Verslag ouderraad donderdag 20 november 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag ouderraad donderdag 20 november 2011"

Transcriptie

1 Verslag ouderraad donderdag 20 november 2011 Aanwezig: Nathalie, Stefanie, Lucinda, meester Johan, juf Suzanne, meester Wilfried, Patrick, Ann, Bieke, Valerie, Sam, Bernard, Luc, Glenn, Bart, Filip, Eva, Caro, Eric, Mieke, meester Frank, Eva (verslag) en Chantale verontschuldigd: Luk, Helga en Sabien 1. Goedkeuring vorig verslag 2. Evaluatie fuif Applaus voor WG en Cindy en Bart! Trish en broer voor gratis drukwerk. Tom Schamp voor schitterende affiche. En alle fuifbeesten en sympathisanten natuurlijk voor de fijne avond! Gert en François hebben achter de schermen ook heel wat werk verricht. Opnieuw applaus. Vraag naar kinderfuif wordt herhaald, maar opnieuw afgewezen. Winst: +/ euro! WG zal nog evalueren en indien nodig bijsturen voor volgend jaar. Misschien enkele nieuwe jonge ouders bij betrekken? 3. Kalender en schoolfotograaf Sponsoring zorgt voor een vertraging voor de kalender. Dit jaar vanaf januari. Bieke en Frank maken werk van het sponsordossier. Bieke gaat op zoek naar structurele sponsoring voor schoolse activiteiten. Witte achtergrond voor pasfoto s zijn niet elk jaar mogelijk wegens oneerlijke concurrentie met pasfotoverkopers. (nationale afspraak) Volgend jaar geen witte achtergrond! 4. Grootouderfeest winterleute Sinds juni 2011 is de school een dynamoschool. Dynamo3-project ingediend om mogelijk 1500 euro subsidie te krijgen. Aanvraag ingediend door meester Johan. Winterleute start samen met artiesten (balcompanie), grootouders en kleuters, na 16u ook lagere school. Mix van dans, muziek en beweging. Hier wordt 5 weken aan gewerkt in de klassen. Grootouders en ouders zullen uitgenodigd worden om mee te doen, maar dit natuurlijk geheel vrijblijvend. Dit alles zou tot een multimediaal en digitaal project moeten kunnen leiden. Op dit moment wordt nog gezocht naar commercialisering van dit werk. (lees: verkoop van cd s met eigen muziek) Nadruk: dit is geen schoolfeest, maar een toonmoment. Kanttekening: indien subsidie niet doorgaat, zal alternatief moeten gevonden worden voor betaling artiesten. Kosten van de avond (695 euro) zelf kunnen eventueel betaald worden via maximumfactuur, +/- 3 euro per ll. Werkgroep vraagt zich af of ze opnieuw én jenever én glüwein zullen verkopen. Witloofproject kan aansluiten en misschien kan er witloofsoep aangeboden worden. Aangevuld met tomatensoep voor de kinderen.

2 Sfeerverlichting van de school met gloeilampen kan gebruikt worden en er is een oproep naar meer sfeerverlichting en vuurkorven. Werkgroep zal dit verder uitwerken. 5. Werkgroep Mobiliteit: naamswijziging uitbreiding fietsstalling? Deze week was de week van de mobiliteit. Di: behendigheidsfietsen voor kleuters. Heel wat kleuters hebben effectief leren fietsen op 2 wielen. Merci aan de helpende handen! Woe: strappersdag. Zelfs voor kinderen uit 5 en 6 is het echt belangrijk om echt eens alleen een straat over te steken. Links, rechts en terug links is voor velen echt geen evidentie. Do en Vr: Meester op de fiets. Slechts 1 ll nog met zijwielen uit 1, 2 en 3! Ook bij meester Bart kunnen alle kleuters fietsen! Fietsenstalling: uitbreiding is echt nodig. Frank neemt het mee voor de begroting van volgend jaar. Tegen de lente van volgend schooljaar zal de fietsenstalling uitgebreid zijn. De volledige breedte van Familia zal gebruikt worden. De laatste vergadering van WG mobiliteit werd beslist om een nieuwe focus te leggen en een nieuwe naam te zoeken. Dit zou MOS worden, milieuzorg op school. Dit wordt georganiseerd door de provincie en stoelt op 5 criteria: natuur, mobiliteit, energie, water en afval. We willen dit uitbreiden. Zo kunnen we ons elk jaar op een ander thema focussen. Bv: natuur en onze tuin (compost en moestuin?). Het is wel heel belangrijk dat dit ook ondersteund wordt door de leerkrachten. Wilfried is alvast trekker van het project. Ook nieuwe ouders die zich geroepen voelen om op 1 van deze pijlers te werken, mogen zeker iets van zich laten horen. Het zou fijn zijn om dit op structurele basis te kunnen doen. Mieke, Ann en Patrick stellen zich alvast kandidaat. De school krijgt begeleiding voor dit project en daar hangt ook een subsidie aan vast. De volgende vergadering van MOS zal open zijn voor alle geïnteresseerden. De datum zal via MDinfo gecommuniceerd worden. De WG mobiliteit wordt bij deze WG MOS! 6. Werkgroep Bibliotheek 2 keer per maand voorlezen vanaf oktober onder de middag. Er wordt nog een voorleesouder gezocht om voor te lezen elke vrijdagmiddag in de maand december voor de kinderen van de tweede kleuterklas. De kinderen hebben zich kunnen inschrijven voor de kinder- en jongerenjury inschrijven en dat heeft een grote opkomst gegenereerd. De bib van Tienen (dankjewel juf Nathalie) en Wemmel doen hun best om alle boeken te kunnen leveren. 7. Tuindag Buxus en hulst! Gert en Pascal gaan lijst opstellen om groep gelijk te verdelen over 2 tuindagen. Lampen vervangen in Familia wordt alvast één van de taken.

3 8. Enquête ouderraad (zie bijlage) 76 (1 op 3) ouders hebben dit ingevuld. Resultaten: Kinderen die optreden is echt positieve stap. Slechts 6 ouders komen zelden of nooit. Lijkt alsof enkel enthousiaste ouders dit hebben ingevuld Kunnen we op een of andere manier toch nog ouders (anderstaligen?) bij de school betrekken die zich nu nog afzijdig houden? Valérie verwijst naar Mama mundi-project waarbij mama s s middags naar, onder andere, kookactiviteiten komen (meer info op de website van Klasse ). Moeten er pictogrammen toegevoegd worden aan de brieven om de duidelijkheid te verhogen? Frank benadrukt dat we een Nederlandstalige school zijn en dat de keuze vrij is om voor een Nederlandstalige school te kiezen. Deze keuze heeft voor de ouders ook een consequentie. Frank vreest dat initiatieven te veel weg hebben van bepampering en houdt hier niet van. Valerie haalt aan dat het niet enkel een taalkwestie is, maar dat het ook fijn zou zijn om verschillende culturen samen te brengen. Werkgroep schoolfeest zou hier werk van moeten maken. Maar deze groep is nog niet samengekomen. 9. Schoolraad 4 kandidaten: Bart, Glenn, Luc en Bieke. Deze ouders lichten kort hun kandidatuur toe. Daarna worden stembiljetten ingevuld en door Sam geteld. Resultaat: Bieke en Luc gaan naar de schoolraad. 10. Informatie mbt Toetsen op tijd Waarom worden sommige toetsen getimed? Dit gebeurd vaak bij genormeerde toetsen (bv? AVI-toetsen, tafels) Dit zijn toetsen die niet door de school zijn opgemaakt en zijn genormeerd. Deze onderzoeken vooral de automatisatieprocessen van vaardigheden. Bij WO gebeurt dit in principe niet. Bij kinderen met leer- of karakterstoornissen wordt dit aangepast. De tijd wordt genoteerd, maar dit is geen quotering. Dit is een indicatie voor de leerkracht, niet voor de kinderen, maar wordt wel genoteerd op het blad van het kind. De vraag wordt gesteld of het nodig is dat dit op het blad wordt genoteerd. Kinderen vergelijken hun resultaten en dit kan lijden tot grote teleurstelling. Kinderen zijn daarin gehaaid en vergelijken sowieso, dit moet door leerkrachten niet op het blad zelf geschreven worden. De kinderen weten ook dat het gaat over een tijdtoets. Johan verduidelijkt dat er een sociale waarde aan gekoppeld wordt. De sterkeren moeten de zwakkeren helpen, daarom kan er ook een rangorde op de toets geplaatst worden.

4 (Soms wordt het op die manier ook duidelijk dat de eersten niet altijd de meeste juiste antwoorden hebben. Kinderen die trager werken, hebben vaak ook een betere score; Dit kan door deze methode aangetoond worden.) Maar deze rangorde wordt in vraag gesteld en kan het zelfvertrouwen van het kind ondermijnen. Patrick laat weten dat dit naar zijn weten praktisch niet gebeurt op school. Indien het wel gebeurt, kan dus beter met de leerkracht zelf besproken worden. 11. Leerlingenparticipatie Dit initiatief kan enkel toegejuicht worden. Ouders reageren dan ook eenstemmig enthousiast. De 1 ste llnraad werd een voorzitter en secretaris gekozen. Zij leiden en de juf en meester uit 6 en 5 begeleiden. Idee van lln : zij willen muziek op de speelplaats. Hier werd meteen een projectje rond opgestart. Samenstelling: 1, 2 en 3: 2 kinderen per klas 4, 5 en 6: 3 kinderen per klas Deze kinderen hebben ook een begeleidende functie voor kinderen uit 1, 2 en 3. Voorzitter zit in 6 en de secretaris in 5. Alle klassen hebben nu een ideeënbus (of zouden er 1 moeten hebben). 12. Strapdag Stefanie bleef heel even op de honger zitten omdat er bij het toekomen geen stempel werd uitgedeeld. Op deze manier worden andere kinderen uitgedaagd ook meer moeite te doen om aan de actie deel te nemen. Dit wordt meegenomen naar volgende keer. Volgende week komt de klimaatactiedag en dan zullen er stempels worden uitgedeeld. Maar Sam de verkeerslang komt nog en dan komen er sowieso stempeltjes! 13. St. Jozefschool wijndegustatie 25/11 De mensen van St-Jozef komen vaak naar onze activiteiten, het zou fijn zijn om ook hen een hart onder de riem te steken. De wijnbeurs gaat door op 25/ W.O. en sociale vaardigheden Het leerkrachtenteam is bezig met het op elkaar afstellen van de leerinhouden WO. We gebruiken immers geen vaste methode. WO is dan wel een jaarthema, maar is momenteel naar ouders en leerlingen toe niet echt zichtbaar. Wordt vervolgd. Axenroos gaat verder in groepswerk op klasniveau. Op niveau school wordt met werkpunten gewerkt. Eerst komt orde en netheid. Dit wordt ook doorgetrokken naar thuis, bv: orde in de boekentas. Sinterklaasfeest: het wordt iets met filmpjes 15. Zwembad en Kafka Zwemmen werd geschrapt wegens het niet in orde zijn van de zwemvergunning. Dit werd besproken met Campus Wemmel en schepencollege.

5 Aanvraagdossier zou op niveau van provincie zijn en daarom is de gemeente niet goed op de hoogte. Alle metingen en controles zijn in orde. De hele kwestie draait rond administratieve discussie tussen gemeente, provincie en federale overheid. Voor de gezondheid is er absoluut geen probleem. Vergunning is lopende en eigenlijk kan alles terug doorgaan, volgens Campus Wemmel. Er zou kunnen verder gewerkt worden aan de administratieve rompslomp, maar alles zou moeten in orde zijn. Morgen (21.10) valt de definitieve beslissing. Wordt vervolgd Noot van de verslaggever: ondertussen is alles uitgeplozen en kan het zwemmen gewoon hervat worden. 16. Varia a. helpen vervoeren van kinderen bij activiteiten Ouders worden af en toe gevraagd om te logistiek te ondersteunen. Dit gebeurt vaak vrij laat. De ouders vragen hen iets vroeger te verwittigen. Ouders die kinderen naar een schoolactiviteit brengen, zijn verzekerd door de vrijwilligersverzekering. (ook op een schoolfeest aan de afwas!) Ouders die rijden zijn steeds verzekerd via hun autoverzekering. Dit is voor de verzekeraars verplicht. (deze info vind je ook op de website in het schoolreglement) Bij een volgende vraag naar ouders om te rijden zal verwezen worden naar dit onderdeel van het schoolreglement. b. gewicht boekentassen? Dit wordt wel degelijk door de leerkrachten in het oog gehouden. Waterflessen wegen veel. Kunnen de kinderen hun flessen op school zelf vullen? Ja, er zijn wel wat tankplaatsen, maar dit gebeurt niet op een gestructureerde manier. Alle kinderen weten deze plaatsen zeker zijn en de meesten maken hier ook gebruik van. Frank zal het bekijken. c. Frans op school Gaat het niveau van het vak Frans lager liggen nu de grens van 3 naar 5 is gebracht? Nee, want op MD starten ze in 3KL en wordt in 5 en 6 alles gedaan wat nodig is. Ouders met kinderen in 3, 4, 5 en 6 zijn wel degelijk enthousiast over het niveau van het Frans. Ook de resultaten van oud-lln zijn goed! d. Handwerk tijdens de wintermaanden? Juf Dounia wil dit opnieuw doen, maar niet elke dinsdag. Misschien wil er een mama/papa/oma/opa hier een handje helpen? e. Warme maaltijden bij uitstappen Bij uitstappen is het belangrijk om aan de ouders te verduidelijken dat er geen warme maaltijden zullen zijn. Ochtenden zijn soms wat hectisch, logisch ouderlijkverstand kan dan wel eens haperen. f. werkjes op PC maken. Wordt er van ouders verwacht om de kinderen te leren typen? Frank: ICT- vaardigheden mogen niet als aparte lesjes gegeven worden. Tijdens de hele lagere school wordt er wel heel wat aangebracht qua programma s, maar de vaardigheden worden niet ingeoefend.

6 Kan er eventueel een externe aangesproken worden om de kinderen te leren blind typen na de school? (tijdens de avondstudie?) Johan vindt dat er al genoeg druk is en gebrek aan fijne motoriek. Dit is volgens hem een taak voor het middelbaar. Frank zal het aanbod bekijken. g. Lampen lichten in de klas zijn stuk, door het veranderen van de lampen zijn nog meer omhulsels stuk gegaan. Dit kan ook een klusje zijn voor de tuin- en klusdag. Dit wordt met Gert besproken. h. Menu warme maaltijden Kan de menu op de site staan voor de warme maaltijden moeten aangevraagd worden? Nee, dit is niet mogelijk. De menu s worden doorgegeven door de gemeente en dit gebeurt redelijk laat. Kinderen kunnen de dag zelf (bij uitzondering) nog een warme maaltijd krijgen. i. Opstart knutselklas Kleuters hadden het in het begin van het jaar moeilijk om na 2 dagen hun nieuwe leraar reeds te verlaten om naar de knutselklas te gaan. Kan deze klas later worden opgestart? Frank benadrukt dat dit een eerste jaar is en dat de werking zeker nog geëvalueerd zal worden. De opmerking zal dan ook zeker meegenomen worden. Ouderraad laat wel duidelijk verstaan dat ze heel enthousiast is over de invulling van de knutsel-/creaklas. j. Agendapuntjes Agendapuntjes moeten indien mogelijk doorg d worden op voorhand en niet wanneer de agenda al is opgesteld. Dit is belangrijk voor de voorbereiding van de vergadering en kan het niveau van de vergadering enkel verhogen. Variaronde blijft bestaan en iedereen is vrij dan nog vragen toe te voegen, maar het beantwoorden van deze vragen kan uitgesteld worden naar een volgende vergadering. Valérie zal een deadline toevoegen als ze naar vergaderpuntjes vraagt. k.turnkledij is besteld. Geduld!

Verslag ouderrraad 2.2.2012

Verslag ouderrraad 2.2.2012 Verslag ouderrraad 2.2.2012 Aanw: Frank, juf Katleen, juf Heidi, juf Natalie, Filip DM, Sam, Luc I, Katrien, Glenn, Stefaan, Stefanie, Chantale, Lucinda, Bernard, Eva, Bieke, Sabien, Valérie, Caroline

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

1. PERSONEEL. Kleuterschool. 2 de kleuterklas juf Heidi Siebens 3 de kleuterklas juf Christine Schellaert

1. PERSONEEL. Kleuterschool. 2 de kleuterklas juf Heidi Siebens 3 de kleuterklas juf Christine Schellaert 1. PERSONEEL Kleuterschool Jongste kleuters A juf Katty Renard Jongste kleuters B juf Annick Bouvaert 2 de kleuterklas juf Heidi Siebens 3 de kleuterklas juf Christine Schellaert Creaklas juf Griet Joostens

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Aanwezig Diaine Sacha Wim Goedertier Ann Bogaert Peter Hulpiau Ben Bollaert Pat Pollefeyt Sofie Knockaert Axelle De Schrijver Schoolteam Rony Troch,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan Verslag ouderraad Kleuterschool Sint Jansschool Leuven Aanwezig : Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan (als ik nog iemand niet vermeld heb

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

1. PERSONEEL. Kleuterschool. Lagere school juf Veerle Van Den Eede juf Kathleen Van der Linden. juf Dorien Van Overstraeten. juf Griet Joostens

1. PERSONEEL. Kleuterschool. Lagere school juf Veerle Van Den Eede juf Kathleen Van der Linden. juf Dorien Van Overstraeten. juf Griet Joostens 1. PERSONEEL Kleuterschool Jongste kleuters A Jongste kleuters B Oudste kleuters A Oudste kleuters B Creaklas Kinderverzorgster Kleuterturnen juf Katty Renard juf Annick Bouvaert meester Bart De Valck

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Jenifer Aerts, Jessica Iyase,

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad VERSLAG Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november 2017 20:00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad 20.00 20.10 u : Verwelkoming. Aanwezigheden: 1A An Chrisall 1B Nathalie 2A, 6B

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten:

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten: VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: (D) Directie - (L) Leerkracht Valerie, Vanya,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF / SEPTEMBER 2018

NIEUWSBRIEF / SEPTEMBER 2018 warm, samen en voluit voor de brede en evenwichtige ontwikkeling van elk kind NIEUWSBRIEF / SEPTEMBER 2018 Vrije School Bierbeek De Kinderberg Wat een zomer! We verwachten dan ook evenveel warmte tijdens

Nadere informatie

Verslag vergadering schoolraad van 9 juni 2009

Verslag vergadering schoolraad van 9 juni 2009 Verslag vergadering schoolraad van 9 juni 2009 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Juf Nicole Juf Lut Juf Wendy Dirk Bollens (secretaris) Ives Van Haute Tinne Vanhove Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 15 mei 2018

Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Aanwezig: Liesbet, Pipke, Els, Lieve, Eef, Joke, Nel (met heerlijk ijs), juf Melaney en Kris (verslag) Verontschuldigd: meester Jimmy, juf Shari, Anne en Leen 1. Goedkeuring

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 19 maart 2018

Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Aanwezig: juf Shari, meester Jimmy, Els, Lieve, Joke, Nel, juf Melaney, Anne en Kris (verslag) Verontschuldigd: Pipke, Eef, Wim, Liesbet en Leen 1. Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei 1. Maandplanning MEI 2017 Ma 1 mei Dag van de Arbeid Vrijaf voor iedereen Di 2 mei Wo 3 mei Voormiddag Bloemenverkoop Vrijwilligers zijn welkom! kleuterspeelplaats Je kan je bestelde bloemen komen afhalen

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE APRIL 2016

MAANDINFORMATIE APRIL 2016 MAANDINFORMATIE APRIL 2016 Hoezo Stoer? OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA Maart Week 13 Vr 01 april Koffieochtend Groepen 8 naar Amsterdam. Bezoek Anne Frank

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

Verslag ouderraad 22/11/2016

Verslag ouderraad 22/11/2016 Verslag ouderraad 22/11/2016 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Veerle, juf Ilse, juf Martine, juf Maxime, Kurt, Klaas, Marjolein, Kris, Karen, Alexandra, Elke, Mario, Joris, Bart Inhoud Aanwezig... 1

Nadere informatie

O U D E R P A R T I C I P A T I E

O U D E R P A R T I C I P A T I E O U D E R P A R T I C I P A T I E 2018-2019 Beste ouders Naast uw kind heeft u ook zichzelf ingeschreven in onze school. Onze school wordt gemaakt door en voor de kinderen én ouders. Daarom hechten wij

Nadere informatie

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE BONROY E-mail annemie.bonroy@gmail.com Argenta 979-6408145-39 Website www.dierenschool.be

Nadere informatie

We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus.

We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus. Nieuwsbrief 6 oktober 2017 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus. Kalender oktober 5 do Saved by the bell / dag van

Nadere informatie

Verslag ouderraad 19/09/2017

Verslag ouderraad 19/09/2017 Verslag ouderraad 19/09/2017 Aanwezig Doreen, Karen, Christine, Alexandra, Elke, Sven, Juf Hilde, Bart, Michael, Jan, Juf Elfi, Juf Shari, Juf Hannelore, Juf Heidi, Klaas Inhoud Aanwezig... 1 Verwelkoming...

Nadere informatie

Ouderraad Spanjeschool

Ouderraad Spanjeschool Ouderraad Spanjeschool Voorzitter : Leen Lannoy Penningmeester : Sévrine Adams Ondervoorzitter : Dirk Leenknecht Schoolraad : Sévrine Adams, Dirk Leenknecht, Wim Vandeverre Secretaris : Tom Bruneel Directie

Nadere informatie

BEVOEGDHEDEN EN BEVOEGDHEIDSMATERIES SCHOOLRAAD

BEVOEGDHEDEN EN BEVOEGDHEIDSMATERIES SCHOOLRAAD VERSLAG VERGADERING SCHOOLRAAD Datum: dinsdag 1 oktober 2013 Aanvang: 19:30 uur Locatie: GBS De Kleine Wijzer Drogebroodstraat 5 2250 Olen de vergadering gaat door in het personeelslokaal van de kleuterschool

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Verslag ouderraad 19 september 2012 :

Verslag ouderraad 19 september 2012 : Verslag ouderraad 19 september 2012 : Aanwezig : Ilona, Lien, Vicky, Isabelle, Kristof, Karen, Tom, Peter, Wendy, Cindy, Katrien, Liesbeth, directeur Jan en juf Ann Verontschuldigd: Sonja, Evy, Sofie 1.

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014.

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Aanwezig: Kurt Houwenhuyse, Ann Van Hecke, Annick Blomme, Kristof Lamote, Veerle De Maesschalk, Eveline Remorie, Evelyn Gyssels, Edward Vandedrinck, juf Margot,

Nadere informatie

Aanwezig: Greta, Kim,Veerle, Anne V, Nathalie, juf Karolien, juf Hannelore, juf Ann, meester Luc

Aanwezig: Greta, Kim,Veerle, Anne V, Nathalie, juf Karolien, juf Hannelore, juf Ann, meester Luc VERSLAG OUDERRAAD Datum: 13 september 2016 Aanwezig: Greta, Kim,Veerle, Anne V, Nathalie, juf Karolien, juf Hannelore, juf Ann, meester Luc Verontschuldigd: An S, Anneleen (KS), Wendy, Ilse DL en Ilse

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Verslag oudercomité 20 september 2016

Verslag oudercomité 20 september 2016 Verslag oudercomité 20 september 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Pipke, Wim V.,Jimmy (directeur), Shari (juf), Liesbet, Elise, Melaney (juf), Lieve, Els, Joke, Wim S., Cindy, Steffi, Eef en Kris (verslag)

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 5 februari 2013 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Andy De Ketelaere, Jan Naessens, Els De Clercq, Maaike De Porre, Bart Onderbeke,

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING. Datum: 28/9/2006

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING. Datum: 28/9/2006 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING Datum: 28/9/2006 Aanwezigen:, Katia Dewulf, Kathy Hoebrechts, Veerle De Baere, Karin Baudemprez, Véronique Mayné, Claudia Loockx, Anne Laenen, Diana Hendrix, Helga Van Brussel,

Nadere informatie

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Kinderraad 1 oktober 2013 Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Eerste graad: Ilios, Yna Mae Derde graad: David, Maya Tweede graad: Ferree, Marie (vervanging Jona) Nele

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 Aanwezigheden Aanwezige ouders Tom Lamproye Sofie Reynders Aanwezige leerkrachten / directie Verontschuldigd Afwezig Juf An Juf Tine Juf Els Veerle

Nadere informatie

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen.

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen. Agenda 4 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 24 april 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Aanwezigen: Tom M., Marc V., Hanne B., Mikael V., Tom H., Raymond, Staf B, Schepen Luc Janssens, Schepen Koen Helsen

Aanwezigen: Tom M., Marc V., Hanne B., Mikael V., Tom H., Raymond, Staf B, Schepen Luc Janssens, Schepen Koen Helsen Verslag schoolraad 28/11/2016 Aanwezigen: Tom M., Marc V., Hanne B., Mikael V., Tom H., Raymond, Staf B, Schepen Luc Janssens, Schepen Koen Helsen 1. Voorstelling leden en website school, De leden worden

Nadere informatie

Als je meer wilt dan een goede dorpsschool..."

Als je meer wilt dan een goede dorpsschool... Burgemeester Westerbeek van Eertenschool Als je meer wilt dan een goede dorpsschool..." Nieuwsbrief 13 september 2013 In dit nummer: Schoolgids 2013-2014 De schoolgids geeft in vogelvlucht inzicht in de

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze,7 september 2018 Beste ouder(s) Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Hartelijk dank voor het vertrouwen in onze school. Aan

Nadere informatie

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie in onze school Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be VISIE OUDERBETROKKENHEID

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Christelijke Basisschool De Bron Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Huiswerkprotocol Visie op huiswerk Niet alle scholen geven huiswerk. Toch zijn er veel scholen, waaronder

Nadere informatie

Augustus. September. Oktober = missiemaand

Augustus. September. Oktober = missiemaand Schoolkalender 2018-2019 KS = kleuterschool LS = lagere school BS = basisschool (kleuter- + lagere school) Augustus vr 31/08 BS: openklasdag van 14.00-15.00 u. Maak alvast kennis met je nieuwe juf of meester

Nadere informatie

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u 1. Maandplanning FEBRUARI 2018 Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag 13.15u Vervangprogramma sport muziek op de sport begin week tegen pesten 1246 voor de lagere

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Vanuit de directie Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Schoolmaatschappelijk werk De spreekuren van schoolmaatschappelijk werk zijn verzet. Het spreekuur van donderdag 21 mei wordt verzet naar dinsdag 19

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014

Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014 Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014 Van de directie Schooljaar 2014 2015 Maandag 25 augustus zijn alle 391 leerlingen op de Vonder weer begonnen. Wij willen alle leerlingen, leerkrachten en overig personeel,

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 2 februari u

Verslag ouderraad Sportschool maandag 2 februari u Verslag ouderraad Sportschool maandag 2 februari 2015 20u Aanwezig : Diaine Sacha, Peter Senecaux, Wim Goedertier, Annick Verween, Jutta Rogge, Cathy Roelandts Schoolteam: meester Koen, juf Sandy, juf

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen December 2015 Beste ouders Beste kinderen De aanslagen in Parijs met daaruit voortvloeiend de verhoging van veiligheidsmaatregelen in Brussel en heel Vlaanderen, hebben ongetwijfeld ieders leven op de

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 17-11-2015 Aanwezig : Daniëlle Vandewerken, Peter Spruyt, Marleen, Jean-François Distave, Lise De Leener, Charles Vandezande, Cornelia, Pascale Denruyter, Sabine,

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst.

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. Vrije Basisschool Hunnegem Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014 De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. 1. Hoe is de werking van

Nadere informatie

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging:

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging: VBS De Schatkist Westmeerbeek 23 mei 2013 Verslag ouderpanel Aanwezigen: Tine Spaepen, Bart Ceulemans, Joke Verduyckt, Sandy Serneels, Cindy De Veuster, Tina Van Cleynenbreugel, Nancy Clé, Daisy Vannuffelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014 Nog eventjes en weer bijna feest! Beste ouders, leerlingen en vrienden, Nog eventjes en het is weer zover: Kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur! Het schooljaar zoeft zowaar voorbij! Ook al wordt de

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

1. PERSONEEL. Kleuterschool. Lagere school juf Veerle Van Den Eede juf Kathleen Van der Linden. juf Dorien Van Overstraeten. juf Griet Joostens

1. PERSONEEL. Kleuterschool. Lagere school juf Veerle Van Den Eede juf Kathleen Van der Linden. juf Dorien Van Overstraeten. juf Griet Joostens 1. PERSONEEL Kleuterschool Jongste kleuters A Jongste kleuters B Oudste kleuters A Oudste kleuters B Creaklas Kinderverzorgster Kleuterturnen juf Katty Renard juf Annick Bouvaert juf Karin Van Cauwenberghe

Nadere informatie

Basisschool De Zonnebloem Koewacht 03/

Basisschool De Zonnebloem Koewacht   03/ Basisschool De Zonnebloem Koewacht www.koewacht.be dir.zonnebloem@koewacht.be 03/779 84 65 SEPTEMBER 2017 De Zonnebloem wie is wie? Miek De Bock (0472/64 77 89) (dir.zonnebloem@koewacht.be) begroet je

Nadere informatie

Verslag vergadering 22/09/2014

Verslag vergadering 22/09/2014 Verslag vergadering 22/09/2014 Aanwezig: Johan Kestens, Kurt De Ronghé, Veerle Poppe, Elke De Backer, Kristien Meersschaert, Kris Croonenberghs, Alexandra Menten, Bart Janssen, Juf Hilde, Juf Chris, Juf

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Werkpunten: taakverdeling schoolteam. Verdeling aan de kraampjes kan beter (bij de ballen bijvoorbeeld moet je met meerdere mensen zijn).

Werkpunten: taakverdeling schoolteam. Verdeling aan de kraampjes kan beter (bij de ballen bijvoorbeeld moet je met meerdere mensen zijn). Oudergroep Kleine Muze Sarah (mama Olivia), Sofie (mama Simon), Juf Lonne, Juf Nathalie,directeur Magda, Karen (mama Astrid),Tinne (mama Simon), Inge (mama Robbe), Sylke(mama Selma en Jeanne), Inge (mama

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

UITNODIGING. 1 Goedkeuring verslagen. 2 Goedkeuring agenda. 3 Strategische punten. 4 Operationele punten. 5 Update mandaten. 3.1 Prijsstijging Alma

UITNODIGING. 1 Goedkeuring verslagen. 2 Goedkeuring agenda. 3 Strategische punten. 4 Operationele punten. 5 Update mandaten. 3.1 Prijsstijging Alma LOKO WV STUDENTENBELEID VRIJDAG 2 OKTOBER AANSLUITEND BIJ AV LEUVEN UITNODIGING 1 Goedkeuring verslagen 2 Goedkeuring agenda 3 Strategische punten 3.1 Prijsstijging Alma 3.2 Living Campus project 4 Operationele

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Waarom vinden wij huistaken zinvol? Wanneer krijgen ouders toelichting bij het huistaakbeleid?

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie