Jaaroverzicht Geachte relatie,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaaroverzicht 2014. Geachte relatie,"

Transcriptie

1 Jaaroverzicht 2014 Geachte relatie, Voor u ligt het overzicht van de activiteiten van het Frysk Jeugd Orkest in Ook in 2014 hebben wij prachtige activiteiten ontplooid. Samen werken wij aan onze missie: Het is ons doel jonge musici uit Friesland een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken. Vanuit onze kernwaarden Plezier, Discipline, Samenwerken en Ontwikkelen geven wij hier invulling aan. Nieuwjaarsreceptie Gemeente Friese Meren donderdag 2 januari Op donderdag 2 januari vierde de nieuwe gemeente De Friese Meren haar eerste Nieuwjaarsreceptie in De Hege Fonnen te Lemmer. Burgemeester Aalberts gaf een Nieuwjaarstoespraak. De burgemeester werd eerder die dag beëdigd door de Commissaris van de Koning John Jorritsma. Na de Nieuwjaarstoespraak gaf het Frysk Jeugd Orkest een Nieuwjaarsconcert. Prinses Christina Concours prijswinnaar Astrid den Daas stal de show in het concert voor klarinet en orkest in A majeur van Mozart. Nieuwjaarsconcert in De Hege Fonnen te Lemmer. 24 e ABN AMRO Nieuwjaarsconcert zaterdag 18 januari Op zaterdag 18 januari vond het 24 e ABN AMRO Nieuwjaarsconcert in Stadsschouwburg De Harmonie plaats. Het Frysk Jeugd Orkest opende het concert met de Ouverture Rosamunde van Schubert. Klarinettist Astrid den Daas soleerde in het eerste en tweede deel uit het Concert voor Klarinet in A majeur van Mozart met het Frysk Jeugd Orkest. Na de pauze bracht het Orkest de Ouverture De Hebriden van Mendelssohn, Jurassic Park en een ABBA Medley ten gehore. Een prachtige avond met voor elk wat wils. Het Frysk Jeugd Orkest in Stadsschouwburg De Harmonie Astrid den Daas (1993) begon op haar 9e met klarinetlessen bij Marijke Admiraal op de muziekschool in Heerenveen. Astrid was geruime tijd lid van het Frysk Jeugd Orkest, waar ze zoveel plezier aan beleefde dat ze niet lang daarna besloot verder te gaan in de muziek. Op haar 16e werd ze aangenomen in de jongtalentenklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze studeerde bij Pierre Lafay. Momenteel studeert ze hier in het eerste jaar bij Céleste Zewald. Astrid den Daas met het Frysk Jeugd Orkest

2 Nieuwe orkestkleding Tijdens het ABN AMRO Nieuwjaarsconcert mocht het Frysk Jeugd Orkest zijn nieuwe orkestkleding presenteren. Modeontwerpster Moniek Miedema van byoni heeft de kleding speciaal voor het Orkest ontworpen. De dames dragen een zwarte jurk met spaghettibandjes, met op de borstlijn een witte band met strik en lengte tot op de knie. De heren dragen een zwart overhemd met een witte vlinderstrik. Met trots mogen wij byoni toevoegen aan onze Ambassadeurs. Het Frysk Jeugd Orkest in de nieuwe orkestkleding. Moniek Miedema Ontwerpster Moniek Miedema werkt vanuit haar atelier in de Vredeman de Vriesstraat in Leeuwarden. Van daaruit heeft ze haar eigen kledinglijn byoni gelanceerd. Strakke architect-onische lijnen, kleurrijk en eenvoudig met een chique uitstraling. Ze is inmiddels een begrip in de modewereld in Fryslân en ver daarbuiten. Een sterke vrouw met uitstraling die weet wat ze wil, haar mannetje staat en begrijpt hoe ze haar product moet promoten en verkopen. 'De kwaliteit en pasvorm van de kleding zijn voor mij heel belangrijk, een kledingstuk moet comfortabel en mooi zitten, wasbaar zijn en mooi blijven ook na veelvuldig dragen', zo vertelt Moniek op haar website. ( Try-out Prinses Christina Concours zaterdag 25 januari Op zaterdag 8 en zondag 9 februari vonden de voorrondes van het Prinses Christina Concours plaats in Groningen. De Orkestcommissie van het Frysk Jeugd Orkest organiseerde voor orkestleden die deelnamen aan het concours op zaterdag 25 januari een try-out concert. Na een halve orkestrepetitie werd de kerkzaal omgebouwd tot een kleine concertzaal. Een viertal orkestleden maakten gebruik van deze gelegenheid en lieten hun concoursprogramma horen aan hun medemuzikanten. De try-out werd met het gehele orkest gezellig afgesloten bij t Pannekoekschip Leeuwarden. Gerard van der Weerd - solistenprijs Tijdens de finale Noord van het Prinses Christina Concours op zondagavond 9 februari werd de Gerard van der Weerd solistenprijs uitgereikt. Uit de acht finalisten nam Florianne Remme de prijs, een solistisch optreden met het Frysk Jeugd Orkest, in ontvangst. Florianne behaalde een 1 e prijs in categorie 1 (12 t/m 14 jaar) in de finale Noord van het Prinses Christina Concours. Tot voor kort was zij lid van het Frysk Jeugd Orkest. Florianne treedt in 2015 met het Orkest op. Cellist Florianne met pianist Irina Osetskaya tijdens het Prinses Christina Concours. (foto: MajankaFotografie)

3 50 jaar Kingma Stichting zaterdag 5 april De Kingma Stichting bestaat 50 jaar en dat werd op zaterdag 5 april gevierd in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. s Middags om 13:30 uur mocht het Frysk Jeugd Orkest een jubileumconcert verzorgen voor de familie Kingma en hun genodigden. Het werd een ongedwongen en sfeervol jubileumconcert met een concertprogramma van klassiek tot pop. Het Frysk Jeugd Orkest in de Bentacera zaal van De Harmonie Nieuwe website Sinds 18 april heeft het Frysk Jeugd Orkest een nieuwe website, met dank aan Ambassadeur Noordwest12. Het afgelopen jaar is er door NW12 hard gewerkt aan de website. Nieuw op onze website is: uitgebreide informatie over de Frysk Jeugd Orkest Akademy, Freonen en Ambassadeurs. Onder het kopje Actueel blijft u op de hoogte van de actuele zaken. Tevens kunt u op de hoogte blijven van het doen en laten van het Orkest door ons te liken op Facebook of ons te volgen via Twitter (@FryskJeugdOrkst). Uitwisseling met het Rotterdams Jeugd Orkest 30 april en 1 mei In de meivakantie bracht het Rotterdams Jeugd Orkest een bezoek aan Fryslân voor een uitwisseling met het Frysk Jeugd Orkest. Op woensdag 30 april gaven de beide orkesten samen een Dubbelconcert in Theater Sneek. Na de voorrepetities van beide orkesten, een gezamenlijke repetitie en een warme maaltijd in De Walrus Sneek waren beide orkesten er klaar voor. Het Rotterdams Jeugd Orkest opende het concert onder leiding van dirigent Jim Roodnat met verschillende werken van de componist Edvard Grieg. Na de pauze speelde het Frysk Jeugd Orkest werken van Schubert, Mendelssohn en Gerswhin. Na een changement zaten beide orkesten op het podium om gezamenlijk onder leiding van Jim Rotterdams Jeugd Orkest o.l.v. Jim Roodnat Roodnat het werk Van Oranje van Carl Wittrock uit te voeren. Dit werk componeerde Wittrock in opdracht van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk en is voor alle orkesten ter beschikking gesteld. Vervolgens nam Theo Brouwer het dirigeerstokje over en speelden beide orkesten tot slot Lord of the Dance van Hardiman.

4 Frysk Jeugd Orkest o.l.v. Theo Brouwer Op donderdag 1 mei gaf het Rotterdams Jeugd Orkest een lunchconcert in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Beide orkesten voegden zich in de middag weer samen en gingen aan de slag met nieuwe muziekstukken om die gezamenlijk in oktober in Rotterdam ten gehore te brengen. Jim Roodnat en Arjan van der Boom gingen aan de slag met de strijkers en Oeds Jongsma en Theo Brouwer bij de blazers. Aan het einde van de middag vertrokken beide orkesten per dubbeldekker naar Watersporthostel Oer 't Hout in Grou, waar het Rotterdams Jeugd Orkest overnachtte. Na een warme maaltijd werd de uitwisseling afgesloten met een bonte avond. In de herfstvakantie van oktober brengt het Frysk Jeugd Orkest een tegenbezoek aan Rotterdam. Moederdagconcert zondag 11 mei Frysk Jeugd Orkest en Rotterdams Jeugd Orkest samen o.l.v. Jim Roodnat in Theater Sneek. Het Frysk Jeugd Orkest gaf op zondag 11 mei haar traditionele Moederdagconcert in Stadsschouwburg De Harmonie. Met dit concert werden de moeders in het zonnetje gezet. De Strijkers- en Blazersklas opende het concert spetterend met delen uit de Suite La Noce Champêtre van Hotteterre en de Hungarian Air & Dance van del Borgo. Na de opening van het Frysk Jeugd Orkest met de Ouverture Rosamunde van Schubert, begeleidde het Orkest hoornist Libor van der Boom in het 4e Concert voor hoorn en orkest van Mozart. Met de Ouverture De Hebriden ging het Orkest na de pauze verder, waarna het genre werd omgegooid en werken van Gershwin en ABBA werden gespeeld. Frysk Jeugd Orkest in Stadsschouwburg De Harmonie In 2015 zal het Vaderdagconcert plaats vinden op zondag 21 juni om 15:00 uur in De Harmonie.

5 Libor van der Boom (17) is als kind met viool- en pianospelen begonnen, maar op 13-jarige leeftijd ontdekte hij de hoorn. Hij krijgt hoornlessen van zijn opa, voormalig solo-hoornist van het Frysk Orkest, Oldrich Milek. Tijdens het Prinses Christina Concours 2013 behaalde Libor in de regionale finale noord de derde prijs. Dit jaar won hij de tweede prijs met o.a. een Hindemith-sonate en samen met zijn broer Leon op piano en violist Marieke Kosters behaalde hij de derde prijs in de categorie kamermuziek. Komende herfst is hij uitgenodigd om een Lunchconcert te geven in De Harmonie. Libor is sinds 2011 lid van het Frysk Jeugd Orkest. Libor van der Boom met het Frysk Jeugd Orkest. Slotconcert Frysk LeerOrkest zaterdag 21 juni Op zaterdag 21 juni verzorgde het Frysk Jeugd Orkest een gastoptreden bij het eindconcert van het Frysk LeerOrkest in MFC De Kompenije in Jubbega. Naast een aantal eigen stukken speelden beide orkesten ook een aantal nummers gezamenlijk. Het Frysk LeerOrkest startte in november 2012 met groep 5 van zes verschillende basisscholen. Nu spelen er ruim 250 leerlingen van dertien basisscholen mee. De kinderen speelden samen met hun muziekdocenten een compleet en wervelend muziekprogramma. Het concert was het unieke eindproduct van een seizoen lang oefenen. Frysk Jeugd Orkest en Frysk LeerOrkest samen in Jubbega. Klassiekfestival City Proms zondag 29 juni In het weekend van 27 t/m 29 juni werd voor de vierde keer in Leeuwarden het klassiekfestival CityProms georganiseerd. Na drie dagen vol klassieke muziek in allerlei vormen heeft het Frysk Jeugd Orkest het festival afgesloten met een prachtig optreden op het Oldehoofsterkerkhof. Dit concert was niet alleen het slotconcert van het festival, maar tevens ook het laatste concert van het seizoen voor het Orkest. Op zaterdag 5 juli sloot het Orkest het seizoen op een feestelijke manier definitief af met barbecue, spelletjes, Frysk Jeugd Orkest op Oldehoofsterkerkhof. voetbal en kamperen op een camping in Frieschepalen.

6 Fryslân Culinair Concert woensdag 9 oktober Op donderdag 9 oktober gaf het Frysk Jeugd Orkest haar eerste concert van het nieuwe seizoen in de Grote of Jacobijnerkerk van Leeuwarden. Het Orkest verzorgde een optreden tijdens het benefietconcert van Fryslân Culinair, waarvan de opbrengst naar het Ronald McDonald Huis Friesland ging. Het publiek kon genieten van een uur muziek, waarna het door de gezamenlijke restaurants werd verwend met kleine hapjes en een heerlijk glas wijn. Frysk Jeugd Orkest in de Grote Kerk te Leeuwarden. Ronald McDonald Huis Friesland opende in 2004 zijn deuren in Leeuwarden. 365 dagen per jaar is het huis geopend om ouders een plekje te bieden dicht bij hun zieke kind. Bezoek aan Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest 16 t/m 18 oktober Op donderdagochtend 16 oktober vertrok het Orkest in een volle dubbeldekker richting Rotterdam, waarna het na aankomst mocht repeteren in De Doelen! Voor het gehele Orkest was het een grote verrassing dat de repetitie mocht plaatsvinden op het podium van de Grote Zaal. Na inchecken in de Stayokay Rotterdam en een warme maaltijd werd het Orkest door de dirigent Jim Roodnat van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) meegenomen voor een wandeling door Rotterdam. Vrijdagochtend was er een excursie organiseerd naar de SS Rotterdam. Boven op het dek werd een groepsfoto gemaakt van het Orkest, waarna de orkestleden in groepen het schip mochten ontdekken. Na wat vrije tijd in het centrum van Rotterdam ging het Orkest met de bus richting de Grote Kerk in Vlaardingen. Daar ontmoetten de beide Orkesten elkaar weer sinds mei en zaten ze beide op het podium ter voorbereiding van het concert. Het publiek werd die avond getrakteerd op een gevarieerd programma, verzorgd door de beide orkesten apart én gezamenlijk. Zaterdagmiddag lunchten de twee orkesten samen op de varende Pannenkoekenboot van Rotterdam. Vervolgens werd er nog gezamenlijk gerepeteerd aan het eerste deel van de 5 e symfonie van Beethoven, waarna het Orkest aan het einde van de middag afscheid nam. Een geslaagde uitwisseling! Groepsfoto op de SS Rotterdam Samen met het RJSO in de Grote Kerk te Vlaardingen.

7 Ambassadeurslunch woensdag 19 november Naast Freonen van het Frysk Jeugd Orkest wordt het Orkest ook gesteund door bedrijven die Ambassadeurs worden genoemd. Voor onze Ambassadeurs organiseerde het Orkest op woensdag 19 november een Ambassadeurslunch in De Harmonie in Leeuwarden. Onder het genot van een heerlijke lunch en muziek van een strijkkwartet, bestaande uit orkestleden, presenteerden Theunis Kloosterman en Theo Brouwer de toekomstige plannen van het Frysk Jeugd Orkest. Voorzitter Theunis Kloosterman aan het woord tijdens de Ambassadeurslunch (foto: MajankaFotografie) Finale Haydn Muziek Festival zondag 7 december In een gezellig volle bus reisden de Strijkers- en Blazersklas op zondag 7 december af naar de Oosterpoort in Groningen. Samen met het Junior Orkest uit Groningen en de deelnemers van het Haydn Muziek Festival vormden zij die dag het Festival Orkest tijdens de Finale van het Haydn Muziek Festival. Tijdens de voorrondes op 29 en 30 november van het festival lieten 85 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar aan de jury horen hoe goed zij konden musiceren. Uit alle deelnemers koos de jury vervolgens acht finalisten die op 7 december een plek in de finale kregen. Uit de gelederen van de Frysk Jeugd Orkest Akademy behaalden de volgende leden een finaleplek: Beer Meester (12 jaar) op viool uit het Frysk Jeugd Orkest, Yentl Ish-Hurwitz (12 jaar) op viool uit de Strijkersklas en Nynke Dijkstra (10 jaar) op klarinet uit de Blazersklas. Merel Stemerding (12 jaar) op viool uit de Strijkersklas ontving een eervolle vermelding. Het publiek en de jury kon tijdens de Finale genieten van acht prachtige optredens van de finalisten. Tijdens het juryberaad liet het 80- koppig Festival Orkest onder leiding van Theo Brouwer zich horen in een overweldigend optreden. Eerder die middag hadden zij gezamenlijk drie stukken ingestudeerd: The Magic Flute, Russian Horses en A Touch of Ireland. Strijkers- & Blazersklas in de bus op weg naar Groningen. Festival Orkest onder leiding van Theo Brouwer in de Oosterpoort.

8 Adrenna Arbeidsrechtadvocaten vrijdag 12 december Op vrijdag 12 december organiseerde Adrenna Arbeidsrechtadvocaten een Tige tank! concert voor haar klanten en personeel in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De genodigden werden na een warm ontvangst getrakteerd op een optreden van het Frysk Jeugd Orkest. Het Orkest verwende het publiek met een muzikaal programma variërend van Brahms tot Gershwin. Na afloop van het concert konden de gasten onder het genot van een hapje en drankje nader met elkaar kennismaken. Frysk Jeugd Orkest onder leiding van Theo Brouwer. Openbare repetitie Frysk Jeugd Orkest Akademy zaterdag 13 december Op zaterdagochtend 13 december presenteerden de Strijkers- & Blazersklas, de Celloklas en de Vioolklas zich voor familie en belangstellenden tijdens de openbare repetitie. Stijkers- & Blazersklas Celloklas Vioolklas Orkestcommissie Met ons vieren vormen we de Orkestcommissie: Emma de Waard, Lotte Bosma, Yasmin Sollie en Sander Prins. Wij zijn allen lid van het Orkest en erg betrokken bij het bestuur. De commissie is nu een aantal jaren actief en probeert naast het muzikaal presteren ook andere activiteiten te plannen. Waarom wij dat belangrijk vinden in een jeugdorkest heeft een heel duidelijk uitgangspunt. Ieder lid in het Orkest komt met een passie voor de muziek. De muziek maak je echter niet alleen, maar met zijn allen. Het is daarom erg leuk elkaar ook op te zoeken buiten de orkestopstelling. De Kamermuziekmiddag

9 Uiteten met het gehele Orkest We proberen dan ook buiten de repetitietijden elkaar op te zoeken en met elkaar plezier te hebben. Zo heeft de Orkestcommissie inmiddels een paar vaste activiteiten gepland in het jaar. Dit zijn hele uiteenlopende activiteiten. De Kamermuziekmiddag is een voorbeeld waarin we aandacht besteden aan musiceren in kleinere bezettingen. In kleinere bezettingen moet je namelijk nog beter naar elkaar luisteren. Daarnaast is het leuk om van elkaar te horen wat er naast het orkestwerk geoefend wordt door iedereen. Iets organiseren wat los van de muziek staat vinden we ook belangrijk. Zo regelen we voor onze zomerstop de beroemde slotbarbecue, en vinden we het leuk een paar keer in het jaar met zijn allen een hapje te eten. Zo hebben we net een geslaagde SinterKerstborrel achter de rug. In de toekomst liggen er alweer een paar leuke activiteiten klaar, en is het uitgangspunt altijd plezier en gezelligheid. Want met elkaar maken we mooie muziek, maar een goed optreden is voor ons ook gebaseerd op contact tussen elkaar. Dit ontstaat juist als je elkaar buiten het Orkest ook treft. Een knipoog of grijns naar elkaar zorgt er uiteindelijk voor dat we het plezier dat we hebben ook uitstralen met de concerten. Tot slot Voor actuele ontwikkelen en de concertagenda verwijzen wij naar onze website De orkestleden, dirigent, vrijwilligers en het bestuur van het Frysk Jeugd Orkest hopen u te mogen ontmoeten bij onze concerten.

Jaaroverzicht 2013. Geachte relatie,

Jaaroverzicht 2013. Geachte relatie, Jaaroverzicht 2013 Geachte relatie, Voor u ligt het overzicht van de activiteiten van het Frysk Jeugd Orkest in 2013. Ook in 2013 hebben wij prachtige activiteiten ontplooid. Samen werken wij aan onze

Nadere informatie

Jaaroverzicht Geachte relatie,

Jaaroverzicht Geachte relatie, Jaaroverzicht 2015 Geachte relatie, Voor u ligt het overzicht van de activiteiten van het Frysk Jeugd Orkest in 2015. Ook in 2015 hebben wij prachtige activiteiten ontplooid. Samen werken wij aan onze

Nadere informatie

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon 26 juli 2015 Agenda - reminder 27 augustus 2015 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 27 augustus 2015 Start kaartverkoop Proms 31 augustus 2015 Eerste repetitie jeugd slagwerkgroep 19.30 uur 31 augustus

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

De nieuwe voorzitter stelt zich voor:

De nieuwe voorzitter stelt zich voor: N I E U W S B R I E F F E B R U A R I 2 0 1 7 Van de Redactie Van de Voorzitter Terugblik Nieuwjaarsconcert Kloosterconcert Herinneringsbank Literaire avond Agenda 2017 Van de redactie 2017 wordt een feestelijk

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Aan: Vrienden van Lignum U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u belangstelling heeft getoond in Lignum. Als u deze gratis digitale nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kijk dan

Nadere informatie

Verslag. Stichting Gitaristenkring Suriname. Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst. Periode: 28 februari - 9 maart 2015

Verslag. Stichting Gitaristenkring Suriname. Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst. Periode: 28 februari - 9 maart 2015 Verslag Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst Periode: 28 februari - 9 maart 2015 Stichting Gitaristenkring Suriname Ericlaan 35A, Paramaribo Telefoon: 493850 / 8760442 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

Uitwisseling 2009 Solidariteit vanuit je eigen huis Door: Victoria Schreuder-Dobrescu en Haaije Schreuder

Uitwisseling 2009 Solidariteit vanuit je eigen huis Door: Victoria Schreuder-Dobrescu en Haaije Schreuder Solidariteit vanuit je eigen huis Door: Victoria Schreuder-Dobrescu en Haaije Schreuder Beste lezer, het aangaan van een stedenband is een ideaal middel om de eigen bevolking te sensibiliseren. Door contact

Nadere informatie

Nieuwjaar Dames en heren,

Nieuwjaar Dames en heren, Dames en heren, Goede middag en van harte welkom op ons Nieuwjaarsconcert 2016. Welkom aan mevrouw Rijsdorp, vandaag voor de laatste keer als burgemeester present op ons Nieuwjaarsconcert. Dat woordje

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Workshop NL muziekdag Apeldoorn 21 maart 2014. My breath our music

Workshop NL muziekdag Apeldoorn 21 maart 2014. My breath our music Workshop NL muziekdag Apeldoorn 21 maart 2014 My breath our music Ruud zegt U tegen ons... Kijk, nu is de spoorboom open en nu mag je op de gele knop drukken Zo werd deze jongen uitgedaagd op het goede

Nadere informatie

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender J A A R G A N G 3 NO. 1 4 Van onze voorzitter November 2011 INHOUD: Van onze voorzitter Intocht Sint Nicolaas Op de lessenaar Interview: Martien Maas Caeciliafeest Intermezzo Activiteiten kalender Zoals

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 Cecieleke Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 CECIELEKE Het jaar 2015 nadert zijn einde. De Kerstdagen staan voor de deur en daarmee een stuk gezelligheid.

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Lonneke van Straalen Artistiek leider Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Dit was een Jubileum editie om bijzonder trots op te zijn. In een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief Nieuwsbrief April 2016 Nieuwsbrief Musical De DJ draait door Op donderdag 7 en vrijdag 8 april hebben we prachtige optredens van de kinderen gezien in het café. We hebben op school met veel plezier de

Nadere informatie

Kernwaarden. Plezier Samenwerken Discipline Ontwikkelen

Kernwaarden. Plezier Samenwerken Discipline Ontwikkelen Beleidsplan 2020 Missie Het is ons doel jonge musici uit Friesland een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken. Kernwaarden Plezier Samenwerken

Nadere informatie

Een avond om van te dromen

Een avond om van te dromen Het Jostiband-jubileum én de mooiste VIP-arrangementen Een avond om van te dromen Het Concert Ziggo Dome Maandag 5 september 2016 Op TV AVROTROS, NPO2 Zaterdag 10 september 2016 We gaan de wereld wat laten

Nadere informatie

Koetkrant. Vrijdag 29 maart Agenda. Onderwerpen

Koetkrant. Vrijdag 29 maart Agenda. Onderwerpen Koetkrant Vrijdag 29 maart 2019 Agenda 10 april 2019 : Alluredag alle leerlingen zijn vrij 12 april 2019 : Feestdag! Jubileum kleuterleerkrachten. Drum4Fun voorstelling 13.00 14.00 uur. 18 april 2019 :

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 TV De Delftse Hout Jaarverslag 2015 pag. 13 januari 2016 Jaarverslag Jeugdcommissie 2015 Het jaar begon met ons jaarlijks bezoek aan de Kidsday van het ABN AMRO Toernooi. Op

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

De elfde editie van de nieuwsbrief

De elfde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 11 Jaargang 5 30-01-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De elfde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 23 februari start voorjaarsvakantie Nieuws vanuit de directie

Nadere informatie

Herinnering donateursbijdrage Terugblik Nieuwjaarsconcert d.d.13 januari 2018

Herinnering donateursbijdrage Terugblik Nieuwjaarsconcert d.d.13 januari 2018 F E B R U A R I 2 0 1 8 Herinnering donateursbijdrage 2018 Herinnering.. Terugblik Nieuwjaarsconcert Literaire avond donderdag 15 februari Kloosterconcert 4 maart Agenda 2018 Omdat wij zonder uw steun

Nadere informatie

Sponsorbrochure. T:

Sponsorbrochure.  T: Sponsorbrochure info@curacaoculinair.com www.curacaoculinair.com T: +599 9521 8956 GEACHTE FIJNPROEVER, Anouk de Raaf Het eerste weekend van april in 2018 vindt Curaçao Culinair voor de derde keer plaats.

Nadere informatie

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY NIEUWSBRIEF 5 Amsterdam, 31 juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Een schooljaar loopt officieel van 1 augustus tot en met 31 juli, dus nog net op de rand van het schooljaar 2016-2017 onze laatste nieuwsbrief.

Nadere informatie

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt,

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief rozentea en concert View this email in your browser Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Op 7 juni was er een drukbezochte lezingenavond rond

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Muziek 3. De Orkesten 4. Symfoniaprijs bij het Prinses Christina Concours 5. Bestuur 6. Public Relations 7. Ledenwerving 8.

1. Inleiding 2. De Muziek 3. De Orkesten 4. Symfoniaprijs bij het Prinses Christina Concours 5. Bestuur 6. Public Relations 7. Ledenwerving 8. Beleidsplan 2016-2017 Symfonia Jong Twente en Symfonia Junior Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Muziek 3. De Orkesten 4. Symfoniaprijs bij het Prinses Christina Concours 5. Bestuur 6. Public Relations 7.

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn De gezellige maand december staat alweer voor de deur. Zoals elk jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en leuke activiteiten voor de bewoners

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

De zomer is in aantocht...

De zomer is in aantocht... Muzieknieuws van Muziekcollectief Ouder-Amstel. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u of een gezinslid lessen volgt/volgde of interesse had in activiteiten bij Muziekcollectief Ouder-Amstel. Als u zich wilt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool St. Aloysiusschool Boskamp 19 8121CW Olst Tel: 0570-561564 E-mail: aloysius@mijnplein.nl LEEF LEER LACH NIEUWSBRIEF Januari 2016 Sinterklaas opent de Bieb op school en leent het eerste boek op de St. Aloysiusschool.

Nadere informatie

Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015.

Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015. Jaaroverzicht Hoensbroekse Amateurkunst HAK 2015. Visie HAK gelooft in een duurzame gemeenschappelijke artistieke kracht en de kwaliteiten van mensen uit Hoensbroek bij de vorming van gemeenschapszin in

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

NL DOET bij Beweging 3.0

NL DOET bij Beweging 3.0 NL DOET bij Beweging 3.0 Op zaterdag 16 en 17 maart 2012 organiseerde het Oranje Fonds, samen met duizenden organisatie in het land, NL DOET: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet de

Nadere informatie

jaargang 17, nummer 14 donderdag 2 april 2015 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis MR Info Avond Social Media

jaargang 17, nummer 14 donderdag 2 april 2015 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis MR Info Avond Social Media Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 17, nummer 14 donderdag 2 april 2015 Beste ouders, Vandaag namen alle kinderen en groepen deel aan de paasvieringen. De Vastenaktie werd

Nadere informatie

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn.

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn. www.fbach.nl FBach Koor en Orkest - een nieuwe weg naar de muziek Het begon allemaal eind 2010 met een oproep van dirigent Arjan van Baest op Facebook. Een simpele vraag wie doet mee met de Hohe Messe?

Nadere informatie

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Foto s Susanne van Bommel Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Afgelopen zaterdag, 5 januari, vond het nieuwjaarsconcert plaats, gedirigeerd door onze nieuwe regisseur Robbert-Paul

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 16 28 maart 2017 Schoolagenda Zondag 2 april Maandag 3 april Maandag 10 april Maandag 10 april 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering De volgende nieuwsbrief verschijnt Eten en musiceren op de

Nadere informatie

FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6

FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6 14 oktober 2012 FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6 Beste lezer, De FASO staat de komende maanden voor belangrijke beslissingen over haar toekomst. Meer dan 250 orkesten (met totaal ca. 9000 orkestleden) maken

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant Info 13 Datum: 20-05-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Inmiddels hebben we de uitslag van de CITO-eindtoets binnen gekregen. De kinderen hebben het prima gedaan, we scoren (gemiddeld)

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

Bedrijfsavond 29 april 2016

Bedrijfsavond 29 april 2016 Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden vzw Hondsberg 39/41, 2910 Essen www.deverenigdestatievrienden.be Bedrijfsavond 29 april 2016 Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Harmonie De

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Inhoudelijk Verslag Project Der Aa in Concert. Marcel Wolfs, secretaris Looptijd project: 24 april t/m 23 juni 2013 Datum: 22 augustus 2013

Inhoudelijk Verslag Project Der Aa in Concert. Marcel Wolfs, secretaris Looptijd project: 24 april t/m 23 juni 2013 Datum: 22 augustus 2013 Inhoudelijk Verslag Project Der Aa in Concert Auteur: Marcel Wolfs, secretaris Looptijd project: 24 april t/m 23 juni 2013 Datum: 22 augustus 2013 Kenmerk: MW1308.01 1. Inleiding Met het project Der Aa

Nadere informatie

12-18 JAAR. Educatieprogramma VOORTGEZET ONDERWIJS

12-18 JAAR. Educatieprogramma VOORTGEZET ONDERWIJS 12-18 JAAR Educatieprogramma VOORTGEZET ONDERWIJS 2015 2016 Inhoudsopgave 4 6 8 9 10 11 12 13 14 15 KLINKENDE KUNST TRACK YOUR SOUND LUNCHPAUZECONCERT MET WORKSHOP AVONDCONCERT MET WORKSHOP REPETITIEBEZOEK

Nadere informatie

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni is de jeugd van voetbal-d en handbal-c met kamp geweest naar de Berghoeve in Epe. Bijna 60 kinderen hebben een prachtig weekend

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 1-2 Informatie groep 1-2 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW week er weer aan komt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Onze

Nadere informatie

Johanneskapel. Ontmoeting en inspiratie. Een nieuwe lente

Johanneskapel. Ontmoeting en inspiratie. Een nieuwe lente Johanneskapel Ontmoeting en inspiratie Een nieuwe lente Programma januari-april 2014 Welkom Voor u ligt het nieuwe programma van De Johanneskapel. Het is nog winter, maar we kijken alweer uit naar de lente.

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Programmaoverzicht half januari en februari 2012

Programmaoverzicht half januari en februari 2012 Programmaoverzicht half januari en februari 2012 maandag 16 januari 11.30 uur Gym op muziek en materiaal onder leiding van Marijke Bakker in de ruimte van het dinsdag 17 januari Koffieconcert in de ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Ben je tijdens je verblijf bij ons jarig? Meet en Greet met Pinky en Duimpy.

Ben je tijdens je verblijf bij ons jarig? Meet en Greet met Pinky en Duimpy. Leuk om te weten!! Leuk om te weten!! Ben je tijdens je verblijf bij ons jarig? Dan heb je dubbel geluk, want als je het leuk vind om door Pinky en Duimpy opgehaald te worden om naar het kindertheater

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Vol energie zijn we allemaal na de kerstvakantie weer aan de slag gegaan. Na een eerste korte week en een lang weekend wordt er

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Op woensdag 18 juni 2008 werd traditioneel de afsluiting van het repetitiejaar gevierd in de Nederlands Hervormde Kerk van Oosterzee.

Op woensdag 18 juni 2008 werd traditioneel de afsluiting van het repetitiejaar gevierd in de Nederlands Hervormde Kerk van Oosterzee. Afsluiting repetitiejaar Lemster Mannenkoor 2007-2008. Op woensdag 18 juni 2008 werd traditioneel de afsluiting van het repetitiejaar 2007-2008 gevierd in de Nederlands Hervormde Kerk van Oosterzee. Nederlands

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool)

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Paul Knöps Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede November 2015

Activiteiten programma De Meerstede November 2015 Dinsdag 3 november Mozaïek. Vanmiddag creatief bezig zijn samen met de vrijwilligers. Locatie 1 e etage creatief-centrum Kosten extern consumptie / 1,00 materiaal Locatie: 1 e etage creatief-centrum Zaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie