Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!"

Transcriptie

1 Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat TJ Groningen Tel: Mail: Website:

2 Lieve aanstaande student, Wat ontzettend leuk dat je voor deze opleiding hebt gekozen! Je gaat studeren in de leukste studentenstad van Nederland! Er staat je een geweldige tijd te wachten waarin je kennis gaat maken met veel nieuwe mensen, studeren, de stad Groningen en het studentenleven! Dit is natuurlijk allemaal ontzettend leuk, maar misschien ook nog wel een beetje spannend Waar zijn bijvoorbeeld de collegezalen? Met wie ga je s avonds gezellig eten? En hoe ga je eigenlijk de weg vinden in Groningen? Gelukkig zijn wij er dan voor jou: studievereniging ODIOM! ODIOM is de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en het Schakelprogramma waar al jaren vele studenten een geweldige tijd beleven. Met ruim 600 leden is ODIOM dé plek om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen deel te nemen aan de vele sportieve, gezellige, maar ook leerzame activiteiten die ODIOM organiseert. Vergeet vooral de borrels en feesten niet, waaronder een jaarlijks gala! Via leuke activiteiten en super gezellige borrels van ODIOM kun je gemakkelijk contacten leggen. Vooral tijdens het introductiekamp en aansluitend de Warming-Up Periode worden de eerste vriendschappen gesloten. Zo ken je binnen no time de halve collegezaal en voel je je al gauw helemaal thuis in Groningen! Lees op de volgende pagina s verder wat ODIOM nog meer voor jou, als gloednieuwe student kan betekenen en waarom jij, voor slechts 50 voor je gehele studietijd, lid moet worden! Liefs, Bestuur Felice de Maar Michelle Brus Anna Takkenkamp Welmoed van der Woud Esmee Schrotenboer Annerens Hoekstra

3 Waarom jij lid moet worden! Brug tussen studie & werkveld ODIOM zorgt niet alleen voor veel gezelligheid, maar de vereniging slaat ook een brug tussen studie en werkveld. Door middel van de meeloopdagen, lezingen, het congres, de carrièredag, het symposium en de excursies die de verschillende commissies van ODIOM organiseren, bereid jij je op een leuke manier voor op je carrière! Actief lid ODIOM kent 17 commissies, die o.a. alle activiteiten, borrels, almanakken, lezingen, meeloopdagen en het vereniginsblad verzorgen. Als lid hiervan kun je je CV waardevoller maken en je persoonlijk ontwikkelen. Daarnaast is het gewoon erg gezellig om je samen in te zetten voor de studievereniging en mag je mee op Actief Ledenweekend! Kortingssticker Naast boekenkorting, zorgt ODIOM ook voor korting bij winkels en bedrijven in de stad Groningen. Deze kortingen veranderen gedurende het jaar, zodat je altijd ergens met korting kan eten, drankjes kan doen of bijvoorbeeld je fiets kan laten repareren. Feesten en Activiteiten ODIOM organiseert een heleboel feestjes: themaborrels, een gala en grote externe feesten samen met andere verengingen. Ook worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. Dit alles zorgt voor veel gezelligheid! Als ODIOM-lid krijg je ook nog eens korting op al deze feesten en activiteiten! Verbreding van je vriendenkring Naast dit alles moet je ook gewoon lid worden voor de gezelligheid! Er zullen veel leuke mensen zijn die je gaat leren kennen en die het studeren dragelijker kunnen maken! Alles is vrijblijvend en daarom zal jij je altijd welkom voelen bij ODIOM! Boekenkorting De 50,- lidmaatschapskosten van ODIOM zijn heel laag als je kijkt naar wat ODIOM je allemaal oplevert: met alleen al de eerste boekenverkoop (boeken voor het eerste halfjaar) heb je dit bedrag er alweer uit! Door kortingen van ongeveer 10% bespaar je als lid van ODIOM veel geld, geld dat je als student liever héél anders wilt besteden. Deze korting geldt zowel voor Nederlandse als internationale titels.

4 Commissies Bij ODIOM hebben we naast alle gewone leden ook actieve leden. Dit zijn leden die graag een steentje bijdragen aan alle activiteiten van ODIOM. Zonder hen zou er geen ODIOM zijn! Lijkt het jou ook leuk om actief lid te worden en hierbij gelijk te werken aan je CV? Dat kan: mail je top 3 van commissies met een motivatie naar intern@odiom.nl! Activiteitencommissie De AcCie organiseert veel leuke activiteiten. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld gewaterskied, een hiphopworkshop gevolgd en hebben we ons van onze slimste kant laten zien tijdens de PubQuiz! Almanakcommissie De AlmanakCie geeft eens per jaar een almanak uit, het jaarboek van ODIOM. De commissie zorgt ervoor dat deze wordt gevuld met stukjes van het bestuur, de commissies en de besturen van andere studieverenigingen. Benefietcommissie Deze commissie maakt zich een jaar lang hard voor een zelfgekozen goed doel. Door middel van het organiseren van ludieke acties en activiteiten proberen zij, samen met alle ODIOM-leden, zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel! Beroepsvoorbereidingscommissie De BVO-Cie organiseert in samenwerking met de faculteit lezingen en excursies. De commissie zoekt interessante sprekers en nodigt deze uit. Boekencommissie De BoekenCie organiseert tweemaal per jaar de boekenverkoop van ODIOM. Om dit te realiseren is er veel contact tussen de commissie en de docenten nodig. Buitenlandse excursiecommissie De BexCie organiseert ieder jaar een studiereis naar het buitenland met daarin verschillende excursies en uitstapjes. Afgelopen jaar zijn we naar Valencia geweest! Congrescommissie De CongresCie (CoBSS) organiseert om de twee jaar, in samenwerking met de studies psychologie en sociologie, een congres. Carrièrecommissie De CarrièreCie organiseert gedurende het jaar verschillende meeloopdagen. Zo kom je in contact met verschillende instanties binnen het werkveld. Diescommissie Ieder jaar vieren we de verjaardag van onze studievereniging. De DiesCie is hier verantwoordelijk voor en organiseert een symposium vol interessante sprekers. Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een verjaardagsfeest, dit zal de DiesCie ook organiseren.

5 Excursiecommissie Sinds twee jaar heeft ODIOM een excursiecommissie. Deze commissie organiseert excursies naar (grote) bedrijven in, maar ook buiten Groningen. Zo laat deze commissie je kennis maken met allerlei werkplekken waar je na je studie terecht zou kunnen komen! Evenementencommissie Dit jaar heeft ODIOM een nieuwe commissie: de EventCie! Deze commissie zal twee grote evenementen organiseren, namelijk de Batavierenrace en een liftweekend. De Batavierenrace is een sportief hardloopevenement waar ODIOM samen met een andere studievereniging aan meedoet. Feestcommissie De FeestCie organiseert de feesten en de borrels van ODIOM. De borrels worden door de commissie in een leuk thema gehesen waarna iedereen verkleed komt! De FeestCie organiseert ook de feesten die worden gehouden met andere studieverenigingen, zoals het Alfabetfeest, Prominent in de Tent en het gala. Heerencommissie De HeerenCie is een commissie voor en door heren. Ze organiseren twee keer per jaar een activiteit die enkel en alleen toegankelijk is voor alle heren binnen ODIOM. De dames mogen wel aanschuiven bij de derde activiteit die de heren verzorgen. Introductiecommissie De IntroCie is een commissie met tien eerstejaarsstudenten die zich samen een jaar lang inzetten om hét introkamp voor alle eerstejaarsstudenten te organiseren. Lees hierover verderop meer! Instellingen- en bedrijvendagcommissie De Instellingen- en bedrijvendagcommissie (IBCo) verzorgt de carrièredag voor de faculteit gedragsen maatschappij-wetenschappen, samen met de studies psychologie en sociologie. Jaarvertegenwoordiging Zit je in een jaarvertegenwoordiging, dan ben jij dé vertegenwoordiger voor jouw jaargang! Je probeert de vakken te verbeteren door de meningen van de studenten over de vakinhoud en de tentamens te verzamelen en je bent de schakel tussen student en docent. Redactiecommissie De RedacCie geeft drie keer per jaar het digitale ODIOM-magazine (OM) uit. Dit is het verenigingsblad van ODIOM. De RedacCie schrijft hiervoor allerlei leuke en interessante artikelen. Schakelaarscommissie De SchakelCie is dé commissie voor de schakelaarstudenten van ODIOM. Ze organiseert een aantal keer per jaar activiteiten voor de schakelstudenten.

6 Introductiekamp

7 Warming Up Periode! Ook dit jaar organiseert ODIOM een Warming Up Periode (WUP). Gedurende de eerste drie weken van het nieuwe collegejaar zullen er afwisselende ODIOM-activiteiten plaatsvinden. Door je op te geven voor de WUP, maak je op een heel vrijblijvende manier kennis met de vereniging, haar leden en al je mede-eerstejaarsstudenten. Na opgave wordt je geplaatst in een WUP-groepje samen met andere eerstejaarsstudenten. Samen met dit groepje ga je naar de verschillende activiteiten en borrels. Je groepje zal begeleid worden door twee à drie ODIOM-leden. Zij kunnen je van alles kunnen vertellen over je studententijd, de stad Groningen, de studie en natuurlijk over ODIOM zelf. De deelname aan de WUP is zeker geen ontgroening. Niks hoeft en alles mag! Je kunt je aanmelden door te mailen naar onder vermelding van 'WUP'. Als ODIOM-lid betaal je slechts 6,00 en als niet-lid 8,00. Hiervoor krijg je zeven te gekke activiteiten en één keer avondeten terug en ontmoet je misschien wel de vrienden van je leven! Wil je nu al lid worden? Ga dan naar

8 Agenda Wat Opgeven introductiekamp & de WUP Wanneer Je kunt je nu al aanmelden! Kijk op odiom.nl Introductiekamp 31 augustus, 1 & 2 september Warming-Up Periode 4 t/m 20 september Houd odiom.nl in de gaten voor de meest recente informatie en nog veel meer activiteiten!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2017-2018 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2019-2020 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2016-2017 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

ACTIVITEITENCOMMISSIE ACQUISITIE COMMISSIE

ACTIVITEITENCOMMISSIE ACQUISITIE COMMISSIE INHOUDSOPGAVE 2. Acquisitie commissie Activiteitencommissie 3. Almanak commisie Caelestia commissie 4. City Trip commissie Congres commissie 5. Culturele commissie Eerstejaarscommissie 6. Experience Your

Nadere informatie

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie!

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Dé studievereniging voor alle Communicatie-studenten in Groningen Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Het bestuur van Commotie Beste aankomende eerstejaars CIW-student, Communicatie- en Informatiewetenschappen,

Nadere informatie

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur Commissies 2019-2020 Studievereniging PAP Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur 1. Alumnicommissie Deze commissie organiseert samen met de universiteit activiteiten voor alumni. Alumni zijn (ex-)pap-leden

Nadere informatie

Voorwoord. Lief lid, Wij kijken uit naar je sollicitatie! Liefs, het 10 e ODIOM-bestuur

Voorwoord. Lief lid, Wij kijken uit naar je sollicitatie! Liefs, het 10 e ODIOM-bestuur Informatiepakket ODIOM-bestuur 2012-2013 Voorwoord Lief lid, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen studievereniging ODIOM, de studievereniging voor studenten van Pedagogische

Nadere informatie

Introductiekamp Sociologie

Introductiekamp Sociologie Introductiekamp Sociologie Alles wat je moet weten over het introductiekamp en de studievereniging! Datum: 30 augustus t/m 1 september 2019 Locatie: Schiermonnikoog Kosten: 40 euro 1 Inhoud Voorwoord van

Nadere informatie

Commissie Voorlichting

Commissie Voorlichting Commissie Voorlichting Waarom actief? Opbouwen van nieuwe vriendschappen Ervaring met vergaderen, plannen en organiseren Pré voor je CV Extra activiteiten en een ledenweekend Aanbod van commissies Studiegerelateerde

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent!

Beste aankomende psychologiestudent! Beste aankomende psychologiestudent! Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen! Na een lange zomer en een jaar hard werken aan je examens is de tijd

Nadere informatie

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT Datum: 1 November 2017 Versie: 4.5 Auteurs: Tristan Foot Extern Coördinator der S.V. Linkit 17-18 E-mail: Extern@svlinkit.nl Bestuur@svlinkit.nl Voor u ligt een

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli om zo actief lid te worden. Actief lidmaatschap

Nadere informatie

Informatiebrochure. Studievereniging

Informatiebrochure. Studievereniging Informatiebrochure Studievereniging Welkomstwoord Hoi aankomend pedagogiek of ACPA student! Wat leuk dat je dit jaar zal beginnen met deze studie aan de Universiteit van Leiden. In dit boekje vind je alle

Nadere informatie

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel.

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel. Welkom HMV Actis is de studievereniging van het instituut voor Marketing Management. Bij de vereniging kun je gedurende je studie genieten van vele voordelen. Ga bijvoorbeeld gratis mee naar bedrijfsbezoeken,

Nadere informatie

Commissies

Commissies Commissies 2017 2018 Financie De financie controleert alle geldzaken van de vereniging en vooral de financiële administratie die de penningmeester doet. Dit is erg belangrijk, want er mogen geen fouten

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden?

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Word actief! Zowel bij de ACLO als bij haar verenigingen kun je actief worden door in commissies of in een bestuur te gaan. Op die manier ontwikkel

Nadere informatie

STUDENTENVERENIGINGEN

STUDENTENVERENIGINGEN STUDENTENVERENIGINGEN Maak kennis met de Tilburgse Studentenverenigingen T.S.C. St. Olof T.S.R. Vidar T.S.V. Plato I*ESN T.S.C. ST. OLOF Ook Olof! Als oudste studentenvereniging van de stad is Olof sinds

Nadere informatie

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Studievereniging kic De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Wat Is KIC? KIC staat voor Kien in Communicatie en is één van de twee studieverenigingen voor het Instituut voor Communicatie,

Nadere informatie

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden?

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Word actief! Bij de ACLO kun je actief worden door in commissies of in een bestuur te gaan. Op die manier ontwikkel je je niet alleen op je studiegebied,

Nadere informatie

// Beleidsplan '17 - '18

// Beleidsplan '17 - '18 Younes Moustaghfir Merlijn van der Baan Willem Datema Zoë Meinen Nick van Unen 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 4 2 Algemeen 5 3 Voortzettingen 6 3.1 Algemene voortzettingen........................... 6 3.1.1

Nadere informatie

Sociollywood. Introductiekamp Sociologie Introductiecommissie De sociologen onder de sterren

Sociollywood. Introductiekamp Sociologie Introductiecommissie De sociologen onder de sterren Alles wat je moet weten over het introductiekamp en studievereniging Sociëtas! Introductiekamp Sociologie 2018 Sociollywood De sociologen onder de sterren Introductiecommissie 17 18 Locatie: Schiermonnikoog

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Appendix

Inhoudsopgave 1 Appendix Inhoudsopgave 5 10 15 20 25 30 1 Appendix 2 1.1 Contacten........................................ 2 1.1.1 BBB....................................... 2 1.1.2 INN....................................... 2

Nadere informatie

Informatiebrochure sollicitaties bestuur 16-17

Informatiebrochure sollicitaties bestuur 16-17 Law and ICT Students Association Informatiebrochure sollicitaties bestuur 16-17 Met deze brochure willen wij u informeren over de vereniging, de toekomst van de vereniging en de sollicitatieprocedure.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1. Voorwoord Bij deze presenteren wij het beleidsplan voor 2016-2017. In het beleidsplan zullen we uitlichten welke richting het zesde bestuur van ASCI

Nadere informatie

WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP?

WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP? WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP? BESTUURSINFORMATIEBOEKJE 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator Ontspanning

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

Complex Introductiekamp 2013

Complex Introductiekamp 2013 Complex Introductiekamp 2013 Ga jij met ons mee? 2 Ervaringen voorgaande jaren Genieten met een zachte g! Ik wil nog een keer mee! Ik heb een heel vet weekend gehad, maar ik ben nu gesloopt! Ik had nooit

Nadere informatie

Informatiepakket Commissies TOP Week

Informatiepakket Commissies TOP Week Informatiepakket Commissies TOP Week 2017 Inhoud TOP Week algemeen 3 Organisatie 4 Wat houdt een TOP commissielid zijn in? 5 Commissieperiode Structuur Vergaderingen Making memories Vergoeding Welke commissies

Nadere informatie

De commissiewijzer 2016-2017

De commissiewijzer 2016-2017 De commissiewijzer 2016-2017 Inhoud De commissiewijzer 2016-2017... 1 1. De feestcommissie... 2 2.1 Wat doet deze commissie?... 2 2.2 Wie zoekt deze commissie?... 2 2.3 Hoeveel tijd ben je ongeveer kwijt?...

Nadere informatie

Informatiebrochure Bestuur 2017/2018

Informatiebrochure Bestuur 2017/2018 Informatiebrochure Bestuur 2017/2018 Lief lid, Voor je ligt de informatiebrochure over het Sociëtasbestuur. Wellicht heb je deze nu voor je, omdat je geïnteresseerd bent in een bestuursjaar. Allereerst

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2014-2015 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli. Deelname aan een commissie is niet alleen

Nadere informatie

Studiebegeleiding: de studieadviseur en de student

Studiebegeleiding: de studieadviseur en de student 30-5-2016 1 Studiebegeleiding: de studieadviseur en de student Geartsje Zondervan Anneke Schrik Bart Borghols Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen 30-5-2016 2 30-5-2016 3 Even voorstellen Geartsje

Nadere informatie

Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl

Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl DE VERENIGING LEDENPAS Albion is de studievereniging van de studie Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Als studievereniging is het onze taak

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016) Huishoudelijk Reglement van Studievereniging CONGO _ _ Pagina 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016) Artikel 1 1. Leden hoeven zich niet elk jaar

Nadere informatie

Studievereniging PAP 14 e bestuur. Begroting Coördinator Studie-inhoudelijk

Studievereniging PAP 14 e bestuur. Begroting Coördinator Studie-inhoudelijk Studievereniging PAP 14 e bestuur Begroting 2015-2016 Eva Bassa Marthe van de Koppel Ruud Vaanholt Marja Erisman Esmée Rouvoet Anne Fleur van der Ent Saline Goedegebuure Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering,

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering, Geachte Algemene Ledenvergadering, Hierbij presenteert het VIII e bestuur u de uitslagen van de halfjaarlijkse enquête, afgenomen in maart 2016. Met de afname van deze enquête heeft het bestuur getracht

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

REBO Carrière Symposium 2011

REBO Carrière Symposium 2011 PERIKLES REBO Carrière Symposium 2011 Studievereniging Perikles REBO Carrièresymposium REBO Carrièresymposium Onder de huidige studenten ontstaat steeds meer het besef dat zij zich niet kunnen beperken

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 "Het is te gezellig in de letteren, dat kan nooit goed zijn. Gerrit Komrij Om te beginnen Nu alle colleges weer volop bezig zijn, is een dag waarop

Nadere informatie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie Introductie Bacheloropleiding Psychologie 31 augustus 2015 Anna Zandvliet, Arjaan Wit Instituut Psychologie Welkom Organisatie Universiteit/Faculteit/Instituut Programma propedeuse In het kort: BSA & studiebegeleiding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 26 juni 2017)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 26 juni 2017) Huishoudelijk Reglement van Studievereniging CONGO _ _ Pagina 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 26 juni 2017) Artikel 1 1. Leden hoeven zich niet elk jaar als

Nadere informatie

INHOUD: VOORWOORD 4 HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 5 BELEIDSPLAN 6 BETROKKENHEID 6 CARRIERE 6 PROMOTIE 7 BELEIDSCONTINUERING 8 NAWOORD 8

INHOUD: VOORWOORD 4 HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 5 BELEIDSPLAN 6 BETROKKENHEID 6 CARRIERE 6 PROMOTIE 7 BELEIDSCONTINUERING 8 NAWOORD 8 BELEIDSPLAN 2017-2018 INHOUD: VOORWOORD 4 HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 5 BELEIDSPLAN 6 BETROKKENHEID 6 CARRIERE 6 PROMOTIE 7 BELEIDSCONTINUERING 8 NAWOORD 8 2 VOORWOORD Geachte lezer, Hierbij presenteert het

Nadere informatie

Studentenverenigingen

Studentenverenigingen Studentenverenigingen Maak kennis met de Tilburgse studentenverenigingen Olof Vidar Plato Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogeschool Studeren is meer dan het volgen van lessen, je hersens breken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 28 november 2017)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 28 november 2017) Huishoudelijk Reglement van Studievereniging CONGO Pagina 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 28 november 2017) Artikel 1 1. Leden hoeven zich niet elk jaar als

Nadere informatie

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 VCSVU nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 Lieve leden, De laatste nieuwsbrief verscheen vlak voor de zomervakantie, dus het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. Ten eerste hoop

Nadere informatie

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 )

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nieuwsbrief Stichting OER Stichting Onderwijs Evaluatie

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating Naam opleiding: Technische Bestuurskunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Behoefteonderzoek Resultaten

Behoefteonderzoek Resultaten Behoefteonderzoek Resultaten 5 10 Inleiding Dit jaar is er voor het eerst een grootschalig Dimensie behoefteonderzoek gedaan onder alle (huidige) studenten Psychologie, Onderwijskunde en EST. Dit om te

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2015-2016 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli. Deelname aan een commissie is niet alleen

Nadere informatie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Waarom in een commissie? Leerzaam samenwerken, organiseren, plannen, contact leggen Leer studenten uit je eigen en andere jaren beter kennen Gezelligheid

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 01-01 1. Voorwoord Hierbij presenteren wij het ASCI beleidsplan voor het studiejaar 01-01. Met dit beleidsplan willen we inzicht geven in de richting die het bestuur komend jaar aan ASCI wil

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Algemeen b. Voorzitter c. Vicevoorzitter/HR-manager

Nadere informatie

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Algemene Ledenvergadering 2 oktober Klaas Wilts - Voorzitter Tineke Ellens - Secretaris Marlies Kok - Penningmeester Lotte Hermans - Commissaris Intern Mark van

Nadere informatie

Omschrijving en prijsoverzicht

Omschrijving en prijsoverzicht Omschrijving en prijsoverzicht Studievereniging LiNK voor Academie Creatieve Technologie Saxion Enschede Het begin van een samenwerking Gedurende het hele jaar is studievereniging LiNK druk bezig met het

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar 2019-2020 Integrand Groningen Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november 23.59 Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar

Nadere informatie

Inf rmatiepakket. C mmissies. T P-week

Inf rmatiepakket. C mmissies. T P-week o Inf rmatiepakket o o C mmissies T P-week 2016 INHOUD Algemeen TOP-week... 3 Organisatie... 4 Wat houdt een TOP commissielid zijn in?... 5 Commissieperiode Structuur Vergaderingen Gezelligheid Vergoeding

Nadere informatie

FACULTEITSVERENIGING RUIMTELIJKE WETENSCHAPPEN Ibn Battuta. Introductieplan

FACULTEITSVERENIGING RUIMTELIJKE WETENSCHAPPEN Ibn Battuta. Introductieplan Introductieplan De introductieperiode is voor nieuwe studenten een belangrijke tijd. Voor Faculteitsvereniging is dit de kans om deze studenten op een goede manier kennis te laten maken met de vereniging.

Nadere informatie

INHOUD VOORWOORD 4 HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 5 BELEIDSPLAN 6 BETROKKENHEID 6 CARRIERE 6 DIVERSITEIT 7 PROMOTIE 8 BELEIDSCONTINUERING 9 NAWOORD 9

INHOUD VOORWOORD 4 HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 5 BELEIDSPLAN 6 BETROKKENHEID 6 CARRIERE 6 DIVERSITEIT 7 PROMOTIE 8 BELEIDSCONTINUERING 9 NAWOORD 9 BELEIDSPLAN 2017-2018 INHOUD VOORWOORD 4 HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 5 BELEIDSPLAN 6 BETROKKENHEID 6 CARRIERE 6 DIVERSITEIT 7 PROMOTIE 8 BELEIDSCONTINUERING 9 NAWOORD 9 2 VOORWOORD Geachte lezer, Hierbij presenteert

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 8 2 december 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 8 2 december 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 8 2 december 2013 Dichten is afleren. J.C. Bloem Om te beginnen Op 20 november hebben we de openingsactiviteit van het Lustrumjaar mogen beleven en het was een gezellige

Nadere informatie

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl Not just another minor Bachelor Consultancy Project 2019 maeur.nl Inhoudsopgave Inleiding Waarom het BCP? Het BCP als minor Het proces Ervaringen Veelgestelde vragen 3 4 5 6 8 10 Contact 11 2 Inleiding

Nadere informatie

Studentenverenigingen

Studentenverenigingen Studentenverenigingen Maak kennis met de Tilburgse studentenverenigingen Olof Vidar Plato I*ESN Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen Studeren is meer dan het volgen van lessen, je hersens

Nadere informatie

EUROPESE AEGEE STEDEN

EUROPESE AEGEE STEDEN STRUCTUUR AEGEE-Amsterdam wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van april tot april hun uiterste best om alles op rolletjes

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Onderzoek. VIP, Studievereniging Psychologie Groningen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS Groningen E. vip.gmw@rug.nl T. + 31 50 3636323 www.vipsite.

Onderzoek. VIP, Studievereniging Psychologie Groningen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS Groningen E. vip.gmw@rug.nl T. + 31 50 3636323 www.vipsite. Daniëlle van Goor Iris Mariken de Wit Simone Willigers Charlotte Frederike Saida Focke Desley Alexandra Maria van der Zande Voorzitter Secretaris Penningmeester Interne contacten Externe contacten VIP,

Nadere informatie

Samenwerken met DELFT

Samenwerken met DELFT Samenwerken met DELFT AEGEE AEGEE AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l Europe / European Students Forum) is gesticht in 1985 in Parijs, Frankrijk met idee van een verenigd Europa.

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden

Samenwerkingsmogelijkheden Samenwerkingsmogelijkheden 2014/2015 Studievereniging LiNK voor Academie Creatieve Technologie Saxion Enschede Het begin van een samenwerking Gedurende het hele jaar is studievereniging LiNK druk bezig

Nadere informatie

Wie zaait zal oogsten!

Wie zaait zal oogsten! Wie zaait zal oogsten! Investeren in de toekomst Bestuur Semper Florens Semper Florens Sponsorcatalogus 2015/2016 1 Introductie Semper Florens is de studievereniging van de Bachelor opleiding Plantenwetenschappen

Nadere informatie

INTEGRAND UTRECHT 2014 2015 DAN BEREIK JE MEER.

INTEGRAND UTRECHT 2014 2015 DAN BEREIK JE MEER. INTEGRAND UTRECHT 2014 2015 DAN BEREIK JE MEER. VOORWOORD Beste student, Dit is de informatiebrochure over een bestuursjaar bij Integrand Utrecht. Twee keer per jaar wisselt de helft van het bestuur en

Nadere informatie

Voorwoord. Tot slot wil ik een toost uitbrengen op een mooi lustrumjaar! Tilburg, 8 september 2005

Voorwoord. Tot slot wil ik een toost uitbrengen op een mooi lustrumjaar! Tilburg, 8 september 2005 Voorwoord Studievereniging Polis is opgericht op 3 mei 1991. Dit jaar bestaat zij vijftien jaar en viert zodoende haar derde lustrum. Studievereniging Polis is begonnen als studievereniging voor de opleiding

Nadere informatie

Welkom bij Ichthus! Wat is Ichthus? Ichthusavond

Welkom bij Ichthus! Wat is Ichthus? Ichthusavond Welkom bij Ichthus! Je hebt de informatiefolder van de christelijke studentenvereniging R.E.S.V. Ichthus voor het verenigingsjaar 2013/2014 in handen. In deze folder willen we ons als vereniging aan jou

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Wie zaait zal oogsten!

Wie zaait zal oogsten! Wie zaait zal oogsten! Investeren in de toekomst Bestuur Semper Florens Semper Florens Sponsorcatalogus 2016/2017 1 Introductie Semper Florens is de studievereniging van de Bachelor opleiding Plantenwetenschappen

Nadere informatie

Inhoud. Sponsorbrochure. Vergroot uw netwerk via VIA

Inhoud. Sponsorbrochure. Vergroot uw netwerk via VIA Inhoud Sponsorbrochure Vergroot uw netwerk via VIA 1 2016, Eindhoven VIA Urbanism Study Association Urban Design & Planning Technische Universiteit Eindhoven Den Dolech 2, Vertigo 07 via@bwk.tue.nl www.facebook.com/viaurbanism

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde Begroting 2016-2017 Studievereniging Cura Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde 19 oktober 2016 1 Voorwoord Hierbij presenteren wij u de begroting van verenigingsjaar 2016-2017 van studievereniging

Nadere informatie

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar!

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar! Introductiedagen Velp 2017 Een leuk begin van je studiejaar! Voorwoord Beste aankomende student, Leuk dat je bij ons komt studeren. Om je studiejaar goed te beginnen nodigen we je uit voor onze introductieweek

Nadere informatie

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP?

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Bestuursinformatieboekje 2016-2017 Inhoud Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator intern

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

BE PREPARED. TECHNIEK Tilburg Professor Cobbenhagenlaan 13 PROGRAMMABOEKJE

BE PREPARED. TECHNIEK Tilburg Professor Cobbenhagenlaan 13 PROGRAMMABOEKJE BE PREPARED. TECHNIEK Tilburg Professor Cobbenhagenlaan 13 PROGRAMMABOEKJE 1 WELKOM BIJ AVANS HOGESCHOOL Avans behoort al jarenlang tot de beste hogescholen in Nederland. Ontdek welke opleidingen je bij

Nadere informatie

Studiekeuzeprogramma bij Intermijn

Studiekeuzeprogramma bij Intermijn Studiekeuzeprogramma bij Intermijn Leren kiezen tijdens je tussenjaar Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een studie kiezen is

Nadere informatie

Profileringsfonds 2015-2016 Studieverenigingen

Profileringsfonds 2015-2016 Studieverenigingen Profileringsfonds 2015-2016 Studieverenigingen 1. Profileringsfonds Het profileringsfonds is een door de Hanzehogeschool Groningen (HG) opgesteld fonds waar bestuurlijk actieve studenten aanspraak op kunnen

Nadere informatie

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten,

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten, 1. Jurriaan Vogel Als derdejaarsstudent Bedrijfseconomie mag ik dit jaar al namens Student Party ECCO in de faculteitsraad van Tilburg School of Economics and Management plaatsnemen. Hier hebben we al

Nadere informatie

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Beste leden, Ook al mag het eigenlijk niet meer, alsnog de beste wensen voor 2017 aan iedereen! Een nieuw jaar om weer heerlijk te trainen en allerlei leuke dingen

Nadere informatie

Beleidsplan TW!ST

Beleidsplan TW!ST Beleidsplan TW!ST 2018-2019 INLEIDING In het beleidsplan staan de doelstellingen van het bestuur voor de vereniging, in de periode vanaf de constituering van bestuur 2018-2019 op 24 september 2018 tot

Nadere informatie

y = y = y = Jaargang 1 nummer 6 Beste lezers van het Fiboekje,

y = y = y = Jaargang 1 nummer 6 Beste lezers van het Fiboekje, Jaargang 1 nummer 6 Beste lezers van het Fiboekje, In deze editie kun je een interview met meneer Vermeij vinden. Er staan een aantal leuke stukjes over de afgelopen en komende activiteiten in. Ook kun

Nadere informatie

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Beschrijving functies... 5 Voorzitter... 5 Secretaris... 5 Penningmeester... 5 Algemeen

Nadere informatie

Informatieboekje voor Duitse studenten

Informatieboekje voor Duitse studenten Informatieboekje voor Duitse studenten Over - Studievereniging Communiqué - Activisme in Nederland - Wonen in Nederland - Het Nederlandse onderwijssysteem - Interessante links - Nederlandse gewoontes -

Nadere informatie

Studeren in het hoger onderwijs Studeren in het HO

Studeren in het hoger onderwijs Studeren in het HO Studeren in het hoger onderwijs Studeren in het HO Tilburg University Mijn Verhaal Even n paar vragen T i l b u r g U n i v e r s i t y T i l b u r g U n i v e r s i t y Studiekeuze: stappenplan 1. (Ver)ken

Nadere informatie

Agrotechnologie. 28 maart 2015

Agrotechnologie. 28 maart 2015 Agrotechnologie 28 maart 2015 Programma Agrotechnologie: wat is dat, wat word ik later en hoe kom ik daar? Eldert van Henten Agrotechnologie studeren in Wageningen Maaike Vollering Studieadviseur Joyce

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Een goed begin van je studiejaar! Voorwoord Beste toekomstige student, Terwijl jij op dit moment van een welverdiende vakantie aan het genieten bent, zijn

Nadere informatie

Informatiepakket VIP-Bestuur e bestuur der VIP, Studievereniging Psychologie Groningen

Informatiepakket VIP-Bestuur e bestuur der VIP, Studievereniging Psychologie Groningen Informatiepakket VIP-Bestuur 2016-2017 36 e bestuur der VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 1 Voorwoord Beste leden van studievereniging VIP, Voor je ligt het informatiepakket VIP-bestuur 2016-2017.

Nadere informatie