Van Jan Willem s tekentafel Jan. 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van Jan Willem s tekentafel Jan. 2012"

Transcriptie

1 Van Jan Willem s tekentafel Jan N iet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de Heer, zodat ze hevig schrokken. De engel zei tegen hen: Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt. En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat God prees met de woorden: Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft.

2 De tekening op de voorkant is mijn kerstkaart van het afgelopen jaar. Ik ben van plan om dit jaar nog een aantal kaarten te tekenen, voor de verkoop. Deze keer krijgen jullie niet zoveel over mijzelf te horen. In plaats daarvan wil ik jullie vertellen over een paar grotere dingen waar wij deel van uitmaken. Dit geldt voor het internationale werk van YWAM en het lokale samenwerken van de kerken in Hamar. Uiteindelijk gaat het niet alleen om mij, of om één enkele organisatie. Het mooie van interkerkelijk werk is dat je samen ergens aan kan werken, en dat je elkaar kan helpen, en er met en voor elkaar kan zijn. Deze zomer: Als Vikingen naar de Olympische Spelen. Olympische Evangelisatie Duizend jaar geleden brachten de Engelsen het evangelie naar Noorwegen, nu is het aan ons om hun dezelfde gunst te doen! Dit jaar zijn er Olympische Zomerspelen in Engeland. Van YWAM Noorwegen zijn we van plan duizend Noren op Viking-tocht naar Newcastle te zenden. Het word een zendingsweek waar we het evangelie met de deelnemers, toeschouwers, toeristen en Britten willen delen. Velen zeggen dat de kerk in Europa een zinkend schip is, wij geloven dat er hoop is, God doet nieuwe dingen. Net zoals Hij dat duizend jaar geleden deed toen de Vikingen zich tot Kvitekrist bekeerden. YWAM Noorwegen nodigt iedereen uit om aan deze week deel te nemen. Het is tijd om ze terug te betalen! Wat gebeurt er in Newcastle? 34 lokale kerken in Newcastle zullen klaar zijn om de Noren te verwelkomen volgende zomer, de teams worden verdeeld tussen deze kerken. Samen met de kerken in Newcastle zorgen we er voor dat het voor iedereen een inhoudsrijke week wordt. Families, groepen en individuele deelnemers. zijn welkom om zich bij de reis aan te sluiten. Iedereen krijgt de nodige training tijdens het GOfest (zomer-conferentie) in Stavern, en passend zendingswerk in Newcastle, afhankelijk van leeftijd en gezinssituatie. (Bron: Oliengland.no) Ja, dat is nogal een plan. Ik vind het belangrijk dat we als de kerk bij grote wereldwijde evenementen aanwezig zijn. Zelf heb ik nog niet besloten of ik deze zomer mee ga naar Engeland. Voorlopig werk ik er op onze afdeling regelmatig mee om de Noorse jeugd en kerken op de hoogte te houden van onze plannen. Hieronder kan je meer vinden over wat er allemaal gepland wordt voor deze zomer. (Noors) (Engels) (Engels)

3 Op het werk Een danktocht met een heus Vikingschip In verband met het evenement deze zomer, zullen sommigen van ons in een Vikingschip naar Engeland varen. Het doel is om onder aandacht te brengen hoe het christelijke wereldbeeld de Vikingen beïnvloed heeft en hoe het later de basis geworden is voor Scandinavië. Het schip zal 20 Juli van Stavern (Noorwegen) uitvaren, en op 29 Juli aankomen in het centrum van Newcastle (Engeland). Hier zal ze een officiële markering bijwonen waar we Engeland willen bedanken voor het evangelie. (Bron: Oliengland.no) Dit is waarschijnlijk het Vikingschip waarmee een honderdtal mensen naar Engeland zullen roeien en zeilen. De bemanning bestaat onderandere uit ervaren roeiers, YWAMers, een christelijke Koning Olav-mannenvereniging en de pers uit verschillende landen.

4 Café UNO voor de jeugd van Hamar Momenteel zijn we drie dagen in de week geopend, en we willen onze openingstijden uitbreiden. Wanneer we vaker open zijn kunnen we ons aanbod aan de jeugd uitbreiden. We zouden huiswerkhulp kunnen aanbieden, of vaker evenementen organiseren zoals bijvoorbeeld huiswerkhulp, breakdancen, open mic of spelletjes spelen. Afgelopen jaar zijn we met de christelijke volkshogeschool in Hamar gaan samenwerken. Op zo n school kan je na het voortgezet onderwijs een jaar examenloos met praktische dingen bezig zijn, het is vaak een soort gap-year. Op deze volkshogeschool hebben ze onder andere focus op fotografie, muziek, snowboarden en zending/muziek. De leerlingen van de zending/ muziek zijn afgelopen jaar drie keer in het café geweest om daar te spelen en tijd met de jongeren door te brengen. Alle avonden was het café helemaal vol. Begin December hadden we in het café een kerststemmingavond georganiseerd, en voor die gelegenheid had ik mijn baard geblondeerd. En dat was erg succesvol, overal waar ik kwam zag ik mensen glimlachen. En iedereen vond dat het me goed stond. Nu is de hele baard er weer af. De gemeente Hamar is bezig om een groot en duur Kultuur-huis te bouwen, in verband daarmee wordt er bezuinigd op de gemeentelijke jeugdzorg in de stad, en dat vinden wij natuurlijk erg jammer. Een groot deel van de jeugdzorg wordt stopgezet, het is nog niet bekend hoe het gemeentelijke aanbod aan jeugdzorg er deze de lente uit gaat zien. Ons café zal gewoon doordraaien, omdat we niet van gemeente-subsidie afhankelijk zijn. Verder hebben de kerken in Hamar een aantal goede vaste activiteiten die erg populair zijn bij de jeugd in de stad. Twee van de kerken hebben al jaren jeugddiensten in de weekenden. Daarnaast is er Viva la Vida. Dit een grote interkerkelijk jeugdbijeenkomst op de vrijdagavond met spelletjes, muziek, café, een DJ en een preek. Deze bijeenkomsten zijn ook erg populair bij de niet christelijke jeugd (bijvoorbeeld moslims). Al met al is er veel aan het veranderen met het jeugdwerk hier in Hamar. En het ziet er uit dat 2012 een spannend jaar zal worden

5 en thuis Links: De voorgevel van ons café. Boven: Studenten van de volkshogeschool tijdens een open-mic avond. Rechts: Mijn kerstman-baard. nu de gemeente veel van hun aanbod stop zet, terwijl wij ons aanbod willen vergroten. Ik hoop dat jullie mee willen bidden dat beiden een goede oplossing kunnen vinden, en dat de veranderingen er niet voor zorgen dat er jongeren tussen wal en schip vallen. Teken-dagboek voor 2012 Begin December heb ik van een erg goede vriendin een tekendagboek gekregen, tot het nieuwe jaar heb ik gigantisch zitten denken wat ik met dit tekendagboek zou willen doen. Het is nogal een overgave om elke dag een tekening te maken, met elke tekening ben ik op zijn minst een uur bezig. Eerst dacht ik om het dagboek te gebruiken om hele verhalen te tekenen, elke dag een plaatje. Voor een illustrator is het erg waardevol om met plaatjes een heel verhaal te kunnen vertellen, vooral wanneer je voor strips en boeken tekent. Ik vind het betoverend dat ik zelf vertellingen kan bedenken en uitvoeren. Het lijkt zoveel meer betoverend dan wat er in mijn eigen leven gebeurt. De kerstman-baard Mijn tekendagboek zal een persoonlijk dagboek gaan worden, en het zal over mijn leven gaan, dat is mijn voornemen. En het kunnen willekeurige dingen zijn, over wat ik meemaak, of waar ik over denk. Of gewoon iets wat ik leuk om die dag te tekenen. Ik hoop dat het zal laten zien wie God is, hoe ik met Hem leef en hoe Hij mijn leven leidt. En dat is een verhaal, wat het waard is om te vertellen. Toch heb ik van dit idee afgezien, omdat ik weet dat ik dan het hele jaar met fictionele verhalen in mijn hoofd leef. En ik heb amper tijd om de vertellingen af te maken waar ik momenteel mee bezig ben. Mijn teken-dagboek kun je volgen op mijn blog. jwmiddag.blogspot.com Vanaf mijn blog link ik het dan steeds door naar Facebook en Twitter.

6 Voor kerstavond was ik dit jaar bij een familie hier op Grimerud. Het is de tweede keer dat ik door deze familie voor de kerstavond uitgenodigd werd. De rest van mijn kerstvakantie heb ik met vrienden rondgehangen en zitten tekenen. Doe mee door te bidden Dat God mij leidt in mijn werk: zodat kinderen (groot en klein) God leren kennen, de bijbel gaan en blijven lezen, en betrokken zijn in de kerk en bij zending. Voor Gods zegen op mijn werk als zelfstandig ondernemer, en met Mot Målet, het blad van YWAM Noorwegen. Voor meer persoonlijke sponsoring, in de eerste plaats voor mijn maandelijkse onkosten. Dat ik God zal blijven volgen in wat Hij voor mij heeft, voor deze tijd en in dit land. Voor Café UNO en de jeugd in Hamar, dat we een goede oplossing vinden, nu er zoveel staat te veranderen, en dankbaar te zijn Voor Sidsel Marie, die nu afdelingsleidster is voor de Info-afdeling waar ik werk. Dat het goed gaat met Café UNO, en dat we ook in de moeilijke tijd na de aanslagen veel voor de jongeren hebben kunnen betekenen. Dat ik nu na vijf jaar in Noorwegen eindelijk een permanente verblijfsvergunning gekregen heb. Kontakt: Jan Willem Middag Grimerudvegen Ottestad Norway Mobiel: Twitter: twitter.com/jwmiddag Nederlandse bankrekening: Wekelijkse blog: Elke dinsdag post ik hier een tekening en schrijf ik over wat me de afgelopen tijd bezig gehouden heeft. Wanneer je mijn werk op prijs kan stellen, en mij met een maandelijks (of enkel) bedrag wil sponsoren, mag je graag contact met me op nemen. Het geld van deze sponsoring gaat hoofdzakelijk naar mijn persoonlijke onkosten zoals kost en inwoning.

Van Jan Willem s tekentafel April 2011

Van Jan Willem s tekentafel April 2011 Van Jan Willem s tekentafel April 2011 paasdagen Gezegende gewenst Op het werk Ons eigen kinderblad Deze zomer zal voor de eerste keer ons eigen kinderblad uitkomen. Hier ben ik sinds februari druk voor

Nadere informatie

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist M.v.v. : Ds. A. H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : Zangroep Menorah o.l.v. N. Boschma Kerstviering in de Menorah

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen

Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen Want Hij wil ons ge - ven Dicht bij ons te le - ven De Heiland der wereld, Hal - le - lu - jah Want Hij wil ons ge

Nadere informatie

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 1 Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 2 3 Gemeente zingt lied 1 en 3, Koor zingt lied 2 in het Engels 4 5 koor zingt 2 in Engels: God

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

De nacht brak in duizend stukken

De nacht brak in duizend stukken Liturgie voor de kerstnachtdienst 2017 in Honselersdijk, om 21.45 uur De nacht brak in duizend stukken Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Alexander Prins Fluit: Nicolien van Deursen - van der Wel

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Kerstnacht. 24 december 2016 PAASKERK AMSTELVEEN. viering met de muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis o.l.v. Ruud Pletting

Kerstnacht. 24 december 2016 PAASKERK AMSTELVEEN. viering met de muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis o.l.v. Ruud Pletting Kerstnacht 24 december 2016 PAASKERK AMSTELVEEN viering met de muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis o.l.v. Ruud Pletting voorganger: ds. Marianne Bogaard Vanaf 22.00 uur speelt het orkest: - The

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

VIERING VAN EERSTE KERSTDAG 2017 IN DE MARANATHAKERK

VIERING VAN EERSTE KERSTDAG 2017 IN DE MARANATHAKERK VIERING VAN EERSTE KERSTDAG 2017 IN DE MARANATHAKERK Voorganger: Sity Smedinga Organist: dhr S. Groenveld Trompettist: Pieter Koster Ouderling: Margreet de Pous Diaken: Nell de Vries Kindernevendienst:

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE I.W. TE HOOGEZAND-SAPPEMEER

PROTESTANTSE GEMEENTE I.W. TE HOOGEZAND-SAPPEMEER PROTESTANTSE GEMEENTE I.W. TE HOOGEZAND-SAPPEMEER Gezamenlijke Kerstmorgen dienst op vrijdag 25 december 2015, om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk te Sappemeer Voorganger ds. Frits Praamsma Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Voorganger: ds. B.H. Steenwijk Organist: Frits Top Fluitiste: Anne van de Brink Koor: Ex Animo onder leiding van: Dick van Asselt Welkom De kerstkaars wordt aangestoken

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag

Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag Liturgie: Welkom EL 142: Majesteit, groot is zijn majesteit Begroeting Psalm 47: 2,3 Gedicht Luisterlied Gebed Lezen: Lucas 24: 36-53 Psalm 93:

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali PrO -weekkrant Week 45 november 2013 Voor jongeren in het praktijkonderwijs 4-1 0 november 2013 Eenvoudig Communiceren Nederlandse soldaten naar Mali Foto: ANP In Mali helpen buitenlandse soldaten de inwoners.

Nadere informatie

Lied 1: Dat moet iets wonderlijks zijn

Lied 1: Dat moet iets wonderlijks zijn Lied 1: Dat moet iets wonderlijks zijn Ik keek de hemel langs precies als elke nacht, de sterren op een rij, de maan die aldoor lacht. Toen, plotseling een licht van ongekende pracht, een ster van grote

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12 Pagina 1 Didactisch materiaal Affiche, sterreflectoren, veiligheidsjasjes, van het sterzingen Projectfiche sterzingen 2015 Verkleedmateriaal voor Driekoningen CD met sterzangerslied Teksten van de liederen

Nadere informatie

EVANGELIE. 25 ste zondag door het jaar. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde

EVANGELIE. 25 ste zondag door het jaar. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde EVNGELIE 25 ste zondag door het jaar I MTTHEÜ 20:1-16 n die tijd vertelde Jezus aan zijn leerlingen de volgende gelijkenis: Want met het koninkrijk der hemelen

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God!

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God! Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee:! Predikant: Ds. O. Doorn Organist: Frits Top Koor: Cellar Gospel

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND. Rekruteren & Begeleiden

SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND. Rekruteren & Begeleiden SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND Rekruteren & Begeleiden WIE ZIJN WIJ? WIJ ZIJN SAMUËL & XIMENA BEKX... al jarenlang volgen wij de Here Jezus en is het ons verlangen dat andere mensen ook Jezus Christus

Nadere informatie

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering Zand erover verzoeningsviering voor de tweede graad Zand erover Verzoeningsviering voor de tweede graad Vooraf in de klas Wat heb je nodig? - twee grote bladen papier, schrijf op het eerste blad het kernwoord

Nadere informatie

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Inleiding Paul van der Laan 1. IJsbreker: GOED NIEUWS VERSPREIDT ZICH

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

De Bron Protestantse Gemeente Watergraafsmeer. Kerst Viering op de Kerstmorgen. 'In mensen een welbehagen?!'

De Bron Protestantse Gemeente Watergraafsmeer. Kerst Viering op de Kerstmorgen. 'In mensen een welbehagen?!' De Bron Protestantse Gemeente Watergraafsmeer Kerst 2016 Viering op de Kerstmorgen 'In mensen een welbehagen?!' Aanvangslied 'Bethlehem, o uitverkoren stad' 1. Betlehem, o uitverkoren 2. In het ondoordringbaar

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

FASE 1 - BEREID JE VOOR

FASE 1 - BEREID JE VOOR FASE 1 - BEREID JE VOOR STAP 1. BEDENK WAT JE WIL VERHAAL (EXODUS 1-4) Het verhaal van Mozes vind je in de Bijbel, in het boek Exodus. Daar kun je ook lezen hoe het verder ging. Hier vind je het verhaal

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Liturgie. van de Kerstnachtdienst. 24 december Grote of Barbarakerk. Aanvang: uur. De aanbidding der herders

Liturgie. van de Kerstnachtdienst. 24 december Grote of Barbarakerk. Aanvang: uur. De aanbidding der herders Liturgie van de Kerstnachtdienst 24 december 2018 De aanbidding der herders Voorganger: Rieks Hoogenkamp Ouderling van dienst: Carla Bulsing Organist: Marijn Slappendel Tweede organist: Jeroen van Kleef

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12)

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12) Les 8 - Redding In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Heel veel mensen hebben er geen behoefte aan zich door Jezus te laten redden. Daarvoor hebben ze allerlei redenen. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

Bonaire Preek Jesaja 58 versie 1.1 5 oktober 2014. Leef 58

Bonaire Preek Jesaja 58 versie 1.1 5 oktober 2014. Leef 58 Leef 58 Best een vreemde titel op de voorkant van de liturgie vind je ook niet Leef 58 wat kan dat toch betekenen? 58 jaar leven misschien gelukkig niet stel je voor dat iedereen 58 wordt dat is toch raar.

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Sint Maarten spel Klas 1

Sint Maarten spel Klas 1 Sint Maarten spel Klas 1 Muziek instrumentaal Vier vrouwen staan bij de poort te wachten Vrouw 1 Vrouw 2 op om Vrouw 1 Het begint al donker te worden, ik begrijp niet waar ze blijven. Straks wordt de poort

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Oasemoment 'Kerstvrede' Emmaüsparochie - dinsdag 16 december 2014

Oasemoment 'Kerstvrede' Emmaüsparochie - dinsdag 16 december 2014 Oasemoment 'Kerstvrede' Emmaüsparochie - dinsdag 16 december 2014 Evangelie Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. Opeens stond er een engel

Nadere informatie

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014 Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer Kinderkerstfeest 2014 Binnenkomst kinderen groep 1 tot en met 3 Luid klokjes, klingelingeling, luid klokjes kling! Laat de boodschap

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis?

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? In deze avond zijn we hier samengekomen, om met elkaar kerstmis te vieren. En we stellen ons de vraag: is er iets met Kerstmis? In deze avond zoeken we een

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Liturgie voor de middagdienst van 10 januari 2016, Zwijndrecht

Liturgie voor de middagdienst van 10 januari 2016, Zwijndrecht Liturgie voor de middagdienst van 10 januari 2016, Zwijndrecht Votum en zegengroet Zingen: Psalm 21: 1, 2 en 3 Gebed Lezen: Lucas 24: 13-53 Zingen: Gezang 98: 1-3 Tekst: Zondag 17 HC Preek Thema: Opstanding:

Nadere informatie

Evangelie volgens Lukas 2.1-20 Bijbel in Gewone Taal (2014)

Evangelie volgens Lukas 2.1-20 Bijbel in Gewone Taal (2014) Evangelie volgens Lukas 2.1-20 Bijbel in Gewone Taal (2014) 1 In die tijd werd er een bevel van keizer Augustus bekendgemaakt. Hij wilde alle inwoners van het Romeinse rijk laten tellen. 2 Het was de eerste

Nadere informatie

Een herder kijkt verder

Een herder kijkt verder Rolverdeling: Een herder kijkt verder Wijzen: Herders: met tekst: Rinske, Hanne, Lottie Fedde, Tai, Emily en Liang Herders zonder tekst: Mart, Niek, Hasse, Lucas, Hendrik, Ruben, Pieter, Sam, Florian,

Nadere informatie

25 december 2017 A.D. Kerstmorgen

25 december 2017 A.D. Kerstmorgen 25 december 2017 A.D. Kerstmorgen Voorganger : Dr. J.P. Schouten, Naarden Organist : Jan Ballintijn m.m.v. Spieghelkoor en Cantorij o.l.v. Peter Steijlen Symbolische bloemschikking. Kerst Openbaren Een

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello waarin Reinier Cornelis en Maryse Elisabeth Breg, Emily Nina Hanna Caranfil, Sarah Dina en Thirza Simone Jansen van

Nadere informatie

Getuigend christen zijn (1)

Getuigend christen zijn (1) Getuigend christen zijn (1) blok E - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, meningen peilen 19.30 God wil ervaringen van mensen gebruiken 19.40 Jouw ervaringen

Nadere informatie

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014 Voorganger Organist Beamer ds Henk-Jan de Groot Cornelis Jacobi Welkom en mededelingen Zingen allemaal: - Goedemorgen welkom allemaal Goedemorgen,

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

1 Een eeuwenlang verwachte geboorte

1 Een eeuwenlang verwachte geboorte Cursus voor beginnende Bijbellezers Wegwijs in de Bijbelboodschap. Nieuwe Testament 1 Een eeuwenlang verwachte geboorte Lezen: Lucas 1:26-56 Bijzondere beloften Hebben je ouders je ooit verteld hoe zij

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Mijn laatste nieuwsbrief

Mijn laatste nieuwsbrief Mijn laatste nieuwsbrief Lieve familie, vrienden en sponsors! Mijn laatste nieuwsbrief schrijf ik vanuit het prachtige en kleurrijke Sri Lanka! Hier vierde ik Kerst en Oud en Nieuw met de bemanning van

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Petrus Zet je voet maar op het water

Petrus Zet je voet maar op het water Thuisboekje Kerk-School-Gezin Themaweek 25-31 januari 2016 Petrus Zet je voet maar op het water Beste kinderen en ouders/ verzorgers, In de week van 25 tot 31 januari is er op alle christelijke scholen

Nadere informatie