Handleiding mantelzorger. Hulp nodig? (veelgestelde vragen) Bel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding mantelzorger. Hulp nodig? (veelgestelde vragen) Bel:"

Transcriptie

1 Handleiding mantelzorger Deze handleiding is ook te downloaden op Hulp nodig? (veelgestelde vragen) Bel: Bewaarboekje

2 Geachte heer/mevrouw, Bedankt voor uw deelname aan Leefsamen. De dienst waarmee mensen veiliger thuis wonen met slimme sensoren en monitoring / alarmering naar hun sociale omgeving. Als mantelzorger beheert u het systeem voor de persoon waar u voor zorgt. In deze handleiding staat beschreven hoe u het systeem gebruikt. Inhoud 1. Korte uitleg van de werking van het systeem 3 2. Slimme sensoren 4 3. Persoonlijke instellingen Mijn contacten Mijn instellingen Mijn profielen Mijn veiligheidsprofiel Mijn vakantieschema 7 4. De mobiele voor uw mantelzorger 8 5. Alarmscenario s 9 - Brand 9 - Paniek 9 - Inbraak 9 - Deur open 9 - Inactiviteit Pre-alarm 5.2 Systeemstoring 9 6. Lokale meldkamer Duur en voorwaarden van de proef Na de proef Onze contactgegevens 13 Toelichting lampjes op centrale (gateway) 14 Onderhoud tips 16

3 1 Korte uitleg van de werking van uw systeem Het Leefsamen systeem is een monitorings- en alarmsysteem dat een melding verstuurt naar vooraf ingestelde contacten in verschillende situaties. Wanneer het systeem alarmeert, in welke situatie en naar wie, bepaalt u zelf samen met de persoon waar u voor zorgt. Om het systeem in te stellen adviseren we dit te laten doen door een persoon met kennis van internet en digitale toepassingen. Om het systeem te laten werken is geen kennis van internet nodig, het systeem werkt 24 uur per dag. Belangrijk voor alle mantelzorgers 3 Het monitoren van de dagelijkse situatie en het opvolgen van een alarm door de sociale omgeving / mantelzorger(s) gebeurt middels het gebruik van de Leefsamen mobiele. Zoek op Leefsamen in Google Play of in de App Store van Apple en download de gratis.

4 2 De slimme sensoren In de woning van de persoon waar u voor zorgt zijn de volgende sensoren geïnstalleerd: 2 brandmelders 1 bewegingsmelder 4 2 raam/deur contacten 1 paniekknop Deze sensoren zijn draadloos verbonden met een centrale die op de internetverbinding is aangesloten. Via deze centrale worden in geval van een alarm meldingen verstuurd. Wanneer deze meldingen verstuurd worden en waar ze uitkomen hangt af van de persoonlijke instellingen van het account dat u beheert.

5 3 De persoonlijke instellingen U beheert het systeem via een weblicatie die in elke browser te gebruiken is. Log in op het systeem via Gebruik hiervoor het adres waar uw account mee is geactiveerd. U bent de beheerder van het systeem. U bent daarmee ook 1e lijn opvolger. Als u bent ingelogd komt u op het startscherm waar alle meldingen van de sensoren te zien zijn. meldkamer s 1e lijns 3.1 Mijn contacten Het systeem alarmeert naar de contacten die u bij contact toevoegen kunt invoeren. Om contacten toe te voegen, dienen de volgende sten doorlopen te worden: 5 1. U voegt een contact toe. Deze ontvangt op het door u ingevoerde adres een uitnodiging om alarmeringen op te volgen. De contactpersoon dient dit verzoek tot opvolging te bevestigen via de knop in de . Indien het een contactpersoon betreft die nog geen account heeft binnen de Leefsamen omgeving dan wordt er een nieuw account aangemaakt en in die de contactpersoon ontvangt, worden de login gegevens vermeld. 2. De alarmering geschiedt primair naar de Leefsamen. Daarom wordt in dezelfde de contactpersoon gevraagd om de gratis Leefsamen te installeren op zijn/haar telefoon. Deze is te vinden door op de telefoon in de Google Playstore of de Apple Appstore te zoeken naar Leefsamen. Na het installeren van de kan de contactpersoon met het in de ontvangen account ook inloggen op de Leefsamen.

6 3. Nadat de contactpersoon ingelogd is in de mobiele kan de contactpersoon pas toegevoegd worden aan de 1e of s groep. Bij Mijn profielen bepaalt u welk contact in groep 1 (1e lijns) alarmeringen opvolgt en welke contacten in groep 2 (s) alarmeringen opvolgt. Het systeem alarmeert altijd als eerste naar contact / groep 1. Dit kan een individueel contact zijn of een groep van contacten. Als niemand reageert, alarmeert het systeem daarna naar contact / groep 2. Indien dan nog steeds niemand gereageerd heeft, alarmeert het systeem (bij het basis plus abonnement) naar de lokale meldkamer die in actie kan komen. In hoofdstuk 5 staan de situaties beschreven wanneer en naar wie in welke volgorde het systeem alarmeert Mijn instellingen Bij dit onderdeel worden alle instellingen van het systeem weergegeven. U kunt de volgende onderdelen aanpassen: Mijn profielen Mijn veiligheidsprofiel Mijn vakantieschema 3.3 Mijn profielen Hier vindt u de instellingen van diegene waar het Leefsamen systeem is geïnstalleerd. Het telefoonnummer wat vermeld staat wordt gebruikt voor het pre-alarm. Middels het pre-alarm kunnen valse meldingen naar de contacten worden voorkomen. Bijvoorbeeld indien er per abuis op de alarmknop wordt gedrukt ontvangt de bewoner eerst een telefoontje van de Leefsamen computer. De bewoner kan dan het alarm bevestigen door op 1 te drukken of het alarm annuleren door op 2 te drukken. Bij de keuze voor 1 wordt het alarm direct doorgezet naar de 1e lijns contacten. Bij de keuze voor 2 wordt het alarm geannuleerd en gebeurt er niets meer. Indien de telefoon niet wordt beantwoord wordt het alarm ook doorgestuurd door naar de 1e lijns contacten. Helemaal onderaan vindt u Alarmtypes schema. Hier kunt u de verschillende Alarmtypes aan/uit zetten. Voorbeeld: Indien u niet wilt dat er gealarmeerd wordt op het open deur alarm dan kunt u dat hier uitzetten. Zo ook voor alle andere alarmtypes.

7 Wanneer er afwijkingen zijn in de tijden die u in het profiel instelt, gaat het systeem alarmeren. Onderstaande instellingen kunt u aanpassen. De werking van deze instellingen staat toegelicht bij het desbetreffende onderdeel in het online account. Inactiviteitstimer Tijd van naar bed gaan Pre-alarm timer Tijd van opstaan Opvolg timer Contact / groep 1 Systeem uitgeschakeld timer Contact / groep 2 Buiten de deur timer 3.4 Mijn veiligheidsprofiel Hier kunt u, samen met de persoon waar u voor zorgt, extra gegevens invullen die bij een alarm naar de hulpdiensten kunnen worden gestuurd ten behoeve van het verbeteren van de hulp. Dit is niet noodzakelijk. Enkel als de persoon waar u voor zorgt dit prettig vindt, kunt u deze optie aan zetten door in het veiligheidsprofiel de gegevens in te vullen en op te slaan. U bepaalt dus zelf of deze gegevens doorgestuurd worden naar de lokale meldkamer. 3.5 Mijn vakantieschema Hier kunt u aangeven wanneer de persoon waar u voor zorgt met vakantie is. Tijdens deze periode zullen er alléén alarmmeldingen zijn omtrent inbraak en brand en worden inactiviteitsmeldingen uitgezet. Stel dit schema pas in als de bewoner weg is. Anders ontvangt u valse meldingen. 7

8 4 De mobiele voor u en eventuele andere mantelzorgers Via de Leefsamen kunt u dagelijks de situatie thuis monitoren en kunnen alarmmeldingen ontvangen worden. U logt in met dezelfde gegevens die u gebruikt voor de weblicatie van Leefsamen. Wat ziet u standaard in de? In de ziet u standaard de dagstand, nachtstand (dit is afhankelijk van de ingestelde tijden van naar bed gaan / opstaan). Dagstand Nachtstand 8 Wat ziet u bij een alarm in de? U ontvangt een bericht met het specifieke alarm met een rood icoontje. U ziet de desbetreffende melding ook in de met: - De mogelijkheid het alarm op te volgen en af te melden. Na opvolging wordt het icoontje oranje, na afmelding gaat het systeem terug naar de dag- of nachtstand of uit huis stand. Indien opgevolgd door wie en wanneer. Indien afgemeld door wie en wanneer. De laatste waarneming van de bewegingsmelder.

9 5 Alarmscenario s Bij de situaties op de volgende pagina alarmeert het systeem volgens de persoonlijke instellingen. Let op; u kunt als beheerder van het account (1e lijns mantelzorger) altijd het systeem uit zetten in de via menu > systeem. Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn als iemand tijdens de vakantie in de woning komt om planten water te geven. 5.1 Pre-alarm Bij paniek-, inbraak-, deur open- en inactiviteitalarm wordt de bewoner eerst gebeld op het nummer wat opgegeven is in het profiel bij NAW-gegevens bewoner. De bewoner krijgt dan een computerstem aan de lijn die vraagt het alarm te bevestigen (kies 1) of het alarm te annuleren (kies 2). Hiermee worden valse alarmen naar de contactpersonen voorkomen, b.v. wanneer er abuis op de paniek knop wordt gedrukt. Indien de bewoner de telefoon niet opneemt of geen keuze maakt (kies 1 of 2) dan zal het alarm ook doorgezet worden naar de contactpersonen. 5.2 Systeem storing Indien het systeem door bijvoorbeeld stroomstoring of uitval van uw internetverbinding niet werkt, ontvangt u deze melding. Het is mogelijk dat het systeem dan voor langere tijd uitgeschakeld is. We raden u aan om dan telefonisch contact op te zoeken met de persoon waar u voor zorgt of ter plekke polshoogte te nemen. Het is ook mogelijk dat het een tijdelijke onderbreking van het internetsignaal is. Dan zal het systeem automatisch weer actief worden. 9 Tip! Als u de eerste keer een alarm op uw telefoon ontvangt van Leefsamen, sla dit nummer dan op als contact. Zo ziet u direct dat u gebeld wordt door het automatisch Leefsamen alarm.

10 Alarmscenario s Volgorde alarmering Alarmscenario Wat gebeurt er? Opmerking Wie Via Wie Via Wie Via Rook/ Brand Rookmelder piept Paniek Paniekknop wordt ingedrukt Dit scenario werkt niet bij een ingesteld vakantieschema Bewoner 10 Inbraak Deur open / beweging in huis Dit scenario werkt alleen bij een ingesteld vakantieschema Bewoner Deur open Deur open Dit scenario werkt alleen tijdens het ingestelde slaapschema (nacht) en vakantieschema is niet ingesteld Bewoner Inactiviteit Geen beweging Dit scenario werkt niet tijdens het ingestelde slaap- of vakantieschema Bewoner Abonnement Basis Basis Basis

11 Tijd is in te stellen in de weblicatie Wie Via Wie Via Wie Via Wie Wie Meldkamer Meldkamer Meldkamer 11 Meldkamer Meldkamer Basis Basis Basis Basis Basis plus

12 6 Lokale meldkamer De lokale meldkamer is de achtervang van het systeem. Als de 1e- en/of s contactpersonen er niet zijn, of niet reageren, volgt een lokaal beveiligingsbedrijf de alarmeringen op. Doet u mee aan een project in samenwerking met een gemeente? Dan kunnen we indien gewenst deze optie activeren. Staat deze optie ingeschakeld, dan volgt de lokale meldkamer alarmeringen op als de sociale omgeving niet in actie kan komen. Als er daadwerkelijk opvolging van een alarm plaatsvindt, rekent het lokale beveiligingsbedrijf daar 50,- per opvolging voor Duur en voorwaarden van de proef Gedurende de proefperiode is de persoon waar u voor zorgt kosteloos op dit systeem aangesloten. Aan de aanschaf van het sensoren en de proefperiode zijn geen kosten verbonden. Gedurende deze periode kunnen we contact opnemen met u om eventuele feedback te ontvangen. De algemene- en gebruikersvoorwaarden van Leefsamen vindt u op 8 Na de proef Indien de persoon waar u voor zorgt na de proefperiode op het systeem aangesloten wil blijven, dan betaalt men voor het basis abonnement met sociale alarmering 7,50 per maand. Wil de persoon waar u voor zorgt ook de lokale meldkamer gebruiken, dan betaalt men 15,- per maand.

13 9 Onze contactgegevens Heeft u vragen of opmerkingen? Bekijk eerst de veelgestelde vragen op of mail naar helpdesk@leefsamen.nl. U kunt ons ook bereiken op Hieronder kunt u de belangrijkste gegevens van het systeem invullen. Aantekeningen 13

14 Toelichting lampjes op centrale (gateway) Groen led (POWER) brandt continu of knippert af en toe kort De centrale is online. Indien u op de paniek knop drukt of een van de andere sensoren wordt geactiveerd dan knippert de groene led kort ten teken dat de sensormelding ontvangen wordt. 14 Rode led (POWER) brandt continu De centrale is offline. Controleer de volgende zaken: De ethernet (computer) kabel van de gateway is niet verbonden met de router (modem) van de provider. De kabel van de gateway moet aangesloten zijn op een van de LAN poorten van de router (modem) van de provider. De router (modem) van de provider is niet aangesloten, staat uit of is defect. Controleer of de router aangesloten is op het lichtnet via de bijbehorende adapter of neem contact op met uw internet provider. Indien er geen beschikbare poorten op de router (modem) van de provider beschikbaar zijn, kan er gebruik gemaakt zijn van een zogenaamde switch. Controleer de kabels van de switch en controleer of de switch aangesloten is op het lichtnet via de bijbehorende adapter.

15 Groen led (POWER) brandt knippert continu Dit kan afgewisseld worden door het 3x gelijktijdig aangaan van alle 3 de leds (rood, oranje en groen) en vervolgens het 3x kort aangaan van de rode led. De centrale heeft een verbinding met de router (modem) van de provider maar is offline. Controleer de volgende zaken: Reset de centrale door de adapter 3 seconden uit de wandcontactdoos te halen en weer terug te erin te steken. Controleer met een PC, tablet of telefoon of u verbinding kunt maken met websites door gebruik te maken van de router (modem) waarop de centrale ook is aangesloten. 15 Indien u geen contact krijgt met de websites neem dan contact op met uw internet provider.

16 Onderhoud tips Rookmelders Houd de rookmelder stof- en vochtvrij. U kunt voorzichtig met een stofzuiger (borstelmondstuk) of een licht vochtige doek de rookmelder stofvrij maken. Doe dit minimaal een keer per kwartaal. Als een ruimte wordt verbouwd of geschilderd, haal de rookmelder dan tijdelijk weg of dek deze af door plasticof aluminiumfolie. Verf een rookmelder nooit. Test de rookmelder regelmatig door de testknop in te drukken en los te laten. De rode LED op de melder knippert snel tijdens het hoorbare alarmsignaal. Hiermee wordt de alarmwerking, de detectiekamer, het elektronische circuit, uw instellingen en de batterijspanning getest. Stem dit wel vooraf af met uw contacten die alarmering opvolgen. Als de rookmelder batterij leeg is geeft deze het lege-batterij signaal (twee korte piepjes elke minuut). Vervang dan de batterij zo snel mogelijk. Gebruik een batterij van het type CR123A of neem contact op met Leefsamen voor een vervanging door een monteur. Test de rookmelder na het vervangen van de batterij. Ongewenst alarm Rookmelders kunnen soms op kookdampen, hoge luchtvochtigheid of stof reageren. Als u weet dat het om een ongewenst alarm gaat, dan kun u het alarm annuleren door op het rode led knopje te drukken. De melding naar de 1e lijns contactpersonen is echter al gedaan. Blijft de rookmelder ongewenst alarm geven dan kunt u de rookmelder tijdelijk uitzetten door deze tegen de klok in te draaien zodat deze los komt van de bevestigingsvoet. Haal vervolgens de batterij eruit. Indien de situatie weer hersteld is plaats dan de batterij weer in de melder draai de melder weer op de voet. Paniek knop Test de paniekknop regelmatig door de knop in te drukken. Hiermee wordt de alarmwerking het elektronische circuit, uw instellingen en de batterijspanning getest. Stem dit wel vooraf af met uw contacten die alarmering opvolgen. De paniekknop is niet waterdicht. Wel kunt u er een spatwaterdichte armband bij bestellen.

Handleiding beheerder. Hulp nodig? (veelgestelde vragen) Bel:

Handleiding beheerder. Hulp nodig?   (veelgestelde vragen)   Bel: Handleiding beheerder Deze handleiding is ook te downloaden op www.leefsamen.nl/handleidingen Hulp nodig? www.leefsamen.nl (veelgestelde vragen) E-mail: helpdesk@leefsamen.nl Bel: 040 780 06 41 Bewaarboekje

Nadere informatie

Handleiding deelnemers. Hulp nodig? (veelgestelde vragen) Bel:

Handleiding deelnemers. Hulp nodig?   (veelgestelde vragen)   Bel: Handleiding deelnemers Deze handleiding is ook te downloaden op www.leefsamen.nl/handleidingen Hulp nodig? www.leefsamen.nl (veelgestelde vragen) E-mail: helpdesk@leefsamen.nl Bel: 040 780 06 41 Bewaarboekje

Nadere informatie

Handleiding deelnemers. Hulp nodig? (veelgestelde vragen) Bel:

Handleiding deelnemers. Hulp nodig?   (veelgestelde vragen)   Bel: Handleiding deelnemers Deze handleiding is ook te downloaden op www.leefsamen.nl/handleidingen Hulp nodig? www.leefsamen.nl (veelgestelde vragen) E-mail: helpdesk@leefsamen.nl Bel: 040 780 06 41 Bewaarboekje

Nadere informatie

ALTIJDTHUIS INSTALLATIEHANDLEIDING. MBG versie

ALTIJDTHUIS INSTALLATIEHANDLEIDING. MBG versie ALTIJDTHUIS INSTALLATIEHANDLEIDING MBG versie ALTIJD THUIS BV Versie MBG 1.2 25 april 2019 Inhoud Installatie rookmelders... 2 Uw account... 3 Log in... 3 Wijzig uw gegevens... 4 Download app... 4 De installatie

Nadere informatie

NUENEN. Langer veilig thuis met uw eigen omgeving. Leefsamen Nuenen. Meld u aan voor de proef. deelname is gratis

NUENEN. Langer veilig thuis met uw eigen omgeving. Leefsamen Nuenen. Meld u aan voor de proef. deelname is gratis NUENEN Langer veilig thuis met uw eigen omgeving Leefsamen Nuenen Meld u aan voor de proef deelname is gratis NUENEN In deze brochure In deze brochure wordt beschreven wat u kunt verwachten als u deelneemt

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING Aan de slag met CQ-Care! Hoofdstuk 1 Installatie instructies Inhoud Let op: om gebruik te maken van CQ-Net Live functionaliteiten via deze NetBOX Live,

Nadere informatie

Installatie handleiding virtuele meldkamer

Installatie handleiding virtuele meldkamer Installatie handleiding virtuele meldkamer 1 Inhoud Handleiding virtuele meldkamer... 1 Inleiding... 3 Wat u moet weten voordat u met de installatie start... 3 Het aanmelden van uw alarmsysteem... 4 De

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie Slimme deurbel met camera... 5 2.1 Verbinding met een netwerkkabel...

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2. Startscherm... 5 2.1 Apparaat menu... 5 2.2 Mijn menu... 6 3. Video weergave scherm... 8 3.1 Live video weergave...

Nadere informatie

ALTIJDTHUIS INSTALLATIEHANDLEIDING. Uitgebreide versie

ALTIJDTHUIS INSTALLATIEHANDLEIDING. Uitgebreide versie ALTIJDTHUIS INSTALLATIEHANDLEIDING Uitgebreide versie ALTIJD THUIS BV Versie 2.1 Dec 2017 Inhoud Inleiding... 3 Uw account... 3 Aanmaken account... 3 Download app... 3 Log in... 4 De installatie... 5 Activeren

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

Handleiding Safetycare Alarm app

Handleiding Safetycare Alarm app Handleiding Safetycare Alarm app Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Safetycare alarm app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld om u in staat te stellen

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave 1. Inloggen... 4 2. Startscherm... 4 2.1 Apparaat menu... 4 2.2 Mijn menu... 5 3. Video weergave scherm... 7 3.1 Live video weergave... 7 3.2 Live video

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Startscherm... 4 2.1 Apparaat menu... 4 2.2 Mijn menu... 5 3. Video weergave scherm... 7 3.1 Live video weergave

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding ndleiding_smartalarm_105x148_wt_02.indd 1 07-12-14 20:45 ndleiding_smartalarm_105x148_wt_02.indd 2 07-12-14 20:45 Activeren & registreren Bedankt voor uw keuze voor SmartAlarm. Het

Nadere informatie

Mopas handleiding Initiator App. Mopas-app voor ios en Android.

Mopas handleiding Initiator App. Mopas-app voor ios en Android. Mopas handleiding Initiator App Mopas-app voor ios en Android www.mopas.eu Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie

Nadere informatie

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway Hulp bij installatieproblemen Nuon E-manager Gateway 1 Gateway installeren Sluit de gateway met behulp van de meegeleverde ethernetkabel aan op uw bestaande breedbandrouter/modem. Steek de meegeleverde

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

DELTA Veilig Wonen. Gebruikershandleiding Registratie

DELTA Veilig Wonen. Gebruikershandleiding Registratie DELTA Veilig Wonen Gebruikershandleiding Registratie Inhoudsopgave 1. Inloggen met uw DELTA account... 4 Maak uw DELTA account aan... 4 Koppel uw gegevens... 5 2. Welkom bij DELTA Veilig Wonen... 6 3.

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 4. Gebruik... 6 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop!

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie Slimme deurbel met camera... 5 2.1 Verbinding met een netwerkkabel...

Nadere informatie

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen Welkom bij SecuritasHome - Welkom bij SecuritasHome powered by Welkom bij SecuritasHome Van harte gefeliciteerd met uw SecuritasHome pakket! Deze is, net als de alarminstallatie van ruim 100.000 andere

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding alarmopvolging

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding alarmopvolging SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Over SmartLife Veilig Wat is KPN SmartLife Veilig? Service & Contact Met SmartLife Veilig ben je altijd op de hoogte van Heb je nog vragen over KPN SmartLife? Kijk

Nadere informatie

Nuon Huisbeveiliging. Handleiding Digitale meldkamer

Nuon Huisbeveiliging. Handleiding Digitale meldkamer Noteer hier uw wachtwoord, pincode en afmeldcode Wachtwoord Wachtwoord Pincode Pincode Afmeldcode Afmeldcode Nuon Huisbeveiliging Handleiding Digitale meldkamer ü Uitleg over het aanmelden van uw alarmsysteem

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie Slimme deurbel met camera... 5 2.1 Verbinding met een netwerkkabel...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. HomeWizard pakket

Gebruikershandleiding. HomeWizard pakket Gebruikershandleiding HomeWizard pakket Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Hoe stel ik de HomeWizard in?... 4 2.1 De HomeWizard instellen voor gebruik via ios...4 2.2 De HomeWizard instellen voor gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME DEURBEL MET CAMERA

HANDLEIDING SMART HOME DEURBEL MET CAMERA HANDLEIDING SMART HOME DEURBEL MET CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie Smart Home Deurbel... 5 2.1 Verbinding met een netwerkkabel...

Nadere informatie

Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte sim-kaart nodig.

Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte sim-kaart nodig. Meest gestelde vragen over Safetycare apparatuur Werking en gebruik 1. Moet ik de Safetycare apparatuur installeren? Safetycare werkt eenvoudig en zonder installatie. In de verpakking van de apparatuur

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding alarmopvolging

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding alarmopvolging SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Wat is KPN SmartLife Veilig? Met SmartLife Veilig ben je altijd op de hoogte van wat er thuis gebeurt. Het is een slimme en eenvoudige beveiligingsoplossing voor

Nadere informatie

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Verbindingsset in 3 stappen

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Verbindingsset in 3 stappen Samen zorgen we voor een soepele installatie Verbindingsset in 3 stappen Staat je modem wat verder weg? Met een verbindingsset voor pc en tv verbind je een tv-ontvanger óf een computer met je modem, zonder

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen

Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen NL 2 NEDERLANDS Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Voordelen van het personen alarm... 2 1.2 Te gebruiken

Nadere informatie

Uw persoonlijke account

Uw persoonlijke account Uw persoonlijke account 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen Mijnsmartalarm... 4 2. Aansluiten basiscentrale... 5 2.1 Model zwart... 5 2.2 Model wit... 5 3. Bediening alarmsysteem... 6 3.1 Alarm... 7 2.1.1

Nadere informatie

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor de MY GPS Tracker 3.0. In deze gebruikershandleiding wordt uitgelegd hoe u de tracker kunt activeren, gebruiken en begrijpen. Lees deze

Nadere informatie

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Internet, TV en Bellen in 6 stappen

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Internet, TV en Bellen in 6 stappen Samen zorgen we voor een soepele installatie Internet, TV en Bellen in 6 stappen Nog even en je geniet van Internet, TV en Bellen van Telfort. Met deze handleiding helpen we je in 6 stappen met de installatie.

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING CAMERA

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING CAMERA HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING CAMERA Inhoudsopgave 1. Smart Home Beveiliging app... 2 1.1 Installatie... 2 1. Smart Home Beveiliging Camera... 3 2.2 Gebruik... 6 1. Smart Home Beveiliging app Met

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding TrackJack SECURITY (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken 4.2.

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Ajax draadloos alarmsysteem Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Volg de stappen in de handleiding en installeer het Ajax alarmsysteem zelf Volg de korte en makkelijk te volgen stappen om ieder onderdeel

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Responder app 1. App downloaden 2 2. Inloggen en uitloggen 3 3. Inkomende alarmmeldingen 4 4. Alarmhistorie 6 5. Positie opvragen 7 6. Mijn profiel 8 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Aanvraag Digitaal loket De eerste stap naar het gebruik maken van de digitale bezoekersregeling is de aanvraag in het digitaal loket. U gaat via de website

Nadere informatie

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS We Work Safe APP Handleiding Basisgebruikers Deze handleiding is bedoeld voor alle basisgebruikers van de We Work Safe app van ZuidPlus. Voor teamleiders (bijvoorbeeld uitvoerders) is een andere handleiding

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

HANDLEIDING 180 CAMERA

HANDLEIDING 180 CAMERA HANDLEIDING 180 CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie 180 Camera... 5 2.1 Gebruik... 7 2 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop! In

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

TrackJack OTM 3. Handleiding

TrackJack OTM 3. Handleiding TrackJack SECURITY (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken 4.2.

Nadere informatie

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren Vragen? info@alarmsecur.com 1. Software installeren Download de app voor Android of apple: 2. Aanmelden bij AlarmSecur Open de app http://www.alarmsecur.com/handleidingen Klik op registreren 1. Vul emailadres

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Mopas handleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android.

Mopas handleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android. Mopas handleiding Responder App Mopas-app voor ios en Android www.mopas.eu Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie

Nadere informatie

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen JE KAN HET ZELF Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen Power 2 Internet WAN LAN 2 4 Ethernet. HEB JE ALLES? Onderdelen in het pakket TV Wireless Voice WPS WPS

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge

Handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge Handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge 1 handleiding mobiel alarmhorloge Durf te leven. Ga op pad. Geniet van uw favoriete bezigheden en vrijheid Inleiding In deze handleiding Livv Mobiel Alarmhorloge leggen

Nadere informatie

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Inhoudsopgave 1. Uitleg Two factor authentication 2 2. Android apparaat 3 3. ios apparaat 8 4. Reset Authenticator app 12 2 1 Uitleg Two factor

Nadere informatie

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ!

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ! Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie Aan de slag met Genzõ! Inhoudsopgave Deel I: Gebruik Genzõ... 3 1. Inloggen in Genzõ... 3 2. Uitloggen Genzõ... 3 3. Een videogesprek ontvangen...

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A installatiehandleiding Alarmlicht LXA-8A INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 088 383 88 38 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Handleiding Telefonie

Handleiding Telefonie Handleiding Telefonie Bij 3in1 van SKP kunt u gebruikmaken van (digitale) telefonie. Indien u bij uw aanmelding heeft aangegeven dat uw nummer overgenomen (geporteerd) moet worden van uw oude provider,

Nadere informatie

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik inloggen?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Monty Hulpverlener App voor ios en Android

Gebruikershandleiding Monty Hulpverlener App voor ios en Android Gebruikershandleiding Monty Hulpverlener App voor ios en Android Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld,

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Ouderhandleiding Social Schools

Ouderhandleiding Social Schools Ouderhandleiding Social Schools 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Welkom... 3 Beleid gebruik van Social Schools... 4 Handleiding stap voor stap... 5 Samengevat... 5 Stappen... 5 Het verder invullen van

Nadere informatie

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a 247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie: 1.4a Inhoud Inleiding 2 Registreren 3 Inloggen 247Services App 4 Hoofdscherm & rechten 5 Algemeen 6 Menu 7 Menu functies 8 Locatie 8 Algemeen 8 Werklocatie

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding 14112012 TrackJack OTM 2.0 (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken

Nadere informatie

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012 ADSL Technicolor TG789 Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inhoud installatiepakket... 3 2 Installeren ADSL via Solcon... 4 2.1 Installatie... 4 2.1.1 Modem aansluiten... 4 2.1.2 Internet

Nadere informatie

1x Twist HD Camera. Power Adapter. tnj. lx Power Kabel. 1x Medicatie Tracking Sensor

1x Twist HD Camera. Power Adapter. tnj. lx Power Kabel. 1x Medicatie Tracking Sensor homes Zorg Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. C12014 In de doos: 1x Security Shuttle [lf lx Power Adapter.J I lx Ethernet Kabel tnj lx USB SD Kaart Stick tl 1x Twist HD Camera i lx Power Adapter

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor de MY GPS Tracker OBD-2. In deze gebruikershandleiding wordt uitgelegd hoe u de tracker kunt activeren, gebruiken en begrijpen. Lees deze

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 2.0 Datum : 09-12-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.2.1 Ontvangen push notificatie...8

Nadere informatie

Je monteert de melder eenvoudig opnieuw door de melder op de sokkelvoet te schuiven totdat je een klik hoort.

Je monteert de melder eenvoudig opnieuw door de melder op de sokkelvoet te schuiven totdat je een klik hoort. Gebruikerskaart voor 230V gevoede Ei Electronics melders uit de 3000 serie* * types Ei3014, Ei3016(RF), Ei3018, Ei3024 en Ei3028 Over de geïnstalleerde melders Elke Ei Electronics melder met een 230V aansluiting

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300

Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300 Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300 In de doos: 1x Brand + Koolmonoxide Sensor 2x Dubbelzijdige apes 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. VieConnector Sociale alarmering

Gebruikershandleiding. VieConnector Sociale alarmering Gebruikershandleiding VieConnector Sociale alarmering Inleiding 1 Alarmeren met de rode alarm knop op de VieConnector 1.1 Alarm annuleren met afstelknop (groene bel) 2 Alarmeren met de halszender 2.1 Halszenderalarm

Nadere informatie

home8 Beveiliging Starter Kit

home8 Beveiliging Starter Kit home8 Beveiliging Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. H12015 In de doos: 1x Security Shuttle [lf 1x Power Adapter JI 1x Ethernet Kabel I 1x USB SD kaart Stick 1x Mini Cube HD Camera Ill 1x Power

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android V3.0 1 september 2016 Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WIFI camera

Gebruikershandleiding WIFI camera Gebruikershandleiding WIFI camera 1 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe nestkast met Wifi camera. Wanneer u deze instructies heeft gelezen en nageleefd, bent u klaar om de vogels in uw tuin een

Nadere informatie

GPS BOSS HANDLEIDING Doe-het-zelf pakket

GPS BOSS HANDLEIDING Doe-het-zelf pakket GPS BOSS HANDLEIDING Doe-het-zelf pakket Alles wat je moet weten, om zelf een GPS horloge in te stellen met een SIM kaart en de Nederlandstalige app. In gebruik nemen van het horloge Om optimaal gebruik

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Handleiding Werking APP Apple

Handleiding Werking APP Apple AlarmSecur com Handleiding Werking APP Apple 2014 Version 1.0 1 APP > Login Open the app van AlarmSecur - Vul uw cameranummer in o Begint met CN staat achter op de camera. Zie uitleg vergrootglas indien

Nadere informatie

sos Handleiding Persoonsalarm Overal

sos Handleiding Persoonsalarm Overal sos Handleiding Persoonsalarm Overal 088-383 20 00 Handleiding Persoonsalarm Overal Voor het eerste gebruik Zet het alarmeringsapparaat voor het eerste gebruik minimaal 4 uur in het oplaadstation. Breng

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie