Informatiefiche verzekering lokale groepen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiefiche verzekering lokale groepen"

Transcriptie

1 Informatiefiche verzekering lokale groepen Als je lid bent van Hujo - dat betekent als je afdracht van 3,00 is gestort (of gratis voor kinderen tot en met het 6 de studiejaar) en je gegevens via de ledenlijst bij Hujo is aangekomen - dan ben je ook verzekerd. Hujo nationaal heeft immers een polis afgesloten om leden van de lokale groepen voldoende te kunnen dekken bij ongeval, reizen, schade e.d. Vanaf de dag dat je afdracht betaald is, ben je verzekerd voor dat werkingsjaar. De verzekering die Hujo voor zijn leden heeft afgesloten omvat ook een ongevallenverzekering. Op deze manier willen we deelnemers en de ouders meer zekerheid bieden om hen op een beschermde manier deel te laten nemen aan onze werking. Op de website & cd-rom vind je een uitgebreide procedure, de voorwaarden en de volledige polis. Hieronder een korte uitleg: 1. Burgerlijke aansprakelijkheid, Rechtsbijstand en Ongevallen! Maatschappij: Polis: P&V verzekeringen Burgerlijke Aansprakelijkheid Als lid van Hujo ben je verzekerd. Deze verzekering bestaat uit 3 delen: een burgerlijke aansprakelijkheidswaarborg (dekt de leden tegen eventuele schade die zij anderen toebrengen), met een luik dat lichamelijke ongevallen verzekert (boven op de tussenkomst van de mutualiteit) en tenslotte zorgt de polis ook voor rechtsbijstand Burgerlijke aansprakelijkheid, wat is dat? Burgerlijke aansprakelijkheid of de BA is een verzekeringspolis die alle Hujoleden dekt wanneer zij tijdens Hujoactiviteiten eventuele schade aanrichten bij anderen. Tijdens het voetballen wordt er per ongeluk een raam ingetrapt. Hiervoor word je burgerlijk aansprakelijk gesteld. Wanneer het raam opzettelijk wordt uitgetrapt, dan valt dit niet onder de burgerlijke aansprakelijkheid en ben je dus niet verzekerd.

2 Procedure verzekering voor de groepen A: Ongeval is gebeurd Onmiddellijk: B: Gegevens noteren: Vul aangifteformulier in (zie cd-rom/website) Noteer naam, voornaam, adres, rekeningnummer, telefoonnummer, van slachtoffer Leg de procedure uit aan de getroffene Bij lichamelijke schade: bijhouden van medische documenten en ticketjes C: Landelijk secretariaat verwittigen Binnen de 3 dagen na het ongeval: Via telefoon, fax, Datum en plaats ongeval Naam, adres van getroffene Omstandigheden van het ongeval beschrijven Stuur zo snel mogelijk het aangifteformulier naar Hujo D: Aangifte is gebeurd! Wanneer wordt de burgerlijke aansprakelijkheid in werking gesteld? Er zijn 3 voorwaarden waaraan het ongeval moet voldoen om de BA in werking te stellen. 1. Er moet sprake zijn van schade. Dat kan aan een ander lid zijn, iemand die niets met de activiteit te maken heeft, een organisatie of Hujo zelf, De schade kan materieel of lichamelijk zijn. 2. Het moet gaan om een ongeval, kwaad opzet is uiteraard niet verzekerd. 3. De oorzaak van het ongeval moet bij een Hujolid liggen en deze persoon mag zelf niet het slachtoffer zijn zowel bij materiële als lichamelijke schade. Hoe zit het met lichamelijke schade? De voorwaarden om de BA in werking te stellen zijn duidelijk. Lichamelijke schade wordt door eigen toedoen niet verzekerd. Je bent juridisch gezien verantwoordelijk voor je eigen daden. Om te voorkomen dat je heel wat moet betalen wanneer je jouw been breekt door eigen toedoen is er een apart luik rond lichamelijke schade. Dit luik dekt alle lichamelijke ongevallen die door eigen toedoen veroorzaakt zijn. Bij zware ongevallen met eventuele blijvende ongeschiktheid of overlijden zorgt de verzekering voor een schadevergoeding. Wat is dat: rechtsbijstand? Het derde luik in de verzekering is deze van de rechtsbijstand. Soms kan het gebeuren dat een ongeval een juridisch staartje krijgt. In zo n geval dekt de verzekering ook de strafrechtelijke kosten 1 en de erelonen van de advocaat. Welke risico s zijn gedekt door de verzekering? Deze verzekering geldt voor alle activiteiten, voorbereidingen, vergaderingen enz. die verband houden met Hujo, zowel landelijk als lokaal in een groep. Ook de verplaatsing van en naar een activiteit is verzekerd, voor zover andere polissen (zoals autoverzekering) daar niet in tussen komen. De polis is geldig in heel de wereld. 1 Alle kosten die gemaakt worden in functie van een proces of andere rechtelijke aangelegenheden.

3 Procedure verzekering voor de groepen E: Achteraf Zo snel mogelijk Indien lichamelijke schade: -Aangifteformulier opsturen -Afrekening mutualiteit -Originele medische rekeningen van kosten niet gedekt door de mutualiteit -Eventuele doktersverklaring De maximale waarborg per schadegeval bedraagt: Wat wordt NIET gedekt door de verzekering? -Word je ziek op kamp, of ben je ziek vertrokken? Dan ben je hiervoor niet verzekerd. Je eigen ziekenfonds komt voor een groot stuk van de kosten tussen. De rest van de kosten moet gedragen worden door de ouders. -Wanneer je een ongeval veroorzaakt of zelf het slachtoffer bent en er wordt bewezen dat je onder invloed bent van alcohol of andere verboden middelen zoals cannabis, dan komt de verzekering niet tussen. Wanneer dit het geval is, dan word je persoonlijk aansprakelijk gesteld voor jouw daden en moet je alles zelf bekostigen. -Brand- of andere schade aan gehuurd materiaal, bewoonde of eigen gebouwen valt niet onder de BA polis, daarvoor heeft het gebouw in kwestie een brandverzekering. -Schade veroorzaakt door het gebruik van zeilboten van meer dan 300 kg, motorboten van meer dan 10 CV DIN in eigendom of gebruik van luchtvaartuigen in eigendom, huur of gebruik. -Bepaalde sporten: Lucht- en motorsporten, diepzeeduiken (behalve initiatie in zwembad), jacht, alpinisme, klimmen, rapellen (behalve initiatie en indoor), speleologie, gevechtssporten (behalve judo), paintball (!!!), rafting, canyonning, bungeejumping, death ride en extreme sporten (meestal krijg je een aparte verzekering bij het inschrijven). lichamelijke letsels: materiële schade: behandelingskosten blijvende ongeschiktheid overlijden De ongevalaangifte Wat er ook gebeurt, of het nu materiële of lichamelijke schade is, moet je een ongevalsaangifte invullen. Vergeet dit niet: wanneer de ongevalsaangifte niet ingevuld is, dan kan de verzekering niet helpen. Hoe doe je dat nu? Op de cd-rom vind je een voorbeeld van zo n formulier. Het ongevalformulier bestaat uit 2 delen. Het eerste deel wordt ingevuld door jou of de begeleider die het ongeval gezien heeft, nooit door de deelnemers. Wanneer het ongeval ernstig is en je gaat naar een arts, laat dan het tweede deel van het formulier invullen door de behandelende arts. Op het einde van de vakantie bezorg je het formulier terug aan Hujo. Organiseer je een activiteit? Zorg dan dat je altijd zo n document bij de hand hebt, dat bespaart je veel tijd en moeite!

4 Bij ongevallen: Tel reisbijstand: (+32) 2 / Reisverzekering Tel Hujo: (+32) 2/ Maatschappij: P&V Polis: Reisverzekering Deze polis is een bijstandsverzekering. Dat is een extra verzekering bovenop de gewone burgerlijke aansprakelijkheidspolis (de BA-polis is ook van toepassing in het buitenland!). De bijstandsverzekering verzekert alle ongemakken die je in het buitenland kan tegenkomen: betaling van medische kosten ter plaatse, gestolen of verloren bagage, Je neemt contact op met de maatschappij, die dan alles regelt. Deze polis loopt continu door, maar er is pas dekking vanaf het moment dat wij P&V op de hoogte brengen van de bewuste reis (data vertrek en aankomst, lijst deelnemers, bestemming). Zodra dat in orde is, zit je safe en is er dekking. De standaardwaarborgen zijn: Burgerlijke aansprakelijkheid + rechtsbijstand + bijstand verplaatsing personen Ongevallen reizigers (geen sneeuwsport) Overlijden Blijvende ongeschiktheid Bagage 500 Dit komt neer op ± 0.91 per persoon per dag. Indien je wilt afwijken van deze waarborgen (indien je bijvoorbeeld een skireis maakt) neem dan contact op met het landelijk secretariaat. Deze polis dekt enkel kosten in het buitenland. Indien er achteraf bijkomende kosten in België zijn (vb. medische kosten), dan kan de gewone BA-polis aangesproken worden. Daarvoor moet er wel aangifte van het ongeval gebeurd zijn. Procedure reisverzekering voor de groepen Initiatief waar reisverzekering voor nodig is Minstens 7 dagen voor vertrek Landelijk secretariaat op de hoogte brengen: Vul formulier aanvraag reisbijstandsverzekering in (zie cd-rom) Maak een reizigerslijst (voornaam, naam, adres, geboortedatum) Mail of fax beide samen naar Hujo 3 weken later Vraag om betaling: Het landelijk secretariaat bezorgt je de afrekening van de verzekering. Deze betaal je rechtstreeks aan P&V via het bijgevoegde overschrijvingsformulier.

5 !? Bij een ongeval bel je onmiddellijk de bijstandsmaatschappij op. Het is een nummer in België: (+32) 2 / Volg nauwgezet de instructies. Tracht zelf geen stappen te ondernemen indien de bijstand daar niet om gevraagd heeft. Dit kan de zaak ingewikkelder maken en zorgt voor misverstanden. Breng ook het landelijk secretariaat van Hujo op de hoogte. Zij zorgen ook voor een aangifte bij de BA-polis. Mochten er nog kosten achteraf in België gemaakt moeten worden, dan kan deze verzekering tussenkomen. (Bekijk ook de informatie rond de BA-polis) 3. Brandverzekering Brand- of andere schade aan gehuurde, bewoonde of eigen gebouwen is niet verzekerd door onze BA-polis. Daarvoor moet er een aparte brandpolis afgesloten worden. Indien de lokale groep een gebouw afhuurt voor een activiteit én er is geen brandverzekering in de huur van het gebouw inbegrepen (in scholen is dit vaak het geval), helpt Hujo je hier op weg. Je mailt ons tijdig de locatie, het adres, de datum en het geschatte aantal deelnemers door. Wij sluiten een tijdelijke brandpolis voor jullie af. Voor het werkingsjaar doen we dit gratis. Zodra wij de gegevens naar de verzekering doormailen, is de polis in orde en zijn jullie tijdens de activiteit verzekerd voor brand.

5.1 Wie kan er allemaal genieten van deze

5.1 Wie kan er allemaal genieten van deze _ Verzekeringen in KSJ-KSA-VKSJ versie 2014 _ Inhoud 4 5 6 7 8 9 11 12 13 INLEIDING 1 Aandachtspunten 2 Adressen 2.1 Verzekering werkkringen Antwerpen, Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

Nadere informatie

Goed verzekerd? E e n b l i k o p h e t v e r z e k e r i n g s a a n b o d v a n S c o u t s e n G i d s e n V l a a n d e r e n v z w

Goed verzekerd? E e n b l i k o p h e t v e r z e k e r i n g s a a n b o d v a n S c o u t s e n G i d s e n V l a a n d e r e n v z w Goed verzekerd? E e n b l i k o p h e t v e r z e k e r i n g s a a n b o d v a n S c o u t s e n G i d s e n V l a a n d e r e n v z w N o v e m b e r 2 0 1 4 COLOFON Verantwoordelijk Uitgever SCOUTS

Nadere informatie

De KLJ-verzekering. Sfeer verzekerd! Maar ik ook?

De KLJ-verzekering. Sfeer verzekerd! Maar ik ook? De KLJ-verzekering Sfeer verzekerd! Maar ik ook? 1 1. De KLJ-verzekering... 3 1.1 Algemene info... 3 1.2 Waarvoor zijn we verzekerd?... 3 1.3 Waarvoor zijn we niet verzekerd?... 7 2. Extra verzekeringen...

Nadere informatie

ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN

ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN DE FOS-VERZEKERING IN EEN NOTENDOP Verzekeringen zijn soms wel eens een ver-van-je-bedshow maar als er iets misloopt wil je beslist weten wat er je te doen staat en waarvoor je

Nadere informatie

VAST EN CHIRO WE ONTWARREN VOOR JOU DE KNOOP CHIRO EN VERZEKERING. x ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VERZEKERINGSVRAGEN x DE CHIROPOLIS

VAST EN CHIRO WE ONTWARREN VOOR JOU DE KNOOP CHIRO EN VERZEKERING. x ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VERZEKERINGSVRAGEN x DE CHIROPOLIS VAST EN verzekering Als je t mij vraagt: CHIRO WE ONTWARREN VOOR JOU DE KNOOP CHIRO EN VERZEKERING x ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VERZEKERINGSVRAGEN x DE CHIROPOLIS Chirojeugd Vlaanderen Kipdorp 30

Nadere informatie

VAST EN CHIRO WE ONTWARREN VOOR JOU DE KNOOP CHIRO EN VERZEKERING ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VERZEKERINGSVRAGEN DE CHIROPOLIS

VAST EN CHIRO WE ONTWARREN VOOR JOU DE KNOOP CHIRO EN VERZEKERING ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VERZEKERINGSVRAGEN DE CHIROPOLIS VAST EN verzekering Als je t mij vraagt: CHIRO WE ONTWARREN VOOR JOU DE KNOOP CHIRO EN VERZEKERING ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VERZEKERINGSVRAGEN DE CHIROPOLIS Chirojeugd Vlaanderen Kipdorp 30 2000

Nadere informatie

Goed verzekerd. Polissen op maat van jouw jeugdhuis

Goed verzekerd. Polissen op maat van jouw jeugdhuis Goed verzekerd Polissen op maat van jouw jeugdhuis Inleiding Als je een jeugdhuis wil uitbaten, is het soms nodig om meer dan de wettelijk verplichte verzekeringen af te sluiten. Zeker als het financiële

Nadere informatie

Autoverzekering. zo doe je het

Autoverzekering. zo doe je het Autoverzekering zo doe je het BA Auto Wie en wat is verzekerd? «Zonder verzekering» Geen auto Als je aan autoverzekeringen denkt, dan denk je wellicht in de eerste plaats aan de wettelijk verplichte verzekering.

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

G O E D V E R Z E K E R D?!?

G O E D V E R Z E K E R D?!? G O E D V E R Z E K E R D?!? GOED VERZEKERD?!? Als je een jeugdhuis wil uitbaten, is het soms nodig om meer dan de wettelijk verplichte verzekeringen af te sluiten. Zeker als het financiële risico hoog

Nadere informatie

HVC. Informatiebrochure SWEET SIXTEEN. Tel. 015/ 31 73 78 Fax 015/ 32 12 36 Website www.hvcassur.be cdv 66906

HVC. Informatiebrochure SWEET SIXTEEN. Tel. 015/ 31 73 78 Fax 015/ 32 12 36 Website www.hvcassur.be cdv 66906 HVC Informatiebrochure SWEET SIXTEEN Verzekeringskantoor hvc assur bvba Oude Baan 2 2550 WAARLOOS-KONTICH Tel. 015/ 31 73 78 Fax 015/ 32 12 36 Website www.hvcassur.be cdv 66906 Minderjarig Meerderjarig:

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR PLEEGZORGERS

VADEMECUM VOOR PLEEGZORGERS VADEMECUM VOOR PLEEGZORGERS Een leidraad bij de administratieve aspecten van een pleegzorgsituatie van minderjarigen Pleegzorg Limburg vzw - vademecum voor pleegzorgers 2014 (versie 2) 1 Pleegzorg Limburg

Nadere informatie

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de reis- en annuleringsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

KBC-Polis voor Uw Voertuig - Personenauto

KBC-Polis voor Uw Voertuig - Personenauto KBC-Polis voor Uw Voertuig - Personenauto Een ongeval, het is soms snel gebeurd. Met de KBC-Polis voor Uw Voertuig gaat u goed verzekerd op weg met uw wagen. Voor wie? Iedere eigenaar van een personenauto.

Nadere informatie

G O E D V E R Z E K E R D?!?

G O E D V E R Z E K E R D?!? G O E D V E R Z E K E R D?!? GOED VERZEKERD?!? Als je een jeugdhuis wil uitbaten, is het soms nodig om meer dan de wettelijk verplichte verzekeringen af te sluiten. Zeker als het financiële risico hoog

Nadere informatie

Infobrochure Sportverzekering bij Sportievak vzw

Infobrochure Sportverzekering bij Sportievak vzw Infobrochure Sportverzekering bij Sportievak vzw Polis bij verzekeringsmaatschappij: NV Arena, Tweekerkenstraat 14, 1000 Brussel INHOUD blz 1. Waar en wanneer is men verzekerd? 2 2. Algemene waarborgen

Nadere informatie

Slachtoffer van een ongeval

Slachtoffer van een ongeval Een ongeluk is gauw gebeurd: in de privésfeer, maar ook in uw beroepsleven. Hoe kunnen het ziekenfonds, de verzekeringsmaatschappij of overheidsinstellingen instaan voor de uitbetaling van een vergoeding?

Nadere informatie

Welke stappen moet u nemen om te controleren of uw vereniging voldoende is verzekerd?

Welke stappen moet u nemen om te controleren of uw vereniging voldoende is verzekerd? Checklist verzekeringen voor verenigingen Algemeen Uw vereniging is een rechtspersoon en neemt als zodanig deel aan het rechtsverkeer. Gevolg daarvan is dat uw vereniging ook financiële risico s loopt.

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

Administratie en organisatie

Administratie en organisatie Administratie en organisatie Feitelijke vereniging en vzw: wat zijn de verschillen? Feitelijke vereniging = zodra je iets organiseert met twee of meer personen. Er zijn geen regels over de organisatie

Nadere informatie

POLISVOORWAARDEN. Autoverzekering MT 13

POLISVOORWAARDEN. Autoverzekering MT 13 POLISVOORWAARDEN Autoverzekering MT 13 Voorwaarden bij uw autoverzekering U heeft een autoverzekering bij ons. U heeft daarbij een of meer onderdelen gekozen die hieronder staan. Op uw polis staat welke

Nadere informatie

POTJE BREKEN, POTJE BETALEN DE VERZEKERING BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVÉLEVEN

POTJE BREKEN, POTJE BETALEN DE VERZEKERING BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVÉLEVEN POTJE BREKEN, POTJE BETALEN DE VERZEKERING BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVÉLEVEN EEN FAMILIALE BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING VOORKOMT HEEL WAT NARIGHEDEN In uw privéleven bent u aansprakelijk

Nadere informatie

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Pleziervaartuigenverzekering Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke

Nadere informatie

REISVERZEKERINGEN GERUST OP REIS. Wegwijs in reisbijstand, annuleringsverzekering en andere nuttige verzekeringen op reis

REISVERZEKERINGEN GERUST OP REIS. Wegwijs in reisbijstand, annuleringsverzekering en andere nuttige verzekeringen op reis GERUST OP REIS Wegwijs in reisbijstand, annuleringsverzekering en andere nuttige verzekeringen op reis Checklist Welke reisverzekering dekt welk risico? Bijstand aan personen (p. 4) Bijstand voertuigen

Nadere informatie

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering PAGINA 2/5 De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat Rotterdamse vrijwilligers goed verzekerd zijn. Daarom is er de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering:

Nadere informatie

Productwijzers Camperverzekering

Productwijzers Camperverzekering s Productwijzers Camperverzekering De volgende productwijzers vindt u in dit document: Motorrijtuigenverzekering.. pagina 2 Ongevallenverzekering inzittenden.. pagina 11 Pechhulpverzekering.. pagina 17

Nadere informatie

Expat Pakket Individueel

Expat Pakket Individueel Expat Pakket Individueel Informatie voor de particulier Expat Pakket Individueel Grenzeloos goed verzekerd Expat Pakket Individueel Alles in één keer goed voor elkaar Een tijd in het buitenland werken

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Zelf Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen Z.A.V.K.L. 13.10

Polisvoorwaarden Zelf Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen Z.A.V.K.L. 13.10 Polisvoorwaarden Zelf Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen Z.A.V.K.L. 13.10 Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden Kortlopende Verzekeringen 1 Algemeen 3 1.1 Wat bedoelen wij met... 3 1.2 Wat mag

Nadere informatie

Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea

Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw auto. 3 Daarom kiest u voor onze Autoverzekering! 4 U kiest zelf wat u wel en niet verzekert.

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering In de productwijzer vindt u algemene informatie over de aansprakelijkheidsverzekering. De productwijzer is een korte samenvatting van enkele belangrijke punten

Nadere informatie