2-6 februari Nieuwsflits met nieuwe inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2-6 februari 2015. Nieuwsflits met nieuwe inhoud"

Transcriptie

1 2-6 februari 2015 Nieuwsflits met nieuwe inhoud Samen bouwen in Vertrouwen Voor de tweede keer de Weekflits in de nieuwe vorm. Wat leuk dat zoveel mensen enthousiast hebben gereageerd! We gaan er zeker mee door! Nog steeds geldt: mocht u dingen missen, geef het aan! Gezocht We hebben vorige week het onderstaande berichtje in de Weekflits gezet. Aangezien iedereen de tijd heeft voor het bedenken van een naam, staat het hieronder nogmaals. We hebben al leuke namen binnen gekregen, maar wie weet heeft u of jij nog een leukere??? "Weekflits" is een wat suffe naam. We hopen dat iemand een leuke naam kan bedenken. We geven iedereen de kans om een naam in te leveren tot en met 6 februari Tot die tijd doen we het nog even met de "Weekflits" Voor de winnaar hebben we natuurlijk een leuke prijs! Spaaracties Wecycle Zoals u weet verzamelen we op school altijd van alles. In november zijn alle apparaten opgehaald ie we opgespaard hadden. Daarvoor hebben we 10 luisterboeken gekregen. De kinderen zullen er binnenkort vast van kunnen genieten. Uiteraard sparen we nog steeds: - Frituurvet ( dagelijks in te leveren) - Oude kleding (kleding kunt u elke dag op school afgeven of bij de deur zetten) - Oude elektrische apparaten ( elektrische apparaten kunt u elke dag op school afgeven) - Postzegels (postzegels kunt u elke dag op school inleveren bij de leerkrachten) - Bouterbonnen (Bouterbonnen kunt u elke dag op school inleveren bij de leerkrachten) - Cartridges (cartridges kunt u elke dag op school inleveren bij de leerkrachten of in de doos bij de kleutergymzaal) - Batterijen ( in de ton bij groep 7-8) - Zegels voor het boodschappenpakket van de EMTE en PLUS ( pakketten zijn voor de voedselbank) Reünie Gomarus Gomarus Op verzoek van de Gomarus het volgende bericht:

2 Onze school bestaat 40 jaar en dat willen we vieren. Op D.V. zaterdag 18 april 2015 van 10:00-15:00 uur organiseren wij een reünie met fair. Wellicht heeft u of hebben ook uw kind(eren) in het verleden op onze school gezeten. Het zou mooi zijn u/hen als oud-leerling(en) op de reünie te ontmoeten. Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze fair. Op een speciale website is over de reünie en de fair meer informatie te vinden. Over tijd en plaats communiceren we op deze site. Kijk voor meer informatie ook eens op Allen van harte welkom. Locatie:Hoefslag 11, 4205 NK, Gorinchem. Onderwijs Voorleesontbijt We hebben afgelopen vrijdag een ontzettend leuk en gezellig voorleesontbijt gehad in alle groepen. En we hadden geluk met Bakker de Jager: hij heeft voor iedereen een overheerlijke, verse krentenbol gebracht! Nascholing Cursus Cultuur Vorige week zijn 2 juffen naar een cursus over cultuureducatie geweest. Daar hebben zij veel gehoord en gezien. Het doel van de cursus is het up to date maken van het Cultuurbeleidsplan. Deze cursus heeft nog een vervolg van 5 middagen. Cursus Focus op kwaliteit Een aantal andere juffen zijn naar de cursus Focus op kwaliteit geweest. Daarin is een ervaringsdeskundige aan het woord geweest: Emiel van Doorn is zelf het levende bewijs van zijn theorie dat focussen op kwaliteiten veel beter werkt dan focussen op beperkingen: Ik had een laag IQ, dyslexie, adhd en contactgestoordheid, wat nu pdd-nos zou heten en zat in het speciaal onderwijs. Daar was vooral aandacht voor mijn beperkingen, waardoor ik daar steeds weer mee geconfronteerd werd. Ik werd recalcitrant, mijn zelfbeeld kelderde en ik ontwikkelde me tot de grootste pestkop van de school. Het was vreselijk! En toen stond er een leraar op, die ik nog eeuwig dankbaar ben, die zei dat ik andere kwaliteiten had: ik kon goed organiseren en analyseren! Nieuwland Voorval Een man uit de nieuwbouw heeft een aantal kinderen erg laten schrikken door achter hen aan te komen, het is onduidelijk wat er precies gebeurd is. Betreffende ouders hebben dit gemeld en de politie is bij hem thuis geweest. De man heeft psychiatrische problemen vanwege een oorlogstrauma en hij is verslaafd. Hij is labiel maar in al die jaren dat de politie hem kent is hij niet gewelddadig of gevaarlijk geweest. Er wordt gezocht naar passende hulp voor deze man. Als er weer zo iets gebeurd kan het gemeld worden bij de politie. Ouderavond Ouderavond Op 17 juni vindt de jaarlijkse ouderavond plaats over de Kanjertraining, dit in tegenstelling tot andere genoemde data. Gevonden voorwerpen

3 Gevonden voorwerpen Hieronder ziet u de gevonden voorwerpen, mocht er iets van uw kind zijn, kunt u het ophalen in de directiekamer. Agenda Maandag 2 februari 15 Aanmelden nieuwe kleuters uur Dinsdag 3 februari 15 Locatieoverleg vergadering oudercommissiebazaarvergadering Donderdag 5 februari 15 Laatste werkdag voor het verlof van juf Willeke Maandag 9 en woensdag 11 februari 15 Schoolarts groep 2 Donderdag 12 februari 15 Studiedag, de kinderen zijn vrij Vrijdag februari 15 Voorjaarsvakantie 5 maart 15 Zorgteam Wat leren we deze week? Hieronder vindt u de een aantal belangrijke onderdelen van de lessen van de komende week. We hopen dat u het zinnig vindt om te lezen. Mocht u iets missen, vinden we het fijn als u het aangeeft! Groep Bijbelverhaal / lied - David terug in Jeruzalem (2 Samuël 19:9-43) - David maakt een fout (2 Samuël 24:1-25) - Salomo wordt koning (1 koningen 1 en 3:1-15) - Lied: Onder, boven, voor, achter, God is altijd bij mij - Hoeveelheden t/m 6 (groep 1) / 10 (groep 2)kunnen splitsen in betekenisvolle situaties. - Kunnen herkennen van kleine hoeveelheden in één oogopslag.

4 - Kunnen meten van lengte en oppervlakte via afpassen met betekenisvolle maten en kunnen de begrippen: breed, klein, kort, korter en smal, groot, lang en langer toepassen. Taal - Letter van de week: l (ll, dus niet el) van lucht. - Woordenschat: nieuwe woorden die we binnen het thema vliegen leren, en deze week centraal staan, zijn: dalen, (op)stijgen, landen, bagageruim, cockpit, piloot, stewardess en passagier. - Auditieve oefeningen: het verschil horen tussen korte en lange woorden en rijmen (groep 1: eindrijm, groep 2: beginrijm). - We werken over het thema vliegen - Wij zijn blij met onze nieuwe legotafel en hebben er afgelopen week al druk aan gespeeld! Nu zijn we op zoek naar een handige papa (dit mag ook een: mama, oom, opa of iemand anders zijn) die voor ons een houten plaat op maat kan zagen, zodat wij die op de legotafel kunnen liggen en er zo ook aan gewerkt worden Bent u diegene of weet u iemand? Ik hoor het graag! - De kinderen van groep 2 zijn gescreend door een logopediste via het Rivas. Mocht uw kind logopedie nodig hebben volgens de screening kan die logopedie op school plaatsvinden, dat staat niet in de brief, maar is dus wel mogelijk! Groep 3-4 Bijbelverhaal / lied - David en Saul in een grot (1 Sam. 24: 1-23) - David spaart weer Sauls leven (1. Sam. 26: 1-25) - Het lied van David (Psalm 23) - Psalm 71:2b Groep 3 - Heen en terugtellen t/m 40 - Tellen in sprongen van 5 en van 10 tot 40 - Getallenbeelden van de getallen 11 t/m 20 - Munten van 5 en 10 cent (geld verdelen)

5 - Bouwen van 3- en 4 kubers (blokjes). Taal - We zijn nog steeds bezig met het thema Wie gaat er mee op reis? Deze week leren we: De ou van hout, De v van ver Groep 4 - Vorige week was één van de leerdoelen: Optellen en aftrekken tot en met 100 met kleine overschrijdingen van een tienvoud op de lege getallenlijn. We merkten dat een groot deel van de kinderen deze sommen best wel lastig vinden, dus deze sommen oefenen we naast de methode in de klas extra. Misschien kunt u thuis ook extra oefenen met een getallenlijn. Bijvoorbeeld = - De relatie tussen de tafels van 5 en Oefenen met de strategieën één keer meer/minder, de helft of het dubbele. Taal/ Spelling - Deze week is een herhalingsweek van het hoofdstuk. We oefenen nog een keer met deze categorieregels: - woorden op acht, -echt, -icht, -ocht, -ucht. - woorden met eeuw, -ieuw, -uw - woorden met aai, -ooi en oei. - Op dinsdag heeft uw kind het adres van opa/oma nodig op een briefje en een postzegel voor de geschiedenisles. Wilt u dit meegeven aan uw kind? Groep 5-6 Bijbelverhaal /Psalm - David spaart Sauls leven (1 Samuel 23: en 24: 1-23) - David doodt Saul niet ( 1 Samuel 26) - Saul bij een waarzegger (1 Samuel 28: 1-25) - Psalm: 98:3 Groep 5 - Herhalen van de deelsommen met rest. - Herhalen van optrekken en aftrekken over honderdvouden met tienvouden ( en ) - Sommen als 7x 13 bereken door middel van splitsen. - We gaan de regel leren van golf, als je dit woord langer maakt komt er een v in het woord. 1 golf- 2 golven - We gaan oefenen met woorden in het meervoud zetten. Groep 6 - We blijven oefenen met de staartdelingen. - We oefenen met het turven van gegevens en het maken van een grafiek.

6 - We herhalen het onder elkaar optellen en aftrekken. - We gaan oefenen om van alle soorten werkwoorden de persoonsvormen in de tegenwoordige tijd te maken. Tegelijk oefenen we met het spellen van deze vormen (Bijvoorbeeld ik kruid het gehakt, mijn moeder kruidt het gehakt) - Sjanne heeft dinsdag 3 februari haar boekenbeurt - Groep 6 heeft op donderdag 5 februari de toets van aardrijkskunde hoofdstuk 3. Groep 7-8 Bijbelverhaal /Psalm - Achtervolging (1 Samuël 23: en 24: David doodt Saul niet (1 Samuël 26 - Wanhoop maakt dwaas (1 Samuël 28: 1-25) - Psalm 100 vers 4 Groep 7 - Ook leren we hoofdrekenprocedures bij het optellen en aftrekken van grote getallen =... Als je gaat rekenen in duizendtallen krijg je = 4750 (duizend). met miljoenen kan ook (3,2 + 0,7 + 0,85) miljoen, dus 4,75 miljoen. We leren dus getallen een naam te geven:...duizend of...miljoen. - We hebben geleerd om breuken te vergelijken met elkaar (wat is meer?). Deze week oefenen we hier verder mee. - We leren het volgende over het voltooid deelwoord: Het voltooid deelwoord is een vorm van een werkwoord. Regels van persoonsvormen gelden daar niet voor. Een voltooid deelwoord eindigt op -en, -d of -t. Gebruik de verlengingsregel. Groep 8 - We zijn weer volop bezig met het herleiden van oppervlaktematen en inhoudsmaten. - Ook oefenen we weer het cijferend vermenigvuldigen en delen met kommagetallen (met 10, 100 en duizend) - Het hoofdrekenend optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. We kiezen per som of het handiger is om bijvoorbeeld te splitsen of met een rond getal te rekenen. - We herhalen spellingsmoeilijkheden die we al eens eerder hebben gehad. Per woord/zin moet goed gekeken worden welke regel toegepast moet worden. Bijvoorbeeld de Franse leenwoorden (coupé en comité) en woorden die eindigen op -isch of -ies. - Vrijdag 6 februari: tussentoets Geschiedenis les Evi heeft haar boekenbeurt op 6 februari. - Dinsdag gaan de kinderen tijdens de EHBO-les de Rautek-greep, het vingerverband en de mitella oefenen. Jeanette Baars en Corry Sterk komen hierbij helpen.

7 Vriendelijke groet, Mariska Mathilde van Vugt-Kool Directeur Het Fundament Nieuwland Verduinstraat JZ Nieuwland directie@hetfundamentnieuwland.nl

9-16 februari 2015. Nieuwsflits met nieuwe inhoud

9-16 februari 2015. Nieuwsflits met nieuwe inhoud 9-16 februari 2015 Nieuwsflits met nieuwe inhoud Samen bouwen in Vertrouwen Wat leuk dat zoveel mensen een leuke naam hebben bedacht voor deze Weekflits. Deze week gaan we een keuze maken en in de volgende

Nadere informatie

6 10 juli 2015. Fijne vakantie

6 10 juli 2015. Fijne vakantie 6 10 juli 2015 Fijne vakantie Vandaag al weer het laatste Fundamoment van dit schooljaar. Het schooljaar is weer voorbij gevlogen. De kinderen hebben veel geleerd en hard gewerkt. Er zijn ook heel veel

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

9-13 mei 2016. Koningsspelen

9-13 mei 2016. Koningsspelen 9-13 mei 2016 Koningsspelen Koningsspelen Voor de meivakantie hebben we heerlijk kunnen genieten van de Koningsspelen. En wat was er weer ontzettend veel hulp van ouders! Iedereen hartelijk dank voor de

Nadere informatie

14-18 september 2015. In de krant!

14-18 september 2015. In de krant! 14-18 september 2015 In de krant! In de krant! Groep 7/8 mocht afgelopen woensdag aanwezig zijn bij de officiële opening van de Zijlkade. Hieronder een aantal foto s. http://www.hetkontakt.nl/leerdam/nieuws/ingebruikname-fietspad-nieuwe-zijlkade-in-nieuwland

Nadere informatie

23-27 maart 15. Ouderenquête

23-27 maart 15. Ouderenquête 23-27 maart 15 Ouderenquête Ouderenquête Deze week komt de uitslag van de ouderenquête op de site. We vinden het fijn dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen. In de personeelsvergadering

Nadere informatie

24-28 september Schoolontwikkelingen

24-28 september Schoolontwikkelingen 24-28 september 2018 Schoolontwikkelingen Afgelopen woensdag hebben we een interessante studiedag gehad. De eerste klassen hebben al gewerkt volgens de VTS methode en ook de lessen met de Beebot en Ozobot

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

8-12 oktober Juffendag en dierendag

8-12 oktober Juffendag en dierendag 8-12 oktober 2018 Juffendag en dierendag Juffendag Wat hebben we genoten van de juffendag! Iedereen hartelijk dank voor de hulp! En wat fijn dat er genoeg ouders waren die de kinderen naar de kinderboerderij

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

4-8 april 2016. Juffendag

4-8 april 2016. Juffendag 4-8 april 2016 Juffendag Juffendag Wat een onvergetelijke juffendag! We hebben genoten met z n allen. Allereerst werden de juffen toegezongen en werden we verwend met prachtige cadeaus en lekkere snoepjes!

Nadere informatie

Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits maart 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nieuwsflits maart 2014 U of jij bent het vast wel een tegengekomen: een geluksarmbandje, een amulet onder de autospiegel, geluksvoetbalschoen of een geluksshirt. Dingen waarop

Nadere informatie

15-19 oktober Bedankt!

15-19 oktober Bedankt! 15-19 oktober 2018 Bedankt! Bedankt! Bedankt voor de zakken kleding die u heeft ingeleverd. De berg zakken was goed voor 110,20 euro! U kunt dagelijks de zakken op school blijven inleveren. Nieuw in de

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag hebben we de kinderen van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2011

Nieuwsbrief December 2011 Sinterklaas 2011 In deze nieuwsbrief; Maandagenda Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81 Agenda Van de schoolraad: 24 september 2015 Personeels vergadering 28 september Viering met ouders in de kerk te Surhuisterveen. Startvergadering

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016 Nieuwsbrief no. 11 Vrijdag 18 november 2016 Agenda komende schooljaar Donderdag 1 december Sint op school Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december inloop ochtend 8.30 9.00 uur 22 december kerstviering

Nadere informatie

27-31 augustus Schoolgids en jaarplanner

27-31 augustus Schoolgids en jaarplanner 27-31 augustus 2018 Wat is het snel gegaan! De vakantie is al weer bijna om hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad. Maandag om half 9 starten we weer, de juffen zijn er helemaal klaar voor! Tot

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

Het weetjesschrift. Weetjesschrift Galamaschool

Het weetjesschrift. Weetjesschrift Galamaschool Het weetjesschrift Dit is het weetjesschrift. In dit schrift vind je heel veel weetjes over taal, rekenen en andere onderwerpen. Sommige weetjes zal je misschien al wel kennen en anderen leer je nog! Uiteindelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

18-22 april 2016. Voetbal jongens

18-22 april 2016. Voetbal jongens 18-22 april 2016 Voetbal jongens Voetbal jongens Ontzettend trots zijn we op ons jongensteam! De mannen hebben 3 wedstrijden gespeeld, ze zijn 3 e geworden in de poule. Koningsspelen Koningsspelen Vrijdag

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Bronnieuws 8 juni 2018

Bronnieuws 8 juni 2018 Bronnieuws 8 juni 2018 * Trefwoordverhalen Week 23 en 24 (4 t/m 15 juni): Macht Inhoud: Over macht en onmacht; over dwang, gezag en de kracht om te overtuigen. Bijbel: Saul en David (1 Samuël 16 t/m 17).

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

17-21 september 2018

17-21 september 2018 17-21 september 2018 Schoolontwikkelingen Schoolontwikkelingen Woensdag hebben we als team een studiedag. We gaan ons bezig houden met een aantal dingen. We krijgen een presentatie over VTS ( visual thinking

Nadere informatie

5-9 november Dankdag

5-9 november Dankdag 5-9 november 2018 Dankdag Dankdag Op woensdag 7 november 2018 is het dankdag. Dit jaar is het thema Alles geef ik U Het Bijbelgedeelte wat erbij hoort is Markus 12: 41 44. Op dinsdag 6 november hoopt dominee

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Overzicht AmbraSoft: De Taalbende, Taal en Rekenen

Overzicht AmbraSoft: De Taalbende, Taal en Rekenen : De Taalbende, Taal en Rekenen AmbraSoft is een methode-onafhankelijk oefenplatform voor Taal en Rekenen. Voor gebruikers van de taalmethode De Taalbende van uitgeverij Plantyn bevat het platform ook

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 11 mei 2015 tot woensdag 13 mei 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week is het een korte maar feestelijke week. Maandag gaan we allerlei gezelschapspelletjes

Nadere informatie

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 8 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Nieuwsbrief Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Vanuit de directie De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 naar de molen in Ten Boer geweest. Groep 1/2 ging naar de boerderij van juf Arda. Komende week

Nadere informatie

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van...

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van... Routeboekje bij Pluspunt Groep 4 Blok 1 Van... Groep 4 Blok 1 Les 1 Leerkrachtgebonden KB 4 1 1 Reken uit. Kun je het snel? maken KB 4 1 2 Kleur je antwoorden in maken naar keuze LB 4 2 1 Getallen in de

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 5 juni tot vrijdag 9 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: De laatste maand van het schooljaar is van start gegaan en er staan nog heel wat leuke dingen

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderavond van afgelopen donderdag over seksuele vorming en de methode Wonderlijk gemaakt werd goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 21. Vrijdag 29 januari 2016

Nieuwsbrief no. 21. Vrijdag 29 januari 2016 Nieuwsbrief no. 21 Vrijdag 29 januari 2016 Agenda komende weken 8 februari Carnaval 16 februari rapport 2 mee 18 en 23 februari rapportbesprekingen 26 februari roostervrije dag 5 t/m 8 29 februari 4 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Inhoud kaartenbak groep 8

Inhoud kaartenbak groep 8 Inhoud kaartenbak groep 8 1 Getalbegrip 1.1 Ligging van getallen tussen duizendvouden 1.2 Plaatsen van getallen op de getallenlijn 1.3 Telrij t/m 100 000 1.4 Telrij t/m 100 000 1.5 Getallen splitsen en

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Terugblik. De lesstof

Terugblik. De lesstof Nieuwsbrief Groep 7 - Oktober 2013 Beste ouders, De herfstvakantie ligt alweer achter ons en voor ons ligt een drukke en gezellige periode. Via deze nieuwsbrief willen wij hierover nader informeren. Maar

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 4 januari tot vrijdag 8 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo, hallo! Ook in het nieuwe jaar staat de juf met een briefje klaar. Een briefje met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren?

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren? Checklist Rekenen Groep 3 1. Tellen tot 20 Als kleuters, in groep 1 en groep 2, zijn de kinderen bezig met de zogenaamde voorbereidende rekenvaardigheid. Onderdelen hiervan zijn ordenen en seriatie. Dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van groep 7 8!

Welkom bij de workshop van groep 7 8! Welkom bij de workshop van groep 7 8! Doelen van deze ouderavond: U krijgt een idee hoe uw kind les krijgt in groep 7 of 8. U ervaart zelf de manier waarop wij lesgeven (directe instructiemodel). U krijgt

Nadere informatie

24-28 september Juffendag. Nieuw in de Fundabieb

24-28 september Juffendag. Nieuw in de Fundabieb 24-28 september 2018 Juffendag Juffendag Op 3 oktober vieren we juffendag. Eerder vierden we het op de dag van de leerkracht, maar aangezien dit op vrijdag valt en er dan geen kinderen van groep 1-2 zijn,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20.

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20. Hallo allemaal, Al 5 weken zitten we in groep 4, en wat hebben we al veel geleerd! De eerste tafeltoetsen zijn al gedaan. Heel veel kinderen hadden goed thuis geoefend, super! In de klas besteden we veel

Nadere informatie

12-16 november Dankdag. Schoolfruit

12-16 november Dankdag. Schoolfruit 12-16 november 2018 Dankdag Dankdag Fijn dat er zoveel mensen in de kerk waren woensdag! Mooi om stil te staan bij dankdag op deze manier! Laten we niet alleen op dankdag, maar ook de rest van het jaar

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1 Nieuwsbrief Februari Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 3 februari:

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Vrijdag 3, maandag 6 en dinsdag 7 april Kinderen vrij ivm met Pasen en studiedag team

Vrijdag 3, maandag 6 en dinsdag 7 april Kinderen vrij ivm met Pasen en studiedag team Algemeen De kinderen van groep 1-2 en 3 hebben deze week een lentewandeling gemaakt. De narcissen en krokussen lieten zich zien. Het voorjaar gaat beginnen! Vandaag (vrijdag 13 maart) hebben we tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2011

Nieuwsbrief April 2011 Hoog bezoek bij ons museum; prinses Maxima en koningin Beatrix In deze nieuwsbrief; Kalender van April. Let op kleuters extra vrije dag op 22 april! Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school.

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 24 april tot vrijdag 28 april 2017 Iedereen van harte welkom op ons schoolfeest zaterdag! Inschrijven voor de barbecue kan nog steeds. De opbrengst gaat integraal naar de kinderen. Wij betalen hiermee

Nadere informatie

19-23 november Schoolfruit

19-23 november Schoolfruit 19-23 november 2018 Schoolfruit Schoolfruit We doen weer mee met het schoolfruit, dat betekent dat we 3x per week fruit krijgen op school voor iedere leerling. De fruitdagen zijn woensdag, donderdag en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De afgelopen week was de schoolfotograaf op school. U krijgt binnenkort een inlogcode voor

Nadere informatie

1. Optellen en aftrekken

1. Optellen en aftrekken 1. Optellen en aftrekken Om breuken op te tellen of af te trekken maak je de breuken gelijknamig. Gelijknamig maken wil zeggen dat je zorgt voor 'gelijke noemers': Om de breuken met 'derden' en 'vijfden'

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 48

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 48 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

Nieuwsbrief N U M M E R 3 5

Nieuwsbrief N U M M E R 3 5 Nieuwsbrief N U M M E R 3 5 2 8 M E I 2 0 1 5 Wist u dat we met meer dan 100 kinderen, ouders en leerkrachten meedoen met de avondvierdaagse! Dat wordt leuk! Nieuws uit het team Juf Debby van groep 2B

Nadere informatie

Krant van en voor groep V6/7 van basisschool de Korenaar.

Krant van en voor groep V6/7 van basisschool de Korenaar. Geweldige krant September Krant van en voor groep V6/7 van basisschool de Korenaar. Redactie september: Rachel Zoë Abisha Sander Belangrijke data in oktober: Verjaardagen: 4 okt. Stijn 7 okt. Omeed 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

In groep 1/2 zijn we aardig voor elkaar, hier helpen we elkaar:

In groep 1/2 zijn we aardig voor elkaar, hier helpen we elkaar: Weekbrief 12 januari 2015 Algemene mededelingen 1/2 groepen We zijn begonnen met het boek Kikker in de kou. De letter w wordt aangeboden. De kinderen mogen spulletjes meenemen die met de letter w beginnen.

Nadere informatie

Leerdoelen groep 7. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 7. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 7 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3.

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Het rekenonderwijs van tegenwoordig ziet er anders uit dan vroeger. Dat komt omdat er nieuwe inzichten zijn over hoe kinderen het beste leren. Vroeger lag

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen

Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen AmbraSoft is een methode-onafhankelijk oefenplatform voor Taal en Rekenen. Voor gebruikers van de taalmethode De Taalbende van uitgeverij Plantyn bevat het

Nadere informatie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Groep 6 wint schoolvoetbal

Groep 6 wint schoolvoetbal Nieuwsbrief april 2012 Groep 6 wint schoolvoetbal MAANDKALENDER APRIL 2012 MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 Paasontbijt! 9 10 11 12 13 14 15 2e paasdag; vrij 16 17 18 19 20 21 22 Start themaweek Ein

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie