VIVAQUA. Vereniging van gemeenten onderworpen aan de wet van 22 december 1986 STATUTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VIVAQUA. Vereniging van gemeenten onderworpen aan de wet van 22 december 1986 STATUTEN"

Transcriptie

1 VIVAQUA Vereniging van gemeenten onderworpen aan de wet van 22 december 1986 STATUTEN Versie ontstaan uit de laatste wijziging van de statuten die, vóór een notaris, door de Algemene Vergadering is goedgekeurd op haar buitengewone zitting van 24 juni 2014

2 W 86/VIV/1 HOOFDSTUK I Rechtsvorm - Naam - Doel - Zetel - Duur van de vennootschap Artikel 1 Het bedrijf heeft de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, een intercommunale vereniging onder de naam VIVAQUA. De vennootschap is onderworpen aan de wet van 22 december 1986 betreffende de intercommunales. Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel de studie, de aanleg, de exploitatie en de eventuele ontwikkeling van diensten en installaties voor de productie, de behandeling, het transport en de distributie van drinkwater alsmede de sanering, de zuivering van het afvalwater inbegrepen. Ze kan tot alle verrichtingen overgaan en deelnemen aan alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks met het aldus bepaalde doel van de vennootschap in verband staan. Artikel 3 Ze heeft haar zetel te Brussel, Wolstraat 70. Bij beslissing van de Raad van Bestuur kan de zetel van de vennootschap naar een andere plaats worden overgebracht, conform de wet. Artikel 4 De duur van de vennootschap is vastgesteld op twintig jaar, met aanvang op 1 januari Zie overgangsbepaling laatste bladzijde.

3 W 86/VIV/2 HOOFDSTUK II Maatschappelijk kapitaal - Maatschappelijke aandelen - Verantwoordelijkheid van de vennoten Artikel 5 Het maatschappelijk kapitaal bestaat uit twee categorieën aandelen op naam: de aandelen van categorie A, elk twee euro en achtenveertig cent ( 2,48) waard, en de aandelen van categorie B, elk duizend zevenhonderdachtentachtig euro ( 1 788) waard. Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op driehonderdzevenenvijftigduizend honderdtwintig euro. Artikel 6 Het maatschappelijk kapitaal wordt gevormd door de inschrijvingen op volgende aandelen, die volgestort zijn: A Het kapitaal dat A genoemd wordt en dat gevormd wordt door de aandelen bestemd voor de volgende gemeenten: 1 De gemeente Anderlecht, drieëntwintigduizend aandelen De gemeente Braine-l'Alleud, duizend aandelen De gemeente Braine-le-Château, duizend aandelen De stad Brussel, negenentwintigduizend aandelen De gemeente Dilbeek, vierduizend aandelen De gemeente Drogenbos, duizend aandelen De gemeente Elsene, negenentwintigduizend aandelen De gemeente Etterbeek, duizend aandelen De gemeente Evere, duizend aandelen De gemeente Ganshoren, duizend aandelen De gemeente Grimbergen, duizend aandelen De stad Halle, tweeduizend aandelen De gemeente Jette, duizend aandelen De gemeente Koekelberg, duizend aandelen De gemeente Kortenberg, duizend aandelen De gemeente Kraainem, duizend aandelen De gemeente Machelen, duizend aandelen De gemeente Merchtem, duizend aandelen De stad Ottignies-Louvain-la-Neuve, duizend aandelen De gemeente Oudergem, duizend aandelen De gemeente Schaarbeek, negenentwintigduizend aandelen De gemeente Sint-Agatha-Berchem, duizend aandelen 1 000

4 W 86/VIV/3 23 De gemeente Sint-Genesius-Rode, duizend aandelen De gemeente Sint-Gillis, negenentwintigduizend aandelen De gemeente Sint-Jans-Molenbeek, duizend aandelen De gemeente Sint-Joost-ten-Node, negenentwintigduizend aandelen De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, duizend aandelen De gemeente Sint-Pieters-Leeuw, drieduizend aandelen De gemeente Sint-Pieters-Woluwe, duizend aandelen De gemeente Steenokkerzeel, duizend aandelen De gemeente Tervuren, duizend aandelen De gemeente Ukkel, duizend aandelen De gemeente Vorst, duizend aandelen De gemeente Waterloo, duizend aandelen De gemeente Watermaal-Bosvoorde, duizend aandelen De gemeente Wemmel, duizend aandelen De gemeente Wezembeek-Oppem, duizend aandelen De gemeente Zaventem, drieduizend aandelen Samen: tweehonderdenachtduizend aandelen B Het kapitaal dat "B" genoemd wordt en dat gevormd wordt door de aandelen bestemd voor de IECBW: De IECBW, veertien aandelen 14 Artikel 7 Iedere uitgifte van obligaties geschiedt bij beslissing van de Algemene Vergadering. Artikel 8 De vennoten zijn niet hoofdelijk aansprakelijk. Ze zijn door de verbintenissen van de vennootschap slechts gebonden tot beloop van het bedrag van hun inschrijving.

5 W 86/VIV/4 HOOFDSTUK III Toetreding - Uittreding - Uitsluiting van de vennoten Artikel 9 Over de toetreding van nieuwe vennoten wordt uitspraak gedaan door de Algemene Vergadering, die het bedrag van hun inschrijving op het maatschappelijk kapitaal bepaalt. Een vennoot kan slechts toetreden indien zij die de zitting bijwonen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen en indien een speciaal besluit genomen wordt bij een drievierdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige leden. Artikel 10 Vooraleer er over zijn toetreding wordt beslist, moet iedere kandidaat-gemeente-vennoot op ten minste één aandeel inschrijven. Hij moet zich ertoe verbinden bij zijn toetreding te storten: a) op de inschrijving die door de Algemene Vergadering wordt vastgesteld, een som in verhouding gelijk aan de opgevraagde stortingen op de aandelen van de andere gemeenten-vennoten; b) een toegangsrecht gelijk aan het product dat men verkrijgt door het bevolkingscijfer van de nieuwe vennoot te vermenigvuldigen met het quotiënt van de deling die als deeltal heeft het bedrag van de gerevaloriseerde afschrijvingen vermeerderd met de gekapitaliseerde reserves en als deler het cijfer van de totale bevolking van alle gemeenten-vennoten van de vennootschap samen. De verschillende factoren van bedoelde bewerking zijn de cijfers die slaan op 1 januari van het boekjaar dat is afgesloten vóór de toetreding van de nieuwe gemeente-vennoot. De sommen door de nieuwe vennoot betaald als toegangsrecht worden gestort met verlies van kapitaal en brengen voor hem geen enkele interest op. Het toegangsrecht wordt in geen geval terugbetaald. De uit hoofde van het toegangsrecht gestorte fondsen worden gebruikt om een reserve te vormen die bestemd is voor de afschrijving van de lasten voortspruitend uit de nieuwe vaste activa. Voor de berekening van het toegangsrecht wordt geen rekening gehouden met de afnemingen die gedaan zouden zijn op de reserves. Artikel 11 De uittreding van een vennoot kan slechts geschieden met de instemming van de Algemene Vergadering, die beslist bij een tweederdemeerderheid van de stemmen. De uittredende vennoot is verplicht de schade te vergoeden die zijn uittreding, naar schatting van de deskundigen, aan de vennootschap en aan de andere vennoten berokkent.

6 W 86/VIV/5 Artikel 12 In afwijking van de artikelen 368 en 369 van het Wetboek van vennootschappen wordt de toetreding, de uittreding of de uitsluiting van een vennoot vastgelegd in de notulen van de zitting van de Algemene Vergadering waarop ze wordt uitgesproken. Artikel 13 De uitsluiting van een vennoot kan worden uitgesproken wanneer deze laatste de verplichtingen niet nakomt die hij ten opzichte van de vennootschap is aangegaan. Deze uitsluiting wordt uitgesproken bij besluit van de Algemene Vergadering, die beslist bij een tweederdemeerderheid van de stemmen.

7 W 86/VIV/6 HOOFDSTUK IV De organen van de vennootschap Afdeling 1 - Algemene Vergadering Artikel 14 De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de vennoten en haar beslissingen zijn bindend voor allen. Zij is regelmatig samengesteld, ongeacht het aantal aanwezige leden, behoudens de uitzonderingen bepaald door de wetten en de statuten. De oproepingen geschieden per aangetekende brief. Artikel 15 Iedere zitting van de Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door degene die hem vervangt. De voorzitter wordt bijgestaan door twee leden van de Raad van Bestuur. De voorzitter wijst de secretaris aan. Alle bestuurders en commissarissen hebben het recht de zittingen van de Algemene Vergadering bij te wonen, doch stemgerechtigd zijn alleen diegenen onder hen die regelmatig door een gemeente werden aangesteld als afgevaardigden in de Vergadering. Die afgevaardigden worden gekozen uit de gemeenteraadsleden, de burgemeester en de schepenen van die gemeente. Artikel 16 De Algemene Vergadering komt voor haar jaarvergadering samen de eerste donderdag van de maand juni, om drie uur s namiddags, in de zetel van de vennootschap; valt die dag op een feestdag, dan vindt de zitting plaats de dag vóór bovenvermelde datum. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden binnen dertig dagen de Algemene Vergadering samen te roepen op verzoek van ten minste twee vennoten die samen ten minste een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. In het verzoek staan de punten vermeld die op de agenda moeten worden geplaatst. Artikel 17 De vennoten hebben allen stemrecht op de zittingen van de Algemene Vergadering. Ze beschikken over zoveel stemmen als ze aandelen van de vennootschap bezitten. Geen enkele vennoot mag meer stemmen uitbrengen dan twee vijfde van de aandelen die op de zitting van de Algemene Vergadering vertegenwoordigd zijn.

8 W 86/VIV/7 Artikel 18 Iedere vennoot die duizend tot vierduizend aandelen bezit, heeft recht op één afgevaardigde; hij heeft recht op een afgevaardigde meer voor ieder bijkomend aantal van ten minste vierduizend aandelen. De afgevaardigden van eenzelfde vennoot moeten overeenkomen om onder elkaar de stemmen te verdelen waarop die vennoot recht heeft. Bij gebrek aan een akkoord worden de stemmen gelijk verdeeld onder de aanwezige afgevaardigden en als het onmogelijk is tot een gelijke verdeling over te gaan, worden de stemmen die het ondeelbaar overschot vormen, een voor een toegekend aan de oudsten van die afgevaardigden. Artikel 19 Op haar jaarvergadering krijgt de Algemene Vergadering inzage van het jaarverslag, van het verslag van het College van Commissarissen en van dat van de commissaris-revisor. Ze beslist over de conclusies van die verslagen, bespreekt de jaarrekening en keurt ze goed. Ze beslist over de kwijting die aan de bestuurders, de commissarissen en de commissarisrevisor moet worden verleend voor de uitoefening van hun mandaat. Onder de voorwaarden vermeld in de artikelen 24 en 39 gaat ze over tot de benoeming van de bestuurders en van de commissarissen ter vervanging van de aftredende, ontslagnemende, overleden of afgezette titularissen. Elke bestuurder of commissaris kan worden afgezet bij beslissing van de Algemene Vergadering, die zich uitspreekt met een tweederdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige vennoten. De Algemene Vergadering stelt de vergoedingen vast van de bestuurders en van de commissarissen alsmede het ereloon van de commissaris-revisor. De Algemene Vergadering kan alleen beraadslagen en besluiten over de punten die op de agenda staan. Artikel 20 De notulen van de zittingen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter, de twee bijzitters en de secretaris. De af te leveren expedities of uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de Raad en een bestuurder. Artikel 21 De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen, behoudens in de gevallen bepaald door de wetten en de statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De geheime stemming kan worden gevraagd door vijf leden van de Vergadering.

9 W 86/VIV/8 Wanneer het om personenkwesties gaat, geldt als regel de geheime stemming. Ingeval bij een benoeming de volstrekte meerderheid in de eerste ronde niet wordt behaald, wordt er overgegaan tot een herstemming, waarvoor alleen de betrekkelijke meerderheid is vereist. Bij staking van stemmen geniet de oudste kandidaat de voorkeur. Artikel 22 Wanneer er moet worden beraadslaagd en beslist over wijzigingen in de statuten, is de Vergadering slechts geldig samengesteld als bij de oproepingen de agenda was gevoegd met vermelding van de tekst van de voorgestelde wijziging, en als degenen die de vergadering bijwonen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De drievierdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige leden is vereist voor het goedkeuren van de wijziging. De viervijfdemeerderheid is evenwel vereist wanneer de wijziging betrekking heeft op het maatschappelijk doel. Iedere wijziging die naderhand in de statuten van de vennootschap wordt aangebracht, wordt aan de toezichthoudende overheid ter goedkeuring voorgelegd. Artikel 23 De Algemene Vergadering mag de ontbinding van de vennootschap, vóór het verstrijken van de door de statuten bepaalde termijn, slechts uitspreken voor zover alle gemeentenvennoten daarmee instemmen. Afdeling 2 - Raad van Bestuur en Raad van Zaakvoerders Artikel 24 De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van vijfentwintig leden die uit de gemeenteraadsleden, de burgemeesters en de schepenen van de gemeenten-vennoten worden gekozen. De gemeenten Elsene, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Joost-ten-Node en de stad Brussel zijn ieder in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door twee bestuurders en de gemeente Anderlecht door één bestuurder, voorgedragen door genoemde gemeenten. De andere gemeenten-vennoten die tot het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest behoren, zijn in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door acht bestuurders; deze worden uit de voorgedragen kandidaten gekozen door de afgevaardigden in de Algemene Vergadering die bedoelde gemeenten vertegenwoordigen. De gemeenten-vennoten die tot het Vlaamse Gewest behoren, zijn in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door vier bestuurders; deze worden uit de voorgedragen kandidaten gekozen door de afgevaardigden in de Algemene Vergadering die bedoelde gemeenten vertegenwoordigen.

10 W 86/VIV/9 De gemeenten-vennoten die tot het Waalse Gewest behoren, zijn in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door twee bestuurders; deze worden uit de voorgedragen kandidaten gekozen door de afgevaardigden in de Algemene Vergadering die bedoelde gemeenten vertegenwoordigen. Artikel 25 De bestuurders, die gekozen worden volgens de voorwaarden vermeld in artikel 24, worden door de Algemene Vergadering benoemd; ze zijn herbenoembaar. Hun mandaat vervalt na afloop van de zitting van de Algemene Vergadering die volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden. Wanneer een bestuurder overlijdt, ontslag neemt of wordt afgezet, kan de Raad van Bestuur, onder de voorwaarden aangehaald in artikel 24, een voorlopige vervanger aanwijzen die het mandaat voortzet tot aan de volgende zitting van de Algemene Vergadering. De nieuwe, op de volgende zitting van de Algemene Vergadering aangewezen bestuurder voltooit het mandaat van de vervangen bestuurder. Artikel 26 Na zijn aanstelling door de Algemene Vergadering op de zitting die volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden kiest de Raad van Bestuur onder zijn leden die de leeftijd van 65 jaar niet hebben bereikt, een voorzitter, een ondervoorzitter en twee gedelegeerd bestuurders. De voorzitter, de ondervoorzitter en de gedelegeerd bestuurders vormen de Raad van Zaakvoerders, die het dagelijkse bestuur van de vennootschap waarneemt. De Algemene Vergadering bepaalt de vergoedingen die hun wegens deze functies worden toegekend. In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter en van de ondervoorzitter vervangt de oudste gedelegeerd bestuurder de voorzitter. De uitoefening van een mandaat in de Raad van Zaakvoerders van de vennootschap is onverenigbaar met de uitoefening van een mandaat in het Bureau van de Raad van Bestuur van de Brusselse Intercommunale voor Waterdistributie. De beslissingen van de Raad van Zaakvoerders worden genomen bij meerderheid van zijn leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De directeur-generaal staat onder het rechtstreekse gezag van de Raad van Zaakvoerders, tegenover wie hij verantwoording verschuldigd is. Hij woont de vergaderingen van de Raad van Zaakvoerders bij, zonder stemgerechtigd te zijn. De voorzitter, de ondervoorzitter of de gedelegeerd bestuurders kunnen uit hun ambt worden ontzet bij beslissing van de Raad van Bestuur, die uitspraak doet met een tweederdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Wanneer een lid van de Raad van Zaakvoerders overlijdt, ontslag neemt of wordt afgezet,

11 W 86/VIV/10 kiest de Raad van Bestuur onder zijn leden die de leeftijd van 65 jaar niet hebben bereikt, een plaatsvervanger die het opengevallen mandaat voltooit. Artikel 27 De Raad van Bestuur beraadslaagt en besluit slechts geldig wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder mag volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder mag evenwel niet meer dan één volmacht per zitting hebben. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Artikel 28 Als de Raad tweemaal, na regelmatige oproepingen, niet in getal is, beraadslaagt en besluit hij geldig, ongeacht het aantal leden dat is opgekomen, in de zitting die op de derde oproeping volgt, over de onderwerpen die voor de derde achtereenvolgende maal op de agenda staan. Artikel 29 De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter en, bij zijn ontstentenis of wanneer hij weigert de Raad bijeen te roepen, op uitnodiging van twee leden van de Raad. Artikel 30 De besluiten van de Raad worden genoteerd in notulen. Deze worden ondertekend door de leden die aan de vergadering hebben deelgenomen of door de leden die de zitting bijwonen in de loop waarvan ze worden aangenomen. De notulen worden in volgorde overgeschreven in een speciaal boek. Artikel 31 De uittreksels, expedities en afschriften van de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door degene die hem vervangt. Artikel 32 De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden; al wat door de wetten of de statuten niet uitdrukkelijk is voorbehouden aan de Algemene Vergadering, valt onder zijn bevoegdheid. Hij mag alle onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten kopen en verkopen, alle hypotheekinschrijvingen nemen en toestaan en er opheffing van geven, alle overschrijvingen laten verrichten, alle voorrechten of verjaringsrechten tegen of zonder betaling opgeven.

12 W 86/VIV/11 Artikel 33 De Raad van Bestuur kan een gedeelte van zijn bevoegdheden overdragen aan de leden van de Raad van Zaakvoerders. In de overdracht, die van jaar tot jaar kan worden vernieuwd op de zitting van de Raad van Bestuur die volgt op de jaarvergadering, staat welke bevoegdheden de Raad van Bestuur aan de Raad van Zaakvoerders overdraagt. De Raad van Zaakvoerders legt de bevoegdheden van de directeur-generaal vast en bepaalt de delegatie van bevoegdheid en van ondertekening die hij hem toevertrouwt. De voorzitter, bijgestaan door een lid van de Raad van Zaakvoerders en, in het geval bepaald in artikel 26, 4, de ondervoorzitter, bijgestaan door een gedelegeerd bestuurder, moeten ten overstaan van derden geen enkele bijzondere bevoegdheid bewijzen om alle bewarende handelingen te stellen of alle hypotheken te aanvaarden in naam van de vennootschap, om opheffing te geven van alle hypotheekinschrijvingen tegen of zonder betaling en, ten slotte, om alle hypotheekrechten, ieder voorrecht en iedere ontbindende rechtsvordering op te geven. Artikel 34 De rechtsvorderingen, zowel als verwerende dan als eisende partij, worden uitgeoefend namens de Raad van Bestuur, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van degene die hem vervangt. Artikel 35 Behoudens overdracht benoemt en ontslaat de Raad van Bestuur alle personeelsleden, regelt hij hun bevoegdheden, stelt hij hun wedden en vergoedingen vast en verleent hij pensioenen aan de beambten en aan hun rechthebbenden. De Raad van Bestuur bepaalt het statuut van het personeel. Artikel 36 De bestuurders hebben recht op een vergoeding waarvan het bedrag jaarlijks wordt vastgesteld op de jaarvergadering. Ze wordt aan de bestuurders toegekend in vorm van presentiegeld. Artikel 37 De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering samen zo dikwijls als hij het nodig acht.

13 W 86/VIV/12 Artikel 38 Alle akten die de vennootschap verbinden, worden ondertekend door de voorzitter van de Raad, of door degene die hem vervangt, en door een ander lid van de Raad van Zaakvoerders. De akten van de dagelijkse dienst alsook de briefwisseling mogen worden ondertekend door de voorzitter, door de ondervoorzitter of door een van de gedelegeerd bestuurders. De Raad van Zaakvoerders zal uitmaken of aan sommige ambtenaren de toelating mag worden verleend om een gedeelte van deze last op zich te nemen. Afdeling 3 - College van Commissarissen Artikel 39 Een College van veertien commissarissen oefent toezicht uit over de vennootschap. De eerste twaalf worden gekozen uit de gemeenteraadsleden, de burgemeesters en de schepenen van de gemeenten-vennoten. De gemeenten Anderlecht, Elsene, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Joost-ten-Node en de stad Brussel zijn ieder in het College van Commissarissen vertegenwoordigd door een commissaris die door de genoemde gemeenten wordt voorgedragen. De andere gemeenten-vennoten die tot het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest behoren, zijn in het College van Commissarissen vertegenwoordigd door drie commissarissen, die door de afgevaardigden van de genoemde gemeenten in de Algemene Vergadering worden gekozen uit de voorgedragen kandidaten. De gemeenten-vennoten die tot het Vlaamse Gewest behoren, zijn in het College van Commissarissen vertegenwoordigd door twee commissarissen, die door de afgevaardigden van de genoemde gemeenten in de Algemene Vergadering worden gekozen uit de voorgedragen kandidaten. De gemeenten-vennoten die tot het Waalse Gewest behoren, zijn in het College van Commissarissen vertegenwoordigd door één commissaris, die door de afgevaardigden van de genoemde gemeenten in de Algemene Vergadering wordt gekozen uit de voorgedragen kandidaten. De Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening is in het College van Commissarissen vertegenwoordigd door twee commissarissen, die door haar worden voorgedragen. Artikel 40 De commissarissen, die worden gekozen onder de hiervoor aangehaalde voorwaarden, worden benoemd door de Algemene Vergadering; ze zijn herbenoembaar. Hun mandaat vervalt na afloop van de zitting van de Algemene Vergadering die volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden.

14 W 86/VIV/13 Wanneer een commissaris overlijdt, ontslag neemt of wordt afgezet, kan het College van Commissarissen, onder de hierboven vastgestelde voorwaarden, een voorlopige vervanger aanwijzen die het mandaat voortzet tot aan de volgende zitting van de Algemene Vergadering. De nieuwe, op de volgende zitting van Algemene Vergadering aangewezen commissaris voltooit het mandaat van de vervangen commissaris. Artikel 41 De Algemene Vergadering benoemt bovendien een commissaris die de hoedanigheid heeft van lid van het Instituut der Bedrijfsrevisoren; zijn mandaat duurt drie jaar en is vernieuwbaar. Artikel 42 Na zijn aanwijzing door de Algemene Vergadering op de zitting die volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden, kiest het College van Commissarissen een voorzitter onder zijn leden die de leeftijd van 65 jaar niet hebben bereikt. In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter, wordt hij vervangen door de aanwezige commissaris met de meeste anciënniteit in het College van Commissarissen. Bij gelijke anciënniteit wordt het voorzitterschap toevertrouwd aan de oudste van die commissarissen. De voorzitter kan uit zijn voorzittersambt worden ontzet bij beslissing van het College van Commissarissen, dat uitspraak doet met een tweederdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde commissarissen. Artikel 43 De besluiten van het College worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Artikel 44 De Algemene Vergadering bepaalt de vergoedingen die worden toegekend aan de voorzitter en aan de commissarissen. Die vergoedingen worden hun toegekend in de vorm van presentiegeld. Ze stelt het honorarium vast van de commissaris-revisor. De meerderheid der commissarissen mag de Algemene Vergadering samenroepen wanneer ze het nodig acht. Een commissaris mag volmacht geven aan een andere commissaris. Een commissaris mag evenwel niet meer dan één volmacht per zitting hebben.

15 W 86/VIV/14 HOOFDSTUK V Jaarrekening en bestemming van het resultaat Artikel 45 Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Artikel 46 De boekhouding van de vennootschap wordt gevoerd volgens de wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen. Artikel 47 De jaarrekening, het verslag van het College van Commissarissen en dat van de commissaris-revisor, alsmede een uitvoerig verslag omtrent de activiteiten van de vennootschap worden elk jaar aan alle leden van de gemeenteraden van de gemeentenvennoten toegezonden, door neerlegging ter gemeentesecretarie uiterlijk vijftien dagen vóór de jaarvergadering. Deze documenten worden binnen dezelfde termijn en aangetekend verstuurd naar de hoofdzetel van de IECBW. Artikel 48 Op basis van de voorstellen die de Raad van Bestuur haar doet in de jaarrekening die hij haar ter goedkeuring voorlegt, beslist de Algemene Vergadering ieder jaar over de bestemming van het resultaat van het afgesloten boekjaar en over de afnemingen, met inachtneming van de wettelijke bepalingen waarin het Wetboek van vennootschappen ter zake voorziet.

16 W 86/VIV/15 HOOFDSTUK VI Verlenging - Ontbinding - Vereffening Artikel 49 In geval van voortijdige ontbinding of niet-verlenging van de vennootschap, of bij uittreding van een gemeente uit de vennootschap, neemt de gemeente of vereniging die de eerder aan de vennootschap toevertrouwde activiteit blijft uitoefenen, het personeel over dat behoort tot de overgenomen activiteit; de statutaire personeelsleden die worden overgenomen, behouden de rechten die voortvloeien uit het statuut van het stagedoend en vastbenoemd personeel van de vennootschap, de pensioenrechten inbegrepen. Artikel 50 In geval van ontbinding wordt het vermogen van de vennootschap verdeeld door de vereffenaars, die door de Algemene Vergadering zijn aangesteld op de zitting waarop ze de ontbinding heeft uitgesproken en de reikwijdte van hun opdracht heeft bepaald. Het nettoactief van de vennootschap wordt onder de vennoten verdeeld naar rata van hun aandelen. Overgangsbepaling Op haar buitengewone zitting van 7 juni 2007 heeft de Algemene Vergadering besloten de duur van de vennootschap te verlengen voor 30 jaar, met ingang van 1 januari 2011.

VIVAQUA. Vereniging van gemeenten onderworpen aan de wet van 22 december 1986 STATUTEN

VIVAQUA. Vereniging van gemeenten onderworpen aan de wet van 22 december 1986 STATUTEN VIVAQUA Vereniging van gemeenten onderworpen aan de wet van 22 december 1986 STATUTEN Versie ontstaan uit de laatste wijziging van de statuten die, vóór een notaris, door de Algemene Vergadering is goedgekeurd

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden Lijst van statuten Identificatienummer: 3084/95 Ondernemingsnummer: 454488649 Datum oprichtingsacte: 24/02/1995 Benaming: (Voluit) Taekwondo-club ILYO Testelt Aarschot V.Z.W. (Afgekort) Taekwondo-club

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

VZW BBSF - FSBB. De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013.

VZW BBSF - FSBB. De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013. VZW BBSF - FSBB De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013. TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 - Naam De vereniging draagt de naam Belgische Bowlingsport

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 Deze statuten werden opgesteld op 15 februari 1974 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 april 1974, werden gewijzigd ingevolge een beslissing van de

Nadere informatie

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte De ondergetekenden: zijn samengekomen op 8 juni 2016 en overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

STATUTEN. DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554

STATUTEN. DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554 STATUTEN DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554 TITEL I : NAAM_- ZETEL - DOEL - DUUR Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "De Warande v.z.w." Artikel 2. De zetel

Nadere informatie

Jeugdwerk Ondersteunen in Sint-Niklaas vzw

Jeugdwerk Ondersteunen in Sint-Niklaas vzw Jeugdwerk Ondersteunen in Sint-Niklaas vzw TITEL I - BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging is opgericht als gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm zoals

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord. Statuten Blidscap VZW Artikel 1. De vereniging draagt de naam VZW Blidscap, vereniging zonder winstoogmerk. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Antwerpen, Conterscherp 98 Zandvliet 2040. Zij is opgericht

Nadere informatie

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten Fédération Mondiale du Berger Belge. Vereniging zonder winstoogmerk Statuten TITEL I - BENAMING, ZETEL, DUUR Artikel 1: Benaming De vereniging zonder winstoogmerk Fédération Mondiale du Berger Belge afgekort

Nadere informatie

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD.

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. Artikel 2 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam: Regionaal WelzijnsPlatform Noord-West-Vlaanderen vzw ARTIKEL 2

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

PBO. Statuten. Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel

PBO. Statuten. Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel PBO Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. Directie Statuten HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel Artikel 1 De vereniging draagt de naam : "Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen",

Nadere informatie

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W.

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. Deze statuten zijn een voorbeeld van hoe statuten van een vereniging zonder winstoogmerk er zouden kunnen uitzien. Wettelijk moeten er enkel een bepaald aantal minimumvermeldingen

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL Koninklijk Werk Volkstuinen Gentbrugge Vereniging zonder winstoogmerk Boswachterstraat 42 9050 Gent KBO 0411.014.140 STATUTEN NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL 1. De vereniging draagt de naam Koninklijk Werk Volkstuinen

Nadere informatie

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. STATUTEN VAN : VZW HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK Herzele 28 maart 2017 Vereniging zonder winstoogmerk BENAMING, DUUR, ZETEL EN DOEL. Artikel 1 De vereniging draagt de naam vzw Het Vlaams Haflingerstamboek,

Nadere informatie

Statuten. Artikel 1. Artikel 2

Statuten. Artikel 1. Artikel 2 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam Koninklijke Vlaamse Vereniging voor Preventie en Bescherming, afgekort Prebes, vereniging zonder winstoogmerk. Deze afkorting mag zij gebruiken in haar betrekkingen

Nadere informatie

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk S T A T U T E N S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk 10 juni 2004 S T A T U T E N HOOFDSTUK I - Naam, zetel, doel, duur -------- ------ Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk

Nadere informatie

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W.

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. Deze statuten zijn een voorbeeld van hoe statuten van een vereniging zonder winstoogmerk er zouden kunnen uitzien. Wettelijk moeten er enkel een bepaald aantal minimumvermeldingen

Nadere informatie

Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening»

Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening» Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening» Ter uitvoering van artikel 7 van de wet van 8 juli 1964 betreffende de dringende medische hulpverlening vormen de verzekeringsondernemingen

Nadere informatie

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: [ ]. 2. De vennootschap heeft haar zetel in de gemeente [ ]. Doel Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: a. [ ]; b. het oprichten

Nadere informatie

Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW Thonetlaan 165, 2050 Antwerpen Ondernemingsnummer :

Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW Thonetlaan 165, 2050 Antwerpen Ondernemingsnummer : Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW Thonetlaan 165, 2050 Antwerpen Ondernemingsnummer : 412.834.176 Statuten Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen. BENAMING - ZETEL - DUUR DOEL. Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging:

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging: BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/3 1160 OUDERGEM Ondernemingsnummer van de Vereniging: 0507.687.805 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huidig huishoudelijk reglement

Nadere informatie

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden 1 STATUTEN 27.03.1991 (bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 10.10.1991) gewijzigd op 27.01.1995 (BS 28/04/1995), 27.01.2001 (BS 27/09/2001), 6.12.2003 en 13.03.2004 (BS 06/01/2006 en 31.08.2007 (BS

Nadere informatie

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur.

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur. STATUTEN VAN DE BELGISCHE VERENIGING VOOR VERZEKERINGSRECHT - BELGISCHE SECTIE VAN DE ASSOCIATION INTERNATIONALE DE DROIT DES ASSURANCES (AIDA Belgische Sectie) Tussen de ondergetekenden en al die welke

Nadere informatie

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481)

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) NIEUWE STATUTEN CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1 : Artikel 2 : De vereniging draagt als naam : Centrum voor Beeldexpressie,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE HAVEN VAN BRUSSEL. Statuten van de Haven van Brussel (Belgisch Staatsblad 18 februari 1993)

STATUTEN VAN DE HAVEN VAN BRUSSEL. Statuten van de Haven van Brussel (Belgisch Staatsblad 18 februari 1993) STATUTEN VAN DE HAVEN VAN BRUSSEL Statuten van de Haven van Brussel (Belgisch Staatsblad 18 februari 1993) 15 JANUARI 1993. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Executieve tot het aannemen van de statuten

Nadere informatie

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3 Statuten 18 JUNI 2014 I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1 De stichtende leden, waarvan de naam aan het eind van deze statuten is vermeld, richten een vereniging van de in België gevestigde beursleden

Nadere informatie

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S CONFERENTIE VAN VLAAMSE GERECHTSDEURWAARDERS, vereniging zonder winstgevend doel, te 2000 Antwerpen, Drukkerijstraat 16. ----------------------------------------- GECOORDINEERDE TEKST DER STATUTEN ---------------------------------------

Nadere informatie

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N VRIJE ZWEMMERS GENT - vzw Lothariusstraat 29, 9032 Wondelgem Ondernemingsnummer: 465638008 VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N HOOFDSTUK 1: DE VERENIGING Artikel 1 Rechtsvorm

Nadere informatie

STATUTEN VZW VOKA - KAMER VAN KOOPHANDEL WEST-VLAANDEREN

STATUTEN VZW VOKA - KAMER VAN KOOPHANDEL WEST-VLAANDEREN STATUTEN VZW VOKA - KAMER VAN KOOPHANDEL WEST-VLAANDEREN TITEL I BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR Artikel 1 De naam van de vereniging luidt: "VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen vereniging zonder

Nadere informatie

Familiekunde Vlaanderen regio Brussel vzw. HOOFDSTUK I Naam, zetel en doel

Familiekunde Vlaanderen regio Brussel vzw. HOOFDSTUK I Naam, zetel en doel STATUTEN GECOÖRDINEERDE VERSIE na de statutenwijziging goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd 24 maart 2012 en de statutenwijziging goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd 23 maart 2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Schotense Waterski Klub vzwd

Schotense Waterski Klub vzwd Schotense Waterski Klub vzwd Ondernemingsnummer: 414.214.447 N I E U W E S T A T U T E N De 2 e algemene vergadering van 25 april 2004, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake

Nadere informatie

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 Nieuwe Statuten De buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstgevend doel, Vereniging voor de Verenigde Naties,

Nadere informatie

F L U X Y S Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel

F L U X Y S Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel F L U X Y S Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel UITTREKSEL VAN DE BIJEENROEPING VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2006 Voorstel om de statuten

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL IB / 2018.002601.01 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam De stichting is

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

S O L V A C AGENDA. I. Verslag van de Raad van Bestuur over de wijzigingen van de statuten. Wijzigingen van de statuten.

S O L V A C AGENDA. I. Verslag van de Raad van Bestuur over de wijzigingen van de statuten. Wijzigingen van de statuten. S O L V A C NV BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING dinsdag 10 mei 2011 na afloop van de gewone algemene vergadering --------------------------------------------------------------- AGENDA I. Verslag van de

Nadere informatie

Antwerpse Triatlon en Duatlon club v.z.w. Louis Mastplein 28, 2660 Hoboken Tel.: 0496/244.555

Antwerpse Triatlon en Duatlon club v.z.w. Louis Mastplein 28, 2660 Hoboken Tel.: 0496/244.555 NIEUWE STATUTEN - ZETELWIJZIGING De algemene vergadering van 24 februari 2005 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten

Nadere informatie

Belgische Kamer van Chemiehandel BKCH Chambre Belge du Commerce Chimique CBCC. Statuten op datum van 07/01/2009

Belgische Kamer van Chemiehandel BKCH Chambre Belge du Commerce Chimique CBCC. Statuten op datum van 07/01/2009 Belgische Kamer van Chemiehandel BKCH Chambre Belge du Commerce Chimique CBCC 80, Auguste Reyerslaan 1030 Brussel1000 Brussel Statuten op datum van 07/01/2009 Hoofdstuk 1. Benaming, zetel, duur, doel Artikel.1.

Nadere informatie

COORDINATIE VAN DE STATUTEN IN DATUM VAN 23 september 2005

COORDINATIE VAN DE STATUTEN IN DATUM VAN 23 september 2005 Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badminton Clubs Afgekort : " VVBBC " Maatschappelijke zetel : 3150 Wespelaar, Grote Baan, 167. Nummer van de vereniging : 680783 Ondernemingsnr. 424375097 COORDINATIE VAN

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR Turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw Deugd en Moed vzw Pastorijveld 51 2180 Ekeren Ondernemingsnummer: 0476.428.465 A K T E C O Ö R D I N A T I E S T A T U T E N De algemene vergadering van 16 december 2013,

Nadere informatie

Om geldig te zijn, zal deze volmacht uiterlijk op donderdag 5 juni 2014 in ons bezit moeten zijn VOLMACHT. Naam en voornaam Adres

Om geldig te zijn, zal deze volmacht uiterlijk op donderdag 5 juni 2014 in ons bezit moeten zijn VOLMACHT. Naam en voornaam Adres Om geldig te zijn, zal deze volmacht uiterlijk op donderdag 5 juni 2014 in ons bezit moeten zijn Ik, ondergetekende Naam en voornaam Adres VOLMACHT eigena(a)r(es) van aandelen van de Naamloze Vennootschap

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen)

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Stationsstraat 136,2910 Essen Identificatienummer : 2007/84 Ondernemingsnummer : 425.464.269 Voorafgaande

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur

Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur Tussen ondergetekende, stichtende leden : Leden aangeduid door de Gemeenteraad: De Groote Piet, Boterbloemstraat

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

Akte coördinatie STATUTEN

Akte coördinatie STATUTEN Benaming: Journalismfund.eu Rechtsvorm: vzw Zetel: Rozenweg 4b, 1731 - Zellik Ondernemingsnummer: 463312580 Akte coördinatie STATUTEN TITEL I. - Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging draagt de

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Arikel 30 Vereniging kan geen registergoederen verkrijgen 1.Een vereniging waarvan de statuten niet zijn opgenomen in een notariële akte, kan geen registergoederen

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF WOONREGIE KORTRIJK STATUTEN

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF WOONREGIE KORTRIJK STATUTEN AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF WOONREGIE KORTRIJK STATUTEN Titel 1 : NAAM ZETEL DOEL DUUR Art. 1 Vorm en naam Het Autonoom Gemeentebedrijf met rechtspersoonlijkheid draagt de naam Woonregie Stad Kortrijk. Art.

Nadere informatie

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel)

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) VOLMACHT gewone en buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

- 1 - STICHTING CONTINUÏTEIT ING

- 1 - STICHTING CONTINUÏTEIT ING - 1 - STATUTEN VAN STICHTING CONTINUÏTEIT ING PHK/6008125/10252500.dlt met zetel te Amsterdam, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 26 januari 2011 voor een waarnemer van mr.

Nadere informatie

Maatschappelijke zetel: Urbain Britsierlaan 5 1030 Brussel ondernemingsnummer 0410 339989 GECOÖRDINEERDE STATUTEN

Maatschappelijke zetel: Urbain Britsierlaan 5 1030 Brussel ondernemingsnummer 0410 339989 GECOÖRDINEERDE STATUTEN Femma vzw Urbain Britsierslaan 5 1030 BRUSSEL (02) 246 51 11 femma@femma.be Femma vzw Maatschappelijke zetel: Urbain Britsierlaan 5 1030 Brussel ondernemingsnummer 0410 339989 GECOÖRDINEERDE STATUTEN De

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM 14.30 UUR Heden, op 17 mei 2005

Nadere informatie

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL - 1 - STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL PHK/6006588/10100283.dlt met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 30 september 2009 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris

Nadere informatie

Oprichtingsakte: Notaris Xavier Voets te Bilzen dd. 29/03/2012 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad : 13/04/2012 nr. 12073306.

Oprichtingsakte: Notaris Xavier Voets te Bilzen dd. 29/03/2012 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad : 13/04/2012 nr. 12073306. "BRONSGROEN" Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met een sociaal oogmerk te 3740 Bilzen, Genutstraat 12. Ondernemingsnummer 844.930.673 Oprichtingsakte: Notaris Xavier Voets te

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

Neergelegd op te GENT bij de Rechtbank van Koophandel

Neergelegd op te GENT bij de Rechtbank van Koophandel COÖRDINATIE STATUTEN - ZETELWIJZIGING Neergelegd op 14-01-2015 te GENT bij de Rechtbank van Koophandel De algemene vergadering van 16 augustust 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING STICHTING CAMPVUUR, statutair gevestigd in de gemeente Opsterland, opgericht bij akte verleden op zeven november tweeduizend zeven verleden voor mr.

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR STATUTEN Verbond der clubs van Golfbiljart van Tienen en Omstreken VZW Oude Leuvensestraat 93 te 3300 Tienen Arrondissement Leuven Ondernemingsnummer: 0410770056 HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL -

Nadere informatie

De vereniging draagt de naam: Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling vzw, afgekort: SST vzw

De vereniging draagt de naam: Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling vzw, afgekort: SST vzw Coördinatie van de statuten Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling Ondernemingsnummer 0435.338.968 Laatste wijziging: 15/06/2012 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 16 MEI 2006 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 16 MEI 2006 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 16 MEI 2006 OM 14.30 UUR Heden, op 16 mei 2006

Nadere informatie

De vereniging, gemeenschapscentrum Pianofabriek genaamd, is een vereniging zonder winstoogmerk.

De vereniging, gemeenschapscentrum Pianofabriek genaamd, is een vereniging zonder winstoogmerk. De algemene vergadering van 21/10/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigingen

Nadere informatie

GECÖORDINEERDE STATUTEN

GECÖORDINEERDE STATUTEN Pedagogisch Centrum Wagenschot vzw P.C. Wagenschot vzw Steenweg 2 9810 Eke-Nazareth Ondernemingsnummer : 0435.044.505 GECÖORDINEERDE STATUTEN De algemene vergadering van 19/06/2014, geldig samengeroepen

Nadere informatie

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR Petanque Federatie Vlaanderen vzw P.F.V. Zuiderlaan 13 9000 Gent Ondernemingsnummer: 418483437 C O O R D I N A T I T I E S T A T U T E N De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over

Nadere informatie

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR 1 2 3 4 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "ACADEMIA OPHTHALMOLOGICA BELGICA", in het kort "AOB". Beide namen mogen afzonderlijk worden gebruikt. De zetel

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN 20140163 1 STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen (vóór statutenwijziging genaamd: Stichting Bewaarder Meesman

Nadere informatie

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam.

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. 1 Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de

Nadere informatie

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB ROYAL BELGIAN SAILING CLUB STATUTEN 30/03/2019 INHOUDSTAFEL 1 RECHTSVORM, NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR... 3 1.1 Rechtsvorm... 3 1.2 Naam... 3 1.3 Maatschappelijke Zetel... 3 1.4 Doel... 3 1.5 Duur... 3 2 LEDEN...

Nadere informatie

Dierenartsen zonder Grenzen-België, kortweg: VSF-DZG-Belgium Brussel. Identificatienummer: 3020/90. Statuten

Dierenartsen zonder Grenzen-België, kortweg: VSF-DZG-Belgium Brussel. Identificatienummer: 3020/90. Statuten Dierenartsen zonder Grenzen-België, kortweg: VSF-DZG-Belgium 1030 Brussel Identificatienummer: 3020/90 Statuten Gepubliceerd: 05/09/2005 TITEL I. - Benaming, maatschappelijke zetel Artikel 1. De vereniging

Nadere informatie

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR Kunstschaatsclub Heuvelkouter vzw K.S.C. Heuvelkouter vzw Hoefstraat 98 1770 Liedekerke Ondernemingsnummer : 0438.746.242 N I E U W E S T A T U T E N Z E T E L W I J Z I G I N G De algemene vergadering

Nadere informatie

S TAT U TEN. De vereniging draagt als benaming: " SPECTRUM ", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort vzw Spectrum.

S TAT U TEN. De vereniging draagt als benaming:  SPECTRUM , vereniging zonder winstoogmerk, afgekort vzw Spectrum. S TAT U TEN VZW SPECTRUM OR 879.952.326 Titel 1 Het voorwerp van de vereniging Artikel 1 De vereniging draagt als benaming: " SPECTRUM ", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort vzw Spectrum. De vzw Spectrum

Nadere informatie

Oprichting van een Stichting

Oprichting van een Stichting Oprichting van een Stichting Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting IxDA Nederland. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente Utrecht. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft

Nadere informatie

S T A T U T E N HOOFDSTUK I. BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR.

S T A T U T E N HOOFDSTUK I. BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR. S T A T U T E N HOOFDSTUK I. BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR. Art. 1. - Benaming. De vereniging heeft als naam Centrum voor Informatica, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort CEVI vzw Art. 2. - Zetel.

Nadere informatie

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement van Brussel, te SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Albert-Elisabethlaan 40,

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement van Brussel, te SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Albert-Elisabethlaan 40, BELGISCHE CLUB VOOR INFORMATICAVEILIGHEID (afgekort BELCLIV) Vzw gesticht op 4 décember 1999 Statuten voor de laatste maal gewijzigd op 25 maart 2015 Ondernemingsnummer : 443.147.072 Gecoördineerde versie

Nadere informatie

S T A T U T E N - Z E T E L Gecoördineerde tekst vanaf 13 februari 2010

S T A T U T E N - Z E T E L Gecoördineerde tekst vanaf 13 februari 2010 Koninklijke Belgische Biljartbond vzw Federation Royale Belge de Billard asbl KBBB vzw - FRBB asbl Martelarenplein, 13 3000 Leuven Ondernemingsnummer : 0409.579.332 S T A T U T E N - Z E T E L Gecoördineerde

Nadere informatie

De zetel van de vereniging is gevestigd Loksvaartdijk 43, 3900 Overpelt.

De zetel van de vereniging is gevestigd Loksvaartdijk 43, 3900 Overpelt. STATUTEN O.L.B.C. TITEL I : NAAM ZETEL DOEL DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt als naam Overpelt LEGO Builders Club, afgekort O.L.B.C.. ARTIKEL 2 De zetel van de vereniging is gevestigd Loksvaartdijk

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING TENNISPARK EINSTEIN. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zevenaar. Doel Artikel 2 1. De stichting

Nadere informatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge Luik B In de bijlagen bij het bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie Voorbehouden *13300313* Neergelegd 11-01-2013 Griffie Ondernemingsnr : Benaming (voluit) : Vlaamse Vereniging

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren van Kleine kwalen in de huisartsgeneeskunde. Verkorte

Nadere informatie

Centrummanagement Sint-Niklaas vzw

Centrummanagement Sint-Niklaas vzw Centrummanagement Sint-Niklaas vzw TITEL I - BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR Artikel 1: De vereniging is opgericht als gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm zoals bedoeld

Nadere informatie