuur is te vinden in Andermatt. 1 Augustus is de Zwitserse nationale feestdag. Dus die kun je in een dorpje vieren als je niet op de berg zit. - De camping De camping waar ons basiskamp zal zijn is Zeltplatz Mattli, op de Göscheneralp. Deze alm is gelegen in het hart van de Urner Alpen in Zwitserland. Zeltplatz Mattli (1585 m) wordt omringd door beroemde bergen zoals de Salbitschijen, de Dammastock en de Galenstock. Alle informatie over de camping is te vinden op De camping heeft geen douche, maar voor de mensen die in de Alpen toch graag douchen is er een douche 400m verderop. De camping zal gedurende de USAC week gratis zijn voor alle USAC ers. Kosten voor hutten zijn voor eigen rekening. - Routebeschrijving Trein Neem vanaf Utrecht de ICE via Frankfurt naar Zürich. Vanaf daar gaat er een trein naar Göschenen. Reistijd: 10 à 11 uur. Kosten: ± 140,- Bus Vanaf Amsterdam rijdt er een Eurolines-bus naar Zürich. Vanaf daar kun je het beste de trein nemen naar Göschenen. Reistijd: ± 16 uur Kosten: ± 130,-

7 Vliegtuig Swiss international airlines vliegt van Amsterdam naar Zürich. Vanaf daar kun je met de trein naar Göschenen. Reistijd: 4 à 5 uur Kosten: ± 170,- Van Göschenen naar de Göscheneralp In Göschenen gaat er iedere 1 à 2 uur een bus richting Göscheneralp. Vergeet niet te reserveren, anders heb je kans dat de bus niet rijdt. Telefoonnummer: De familie van de campingbeheerder heeft tevens een taxibedrijf dat van Göschenen naar Göscheneralp rijdt. Telefoonnummer: Auto Volg vanuit Nederland de A12 richting Oberhausen. Vervolg daarna op de A3 richting Köln. Daarna de E35 richting Basel volgen. Houd de A2 aan tot de afslag Andermatt/ Gotthardpass/Göschenen. Neem de afslag en ga na 1 km bij de rotonde rechtsaf. Sla na 0,6 km rechts de göscheneralpstrasse in en volg deze tot de eindbestemming. Reistijd: ± 8 uur Afstand: ± 870 km Liften Via kun je proberen een lift te krijgen richting Alpen (of er zelf één aanbieden). En natuurlijk werkt ouderwets met de duim omhoog langs de weg staan ook uitstekend. Kosten: 0,- of een habbekrats. Reistijd: variabel.

8 3. Tochtvoorstellen (alpien/sneeuw&ijs/wandelen) Alpien rotsklimmen De Göscheneralp is een waar paradijs voor alpiene rotsklimmers. Realiseer je dat deze routes alleen geschikt zijn voor ervaren alpinisten.geniet van het graniet! Salbitschijen (2981 m) - Zuidgraat Waardering: D+, 5c+ (5a obl.) Lengte: 570 meter, 17 touwlengtes Duur: 5-8 uur vanaf de Salbit-hutte Onderweg is het altijd mogelijk om uit de route te stappen. - Oostgraat Waardering: AD, 5a/A0 Lengte: 800m / 19 touwlengtes Duur 5-7 uur vanaf de hut - Westgraat Waardering : ED- 6b/ A1(5c+obl.) Lengte: 32 touwlengtes Duur: Aanloop 1.50 uur vanaf de hut, uur klimtijd, 2 uur afdaling Materiaal : 2x50m touw, klemblokken, camalots 1-3, bandlussen Gross Bielenhorn (3206 m) - Zuid-oost graat (vanaf de Furkapass) Waardering: IV+/A0 of V (D+) Lengte: 450 meter, 10 touwlengtes Duur: 3-5 uur Hochschijen (2634 m) - Zuidgraat Waardering: 4c/D-/IV+ Lengte: 350 hoogtemeters, 10 touwlengtes Duur: 0.45 uur aanloop vanaf de hut, 3 uur klimmen.

9 Dammastock (3630 m) - Oost rippe Waardering: AD+, IV Lengte: Duur: 6 uur vanaf de Dammahütte. Galenstock (3583 m) - Zuid-Noord overschrijding Waardering: WS+ Lengte: meter hoogteverschil Duur: 7-8 uur vanaf Albert-Heim Hütte. Sustenhorn (3504 m) - Oostgraat Waardering: AD+ Lengte: Duur: 6-8 uur heen, 4-5 uur terug. Sneeuw&IJs Is er graniet in overvloed, voor een mooie sneeuwtour moet je in de buurt van de camping meer moeite doen. Mooie toppen zoals de Galenstock en de Dammastock kunnen het best bereikt worden door eerst in de richting van de Furkapass te rijden. Hier een kleine greep uit de mogelijkheden.

10 Dammastock (3630 m) - Normaal route (vanaf Belvedere, Furkapass) Gletsjertour Lengte: m hoogteverschil Duur: 4-5 uur vanaf Belvedere Galenstock (3583 m) - Noordgraat Waardering: AD Duur: 5 uur vanaf de Albert-Heim Hütte Sustenhorn (3504 m) - Normaalroute Duur: vanaf de Tierberglihütte?h, vanaf Hotel Steingletsjer 7h Wandelen In het gebied rondom de camping zijn volop mogelijkheden tot het maken van fantastische wandelingen. Van slenterwandelingen rond het stuwmeer, tot blauw-wit gemarkeerde routes: alles is mogelijk! Dagtochten - Rondom het stuwmeer hoogteverschil: ca. 150 m duur: 4 uur Rondom de Göschenerstausee is een heerlijk kuier wandelingetje te maken. Ideaal om te acclimatiseren of je spieren te laten herstellen na een dag klimmen. - Dammahütte (2439 m) hoogteverschil: +850 m, -850 m duur: de hut is zowel via de linker- als de rechter oever van het stuwmeer bereikbaar. Links: 3h, rechts: 2h30. Terugweg: een half uur korter. - Chelenalphütte (2350 m) hoogteverschil: +765 m, -765 m

11 duur: vanaf Berggasthaus Dammagletsjer 3h tot de hut. Terug van de hut naar het Berggasthaus in 2h30. - Voralphütte (2126 m) hoogteverschil: +540 m Ook de Bergseehütte (2370 m) en de Salbithütte (2105 m) zijn vanaf de camping zeer goed bereikbaar. Vanaf de Salbithütte is het bijvoorbeeld mogelijk om in 3h naar Höhenberg Kreuz- Einstieg Südgrat te lopen, vanwaar je bij goed weer prachtig uitzicht hebt over de torens van de Salbit Westgraat, het Voralpdal en de met ijs gepantserde Sustenhorn. Huttentocht Voor de fanatieke wandelaar is het zelfs mogelijk om een huttentocht te maken rondom de Göschener Alp. Je kunt direct vanaf de camping naar de Salbithutte lopen en daar beginnen. Wanneer je een dag langer onderweg wilt zijn is het ook mogelijk om te starten vanaf de Albert-Heim hütte. Aangezien grote delen van de tocht blauw-wit gemarkeerd zijn, is alpiene ervaring (en materiaal) vereist.

12 1 = Albert-Heim hütte (2542 m)4 = Bergseehütte (2370 m) 2 = Dammahütte (2439 m) 5 = Voralphütte (2126 m) 3 = Chelenalphütte (2350 m) 6 = Salbithütte (2105 m) Traject 1: Albert-Heim hütte Dammahütte De alpiene verbindingsroute tussen deze hutten is blauw-wit gemarkeerd. De route loopt over het Lochberglücke ( 2815 m). Door een ruig rotslandschap bereik je zonder grote alpiene hindernissen de Dammahütte. duur: 5h30 Traject 2: Dammahütte Chelenalphütte Eerst daal je af in de richting van het stuwmeer. Wanneer je de Vorder Röti bereikt steek je de Chelenalpreuss beek over. Vervolgens stijgt de route naar de Chelenalphütte. Dit traject is rood-wit gemarkeerd en vergt 3h. Traject 3: Chelenalphütte Bergseehütte De route loopt eerst in de richting van het Sustenlimi. Op het pad boven de Chelenalphütte is deels vast touw aangelegd. Vervolgens volg je steenmannen en markering naar de Bergsee (2590 m). Duur: 3h45. Blauw-wit gemarkeerd. Traject 4: Bergseehütte Voralphütte Bij het goed herkendbare houten kruis ten oosten van de hut wordt het gewone pad verlaten en loopt de route stijl omhoog in een (deels met kettingen gezekerde) Scharte tussen de Bergseeschijen en de Hochschijen. In de verdere route naar de Voralphütte komen nog meerdere stijle passages voor. Duur: 4h. Blauw-wit gemarkeerd.

13 Traject 5: Voralphütte Salbithütte Voor dit traject zijn twee varianten mogelijk. De eerste optie is een stijl, maar goed pad dat rood-wit gemarkeerd is. Duur: 5h. Vanaf de Salbithütte daal je tenslotte af naar de USAC camping. Voor meer informatie over wandelen in het Göschener Tal kijk je hier: Info Hutten: Boulderen Op de Göscheneralp zelf liggen een aantal mooie boulders klaar om te worden bedwongen. Ook in de directe omgeving zijn een paar prachtige sectoren. Op de volgende site vind je een uitgebreid verslag over de vette boulder gebieden Sustenpass, Steingletsjer en Gottardo :

14 Sportklimmen De Urner alpen zijn het granietwalhalla van Zwitserland. Naast prachtige scherpe rotsgraatjes en hoge toppen in de omgeving betekent dit dat ook de dalen bezaaid zijn met grote granieten blokken en platen. De fijne kristalstructuren van graniet maken dit een waar genot voor de technische klimmer met goed voetenwerk; maar in zijn algemeenheid is het heerlijk klimmen voor iedereen die van subtiele routes houdt waarin het geen nut heeft om je spierballen flink te laten rollen. Meteen op de weg vanuit Goschenen het dal in richting de camping zijn er aan weerszijnde van de weg vele sportklimtuintjes. Deze klimtuintjes hebben vaak een wat hogere moeilijkheidsgraat. Op de camping zelf is een klimtuin waar ook makkelijkere routes zijn. Ideaal voor een dagje bumperzekeren uit de achterklep van je auto of een luie middag na een vroege alpiene tour. Daarnaast zijn er in de omgevingen van de camping voor de liefhebbers van lange rotsroutes vele alpiene sportklimtouren en multipitches in sportklimtuinen te vinden. Bij beide zijn de routes zelf meestal voorzien van voldoende boorhaken, echter, bij de alpiene sportklimtouren moet je op de terugweg vaak over alpien terein en is alpiene ervaring wel vereist. Vlak bij de camping ligt de Göscheneralpsee. Boven dit stuwmeer en in de buurt van de BergseeHütte heeft huttenwaard Toni Fullin met zijn boormachine zo n slortige 2000 haken gezet op zo n beetje alle wanden en blokken die beklimbaar zijn. Er zijn vlak onder de hut makkelijke routes (niveau 2-5) van een paar lengtes, maar ook uitdagende VI en VII graads touren op de bergseeschijen wat hoger op de berg. Er zullen topo s van enkele gebiedjes op de USAC site verschijnen en op de camping aanwezig zijn.

15 Veiligheid Belangrijke telefoonnummers REGA 1414 / 144 / of 112 NKBV Alarmcentrale +31 (0) Notfall Artz Goeschenen Zeltplatz Mattli Campingbeheerder Bestuur: Bel niet voor de leuk, alleen wanneer dit echt nodig is! Gaia Siegmund Maartje Struijk Megan O Riordan Roy Pijnenburg Victor Dagnelie Jop Hage Tochtenboek In het gebied kun je mooie tochten maken. Het is de bedoeling dat wanneer je wat gaat ondernemen je hiervan melding maakt in het tochtenboek op de camping (vergeet je 06 nummer niet te vermelden). Dit geldt niet alleen voor alpiene touren, maar ook voor sportklimmen, wandelen en boodschappen doen enz. Het is belangrijk dat de mensen op de camping altijd weten waar je bent als je wat langer weg bent. Zo kan in noodgevallen hulp in worden geschakeld. Ook is het handig wanneer mensen jou dringend moeten bereiken, dan weten we in ieder geval wanneer je terug bent in het dal. Bovendien kan iedereen ook verslagen van tochten achteraf in het boek schrijven en wordt het zo een handig naslagwerk om een leuke tocht in uit te zoeken, of om nog eens je avonturen in terug te lezen!

16 4. Literatuur Kaarten Nr Urseren Nr Meiental 1: (Göscheneralp) 1: (Salbitschijen, Sustenhorn) Nr Gotthard 1: Gidsjes Clubführer Urner Alpen West Topo s Salbit erleben! Berger, Gessler, Von Känel. Edition Filidor Sportklimmen: Granitzauber - Kletter- und Tourenführer Toni Fullin en Andy Bahnholzer Granit news klettergärten Uri Bruno und Kurt Müller 1992 Behaakte (Alpiene) rotstouren: Schweiz plaisir Ost Jörg von Kännel Filidor, 1997 Best of Genuss Alpine genussklettereien von 3 bis 6 Johana Widmaier Panico Alpinverlag,2007

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Tekst: J. Wolff Foto's: Archief FO/MGB, C. Keizer, D. van Nimwegen, K. Scholtes & M. Schuring Copyright VFB Sectie Nederland 2009-2010

Nadere informatie

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Hoogalpien toeren Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Samenstelling: Frits Meijst Foto: Frits Meijst Het gebied De tochten Zwaarte Moeilijkheidsgraad Markering Navigeren

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Samenstelling: Esther Vigneron Foto: Buiten Beeld Het gebied Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigeren Markering Beste tijd Er naar toe Overnachten Eten, drinken, inkopen Tips

Nadere informatie

Saas. USAC Alpenweek 2011

Saas. USAC Alpenweek 2011 Saas USAC Alpenweek 2011 30 juli t/m 6 augustus 2011 Beste bergliefhebber, Je houdt het boekje voor de Alpenweek 2011 in handen! Wij zijn zeer verheugd jullie mede te delen dat we dit jaar in het Saasdal

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Bereikbaarheid Dampfbahn Furka-Bergstrecke

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Bereikbaarheid Dampfbahn Furka-Bergstrecke Dampfbahn Furka-Bergstrecke Bereikbaarheid Dampfbahn Furka-Bergstrecke Tekst: J. Wolff Foto: K. Scholtes Copyright VFB Sectie Nederland 2009-2010 www.furkabahn.nl Per openbaar vervoer: Vanuit Nederland

Nadere informatie

USAC Alpenweek Zinal. 29 juli- 5 augustus

USAC Alpenweek Zinal. 29 juli- 5 augustus USAC Alpenweek 2006 Zinal 29 juli- 5 augustus Lieve Alpenliefhebbers, Voor je ligt dé gids voor de USAC Alpenweek. Deze week zal dit jaar worden gehouden in Zinal, Wallis in Zwitserland. Dat is een gebied

Nadere informatie

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Praktische informatie bij het artikel Oostenrijk, Op Pad 4 2010 Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Korte impressie Er naar toe Beste Tijd Overnachten Super Sommer Card Informatie

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu. www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

INBEGREPEN. VOORBEELD! Ik gebruik een auto gedurende 4 uur WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER?

INBEGREPEN. VOORBEELD! Ik gebruik een auto gedurende 4 uur WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez Omgeving Alpe d Huez Trailrunning RCN Camping Belledonne Verleg je grens! Trailrunning RCN camping Belledonne De omgeving van de Alpe d Huez is vooral bekend bij wielrenners. Toch zijn er veel indrukwekkende

Nadere informatie

USAC Alpenweek 2015. Ailefroide 1-8 augustus

USAC Alpenweek 2015. Ailefroide 1-8 augustus USAC Alpenweek 2015 Ailefroide 1-8 augustus Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Algemene gebiedsinformatie... 2 Routebeschrijving... 3 Alpiene routes... 4 Alpiene rots... 7 Sportklimmen... 9 Multipitchen... 10

Nadere informatie

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel pagina 1 van 12 Index Website GR5 Les Houches - Modane 1) Algemeen 2) Foto's GR5 Les Houches - Modane 3) Onze Route in een spreadsheet 4) Download GPS Info (tracks,

Nadere informatie

In de directe omgeving en op rijafstand van Rokytnice zijn vele sportactiviteiten te doen, zoveel dat er teveel is om op te noemen.

In de directe omgeving en op rijafstand van Rokytnice zijn vele sportactiviteiten te doen, zoveel dat er teveel is om op te noemen. In de directe omgeving en op rijafstand van Rokytnice zijn vele sportactiviteiten te doen, zoveel dat er teveel is om op te noemen. Een kleine greep uit het aanbod hebben wij voor u gedaan. 1 Inhoud Tennisen....

Nadere informatie

Met jeugd de bergen in

Met jeugd de bergen in Met jeugd de bergen in NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste alpiene klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen alpen Verslaafd aan de

Nadere informatie

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars De centraal in Zwitserland gelegen Urner Alpen zijn dan misschien niet zo beroemd als Berner Oberland of Wallis, maar bieden voor bergliefhebbers

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in?

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in? ZOMER 2014 Wat houdt een Bindingkamp in? GA JE MEE? Een Bindingkamp is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. Maar een kamp is ook veel méér! Je staat gezamenlijk op, je

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

Frank in de eerste lengte van Friends and Nuts route: Psychoactive toad!

Frank in de eerste lengte van Friends and Nuts route: Psychoactive toad! Dagje Les Awirs Zaterdag 11 mei zijn we met maar liefst 7 Friends and Nuts leden gezellig een dagje in Les Awirs (België) gaan klimmen. Chris, Jorik en Frank vertrokken al lekker vroeg om de dag volledig

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

VERRANDI 7. Verrandi 7 is een grande casa met vrijstaand guesthouse en rondom tuinen.

VERRANDI 7. Verrandi 7 is een grande casa met vrijstaand guesthouse en rondom tuinen. VERRANDI 7 Verrandi 7 is een grande casa met vrijstaand guesthouse en rondom tuinen. Het grote huis a ca' da poiana (het huis van de buizerd) biedt ruimte aan 6 personen, heeft zeven kamers, twee badkamers

Nadere informatie

Italiaanse Alpenrit op de fiets!

Italiaanse Alpenrit op de fiets! Italiaanse Alpenrit op de fiets! Ben jij een liefhebber van mooie beklimmingen en afdalingen in het hooggebergte van de Italiaanse en Zwitserse alpen? Dan hebben wij voor u de perfecte fietsweek (6 dagen

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

4753 Kilometer + maximaal 20 dagen.

4753 Kilometer + maximaal 20 dagen. Info: rondje polen 4753 Kilometer + maximaal 20 dagen. R o n d j e P o l e n --> J u l i 2 0 1 3 Pagina 1 Papieren niet vergeten om mee te nemen (Waterdicht verpakken): Paspoort Rijbewijs Kenteken papieren

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook

GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook Mountainbiken in de Amadé tussen Dachstein, Tennengebirge en Hochkönig Het gebied tussen deze bergmassieven leent zich fantastisch voor een MTB-Trekking.

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

HR W24 Ronde Vaganski vrh

HR W24 Ronde Vaganski vrh 14,2 km 8:00 u 1.200 m 1.200 m Niveau middel Basiskaart: Alpstein Tourismus GmbH & Co.KG; OpenStreetMap: OpenStreetMap (www.openstreetmap.org) medewerkers, CC-BY-SA (www.creativecommons.org) 1 / 6 14,2

Nadere informatie

De bergen in met kinderen (0-7 jaar)

De bergen in met kinderen (0-7 jaar) De bergen in met kinderen (0-7 jaar) NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen Verslaafd aan de

Nadere informatie

INFORMATIE T.B.V. UW VERBLIJF IN BAAN PORJAI

INFORMATIE T.B.V. UW VERBLIJF IN BAAN PORJAI INFORMATIE T.B.V. UW VERBLIJF IN BAAN PORJAI Allereerst willen wij u hartelijk danken voor uw boeking en wensen wij u een bijzonder plezierig verblijf in Baan Porjai! Uiteraard heeft u al kennis gemaakt

Nadere informatie

Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug

Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 11,5 km.(± 3 uur) 239 meter

Nadere informatie

Franz-Senn-Hütte. Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte. 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters

Franz-Senn-Hütte. Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte. 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters Franz-Senn-Hütte Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters Een niet al te zware wandeling is deze naar de Franz-Senn-Hütte. De paden zijn

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Walk on the wild side, van hut naar hut door het Karwendel in Oostenrijk Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Samenstelling: Petra Strijdhorst Foto: Andries de la

Nadere informatie

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling.

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling. Sonnenspitze Zodra je bij het appartement buiten staat is de Sonnenspitze het eerste wat je ziet. Wie in Ehrwald is kan hem niet over het hoofd zien. Aan de ene kant de Zugspitze en aan de andere kant

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Stuga in VÃ rmland. Brochure: Stuga in VÃ rmland. Algemeen

Stuga in VÃ rmland. Brochure: Stuga in VÃ rmland. Algemeen Stuga in VÃ rmland Algemeen Värmland.Je bakt er je zelfgevangen vis, je ontdekt elanden of ander wild, een prachtige plek in midden-zweden! Deze camping ligt op een prachtige locatie, aan de rand van een

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

4 0 0 2 ALDUS. 07 R vakantie E B M PTE SE

4 0 0 2 ALDUS. 07 R vakantie E B M PTE SE SEPTEMBER 2004 ALDUS.07 vakantie Iedereen doet het en we willen niet achterblijven bij de rest. Bingo. Eindelijk een waar woord. We hebben het geld, de mogelijkheden en de vrienden om de foto's te laten

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 7,4 km.(± 2,5 uur) 158 meter (laagste punt

Nadere informatie

Königsweg hotel 7 dagen

Königsweg hotel 7 dagen Königsweg hotel 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 499 Over de Königsweg De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Wandelingen Casa Careel

Wandelingen Casa Careel Wandelingen Casa Careel Ervaar één dag bij de herder Om de boerderij te bereiken sla je rechtsaf en je gaat linksaf voor de brug als je het pad inslaat aan de zuid oostzijde van Casa Careel. De herder

Nadere informatie

Nassfeldpass - Madritschen top

Nassfeldpass - Madritschen top Nassfeldpass - Madritschen top Nassfeld Berghof - Madritschen top - Tressdorfer Alm - Nassfeld Blauw: 4 uur, 7 km en 400 hoogtemeters Groen: 2,5 uur, 4,5 km en 400 hoogtemeters Als je in de buurt bent,

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

Fietsen in het hart van Berner Oberland

Fietsen in het hart van Berner Oberland Bikearena Grindelwald Fietsen in het hart van Berner Oberland TEKST EN BEELD: RAOUL BEEX Aan de voet van de Eiger noordwand ligt het Zwitserse Grindelwald. Dit dorp ligt in de spectaculaire alpenwereld

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren I Grandi di Toscana - (Italië Toscane Civitella in Val di Chiana) - 4 sterren 1.2.

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

USAC Nieuws betreffende

USAC Nieuws betreffende USAC Nieuws betreffende Buitenwand P+R De Uithof Opgesteld door Gaia Siegmund en Victor Dagnelie 29 april 2013 Dag USAC ers! In dit document stellen we jullie op de hoogte van de stand van zaken omtrent

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Loferer Steinberge 8 dagen

Loferer Steinberge 8 dagen Loferer Steinberge 8 dagen individuele wandelreis vanaf 398 Op de grens van Beieren en Salzburgerland Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl

Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl De Umfassungsweg is een wandelroute van ca. 9 km die de mooiste landschappen van het landgoed Twickel in een vloeiende

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Lieve familie en vrienden, Toen we vorige maand aankondigden dat we een paar weekjes op vakantie zouden gaan, vroegen sommige mensen zich af waar

Nadere informatie

Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg

Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg Elpe Wolkenberg Uitzichtpunt Birkegge Haardt Wasserfall - Elpe ***** - 16,4 Km - 772 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling bij Elpe Olsberg, niet ver van Winterberg, is

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Routebeschrijving naar Villa Farfalla Vanuit Nederland

Routebeschrijving naar Villa Farfalla Vanuit Nederland Route Villa Farfalla nabij Montefalcone Appennino ligt halverwege de laars van Italie, ongeveer 5 uur rijden vanaf Milaan (of ongeveer 3 uur vanaf Rome) tussen Servigliano en Amandola. Routebeschrijving

Nadere informatie

Diakonessenhuis-arrangement Hotel Theater Figi 030-692 74 00

Diakonessenhuis-arrangement Hotel Theater Figi 030-692 74 00 Diakonessenhuis-arrangement 030-692 74 00 voor patiënten van het Diakonessenhuis en hun begeleider(s) Voor patiënten van het Diakonessenhuis die het prettig vinden om op de dag voor de operatie in Zeist

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Mont Blanc voor beginners

Mont Blanc voor beginners Mont Blanc voor beginners Jan van der Meer Februari 2007 Vraag door Luc Verstreken : Dag Jan, Ik ben 46 jaar, geen ervaren bergbeklimmer, en ook geen sportman. Ik zou voor mijn 50e de Mont Blanc willen

Nadere informatie

Filzmoos Dachstein rondwandeling II

Filzmoos Dachstein rondwandeling II Filzmoos Dachstein rondwandeling II Unterhofalm - Wastl Lackner Steig - Hofpürglhütte - Kesselwand - Bibelsteig - Dachstein Rundwanderweg - Hofkogel - Gosaustein - Almsee - Unterhofalm ***** - 8 Km - 730

Nadere informatie

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,1 km.(± 2 uur) 100 meter (laagste punt is 292 meter; hoogste

Nadere informatie

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives Routebeschrijving Mountain bike Hives Route 01-10 km Route 01-10 km GRAVIER - CROIX DE CIELLE BOIS DE LA ROCHE - over de brug «pont du Gravier» gaan. - neem rechts «rue de la Gare». - je rijdt over een

Nadere informatie

Bouirex. Hoogtemeters:

Bouirex. Hoogtemeters: Bouirex Afstand: Hoogtemeters: 30 km 1300 m Algemeen Een wolf in schaapskleren. Slechts 30 km lang maar wel 1300 hoogtemeters die in de eerste 15 km worden gemaakt. De tocht begint vanaf de parkeerplaats

Nadere informatie

Les Deux Morvans. Wandel Gids. Les Deux Morvans

Les Deux Morvans. Wandel Gids. Les Deux Morvans Les Deux Morvans Wandel Gids Les Deux Morvans Les Deux Morvans - Avaux - 58370 Villapourçon - 0031(0)652468651 www.lesdeuxmorvans.nl info@lesdeuxmorvans.nl Overzicht wandelingen les Deux Morvans De wandelingen

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie