Nieuwsbrief januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief januari 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske afwezig in verband met de geboorte van haar dochter. Tot ongeveer eind maart/begin april zal ik de IB-taken van haar overnemen. Dit is alweer de derde week dat ik op school aanwezig ben. Ik ben meerdere malen in de groepen geweest om de kinderen wat beter te leren kennen. Elke donderdag ben ik op school aanwezig. De overige dagen ben ik werkzaam als intern begeleider op andere scholen bij de VCPO Noord- Groningen. Deze IB-werkzaamheden voer ik met veel plezier uit en daarom heb ik ook erg veel zin om hier enkele maanden te werken. Mocht u vragen hebben, kom dan gericht even langs of stuur een mail naar Tot ziens! Ilona Hulshof. Parkeerplaats Tijdens de laatste koffie-ochtend heb ik met een groot aantal ouders gesproken over de problemen rondom de parkeerplaats. Omdat niet iedereen er was, een kort verslag van deze bijeenkomst. Ten eerste is de parkeerplaats niet van ons, dus kunnen wij hier ook geen recht aan verlenen en dus ook geen eisen stellen. De parkeerplaats wordt ook gebruikt door de kerk tegenover onze school, de GGZ en mensen die bijvoorbeeld met de trein naar hun werk gaan en de auto bij ons op de parkeerplaats zetten. Maar ook ouders van andere scholen parkeren hier de auto, als hun kinderen gebruik maken van de gymzaal. Kortom veel gebruikers. Ten tweede is de bestuurder altijd verantwoordelijk. De fietser en voetganger zijn namelijk vrijwel altijd beschermd volgens de verzekering. Maar we kunnen natuurlijk wel adviezen geven. Daarbij is het motto: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Het advies is: parkeer altijd achteruit uw auto. Dit vergt enige stuurmanskunst als er veel auto s staan, maar met enige oefening gaat dit vast lukken. U heeft dan, als u wegrijdt, altijd het volle zicht op de parkeerplaats voor u. Ik ga vragen of de gemeente parkeervakken wil maken. Probeer zoveel mogelijk op de fiets te komen. Als u toch op de fiets komt, fiets niet over de parkeerplaats. Verder willen we aan de ouders vragen om niet meer op het voetpad naar de school toe te wachten op de kinderen (daar bedoel ik mee het pad waar de kinderen hun fietsen plaatsen) Dit voetpad is maar smal en als ouders daar staan te wachten, dan loopt de passerende ouder met een fiets aan de hand al snel in de blubber. Wilt u daarom op het grote plein wachten of bij de kleuteringang? Er kwam een vraag om de heg weg te halen, zodat er een breder pad ontstaat. Dit gaan we niet doen! Ik heb een heel groot schoolplein waar ouders kunnen wachten! Als wij met elkaar onze schouders er onder zetten, gaat het vast lukken.

2 Jasper Hageman Via deze weg willen wij jullie; ouders en leerlingen bedanken voor alle felicitaties voor de geboorte van onze zoon en ons broertje Jasper. We werden in de kraamweek verrast met een mooie slinger, blauwe vlaggetjes met zelfgemaakte ooievaars erop en een persoonlijke felicitatiegroet. Gemaakt door de leerlingen van groep 5/6. Tijdens het kraambezoek aan school heeft Jasper ook nog een mooie ton met Kapla gekregen van hen. De leerlingen hebben ook allemaal een Kapla houtje versierd, waardoor het een vrolijke uitstraling heeft gekregen! Babynieuws Jasper is ondertussen tweeënhalve maand oud, het is een blij en tevreden kereltje. We genieten erg van hem! Op zondag 15 februari 2015 zal Jasper gedoopt worden, de dienst is om uur in de Torenkerk. Een hartelijke groet van (juf) Marisca en Dennis Lennart, Ewout en Jasper Hageman

3 Graag willen we u informeren over de veranderingen die vanaf dit schooljaar doorgevoerd worden bij de doorstroom van onze leerlingen naar het Voortgezet Onderwijs. U weet wellicht dat de Eindtoets vanaf 2015 pas in april wordt afgenomen bij de leerlingen van groep 8. Omdat de leerlingen al in maart worden aangemeld bij de scholen voor het Voortgezet Onderwijs, hebben deze scholen andere gegevens nodig die het advies van de basisschool ondersteunen. Hiervoor wordt in de hele provincie de zogenaamde Plaatsingswijzer gebruikt. Ook de ouders van leerlingen in groep 6 en 7 krijgen te maken met de Plaatsingswijzer. Bij de Plaatsingswijzer wordt gebruik gemaakt van de Cito-toetsen die ieder schooljaar twee keer worden afgenomen bij de leerlingen. Hieruit volgen door voor u bekende scores A t/m E. Deze scores zijn opgebouwd uit vaardigheidsscores. Als de leerlingen doorstromen naar het Voortgezet Onderwijs worden in de Plaatsingswijzer deze vaardigheidsscores vanaf groep 6 meegeteld. Dit betekent dat de Cito-scores van de leerlingen die nu in groep 6 en 7 zitten later worden meegerekend in de Plaatsingswijzer. Deze scores werden in voorgaande jaren al meegenomen in het (definitieve) schooladvies, maar met de komst van de Plaatsingswijzer hebben deze scores een nog duidelijker plek in de adviesvorming gekregen. Voor de goede orde: normaal gesproken geeft de Eindtoets vaak hetzelfde beeld als de Cito-toetsen uit voorgaande schooljaren. Als de eindscore afwijkt van het beeld heeft dat vaak te maken met bijzondere omstandigheden. Het is dus niet te verwachten dat de Plaatsingswijzer een heel andere schooltype adviseert. Daarnaast wordt natuurlijk, net als voorheen, gekeken naar andere factoren zoals werkhouding, gedrag, zelfstandigheid e.d. en naar de wensen van de leerlingen en de ouders. Wanneer uw kind in groep 8 zit krijgt u meer informatie over de ingevulde Plaatsingswijzer en de overgang naar het Voortgezet Onderwijs. Wilt u alvast meer weten over de Plaatsingswijzer? Kijk dan op 4 febr. - Kinderen zijn vrij ivm. margedag 12 febr. - Rapporten mee naar huis 17 en 19 febr. - Rapportbesprekingen 23 t/m 27 febr. - Voorjaarsvakantie Agenda Nieuws van groep 1 en 2 Thema s De afgelopen weken hebben we gewerkt over tijd. Hierin zijn verschillende tijdseenheden aan bod geweest. We hebben de ochtend-middag-avond, de dagen van de week en de seizoenen behandeld. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan de onderdelen van de klok en het klokkijken zelf. We blijven dichtbij het thema door nu over de winter te werken. Cito We hebben de Cito-toetsen taal en rekenen afgenomen bij de kinderen die vóór de zomervakantie al naar school gingen. Tijdens de gespreksavonden worden de resultaten met u besproken.

4 Afscheid We hebben deze week afscheid genomen van meester Yannick en juf Claudia. Yannick heeft een half jaar in de kleutergroep lesgegeven. Dankzij jullie bijdrage hebben we een mooie schooltas en een voorleesboek voor hen kunnen kopen. Welkom We mogen twee nieuwe leerlingen welkom heten in onze groep. Manu Kamps is in januari 4 jaar geworden en Lauren Schaaphok wordt in februari 4 jaar. Wij wensen jullie een hele fijne tijd op de Borgschool! Na haar stage in groep 3&4 komt juf Evi ons nu ondersteunen in groep 1. Natuurlijk ook een welkom (terug) voor juf Ellen. We wensen jullie heel veel plezier. Splitsing In de voorgaande nieuwsbrieven heeft u kunnen lezen over de splitsing van groep 1&2. Hieronder de definitieve verdeling: groep 2 groep 1 groep 1* Michel Yne Bas Ruben Bas Iris Twan Iris Yne Lennart Jasper Cas Isabel Ameera Maud Mieke Anthonie Thijm Harm Koen Lenny Milan Nanne Rosie Tim Wester Marith Harm Jan (gr.1) Mees Noa Silla Kris Levi Manu Lauren maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag juf Ingrid groep 1 groep 1 groep 1 juf Tessa groep 2 groep 2 groep 2(+1*) juf Ellen groep 2 groep 2 groep 1 Nieuws van groep 3 en 4 Juf Annie is op maandag 21 juli met zwangerschapsverlof gegaan (babyvakantie, zoals de kinderen het noemen ) t/m de meivakantie staat juf Heleen alle dagen voor groep 3/4. Wij wensen juf Annie een fijne babyvakantie toe!

5 In de klas zijn we volop bezig met het thema vogels in de winter. Juf Evi is samen met de kinderen op pad geweest om vogels te spotten. Ook in de klas is van alles over vogels in de winter te zien. Op de themamuur hebben we al heel veel woorden en plaatjes verzameld! Nu het kouder wordt moeten we er voor zorgen dat de dieren voldoende voedsel hebben, hier wordt hard aan gewerkt! De kinderen zijn fanatiek bezig geweest met het rijgen van pinda s en het maken van vetbollen. Meer foto s hiervan worden op de website geplaatst. Vorige week zijn we met de Cito toetsen gestart. Tijdens het maken van de toetsen moeten de groepen erg stil en zelfstandig werken, maar dat gaat hartstikke goed! Inmiddels heeft groep 3 kern 7 van veilig leren lezen alweer afgerond. De komende tijd leren de kinderen de klanken nk (bank) en cht (licht). Er worden steeds moeilijker woorden gelezen, woorden met twee medeklinkers voor- of achteraan en samengestelde woorden. We starten binnenkort met een nieuw blok van rekenen. De getallenlijn t/m 20 staat hier centraal. De kinderen leren optellen en aftrekken t/m 20. Ook oefenen we met het toepassen van sommen in een context. Groep 4 start met een nieuw blok van spelling. In dit blok komen de regels van zwarte mieren (dokter, sleutel, mooie), gebak (geluk, bezet, verhaal) en meeuw (kieuwen, spuw, leeuw) aan bod. Ook met rekenen beginnen we met een nieuw blok. Het optellen en aftrekken t/m 100 met een tussenstap staat centraal. Daarnaast blijven wij druk oefenen met de tafels! Bijna alle kinderen van groep 4 hebben hun spreekbeurt gehouden. Als alle kinderen hun spreekbeurt hebben gehouden starten we met de boekbesprekingen van groep 4. Er komt een papier in de klas te hangen waar de kinderen zich op kunnen inschrijven. Sinds de kerstvakantie zijn de gymtijden van groep 3 en 4 op donderdagmiddag veranderd. Wij gymmen nu van t/m 14:35 uur. Nieuws van groep 5 en 6 Bezoek juf Marisca en Jasper Vrijdag 16 januari kwam juf Marisca op school met Jasper. Juf Marisca trakteerde op beschuit met muisjes, we hebben Jasper toegezongen en uitgebreid bekeken. Natuurlijk hadden we ook een mooi cadeau voor Jasper. Het gezamenlijk cadeau was een grote doos Kapla. Iedere leerling had 1 Kapla plankje versierd met viltstift. Zo werd

6 het een persoonlijk cadeau van de groep. Het verlof van juf Marisca is bijna afgelopen. 9 februari zal haar eerste werkdag weer zijn. Scoor een boek Groep 5 en 6 zal meedoen aan een project van de bibliotheek, genaamd Scoor een boek. De feestelijke aftrap/ opening hiervan in de gemeente Winsum vindt plaats op de Borgschool op 2 februari. Informatie over het project volgt in de volgende nieuwsbrief. Project We werkten afgelopen weken over het Oude Egypte. Een leuk en leerzaam project. Kinderen leren veel over piramides, de Nijl, hiërogliefen. Dit doen ze aan de hand van verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld: maak een dans op Egyptische muziek, maak een quiz over de Nijl, maak een Sjawabti van klei. En een hele leuke kaart: Mooimakerij. De opdracht is dat de kinderen zichzelf opmaken zoals de Egyptenaren dat vroeger deden. Hier hebben een aantal ouders het resultaat al van gezien Rekenen Leuk om te vermelden is dat groep 6 begonnen is met het onderdeel breuken. De kinderen hebben geleerd wat een noemer, een teller en een breukstreep is. We verdelen pizza s, pannenkoeken, taarten en benoemen de bijbehorende breuk. Groep 5 leert nu delen met rest, en dat is nog knap lastig. Maar we blijven het flink oefenen. Nieuws van groep 7 en 8 Nieuws/huiswerk van groep 7 en 8 staat op de website: borgschool.vcpong.nl Allerlei Infographic jeugdvisie De Atletiekunie heeft de kindgerichte jeugdatletiek in het leven geroepen. Dit is een vernieuwde jeugdvisie die gebaseerd is op drie uitgangspunten: het Long Term Athlete Development (LTAD) model, het ontwikkelende kind en de speels-prestatieve atletiek.

7 Met deze vernieuwde jeugdvisie wil de Atletiekunie de aantrekkelijkheid van de wedstrijdatletiek en jeugdatletiek verhogen, met als doel een groei van het aantal jeugdleden en een afname van het verloop onder jeugdleden. Dit zowel in trainings- en wedstrijdvormen als binnen de schoolatletiek. Ga naar de website om hier meer over te lezen: Europa Kinderhulp Beste ouders van leerlingen, De zomervakantie lijkt voor u en uw kinderen misschien nog ver weg. Toch zijn er vast al plannen gemaakt. Niet ver bij u vandaan leven kinderen die helemaal geen plannen maken. Niet omdat ze dat niet willen, maar omdat een vakantie er voor hen niet in zit. Ze hebben wel vrij van school, maar hebben geen ruimte om te spelen, geen park of speeltuin in de buurt of het is buiten niet veilig en moeten dan binnen spelen in een veel te klein appartement. Naar het zwembad of naar een pretpark gaan, zit er helemaal niet in, gewoon omdat hun ouders dat niet kunnen betalen. Het gaat om kinderen waar het thuis heel anders toegaat dan bij u of bij mij. Vader of moeder is verdwenen, of heel weinig thuis, oudere broertjes of zusjes moeten voor de kleintjes zorgen, in vaak veel te kleine behuizing. Ook zijn er kinderen die in een tehuis verblijven. Zou u eens willen overwegen om één van deze kinderen een vakantie te gunnen? In de zomervakantie, voor ruim twee weken bij u thuis. Een periode van geborgenheid, aandacht en liefde. Een periode dat ze 3 keer per dag eten krijgen en een veilig bedje om in te slapen. Daarmee kunt u zo'n kind al de tijd van zijn of haar leven bezorgen. Samen iets doen zoals wandelen, fietsen, een keer naar een zwembad (al kunnen de meeste kinderen niet zwemmen), boodschappen doen. Deze gewone dingen zijn voor hen al bijzonder. Europa Kinderhulp is elk jaar opnieuw op zoek naar vakantieouders voor deze kinderen, die het zo hard nodig hebben om er eens even "uit" te zijn. In onze provincie komen kinderen uit: Nederland, Belgiё, Duitsland en Frankrijk. Het betreft kinderen van 5 tot 12 jaar. Het kan zijn dat een reis niet samen valt met de schoolvakantie in onze regio. Dit kan lastig zijn maar misschien is het mogelijk dat het vakantiekind een paar dagen meedoet op de school van uw kind(eren). Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met ons landelijk secretariaat: telefoon op dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur of kijk op daar vindt u ook de data van de kinderreizen. Met vriendelijke groeten, Frans Van Den Berghe Europa Kinderhulp regio Groningen

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996 Nieuwsbrief 7 - jr. 4 -april 2015 School nieuws Agenda 13 april start English week 22 april showtime 13.30-14.10u 24 april sportdag/koningsspelen 27 april Koningsdag- alle kinderen vrij! 30 april Schoolfotograaf

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015

HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015 HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015 Agenda Woensdag 4 februari 19:30 uur > MR-vergadering Vrijdag 6 februari Rapport 1 wordt uitgereikt 9 en 10 februari Meester Fred afwezig i.v.m. studie2daagse

Nadere informatie

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE!

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! De Witte Vogel Digitale nieuwsbrief maart/april 2014 Snel naar: algemeen nieuws nieuws kdc nieuws so & vso overig nieuws bijzondere dagen NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! Bij het schrijven van deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015 Tafels oefenen 13 februari 2015 Via Twitter ontvingen wij een leuke foto van een ouder met daarop een wel heel originele manier om de tafels te oefenen: iedere keer als je bij het toilet komt, kun je de

Nadere informatie

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11 Het Open Venster Frederikstraat 28 2514 LK DEN HAAG T.06-20225704 Email : info@hovdenhaag.nl Redactie: Silvia v.d. Wal: svdwal@hovdenhaag.nl Bezoek ook

Nadere informatie

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen Jaargang 17 nummer 17 Vrijdag 15 mei 2009 Agenda 16-29 mei 2009 maandag 18 mei schoolkamp groep 8, groep 3 & 4 vrij dinsdag 19 mei schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij woensdag 20 mei schoolkamp groep

Nadere informatie

ALLES OVER DE EINDTOETS

ALLES OVER DE EINDTOETS Handige gidsvoorouders 2015 groep 8 ALLES OVER DE EINDTOETS 2 Inhoud Een spannend jaar 3 De verplichte eindtoets in groep 8 4 Het schooladvies 6 Drie verschillende eindtoetsen 9 De centrale eindtoets van

Nadere informatie

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing!

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing! 7 juli 2015 2014-2015 nr. 6 Mededelingen Ouders bedankt! Graag willen wij u bedanken voor uw hulp bij allerlei activiteiten die dit schooljaar op school hebben plaats gevonden. De manier waarop u geholpen

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal juni 2013

Het Rekeltjes Journaal juni 2013 Het Rekeltjes Journaal juni 2013 Beste ouders/ verzorgers, Eindelijk is de zomer weer in zicht. Het heeft een tijd geduurd, maar de bomen zitten weer vol bladeren en alle planten schieten de grond uit

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In de eerste weken van dit schooljaar zijn wij vaak met u in gesprek geweest. De informatieavond in de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2-3

Informatieboekje groep 1-2-3 Informatieboekje groep 1-2-3 Welkom op de Vlieger! De basisschool is een stukje van je leven. Voor de kinderen en ouders. Jarenlang is er diezelfde weg, van huis naar school en weer terug. In de loop van

Nadere informatie

December 2012. Beste ouders, verzorgers,

December 2012. Beste ouders, verzorgers, December 2012 Beste ouders, verzorgers, Hierbij ontvangt u de derde nieuwsbrief van dit schooljaar, de winterbrief. Het schooljaar is in volle gang en afgelopen week hebben alle leerlingen het eerste cijferrapport

Nadere informatie

Inleiding 3 - Eureka - Wie op De Werkplaats is, houdt zich hieraan. Team 4 5 - De teamleden - De invliegers

Inleiding 3 - Eureka - Wie op De Werkplaats is, houdt zich hieraan. Team 4 5 - De teamleden - De invliegers WP wijzer team 4 Schooljaar 2014-2015 Voor de werkers van klas 1G, G1A, G1B, 2G, G2A, G2B Beste werker van team 4, Het boekje dat voor je ligt is een gids met informatie over de leerjaren 1 en 2 havo/vwo

Nadere informatie