Aand8cht voor Pink Ribbon 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aand8cht voor Pink Ribbon 2012"

Transcriptie

1 Aand8cht voor Pink Ribbon 2012

2 De stichting Pink Ribbon, Sanoma Media & de aandacht voor borstkanker Dit hebben we in de afgelopen 8 jaar bereikt... De aandacht voor borstkanker is vergroot: - 63% vindt dat er geen taboe meer rust op borstkanker - 1 op de 5 vrouwen schat de kans op borstkanker goed in - Spontane bekendheid risicofactoren is gestegen naar 50% - 85% naamsbekendheid Stichting Pink Ribbon Geen Pink Ribbon Magazine meer? De doelstelling van de naamsbekendheid van de Stichting is ruimschoots gehaald. Daarom gaan we dit jaar in plaats van het bekende Pink Ribbon Magazine een nieuw crossmediaal concept maken, genaamd Aand8cht voor 1 op de 8. Alleen focussen op vermindering van het aantal mensen dat borstkanker krijgt, is voorlopig een onrealistisch doel. Het aantal mensen waarbij borstkanker wordt geconstateerd, zal alleen maar stijgen door vergrijzing, betere detectie en screening. Daarom is de doelstelling voor de komende jaren: aandacht voor de borstkankerpatiënt van vandaag! Samen met de Stichting wil Sanoma daarom nog veel breder aandacht vragen en fondsen werven voor borstkanker. Aand8cht voor 1 op de 8 Aand8cht voor 1 op de 8 is een cross mediaal concept gemaakt door HEEL Sanoma Media Netherlands. Alle creatieve en bereikskracht van Sanoma wordt ingezet. In plaats van een magazine maken we dit jaar een Magabook, een echt bewaarexemplaar vol inspiratie, mooie foto s en verhalen rondom het thema Aandacht. Het Magabook is net als alle andere jaren weer te koop in de winkels en online en zal ondersteund worden met een campagne. Op de Aand8cht website (die je kunt vergelijken met Pinterest) worden honderden creatieve uitingen rondom het thema Aandacht ge-upload en kan er ook doorgelinkt worden daar bv een filmpje of muziek die gekoppeld zijn aan die betreffende uiting. En natuurlijk wordt deze digitale Aand8cht via social tools doorgeven tijdens de campagne in oktober. Waar gaat de opbrengst heen? Samen met de Stichting Pink Ribbon kiest Sanoma de projecten waar de opbrengst van 2012 naar toe gaat. Dit zijn projecten op het gebied van: - Medisch onderzoek: preventie & vroege opsporing & behandelingen - Voorlichting & zorg: voor borstkanker patiënt van vandaag - Lange termijneffecten: leven met en na borstkanker Doelgroep Aand8cht voor 1 op de 8 richt zich op alle vrouwen in Nederland van 18 tot 80. Lezers houden van mooie magazines met een feelgood uitstraling. Lezers zijn over het algemeen positief en actief. Verschijningsdatum Aand8cht voor 1 op de 8 verschijnt op 25 september Op 1 oktober begint de borstkankermaand. Wereldwijd staat oktober in het teken van borstkanker.

3 2012 Het wordt geen magazine meer We noemen het nu MAGABOOK Een bewaarexemplaar, dat je moet hebben of cadeau kunt geven Een boek vol inspiratie en mooie foto s en verhalen Gaat niet perse over borstkanker, maar over aandacht in het algemeen Er komt een bijlage bij met info over borstkanker en de stichting Pink Ribbon Een ding is zeker: elke pagina wordt anders! En er komt een bijzondere website waar we aandacht gaan delen Contact Aand8cht voor 1 op de 8 wordt gemaakt door ervaren en enthousiaste bladenmakers van Sanoma Media, onder leiding van Anita Mooiweer. Informatie over adverteren in het Magabook: neem contact op met uw accountmanager of bel (023) of mail

4 Nieuw: Pink Ribbon Pin-it Button De advertenties worden voorzien van een speciale Pink Ribbon Pin-it Button. De uiting wordt onderscheiden van de rest van het Magabook, waardoor er een extra attentiewaarde ontstaat. Bij reservering horen wij graag of u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid! Voorbeeld Spelregels - Voor deelname aan de Pin-it Button geldt een afwijkend formaat voor de advertentie: Bladspiegel: 165x208 mm (bxh) Zetspiegel: 151x191 mm (bxh) - U dient de advertentie met afwijkend formaat op de reguliere wijze aan te leveren via de Sanoma Advertentieportal: - De redactie voegt de Pin-it Button toe aan uw advertentie. U ontvangt uw advertentie inclusief button retour ter goedkeuring. - De advertentie wordt 1 graden schuin geplaatst, waardoor er een kleine schaduw achter komt. - Er worden géén extra kosten berekend voor deelname aan de Pin-it Button.

5 Bestellen extra exemplaren Aand8cht voor 1 op de 8 Wij stellen u graag in de gelegenheid om extra exemplaren van het Magabook Aand8cht voor 1 op de 8 te bestellen. U kunt het Magabook kopen voor 6,95 per stuk. De opbrengst gaat 100% naar Stichting Pink Ribbon. U kunt bestellen in een veelvoud van 12 exemplaren; de minimale afname bedraagt 60 stuks. Onderstaand vindt u een voorbeeld prijstabel. 60 stuks stuks stuks stuks stuks stuks etc. Alle bedragen zijn inclusief 6% btw. U ontvangt uw bestelling op 25 september Het Magabook Aand8cht voor 1 op de 8 ligt vanaf 25 september 2012, 8 weken in de winkel. Stuur het bestelformulier op de volgende pagina retour voor 24 augustus 2012.

6 Bestelformulier Magabook Aand8cht voor 1 op de 8 Ja, ik ontvang graag het Magabook Aand8cht voor 1 op de 8 Naam bedrijf: Naam contactpersoon: Afleveradres: Postcode: Plaats: Telefoon: adres: Aantal exemplaren: à 6,95 (incl. btw) (Minimum 60 ex.) Totaalbedrag: excl.bezorgkosten(*) Datum: Handtekening: Gelieve het bestelformulier volledig ingevuld en ondertekend voor 24 augustus 2012 te mailen naar Shelley Waterman, Bestellingen na deze datum kunnen wij niet garanderen. Voor alle bestellingen geldt op=op, wees er dus tijdig bij! De gewenste aantallen worden 25 september bij u afgeleverd, overgebleven exemplaren kunnen niet worden geretourneerd. (*) De genoemde bedragen zijn exclusief de bijdrage in verzendkosten, ca. 7,50 bij bestelling van 60 stuks (exclusief 19% btw).

7 Pink Ribbon Magabook-goodiebag Lezeressen kunnen ook dit jaar weer via het Magabook een Pink Ribbonfeelgoodproductenpakket bestellen. De opbrengst van de goodiebag gaat voor 100% naar Stichting Pink Ribbon. De goodiebag is een pakket met luxe verwenproducten. Denk hierbij aan crèmes en make-up, maar ook aan lifestyle producten die aansluiten bij het thema: Aandacht voor jezelf. Voor de goodiebag vragen wij 1000 stuks per product. De producten worden afgebeeld op een spread (2/1 pagina), daarnaast komt op een 1/1 pagina informatie over de producten en een mogelijkheid van 1 à 2 regels voor website vermelding. De goodiebag is te koop via Via de Pink Ribbon-goodiebag steunt u de strijd tegen borstkanker én brengt u uw product in een oplage van ruim exemplaren onder de aandacht. Uiteindelijk beslist Pink Ribbon of uw product geschikt is voor deelname. Bent u geïnteresseerd in deelname? We horen het graag! FAQ over de goodiebag Hoeveel producten moet ik aanleveren? De goodiebag zal in een oplage van stuks verkocht worden. Dit betekent dat wij stuks per product vragen om beschikbaar te stellen. Wanneer verschijnt het Magabook met daarin de mogelijkheid om de goodiebag te bestellen? Het Magabook Aand8cht voor 1 op de 8 ligt 25 september 2012 in de winkel. Hoe wordt het product afgebeeld? De producten worden afgebeeld op een spread (2/1 pagina), daarnaast komt op een 1/1 pagina informatie over de producten en een mogelijkheid van 1 à 2 regels voor website vermelding. De goodiebag is te koop via Welke kosten zijn hieraan verbonden? Er zijn geen kosten verbonden om deel te nemen aan de goodiebag. U krijgt gratis exposure in een landelijk en bekend Magabook. In ruil hiervoor vragen wij u om producten aan te leveren die passen bij de uitstraling en het thema van het Magabook Aand8cht voor 1 op de 8. Wat is de media-aandacht die ik als participant krijg? De producten worden afgebeeld op een spread (2/1 pagina) in het Magabook. Uw product wordt als onderdeel van de goodiebag afgebeeld. Op die pagina besteden wij 1 à 2 zinnen redactionele aandacht aan uw product. Daarnaast zal de goodiebag verkocht worden via (ruim bezoekers per maand).

8 Wat moet ik hiervoor doen? In verband met fotografie vragen wij van elk product een voorbeeldexemplaar. Dit kan worden verstuurd naar: Sanoma Media Marketing Pink Ribbon 2012 / Simone Thieme Groen Capellalaan JL Hoofddorp Daarnaast vragen wij ook high resolution beeld (300 dpi/1mb) aan te leveren van het product (packshot). Dit kan per mail worden verstuurd naar De producten kunt u na overleg sturen naar ons distributiecentrum in Nieuwegein. Dit adres volgt later. Wat zijn de deadlines? Uiterlijk 20 juli: Aanleveren packshot (300 dpi) per mail bij Simone Thieme Groen Uiterlijk 27 juli: Voorbeeldexemplaren binnen zijn voor fotografie Uiterlijk 12 september: Aanleveren 1000 producten bij DHL/Exel in Nieuwegein En daarna? De pagina wordt door de redactie van Pink Ribbon opgemaakt in de look & feel van het Magabook Aand8cht voor 1 op de 8. Daarna wordt de proefdruk g d voor akkoord en/of eventuele tekstcorrecties. Na goedkeuring gaat de pagina naar de drukker.

9 Facts Magabook Aand8cht voor 1 op de 8 Kerngegevens 2012 Categorie: charity magazine Verschijning: jaarlijks Omvang: cover Uitvoering: gelumbeckt Formaat: - Bladspiegel: 190 mm (breedte) x 245 mm (hoogte) - Zetspiegel: 176 mm (breedte) x 231 mm (hoogte) Prognose drukoplage: Voor meer informatie: Verkochte oplage Pink Ribbon Magazine 2004: : : : : : : : Totaal opbrengst voor de Stichting Pink Ribbon 2004: ,- 2005: ,- 2006: ,- 2007: ,- 2008: ,- 2009: ,- 2010: ,- 2011: ,- Advertentietarief 1/1 Full color pagina: /1 Full color spread: ,- Geen kortingen, telt niet mee in mediacontract Plusproposities Voor diverse PPP mogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling plusproposities van Sanoma Media, (023) Verschijningsdatum 25 september 2012 en het ligt twee maanden in de winkel. Sluitingsdatum en uiterste aanleverdatum materiaal 22 augustus 2012

10 Team Magabook Aand8cht voor 1 op de 8 Uitgever & Hoofdredacteur Anita Mooiweer Art Direction & Ontwerp Cilla Tibbe Marketing Frouke Visscher Sandra Calvelage Sales Manager Rinus van Arnhem Corporate & Sales communications Dolly van den Akker Kristel Thijssen B2B Marketing Susanne Baas Sales Coördinatie & Verkoop B2B Oplage Shelley Waterman

11 Contactgegevens SANOMA SALES T. (023) E. I. SANOMA MEDIA BV Postbus JH Hoofddorp I. KANTOOR BELGIE Admedia Belgium Bvba Telecomlaan 5-7 B-1831 Diegem T. +32 (0) F. +32 (0) E. KANTOOR FRANKRIJK SANOMA Magazines s.ar.l. 21, Place Vendome F Paris T F E. KANTOOR DUITSLAND Sanoma Magazines Deutschland GmbH Gertigstrasse Hamburg T F E.

Inspiratiebron voor mediamanagement Academy Events mediafacts.nl compleet vernieuwd Software & tools Website

Inspiratiebron voor mediamanagement Academy Events mediafacts.nl compleet vernieuwd Software & tools Website Inspiratiebron voor mediamanagement Academy Events mediafacts.nl compleet vernieuwd! Software & tools Website MF Nieuwsbrief Magazine Social media Mediabrochure 2015 Mediafacts hét kennisplatform voor

Nadere informatie

Kennis en inspiratie voor facility management professionals sinds 1988 www.fmm.nl

Kennis en inspiratie voor facility management professionals sinds 1988 www.fmm.nl Mediakit 2012 Kennis en inspiratie voor facility management professionals sinds 1988 www.fmm.nl De media van FMM De 5 belangrijkste redenen om in FMM media te adverteren 1 FMM is marktleider met het grootste

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Marketing & Communicatie MIK

Marketing & Communicatie MIK Marketing & Communicatie MIK richtlijn en veelgestelde vragen voor MIK medewerkers Website 1. Ik wil iets aanleveren voor op de website of zie een fout. a. Betreft het een cursus? Het hele cursusgedeelte

Nadere informatie

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt All-in pakket Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt huistekoop.tv Postadres Heyendaalseweg 32 6524 SM Nijmegen Email: info@huistekoop.tv Twitter: @huistekooptv Cees van Dongen: +31 (0) 6 4623

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

www.vmt.nl Wilt u meer verkopen aan kwaliteitsmanagers? Uw imago versterken onder productontwikkelaars? Meer deelnemers werven voor uw evenement?

www.vmt.nl Wilt u meer verkopen aan kwaliteitsmanagers? Uw imago versterken onder productontwikkelaars? Meer deelnemers werven voor uw evenement? 2011 Alles voor de foodprofessional VMT Vakblad VMT Vacatureservice VMT Leveranciersregister VMT Bijeenkomsten VMT Food Event VMT Jaarboeken Wilt u meer verkopen aan kwaliteitsmanagers? Uw imago versterken

Nadere informatie

Vastenaktie 2015 Eigen Doel -voor parochies-

Vastenaktie 2015 Eigen Doel -voor parochies- Vastenaktie 2015 Eigen Doel -voor parochies- U overweegt of heeft al besloten de Vastenaktie 2015 in uw parochie voor een Eigen Doel te gaan voeren. Een Eigen Doel is een project waarmee u zelf een relatie

Nadere informatie

Congres organisatie Checklist

Congres organisatie Checklist Congres organisatie Checklist Checklist pagina 1. Binnen budget blijven 2 2. Perfecte congresdatum 3 3. Vakantieplanning 4 4. Congres Marketing 5 5. Uitnodiging 9 6. Kengetallen catering en locatie 10

Nadere informatie

Ebook Internet Marketing Strategie

Ebook Internet Marketing Strategie Websiteontwerp Huisstijl Fotografie Copywriting Internet marketing Ebook Internet Marketing - website - content - social media - nieuwsbrieven Inclusief handig stappenplan en checklists Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

PLATFORM VOOR MVO EN KWALITEITSMANAGEMENT. www.kwaliteit-in-bedrijf.nl/mediakit

PLATFORM VOOR MVO EN KWALITEITSMANAGEMENT. www.kwaliteit-in-bedrijf.nl/mediakit PLATFORM VOOR MVO EN KWALITEITSMANAGEMENT www.kwaliteit-in-bedrijf.nl/mediakit Mediakit 2015 Het PlatfORM kwaliteit in BedRijf Kwaliteit in Bedrij f is hét onafhankelij ke platform voor kwaliteitsmanagement

Nadere informatie

Mediadocumentatie. Zien... en worden! info.brugmedia.nl

Mediadocumentatie. Zien... en worden! info.brugmedia.nl 2014 Mediadocumentatie Zien... gezien... en worden! info.brugmedia.nl 2014: Het beste beentje Het uitgeven van lokale kranten is een mooi vak. Het schept de medewerkers van BrugMedia veel genoegen dat

Nadere informatie

SWZ MARITIME. voor de vakprofessional in de maritieme sector MEDIABROCHURE 2015

SWZ MARITIME. voor de vakprofessional in de maritieme sector MEDIABROCHURE 2015 ~ 1 ~ SWZ MARITIME voor de vakprofessional in de maritieme sector MEDIABROCHURE 2015 vakblad website nieuwsbrieven social media search engine marketing YOURbusinessmedia ~ 2 ~ WAT KAN SWZ MARITIME VOOR

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten.

Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten. Magazine van Kempen Communicatie 2012 nummer 3 Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten. In deze uitgave o.a. Coaching haalt het beste uit de werknemer Enthousiaste klanten

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0 Verkopen via bol.com Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers Versie 3.0 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereik je op een eenvoudige wijze miljoenen

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Door in te stappen als sponsor bij een (of meerdere) van deze titels verzekert u zichzelf van:

Door in te stappen als sponsor bij een (of meerdere) van deze titels verzekert u zichzelf van: Uitgeverij Keesing verzorgt voor verschillende titels puzzel & win pagina s en bel & win acties, al dan niet gekoppeld aan een goed doel. Dit betekent dat wij niet alleen de puzzel leveren, maar ook de

Nadere informatie

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering VOORWAARDEN REAAL EENJARIGE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering leest u: n Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. n

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS NIEUW Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink INHOUDSOPGAVE Inleiding Blz. t/m. Content (blogging) Blz. 5 t/m. Diensten

Nadere informatie

Overeenkomst en voorwaarden Gemaksbeleggen

Overeenkomst en voorwaarden Gemaksbeleggen Overeenkomst en voorwaarden Gemaksbeleggen INHOUD Overeenkomst en voorwaarden Gemaksbeleggen... 1 JOUW OVEREENKOMST MET ONS... 4 VOORWAARDEN GEMAKSBELEGGEN... 6 1. Wat hoort er bij Knab Gemaksbeleggen?...

Nadere informatie

Crowdfunding Stappenplan

Crowdfunding Stappenplan Crowdfunding Stappenplan Of het nu gaat om crowdfunding voor een goed doel, restaurant, boek, een film of een balletuitvoering, er is altijd een gemeenschappelijk kenmerk. Crowdfunding gaat met name over

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl

Nieuwsbrief 4 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl Dit is een nieuwsbrief, speciaal gericht op de actie Groen Licht in Nieuw Kortenoord. Groen Licht: wat hebben we bereikt na ruim een jaar? De Groen Licht-actie loopt alweer meer dan een jaar! Zoals u weet

Nadere informatie

www.auto-insite.nl RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN

www.auto-insite.nl RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN www.auto-insite.nl RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN Als autodealer doet u uw best om zo veel mogelijk bezoekers in uw showroom te krijgen. Maar hoe zit het

Nadere informatie

Zaken die niet meer zo zeker zijn

Zaken die niet meer zo zeker zijn Een goed gesprek over Zaken die niet meer zo zeker zijn Met u praten wij vaak over zekerheid. Dat is namelijk ons vak: het organiseren van uw zekerheid. Dat kan op vele manieren. Bijvoorbeeld door verstandig

Nadere informatie

Wat moet u doen wanneer u met pensioen gaat? Samen sterker

Wat moet u doen wanneer u met pensioen gaat? Samen sterker Met pensioen gaan Wat moet u doen wanneer u met pensioen gaat? Samen sterker Inhoud Het Rabo BedrijvenPensioen: hoe werkt het? Wanneer u met pensioen gaat, moet u een aantal dingen regelen. Ook kunt u

Nadere informatie