Veel gestelde vragen verkiezingen 14 oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen verkiezingen 14 oktober 2018"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen verkiezingen 14 oktober ) Hoe geef je een volmacht? Wat heeft u nodig? U heeft twee documenten nodig om een volmacht te geven: het volmachtformulier A95 waarmee u een volmacht geeft; een attest dat bewijst dat u zelf niet naar het stemlokaal kan gaan. Het type attest hangt af van de reden waarom u een volmacht geeft. De persoon aan wie u de volmacht geeft, is de volmachtkrijger. Zelf bent u de volmachtgever. U geeft de volmacht: door het volmachtformulier in te vullen en het volmachtformulier allebei (zowel volmachtgever als volmachtkrijger) te ondertekenen; het attest bij dit formulier te voegen. Wat moet de volmachtkrijger doen? Op de verkiezingsdag geeft de volmachtkrijger het volmachtformulier en het attest af aan de voorzitter van het stembureau waar de volmachtgever moet stemmen. Hij moet aan de voorzitter ook nog volgende documenten voorleggen: zijn eigen identiteitskaart; zijn eigen oproepingsbrief; de oproepingsbrief van de volmachtgever. Wat als u liever geen volmacht geeft of u te laat bent om dit nog te regelen? De deelname aan de stemming is verplicht. U moet dus een volmacht geven wanneer u zelf niet kan gaan stemmen. U kan de redenen van uw onthouding, met de nodige verantwoording, ook aan de vrederechter meedelen. Als de vrederechter, in overeenstemming met de procureur des Konings, uw redenen gegrond acht, stelt hij geen vervolging in. In uw brief aan de vrederechter noteert u duidelijk uw persoonsgegevens en bij welk stembureau u moet stemmen. Uiteraard voegt u daar een medisch attest bij. U kan ook aan een familielid of vriend vragen om naar het stembureau te gaan waar u moet stemmen, en aan de voorzitter van dat stembureau het volgende af te geven:

2 het bewijs van de reden waarom u niet kan stemmen; een brief waarin u die reden uiteenzet en die u ondertekent. De voorzitter van het stembureau zal die documenten voor verder gevolg aan de vrederechter bezorgen. Link:

3 2) Wanneer kan u bij volmacht stemmen? In bepaalde omstandigheden kan u als kiezer niet zelf naar het stemlokaal gaan om te stemmen. U moet in dat geval een andere kiezer in uw naam laten stemmen door hem een volmacht te geven. U bent de volmachtgever, hij is de volmachtkrijger. Het decreet omschrijft duidelijk wanneer dat kan en wat u daarvoor nodig hebt. Wat heeft twee documenten nodig om een volmacht te geven: Het volmachtformulier A95: zo geeft u een volmacht. Een attest dat bewijst dat u zelf niet naar het stemlokaal kan gaan. Welk attest hangt af van de reden waarom u een volmacht geeft. U kan een volmacht geven in de volgende gevallen: U bent omwille van medische redenen niet in staat om naar het stembureau te gaan of niemand kan u ernaartoe voeren. U voegt dan een medisch attest bij de volmacht. Opgelet: een arts die zelf kandidaat is, mag dat attest niet geven. U bent om beroeps- of dienstredenen in het buitenland. U voegt bij de volmacht een attest van de werkgever met de bevestiging dat u op 14 oktober 2018 om beroeps- of dienstredenen niet kan gaan stemmen. Ook de leden van uw gezin of uw gevolg die met u in het buitenland verblijven, kunnen op basis van dat attest een volmacht geven. U bent in België, maar u moet op de dag van de verkiezingen werken. U voegt dan bij de volmacht een attest van de werkgever met de bevestiging dat u op 14 oktober 2018 om beroeps- of dienstredenen niet kan stemmen. U oefent het beroep van schipper, marktkramer of kermisreiziger uit. U voegt dan bij de volmacht een attest waaruit de uitoefening van uw beroep blijkt. Dat attest (formulier A96b) wordt afgegeven door de burgemeester van de gemeente waar u in het bevolkingsregister bent ingeschreven. Ook de leden van uw gezin die met u samenwonen, kunnen op basis van dat attest een volmacht geven.

4 U verkeert ten gevolge van een rechterlijke maatregel in een toestand van vrijheidsbeneming. U voegt dan bij de volmacht een attest van de directie van de inrichting waar u zich bevindt. In dit geval bent u niet verplicht een volmacht te geven. U kan niet naar het stembureau gaan om redenen in verband met uw geloofsovertuiging. U voegt dan bij de volmacht een attest van de religieuze overheid met de bevestiging dat u op 14 oktober 2018 onmogelijk naar het stembureau kan gaan. U bent student en kan om studieredenen niet naar het stembureau gaan. U voegt dan bij de volmacht een attest van de directie van de instelling waar u studeert. U verblijft tijdelijk in het buitenland om andere redenen dan hierboven vermeld. U voegt dan bij de volmacht een attest van de burgemeester of van zijn gevolmachtigde waarmee deze de onmogelijkheid om op 14 oktober 2018 naar het stembureau te gaan, vaststelt. U vraagt dat attest (formulier A96a) aan bij de burgemeester uiterlijk op 13 oktober Bij uw aanvraag voegt u de nodige bewijsstukken. Als u geen bewijsstukken kan voorleggen, moet u op het formulier A96a een verklaring op erewoord ondertekenen. Link:

5 3) Kan u een volmacht geven om medische redenen? Ja. Als u om medische redenen niet in staat bent om naar het stembureau te gaan of er naartoe gevoerd te worden, kan u een volmacht geven. Wat heeft u nodig om uw volmacht te kunnen geven? U vult dan het volmachtformulier A95 en u voegt daarbij een medisch attest dat bewijst dat u niet kan stemmen. Een arts die zelf kandidaat is, mag dat medisch attest niet geven. Wat brengt de persoon die in uw plaats stemt mee naar het stembureau? Op de verkiezingsdag brengt de persoon die in uw plaats stemt (de volmachtkrijger), de volgende documenten mee naar het stembureau: het ondertekend en ingevuld volmachtformulier A95; zijn eigen identiteitskaart; zijn eigen oproepingsbrief; uw oproepingsbrief; het medisch attest dat bewijst dat u zelf niet kan stemmen. De persoon die in uw plaats stemt, geeft het volmachtformulier en het medisch attest af aan de voorzitter van het stembureau waar u moet stemmen. Wat als u geen volmacht wil geven of u te laat bent om dit nog te regelen? Aangezien de deelname aan de stemming verplicht is, moet u een volmacht geven wanneer u zelf niet kan stemmen. U kan de redenen van uw onthouding, met de nodige verantwoording, ook aan de vrederechter meedelen. Als de vrederechter, in overeenstemming met de procureur des Konings, uw redenen gegrond acht, wordt geen vervolging ingesteld. In uw brief aan de vrederechter noteert u duidelijk uw persoonsgegevens en bij welk stembureau uw moet stemmen. Uiteraard voegt u een medisch attest bij. U kan ook aan een familielid of vriend vragen om naar het stembureau te gaan waar u moet stemmen, en aan de voorzitter van dat stembureau het volgende af te geven: het bewijs van de reden waarom u niet kan stemmen; een brief waarin u die reden uiteenzet en die u ondertekent. De voorzitter van het stembureau zal die documenten voor verder gevolg aan de vrederechter bezorgen. Link:

6 4) Aan wie kan u een volmacht geven? U kan een volmacht geven aan iedere andere kiezer die voor dezelfde verkiezing stemrecht heeft als u. Er zijn geen andere voorwaarden. Die kiezer, uw volmachtkrijger, kan per verkiezing slechts één stem bij volmacht uitbrengen. Opgepast! Uw volmacht geldt voor al de verkiezingen waarvoor u moet stemmen. De persoon die in uw plaats stemt - uw volmachtkrijger - moet dus ook stemrecht hebben voor alle verkiezingen waarvoor u mag stemmen. Voorbeeld Peter is een Belg die in Gent woont: hij mag stemmen voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. Charlotte heeft de Nederlandse nationaliteit (en is dus een EU-onderdaan) die in Brugge woont: zij mag enkel stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing. Als Peter een volmacht aan Charlotte geeft, dan moet Charlotte stemmen voor de gemeenteen provincieraadsverkiezingen. Zij kan dat echter niet doen, want zij heeft geen stemrecht voor de provincieraadsverkiezingen. Ze kan enkel stemmen voor de gemeenteraad. Peter kan dus geen volmacht geven aan Charlotte. Omgekeerd kan wel. Charlotte kan een volmacht aan Peter geven. Hij zal haar stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezing in Brugge, en zijn eigen stem voor de gemeenteraadsverkiezing en de provincieraadsverkiezing in Gent. Wie mag stemmen voor welke verkiezing? Alle Belgische kiezers die in het Vlaams Gewest wonen, stemmen zowel voor de gemeenteals voor de provincieraadsverkiezingen. Een Belgische kiezer die in Antwerpen woont, stemt bijkomend voor de stadsdistrictsraadsverkiezingen. Een Belgische kiezer die woont in de gemeente Voeren of in een van de zes Vlaamse faciliteitengemeenten rond Brussel, stemt bijkomend voor de rechtstreekse OCMWraadsverkiezing. Een kiezer met een andere nationaliteit dan de Belgische heeft alleen stemrecht voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen, als hij zich als kiezer heeft laten registreren.

7 Dit heeft als gevolg dat: Een Belgische kiezer die in Antwerpen stemt enkel een volmacht kan geven aan een andere Belgische kiezer die in Antwerpen stemt. Een Belgische kiezer die in het Vlaams Gewest woont, maar niet in Antwerpen, een volmacht kan geven aan een Belgische kiezer die in het Vlaams Gewest woont. Een Belgische kiezer die stemt in de gemeente Voeren of in een van de zes Vlaamse faciliteitengemeenten rond Brussel, enkel een volmacht kan geven aan Belgische kiezers die in een van deze gemeenten stemmen. Een kiezer met een andere nationaliteit dan de Belgische een volmacht kan geven aan een Belgische of een niet-belgische kiezer. Link:

8 5) U bent in het buitenland op de verkiezingsdag. Kan u een volmacht geven? Ja. Wanneer u op de verkiezingsdag niet kan gaan stemmen omdat u om privé-redenen tijdelijk in het buitenland bent (op reis, op familiebezoek...) kan u een andere kiezer een volmacht geven om in uw plaats te gaan stemmen. Wat heeft u nodig? Het volmachtformulier (A95): dit is het formulier waarmee u iemand een volmacht geeft. Het attest van een tijdelijk verblijf in het buitenland (formulier A96a): de burgemeester van uw woonplaats of zijn gevolmachtigde bezorgt u dit attest. U voegt het attest bij uw volmachtformulier. Wanneer moet u het attest aanvragen bij de burgemeester? Uiterlijk op 13 oktober Hoe bewijst u dat u op de verkiezingsdag in het buitenland bent? U kan uw aanvraag staven met bewijsstukken dat u op 14 oktober 2018 om privéredenen in het buitenland verblijft. Deze bewijsstukken kunnen zijn: reservatie bij een reisbureau, een kopie van een hotelvoucher, een kopie van een vliegtuigticket, een bewijs van boeking of reservatie van een hotel of kampplaats via internet etc. Als u geen bewijzen kunt voorleggen (u was bijvoorbeeld met een eigen wagen op reis, op bezoek bij familie of vrienden...) dan ondertekent u op het attest een verklaring op erewoord. De burgemeester of zijn gevolmachtigde kan dan het attest eveneens ondertekenen. Wat moet de volmachtkrijger doen in het stemlokaal? De persoon die in uw plaats stemt, geeft allebei de formulieren af aan de voorzitter van het stembureau bij wie u moet gaan stemmen: zowel het volmachtformulier (formulier A95) als het attest van een tijdelijk verblijf in het buitenland (formulier A96a). De persoon die in uw plaats stemt, moet aan de voorzitter van het stembureau ook volgende documenten kunnen voorleggen: zijn eigen identiteitskaart zijn eigen oproepingsbrief uw oproepingsbrief. Link:

9

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*)

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*) 1/5 FORMULIER ACD/12 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*) Bijlage: - een attest. Ik, ondergetekende......(naam en voornamen), geboren op...., wonende te.. straat, nr.. busnummer..., als kiezer ingeschreven in de

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 13 JUNI 2010 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*)

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 13 JUNI 2010 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*) FORMULIER AB/19 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*) Bijlage: - een attest. Ik, ondergetekende......(naam en voornamen), geboren op...., wonende te.. straat, nr.. busnummer..., als kiezer ingeschreven in de gemeente.....,

Nadere informatie

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI Volmacht om te stemmen (*)

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI Volmacht om te stemmen (*) FORMULIER ACD/12 Volmacht om te stemmen (*) Bijlage: een attest Ik, ondergetekende.......(naam en voornamen), geboren op..., wonende te... (straat en nummer), als kiezer ingeschreven in de gemeente......,

Nadere informatie

Bericht tot oproeping van de kiezers

Bericht tot oproeping van de kiezers Verkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad en provincieraad - stemming op papier Bericht tot oproeping van de kiezers gemeente: SCHERPENHEUVEL-ZICHEM Het college van burgemeester en schepenen deelt

Nadere informatie

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, HET WAALS PARLEMENT EN HET PARLEMENT VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP VAN 7 JUNI 2009

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, HET WAALS PARLEMENT EN HET PARLEMENT VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP VAN 7 JUNI 2009 FORMULIER CEG/9bis Bijlage(n) : - een attest HET WAALS PARLEMENT EN HET PARLEMENT VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP VOLMACHT OM TE STEMMEN (*) Ik, ondergetekende... (naam en voornaam), geboren op..., wonende

Nadere informatie

Bericht tot oproeping van de kiezers

Bericht tot oproeping van de kiezers Verkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad en provincieraad - digitale stemming Bericht tot oproeping van de kiezers gemeente: Mechelen Het college van burgemeester en schepenen deelt de kiezers van

Nadere informatie

De verkiezingen van 26 mei 2019 Over deze verkiezingen

De verkiezingen van 26 mei 2019 Over deze verkiezingen De verkiezingen van 26 mei 2019 Over deze verkiezingen Op 26 mei 2019 trekken alle kiesgerechtigde Belgen opnieuw naar de stembus voor de Europese, federale en regionale verkiezingen. De Brusselaars stemmen

Nadere informatie

TEKST TE VERMELDEN OP DE KEERZIJDE VAN DE OPROEPINGSBRIEVEN VOOR DE KIEZERS IN DE STEMBUREAUS MET TRADITIONELE STEMMING

TEKST TE VERMELDEN OP DE KEERZIJDE VAN DE OPROEPINGSBRIEVEN VOOR DE KIEZERS IN DE STEMBUREAUS MET TRADITIONELE STEMMING TEKST TE VERMELDEN OP DE KEERZIJDE VAN DE OPROEPINGSBRIEVEN VOOR DE KIEZERS IN DE STEMBUREAUS MET TRADITIONELE STEMMING BIJ DE GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN DE

Nadere informatie

STEMBUREAUS MET GEAUTOMATISEERDE STEMMING.

STEMBUREAUS MET GEAUTOMATISEERDE STEMMING. MODEL IIa VAN OPROEPINGSBRIEF VOOR HET EUROPESE PARLEMENT, DE BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD EN DE BRUSSELSE LEDEN VAN DE VLAAMSE RAAD (BELGISCHE KIEZERS) * A. STEMBUREAUS MET GEAUTOMATISEERDE STEMMING.

Nadere informatie

Problemen bij de samenstelling van het stembureau

Problemen bij de samenstelling van het stembureau Lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2012 Instructies voor de voorzitter van een enig stembureau (stemming op papier) In deze instructies voor de voorzitter komen de volgende onderwerpen aan

Nadere informatie

KLEEF EEN FOTO Aanvraag tot inschrijving in de consulaire bevolkingsregisters van een meerderjarig persoon

KLEEF EEN FOTO Aanvraag tot inschrijving in de consulaire bevolkingsregisters van een meerderjarig persoon KLEEF EEN FOTO Aanvraag tot inschrijving in de consulaire bevolkingsregisters van een meerderjarig persoon Gelieve eveneens het formulier Inschrijving als kiezer in te vullen. Rijksregisternummer (indien

Nadere informatie

Inschrijvingsaanvraag

Inschrijvingsaanvraag Consulaat-generaal van het Koninkrijk België Madrid Paseo de la Castellana 18-6 28046 Madrid Tel. 00.34.915.776.300 E-mail: madrid@diplobel.fed.be Website: http://spain.diplomatie.belgium.be Inschrijvingsaanvraag

Nadere informatie

Inhoud Poll Link via evenement Help! Jong in Hechtel-Eksel

Inhoud Poll   Link via evenement Help! Jong in Hechtel-Eksel Inhoud Poll https://goo.gl/forms/n9i1p2uj6fzx1biz2 Link via evenement Help! Jong in Hechtel-Eksel Dieter Jannis, jong gemeenteraadslid - Stemrecht / stemplicht - Waarom stemmen we? - Hoe werkt het? Sammy

Nadere informatie

In te vullen in HOOFDLETTERS en te ondertekenen IN ZWARTE INKT

In te vullen in HOOFDLETTERS en te ondertekenen IN ZWARTE INKT Ambassade van het Koninkrijk België te Parijs Dienst burgerlijke stand 9 rue de Tilsitt 75840 Paris - Cedex 17 T 01 44 09 39 39 E-mail: paris@diplobel.fed.be http://france.diplomatie.belgium.be Inschrijvingsdossier

Nadere informatie

Inschrijvingsaanvraag

Inschrijvingsaanvraag Consulaat van het Koninkrijk België Alicante Consulaat van België Explanada de España 1-5, 03002 Alicante E-mail: alicante@diplobel.fed.be Website: www.spain.diplomatie.belgium.be Inschrijvingsaanvraag

Nadere informatie

CIRCULAIRE. Verkiezingen van 25 mei 2014 : stemplicht en gevolgen in het arbeidsrecht S.2014/015. Samenvatting. 19 mei 2014

CIRCULAIRE. Verkiezingen van 25 mei 2014 : stemplicht en gevolgen in het arbeidsrecht S.2014/015. Samenvatting. 19 mei 2014 Annick Hellebuyck Adviseur Competentiecentrum Werk & Sociale Zekerheid T +32 2 515 08 58 F +32 2 515 09 13 ah@vbo-feb.be CIRCULAIRE S.2014/015 Verkiezingen van 25 mei 2014 : stemplicht en gevolgen in het

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE RICHTLIJNEN VOOR DE VOORZITTERS VAN DE GEAUTOMATISEERDE STEMBUREAUS

ADMINISTRATIEVE RICHTLIJNEN VOOR DE VOORZITTERS VAN DE GEAUTOMATISEERDE STEMBUREAUS ADMINISTRATIEVE RICHTLIJNEN VOOR DE VOORZITTERS VAN DE GEAUTOMATISEERDE STEMBUREAUS A. Voorbereidend werk voor de voorzitter van het stembureau voorafgaand aan de verkiezingsdag. 1. Aanduiding van de bijzitters

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Model D 3-3 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. 1 Met dit formulier registreert u zich voor het raadgevend

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017. 1 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017. Met dit formulier registreert u zich voor de verkiezing

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van het Europees Parlement

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van het Europees Parlement Model D 3-3 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van het Europees Parlement Met dit formulier registreert u zich voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees

Nadere informatie

Decretale bepalingen inspraak en participatie

Decretale bepalingen inspraak en participatie Decretale bepalingen inspraak en participatie Op basis van Gemeentedecreet en OCMW-decreet Decreet van 15 juli 2005 betreffende het Gemeentedecreet ART. 199. De gemeenteraad neemt initiatieven om de betrokkenheid

Nadere informatie

CIRCULAIRE. Op zondag 7 juni 2009 hebben de regionale en Europese verkiezingen plaats.

CIRCULAIRE. Op zondag 7 juni 2009 hebben de regionale en Europese verkiezingen plaats. Anneleen Bettens Attaché CIRCULAIRE S.2009/028 Verkiezingen van 7 juni 2009: Stemplicht en gevolgen in het arbeidsrecht 4 mei 2009 Samenvatting Op zondag 7 juni 2009 hebben de regionale en Europese verkiezingen

Nadere informatie

Voorstel van bijzonder decreet. houdende instelling van een Vlaamse volksraadpleging

Voorstel van bijzonder decreet. houdende instelling van een Vlaamse volksraadpleging ingediend op 838 (2015-2016) Nr. 1 22 juni 2016 (2015-2016) Voorstel van bijzonder decreet van Tom Van Grieken, Chris Janssens, Stefaan Sintobin, Guy D haeseleer, Ortwin Depoortere en Anke Van dermeersch

Nadere informatie

Verkiezingen Belg of vreemdeling, ik laat mijn stem horen!

Verkiezingen Belg of vreemdeling, ik laat mijn stem horen! Verkiezingen 2006 Belg of vreemdeling, ik laat mijn stem horen! Deze brochure is geen propaganda voor de verkiezingen! Ze bevat nuttige informatie voor alle kiezers. www.brusselverkiezingen2006.irisnet.be

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 15.05.2012 Ed. 2 MONITEUR BELGE 28319 VLAAMSE OVERHEID Bestuurszaken N. 2012 1407 [C 2012/35430] 27 MAART 2012. Ministerieel besluit houdende de vaststelling van het model van het volmachtformulier

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9949 16 mei 2012 Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 15 mei 2012, nr. 2012-0000272608,

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS I.T. 132 - REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS Algemeenheden De wet van 7 maart 2002 (Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 26 juni 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 26 juni 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de delegatie van diverse bevoegdheden inzake de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen, de stadsdistrictsraadsverkiezingen, de verkiezingen van de raad voor

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING In te vullen door de zorgkas Ontvangstdatum: Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een zorgbudget

Nadere informatie

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van de stemverrichtingen

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van de stemverrichtingen Nederlandse Kiescollege Kieskanton... Stembureau nr.... VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van de stemverrichtingen FORMULIER

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Deze brochure is geen propaganda voor de verkiezingen! Ze bevat nuttige informatie voor alle kiezers Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Deze brochure werd samengesteld door het centre bruxellois d action interculturelle

Nadere informatie

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering?

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering? Geachte aandeelhouders, Deze nota is bedoeld om U te begeleiden bij de toepassing en de naleving van de formaliteiten om toegelaten te worden op de bijzondere algemene vergadering van de Aannemingsmaatschappij

Nadere informatie

Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers

Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers LEES AANDACHTIG DE INSTRUCTIES DIE IN BIJLAGE VAN DIT FORMULIER VOORKOMEN ALVORENS DIT IN TE

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 8 OKTOBER Proces-verbaal van de verkiezing in het stembureau (art.42, eerste lid, BGKWB) 1

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 8 OKTOBER Proces-verbaal van de verkiezing in het stembureau (art.42, eerste lid, BGKWB) 1 Stembureau nr. GEMEENTE:. Formulier R3 Lokaal: GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 8 OKTOBER 2006 Proces-verbaal van de verkiezing in het stembureau (art.42, eerste lid, BGKWB) 1 Belangrijke opmerking : Voor

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE RICHTLIJNEN VOOR DE VOORZITTERS VAN DE STEMBUREAUS DIE GEBRUIK MAKEN VAN HET ELEKTRONISCH STEMSYSTEEM MET PAPIEREN BEWIJSSTUK

ADMINISTRATIEVE RICHTLIJNEN VOOR DE VOORZITTERS VAN DE STEMBUREAUS DIE GEBRUIK MAKEN VAN HET ELEKTRONISCH STEMSYSTEEM MET PAPIEREN BEWIJSSTUK ADMINISTRATIEVE RICHTLIJNEN VOOR DE VOORZITTERS VAN DE STEMBUREAUS DIE GEBRUIK MAKEN VAN HET ELEKTRONISCH STEMSYSTEEM MET PAPIEREN BEWIJSSTUK A. Voorbereidend werk voor de voorzitter van het stembureau

Nadere informatie

BERICHT AAN DE GEMEENTEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012

BERICHT AAN DE GEMEENTEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 BERICHT AAN DE GEMEENTEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 INSCHRIJVING VAN VREEMDELINGEN DIE IN BELGIË VERBLIJVEN EN DIE GEEN ONDERDANEN ZIJN VAN EEN LIDSTAAT VAN DE EUROPESE UNIE De omzendbrief

Nadere informatie

Stemmen zonder zorgen

Stemmen zonder zorgen INFOBROCHURE Stemmen zonder zorgen Verkiezingen mei 2019 1 INHOUD Op 26 mei 2019 zijn er regionale, federale en Europese verkiezingen. Ieders stem telt. Bovendien heeft iedereen die een kiesbrief krijgt

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be Februari 2012 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE

Nadere informatie

Stembureau met traditionele stemming STAPPENPLAN

Stembureau met traditionele stemming STAPPENPLAN Stembureau met traditionele stemming STAPPENPLAN I. Aan de stemdag voorafgaande verrichtingen 1. U wordt aangewezen door de voorzitter van het kantonhoofdbureau A Ga na of u de onderrichtingen en formulieren

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS Hoofdstuk 28-1 8/02/2010 INHOUDSOPGAVE ALGEMEENHEDEN - Toelichting - Gebruiksvoorwaarden - Wie heeft een IRB nodig? MODEL VAN HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS OVERHEID

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

verkiezingen Verkiezingen

verkiezingen Verkiezingen Of jij er nu interesse voor hebt of niet, de politiek - je kan ook zeggen de (gemeentelijke, provinciale, Vlaamse, federale en Europese) overheid heeft veel invloed op je leven. Dat is toch een reden om

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL...

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL... MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL BELANGRIJK! o LEES EERST DE TOELICHTING o MET BLOKLETTERS

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland

Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland Formaliteiten voor het persoonlijk bijwonen van de Algemene Vergadering Welke formaliteiten moeten

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/070507 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Question & Answers voor aandeelhouders in België. Formaliteiten voor het persoonlijk bijwonen van de Algemene Vergadering

Question & Answers voor aandeelhouders in België. Formaliteiten voor het persoonlijk bijwonen van de Algemene Vergadering Question & Answers voor aandeelhouders in België Formaliteiten voor het persoonlijk bijwonen van de Algemene Vergadering Welke formaliteiten moeten worden vervuld om deel te kunnen nemen aan de Algemene

Nadere informatie

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012 GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012 Deze Gids is opgesteld met als doel om bepaalde nieuwe bepalingen toe te lichten die van toepassing zijn op de volgende gewone algemene

Nadere informatie

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS I.T. 132 - REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS Algemeenheden De wet van 7 maart 2002 (Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/151218 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

Aanvraag van een persoonsvolgend budget volgens de uitzonderingsprocedure 7/7

Aanvraag van een persoonsvolgend budget volgens de uitzonderingsprocedure 7/7 Aanvraag van een persoonsvolgend budget volgens de uitzonderingsprocedure 7/7 Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u bij het VAPH een aanvraag indienen om gebruik te maken van continue

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming in de kosten voor vervoer en verblijf

Aanvraag van een tegemoetkoming in de kosten voor vervoer en verblijf Aanvraag van een tegemoetkoming in de kosten voor vervoer en verblijf Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kan een persoon met een handicap die les volgt in het gewoon onderwijs, de terugbetaling

Nadere informatie

Voordracht van kandidaten door kiezers in gemeenten met minder dan 5000 inwoners

Voordracht van kandidaten door kiezers in gemeenten met minder dan 5000 inwoners Gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Voordracht van kandidaten door kiezers in gemeenten met minder dan 5000 inwoners gemeente:... Deze voordracht wordt bij voorkeur op digitale wijze aangemaakt

Nadere informatie

Aanvraag van een tijdelijk persoonsvolgend budget via noodsituatie

Aanvraag van een tijdelijk persoonsvolgend budget via noodsituatie Aanvraag van een tijdelijk persoonsvolgend budget via noodsituatie Waarvoor dient dit formulier? Het VAPH gaat op basis van deze aanvraag na of uw situatie voldoet aan de definitie van een noodsituatie.

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/120607 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) VOLMACHT BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN DE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

Aanvraag van onderbrekingsuitkeringen in het kader van het Vlaams zorgkrediet

Aanvraag van onderbrekingsuitkeringen in het kader van het Vlaams zorgkrediet Aanvraag van onderbrekingsuitkeringen in het kader van het Vlaams zorgkrediet Departement Werk & Sociale Economie Vlaams zorgkrediet Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 BRUSSEL Tel. 1700 vlaamszorgkrediet@vlaanderen.be

Nadere informatie

Deel 1: Opgave van aanvullende informatie over een arbeidsongeval

Deel 1: Opgave van aanvullende informatie over een arbeidsongeval Deel 1: Opgave van aanvullende informatie over een arbeidsongeval Agentschap voor Onderwijsdiensten Afdeling Advies en Ondersteuning Onderwijspersoneel - Arbeidsongevallen Hendrik Consciencegebouw Koning

Nadere informatie

LOKALE EN PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2012

LOKALE EN PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2012 LOKALE EN PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2012 Actualiteit ORIËNTEREN De slimste kiezer. Los de verschillende puzzels op en maak kennis met de verschillende politieke partijen in België. In deze fotopuzzel zie

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag

Aanvraag om kinderbijslag Aanvraag om kinderbijslag MyFamily staat voor u klaar! MyFamily Brouwersvliet 4 bus 3 2000 Antwerpen kinderbijslag@xerius.be 078 15 40 25?? Wanneer een formulier Aanvraag om kinderbijslag indienen? Meestal

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag voor ondersteuning

Aanvraag voor ondersteuning Aanvraag voor ondersteuning Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier dient u bij het VAPH een aanvraag voor ondersteuning in. Voor de volgende soorten ondersteuning kunt u op het VAPH een beroep

Nadere informatie

Aanvraag van een persoonsvolgend budget via spoedprocedure

Aanvraag van een persoonsvolgend budget via spoedprocedure Aanvraag van een persoonsvolgend budget via spoedprocedure Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier bezorgt u aan het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) de gegevens om een persoonsvolgend

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE KIEZERS OP DE KIEZERSLIJSTEN

INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE KIEZERS OP DE KIEZERSLIJSTEN BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be STADSBESTUUR BEVOLKING MEVROUW DE BOECK OUDSTRIJDERSPLEIN 18 1500 HALLE September

Nadere informatie

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD MODEL TEGEN EEN NIEUW MODEL INHOUDSOPGAVE Nietigheid van het rijbewijs Teruggave van het rijbewijs Duplicaat In welke omstandigheden wordt een duplicaat

Nadere informatie

Problemen bij de samenstelling van het bureau

Problemen bij de samenstelling van het bureau Gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Instructies voorzitter van een telbureau G In deze instructies voorzitter komen de volgende onderwerpen aan bod: onderwerp Problemen bij de samenstelling van

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

Het opstarten van het bureau

Het opstarten van het bureau Formulier R3 Stembureau nr. : INS nummer: GEMEENTE : Lokaal : GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 Proces-verbaal van de verkiezingen in het stembureau (art. 42, eerste lid, BGKWB 1 ) Belangrijke

Nadere informatie

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAC NV OP 8 MEI 2012

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAC NV OP 8 MEI 2012 GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAC NV OP 8 MEI 2012 Deze Gids is opgesteld met als doel om bepaalde nieuwe bepalingen toe te lichten die van toepassing zijn op de volgende gewone algemene

Nadere informatie

Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF)

Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF) Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF) Waarvoor dient deze checklist? Met deze checklist bezorgt u aan het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) de

Nadere informatie

Aanvraag van een budget voor niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning via spoedprocedure

Aanvraag van een budget voor niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning via spoedprocedure Aanvraag van een budget voor niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning via spoedprocedure Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier bezorgt u aan het Vlaams Agentschap voor Personen met

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/151218 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN.. Proces-verbaal van de stemverrichtingen

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN.. Proces-verbaal van de stemverrichtingen Kieskanton... Stembureau nr.... FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN.. FORMULIER AB/20 Proces-verbaal van de stemverrichtingen Dit proces-verbaal moet in twee exemplaren ingevuld worden: Het eerste is bestemd

Nadere informatie

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Aarschot.

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Aarschot. OPENBARE ZITTING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Aarschot. 1. Procedure Gelet op het bezwaarschrift van de heer

Nadere informatie

Aanvraag Belgische nationaliteit

Aanvraag Belgische nationaliteit Aanvraag Belgische nationaliteit De nationaliteits verleent het recht om de Belgische nationaliteit te verkrijgen op basis van het afleggen van een. De wet over de Belgische nationaliteit is vanaf 1 januari

Nadere informatie

Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF)

Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF) Checklist noodsituatie in het kader van persoonsvolgende financiering (PVF) Waarvoor dient deze checklist? Met deze checklist bezorgt u aan het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) de

Nadere informatie

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) A001 Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) Provinciale afdeling Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR WIE DE AANVRAAG

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van met bestuurder Te bezorgen aan: College van burgemeester en schepenen Administratief Centrum Brusselsestraat 25 1840

Nadere informatie

AGENDA EN VOORSTELLEN TOT BESLUIT

AGENDA EN VOORSTELLEN TOT BESLUIT VGP NV Greenland Burgemeester Etienne Demunterlaan 5, bus 4 1090 Brussel (Jette) Ondernemingsnummer 0887.216.042 (RPR Brussel) BTW BE 0887.216.042 www.vgpparks.eu (de Vennootschap ) De aandeelhouders worden

Nadere informatie

Algemene informatie over de verkiezing Tweede Kamer op (meest gestelde vragen).

Algemene informatie over de verkiezing Tweede Kamer op (meest gestelde vragen). Algemene informatie over de verkiezing Tweede Kamer op 12-9-2012 (meest gestelde vragen). Inleiding Op 12 september 2012 wordt de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal gehouden.

Nadere informatie

Aanvraag van een persoonsvolgend budget na noodsituatie

Aanvraag van een persoonsvolgend budget na noodsituatie Aanvraag van een persoonsvolgend budget na noodsituatie Met dit formulier vraagt u een persoonsvolgend budget aan. Het is belangrijk dat u deze aanvraag binnen tien weken weken na de aanvraagdatum van

Nadere informatie

De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers

De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers A. Kiezers 1. Aantal kiezers (die in België verblijven) op de kiezerslijsten op 7 mei 2010 Belgische kiezers die in België verblijven: 7.726.632

Nadere informatie

bpost Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) VOLMACHT GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN DE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING GEMEENTE ANDERLECHT - DIENST HUISVESTING 209 Het formulier moet worden ingediend bij de dienst Huisvesting, Transvaalstraat 2 te 070 Anderlecht. Wij

Nadere informatie

Aanvraag adoptie-uitkering*

Aanvraag adoptie-uitkering* Aanvraag adoptie-uitkering* Werknemers Stuur dit document zo spoedig mogelijk, ingevuld en ondertekend, terug naar uw ziekenfonds. Wie doet wat? De werknemer die een adoptie-uitkering wil aanvragen, vult

Nadere informatie

AANVRAAG LIMBURGSE STUDIELENING Provinciaal reglement betreffende het toekennen van renteloze studieleningen voor het hoger (beroeps)onderwijs

AANVRAAG LIMBURGSE STUDIELENING Provinciaal reglement betreffende het toekennen van renteloze studieleningen voor het hoger (beroeps)onderwijs In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer ontvangstdatum AANVRAAG LIMBURGSE STUDIELENING Provinciaal reglement betreffende het toekennen van renteloze studieleningen voor het hoger (beroeps)onderwijs

Nadere informatie

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven?

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Wanneer er iemand bij u wil komen wonen, dient deze persoon aan alle inschrijvingsvoorwaarden voor de sociale woningbouw te voldoen.

Nadere informatie

Aanvraagformulier hulpmiddelen en aanpassingen

Aanvraagformulier hulpmiddelen en aanpassingen Aanvraagformulier hulpmiddelen en aanpassingen Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier dient u bij het VAPH een aanvraag in voor volgende soorten ondersteuning: individuele materiële bijstand (IMB):

Nadere informatie

ZONDER DEZE KAART KUNT U NIET STEMMEN!

ZONDER DEZE KAART KUNT U NIET STEMMEN! 270201_Stempas_257412 17-01-2007 13:34 Pagina 1 Stempas Gemeente: Kieskring: OPROEPING voor de verkiezing van de leden van PROVINCIALE STATEN van op woensdag 7 maart 2007. Het stembureau houdt zitting

Nadere informatie

INFORMATIEFICHE BETREFFENDE HET HUWELIJK

INFORMATIEFICHE BETREFFENDE HET HUWELIJK Ambassade van België te Tunis 47, rue du 1er juin 1002 TUNIS-BELVEDERE Fax : (00.216) 71 781 493 E-mail : tunis@diplobel.fed.be Site web : www.diplomatie.belgium.be/tunisia Alle telefonische oproepen betreffende

Nadere informatie