Boekvergelijking verslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekvergelijking verslag"

Transcriptie

1 Boekvergelijking verslag Isa Aanraad - H4F

2 Inhoudsopgave - Samenvatting: Het gouden ei - Samenvatting: Het diner - De vergelijking van de boeken - Welk boek spreekt mij het meest aan?

3 Samenvatting Het gouden ei Het gouden ei gaat over twee mensen, Rex en Saskia, die van plan zijn om naar Zuid-Frankrijk te gaan. Omdat de kilometerteller al een tijdje kapot is, moet de kilometerstand met de hand bijgehouden worden, zodat Saskia en Rex weten wanneer ze moeten tanken, dit om te voorkomen dat ze ergens langs de weg zonder benzine komen te staan. Ook deze reis is dit weer het geval, en na de kilometerstand een tijdje bijgehouden te hebben vindt Saskia het tijd om weer te gaan tanken. Als ze bij een TOTAL-benzinestation zijn, gaan ze tanken en daarna vindt Saskia het tijd om te ontspannen. Daarom gaat ze wat drankjes halen en besluit om haar angst daarna te overwinnen: zij gaat de rest van de rit rijden zodat Rex wat kan rusten. Saskia gaat het benzinestation in maar komt niet meer terug. Rex gaat haar zoeken maar nergens in het benzinestation is ze te vinden. Daarom besluit hij om naar binnen te gaan en aan het personeel te vragen of ze haar gezien hebben. Ze hebben haar wel gezien en ze is zelfs met drankjes uit het benzinestation gelopen, maar daarna hebben ze haar niet meer gezien. Rondom het benzinestation is Saskia ook niet te vinden en als Rex met de chef gepraat heeft en weer terug naar de auto gaat ziet hij iets opmerkelijks: de fietsen zijn van het dak van de auto weg. Na 8 jaar besluit Rex een zoekactie te starten. Rex kan maar niet over de verdwijning van Saskia heen komen. Hij plaatst een advertentie in de krant en probeert op deze manier informatie over de verdwijning van Saskia te krijgen. Na een tijdje meldt iemand zich bij Rex thuis: een Frans sprekende man die beweert dat hij Raymond Lemorne heet. Hij vertelt aan Rex dat hij meer weet over de verdwijning van Saskia en hij vraagt of Rex mee wil gaan, zodat hij aan Rex uit kan leggen wat er is gebeurd. Dan krijgt Rex te horen dat Saskia dood is en dat hij de rest alleen te weten krijgt als hij hetzelfde ondergaat. Omdat Rex graag wil weten wat er is gebeurd, besluit hij om mee te gaan. Bij het TOTAL-benzinestation blijkt dat Saskia daar in de auto is gegaan. Meer krijgt Rex niet te weten, want hij krijgt een slaapmiddel en wordt een tijd later ergens alleen wakker. Het blijkt dat hij ergens alleen onder de grond op een matras ligt. En dan beseft hij het zich: Saskia is levend begraven.

4 Samenvatting Het diner Paul Lohman, zijn echtgenote Claire, zijn broer Serge Lohman en zijn schoonzus Babette gaan uit eten. Vanaf het begin wordt al meteen duidelijk dat Paul geen fan is van zijn broer. Serge is namelijk een bekend politicus met een aantal rare gewoontes. Hij maakt er een sport van om op de dag zelf bij een restaurant te reserveren waar je normaal maanden van te voren voor moet reserveren, bijvoorbeeld. Claire en Paul hebben een zoon, Michel. Serge en Babette hebben ook een twee zoons Rick en Beau, Beau is geadopteerd. Tijdens het eten is Paul heel erg bezig met op van alles letten. Bijvoorbeeld de Gerant van het restaurant die alles wat op Pauls bord ligt met zijn pink aanwijst en vertelt waar de ingrediënten al wel niet allemaal vandaan komen. Maar ook valt het hem op dan Babette rode ogen heeft van het huilen. Als Paul terugkomt van de toilet ziet hij dat Babette in huilen is uitgebarsten en naar de tuin is gevlucht met Claire achter zich aan. Als Paul ze buiten gaat zoeken gaat het mobieltje van zijn zoon af in zijn zak. Hij had het in zijn zak gestopt nadat hij een filmpje op die telefoon had bekeken. Na een schoolfeest wilden Michel en Rick geld pinnen in een pinhokje. Daar lag een zwerver in te slapen die boos werd en ze wegstuurde. Daardoor werden Michel en Rick boos en begonnen allemaal dingen het hokje in te gooien. Toen ze een jerrycan naar binnen gooide ging het mis, het hokje ontplofte en de zwerver was op slag dood. De bewakingsbeelden van het pinhokje hebben alles gefilmd en zijn op Opsporing Verzocht geweest. Paul herkende zijn zoon. Paul dacht dat Claire van niks wist wat niet waar bleek te zijn. Doordat Paul terugdenkt aan vroeger kom je er ook nog achter dat hij last had van agressiviteit waardoor hij zijn baan als geschiedenisdocent niet meer kon blijven doen. Tijdens het nagerecht maakt Serge aan Paul en Claire bekend dat hij het beste voor zijn zoon Rick wil en daarom afstand gaat doen als presidentskandidaat. Claire en Babette verklaren hem voor gek. Hij maakt ook bekend dat hij een persconferentie heeft geregeld in het café waar Paul en Claire altijd komen. Dit maakt Claire woedend. Ze zegt dan tegen Paul dat hij zijn broer moet verwonden zodat de persconferentie niet door kan gaan. Paul weigert en Claire loopt het restaurant uit. Paul blijft nog zitten totdat hij buiten sirenes hoort. Claire heeft Serge zelf verwond.

5 De vergelijking van de boeken Schrijfstijl Thematiek en motieven Tijd Het gouden ei Het boek is niet moeilijk geschreven en de woordkeuze is vrij gemakkelijk. Er zijn heel weinig dialogen in het boek, het boek besteed meer aandacht aan de gevoelens van de hoofdpersonen en de redenen voor hun gedrag. Door middel van beschrijvingen wordt de sfeer, en daarmee het gevoel van de hoofdpersonen, duidelijk. Het thema in het boek is de verdwijning van Saskia. Gevoelens die veel terugkomen in het boek zijn onzekerheid en eenzaamheid. Opgesloten zitten is een gevoel dat veel terugkomt. Motieven die in het verhaal voorkomen zijn: het benzinestation, het gouden ei en vastzitten. Het verhaal is niet-chronologisch en heeft korte flashbacks. Bijvoorbeeld als Rex terugdenkt aan de verdwijning van Saskia op het benzinestation. Vertelde tijd is van de nacht van de verdwijning van Saskia (1975) tot de nacht van de verdwijning van Rex (1983). Het diner Het taalgebruik is niet heel moeilijk. Er worden niet onnodig veel moeilijke woorden gebruikt. Je kan het thema van het boek eigenlijk beschouwen als een vraag of dilemma. Wat doe je als je kind iets ergs heeft gedaan? Bescherm je hem dan of kun je beter eerlijk zijn? Het verhaal speelt zich nu af. De flashbacks gaan terug tot de geboorte van Michel. Hierdoor is het verhaal niet chronologisch. De vertelde tijd is 15 jaar. Dit weet je doordat het is begint bij de geboorte van Michel en het eindigt als hij 15 is (bijna 16).

6 Personages Vertelperspectief De hoofdpersonen zijn: Rex en Raymond. Rex is een vasthoudend persoon. Hij doet er alles aan om de waarheid te weten. Raymond is een Fransman. Hij is vader. Hij ziet er goed verzorgd uit en is erg aardig. Bijpersonen zijn: Saskia en Lieneke. Saskia was de vriendin van Rex. Er staat niet veel over haar uiterlijk in het boek, behalve dat ze rood haar heeft. Ze is heel vrolijk en houd van gezelligheid. Lieneke is de vriendin van Rex. Ze hebben elkaar 8 jaar na de verdwijning van Saskia leren kennen. Ze is erg vriendelijk tegen iedereen. Het is de auteur die het verhaal verteld. Hij verteld het vanuit iedereen. BIjvoorbeeld het leven van Rex en de gevoelens van de ontvoerder. De hoofdpersoon: Paul Lohman. Hij ergert zich heel erg aan zijn broer. Zijn vrouw, Claire, is heel slim. Je leeft heel erg met Paul mee op bepaalde momenten, terwijl je je op andere momenten weer afvraagt of hij wel slim bezig is. Bijpersonen zijn: Eigenlijk iedereen die tijdens het diner aan tafel zit. Ook hun zoons spelen een grote rol in het verhaal, want dat is de reden waarom ze deze afspraak hebben gemaakt. Het verhaal wordt door de ogen van Paul verteld. Het verhaal is dus verteld door de ik-persoon. Door deze manier van schrijven lijkt het alsof Paul alles tegen jou zegt. Alsof je bij het diner zit.

7 Welk boek spreekt mij het meest aan? Het boek dat mij het meest aanspreekt is Het diner. Om te beginnen bij de stijl van het boek. Ik vind het erg leuk hoe de schrijver gebruik maakt van de verschillende gangen in een diner. Bij elk diner gebeurd er iets. Zo heb je: aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, digestief en fooi. Het is letterlijk de titelverklaring. In de beide boeken is de manier van schrijven niet moeilijk. Het diner heeft wel langere zinnen. In de meeste gevallen vind ik dat erg vervelend omdat een boek hierdoor langdradig wordt, maar nu had ik daar geen last van. Het thema van Het diner gaat over hoe ouders met hun kinderen omgaan. Dit vind ik leuk om te lezen, want zo weet je hoe ouders over kinderen praten waar de kinderen zelf niet bij zijn. Gelukkig hoeven mijn ouders nooit over zulke onderwerpen te praten als het over mij gaat. Het gaat over tieners en hierdoor voel ik me ook meer aangesproken. Ik vind het interessant om te lezen wat ouders er aan doen om hun kinderen te beschermen. De tijd dat het zich afspeelt is nu. Dat merk je vooral aan het apparatuur dat ze gebruiken. Ik merk toch dat ik boeken die ouder zijn niet fijn vind om te lezen. Ik kom niet goed door het verhaal. Dit komt vaak door het woordgebruik. Dit boek is van mijn tijd, woorden die ik ken en situaties die ik me kan voorstellen. Er zijn veel personages. Ze zijn allemaal anders. Dit spreekt mij erg aan omdat je dan veel typetjes hebt. Paul moppert veel en kan agressief overkomen. Claire, zijn vrouw, daarentegen is erg lief en heeft alles over voor haar man en zoon. Ze heeft veel goede eigenschappen. Serge, de broer van Paul, is dan weer een heel erg simpel persoon. Hij vindt zichzelf heel wat. Dit zijn kleine voorbeelden van de verschillende personages. Je krijgt steeds weer met een andere manier van kijken te maken. Om een vergelijking te maken tussen Het gouden ei en Het diner is een goed voorbeeld het vertelperspectief. In Het gouden ei is namelijk de auteur die verteld en in Het diner de hoofdpersoon Paul. Ik vind beide manieren van schrijven leuk, maar als het vanuit een ik-persoon is geschreven trekt het mij meer aan. Vanuit een ik-persoon maak je helemaal mee wat die persoon meemaakt. Ik kijk in dit geval door de ogen van Paul. Alles in het boek wordt duidelijk omschreven. In het begin wordt het restaurant zo duidelijk beschreven. Het personeel wat er rondloopt. De keuken, de tafel. Als dat wordt gedaan in een boek ga ik er in mijn hoofd een beeld bij schetsen en zie ik ook alles bewegen en vormt het verhaal zich helemaal. Als dat gebeurd bij mij tijdens het lezen zit ik er helemaal in. Als al deze punten in een boek zitten spreekt een boek mij aan. In dit geval Het diner.

8 Dit komt door de manier van schrijven, de tijd waarin het geschreven is en het onderwerp. Normaal gesproken vind ik boeken waarin iets spannends gebeurd, zoals in Het gouden ei, veel leuker. Dat trekt mij namelijk meer aan, omdat ik wil weten wat er gaat gebeuren. Maar in dit geval was dat niet zo. De manier van schrijven: het boek is makkelijk geschreven. Geen moeilijke woorden. Wel lange zinnen, waar ik eigenlijk niet zo van hou omdat een boek al snel langdradig wordt daardoor. In dit boek had ik daar niet zo veel last van. Ik las er eigenlijk sneller doorheen. Ik vind het ook heel leuk wat de schrijver heeft

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag door M. 1602 woorden 29 oktober 2014 4,8 11 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag door een scholier 2574 woorden 7 maart 2011 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door een scholier 2068 woorden 30 maart keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands

5,5. Boekverslag door een scholier 2068 woorden 30 maart keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands Boekverslag door een scholier 2068 woorden 30 maart 2009 5,5 171 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Methode Nederlands Laagland Beschrijvingsopdracht

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 2587 woorden 14 juni 2018 6,5 1 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

4,4. Boekverslag door een scholier 2050 woorden 3 oktober keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands

4,4. Boekverslag door een scholier 2050 woorden 3 oktober keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands Boekverslag door een scholier 2050 woorden 3 oktober 2011 4,4 31 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands 1 Primaire gegevens Titel: Het Diner Schrijver:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 3201 woorden 7 oktober keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands

Boekverslag door een scholier 3201 woorden 7 oktober keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands Boekverslag door een scholier 3201 woorden 7 oktober 2009 7 607 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Het diner, Herman Koch 1. Samenvatting Paul

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door B woorden 30 november keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands.

6,2. Boekverslag door B woorden 30 november keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands. Boekverslag door B. 2369 woorden 30 november 2014 6,2 7 keer beoordeeld Auteur Herman Koch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Methode Laagland Het Diner Titelbeschrijving Herman

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1721 woorden 28 maart 2009 5,2 9 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

4,2. Boekverslag door een scholier 2025 woorden 20 april keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands

4,2. Boekverslag door een scholier 2025 woorden 20 april keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands Boekverslag door een scholier 2025 woorden 20 april 2016 4,2 9 keer beoordeeld Auteur Herman Koch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Boekverslag Het diner- Herman Koch Anna-Fien

Nadere informatie

5,3. Boekverslag door een scholier 2624 woorden 10 januari keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

5,3. Boekverslag door een scholier 2624 woorden 10 januari keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 2624 woorden 10 januari 2002 5,3 51 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands Ik

Nadere informatie

H3T3. Het Diner. Thijs Waanders. Het Diner. Het Assink Lyceum Thijs Waanders H3T3 Nederlands

H3T3. Het Diner. Thijs Waanders. Het Diner. Het Assink Lyceum Thijs Waanders H3T3 Nederlands Het Diner Thijs Waanders H3T3 Het Diner Het Assink Lyceum Thijs Waanders H3T3 Nederlands Inhoud Zakelijke gegevens over het boek... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 4 Leeservaringen...

Nadere informatie

Mijn eerste reactie Ik heb dit boek gekozen, op aanraden van een vriendin. Zij vertelde mij dat als ik een spannend boek zocht, ik deze moest lezen.

Mijn eerste reactie Ik heb dit boek gekozen, op aanraden van een vriendin. Zij vertelde mij dat als ik een spannend boek zocht, ik deze moest lezen. Boekverslag door een scholier 1811 woorden 16 januari 2002 7,3 907 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door M woorden 9 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands.

6,2. Boekverslag door M woorden 9 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands. Boekverslag door M. 2523 woorden 9 juni 2013 6,2 20 keer beoordeeld Auteur Herman Koch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Motivatie Een belangrijke reden

Nadere informatie

5,7. Bijlage 2: Het leesverslag. Boekverslag door een scholier 3179 woorden 10 december keer beoordeeld

5,7. Bijlage 2: Het leesverslag. Boekverslag door een scholier 3179 woorden 10 december keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 3179 woorden 10 december 2009 5,7 98 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Bijlage 2: Het leesverslag Beantwoord

Nadere informatie

6,7. Boekverslag door een scholier 2560 woorden 10 april keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

6,7. Boekverslag door een scholier 2560 woorden 10 april keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 2560 woorden 10 april 2001 6,7 527 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands GENRE:

Nadere informatie

4,8. Boekverslag door A woorden 1 december keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands.

4,8. Boekverslag door A woorden 1 december keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands. Boekverslag door A. 3604 woorden 1 december 2012 4,8 15 keer beoordeeld Auteur Herman Koch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Primaire gegevens Herman Koch, Het Diner, Anthos,

Nadere informatie

-Korte motivatie voor de boekkeuze. -Eerste persoonlijke reactie. -Korte samenvatting van de inhoud

-Korte motivatie voor de boekkeuze. -Eerste persoonlijke reactie. -Korte samenvatting van de inhoud Boekverslag door een scholier 2025 woorden 15 mei 2001 7 394 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands 1. Beschrijvingsopdracht

Nadere informatie

5.2. Boekverslag door C woorden 1 april keer beoordeeld. Nederlands

5.2. Boekverslag door C woorden 1 april keer beoordeeld. Nederlands Boekverslag door C. 2494 woorden 1 april 2015 5.2 70 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding Voor Nederlands kregen we de opdracht een filmverslag te maken over de film: Het Diner. We keken drie lessen

Nadere informatie

Het Gouden Ei Prometheus 1 e Druk, 1984

Het Gouden Ei Prometheus 1 e Druk, 1984 1. Zakelijke gegevens Titel Uitgever Druk Aantal Bladzijden 97 Genre Auteur Ondertitel Motto Het Gouden Ei Prometheus 1 e Druk, 1984 Thriller Roman, Psychologische roman, Tim Krabbé Het boek heeft geen

Nadere informatie

Lesbrief. Het diner Herman Koch

Lesbrief. Het diner Herman Koch Lesbrief Het diner Herman Koch Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door Jona 2848 woorden 10 oktober 2017 5,6 3 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag door A. 2360 woorden 17 april 2017 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Verwachtingen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag door D. 1989 woorden 16 juni 2013 6,2 24 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands HET

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands Het gouden ei/the Vanishing

Filmverslag Nederlands Het gouden ei/the Vanishing Filmverslag Nederlands Het gouden ei/the Vanis Filmverslag door een scholier 1883 woorden 11 juni 2006 6,2 121 keer beoordeeld Vak Nederlands Film / boek verslag Uiterlijke kenmerken 1. Titel: the Vanis

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1531 woorden 22 juni 2001 6,7 28 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Algemene informatie Ik heb voor deze drie boeken gekozen, omdat de onderwerpen me erg aanspraken. Ik vond de inhoud van het boek interessant,

Algemene informatie Ik heb voor deze drie boeken gekozen, omdat de onderwerpen me erg aanspraken. Ik vond de inhoud van het boek interessant, Algemene informatie Ik heb voor deze drie boeken gekozen, omdat de onderwerpen me erg aanspraken. Ik vond de inhoud van het boek interessant, waardoor ik ben begonnen met het lezen van de boeken. Ik heb

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De oesters van Nam Kee door Kees van Beijnum

Boekverslag Nederlands De oesters van Nam Kee door Kees van Beijnum Boekverslag Nederlands De oesters van Nam Kee door Kees van Beijnum Boekverslag door L. 1855 woorden 19 oktober 2016 4 3 keer beoordeeld Auteur Genre Kees van Beijnum Psychologische roman Eerste uitgave

Nadere informatie

Dit boek gaat over een meisje dat Sabine heet. Na een jaar een burn-out te hebben gehad, gaat ze terug naar haar

Dit boek gaat over een meisje dat Sabine heet. Na een jaar een burn-out te hebben gehad, gaat ze terug naar haar Boekverslag door Imane 1961 woorden 7 mei 2018 5,5 2 keer beoordeeld Auteur Jan & Sanne Terlouw Genre Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Imane Ben Ali H4D

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

6,4. Boekverslag door Soof 2914 woorden 8 januari keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands. Het Diner.

6,4. Boekverslag door Soof 2914 woorden 8 januari keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands. Het Diner. Boekverslag door Soof 2914 woorden 8 januari 2017 6,4 6 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Het Diner Herman Koch Titelbeschrijving De auteur

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag door M. 2862 19 juni 2014 5,6 5 keer beoordeeld Auteur Herman Koch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands 1. Herman

Nadere informatie

4,2. Boekverslag door J woorden 25 mei keer beoordeeld. Auteur: Tim Krabbé

4,2. Boekverslag door J woorden 25 mei keer beoordeeld. Auteur: Tim Krabbé Boekverslag door J. 2182 woorden 25 mei 2015 4,2 8 keer beoordeeld Auteur Tim Krabbé Genre Avonturenroman, Psychologische roman, Thriller & Detective Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1585 woorden 4 april 2001 5,4 12 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei

Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei 13-5-2014 Julia Blokhorst 3T2 Mv. Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Het gouden ei B. Naam van de auteur Tim Krabbé C. Naam van de uitgever, jaar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag door een scholier 1973 woorden 25 juni 2007 7,5 11 keer beoordeeld Auteur Genre Unni Lindell Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Het meisje in mijn hoofd. De schrijfster van het boek is Sofie van Gelder. De uitgever

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag door een scholier 1923 woorden 14 december 2006 7,6 91 keer beoordeeld Auteur Genre Lonneke van Asseldonk Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug Groep zeven slaat terug Zwg door Jessica Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 02 June 2014 Auteur Jacques Vriens Genre Jeugdboek, Kinderboek Eerste uitgave 2005 Pagina's 174 Flaptekst De meester van groep

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april 2004 6,2 299 keer beoordeeld Auteur Genre Erik Hazelhoff Roelfzema Biografie, Oorlogsroman Eerste uitgave 1970 Vak Nederlands 3. Verantwoording keuze

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik ook van jou door Ronald Giphart

Boekverslag Nederlands Ik ook van jou door Ronald Giphart Boekverslag Nederlands Ik ook van jou door Ronald Giphart Boekverslag door een scholier 1857 woorden 14 januari 2002 6,3 62 keer beoordeeld Auteur Genre Ronald Giphart Liefdesroman, Psychologische roman

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kerst en andere liefdesverhalen door Kristien Hemmerechts

Boekverslag Nederlands Kerst en andere liefdesverhalen door Kristien Hemmerechts Boekverslag Nederlands Kerst en andere liefdesverhalen door Kristien Hemmerechts Boekverslag door een scholier 2309 woorden 20 december 2004 5,9 8 keer beoordeeld Auteur Genre Kristien Hemmerechts Kort

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Toen kwam moeder met een mes door Nicolien Mizee

Boekverslag Nederlands Toen kwam moeder met een mes door Nicolien Mizee Boekverslag Nederlands Toen kwam moeder met een mes door Nicolien Mizee Boekverslag door een scholier 1553 woorden 26 september 2004 6,5 48 keer beoordeeld Auteur Genre Nicolien Mizee Psychologische roman

Nadere informatie

Het Gouden Ei. Tim Seerden. Tim Krabbé. Uitgeverij Prometheus

Het Gouden Ei. Tim Seerden. Tim Krabbé. Uitgeverij Prometheus Het Gouden Ei Tim Seerden Tim Krabbé Uitgeverij Prometheus 1 Inhoudsopgave - Informatie over de schrijver Pagina 3 - Titel en ondertitel Pagina 4 - Genre Pagina 5 - Hoofdpersonages Pagina 6 - Verhaalopbouw

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1653 woorden 28 november 2001 7 232 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gegevens:

Nadere informatie

Boekverslag door M woorden 29 februari keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands

Boekverslag door M woorden 29 februari keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Nederlands Boekverslag door M. 3002 woorden 29 februari 2012 7 30 keer beoordeeld Auteur Genre Herman Koch Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Bibliografische gegevens Titel: Het Diner Schrijver:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag door een scholier 1651 woorden 14 maart 2004 5,5 22 keer beoordeeld Auteur Genre Maarten 't Hart Novelle Eerste uitgave 2003 Vak

Nadere informatie

Zwg door Jessica Zeker Weten Goed. Zeker Weten Goed. 02 July Avonturenroman, Jeugdboek Eerste uitgave. Flaptekst. Eerste zin.

Zwg door Jessica Zeker Weten Goed. Zeker Weten Goed. 02 July Avonturenroman, Jeugdboek Eerste uitgave. Flaptekst. Eerste zin. Zwg door Jessica Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 02 July 2014 Auteur Jacques Vriens Genre Avonturenroman, Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Flaptekst De oude ober Goemie werkt veertig jaar in het hotel.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag door een scholier 2047 woorden 12 oktober 2004 7,8 25 keer beoordeeld Auteur Genre Kees van Kooten Komedie Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag door een scholier 1428 woorden 4 december 2003 8,4 8 keer beoordeeld Auteur Margaret Willey Eerste uitgave 1983 Vak Engels A)

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door A. 2114 woorden 15 september 2014 3,7 10 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1878 woorden 12 december 2006 8 10 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004

Nadere informatie

Het leesspel Voorbereiding: Doel van het spel: Het spel:

Het leesspel Voorbereiding: Doel van het spel: Het spel: Het leesspel Dit spel is gebaseerd op vragen over boeken zoals weergegeven in het boekje Vertel eens van Aiden Chambers en op vragen over boeken uit het boek Open Boek van Jos Walta. Voorbereiding: Kopieer

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag door een scholier 1480 woorden 25 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Genre Anke de Vries Jeugdboek Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag door een scholier 1456 woorden 5 januari 2002 7,7 264 keer beoordeeld Auteur Genre Zohra Zarouali Sociale roman Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

Boekverslag Engels Genesis and catastrophe, a true story door Roald Dahl

Boekverslag Engels Genesis and catastrophe, a true story door Roald Dahl Boekverslag Engels Genesis and catastrophe, a true story door Roald Dahl Boekverslag door een scholier 1232 woorden 12 juni 2002 6,4 89 keer beoordeeld Auteur Genre Roald Dahl Kort verhaal Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het diepe water door Felix Thijssen

Boekverslag Nederlands Het diepe water door Felix Thijssen Boekverslag Nederlands Het diepe water door Felix Thijssen Boekverslag door een scholier 1642 woorden 24 oktober 2006 6,3 5 keer beoordeeld Auteur Genre Felix Thijssen Thriller & Detective Eerste uitgave

Nadere informatie

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook.

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook. Praten over boeken Kaartjes van iden hambers Handleiding bij onderstaande kaartjes: llereerst treft u een aantal pagina s aan met kaartjes met vragen. Deze zijn per categorie ingedeeld. -vragen: Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Bella Italia door Suzanne Vermeer

Boekverslag Nederlands Bella Italia door Suzanne Vermeer Boekverslag Nederlands Bella Italia door Suzanne Vermeer Boekverslag door Mariët 1607 woorden 6 juni 2017 8,3 6 keer beoordeeld Auteur Genre Suzanne Vermeer Whodunit, Thriller & Detective Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het schnitzelparadijs door Khalid Boudou

Boekverslag Nederlands Het schnitzelparadijs door Khalid Boudou Boekverslag Nederlands Het schnitzelparadijs door Khalid Boudou Boekverslag door een scholier 2326 woorden 16 mei 2010 5,1 10 keer beoordeeld Auteur Genre Khalid Boudou Jeugdboek, Psychologische roman,

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands.

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boekverslag door I. 1450 woorden 20 juni 2013 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Inleiding Ik heb voor het

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Early Adolescent Temperament Questionnaire Revised (kindversie) Original author: Ellis & Rothbart Translated by: Rothbart & Hartmann Date version:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2562 woorden 10 april 2001 6,6 86 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Hoofdpersonen: Rex, Saskia (de persoon die ontvoerd wordt), Lieneke (na Saskia de vriendin van Rex) en Lemorne (de ontvoerder)

Hoofdpersonen: Rex, Saskia (de persoon die ontvoerd wordt), Lieneke (na Saskia de vriendin van Rex) en Lemorne (de ontvoerder) Boekverslag door een scholier 2636 woorden 28 november 2006 6,6 45 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands

Nadere informatie

Treinreis. Treinreis. situatie

Treinreis. Treinreis. situatie Treinreis Lees de situatie in het kader en lees bij Kennis over roken de Redenen om wel of niet te gaan roken. Bedenk nu zelf een situatie en speel de situatie. Treinreis twee broers/zussen of broer en

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Schuld Mel Wallis de Vries

Schuld Mel Wallis de Vries Schuld Mel Wallis de Vries Gemaakt door: Daniëlle Star Datum: 4 maart 2019 Het Boek schuld heeft de genre Jeugdthriller omdat er heel erg veel spanning in terugkomt en er woorden in het boek schuld moorden

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ohi, hoho, bang, bang of Het lied van de vrijheid door Remco Campert

Boekverslag Nederlands Ohi, hoho, bang, bang of Het lied van de vrijheid door Remco Campert Boekverslag Nederlands Ohi, hoho, bang, bang of Het lied van de vrijheid door Remco Campert Boekverslag door een scholier 1028 woorden 22 januari 2002 4,6 25 keer beoordeeld Auteur Genre Remco Campert

Nadere informatie

Na een tijdje staat ineens Dixie voor de deur van het restaurant. Dixie is het dochtertje van Gilles dat hij gekregen

Na een tijdje staat ineens Dixie voor de deur van het restaurant. Dixie is het dochtertje van Gilles dat hij gekregen Het hemelse gerecht Zwg door Jessica Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 06 March 2015 Auteur Renate D Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1990 Uitgever Contact Pagina's 181 Flaptekst Het verbaast

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni 2009 6,2 609 keer beoordeeld Auteur Genre Joyce Pool Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands B.1 Tijdens een schooluitstap in Londen raken Jamal

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch

Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag Nederlands Het diner door Herman Koch Boekverslag door O. 2653 woorden 5,5 7 keer beoordeeld 7 juni 2017 Auteur Herman Koch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Oliver

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens door Anne Winkels Boekverslag door een scholier 2125 woorden 12 oktober 2011 8 8 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Winkels Jeugdboek Eerste uitgave 2005

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag door een scholier 1705 woorden 29 juli 2006 6,2 13 keer beoordeeld Auteur Genre Aart van der Leeuw Liefdesroman Eerste uitgave

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kaj door Ronald Westerbeek

Boekverslag Nederlands Kaj door Ronald Westerbeek Boekverslag Nederlands Kaj door Ronald Westerbeek Boekverslag door een scholier 2100 woorden 3 november 2007 6,5 8 keer beoordeeld Auteur Genre Ronald Westerbeek Novelle Eerste uitgave 1998 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag door een scholier 1818 woorden 17 januari 2005 7,2 43 keer beoordeeld Auteur Genre Karin Hilterman Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Klas: 3t1. Leraar: Owel

Klas: 3t1. Leraar: Owel Van: Xavier de Vries (xavierdevries@hotmail.com) Verzonden: vrijdag 17 januari 2014 22:18:22 Aan: Xavier de Vries (xavierdevries@hotmail.com) Mijn fictiedossier Naam: xavier de vries Klas: 3t1 Leraar:

Nadere informatie