We kunnen terecht trots zijn op het behaalde tweede luik van het logo. We hebben van de commissie een zeer mooie evaluatie gekregen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We kunnen terecht trots zijn op het behaalde tweede luik van het logo. We hebben van de commissie een zeer mooie evaluatie gekregen."

Transcriptie

1 t Sterappeltje Nieuwsbrief nr. 3 Mos-Nieuws Mos Nieuws. We kunnen terecht trots zijn op het behaalde tweede luik van het logo. We hebben van de commissie een zeer mooie evaluatie gekregen. Ik wil langs deze weg onze groene ridders feliciteren voor de manier waarop onze school de mos werking heeft aangepakt. Een greep uit de acties ; voedselteams, de kriebeltuin, het blote voetenpad, de trollen sneukeltocht, de ecosmos. De vernieuwing en de dynamiek die hier vanuit ging, heeft iedereen die bij de school betrokken is, bemost, van de allerkleinsten tot onze ouders. Het is de bedoeling dat we dit schooljaar onze MOS- PLANNEN verder uitwerken en verdiepen. Zo zie je maar, wat je aandacht geeft groeit. De logo-uitreiking heeft plaats op woensdag 24 oktober. WE ZULLEN ER ZIJN!! Als het kriebelt op mijn hoofd Wij willen hier over praten zonder taboe. Luizen hebben niks te maken met hygiëne, het ene kind is gevoeliger dan het andere, het is gewoon belangrijk dat elke ouder het snel signaleert zo dat de school en ook andere ouders snel kunnen ingrijpen. De hele uitgewerkte procedure staat uitgeschreven in het schoolreglement, toch voorzien wij nog enkele acties vanuit de school.

2 De kinderverzorgster gaat op regelmatige basis EN ZEKER na elke schoolvakantie alle kindjes controleren. We blijven de besmette kindjes controleren tot ze van de vervelende beesten verlost zijn. We gaan er op letten dat mutsen en sjaals niet te dicht bij elkaar hangen, we wisselen geen haarspeldjes en kammen uit Een tip ; etherische olie van lavendel zou een preventief middeltje zijn dat ook nog plantaardig is. LUIZEN OP SCHOOL LOS JE PAS OP ALS IEDEREEN ZIJN VERANTWOORDELIJKHEID NEEMT. Prettig weekend Christine Sterappelbabbel Op maandag 24 september 2012 om 19u30 kan u samen met ons komen brainstormen over allerlei projecten die we dit schooljaar gaan uitwerken. Iedereen van harte welkom!! Klingse boscross Zoals u reeds vernomen heeft, organiseert men zondag 30 september 2012 de Klingse Boscross. De inschrijvingen moesten ten laatste binnen zijn donderdag 20 september. Voor wie zijn sportieve benen niet kan tegenhouden, kan u ons maandag 24 september nog een laatste inschrijving geven. Strapdag- Sing for the climate Vandaag,vrijdag 21 september, hebben we onze jaarlijkse strapdag gehouden. We zijn met de fiets of te voet naar school gekomen. We hebben allerlei leuke opdrachten gedaan. Een verkeersquiz, een lesje gezonde lucht en een activiteit Is mijn fiets in orde?. Na de speeltijd hebben we met de lagere school een marathon gehouden. We moesten samen 42 km afleggen. Het is ons gelukt! Zelfs meer dan dat. We hebben samen 84 km afgelegd! Als dat geen prestatie is om fier op te zijn. Knap hoor sterappels!!!!!!

3 Na afloop hebben we gezongen en gerinkeld met onze fietsbel op het lied Sing for the climate. Het resultaat kan u bewonderen op de website van Sing for the climate Als MOS-school mocht dit zeker niet ontbreken. Dank aan al onze ouders voor hun inspanningen rond milieu en deze stap- en trapdag. Onze piepkuikens en kuikens Knuffels zijn lief, zacht, luisteren naar alles wat we zeggen, Reden genoeg dus om eens kennis te maken met de knuffels van de kuikentjes! Op maandag bracht Lobke haar knuffel mee naar de klas. Ze toonde haar eendje aan de kindjes en wou weten of zij ook een knuffel hadden. En ja hoor alle knuffels kwamen tevoorschijn. Ook de juf had een hele zak vol knuffels mee. Er waren grote knuffels, kleine knuffels, lieve knuffels, gewoon heel veel knuffels bij elkaar! We vertelden over onze knuffel en leerden elkaars knuffel kennen. Nadien gingen de kleuters aan het spelen in de hoekjes met of zonder hun knuffel. In de namiddag werd er flink gesport met juf Lotje!

4 Dinsdag gingen we naar de snoezelruimte om te luisteren naar het verhaaltje het grote knuffelfeest. We speelden allerlei spelletjes met onze knuffel, maakten verschillende puzzels en speelden een knuffellottospel! Woensdag leerden we een liedje over een beertje (zie liedjes-en versjesboekje). We leerden beren rangschikken van klein naar groot en maakten nadien een plakwerk. En we maakten ook nog een leuke knuffelkroon! Op donderdag leerden we een versje over een knuffeltje. Wat konden we er al flink de bewegingen bijdoen.

5 Na de speeltijd gingen we turnen, we deden een reis rond de wereld met onze knuffel en dansten op snuffeltje.

6

7 In de namiddag mochten we samen met de kikkers en de giraffen in beide klasjes spelen! Volgende week knuffelen we nog even verder. Vele knuffels van Wendy en de kuikentjes Onze kikkers en giraffen Dag mama s en papa s van die liefste kikkers en giraffen Vorige week gaf meneertje kok ons de opdracht een eigen restaurantje te openen in de klas. We zijn er toen meteen voor gegaan en hebben dat deze week verder gezet. En het is helemaal gelukt! Meneertje kok hebben we gelukkig gemaakt. We leerden lopen met een plateau, maakten onderleggers, speelden een restaurantspel, Woensdag hebben we hele lekkere koekjes gebakken. Daar hebben we donderdag tijdens de film Ratatouille nog van kunnen smullen! Deze week was mijn laatste weekje in de kikker en giraffenklas en ik wens juf Annabel het beste toe voor de komende maanden! Groetjes juf Sophie Onze vlinders Wat leek dit een kort weekje Of was het omdat ze zo goedgevuld was, dat het zo voorbij gevlogen is. Hieronder een verslag: Maandag: de start van de week is altijd een beetje druk. Alle pakketten van de vorige week worden opgehaald en de nieuwe pakketten moeten worden uitgedeeld. We zitten al aan weekpakket 3 (en vanaf maandag al nummer 4), een oranje pakket. In de vlinderklas werken we met kleurtjes. We beginnen met een wit pakket de eerste week, dan volgt een geel, een oranje, een rood, een groen en als zesde een blauw pakket. Wanneer we deze 6 hebben gemaakt is het tijd voor een herhaling- en toetsenweek. Op deze manier kunnen de kids zelf de planning een beetje volgen. Kleurtjes zeggen nog net iets meer dan cijfertjes, hé.

8 Dinsdag: een korte voormiddag, want we gingen voor de eerste keer zwemmen. Voor sommigen een feest, anderen waren dan weer niet zo happy dat ze mochten gaan zwemmen. In het zwembad werden dan de eerste testjes afgenomen en al enkele van mijn vlinders mogen doorschuiven naar de groene badmutsen. Hiep, hiep, hiep, hoera! Woensdag: een gewone werkdag We vlogen er vandoor en de rekenpakketten kwamen voller en voller te staan. Donderdag: vandaag was het in de namiddag het eerste atelier! Hierbij worden alle kinderen van de lagere school door elkaar gemixt en vormen ze drie groepen met alle verschillende leeftijden door elkaar. Elk kind kiest uit één van de drie ateliers die Greet, Vanessa en ik in elkaar steken. Vandaag gingen alle ateliers rond geluid. Onze groep maakte een geluidenverhaal Prachtig om te zien hoe inventief kinderen kunnen zijn! En dan hebben we ook vrijdag nog: de strapdag!!! We zijn begonnen met een oefenmoment om rond de middag met de hele school een ring for the climate te doen. Dit is een sing for the climate, met ondersteuning van een fietsbellenorkest. Jaja, ook de sterappel laat zich horen voor het klimaat!!! Duim omhoog, iedereen!!! Ook deze voormiddag liepen en trapten we zoveel mogelijk kilometers bij elkaar om samen aan een volledige milieuvriendelijke marathon te komen. Dat wil dus zeggen, de volle 42 kilometer Klinkt straf, maar toch kregen wij dat voor elkaar!!! Zoals ik dus al zei: Wat leek dit een kort weekje Of was het omdat ze zo goedgevuld was?! Groetjes en een prettig weekend, Emma, Nick en de vlinders Onze leeuwen Leeuwennieuws: Onze grootse plannen om naar Planckendael te gaan krijgen meer en meer vorm. We bereidden ons deze week voor om echte dierenkenners te worden: we

9 maakten verschillende dieren-identiteitskaarten, tekenden het eerste ontwerp van ons dier en leerden de verschillende klassen kennen. Ook taal- en rekenoefeningen kregen een dieren-make-over. Een schaap blaat, een geit mekkert, een ezel balkt Maar hoe heet nu weer het mannetje van een konijn? Inderdaad, een rammelaar! De verdubbeling van de medeklinker bij een korte klank werd aangeleerd met de KATTEN-regel, alweer een dier! Dinsdag gingen we de eerste keer terug zwemmen Let op dat jullie steeds in orde zijn met het zwemgerief, zwemmen is een verplichte klasactiviteit! Op donderdag duurde ons kringmoment wel iets langer Zien jullie hoe dat kwam? Juist! De mama van Magalie verheugde ons met een bezoekje van Cartouche, een chocoladebruine Labrador! Wat een lieve hond! De leeuwen waren dolenthousiast en stelden honderduit vragen over de verzorging, de leeftijd, grootte, voeding, vriendschap en bovenal knuffelden ze Cartouchke helemaal plat! De leeuwen willen hem graag adopteren als klashuisdier Maar ik vrees dat dit toch een beetje moeilijk wordt.

10 De voorlaatste donderdag van elke maand werken we klasdoorbrekend in knutselgroepen. Dit schooljaar zullen we dankzij financiële ondersteuning van het dynamo2-project de snoezelruimte verder uitwerken: de knutselateliers zullen vooral in het teken staan van de zintuigen. Eén van de werkgroepjes vandaag luisterden naar kikkerconcerten en vogelgefluit voor ze aan de slag gingen met klei Volgende week maandag en dinsdag bouwen we onze leefgroep om tot kookeiland. We bakken cakejes en wafels, koken heerlijke soep van pompoenen en

11 courgetten en verwachten massaal veel bestellingen! Geniet van jullie weekend! Greet en de leeuwen Grrrrraauw Onze bevers Wat hebben we deze week weer veel gedaan! De kinderen zijn in groepjes hun vragen over de dierenwereld aan het oplossen. Ze maken een mooie affiche en brengen volgende week het project naar voor. We zijn alvast benieuwd wat we van elkaar kunnen leren. Volgende week gaan we ook de handen uit de mouwen steken. Zoals u verder kan lezen, gaan we bakken en koken om een beetje geld te verdienen. Het is een leerrijke, maar toch wel dure schooluitstap. Zo kunnen we onze uitstap financieel mee ondersteunen. Donderdag was het eerste atelier. Onze ateliers staan in het teken van zintuigen. We hebben onze oortjes eens goed laten werken. We leerden werken met onze eigen stem, improviseren en experimenteren met muziekinstrumenten. Het was een superleuk klankbad.

12 Extra projectnieuws! Geachte ouders, Wij zijn de leerlingen van de leeuwen- en de beverklas. Als project hadden we per toeval hetzelfde project gekozen. Hoe is de indeling van het dierenrijk? voor de derde graad en Hoe kunnen we echte dierenkenners worden? voor de tweede graad. We zouden graag naar het dierenpark Planckendael gaan. We hadden wel een probleem. Een project moet betaalbaar zijn! We kwamen uit op een bedrag van 20 euro per kind( bus, boot en entree). Dus begonnen we te denken. Hoe kunnen we toch ons doel bereiken op een realistische manier? Gewoon geld vragen aan de ouders is niet hoe het in het echte leven gaat. We willen zelf wat centjes verdienen door een actie te organiseren. Op deze manier kunnen we de prijs drukken voor onze uitstap. We zijn ervan overtuigd dat wij op jullie enthousiaste medewerking mogen rekenen, zodat deze verkoop een groot succes zal worden. Praktische informatie: Elke leerling krijgt een blad mee, waarop hij/zij de naam en adres van de koper vermeldt + welke bestelling. Indien je blad vol is, geen probleem, vraag gerust een nieuw blad aan Greet of Vanessa. De losse strookjes kan je invullen en afgeven aan de mensen die iets gekocht hebben, zo hebben zij ook een bewijs. Verkoop van 20 september tot 25 september Gelieve de verkooplijsten ten laatste binnen te brengen op dinsdag 25 september 2012.

13 Wat bieden wij aan? 1. Lekkere verse wafeltjes Cupcakes 4 3. Mooi wintervast plantje 5 4. Pompoensoep (1liter) 3 5. Courgettesoep (1 liter) 3 Alvast bedankt. Vriendelijke groeten, De leerlingen van de leeuwen- en beverklas. Greet en Vanessa Gemeenschapsonderwijs De Sterappel Naam en adres van de koper: Wat heb ik besteld?..x wafeltjes..x cupcakes..x plantje..x pompoensoep ( 1liter) x courgettesoep ( 1 liter) Levering dinsdag 25/09 en woensdag 26/09 Het pakket werd verkocht door: Ik heb.. betaald Dit exemplaar is voor de koper Alvast bedankt! Nieuwstraat Sint-Gillis-Waas

14 .. Gemeenschapsonderwijs De Sterappel Nieuwstraat 6 Naam en adres van de koper: Wat heb ik verkocht?..x wafeltjes..x cupcakes..x plantje 9170 Sint-Gillis-Waas x pompoensoep (1 liter)..x courgettesoep ( 1 liter) Levering dinsdag 25/09 en woensdag 26/09 Het pakket werd verkocht door: Ik heb.. ontvangen Dit exemplaar is voor de verkoper HIEPERDEPIEPERDEPIEP Graag willen wij een dikke proficiat wensen aan onze jarige! Mathieu

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick t Sterappeltje Nieuwsbrief 2011-2012 nr. 27 Werk aan de winkel! We kunnen terug heel wat gratis verf krijgen van Levis! Wie dus één van de volgende weken aan het schilderen slaat kan ons dus ook een handje

Nadere informatie

Het kriebelt op mijn hoofd... De piepkuikens en kuikens

Het kriebelt op mijn hoofd... De piepkuikens en kuikens t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 5 Het kriebelt op mijn hoofd... Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld, blijven we de kriebelbeesten hardnekkig opsporen. Dit om ze zo snel mogelijk te verbannen.

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Maandag 12 november is het geen school. Geniet dus van een extra lang weekend.

Maandag 12 november is het geen school. Geniet dus van een extra lang weekend. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 9 NIET VERGETEN!!!!! Maandag 12 november is het geen school. Geniet dus van een extra lang weekend. Trollentocht Zoals reeds meermaals gezegd, gaan we op vrijdag

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Onze piepkuikens en kuikens

Onze piepkuikens en kuikens t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 19 Sterappelbabbel.babbel.babbel. Zin in een gezellige babbel? Kom dan zeker langs woensdag 6 maart om 19u30 in de vlinderklas. Iedereen is welkom! Hopelijk tot

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Prettige vakantie! Betaling openstaande facturen. http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE

Prettige vakantie! Betaling openstaande facturen. http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Prettige vakantie! Onze eerste twee maanden zijn reeds voorbij. De tuin toont reeds zijn mooiste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Data om te onthouden !!NIET TE VERGETEN!! Meester Nick trouwt!!!

Data om te onthouden !!NIET TE VERGETEN!! Meester Nick trouwt!!! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Data om te onthouden Onze schoolreis op 25/06 Het oudercontact en de proclamatie

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Deze week konden we dus nog enkele dingen afwerken van ons vliegen en begonnen we ijverig aan ons geschenkje voor mama.

Deze week konden we dus nog enkele dingen afwerken van ons vliegen en begonnen we ijverig aan ons geschenkje voor mama. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 26 Attentie Attentie : Beestjesalarm! Er zijn terug beestje gesignaleerd op sommige hoofdjes. Gelieve uw kind te controleren en indien nodig te behandelen. De nat-kam

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 19 en 20

Het klasnieuws: week 19 en 20 Het klasnieuws: week 19 en 20 Ditjes en datjes Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag 13 februari: dikke truiendag Woensdag 25 februari: kleuterglibberen in Finlandia. Zaterdag 28 februari: kinderfuif

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Week van 22 februari tot 26 februari 2016

Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Project: Maandag: Tijdens het forum van deze week kozen we met de ganse school een nieuw muziekje. Er werden vier liedjes aan ons voorgesteld en er werd vrij unaniem

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 9 Thema: Oranje! Maandag 24 oktober. Vandaag is Milan kapitein. De kleuters vertellen een beetje. Anderen luisteren. Over de brandweer, wordt niks meer gezegd. Voorlopig

Nadere informatie

Wist je dat. Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Nick Sophie - Evy Sabrina Lieve - An Heidi Nancy - Carina Patrick

Wist je dat. Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Nick Sophie - Evy Sabrina Lieve - An Heidi Nancy - Carina Patrick t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 2 Wist je dat het Klingse boscross is op 30 september? Wij nemen deel met onze school! Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Dag van de Sportclub (woensdag 12 september)

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden.

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Week 2 Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. Wat leeft er in klas 1: We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Het lezen gaat vooruit! We kennen nu al 4 woorden

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

Data om te onthouden. Sjaals, mutsen en handschoenen! Ouders gezocht. Toneel. MAILTO:

Data om te onthouden. Sjaals, mutsen en handschoenen! Ouders gezocht. Toneel.  MAILTO: NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Data om te onthouden 13/12/2012 Oudercontact (gelieve de briefjes voor het oudercontact tijdig in

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas:

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas: NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas: Hallo mama en papa, Op maandag begonnen de

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas Hallo mama en papa, Er rest ons nog slechts

Nadere informatie

Welkom in de rupsenklas!

Welkom in de rupsenklas! Welkom in de rupsenklas! Beste mama en papa, WELKOM IN DE RUPSENKLAS! In deze infobundel zet ik alles even op een rijtje voor de mama s en de papa s. Ook voor jullie zal het een speciale dag worden. Ik

Nadere informatie

De lente is deze week officieel begonnen. Als er nog mensen zijn die willen inschrijven voor de lentebrunch, weten we dit liefst ten laatste maandag!

De lente is deze week officieel begonnen. Als er nog mensen zijn die willen inschrijven voor de lentebrunch, weten we dit liefst ten laatste maandag! t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 22 Schoolnieuws De lente is deze week officieel begonnen dekentjes, veren en een open haard! Als er nog mensen zijn die willen inschrijven voor de lentebrunch,

Nadere informatie

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!!

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E LUIZEN Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen

Nadere informatie

Dag 1 (door Rhune en Ashley) (09/02/09)

Dag 1 (door Rhune en Ashley) (09/02/09) Wij werkten in onze klas twee weken rond het thema Iedereen telt mee! Ben je benieuwd wat wij allemaal hebben gedaan en geleerd? Lees dan snel de verslagjes van onze dagreporters. Dag 1 (door Rhune en

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Goeie afspraken maken goeie vrienden

Goeie afspraken maken goeie vrienden t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 6 Goeie afspraken maken goeie vrienden Beste ouders, Vanaf maandag gaat de voorbewaking en de nabewaking door op de speelplaats voor de kleuterblok. Dit doen we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De laatste maand van dit schooljaar gaat alweer beginnen. Juni wordt een drukke, maar vast ook leuke maand. Nog even extra goed ons best doen voor toetsen, maar ook leuke uitstapjes

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 Juf Sofie, juf Tinne en juf Jana "Liefste mama, weet je hoeveel ik van je hou? Als het kon, van hier tot aan de zon!" We weten nu al zó veel over de lente, maar de zon hebben

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas:

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas: NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Luizen! Er werden hier en daar weer luisjes gesignaleerd. Gelieve jullie kindjes regelmatig te controlen

Nadere informatie

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 10 / 7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 pannenkoeken

Nadere informatie

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs bisdomkaai 1. 9000 gent. telefoon 09 2338532. fax 09 2243060 www.bsdeoogappel.be bs.de.oogappel@pantarhei.be

Nadere informatie

Wensen voor het nieuwe jaar!

Wensen voor het nieuwe jaar! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Wensen voor het nieuwe jaar! Beste ouders, Bij het begin van het nieuwe

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien,

Nadere informatie

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: Dit is mijn lijf Maandag 6 juli: Wie ben ik? We beginnen de vakantie relaxed met yoga en massage. Ook maken we omtrekken van onszelf op het schoolplein. Uiteraard

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Woordje door mevrouw Sas... Nieuwsbrief december 2015 Het is zover. Sinterklaas trekt weer samen met zijn Pieten door de straten. Zou hij langskomen in t Venneke? Vorig schooljaar kreeg elke leerling hier

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 4

Het klasnieuws: week 4 Het klasnieuws: week 4 Ditjes en datjes Maandag 6 oktober: we gaan naar het bos en is er atelier Woensdag 22 oktober: pedagogische studiedag 25 oktober 2 november: herfstvakantie Vrijdag 12 en zaterdag

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie

- we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief.

- we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief. Week van 23 tot 27 januari 2017 Project: ridders en prinsessen - we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief.

Nadere informatie

Het verhaal van Max. Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015

Het verhaal van Max. Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Het verhaal van Max Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015 We brachten het verhaal van Max en de rotsmuizen in een toneel. Of hoe we goed voor onze bol, waarop we leven, moeten zorgen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015)

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) Onze Leon maakt onze meisjes in de klas alvast heel gelukkig. Met deze 2 schminkpoppen kunnen we de schminkhoek zeker uitbreiden! Dank je wel

Nadere informatie

Week van 26 tot 30 juni 2017

Week van 26 tot 30 juni 2017 Week van 26 tot 30 juni 2017 - we de week startten met een verlanglijstje te maken? Wat wilden we deze week echt nog een laatste keer doen in deze week? Tikkertje spelen, met de playmobil en lego spelen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie