Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:"

Transcriptie

1 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon:

2 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays. Vol enthousiasme opende ik daarna de deuren van mijn praktijk in de hoop veel mensen te kunnen helpen. Ik was wel een goede therapeut, maar helaas geen goede ondernemer waardoor het mij niet lukte om cliënten aan te trekken. Om meer inzicht te verkrijgen, ben ik psychologie gaan studeren en heb me tijdens mijn Master psychologie gespecialiseerd in leiderschap en motivatie, met als doel bedrijven te leren hoe ze op een liefdevolle manier hun personeel kunnen inspireren en motiveren. In 2013 werd mij gevraagd om therapeuten te gaan coachen. Ik besefte echter dat het coachen van ondernemers iets heel anders is dan het coachen van managers en wist ook dat ik zelf als ondernemer gefaald had. Daarom ben ik verder gaan studeren en volgde onder andere opleidingen tot Marketingpsycholoog en Internationaal Spiritueel Businesscoach. Met al deze kennis en opgedane ervaring heb ik de CREATION-methode ontwikkeld en sinds 2013 tientallen therapeuten begeleid bij het creëren van een welvarende praktijk. Ik geniet elke dag van mijn werk en weet dat ik mijn levensdoel leef!

3 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 3 Stap 6: jouw Signature System maken 6.1 Wat is een Signature System? Een Signature System is een unieke werkmethode. Een unieke manier waarop jij jouw diensten aanbiedt en resultaten behaalt met je cliënten. Het is een specifiek stappenplan dat ervoor zorgt dat jouw cliënten datgene krijgen waar ze voor komen. Dit stappenplan kan uit veel verschillende onderdelen bestaan. Als jij een Signature System hebt dat goed werkt, kun je er zelfs beroemd door worden. Je hebt misschien weleens gehoord van NLP (het Signature System van Richard Bandler en John Grinder), The Journey (het Signature System van Brandon Bays), de CREATION-methode (het Signature System van Rose Jansen) of de MIR- methode (het Signature System van Mireille Mettes). Deze therapeuten hebben allemaal een unieke werkmethode gecreëerd die waanzinnige resultaten boekt en stap voor stap te leren is aan anderen die dezelfde resultaten willen behalen. Als jij een Signature System gaat creëren dan maak je ook zo n stappenplan. Je kijkt naar het beste resultaat dat jij kunt bieden en alle fases die cliënten moeten doorlopen om dat resultaat te behalen. Deze fases hoeven geen onderdeel te zijn van een proces dat jij geleerd hebt. De fases kunnen een samenraapsel zijn van al jouw kennis en kwaliteiten. Van al die verschillende fases maak je specifieke stappen die je tot in detail uitwerkt. Op die manier creëer jij een specifieke werkmethode: jouw Signature System. 6.2 Wat zijn de voordelen van een Signature System? De werkmethode die jij hebt geleerd tijdens je opleiding is hoogstwaarschijnlijk ook een Signature System. Waarschijnlijk zijn er echter behoorlijk wat andere therapeuten die dezelfde werkmethode gebruiken en daarom maakt dit jou niet uniek. Als jij je eigen Signature System gaat creëren dan kom je in een luxe positie: niemand heeft dezelfde werkmethode als jij. Je kunt je diensten dan op een unieke manier aanbieden en hebt eigenlijk geen concurrentie meer. Daarnaast krijg je door het creëren van jouw Signature System meer inzicht in de kwaliteiten en kennis die jij hebt en de verschillende soorten diensten die jij kunt leveren. De meeste therapeuten zijn zo gewend aan hun eigen proces en kennis dat ze over het hoofd zien dat ze een ware schat aan informatie en vaardigheden in hun bezit hebben. Zo was 1 van mijn cliënten een masseur die gemiddeld 2 uur per sessie werkte. Tijdens deze sessies was ze niet alleen aan het masseren maar deelde ook in het wilde weg haar kennis over een gezond leven en goed zorgen voor je lichaam. Doordat zij haar Signature System creëerde, kwam ze erachter dat ze twee stappen uit haar Signature System voor de prijs van 1 gaf. Ze heeft nu haar diensten gesplitst en masseert nog steeds. Voor de mensen die ook interesse hebben in gezonder leven heeft ze een betaalde online training.

4 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG Voor wie creëer jij je Signature System? Je hebt marktonderzoek gedaan zodat je precies weet wat jouw doelgroep wenst. Je hebt een probleemgerelateerde doelgroep gekozen, zodat je je prospects kunt aanspreken. Je weet ook naar welke resultaten jouw doelgroep op zoek is. Vanuit deze kennis ontwikkel je jouw Signature System. Je Signature System is jouw unieke werkmethode om waanzinnige resultaten te bereiken. Zoals we eerder hebben besproken zijn prospects alleen bereid te betalen voor resultaten, en elke doelgroep streeft weer een ander resultaat na. Daarom maak je jouw Signature System voor een specifieke doelgroep. Doordat je een Signature System hebt, kun je hen laten zien dat je een specifiek stappenplan hebt om hen te helpen hun doel te bereiken. Je kunt je doelgroep uitleggen welke stappen je samen gaat nemen en waarom. Je kunt hen uitleggen waar je prijs op is gebaseerd en wat de waarde van je dienst is. Wat hun investering is en wat ze uiteindelijk door die investering zullen bereiken. Op die manier laat je zien dat je een expert bent en creëer je vertrouwen. Daardoor zal het voor hen een stuk makkelijker zijn om bij jou een dienst af te nemen. 6.4 Waar bestaat jouw Signature System uit? Als je een Signature System maakt, zit je niet vast aan het proces dat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Alle kennis, vaardigheden en levenservaring die jij hebt kun je gebruiken om een unieke methode te creëren die geweldige resultaten boekt voor jouw cliënten. Denk out of the box en kijk met een frisse blik naar alle kennis en vaardigheden die jij in huis hebt. Als therapeut zit je niet vast aan één methode: als je masseur bent kun je ook trainingen geven, als je diëtiste bent kun je ook coachingsgesprekken voeren. De vaardigheden en wijsheid die jij hebt opgedaan tijdens je leven, kun jij gebruiken om mensen echt te helpen. De beste therapeuten leren een proces en maken zich dat eigen door alle levenservaring die ze hebben te verweven in hun diensten. Zo gebruikte Brandon Bays NLP, hypnotherapie en regressietherapie om The Journey te creëren. Zelfs als je beginnend therapeut bent, heb jij een intuïtie waarmee je mensen kunt helpen. Naast de normale stappen die jij met je cliënten volgt, zijn er nog veel meer dingen die je met hen kunt doen om te zorgen dat zij de meest geweldige resultaten bereiken. Jij hebt veel meer te bieden dan alleen therapie. Denk maar eens aan: - De kennis die je kunt overdragen - De mindsetverandering die je teweeg kunt brengen - De oefeningen die je kunt geven - De dingen die je hen kunt laten ervaren - De verhalen die je kunt vertellen - De ondersteuning die jij kunt bieden - Het gevoel en inzicht dat je kunt delen.

5 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG Welke waarde vertegenwoordig jij? Wat jou speciaal maakt, is het complete pakket van alles dat jij te bieden hebt. Alles dat je met cliënten doet heeft uiteindelijk maar één doel: hun gewenste resultaten behalen. Je kunt alle dingen waar je goed in bent, alles waar je passie voor hebt, al je kennis, vaardigheden en levenservaring gebruiken zolang je het einddoel voor ogen houdt. Een passie voor schilderen kan relevant zijn voor een masseur als cliënten veel klachten hebben doordat ze zich niet kunnen ontspannen. Wandelen kan relevant zijn voor een diëtist als cliënten het moeilijk vinden om zich te openen en te vertellen over de eetbuien die ze hebben gehad. Coaching kan relevant zijn voor een aura-healer als cliënten steeds weer terugvallen in hun oude gewoontes waardoor ze blijvend klachten hebben. Hoe meer waarde jij kunt bieden op verschillende vlakken om dat éne probleem aan te pakken en geweldige resultaten te leveren, hoe meer jij gezien zult worden als een expert. Voor het geven van therapieën of coaching heb je geen officiële opleiding nodig. De titel coach, therapeut en zelfs de titel psycholoog is in Nederland geen beschermde titel. Jij kunt dus doen waar je goed in bent en waar je passie voor hebt zonder dat je daar eerst een andere opleiding voor hoeft te volgen. Als jij merkt dat handoplegging geruststellend werkt voor je cliënten dan kun jij handoplegging gebruiken zonder dat je eerst een opleiding tot reikitherapeut hoeft te volgen. Als jij merkt dat de gesprekken die jij hebt met mensen hen motiveren en ontspannen dan kun jij gesprekken gebruiken (en jezelf psycholoog noemen) zonder dat jij daar een opleiding voor hoeft te volgen. Als jij veel kennis hebt over voeding en beweging dan kun je gezondheidsadviezen geven zonder dat je daar een opleiding voor hoeft te volgen. Als jij veel kennis hebt die anderen kan helpen dan kun jij lezingen gaan geven zonder dat je eerst je doctoraal hoeft te behalen. Geloof in jouw eigen krachten en jouw eigen intuïtie en gebruik alle vaardigheden en kennis die jij hebt om de meest geweldige diensten te ontwikkelen voor jouw cliënten. 6.6 Waar betalen mensen voor? Volgens God zijn er maar twee emoties: angst en liefde (Neal Donald Walsh: Een goed gesprek met god). Alle andere emoties komen voort uit deze twee emoties. Als we kijken naar wat ons als mensen drijft, resulteren deze emoties in twee vormen van motivatie: het vermijden van pijn en het nastreven van geluk. Helaas is het vermijden van pijn de emotie die ons het meest drijft. Vraag jezelf eens af wat jou meer zou motiveren: 1. het sparen van ervoor zorgen dat niemand van je pikt De meeste mensen kiezen voor nummer twee. Ze proberen koste wat kost te vermijden dat hun centjes, waar ze hard voor hebben gewerkt, worden gepikt. Hun motivatie is het vermijden van pijn.

6 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 6 Resultaten verkopen maar het is het vermijden van pijn dat prospects uiteindelijk tot actie aanzet. Het kan zijn dat mensen jaren dromen van een bepaald resultaat. Ik heb contact gehad met therapeuten die na een paar jaar worstelen in hun praktijk nog steeds dromen van succes zonder dat ze de stappen nemen om hun dromen waar te maken. Dit komt vaak omdat de pijn niet groot genoeg is. Ze hebben er een baantje bij dat voor een veilig inkomen zorgt, of een man die hen onderhoudt. Hun praktijk is meer een hobby dan een onderneming; iets waar ze veel plezier aan beleven, maar waar ze niet afhankelijk van zijn om van te leven. Pas als de pijn ondraaglijk wordt, en ze beseffen dat ze zo niet langer verder willen, gaan ze op zoek naar een oplossing. De meeste mensen willen echter resultaat bereiken zonder dat ze daar iets in willen investeren (geld, tijd en energie). Ze lezen een paar blogs en komen naar een introtraining zonder dat ze de volgende stap willen zetten. Voor hen is de pijn van de investering groter dan de pijn van het gebrek aan cliënten. Ze zullen pas het resultaat kopen als hun pijn zo groot is dat ze er niet meer mee kunnen leven. Als de pijn van het uitblijven van succes groter is dan de pijn van het doen van de investering. Hetzelfde geldt voor jouw diensten. Prospects komen naar jou toe om een bepaald resultaat te behalen, maar zullen pas in jou investeren als ze zich realiseren dat de pijn die ze ervaren groter is dan de pijn van de investering die ze moeten maken. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat het feit dat jij hun pijn kunt helen met jouw dienst zwaarder weegt dan de pijn van de investering die ze moeten maken om met jou aan de slag te gaan. 6.7 Hoe werkt jouw Signature System als pijnstiller? Tijdens het ontwikkelen van je Signature System verzamel jij alle kennis, vaardigheden en kwaliteiten die jij in huis hebt om de pijnpunten en problemen van jouw cliënten te kunnen oplossen. Er zijn verschillende soorten pijn die ieder hun eigen methode en aanpak vereisen. Pijn kan bijvoorbeeld fysiek, emotioneel of sociaal zijn. Jij hebt ontzettend veel vaardigheden die je kunt toepassen om fysieke pijn te verlichten. Daarnaast kijk je bij het ontwikkelen van jouw Signature System naar de dingen je kunt doen om cliënten te helpen met hun emotionele pijn. Denk nog verder dan dat. Welke impact hebben de klachten op het leven van je cliënten? Zorgen ze misschien ook voor sociale pijnpunten? Voelen ze zich buitengesloten of schamen ze zich ergens voor? Worden ze belemmerd om mee te doen aan activiteiten van vrienden en familie? Ook deze pijnpunten kun jij (indirect) aanpakken met jouw unieke werkmethode.

7 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG Hoe werkt jouw Signature System als gelukmaker? Naast het vermijden van pijn is het vinden van geluk ook iets dat sterk motiveert. Bij het creëren van jouw Signature System ga je naast pijnstillers ook op zoek naar gelukmakers : dingen die je kunt doen, stappen die je kunt zetten om ervoor te zorgen dat je cliënt zijn ultieme resultaat bereikt. Wat jij aanbiedt hoeft niet altijd gericht te zijn op het eindresultaat, maar kunnen ook de tussenliggende stappen zijn. Is jouw cliënt vrijgezel (een dame) die ervan droomt om te trouwen en kinderen te krijgen terwijl ze zich dik en onzeker voelt? Een diëtist kan er niet voor zorgen dat zij haar ultieme droom bereikt, maar kan haar wel helpen stappen te zetten in de juiste richting door ervoor te zorgen dat ze zich goed gaat voelen en de juiste partner aantrekt. Misschien kan een diëtist naast dieetadviezen ook met haar gaan shoppen en haar helpen bij haar kledingkeuze. Of misschien helpt ze haar met haar verbale en non-verbale communicatie zodat ze in staat is op de juiste manier met mannen om te gaan. Als je breed kijkt en uit je comfortzone komt, zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden om je met jouw cliënten te verbinden en hen te helpen geluk te vinden. Als therapeut heb je een luxe die regulier werkende artsen niet hebben. Je kunt een relatie met je cliënt aangaan die diepgaand is en op alle vlakken van hun leven impact heeft. Jij kunt verder gaan dan een quick fix en daadwerkelijk hun leven verbeteren. Jij helpt cliënten niet alleen van ziek naar beter maar laat hen zien dat ze veel verder kunnen gaan dan de norm; jij helpt hen van beter naar de beste versie van zichzelf! 6.9 Waar kun je jouw Signature System voor gebruiken? Jouw Signature System bevat een schat aan informatie die je voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je kunt je volledige Signature System gebruiken voor een individueel traject of een groepsprogramma en aparte trainingen maken voor elke stap. Het materiaal van je stappen kun je gebruiken in je blog, boek of webinar. Je kunt er online trainingen van maken of een affiliatieprogramma. Je kunt er een opleiding van maken waarmee je andere therapeuten leert hoe ze jouw Signature System kunnen gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Een van de grootste voordelen van het Signature System is de hoeveelheid materiaal die je creëert door je Signature System helemaal uit te werken. Je creëert hapklare brokken die je keer op keer voor nieuwe dingen kunt gebruiken. Zo heb ik mijn stappen verwerkt in mijn boek Een winstgevende praktijk in 12 Weken, knip en plak ik mijn Signature System in mijn jaarprogramma Ondernemen als Zorg-professional, gebruik ik delen in mijn gratis training Stralend Ondernemen en gebruik ik het als artikelen voor mijn blog, of als onderwerpen voor mijn webinar. Als ik een individueel coachingstraject in elkaar zet kijk ik naar de doelen die de persoon wil behalen, en besluit ik welke stappen daarvoor nodig zijn en haal ik de juiste tekst en oefeningen uit mijn verschillende mapjes. Zo zet ik binnen een paar uur een hele training in elkaar.

8 ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 8

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Marktonderzoek: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Visie: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Visie: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Visie: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays. Vol

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek. Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek. Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Marktonderzoek Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon

Nadere informatie

Marketing voor een Succesvolle praktijk

Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing is iets dat je eigenlijk continu doet als je met vreemden over jouw dienst praat. Marketing is namelijk het communiceren van de waarde van jouw dienst

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Lorem Ipsum. Ben je in de leeftijd van. Win actie. 15 tot 18. Win een coachtraject t.w.v. 1000,00,- jaar?

Lorem Ipsum. Ben je in de leeftijd van. Win actie. 15 tot 18. Win een coachtraject t.w.v. 1000,00,- jaar? Ben je in de leeftijd van 15 tot 18 jaar? Win actie Win een coachtraject t.w.v. 1000,00,- 2 We vragen 100% toewijding Ben je er klaar voor om je eetstoornis te verslaan? Wil jij je 100% inzetten? En wil

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen Jouw doelgroep kiezen voor je praktijk! Het kiezen van een doelgroep is cruciaal voor het succes van je praktijk. Vaak is jouw doelgroep een groep mensen waar jij affiniteit mee hebt. Het zijn mensen met

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Online Life Coaching Opleiding

Online Life Coaching Opleiding Online Life Coaching Opleiding De Life Coaching Opleiding laat je in 2 maanden ongelooflijk veel groeien en alle kennis verzamelen die je nodig hebt als Life Coach om jezelf en anderen succesvol te begeleiden

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Onderzoek je energiebalans*

Onderzoek je energiebalans* Onderzoek je energiebalans* Om je gevoel van stress aan te pakken, is het van belang dat je eerst ziet hoe je energiebalans er uit ziet op 5 gebieden: Lichamelijk, mentaal, emotioneel, werk en privé. Het

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

voor coaches, trainers en adviseurs

voor coaches, trainers en adviseurs De 7 beste businessmodellen voor coaches, trainers en adviseurs om goed te verdienen met het werk dat je het allerleukste vindt door Laura Babeliowsky www.bouweenbloeiendbedrijf.nl Waarom een business-model

Nadere informatie

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen Matoeta, Centrum voor voeding, gezondheid en bewustwording Specialist bij eet- en gewichtsproblemen Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen In mijn praktijk

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Voorwaarden coachingstraject

Voorwaarden coachingstraject Voorwaarden coachingstraject Inhoud VOORWAARDEN COACHINGSTRAJECT... 1 Inhoud coachingstraject en voorwaarden 3 Intake 4 Persoonlijke Coaching 5 Skype coaching gezonde leefstijl 6 NATUURLIJK GEZOND AFVALLEN...

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens Trainen en coachen Psycholoog Mirella Brok Skype Tilburg Made Den Bosch psycholoog@psycholoogmirellabrok.nl 06 1771 2728 KvK 51743256 Lid Nederlandse Beroepvereniging voor Toegepaste Psychologie Opwarmoefening

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Tekstboek herschrijf je verhaal Dream your world into being. Dag 4. Bevrijd van mijn rollen. Het traumaverbond.

Tekstboek herschrijf je verhaal Dream your world into being. Dag 4. Bevrijd van mijn rollen. Het traumaverbond. Dag 4. Bevrijd van mijn rollen. Gisteren heb je kennis gemaakt met de jaguar in jezelf: jouw kracht om betekenis te geven en je verhalen leven in te blazen met je overtuigingen, verwachtingen en intenties.

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek Online Psychologische Hulp Angst & Paniek 2 Therapieland Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Angst & Paniek van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com Korte zinnen 046-451 23 86 Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij Maar ik geloof, ik geloof in jou en mij 046-451 23 86 Het

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

copyright www.candocoaching.nl 1

copyright www.candocoaching.nl 1 1 De Gids voor jouw succes en jouw uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door het zetten van specifieke intenties wordt je geholpen op de weg waar je naar toe wilt. Wanneer

Nadere informatie

Centrum voor Psychotherapie

Centrum voor Psychotherapie Centrum voor Psychotherapie Je zit al een langere tijd niet goed in je vel. Op steeds dezelfde punten in je leven loop je vast. Je hebt al geprobeerd te veranderen. Waarschijnlijk heb je ook al behandelingen

Nadere informatie

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten Susanne Hühn Het innerlijke kind angst loslaten Inhoud Inleiding 7 Hoe ontstaat angst? 11 Wegen uit de angst 19 Het bange innerlijke kind leren kennen 35 Meditatie Het bange innerlijke kind leren kennen

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk Groepscoachingsprogramma voor (startende) coaches Maak een vliegende start met je coachingspraktijk De coachingsopleiding is voltooid, je bent klaar om je coachingspraktijk op te zetten. Maar waar begin

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Voorwaarden coachingstraject

Voorwaarden coachingstraject Voorwaarden coachingstraject Inhoud VOORWAARDEN COACHINGSTRAJECT 1 Inhoud coachingstraject en voorwaarden 3 Intake 4 Persoonlijke Coaching 5 Skype (online) coaching gezonde leefstijl 6 Personal Hormonal

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

Trainersopleiding 2014

Trainersopleiding 2014 Trainersopleiding 2014 Remind Keizersgracht 253, Amsterdam www.remindlearning.nl trainersopleiding@remindlearning.nl Uitleg van de trainersopleiding In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Je gedachten gestructureerd op papier

Je gedachten gestructureerd op papier Online training: Je gedachten gestructureerd op papier Start: 14 september 2015 Een online programma, mét coaching, voor ondernemers en werknemers Voor als je logisch opgebouwde teksten wil leren schrijven,

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen?

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen? Omdat je je kennis wilt delen, nieuwe klanten wilt werven, politiek of maatschappelijk gezien een boodschap wilt overbrengen, je onderneming wilt promoten. Redenen genoeg om een sterke spreker te willen

Nadere informatie

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan?

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Jolanda gaat op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Jolanda (33) werkt als hypotheekadviseur in het bankwezen.

Nadere informatie

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten.

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Om je zeker en krachtig te voelen zijn geen ingewikkelde technieken nodig.

Nadere informatie

Hoofdstuk 16 Cliënten werven voor je dienst

Hoofdstuk 16 Cliënten werven voor je dienst Hoofdstuk 16 Cliënten werven voor je dienst 16.1 Hoe bouw je een relatie op met potentiële cliënten? Geld uitgeven is spannend! Als je een auto of een huis koopt gaat je hart sneller kloppen en gieren

Nadere informatie

Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Je High-End dienst maken

Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Je High-End dienst maken Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Je High-End dienst maken ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 5 2 Een High-End-dienst t.w.v. 2500 maken Als je deze dienst ontwikkelt, vraag jezelf dan eens af: Als de

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Onderhandelen met lef en liefde

Onderhandelen met lef en liefde Lodewijk van Ommeren, directeur van Bureau Zuidema, interviewt Judith Schoenmaeckers Onderhandelen met lef en liefde Dirty tricks? Judith Schoenmaeckers, commercieel directeur bij Randstad, heeft er niets

Nadere informatie

ZET JEZELF IN DE ETALAGE

ZET JEZELF IN DE ETALAGE ZET JEZELF IN DE ETALAGE EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 INTRO IN LAWAAI MAKEN Zonder opscheppen onder de aandacht brengen ' waar je voor gaat en staat '. De achtergrond van het programma "Was er maar

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

De opleiding tot NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie