1. OPDRACHTGEGEVENS. Opdrachtgever : Rochdale. : Lid Raad van Commissarissen profiel Volkshuisvesting / Huurderscommissaris. :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. OPDRACHTGEGEVENS. Opdrachtgever : Rochdale. : Lid Raad van Commissarissen profiel Volkshuisvesting / Huurderscommissaris. :"

Transcriptie

1 1. OPDRACHTGEGEVENS Opdrachtgever : Rochdale Positie Locatie Website : Lid Raad van Commissarissen profiel Volkshuisvesting / Huurderscommissaris : Amsterdam : Datum : 2 oktober 2017 Referentienummer: P 1 REFERENTIENUMMER:

2 2. ROCHDALE Woningstichting Rochdale (hierna: Rochdale) zet zich in voor goed en betaalbaar wonen in leefbare wijken met kansen voor iedereen. Rochdale verhuurt woningen in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Rochdale wil maximaal bijdragen aan de huisvesting van de doelgroep van lage inkomens, waarbij een goede dienstverlening en goede kwaliteit van wijken en woningen centraal staan. Daarbij vindt Rochdale dat gemengde wijken wijken waar rijk en arm naast elkaar wonen bijdragen aan de woonkwaliteit in stad en regio. Daar gaat Rochdale voor en dat doet Rochdale door: De sociale woningvoorraad in stand te houden door minder te verkopen en liberaliseren in wijken met een klein aandeel sociale huurwoningen; Wijken waar dat aandeel juist hoog is, ook aantrekkelijk te maken voor mensen met een hoger inkomen; Actiever te werken aan doorstroming, onder andere door te werken met flexibele contracten voor spoedzoekers; Ruimte te geven aan initiatieven van bewoners om mensen in de wijk met elkaar te verbinden. Om dit waar te maken werkt Rochdale aan een wendbare organisatie, met medewerkers die meer verantwoordelijkheid en regelruimte krijgen om zaken meteen en goed op te lossen. Daarbij zijn de waarden van de oprichters van Rochdale de drijfveer: Rochdale is aanspreekbaar, doet zijn werk met aandacht en neemt daarvoor verantwoordelijkheid. Na een turbulente periode heeft Rochdale orde op zaken gesteld en is gebouwd aan een corporatie waar men weer trots op mag en kan zijn. Zowel op het gebied van dienstverlening aan bewoners en woningzoekenden als op het gebied van de besturing en de cultuur van Rochdale zijn grote verbeterslagen gemaakt. P 2 REFERENTIENUMMER:

3 Rochdale wordt bestuurd door een collegiale Raad van Bestuur van drie personen. Zij zorgen samen voor sturing aan de organisatie en maken integrale afwegingen in de besluitvorming. Zij zijn verantwoordelijk voor de gezamenlijke doelstellingen van Rochdale. De bestuurders werken samen op basis van gelijkwaardigheid en delen de bestuurlijke verantwoordelijkheid. Uiteraard bestaat onderling een portefeuilleverdeling naar expertise. De vereniging Bewonersraad Rochdale (hierna: Bewonersraad) is het hoogste adviesorgaan van de bewoners bij de Raad van Bestuur. De vereniging vertegenwoordigt de bewoners van: Noord: Gemeenten Zaanstad, Purmerend, Landsmeer alsmede Amsterdam-Noord; Oost: Stadsdelen Oost, Zuidoost en de gemeente Diemen; West: Stadsdelen West, Nieuw-West, Centrum en Zuid. Op het beleid van de Raad van Bestuur en de algemene gang van zaken van Rochdale wordt toezicht gehouden door de Raad van Commissarissen, om daarmee zowel de financiële continuïteit als de sociale doelstellingen van de corporatie te bewaken. De Raad van Commissarissen staat daarnaast de Raad van Bestuur met advies terzijde. Thans zijn binnen de Raad van Commissarissen twee posities vacant gesteld, waaronder de onderhavige positie: Lid Raad van Commissarissen (profiel Volkshuisvesting / Huurderscommissaris). P 3 REFERENTIENUMMER:

4 3. RAAD VAN COMMISSARISSEN De Raad van Commissarissen rekent de volgende taken en bevoegdheden in ieder geval tot zijn verantwoordelijkheid: 1. Toezichtsrol De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de Raad van Bestuur en de door de Raad van Bestuur uit te voeren taken, te weten onder meer: Het door de Raad van Bestuur gevoerde bestuur; Het functioneren van de Raad van Bestuur; Het beleid van de Raad van Bestuur; De strategie en risico s verbonden aan de activiteiten van de organisatie; De financiële verslaglegging; De naleving van wet- en regelgeving. 2. Werkgeversrol De Raad van Commissarissen benoemt en ontslaat de leden van de Raad van Bestuur. Ook evalueert de Raad van Commissarissen het functioneren van de leden van de Raad van Bestuur. Daarnaast zorgt de Raad van Commissarissen voor het vaststellen van een maatschappelijk passende beloning, de contractduur, de rechtspositie en andere arbeidsvoorwaarden. 3. Informatievoorziening Voor de uitoefening van zijn functie (werkgeversrol, toezichthouder en adviseur) is de Raad van Commissarissen gebaat bij juiste en tijdige informatievoorziening vanuit onder meer de Raad van Bestuur en de Bewonersraad. P 4 REFERENTIENUMMER:

5 De samenstelling van de Raad van Commissarissen dient zodanig te zijn dat de combinatie van ervaring, deskundigheid, achtergrond en onafhankelijkheid van zijn leden de Raad van Commissarissen in staat stelt zijn taken naar behoren te vervullen. De Raad van Commissarissen dient als college in staat te zijn om met de Raad van Bestuur mee te kunnen denken op strategisch niveau, waarbij afzonderlijke leden van de Raad van Commissarissen op relevante deelterreinen over specifieke kennis beschikken om goed tegenspel te kunnen bieden aan de Raad van Bestuur. Dit vraagt van de commissarissen een bepaalde achtergrond en specifieke eigenschappen. Bij de samenstelling van de Raad van Commissarissen wordt rekening gehouden met het feit dat deze zodanig is c.q. moet zijn, dat de leden van de Raad van Commissarissen ten opzichte van elkaar, de Raad van Bestuur, de Bewonersraad en welk deelbelang dan ook onafhankelijk en kritisch kunnen opereren. Ieder Lid van de Raad van Commissarissen voldoet onder meer aan de volgende meer algemene aspecten/kwaliteiten: Is in staat een juist evenwicht te bewaren in betrokkenheid en onafhankelijke opstelling en oordeelsvorming; Heeft het vermogen en de attitude om de Raad van Bestuur met raad en als klankbord terzijde te staan; Heeft het vermogen om het beleid van Rochdale en het functioneren van de Raad van Bestuur te toetsen; Heeft het vermogen om advies en toezicht in teamverband uit te kunnen oefenen; Is integer, heeft verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling; Heeft inzicht in de eisen die kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit aan een organisatie als Rochdale stellen; Heeft het vermogen om zich op hoofdlijnen een oordeel te vormen over door de Raad van Bestuur voorgelegde aangelegenheden; Geeft en vraagt vertrouwen; Is maatschappelijk actief; Is voldoende beschikbaar. P 5 REFERENTIENUMMER:

6 Bij de uitoefening van haar taak brengen alle leden van de Raad van Commissarissen actief het huurdersperspectief in en onderhouden contacten met huurders en huurdersorganisaties. De huurderscommissaris heeft hier bijzondere aandacht voor en onderhoud deze contacten actief. P 6 REFERENTIENUMMER:

7 De leden van de Raad van Commissarissen oefenen hun functie adequaat en zorgvuldig uit, met inachtneming van regels en verantwoordelijkheden. Zij oordelen en handelen op moreel verantwoorde wijze, op basis van algemeen aanvaarde sociale en ethische normen. Zijn hierbij aanspreekbaar op eigen gedrag en spreken ook anderen hierop aan. De leden tonen goed voorbeeldgedrag voor de eigen organisatie en de sector. Voor alle leden van de Raad van Commissarissen gelden conform de statuten de volgende onverenigbaarheden (art. 14). Het lidmaatschap van de Raad van Commissarissen is onverenigbaar met: a) Het lidmaatschap van een bestuur van een toegelaten instelling; b) Het eerdere lidmaatschap van de statutaire directie van de stichting of haar directe rechtsvoorganger; c) Het eerdere lidmaatschap van de Raad van Toezicht van een toegelaten - instelling of haar directe rechtsvoorganger, indien ten tijde van dat lidmaatschap in verband met een ondeugdelijke bedrijfsvoering aan die - toegelaten instelling een aanwijzing als bedoeld in de woningwet is gegeven of een maatregel als bedoeld in de woningwet is opgelegd; d) Het lidmaatschap van enige Raad van Toezicht, Raad van Commissarissen - of dienovereenkomstige andere toezichthoudende instantie, indien een - ander lid van de Raad van Commissarissen van de stichting zitting heeft - in zodanige raad of instantie; e) Het lidmaatschap van een orgaan van, of een functie bij, een andere rechtspersoon of vennootschap die op het maatschappelijke belang gerichte werkzaamheden verricht, indien een lid van de statutaire directie van de stichting bestuurder is van die rechtspersoon of vennootschap; f) Het lidmaatschap van een college van burgemeester en wethouders van - een gemeente waar de stichting haar zetel heeft of feitelijk werkzaam is, of van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van gemeenten te behartigen; g) Het lidmaatschap van een college van gedeputeerde staten van een provincie waar de stichting haar zetel heeft of feitelijk werkzaam is, of - van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen - van provincies te behartigen; h) Het lidmaatschap van een dagelijks bestuur van een waterschap waar de - stichting haar zetel heeft of feitelijk werkzaam is, of van een orgaan van - een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van waterschappen te behartigen; i) Een functie als ambtenaar bij het Rijk, een provincie, een gemeente of - een waterschap en enige andere functie, indien de aan die functie verbonden werkzaamheden meebrengen P 7 REFERENTIENUMMER:

8 dat een betrokkenheid ontstaat - of kan ontstaan bij de werkzaamheden van de stichting of bij de ontwikkeling of de uitvoering van het overheidsbeleid op het terrein van - de volkshuisvesting; j) Een arbeidsovereenkomst als bedoeld in artikel 610, eerste lid, van boek 7 van het burgerlijk wetboek met de stichting. 4. LID RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL VOLKSHUISVESTING / HUURDERSCOMMISSARIS Naast voormelde meer algemene aspecten / kwaliteiten wordt met het oog op de benodigde deskundigheden binnen de Raad van Commissarissen een aantal meer specifieke deskundigheden, vaardigheden en eigenschappen gevraagd. Voor de thans vacante positie Lid Raad van Commissarissen (profiel Volkshuisvesting / Huurderscommissaris) betekent dat onder meer het volgende: Kennis van relevante wet- en regelgeving binnen de sector, waaronder tenminste de Woningwet en BTIV 2015 (kerntaken, doelgroep, DAEB / niet-daeb e.d.), dan wel toont expliciete bereidheid de benodigde kennis te vergaren en deze actief na te leven; In staat te toetsen (dan wel toont expliciete bereidheid de benodigde kennis te vergaren) of de Bewonersraad conform wet- en regelgeving wordt of is betrokken bij beleidsvorming; Hij/zij heeft oog voor inhoud en proces en handelt hierbij vanuit de doelstellingen van Rochdale, waarbij hij/zij het huurdersperspectief actief en nadrukkelijk in ogenschouw neemt; Teamspeler; zet zich met hart en ziel in om gezamenlijk met anderen (de huurders en de Bewonersraad in het bijzonder) doelen te realiseren, met veel aandacht voor de positie, behoeften en verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen; Verbindend, integer en richtinggevend en stelt zich open om op persoonlijk niveau contact te kunnen maken met de huurders. Hij/zij is bereid (en voldoende beschikbaar) met huurders in gesprek te gaan over hetgeen daadwerkelijk bij huurders van Rochdale leeft en geeft hen het vertrouwen dat de belangen van huurders binnen de Raad van Commissarissen deugdelijk worden getoetst en meegewogen; Ervaring met besturen van of toezicht houden op woningcorporatie of andere maatschappelijk werkzame instelling met een grotere omvang en complexe context; P 8 REFERENTIENUMMER:

9 Kennis over stakeholders (zoals huurders, gemeenten) en wanneer en hoe deze te informeren en betrekken; Kennis van en/of ervaring in het maatschappelijke en politieke speelveld, landelijk, regionaal en zo mogelijk ook lokaal; Kennis van de (lokale) woningmarkt (grootstedelijke problematiek) en de relevante ontwikkelingen hierbinnen; Kennis van en/of ervaring met en een duidelijke visie op wonen en zorg en maatschappelijk vastgoed; Kennis van en een duidelijke visie op de (lokale) doelgroepen van beleid en de bijbehorende opgave voor de woningcorporatie; Kennis van en visie op de rol van corporaties in stedelijke omgeving en gebiedsontwikkeling; Visie op toekomstige rollen van corporaties in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen en doelgroep-ontwikkelingen; Visie op het gebied van leefbaarheid, herstructurering en samenwerking met andere partijen; Kennis van het beoordelen van projecten op maatschappelijke en volkshuisvestelijke meerwaarde; aantoonbare affiniteit en kennis van huurdersaangelegenheden, huurdersvertegenwoordiging en huurdersparticipatie; Onderschrijft het belang / meerwaarde van huurdersparticipatie; Kijkt vanuit het perspectief van de huurder naar de corporatie/organisatie; draagt nadrukkelijk de overtuiging en het gevoel uit, dat de huurder niet alleen klant is van Rochdale, maar tevens mede-beïnvloeder en mede-bepaler van beleid. De huurderscommissaris brengt naast zijn/haar achtergrond en ervaring tegelijkertijd een verfrissende blik mee. Hij/zij is in staat om out of the box te denken en denkkracht in te zetten op de verantwoordelijkheid die de Raad van Commissarissen gezamenlijk draagt. De Raad van Bestuur, de overige leden van de Raad van Commissarissen en de huurdersorganisaties weet de huurderscommissaris te prikkelen, uit te dagen en te bevragen. De huurderscommissaris is op zijn/haar beurt daadkrachtig en besluitvaardig, heeft overtuigingskracht en is een principiële en stevige persoonlijkheid. P 9 REFERENTIENUMMER:

10 Meer in het bijzonder: - Hij/zij bevordert dat er een- of tweemaal per jaar een ontmoeting is tussen de voltallige Raad van Commissarissen en het voltallig bestuur van de huurdersorganisatie; - Hij/zij is regelmatig aanwezig bij huurdersbijeenkomsten; - Hij/zij is in ieder geval aanwezig bij de jaarvergadering van de huurdersorganisatie; - Hij/zij overlegt regelmatig (minimaal een- of tweemaql per jaar) met (een deel van) het bestuur van de huurdersorganisatie; - Hij/zij is beschikbaar voor (regelmatig) telefonisch contact met bestuursleden van de huurdersorganisatie;hij/zij kan worden ingezet als adviseur ( wijs mens ) bij ingewikkelde zaken voor het bestuur van de huurderorganisatie. P 10 REFERENTIENUMMER:

1. OPDRACHTGEGEVENS. Opdrachtgever : Rochdale. : Lid Raad van Commissarissen profiel Digitalisering en Transformatie. :

1. OPDRACHTGEGEVENS. Opdrachtgever : Rochdale. : Lid Raad van Commissarissen profiel Digitalisering en Transformatie. : 1. OPDRACHTGEGEVENS Opdrachtgever : Rochdale Positie Locatie Website : Lid Raad van Commissarissen profiel Digitalisering en Transformatie : Amsterdam : www.rochdale.nl Datum : 2 oktober 2017 Referentienummer:

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Profielschets voor lid de Raad van Toezicht van ZVH

Profielschets voor lid de Raad van Toezicht van ZVH Profielschets voor lid de Raad van Toezicht van ZVH Algemeen De Raad van Toezicht (hierna te noemen: Raad) van ZVH is primair verantwoordelijk voor het houden van toezicht en controle op het bestuur van

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen GroenWest

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen GroenWest FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen GroenWest December 2016 1 De Organisatie GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie die haar klanten een thuis wil bieden in het Groene

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2 Stichting Mozaïek Wonen Profielschets Raad van Commissarissen Met ingang van 12-05-2016 Inhoudsopgave 1. Doel profielschets 1 2. Functie van de Raad van Commissarissen 1 3. Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK ALGEMEEN Woningstichting Wonen Vierlingsbeek is een kleine woningcorporatie (ca. 500 vhe) met een sterke lokale binding. De stichting wordt bestuurd door een

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. bij. Woningbouwvereniging Reeuwijk

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. bij. Woningbouwvereniging Reeuwijk FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen bij Woningbouwvereniging Reeuwijk Organisatie en context Woningbouwvereniging Reeuwijk heeft een woningbestand van ruim 1.000 woningen verdeeld over de kernen

Nadere informatie

Profiel lid Raad van Commissarissen - Algemeen

Profiel lid Raad van Commissarissen - Algemeen Profiel lid Raad van Commissarissen - Algemeen Visie en Missie De Veenendaalse Woningstichting is een sociale verhuurder in Veenendaal. Ons motto is gewoon goed, met de nadruk op woon goed. Dit komt naar

Nadere informatie

CONCEPT-PROFIELSCHETS TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (V/M) WONINGCORPORATIE WETLAND WONEN. PROFIEL 1 : VOORZITTER (met volkshuisvestelijk hart )

CONCEPT-PROFIELSCHETS TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (V/M) WONINGCORPORATIE WETLAND WONEN. PROFIEL 1 : VOORZITTER (met volkshuisvestelijk hart ) CONCEPT-PROFIELSCHETS TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (V/M) WONINGCORPORATIE WETLAND WONEN PROFIEL 1 : VOORZITTER (met volkshuisvestelijk hart ) PROFIEL 2 : VOLKSHUISVESTELIJK / WELZIJN / ZORG (HUURDERCOMMISSARIS)

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvC Bijlage A: profielschets RvC Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2019.02 Vastgesteld door RvC: 21 januari 2016 Opnieuw vastgesteld door RvC: 26 juni 2019 Gezien door de bestuurder: 26

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Lid Raad van Commissarissen Juridische Zaken

Lid Raad van Commissarissen Juridische Zaken Lid Raad van Commissarissen Juridische Zaken Visie en Missie De Veenendaalse Woningstichting is een sociale verhuurder in Veenendaal. Ons motto is gewoon goed, met de nadruk op woon goed. Dit komt naar

Nadere informatie

Lid Raad van Commissarissen Financiën

Lid Raad van Commissarissen Financiën Lid Raad van Commissarissen Financiën Visie en Missie De Veenendaalse Woningstichting is een sociale verhuurder in Veenendaal. Ons motto is gewoon goed, met de nadruk op woon goed. Dit komt naar voren

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Woongoed Middelburg Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 1 Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Versie 2.1 (aangepast 23 september 2014) De Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. Rochdale. ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs.

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. Rochdale. ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs. Profielschets Twee leden Raad van Commissarissen Rochdale ERLY the consulting company Datum: juni 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Rochdale Met circa 38.000 woningen in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen Datum: 22 januari 2018 Vastgesteld door de Raad van Commissarissen d.d. 22 januari 2018 Inhoudsopgave 1 Taken Raad van Commissarissen... 3 2 Algemeen profiel Raad

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Versie: 9 juni 2017 Vastgesteld door Raad van Toezicht en Raad van Bestuur: 21 juni 2017 Inleiding Met de Invoering

Nadere informatie

Profiel raad van commissarissen

Profiel raad van commissarissen Profiel raad van commissarissen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Doel en kerntaak van de raad van commissarissen... 3 3. Geschiktheid... 4 3.1. Competenties... 4 3.2. Voorzitter van de raad van commissarissen...

Nadere informatie

Kwaliteitsprofiel Raad van Commissarissen

Kwaliteitsprofiel Raad van Commissarissen Bijlage A Kwaliteitsprofiel Raad van Commissarissen Raad van Commissarissen De Raad van Commissarissen houdt primair toezicht en heeft daarnaast advies- en goedkeuringsbevoegdheden. Verder vervult de RvC

Nadere informatie

Visie op besturen en toezicht houden

Visie op besturen en toezicht houden Visie op besturen en toezicht houden Vastgesteld door directeur-bestuurder en raad van commissarissen op 14 februari 2018 Inleiding De nieuwe woningwet die op 1 juli 2015 in werking is getreden en de nieuwe

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. Profiel: Financieel --- Stichting WormerWonen

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. Profiel: Financieel --- Stichting WormerWonen FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen Profiel: Financieel --- Stichting WormerWonen Raad van Commissarissen Binnen de woningcorporatie zijn drie belangen te onderscheiden: het volkshuisvestelijk belang;

Nadere informatie

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden waarvan er twee op voordracht van de huurders(-organisatie) in Valkenswaard worden benoemd.

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden waarvan er twee op voordracht van de huurders(-organisatie) in Valkenswaard worden benoemd. PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT Woningbelang de dato januari 2016 1. Bestuurlijke structuur op hoofdlijnen Woningbelang is een vereniging met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. De Raad

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD Pré Wonen hecht veel waarde aan het toepassen van de Governance code Woningcorporaties. De verantwoordelijkheden en taken van zowel

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Groninger Huis

Profielschets Raad van Commissarissen Groninger Huis Profielschets Raad van Commissarissen Groninger Huis Algemeen De Raad van Commissarissen (RvC) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de woningcorporatie

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN OP VOORDRACHT HVOB

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN OP VOORDRACHT HVOB FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN OP VOORDRACHT HVOB April 2015 DE ORGANISATIE Centrada is een door het rijk 'toegelaten instelling' op grond van de Woningwet met als statutair werkgebied de gemeente

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders. HBV Dudok Wonen

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders. HBV Dudok Wonen Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders HBV Dudok Wonen ERLY the consulting company Datum: januari 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Dudok Wonen & HBV Dudok Wonen Dudok Wonen

Nadere informatie

Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen

Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen Profielschets lid en voorzitter raad van commissarissen INHOUD 1. RAAD VAN COMMISSARISSEN...3 2. TAKEN...3 3. PROFIEL INDIVIDUELE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN...4 4. PROFIEL VOORZITTER...6 5. GOVERNANCE...7

Nadere informatie

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Certificatie Asbest Ascert 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Ascert 2 Leden Raad van Toezicht Stichting Ascert heeft als doel het bevorderen dat asbest in

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen)

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) FUNCTIEPROFIEL voor Lid van de Raad van Commissarissen bij Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) RvC Woonstichting Vooruitgang 29 september 2015 Organisatie & context Woonstichting Vooruitgang stelt zich

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Drie leden Raad van Commissarissen. waarvan 1 op voordracht van de huurders bij. De Woningraat

FUNCTIEPROFIEL. Drie leden Raad van Commissarissen. waarvan 1 op voordracht van de huurders bij. De Woningraat FUNCTIEPROFIEL Drie leden Raad van Commissarissen waarvan 1 op voordracht van de huurders bij De Woningraat PublicSpirit Mevrouw drs. J. Goudsmit - partner 15 mei 2018 De organisatie De woningbouwverenigingen

Nadere informatie

Toezichtsvisie RvC Zeeuwland

Toezichtsvisie RvC Zeeuwland Stichting Zeeuwland Toezichtsvisie RvC Zeeuwland Opgesteld n.a.v. RvC-bijeenkomst d.d. 18 januari 2017 Versie d.d. 14 februari 2017 Inleiding Achtergrond Artikel 1.1. van de Governancecode woningcorporaties

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Mitros. ERLY the consulting company Datum: december 2018 Adviseur: drs. Lucelle van Hövell

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Mitros. ERLY the consulting company Datum: december 2018 Adviseur: drs. Lucelle van Hövell Profielschets Lid Raad van Commissarissen Mitros ERLY the consulting company Datum: december 2018 Adviseur: drs. Lucelle van Hövell Mitros Mitros is een grote woningcorporatie, werkzaam in Utrecht en Nieuwegein.

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. bij. WBO Wonen

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. bij. WBO Wonen FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen bij WBO Wonen PublicSpirit mevrouw drs. Jetske Goudsmit partner 7 juni 2016 Organisatie en context WBO Wonen is een woningcorporatie met circa 4.700 verhuureenheden

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders. Woonconcept

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders. Woonconcept Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woonconcept ERLY the consulting company Datum: maart 2019 Adviseur: drs. Lilian Vos Voor de Raad van Commissarissen (RvC) van Woonconcept

Nadere informatie

lid Raad van Toezicht

lid Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Langedijk is een kleine actieve woningcorporatie in de gemeente Langedijk. Met rond 1.400 huurwoningen en 250 Koopgarantwoningen de grootste sociale verhuurder in deze gemeente. De

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING)

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) RvC 23-10-2014; pt. 9 TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) Vastgesteld d.d. 23-10-2014 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven en ambitieuze

Nadere informatie

Vacature. huurderscommissaris

Vacature. huurderscommissaris Vacature Woningstichting Naarden is een kleinschalige, actieve en klantvriendelijke woningcorporatie. Wij beheren zo n 800 woningen, alle in de gemeente Naarden. Een groot deel van onze woningen is geschikt

Nadere informatie

Raad van Toezicht Marketing Drenthe

Raad van Toezicht Marketing Drenthe Algemeen functieprofiel i Raad van Toezicht Marketing Drenthe versie 1.0 RBe okt 2017 Inleiding De Raad van Toezicht is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan van Marketing Drenthe. Het is daarom

Nadere informatie

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen Woningstichting Simpelveld Visie op Toezicht en Besturen Vastgesteld RvC 29 jan 2018 RvC Woningstichting Simpelveld Januari 2018 VISIE OP TOEZICHT Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Plavei. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. Plavei. ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen Plavei ERLY the consulting company Datum: november 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Plavei Plavei is een compacte organisatie met circa 40 medewerkers en ruim 4000

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Christelijke Woongroep Marenland

Profielschets Raad van Toezicht Christelijke Woongroep Marenland Profielschets Raad van Toezicht Christelijke Woongroep Marenland Organisatie en context Woongroep Marenland (WM) is werkzaam in de Eemsdelta, een gebied dat bestaat uit de gemeenten Delfzijl, Eemsmond,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

3. Onafhankelijkheid (conform Governance Code 2015)

3. Onafhankelijkheid (conform Governance Code 2015) Revisie: 2 Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen 1. Algemeen (conform Governance Code Woningcorporaties 2015) De Raad van Commissarissen heeft tot taak toezicht te houden op (de kwaliteit

Nadere informatie

Profiel van de Raad van Commissarissen van de Stichting Maasdelta Groep

Profiel van de Raad van Commissarissen van de Stichting Maasdelta Groep Profiel van de Raad van Commissarissen van de Stichting Maasdelta Groep Raad van Commissarissen Maasdelta Groep vastgesteld op d.d. (wordt vastgesteld op 29 februari 2016) Inleiding Deze profielschets

Nadere informatie

Profielschetsen leden RvC Woningstichting Gouderak Oktober 2016

Profielschetsen leden RvC Woningstichting Gouderak Oktober 2016 Profielschetsen leden RvC Woningstichting Gouderak Oktober 2016 Algemeen. Woningstichting Gouderak is met circa 350 woningen een lokaal verankerde partner in het dorp Gouderak. Als dorpscorporatie werkt

Nadere informatie

Profielschetsen leden Raad van Commissarissen. Veluwonen

Profielschetsen leden Raad van Commissarissen. Veluwonen Profielschetsen leden Raad van Commissarissen Veluwonen Versie 2017-01 - januari 2017 Profielschetsen leden RvC Veluwonen Inleiding Veluwonen is met circa 4.000 woningen een lokaal verankerde partner in

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woningstichting Naarden

Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woningstichting Naarden Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van huurders Woningstichting Naarden ERLY the consulting company Datum: augustus 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Woningstichting Naarden Woningstichting

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Omnia Wonen

Profielschets. Directeur-bestuurder Omnia Wonen Profielschets Directeur-bestuurder Omnia Wonen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Omnia Wonen Datum: 20 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Omnia Wonen in Harderwijk is een moderne

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid. Raad van Commissarissen. tevens lid van de auditcommissie. bij. RWS Goes

FUNCTIEPROFIEL. Lid. Raad van Commissarissen. tevens lid van de auditcommissie. bij. RWS Goes FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen tevens lid van de auditcommissie bij RWS Goes PublicSpirit Mevrouw drs. J. Goudsmit Partner November 2015 De organisatie Woningcorporatie RWS partner in wonen

Nadere informatie

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW)

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) Profielen Raad van Commissarissen Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden

Nadere informatie

- de strategie en de risico s verbonden aan de activiteiten van de Wbvg;

- de strategie en de risico s verbonden aan de activiteiten van de Wbvg; Het profiel voor de Raad van Toezicht luidt als volgt: Inleiding Woningbouwvereniging Gelderland (WBVG) is een kleine jonge Gelderse woningcorporatie die zich uitsluitend bezig houdt met bijzondere woonvormen.

Nadere informatie

Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice

Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice Profiel voor de Raad van commissarissen Woonservice 1 Profiel van de Raad 1.1 Algemeen kader De in juli 2011 opgestelde "Governance code woningcorporaties" geeft een goede uitwerking van de taakvelden

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Standvast Wonen

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Standvast Wonen FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht bij Standvast Wonen PublicSpirit Mevrouw drs. J. Goudsmit Partner 12 april 2018 Organisatie & context Standvast Wonen is een actieve woningcorporatie. Met zo n 8.700

Nadere informatie

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides Profielschets 4 leden Raad van Commissarissen Provides ERLY the consulting company Opdrachtgever: Provides Datum: april 2015 De Raad De Raad van Commissarissen (RvC) van Provides heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. Beter Wonen Almelo. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs.

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. Beter Wonen Almelo. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Beter Wonen Almelo ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Beter Wonen Beter Wonen is een maatschappelijk gedreven en

Nadere informatie

Profiel RvT, versie 1.4,

Profiel RvT, versie 1.4, Profiel Raad van Toezicht Woonstichting Gendt 1. Algemeen Er is een personele unie met een zorginstelling op niveau van Raad van Bestuur gevormd. De Raad van Toezicht is intern toezichthouder en houdt

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Stichting Volksbelang (h.o.d.n. LEKSTEDEwonen) te Vianen

Profielschets Raad van Commissarissen Stichting Volksbelang (h.o.d.n. LEKSTEDEwonen) te Vianen Profielschets Raad van Commissarissen Stichting Volksbelang (h.o.d.n. LEKSTEDEwonen) te Vianen 1. Wie zijn wij LEKSTEDEwonen is een woningcorporatie met roots in de gemeente Vianen met ongeveer 4.000 verhuureenheden.

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

WSK VISIE OP TOEZICHT EN BESTUREN

WSK VISIE OP TOEZICHT EN BESTUREN WSK VISIE OP GOVERNANCE DOCUMENT Op grond van de governance code voor woningcorporaties is deze visie van bestuur en raad van commissarissen op besturen en toezicht houden bij de woningstichting Kockengen

Nadere informatie

Profielschets. Huurderscommissaris. Woningstichting Compaen. ERLY the consulting company Datum: april 2019 Adviseur: drs.

Profielschets. Huurderscommissaris. Woningstichting Compaen. ERLY the consulting company Datum: april 2019 Adviseur: drs. Profielschets Huurderscommissaris Woningstichting Compaen ERLY the consulting company Datum: april 2019 Adviseur: drs. Lilian Vos Woningstichting Compaen Woningstichting Compaen is een klantgerichte woningcorporatie

Nadere informatie

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES November 2006 1 GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES PRINCIPES I. Naleving en handhaving van de code Het bestuur 1 en de raad van commissarissen zijn verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Lelystad, april 2015. TEAMPROFIEL voor de functies voorzitter en leden Raad van Commissarissen Woonstichting Centrada

Lelystad, april 2015. TEAMPROFIEL voor de functies voorzitter en leden Raad van Commissarissen Woonstichting Centrada Lelystad, april 2015 TEAMPROFIEL voor de functies voorzitter en leden Raad van Commissarissen Woonstichting Centrada ALGEMEEN Woonstichting Centrada (Centrada) is een door het Rijk toegelaten instelling

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN. Vastgesteld

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN. Vastgesteld PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN Vastgesteld 30-06-2016 WONENBREBURG WonenBreburg richt zich als sociale woningcorporatie in het woningmarktgebied Tilburg- Breda op het huisvesten van mensen met beperkte

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. op voordracht van de huurdersorganisaties. Thuisvester

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. op voordracht van de huurdersorganisaties. Thuisvester Profielschets Lid Raad van Toezicht op voordracht van de huurdersorganisaties Thuisvester ERLY the consulting company Datum: augustus 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Thuisvester & Huurderskoepel CIZO Thuisvester

Nadere informatie

Het profiel van de raad van commissarissen

Het profiel van de raad van commissarissen Het profiel van de raad van commissarissen 1. Omvang van de raad van commissarissen De raad van commissarissen bestaat uit minimaal drie leden. 2. De taak van de raad van commissarissen De raad van commissarissen

Nadere informatie

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht DE GOEDE WONING Huurdersvoordracht Januari 2019 Pagina 1 De organisatie (hierna: DGW) beheert circa 6.300 sociale huurwoningen in Zoetermeer en breidt dit bezit de komende jaren verder uit door nieuwe

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Taak van de raad van commissarissen... 2 3. Geschiktheid... 3 3.1. Competenties... 3 3.2. Voorzitter van de raad van commissarissen... 4

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Versie 2017.1 Vastgesteld door de RvC op 25 oktober 2017 Algemeen 1. Omgeving 1.1 Woonstichting Land van Altena Woonstichting Land van Altena is een woningcorporatie

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen

Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Per 1 oktober 2018 zal binnen de Raad van Commissarissen van Baston Wonen een vacature ontstaan van voorzitter RvC. In deze profielschets treft u nadere

Nadere informatie

RWS partner in wonen Stationspark DZ GOES Postbus AD GOES T (0113) F (0113)

RWS partner in wonen Stationspark DZ GOES Postbus AD GOES T (0113) F (0113) Profielschets voor de Raad van Commissarissen van RWS Bijlage A bij Reglement RvC Versie 1.0 Vastgesteld in overleg met de Huurdersvereniging door de Raad van Commissarissen op 23 november 2016 RWS partner

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen, tevens lid Remuneratiecommissie, Stichting WOONopMAAT. Heemskerk. bij. PublicSpirit

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen, tevens lid Remuneratiecommissie, Stichting WOONopMAAT. Heemskerk. bij. PublicSpirit FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen, tevens lid Remuneratiecommissie, bij Stichting WOONopMAAT te Heemskerk PublicSpirit De heer mr. A.J.J.M. Buijs Consultant mei 2015 Organisatie en context WOONopMaat

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Eemland Wonen. ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen Eemland Wonen. ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel Profielschets Lid Raad van Commissarissen Eemland Wonen ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel. 035-5430088 Eemland Wonen Eemland Wonen heeft als thuisbasis Eemland, een streek in het noordoosten

Nadere informatie

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL IB / 2018.002601.01 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam De stichting is

Nadere informatie

Motivering (Her)benoeming commissaris van een toegelaten instelling

Motivering (Her)benoeming commissaris van een toegelaten instelling (Her)benoeming commissaris van een toegelaten instelling Op dit formulier geeft u uw motivering aan voor de voorgenomen benoeming of herbenoeming van een commissaris. In paragraaf 2 gaat het om de algemene

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Philadelphia Zorg en de daaraan gelieerde organisatie en organisatie-onderdelen,

Nadere informatie

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 Governancestructuur WonenBreburg januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Bestuur 3 2.1 Taak en werkwijze 3 2.2 Rechtspositie en bezoldiging bestuur 4 2.3 Tegenstrijdige belangen

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Versie

Profielschets Raad van Commissarissen Versie Profielschets Raad van Commissarissen Versie 1.3-16-07-2014 1. Uitgangspunten De profielschets voor de Raad van Commissarissen van Clavis wordt bepaald door: De verantwoordelijkheden taken, en bevoegdheden

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen WBO Wonen ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos WBO Wonen WBO Wonen is een betrokken en maatschappelijk ondernemende organisatie

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. Rijswijk Wonen

Profielschets. Twee leden Raad van Commissarissen. Rijswijk Wonen Profielschets Twee leden Raad van Commissarissen Rijswijk Wonen ERLY the consulting company Datum: oktober 2018 Rijswijk Wonen Rijswijk Wonen is een woningcorporatie met ruim 6.000 woningen in de gemeente

Nadere informatie

Definitief 21 november Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen. Missie Mijande Wonen. Samenstelling Raad van Commissarissen

Definitief 21 november Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen. Missie Mijande Wonen. Samenstelling Raad van Commissarissen Definitief 21 november 2017 Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen Missie Mijande Wonen Mijande Wonen staat voor betaalbaar wonen op het Twentse platteland voor al diegenen die niet in hun

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. bij. Ons Huis. PublicSpirit. Mevrouw drs. J. Goudsmit Partner

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen. bij. Ons Huis. PublicSpirit. Mevrouw drs. J. Goudsmit Partner FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen bij Ons Huis PublicSpirit Mevrouw drs. J. Goudsmit Partner 29 September 2016 De organisatie Ons Huis bezit, verspreid over Enschede, ruim 5.000 woningen. Ons

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. FidesWonen. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs.

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. FidesWonen. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen FidesWonen ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos FidesWonen FidesWonen is een klantgerichte en professionele wooncorporatie

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

Profiel. Lid Raad van Commissarissen. 29 maart Opdrachtgever Rijnhart Wonen

Profiel. Lid Raad van Commissarissen. 29 maart Opdrachtgever Rijnhart Wonen Profiel Lid Raad van Commissarissen 29 maart 2018 Opdrachtgever Rijnhart Wonen Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 (06) 29 00 47 81 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE. Functie profiel

DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE. Functie profiel Functie profiel Voorzitter Raad van Commissarissen Maes & Lunau handelt geheel in overeenstemming met de huidige privacywetgeving en haar opdrachtgevers dienen overeenkomstig te handelen. De persoonsgegevens

Nadere informatie