Ontwerpdocument Beeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontwerpdocument Beeld"

Transcriptie

1 Media, Informatie en Communicatie Project Parool Ontwerpdocument Beeld Nikita Brantsen Kim Vendrig Lisa Bol Thom Specht Christel Verwoerd Dewy Muijrers P122A Tutor : Jaimy Ramdin Media, Informatie en Communicatie

2

3 Ontwerpdocument Beeld P122A 3 Inhoud 1 Inleiding 4 2 Inspiratieverslag Beeld 5 3 Moodboards Moodboard over Amsterdam Verantwoording keuze moodboard Amsterdam Moodboard over de doelgroep Verantwoording keuze moodboard doelgroep 7 4 Website Visuals Verantwoording keuzes website Parool Solutions 11 5 Applicaties Visuals Parool Personal Assistent Applicatie Verantwoording keuzes Parool Personal Assistent Applicatie Visuals Parool Quiz Applicatie Verantwoording keuzes Parool Quiz Applicatie 17

4 Ontwerpdocument Beeld P122A 4 1 Inleiding Voor dit document is een inspiratieverslag geschreven waarin verteld wordt over de totstandkoming van de ideeën voor de applicaties en de website. De visuals van de Parool Quiz applicatie en de Parool Personal Assistent applicatie worden getoond. Daarbij wordt de verantwoording voor de keuzes toegelicht. Ook worden de visuals van de Parool Solutions website getoond, ook hierbij zal de verantwoording van de keuzes toegelicht worden. Tot slot worden de moodboards over Amsterdam en de doelgroep getoond. Ook hierbij wordt toegelicht waarom voor deze moodboards gekozen zijn.

5 Ontwerpdocument Beeld P122A 5 2 Inspiratieverslag Beeld Vanaf het moment dat het project Het Parool is begonnen wordt er door de gehele groep anders gekeken naar de buitenwereld. Buiten wordt er inspiratie opgedaan voor bijvoorbeeld het ontwerp van het logo of de lay-out van de website. We letten nu extra op de logo's die de meeste winkelketens gebruiken om hun winkel te presenteren. Tijdens de lessen Beeld zijn er opdrachten uitgevoerd waardoor er anders gekeken wordt naar bijvoorbeeld afbeeldingen. Afbeeldingen kunnen een abstracte of een concrete betekenis hebben. De concrete betekenis is voor deze de meeste mensen hetzelfde maar de abstracte betekenis kan door iedereen anders worden geïnterpreteerd. Door met elkaar ideeën uit te wisselen ontstaat er vaak een beter concept. Het met elkaar uitwisselen van ideeën helpt ook om individueel verder te denken. Ook zijn er tijdens de lessen Beeld voorbeelden gegeven over wat de do's en don'ts van tegenwoordig zijn op het gebied van vormgeving. Deze trends zijn bepaald door professionele mensen, maar dit kan door iedereen anders geïnterpreteerd worden. Er werd bijvoorbeeld beweerd dat horizontaal scrollen een don't was maar op dit moment langzaam aan het opkomen is. Deze informatie kan goed gebruikt worden bij het ontwerpen van de applicatie. Ook is er inspiratie opgedaan door middel van fieldresearch. De antwoorden die de deelnemers hebben gegeven hebben een bijdrage geleverd aan het ontwerp van de website en/of de applicaties. Ze hebben aangegeven wat ze het prettigst vinden aan hun favoriete applicaties. We halen zo veel mogelijk ideeën uit de fieldresearch omdat we daar de persoonlijke mening horen van onze doelgroep en dat is de meest bruikbare informatie voor ons concept.

6 Ontwerpdocument Beeld P122A 6 3 Moodboards Voor de moodboards is er gekozen om twee verschillende te creëren. De eerste wordt een cliché-moodboard en de tweede is een diepere uitwerking op de eerste. Ook zal het hoofdonderwerp van moodboard één te maken hebben met Amsterdam zelf en moodboard twee met de doelgroep 20 tot 35 jarigen. Deze twee hoofdonderwerpen zijn gekozen, omdat het duidelijke antwoorden geeft op de vragen: Wie is de doelgroep? en Waar leeft de doelgroep?. 3.1 Moodboard over Amsterdam 3.2 Verantwoording keuze moodboard Amsterdam Er is besloten om het moodboard over Amsterdam strak te houden. Wanneer beelden samen komen kan het namelijk snel chaotisch lijken. De achtergrondkleur van het moodboard is blauw geworden. Die kleur is gekozen omdat Het Parool ook blauw is. Verder is het moodboard gebaseerd op vijf clichéonderwerpen die passen bij Amsterdam, namelijk: Amsterdamse panden, fiets, het Leidseplein, grachten en duiven. Op de linkerkant van het moodboard staat de foto van de Amsterdamse panden, deze foto is het grootste van het moodboard. Uit deze foto is inspiratie gedaan qua kleur voor de andere foto s. In de andere foto s komen de warme kleuren terug. Maar dit geldt bij twee foto s ook voor de grijzige kleuren. Het moodboard is strak en overzichtelijk, maar straalt ook een grote stad met warmte uit. Een grote stad met warmte, dat is Amsterdam.

7 Ontwerpdocument Beeld P122A Moodboard over de doelgroep 3.4 Verantwoording keuze moodboard doelgroep Het moodboard over de doelgroep bevat alleen tekst. Hiervoor is gekozen, omdat het moodboard over Amsterdam al veel beeld bevat. Ook wordt er door middel van tekst een juiste indicatie gegeven over hoe de doelgroep denkt, wat hun bezighoudt en wie zij zijn. Er is maar een beperkte hoeveelheid kleur gebruikt in dit moodboard, omdat de tekst eruit moest springen. Zo heb je in een blikopslag al een indruk van de doelgroep en wordt je niet in verwarring gebracht door het kleurgebruik. Het moodboard is strak en netjes en ook dat geeft weer hoe de doelgroep is. Aangezien de doelgroep werkt of naar school gaat, zit er een bepaald schema in hun leven en dat is door middel van strakheid weergegeven op het moodboard.

8 Ontwerpdocument Beeld P122A 8 4 Website 4.1 Visuals

9 Ontwerpdocument Beeld P122A 9

10 Ontwerpdocument Beeld P122A 10

11 Ontwerpdocument Beeld P122A Verantwoording keuzes website Parool Solutions In dit hoofdstuk worden de keuzes voor de website toegelicht. Er wordt behandelt welke keuzes gemaakt zijn voor de kleur, het concept, de vorm, de typografie, beeld en de lay-out. Voor de website Parool Solutions is ervoor gekozen om de huidige kleur van Het Parool te behouden, namelijk de kleur blauw. Er is bij de respondenten geïnformeerd over wat zij het beste bij de website vonden passen en hier kwam uit dat de kleur blauw moest blijven, omdat deze kleur kenmerkend is voor het Parool. Wel vinden de respondenten dat de kleur rood meer bij Amsterdam past. Om hier op in te spelen, zijn de 3 kenmerkende kruisjes van Amsterdam in het rood naast de naam van de website geplaatst. Voor de drie kruisjes is gekozen omdat dit kenmerkend is voor Amsterdam en de respondenten het belangrijk vinden dat de website een meer Amsterdamse uitstraling krijgt. Er is voor gekozen om de achtergrond wit te houden, omdat dit in het geheel een rustige uitstraling geeft en de tekst duidelijk te lezen is. Er is voor gekozen om de website in zijn geheel vooral overzichtelijk te houden. De respondenten vinden het belangrijk dat een website er overzichtelijk uitziet en dat informatie makkelijk en snel te vinden is. Hier is op de website ook voor gekozen door informatie in duidelijke pijlers te filteren. Ook is hiervoor gebruik gemaakt van kolommen. Door de gelijke kolommen is de informatie duidelijk verdeeld over de pagina. In de linker kolom is het keuzemenu te vinden. De respondenten vinden het belangrijk dat het keuzemenu duidelijk is en deze hebben ze het liefst aan de linkerkant. In de bovenste kolom waar de naam van Parool Solutions te zien is, is ervoor gekozen deze een blauwe kleur te geven. Door de blauwe kleur springt de naam eruit en wordt de naam Parool Solutions goed zichtbaar gemaakt. Ook de slogan is in een redelijk groot lettertype gezet, waardoor deze goed zichtbaar is. De respondenten waren nauwelijks op de hoogte van de huidige slogan en vinden het belangrijk de nieuwe slogan beter zichtbaar te maken zodat deze wel onthouden wordt. De nieuwsberichten zijn in het midden van de pagina geplaatst. Hier is voor gekozen omdat dit het belangrijkste is op de pagina en het zo een duidelijke centrale plaats heeft. Rechts aan de zijkant zijn advertenties te vinden. Ze zijn rechts geplaatst zodat deze geen belemmering vormen tijdens het lezen van de nieuwsberichten. Op de website zijn veel afbeeldingen te zien. De respondenten vonden het belangrijk meer beeld van Amsterdam te zien. Door het plaatsen van afbeeldingen is de website ook aantrekkelijker dan wanneer er alleen lappen tekst te zien zijn, aldus de respondenten. Voor het lettertype is gekozen omdat ook deze overeenkomt met het huidige lettertype van Het Parool.

12 Ontwerpdocument Beeld P122A 12 Het concept van de website Parool Solutions is vooral om het leven van de Amsterdammer gemakkelijker te maken. Parool Solutions speelt in op problemen waar de gemiddelde inwoner van Amsterdam mee te maken krijgt. Dit is onderverdeeld in de volgende pijlers: Rides, Peoples needs, Food and Drinks, Technologic, Spare Time, Shopping en Up-to-date. Onder elke pijler worden oplossingen bedacht voor problemen in deze categorie. Voor dit concept is gekozen omdat het opzoeken van informatie vaak lastig blijkt te zijn. Voor elk probleem moet gebruik worden gemaakt van een andere website om de oplossing te vinden. Met Parool Solutions bieden wij op één website alle oplossingen voor spelende problemen in Amsterdam. Daarnaast is ervoor gekozen informatie te filteren per stadsdeel. De respondenten hebben aangegeven het fijn te vinden wanneer informatie gefilterd is per stadsdeel omdat zij geen informatie willen lezen die voor hen niet relevant is. Per stadsdeel wordt alleen het belangrijkste nieuws geplaatst, zodat de website geen kopie wordt van de huidige Parool website vol nieuwsberichten.

13 Ontwerpdocument Beeld P122A 13 5 Applicaties 5.1 Visuals Parool Personal Assistent Applicatie

14 Ontwerpdocument Beeld P122A Verantwoording keuzes Parool Personal Assistent Applicatie In dit hoofdstuk wordt toegelicht welke keuzes er zijn gemaakt voor het ontwerpen van de Parool Personal Assistent applicatie. Omdat Parool Personal Assistent het leven van de doelgroep handiger moet maken is gekozen voor een overzichtelijke en duidelijke app. Om het overzichtelijk te houden is er gekozen voor het gebruik van drie kleurtinten, namelijk: blauw (van Het Parool), donkergrijs en wit. Ook de keuze voor de typografie hangt samen met de keuze om het overzichtelijk te houden. Er is daarom gekozen voor schreefloze letters in de gekozen kleurtinten. Wat betreft de buttons in het menu onderaan de applicatie is er ook naar gestreefd om het duidelijk en overzichtelijk te houden. Wanneer op de eerste button geklikt wordt, het poppetje, komt de gebruiker bij zijn of haar profiel. De tweede button, het envelopje, brengt hen naar hun berichten. De derde button, de i, staat voor informatie. De vierde en tevens laatste button is het potloodje, deze staat voor instellingen. Wanneer de knop ingedrukt is verandert de kleur van de knop van donkergrijs naar blauw. Scherm 1: Dit is het inlogscherm van de app. De gebruiker ziet het menu dan al wel, maar deze werkt pas na het inloggen. Scherm 2: Op scherm 2 zijn de meldingen te zien. Hier is een weergave te zien van een fictieve inbox van een gebruiker. Wanneer de gebruiker op de knop waar de i op staat drukt, is het hele bericht te lezen. Scherm 3: Dit is het instellingenscherm. Er kan door middel van schuifknoppen ingesteld worden of de gebruiker wel of geen pushmeldingen wil. De blauwe teksten aan de linkerkant zijn de onderwerpen waar de gebruiker pushmeldingen van wil ontvangen. Deze zijn zelf in te stellen. De berichten ontvangt de gebruiker sowieso in zijn of haar inbox. Daarentegen is het wel mogelijk om per onderwerp aan te geven of de gebruiker wel of geen pushmelding wil ontvangen.

15 Ontwerpdocument Beeld P122A Visuals Parool Quiz Applicatie

16 Ontwerpdocument Beeld P122A 16

17 Ontwerpdocument Beeld P122A Verantwoording keuzes Parool Quiz Applicatie In dit hoofdstuk wordt toegelicht welke keuzes er zijn gemaakt voor het ontwerpen van de Parool Quiz applicatie. Er is voor gekozen om de huidige kleur van Het Parool, de kleur blauw, te behouden. Hiervoor is gekozen omdat deze kleur herkenbaar is voor het Parool. Omdat de applicatie merkversterkend is, moet dit aansluiten bij de huidige identiteit van Het Parool. Om dezelfde reden is er ook voor een lettertype gekozen die overeenkomt met het huidige lettertype. Er is voor gekozen om de quizvragen te filteren in verschillende categorieën. Bij de respondenten werd aangegeven dat zij dit fijn zouden vinden, omdat zij alleen informatie over onderwerpen willen waar hun interesse ligt. Wanneer een vraag goed wordt beantwoordt, zal het gekozen antwoord groen kleuren en wanneer de vraag fout wordt beantwoordt zal deze vraag rood kleuren en het goede antwoord met de kleur groen aangegeven worden. Daarna wordt er de mogelijkheid gesteld meteen door te gaan naar de volgende vraag of om meer te lezen. Wel wordt het antwoord kort toegelicht. De respondenten gaven aan het niet fijn te vinden ongevraagde informatie in beeld te krijgen, maar het fijn vinden wanneer ze dit zelf kunnen aangeven. Daarom wordt deze keuze in de applicatie gesteld aan de gebruiker.

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Project het Parool

Ontwerpdocument. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Project het Parool Project het Parool, Ontwerpdocument 1 Media, Informatie en Communicatie Project het Parool Ontwerpdocument Britt van Dijk, Nina van Ens, Amanda Gomes Lobo, Astrid Malschaert, Odile Horn, Louelle Smans

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

HANDLEIDING E-NEWSLETTER

HANDLEIDING E-NEWSLETTER HANDLEIDING E-NEWSLETTER Werking van de vernieuwde E-newsletter document inhoud: Dit document beschrijft de veranderingen en werking van het vernieuwde E-newsletter systeem versie 1.0.1 DENK INTERNET SOLUTIONS

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Excel aanpassen * 2010

Hoofdstuk 3: Excel aanpassen * 2010 Hoofdstuk 3: Excel aanpassen * 2010 3.0 Inleiding Dit hoofdstuk behandelt het aanpassen van Excel met de persoonlijke voorkeursinstellingen zodat het gebruik van Excel in de toekomst een hoop tijd zal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07 P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond 500643748 P4 2015/2016 V1-07 Inhoudsopgave 1. Concept Blz. 2 2. Scenario Blz. 3 3 Interactieontwerp Userstory 1, hints toevoegen Blz. 5 Userstory 2,

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

ONTWERPDOCUMENT NEMO. Jesse van Thijn & Tessa de Goede Project Visual Visual Essay

ONTWERPDOCUMENT NEMO. Jesse van Thijn & Tessa de Goede Project Visual Visual Essay ONTWERPDOCUMENT NEMO Jesse van Thijn & Tessa de Goede Project Visual Visual Essay Inhoudsopgave Visual essay blz 3 Informatie Nemo blz 4 Moodboard Nemo blz 5 Moodboard inspiratie blz 6 Moodboard Fractal

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

DESIGNBIBLE. 4 Visuele families (inspiratie) Afbeeldingroepen die inspiratie zullen bieden voor mijn vorm geving. 1 De websites van de sportbonden

DESIGNBIBLE. 4 Visuele families (inspiratie) Afbeeldingroepen die inspiratie zullen bieden voor mijn vorm geving. 1 De websites van de sportbonden DESIGNBIBLE 1 De websites van de sportbonden Kleuren Beeld 2 Design Tekenstijlen Trends 3 Storytelling websites Websites die inspiratie vormen voor de vorm waarin ik de infographic moet gaan maken en het

Nadere informatie

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen.

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen. Evaluatie: Usability test Inleiding We hebben verschillende testpersonen gebruikt om in het platform FRIS community onduidelijkheden weg te nemen. Het testen hebben we gedaan door middel van een prototype.

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

Op Internet bestaat Hyves al een aantal jaren. Daarin

Op Internet bestaat Hyves al een aantal jaren. Daarin Je komt het telkens weer tegen op allerlei plekken in de organisatie, collega s praten erover, maar je hebt je er zelf nog niet voor aangemeld. Wil je even kijken of je iets mist, lees dan dit artikel.

Nadere informatie

Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal. Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews

Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal. Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews Inhoudsopgave Inleiding Music player voor mobiel moodboard 2 schetsen 3 eindresultaat 4 Restaurant

Nadere informatie

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus The Facebook pagina van NKBV 50 Plus https://www.facebook.com/nkbv50plus/ Waarom hebben we een Facebook pagina voor NKBV 50 Plus? Een Facebook pagina is een extra manier om onze sectie onder de aandacht

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Wireframe #1 PTA Home

Wireframe #1 PTA Home Wireframe #1 PTA Home 1. Dit is de header van de PTA applicatie onder de tekst Personal Travel Assistant zie je waar je je bevindt aan de hand van nog een tekst (home / stationsoverzicht / ontspanning)

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Binnenstad in kaart. Hoe werkt het?

Binnenstad in kaart. Hoe werkt het? Binnenstad in kaart Hoe werkt het? 0. inleiding In de Leidse binnenstad is veel te ontdekken: winkelen, werken, recreëren en wonen, het komt allemaal samen in het centrum van de stad. De gemeente zorgt

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Ontwerpdocument Maarten Kolthof NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Inhoud Algemeen ontwerp 3 Icoon en kleurgebruik Animatie technieken ios 7 kenmerken

Nadere informatie

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Debriefing Aanleiding Milledoni.nl op mobiel, dat is de werktitel van dit project. Milledoni is een website,

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook?

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stap1: Ga naar: www.facebook.com en log in met je gebruikers account. Hierbij is het verplicht dat je een bedrijfspagina hebt en je daartoe over de

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4

PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4 PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave: 1. Algemeen... 3 2. Het inlogscherm... 3 3. Failed-scherm... 4 4. Wijzig wachtwoord... 4 5. Gewijzigde

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Navigatie

Functioneel ontwerp. Navigatie Functioneel ontwerp Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Navigatie 2. Lijst van alle pagina s 3. Paginaontwerp 4. Formulierontwerp 5. Grafisch ontwerp Navigatie Navigatie wordt

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Het inlogscherm. Uitleg Demo pagina s

Het inlogscherm. Uitleg Demo pagina s Uitleg Demo pagina s Hieronder volgt een uitleg over de functionaliteiten van de Almanapp applicaties. In deze demo kun je uiteraard niet de volledige functionaliteit zien want die is voor elke vereniging

Nadere informatie

Sturen van mail via de PZV website

Sturen van mail via de PZV website PZV-Zeezeilen: Mailen via de website 29-03-2012 1 Sturen van mail via de PZV website Via de PZV website kunnen webredacteuren en webmasters mail sturen naar leden. Ze hebben hiervoor de volgende mogelijkheden:

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM Mocht u bij het verkennen van de site vragen of opmerkingen hebben kan u nog steeds bij onze customer service terecht. Alle contactgegevens vindt u hier terug.

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 MILLEDONI.NL OP MOBIEL Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 Inhoud Inleiding... 1 Mentale model bij vraag 1 (behavioural)... 2 Mentale model bij vraag 2

Nadere informatie

De loopgroep van René Uijthoven op facebook. Inleiding... 1 Registreren bij facebook... 3 Lid worden van Loopgroep RUNé... 5

De loopgroep van René Uijthoven op facebook. Inleiding... 1 Registreren bij facebook... 3 Lid worden van Loopgroep RUNé... 5 De loopgroep van René Uijthoven op facebook Inhoud Inleiding... 1 Registreren bij facebook... 3 Lid worden van Loopgroep RUNé... 5 Inleiding Op 7 februari 2012 heb ik op facebook een groep aangemaakt onder

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s.

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s. Analyse van een website (Opdracht 1a.) EricRyanAnderson.com De vormgeefaspecten Het doel van de website is om het werk van Eric Ryan Anderson te laten zien en daarmee klanten te overtuigen om gebruik te

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015 Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: mei 05 Inhoudopgave Inleiding De sitemap De jes Avonden overzicht 6 Filteren 7 Avond 8 I Suggest Artiest aandragen 0 Artiest beoordelen Down

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken... TV Menu Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids. 11 Programma informatie oproepen. 20 Kiezen en Kijken... 22 Bedienen van Kiezen en Kijken.. 24 Eredivisie

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Wireframes after feedback v2.0

Wireframes after feedback v2.0 Wireframes after feedback v2.0 8: Uitgelicht Evenement Volledige breedte van de pagina met afbeelding. De rechterkolom is een half doorzichtig veld om de informatietekst te verduidelijken. 9: Content-

Nadere informatie

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 INHOUDSOPGAVE 3... Inleiding 4...Deel I. Het merk - intro 5... Amplixs DNA 6...Tagline 7...Deel II. Het

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden.

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden. Wie Citaat feedback Wat? (Interpreteren) Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Wat & waarom? (Vervolg vraag) Goed volume in je stem. Het volume van mijn stem is zodanig dat de informatie goed te horen

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

behind interactive media:

behind interactive media: behind interactive media: blog ideeën: (www.katiesbookblog.com) & (www.dreamlabyrinth.tumblr.com)\ verschillende soorten posts, het logo (soort header) is mooi en cool verwerkt met de sidebar. Alle posts

Nadere informatie

Eerste moodboard. Tweede moodboard

Eerste moodboard. Tweede moodboard Sprekende kopregel 1 Eerste moodboard Het eerste moodboard hebben wij voorgelegd aan de mannen die meededen aan de groepsdiscussie. Zij hebben er op- en aanmerkingen over gegeven, waardoor wij het moodboard

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG. Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen

CONCEPTVERSLAG. Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen CONCEPTVERSLAG Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen Inhoudsopgave Inleiding Onderzoek terugblik NOS on spot Wat is het? Storyboard Keyfeatures Prototype Debattle

Nadere informatie

Berichten plaatsen op de ALO site

Berichten plaatsen op de ALO site Berichten plaatsen op de ALO site Ieder lid van ALO is bevoegd om berichten te plaatsen in de Babalobox en de Kalvermarkt. Zit je in een team bij ALO, dan ben je ook bevoegd om berichten/verslagen te plaatsen

Nadere informatie

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Handleiding Patiëntenportaal Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Inhoud Uw Patiëntenportaal starten... 3 Het overzichtscherm... 4 Algemene voorwaarden... 4 Persoonsgegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Surf naar www.arbeidszorg.be en klik op registratiesysteem en volg de link klik hier voor het registratiesysteem.

Surf naar www.arbeidszorg.be en klik op registratiesysteem en volg de link klik hier voor het registratiesysteem. Inhoudstafel Inloggen... 2 Webadres... 2 Menu... 3 Invoer gegevens... 4 Clienten opzoeken of invoeren... 4 Client invoeren... 4 Client opzoeken... 5 Invoer... 6 Aanpassingen invoeren... 7 Opvolgen en stopzetten...

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

Smart Export data analyse

Smart Export data analyse Smart Export data analyse Versie 1.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over ingestelde topics een uitgebreide export in Excel te ontvangen. Op basis van de instellingen binnen het topic wordt

Nadere informatie

Toelichting Keyplan. Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten:

Toelichting Keyplan. Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten: Handboek Keyplan Inhoudsopgave Toelichting Keyplan... 2 Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten:... 3 Desktop:... 3 IOS apparaten:... 3 Starten met Keyplan... 4 Webbrowser:... 4 Telefoon:... 5 Inloggen:...

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 L o w l a n d s 365 Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 LL365 Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding en doel LL365 applicatie:... 2 De site map:... 3 1.0 Home...

Nadere informatie

Tips; fotoboek maken (bron: hema.nl)

Tips; fotoboek maken (bron: hema.nl) Tips; fotoboek maken (bron: hema.nl) tekst roteren Draai je tekst zodat het mooi onder of op je scheef geplaatste foto staat. Of maak zelf leuke labels in combinatie met clipart. 1. kies de clipart (bij

Nadere informatie

styleguide Albert Slow Styleguide

styleguide Albert Slow Styleguide styleguide 1 Inleiding Albert Heijn wilde voor de ipad app Albert Slow een ontwerp dat echt aansprekend en wervend is zonder dat gebruiksvriendelijkheid en informatie voorziening in het gedrang zou komen.

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT Deze handleiding legt in tien stappen uit hoe u uw eigen duurzaamheidsrapportage maakt met behulp van de rapportgenerator.

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Handleiding Wordpress versie

Handleiding Wordpress versie Handleiding Wordpress versie 0.9-17 Inloggen & Dashboard INLOGGEN Ga naar: ffp.nl/admin en vul in het scherm wat zichtbaar word je gebruikersnaam en wachtwoord in. Nu moet je zijn ingelogd en het Wordpress

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

In deze handleiding lichten wij het uploaden, splitsen en taggen van documenten en het terugzoeken van deze documenten in Basecone toe.

In deze handleiding lichten wij het uploaden, splitsen en taggen van documenten en het terugzoeken van deze documenten in Basecone toe. Basecone In deze handleiding lichten wij het uploaden, splitsen en taggen van documenten en het terugzoeken van deze documenten in Basecone toe. Uploaden U kunt inloggen via het inlogscherm van Basecone

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie