Tao van gezondheid cursusdagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tao van gezondheid cursusdagen"

Transcriptie

1 Tao van gezondheid cursusdagen De Tao van gezondheid is een geaccrediteerde nascholingscyclus van 6 themadagen. Samen vormen ze een geheel en geven ze inzicht in de 5 elementaire principes van groei en evenwicht; de diepere achtergronden van gezondheid en ziekte, zoals die vanuit de eeuwenoude wijsheid van de Chinese geneeskunde en het Taoïsme bekend zijn. Op de volgende pagina s vind u de opzet en tarieven zoals deze in 2014 door Conny zelf wordt georganiseerd. Datums: zie Wat deze cursus je kan bieden: Doorleefde informatie, die de wijsheid van de eeuwenoude Chinese geneeskunde in de huidige tijd eenvoudig en voelbaar helder maakt. Je leert het energetisch landschap van lichaam lezen Je krijgt oefeningen en inzichten waarmee je de cliënt zelf weer het heft in handen kan geven. Inzicht in hoe je het lichaam kan inzetten om de cliënt geestelijk te helpen herstellen en visa versa. Je cliënt zal ook zelfstandig de oefeningen kunnen doen. Je leert hoe je de verdiepende kennis en ervaring kan gebruiken om je werk in de praktijk te verdiepen. De cursus is verdiepend en voedend voor jezelf als mens en therapeut, welke vorm van therapie je ook toepast. Lesmateriaal: Oefen c.d. s en het boek de Tao van gezondheid, een natuurlijke weg van groei en evenwicht door Conny Coppen. De cursus en het gelijknamige boek zijn gebaseerd op de levensvisie van de Chinese geneeskunde, de acupunctuur, de natuurgeneeskunde en de fenomenologie. Docent: Conny Coppen 35 jaar ervaring in de complementaire zorg, 30 jaar acupuncturist, auteur van 5 boeken, 54 jaar levenservaring, 15 jaar ervaring met les geven. CRKBO geregistreerd docenten. Een missie voor werken vanuit contact en verbinding met het wezenlijke. Ervaringsgericht onderwijs. Meer info: info@connycoppen.nl tel: Interview: De cursus is ook aan te vragen voor een van de onderstaande doelgroepen als 6 daagse reeks, als kennismaking met de Chinese geneeskunde (dag 1) of als losse themadag naar keuze. De dagen worden dan op maat aangepast.

2 1. Compassie training leerdoelen: Je leert Empatisch te luisteren, in aandacht aanwezig zijn bij dat wat is. Verhelpen en technisch- oplossend werken versus empatisch luisteren en voelen. Hoe spreek je het innerlijk weten van de ander aan? De taal van hart en handen leren kennen. (hierover gaat Conny s nieuwste boek- in wording) Hoe creëer je vertrouwen en veiligheid? Je leert de magische vragen te stellen die je leiden naar datgene waar het echt om gaat; de pijn en thema s onder de oppervlakte. Je oefent: Zelfcompassie Werken met de innerlijke glimlach Mindfulness in je werk Zelfmassage en het invoelen masseren van anderen. Het effect ervaren van de innerlijke glimlach en mindfulness in de aanraking Werkvorm Meditatie Kennisoverdracht Zelfmassage Oefenen in tweetallen

3 2. Winterdag Het waterelement Thema Herstel en balans: Inleidend: Schepping en het leven vanuit het Taoïsme gezien Het oerprincipe van balans. Grondoorzaak van gezondheid en ziekte De weg van de Ziel en het pad van evolutie De 5 elementen uit de Chinese geneeskunde Het water element: Organen, nieren, blaas, botten. Seksuele organen Gevoelens: Rust- onrust, veilig- onveilig, angst- vertrouwen- je gesteund weten. Thema s: Rust, opbouw en herstel, stress- ont stressen, burn out- opbouwen. groei en ontwikkeling, vruchtbaarheid, ibido e.d. Relatie met o.a.: Achillespezen, rugklachten, knieën. Inzicht in herstel en balans Aarden en gronden. Hoe breng je het lichaam in een gevoel van rust en veiligheid, zodat je behandeling beter wordt ontvangen? Helende klank en heilzame oefeningen voor het water element en alle gerelateerde thema s Meditatie afstemming op het water- element Nierklank Meridiaanmassage; drukpunten, kloppen en strijken. Het punt nier 1, de bubbelende Bron leren openen en inzetten in geval van angsten en spanning. Deze dag gaat vooral over balans, aarden, rust, herstel en veiligheid. Het belang van het vrouwelijke oerprincipe (de Yin) Programma: 9.30 (inloop) start. ± einde Landen in je lichaam en in de dag Delen, introductie en inleiding. Theorie en dialoog Meditatie afstemming op het water- element Oefeningen voor het water element. O.a. grondingsoefeningen, nierklank, adem, meridiaan Pauze Massage in tweetallen. o Vanuit omhulling en onvoorwaardelijke aandacht de ander in het lichaam brengen. o Ontspannende, omhullende handgrepen die lichaam en geest helpen te ontspannen. o Mindfulness en voelend contact oefenen Afronding en integratie.

4 3. Lentedag Het houtelement Thema s Authenticiteit en creatieve levenskracht: fases van groei en ontwikkeling. De jeugd en de invloed daarvan op het leven. Je ontvouwen zoals je bedoeld bent te zijn. Je licht op aarde willen brengen en wat er zoal mis kan gaan in de kindertijd. Wilskracht, derde chacra, frustratie, boosheid en levenslust.. Welke organen en systemen hebben het meest te lijden van in het keurslijf moeten, frustratie, of van blokkades op je levensstroom? Hoe herken je dat en hoe ondersteun je dat? (denk aan: bewustzijn, levenshouding, fysieke houding, beweging, oefeningen, voeding, adem, visualisatie, meridianen) Inzicht in het hout element en gerelateerde lichamelijke en geestelijke klachten De leverklank en andere heilzame oefeningen voor het bewegingsapparaat en lever/galblaas. Globale ligging en massage van de lever en galblaasmeridiaan kennen Stagnatie in beweging brengen Leren ondersteunen van het hout element Programma: 9.30 inloop. Start ± Meditatieve afstemming op het houtelement; het essentiële principe van de lente. Delen, theorie en dialoog. Verder afstemmen op het element. Lichaamsgerichte oefeningen voor het hout element; het bewegingsapparaat, de pezen, de lever, galblaas en hun respectievelijke meridianen. Kernwoorden hierbij: plezier, vitaliteit, levenslust, oorspronkelijk. Pauze Ontdekken van wat jou beweegt in je leven en in je werk. Wat geeft je energie en wat kost jou energie? Wat wil er leven en stromen in jouw leven en jouw werk? Praten met de lever/galblaas. Oefening in tweetallen. Delen, verdere verdieping en toespitsen van het geleerde op het werken met andere mensen en het herkennen van disharmonie in dit element.

5 4. Programma zomerdag Het vuurelement In de Chinese geneeskunde worden lichaam, ziel en geest als een eenheid beschouwd. Alle complexe verstoringen en ziekten, zijn geworteld in de Shen (de geest/bezieling). Trauma s, met name die uit de kindertijd, beïnvloeden het vermogen van het hart om zich te verbinden met ons diepste innerlijke zelf. Dat is de oorzaak van diepgewortelde verstoringen en ziekten. (Yair Maimon, Thema s Bezieling en hartzeer Inzicht in het vuurelement en gerelateerde lichamelijke en geestelijke klachten de thema s van de ziel; het enthousiasme, de bezieling en de pijn op de ziel (in het Chinees: de Shen). Inzicht in de energetische fysiologie en pathologie van hart, pericard, dunne darm en drievoudige verwarmer Het verteren van gevoelens en hoe dat op je lichaam doorwerkt Het hart als sleutel tot heling en verbinding met je Bron Water en vuur; yin en yang. We gaan ook in op het belang van balans. De hartklank en andere heilzame oefeningen voor het vuurelement Globale ligging en massage van de meridianen en belangrijke punten Stagnatie in beweging brengen Leren ondersteunen van het vuurelement Programma: 9.30 inloop met koffie en thee. Start 10 uur, einde uur meditatieve afstemming op het vuurelement. Delen, theorie en dialoog: Bespreken van het vuur element Oefeningen voor het vuurelement; de hartklank, Chi kungs, kloppen, masseren en visualiseren van de meridianen en bespreken van een paar acupunctuurpunten m.b.t. het hart. Middagpauze Verdere verdieping van het thema en de vraag: Wat bezielt jou (in je leven zowel als in je werk. Waar wordt je enthousiast van. Wat maakt jou gelukkig? En ook: hoe en waardoor raak je je enthousiasme kwijt en wordt je leven/werk zwaar en vreugdeloos? Hart- ademhaling. We laten het hart en/of de buik aan het woord in tweetallen. Ook in tweetallen: oefening volstromen en overstromen vanuit het hart. Integratie, vragen en afronding einde.

6 5. Programma nazomer- dag Aarde- element Thema s: mindful, gevoed worden en verteren Je relatie met je lichaam, de aarde en de moeder Lichamelijke en geestelijke invloeden op de spijsvertering Voeding en gevoed worden het belang van mindfulness en genieten het neutrale midden Inzicht in het aarde- element en gerelateerde lichamelijke en geestelijke klachten De miltklank en andere heilzame oefeningen voor de spijsvertering Globale ligging en massage van de maag en miltmeridiaan kennen Leren ondersteunen van het hout element Deze dag gaat vooral over gevoed worden, mindfulness en genieten. Programma: Start uur. V.a inloop. In De Orbit in Zeist. oefeningen voor het aarde- element; de miltklank, Chi kungs, kloppen, masseren en visualiseren van de meridianen en bespreken van een paar acupunctuurpunten m.b.t. de spijsvertering. Voorbereiden lunch- programma Meditatie gevolgd door de lunch - wandeling Gezamenlijke wandeling en lunch (als het kan in het bos). Iedereen neemt iets lekkers te eten mee om met anderen te delen. We lopen en eten in stilte en in aandacht. Na de middagpauze Korte meditatie voorbeeld van hoe we in tweetallen gaan werken massage en geleide meditatie: de buik tot een fijne plek maken waar je graag wil wonen. Integratie, vragen en afronding einde. Ssssssssst$...$!$ $ Ik$ben$Heerlijk$! Ongestoord!! aan!het!genieten!

7 6. Programma Herfstdag Het metaal- element Geaccrediteerde nascholing Conny Coppen Ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden. Thema s: Crisis als poort naar bevrijding Crisis als kans; van overleven naar vrij Leven Overgave en strijd; het ego Afscheid en rouw De eigen ruimte bewaken in je werk en leven Het afweersysteem, long klachten, huidklachten en de dikke darm. Praktische oefeningen om het metaal element en bijbehorende functies te ondersteunen. Crisis leren zien als kans; Meer inzicht en handvatten om de cliënt te helpen om van overleven naar Leven te ontwikkelen Inzicht in de thema s van overgave en strijd; het ego en de impact hiervan op lichaam en geest Oefening om de eigen ruimte in werk en leven te bewaken (bij tijdgebrek wordt dit verder uitgediept op 10 januari, de integratie- dag waarin alles samen komt) Dieper inzicht in factoren die het afweersysteem versterken of verzwakken Dieper inzicht in factoren die mee kunne spelen bij long klachten, huidklachten en de dikke darm. Praktische oefeningen om het metaalelement (waar al het bovengenoemde aan gerelateerd is) te versterken. Deze dag gaat vooral over omgaan met afscheid, verandering, rouw en vergeving en hoe dat door werkt op het lichaam. Programma: 9.30 (inloop). Start uur - ± Meditatieve afstemming op het metaal- element; het essentiële principe van de herfst. Delen, theorie en dialoog. Verder afstemmen op het element. Lichaamsgerichte oefeningen voor het metaal- element en de respectievelijke meridianen. Kernwoorden hierbij: overgave. Los laten, begrenzen, identiteit en afweer. Middagpauze Afstemming op de positieve en negatieve emotionele aspecten van het metaal- element (via een emotie- opstelling) Longklank en oefening in tweetallen. afronding

Studieplan Bewust afvallen

Studieplan Bewust afvallen Studieplan Bewust afvallen Opleidingsinstituut Academ Studiejaar 2016 Versie 0.1 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Inleiding... 3 Doel van de bijscholing... 3 Inhoud van de bijscholing... 3 Duur... 5 Toelatingseisen...

Nadere informatie

Tao Training Haarlem. Helende Klanken

Tao Training Haarlem. Helende Klanken Tao Training Haarlem Helende Klanken De 6 Helende Klanken. Duizenden jaren geleden ontdekten de Taoïstische meesters, dat ieder orgaan verbonden is met een bepaalde klank, kleur en kwaliteit van energie.

Nadere informatie

Seizoen na seizoen, jaar na jaar door alle seizoenen van ons leven faciliteert zij de voedingsbodem voor groei en ont-wikkeling Onvoorwaardelijk.

Seizoen na seizoen, jaar na jaar door alle seizoenen van ons leven faciliteert zij de voedingsbodem voor groei en ont-wikkeling Onvoorwaardelijk. 1 Opgedragen aan alle moeders En met name onze grote Moeder de Aarde Zij die ons voedt en draagt en ons het leven geeft Tegen wie we kunnen schelden, schoppen of slaan, Die we hebben miskend, misbruikt

Nadere informatie

Leven volgens je innerlijke natuur

Leven volgens je innerlijke natuur Leven volgens je innerlijke natuur Organen als verbindende schakels tussen lichaam, bezieling en psyche. Gebaseerd op de 5 elementen uit de Chinese geneeskunst Door Conny Coppen Concept, 8 december 2011

Nadere informatie

Voetreflex, meridianen en 5 elementenleer

Voetreflex, meridianen en 5 elementenleer Voetreflex, meridianen en 5 elementenleer 6-daagse cursus Chinees landschap, Rijksmuseum voor Volkenkunde Docent: Jeannet Botter 1 Dit lesmateriaal is een uitgave van: 2012 Jeannet Botter Alle rechten

Nadere informatie

Opleiding Matrix-kleurentherapie

Opleiding Matrix-kleurentherapie www.instituutblokdijk.nl Opleiding Matrix-kleurentherapie Instituut Blokdijk Dr. Berlagelaan 5 5622 HA Eindhoven OPLEIDING MATRIX- KLEURENTHERAPIE Het is een 3-jarige opleiding + Medische basiskennis Deze

Nadere informatie

DE VIJF ELEMENTEN. Door de wrijving van Yin en Yang ontstaat er verdikking.

DE VIJF ELEMENTEN. Door de wrijving van Yin en Yang ontstaat er verdikking. DE VIJF ELEMENTEN Door de wrijving van Yin en Yang ontstaat er verdikking. Gasvorm dikt in tot vloeistof die vervolgens kristalliseert tot dichte materie. Die materie manifesteert zich op haar beurt in

Nadere informatie

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART.

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART. Centrum Bergkristal A.A. Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen 06-25312186 Overzicht November 7-11; Jouw manifestatiekracht; jezelf sterker neerzetten en manifesteren met behulp van positieve psychologie

Nadere informatie

Business Essentials. 3 Essentiële lessen

Business Essentials. 3 Essentiële lessen Coach Business Essentials 3 Essentiële lessen Welkom! Wat super dat je je hebt ingeschreven voor de Coach Business Essentials! Deze gratis training is speciaal voor coaches en therapeuten, die hun onderneming

Nadere informatie

Het Meridiaanstelsel. Alle meridianen met elkaar vormen dus een netwerk de: Jing Luo. Jing betekent: door geven of er doorheen gaan;

Het Meridiaanstelsel. Alle meridianen met elkaar vormen dus een netwerk de: Jing Luo. Jing betekent: door geven of er doorheen gaan; Het Meridiaanstelsel De theorie van het meridiaanstelsel, is de basis van de traditionele Chinese geneeskunde. Het meridiaanstelsel is een onzichtbaar netwerk van kanalen of paden, met zowel verticale

Nadere informatie

Traditionele Chinese geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een compleet geneeskundig systeem met bijzonder veel en een bijzondere kennis. In China al vele duizenden jaren oud en wordt nog steeds toegepast. Er is veel

Nadere informatie

Genezen op het ritme van de ORGAANKLOK

Genezen op het ritme van de ORGAANKLOK Anna Elisabeth Röcker Genezen op het ritme van de ORGAANKLOK De twaalf meridianen stimuleren met acupressuur, yoga en visualisatie Inhoud Over dit boek 7 Over het werken met de kaarten 8 Traditionele Chinese

Nadere informatie

JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL

JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL Module JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL Erkende vervolgopleiding tot Jeugdtrauma Therapeut De opleiding JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL is er voor Therapeuten die al een opleiding hebben afgerond en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen 1 er Novemb 3 e i Edit 2014 High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen MIND 49 49 Chi Kung; Het opbouwen van vitale energie en mentale

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Samen. Ontspannen. Eenheid tussen lichaam en geest

Samen. Ontspannen. Eenheid tussen lichaam en geest Samen Ontspannen Eenheid tussen lichaam en geest 1 Folder Cursus Speels Ontspannen Een goed begin van het weekeinde met een uur ontspanning in Landsmeer Hanneke Heij Mindful of Mindfull? Hoe zou het zijn

Nadere informatie

Inhoud. Frits Koster 15

Inhoud. Frits Koster 15 Voorwoord Frits Koster 15 Inleiding: Mindfulness bij kanker 19 Over de wetenschappelijke achtergrond van mindfulness 22 Vijf pluspunten 24 Hoe je dit boek kunt gebruiken 26 oefening: waar je ademt, daar

Nadere informatie

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE Het Pad van Maria Magdalena bestaat uit twee 2-daagse Workshops in Nederland. In Spanje kun je onze verdiepende Retreats beleven.

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

Waarom Running Therapie?

Waarom Running Therapie? Ben jij een vreugdevolle looptrainer of fysiotherapeut en zoek je naar verdieping om jouw lopers en patiënten meer te kunnen geven dan alleen een schema? Dan is deze unieke bijscholing absoluut iets voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief Follow your it knows the way Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 1 28 januari 2016 Lieve mensen, In het Centrum voor BewustZijn hebben wij (Angela en Marjolein) onze krachten gebundeld.

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Shiatsu GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Introductie Shiatsu is een natuurlijke stimulatie van het lichaam door het beïnvloeden van de energiestromen in het lichaam door aanraking en drukuitoefening.

Nadere informatie

Eerst even voorstellen.

Eerst even voorstellen. Eerst even voorstellen. Mijn naam is Gonny Brom- Smit en ik woon sinds februari 2012 in Bennekom, gemeente Ede in Gelderland. En ik wil in het kort vertellen waarom ik dit werk zo graag doe. Meditatie

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Ida Tuinhof Mindfulness- en Compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Ida Tuinhof Bedrijfsfysiotherapeut Mindfulness- en Compassie trainer

Nadere informatie

* de compassie training is ook los van de mindfulness training te volgen, er wordt echter geregeld verwezen naar oefeningen uit

* de compassie training is ook los van de mindfulness training te volgen, er wordt echter geregeld verwezen naar oefeningen uit Compassie training Wat is compassietraining? In de compassietraining worden oefeningen aangeboden om meer acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. Hierdoor wordt je in staat een mildere

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

Alexander Zöllner: "Ego wil overal zijn behalve in het nu omdat het in nu niet kan bestaan."

Alexander Zöllner: Ego wil overal zijn behalve in het nu omdat het in nu niet kan bestaan. Alexander Zöllner: "Ego wil overal zijn behalve in het nu omdat het in nu niet kan bestaan." Aan boeken en cursussen voor coaches is geen gebrek. Toch vult Alexander Zöllner met zijn opleidingen en nu

Nadere informatie

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker In deze brochure vindt u een overzicht van de behandelingen die Cancer Care Center biedt om vermoeidheid tijdens en na afloop

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2 Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2 Doe de challenge 8 dagen lang en doorbreek je blokkades: Op naar meer flow, geluk en energie! Welkom! Heel erg leuk dat je meedoet aan de Doorbraak Dagen Challenge! Dit is

Nadere informatie

Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve

Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen, oftewel: aanvaarding. Door aanvaarding leer

Nadere informatie

Bezield leven. Over hoe je bewust leeft en beweegt na kinderkanker. Saskia Pluijm, bewegingswetenschapper, onderzoeker

Bezield leven. Over hoe je bewust leeft en beweegt na kinderkanker. Saskia Pluijm, bewegingswetenschapper, onderzoeker Bezield leven Over hoe je bewust leeft en beweegt na kinderkanker Saskia Pluijm, bewegingswetenschapper, onderzoeker Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie, Utrecht en ErasmusMC, kinderoncologie,

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Training: Mindfulness 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Waarom? Leven in deze hectische tijd vraagt veel van ons dat maakt dat we ons vaak uitgeput

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

YOGA Integraal herstelprogramma bij stress & burn-out

YOGA Integraal herstelprogramma bij stress & burn-out YOGA Integraal herstelprogramma bij stress & burn-out Kun je als gevolg van stress niet meer goed functioneren in het dagelijks leven? Met onze integrale aanpak kun je direct werken aan je herstel. LEER

Nadere informatie

EHBO-Pijn. Een snelle checklist voor Echte Hulp Bij Onze Pijn. Marjolein Top

EHBO-Pijn. Een snelle checklist voor Echte Hulp Bij Onze Pijn. Marjolein Top EHBO-Pijn Een snelle checklist voor Echte Hulp Bij Onze Pijn Marjolein Top www.eenvoudiggenezen.nl 079-7074732 Iedereen voelt het. Iedereen heeft er mee te maken. Iedereen kent de betekenis. Iedereen reageert

Nadere informatie

Les 2, Je werkelijke behoefte

Les 2, Je werkelijke behoefte Les 2, Je werkelijke behoefte In de eerste les heb je geleerd hoe je jouw innerlijke saboteurs kunt herkennen en deze gedachten kunt ombuigen. Het zal zeker niet in één keer lukken, het heeft tijd nodig

Nadere informatie

Mindfulness. Voor wie? Mindfulness helpt je hierbij!

Mindfulness. Voor wie? Mindfulness helpt je hierbij! Mindfulness Mindfulness is het trainen van je aandacht en je geest, je krijgt inzicht hoe je geest werkt. Gedachten, oordelen en emoties zijn vaak oorzaak van emotionele, lichamelijke en geestelijke pijn.

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 10 november 2016

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 10 november 2016 Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 10 november 2016 Willem de Groote Mindfulness- en Compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Willem de Groote Bedrijfsfysiotherapeut Mindfulness- en Compassie

Nadere informatie

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Vijfdaagse, geaccrediteerde masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. WAAROM EEN MASTERCLASS LICHAAMSWIJSHEID

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief September 2015 Beste nieuwsbrieflezer, IK wil graag een behandelmethode, die ik zelf heel graag gebruik, onder de aandacht brengen Waarom? Omdat deze behandeling zo ontzettend

Nadere informatie

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar Programma Instrument voor hulp 1 e jaar 2017-2018 Blok 1 Instrumentschap, de basis van het werk als coach do 2 nov - vr 3 nov De basisprincipes en basishouding als coach leren kennen; aanwezig zijn in

Nadere informatie

Gedicht Dankwoord Inleiding Deel 1: Vol-ledig zijn: Een innerlijke transformatie Hoofdstuk 1: Van oude energie naar nieuwe energie, van CAO

Gedicht Dankwoord Inleiding Deel 1: Vol-ledig zijn: Een innerlijke transformatie Hoofdstuk 1: Van oude energie naar nieuwe energie, van CAO Gedicht 11 Dankwoord 13 Inleiding 15 Creatief stem- en lichaamswerk: Een kleurrijke ontmoeting 15 Tenslotte 19 Het gebruik van het boek t.b.v. persoonlijke en/of professionele 19 ontwikkeling 19 De opbouw

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

mindfulness workshop

mindfulness workshop mindfulness workshop 1 mindfulness workshop Deze workshop wordt gegeven om een indruk te krijgen wat mindfulness inhoudt. Ook kan worden gekeken in welke training de workshop als onderdeel kan worden ingezet,

Nadere informatie

Hieronder vind je informatie over de mindfulness trainingen die starten op 23 september en 1 december 2015!

Hieronder vind je informatie over de mindfulness trainingen die starten op 23 september en 1 december 2015! Agenda 2015 SEPTEMBER 22 september Start training: Mindfulness VOL! 23 september Start training: Mindfulness NOG 2 PLAATSEN! DECEMBER 1 december start extra training: Mindfulness In de onderstaande pagina

Nadere informatie

HEEL DE MENS. Leertraject tot Esbima Practitioner voor diep holistisch lichaamswerk. Van beroep naar roeping

HEEL DE MENS. Leertraject tot Esbima Practitioner voor diep holistisch lichaamswerk. Van beroep naar roeping HEEL DE MENS Leertraject tot Esbima Practitioner voor diep holistisch lichaamswerk Van beroep naar roeping Voor wie vanuit passie wil bijdragen Aan heelwording, levensvreugde en onvoorwaardelijke liefde.

Nadere informatie

Transformatie Training - curriculum

Transformatie Training - curriculum Transformatie Training - curriculum Deze training is een tweejarig proces waarin de deelnemers via zelfonderzoek, beweging, ervarend leren en zelfreflectie zichzelf en hun gevoels- en gedachtepatronen

Nadere informatie

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde (Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde drs. R.E. Boerekamp S.N.V.A. 2 Wat is acupunctuur? traditionele Chinese geneeskunde > 3000 jaar toegepast op mens/dier stimulatie punten op het lichaam d.m.v.

Nadere informatie

De Tao van het Paard

De Tao van het Paard 6-Daagse retraite in Zuid-Frankrijk De Tao van het Paard Bewust zijn met jezelf en paarden Als je lichamelijke intelligentie wakker schudt een partnerschap aangaat met instinct, intuïtie en emotie is dit

Nadere informatie

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent.

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. Energetische Meditatie Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. - Eckhart Tolle - Wat is het? De grondlegger van Energetische

Nadere informatie

DAG 10! Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter!

DAG 10! Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! DAG 10! Welkom bij Dag 10! Als je na een operatie of ongeval niet meer alles kunt doen zoals je dat vroeger gewend was, heb

Nadere informatie

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen Do In Staand, voeten 50cm uit elkaar. Stevig afstrijken binnenkant arm van schouder naar pols, gevolgd door buitenkant arm van pols naar schouder, zowel rechterarm als linkerarm Vuist maken, binnekant

Nadere informatie

Haïti. Anneke Vinke, 19 januari 2010

Haïti. Anneke Vinke, 19 januari 2010 Haïti Anneke Vinke, 19 januari 2010 Opzet Korte introductie Feiten en verder Morgen... PAUZE --> daarna vragen/discussie 2 Situatie: RAMP in Haïti TV beelden & leed: zien van pijn van kinderen niet te

Nadere informatie

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018 Vitaliteits 3-daagse 24, 25 en 26 september 2018 Maak het mee! Wij gaan vitaliteit onder de aandacht brengen met fijne lessen, workshops en lezingen bedoeld voor iedereen, die zich op dit gebied wil laten

Nadere informatie

KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie.

KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. De Psychosomatisch Fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd

Nadere informatie

Mindfulness-Yoga Festival

Mindfulness-Yoga Festival Programma Mindfulness-Yoga Festival 30 maart 2014 Centrum Djoj Antony Duyklaan 5-7 3051 HA Rotterdam 010-2850236 info@djoj.nl www.djoj.nl Mindfulness en emoties Erik van den Bos Workshops Emoties spelen

Nadere informatie

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Het overgrote deel van onze communicatie gebeurt non-verbaal. Dit leren lezen helpt ons op het persoonlijke en professionele vlak naar succesvolle

Nadere informatie

Opleiding Voetreflexologie

Opleiding Voetreflexologie Opleiding Voetreflexologie Programmaomschrijving 1 e en 2 e jaar Gedoceerd door Els van Daele, Martine Smet & Ria Geudens 2017-2018 Wat is voetreflexologie? Voetreflexologie is een natuurlijke, eenvoudige

Nadere informatie

MINDFULNESS IN MEDEZEGGENSCHAP. Training voor ondernemingsraadleden

MINDFULNESS IN MEDEZEGGENSCHAP. Training voor ondernemingsraadleden MINDFULNESS IN MEDEZEGGENSCHAP Training voor ondernemingsraadleden Mindfulness in Medezeggenschap Introductie Meedenken en beslissen in de ondernemingsraad levert - naast veel goede en plezierige zaken

Nadere informatie

"Bidden, meditatie en mindfulness: over vorm, inhoud en iets "meer" Introductie: - aanleidingen en achtergronden - vraagstelling

Bidden, meditatie en mindfulness: over vorm, inhoud en iets meer Introductie: - aanleidingen en achtergronden - vraagstelling 1 "Bidden, meditatie en mindfulness: over vorm, inhoud en iets "meer" Introductie: - aanleidingen en achtergronden - vraagstelling 2 Aanleidingen en achtergronden 1 Aanleidingen en achtergronden 2 Aanleidingen

Nadere informatie

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting)

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting) Instrument voor hulp Programma 1 e jaar 2018-2019 Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov 10.00 uur - 17.30 uur (met overnachting) Instrumentschap, de basis van het werk als coach De basisprincipes en basishouding

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u NIEUWSBRIEF nr.9 5 oktober 2018 AGENDA OKTOBER 2018 Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u Donderdag 11 oktober Informatie avond cursus Ayurveda & Yoga 19.30u 21.00

Nadere informatie

Feel Good community 1

Feel Good community 1 Feel Good community 1 Contact: U kan bellen: +31683221100 Email sturen: info@centola.nl Liever naar de praktijk toe komen? Behandelingen op afspraak: Maandag 13.15 tot 15.00 Dinsdag 11.00 tot 18.00 Donderdag

Nadere informatie

MINDFULNESS VOOR DE PROFESSIONAL. aandacht ontspanning zelfvertrouwen

MINDFULNESS VOOR DE PROFESSIONAL. aandacht ontspanning zelfvertrouwen MINDFULNESS VOOR DE PROFESSIONAL aandacht ontspanning zelfvertrouwen Mindfulness voor de professional aandacht. ontspanning. zelfvertrouwen Introductie Leidinggevenden en medewerkers op verantwoordelijke

Nadere informatie

De Chinese Voedingsleer

De Chinese Voedingsleer De Chinese Voedingsleer Wat zijn de functies van voeding? 1 2 Fysiologische en biologische Geneeskundige 3 4 Energetische werking Taoïsme 5 Levensmiddelen Wat zijn de verschillen tussen de Chinese voedingsleer

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou Als je je leven in balans hebt: Heb je geen of weinig last van stress Ken je je grenzen en kun je ze ook aangeven Kun je prima dealen met emoties die zich aandienen Weet je precies hoe je jouw unieke licht

Nadere informatie

Kinderyoga: leuk, hip en gezond!

Kinderyoga: leuk, hip en gezond! Kinderyoga: leuk, hip en gezond! Yoga is een van de oudste bewegingsvormen die er is en vindt zijn oorsprong in India. Het woord yoga betekent letterlijk juk of verbinding. Yoga brengt lichaam en geest

Nadere informatie

Stressmodel van Fransen & vitaliteitsmodel van Albert Sonnevelt

Stressmodel van Fransen & vitaliteitsmodel van Albert Sonnevelt Welkom bij deze masterclass meet je stress. Ik kom het om mij heen vaak tegen; een drukke baan, kleine kinderen, de eerste scheurtjes in de relatie worden zichtbaar. Fysieke en mentale klachten duwen zich

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Natuurgeneeskundig Specialist Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

Psychomotorische Therapie

Psychomotorische Therapie Expertisecentrum Psychomotorische Therapie 2 Psychomotorische Therapie (PMT) Voor wie Psychomotorische Therapie (PMT) is een behandelvorm voor mensen met psychische klachten of psychosociale problemen.

Nadere informatie

De dingen waarvan wij ons bewust zijn, beheersen wij, de dingen waarvan wij ons niet bewust zijn, beheersen ons.

De dingen waarvan wij ons bewust zijn, beheersen wij, de dingen waarvan wij ons niet bewust zijn, beheersen ons. Veranderingen door nieuwe energieën in deze tijd Of het jou is opgevallen weet ik niet, maar het valt mij en ook anderen die ik tegen kom, al langere tijd op, dat de energie op aarde verandert. In een

Nadere informatie

STRESS OMGAAN MET DRUK

STRESS OMGAAN MET DRUK OMGAAN MET DRUK OMGAAN MET DRUK DIANE McINTOSH, MD, FRCPC EN JONATHAN HOROWITZ, PhD M.M.V. MEGAN KAYE INHOUD 8 VOORWOORD HOOFDSTUK 1 IN PERSPECTIEF WAT MET JE LICHAAM EN GEEST DOET 12 Wat is stress? Wat

Nadere informatie

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen Matoeta, Centrum voor voeding, gezondheid en bewustwording Specialist bij eet- en gewichtsproblemen Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen In mijn praktijk

Nadere informatie

- TAI CHI SCHOOL - Eemsmond - Uithuizen

- TAI CHI SCHOOL - Eemsmond - Uithuizen Waarom Tai Chi & Qi Gong? Tai Chi Chuan, Tai Chi Tao en Qi Gong oefeningen zorgen ervoor dat u lekker beweegt en dat u zich fitter, vitaler en goed voelt. U oefent lekker ontspannen samen in een groepje.

Nadere informatie

Week 1 Focus Mindfulness beoefenen

Week 1 Focus Mindfulness beoefenen Week 1 Focus Mindfulness beoefenen Vaak schenkt onze geest geen aandacht aan wat er nu gebeurt, maar denken we na over iets dat gebeurd is of maken we ons zorgen over de toekomst. Dat zorgt ervoor dat

Nadere informatie

De vier onmetelijke vermogens van de geest

De vier onmetelijke vermogens van de geest De vier onmetelijke vermogens van de geest Geluk is alleen mogelijk als er liefde is. Ware liefde heeft het vermogen iedere situatie waarin we ons bevinden te genezen en te veranderen, en ons leven een

Nadere informatie

TRADITIONAL CHINESE MEDICINE (TCM) Traditionele Chinese Geneeskunde. VAN ZUILICHEM Gespecialiseerde Therapeuten

TRADITIONAL CHINESE MEDICINE (TCM) Traditionele Chinese Geneeskunde. VAN ZUILICHEM Gespecialiseerde Therapeuten Acupunctuur TRADITIONAL CHINESE MEDICINE (TCM) Traditionele Chinese Geneeskunde Behandelingsmethoden Psychotherapie Medicinale therapie Bewegingstherapie Externe therapie Psychotherapie Met name gericht

Nadere informatie

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem Kinder Taijiquan Opleiding kinder Tai Chi voor docenten Organisatie van Stichting Taijiquan Nederland STN 2016 te Haarlem Tái Chi School Kennemerland www.taichikennemerland.nl Een samenwerking van de volgende

Nadere informatie

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka Hoera het is vandaag! Een training voor ieder die wil leren hoe je in de waan van de dag de innerlijke rust en balans kunt bewaren. Warm welkom Hoera het is vandaag! Mijn naam is en in mijn dagelijks leven

Nadere informatie

WWW.DEKRACHTBRON.BE GRATIS EBOOK ZELFMASSAGE VAN DE BUIK

WWW.DEKRACHTBRON.BE GRATIS EBOOK ZELFMASSAGE VAN DE BUIK WWW.DEKRACHTBRON.BE GRATIS EBOOK ZELFMASSAGE VAN DE BUIK OVERZICHT VOLLEDIG EBOOK BUIKMASSAGE THEORIE Waarom zelfmassage van de buik Voordelen van een buikmassage Wanneer buikmassage vermijden Voorbereiding

Nadere informatie

Yoga voor kinderen; een benadering van kidsyoga

Yoga voor kinderen; een benadering van kidsyoga Yoga voor kinderen; een benadering van kidsyoga Yoga is in opkomst, en het heeft de zweverige associatie achter zich gelaten. En met yoga komt kinderyoga meer en meer in de belangstelling. Dit is een goede

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Inhoud. mindfulness. Opleidingen, cursussen, workshops

Inhoud. mindfulness. Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud mindfulness Opleidingen, cursussen, workshops LES 1 WAT IS MINDFULNESS? Inleiding Uitleg bij de meegeleverde cd s Wat is mindfulness? Geschiedenis van mindfulness Segal, Williams en Teasdale Een

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Thuiszorg Thuiszorgcafé 9 november 2016

Workshop Mindful Werken in de Thuiszorg Thuiszorgcafé 9 november 2016 Workshop Mindful Werken in de Thuiszorg Thuiszorgcafé 9 november 2016 Ida Tuinhof Mindfulness- en compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Programma Introductie Wat is mindfulness + achtergrond Wat is mindful

Nadere informatie

Anne Marie van Bilsen, 1

Anne Marie van Bilsen,   1 Anne Marie van Bilsen, www.praktijk-deregenboog.nl 1 Titel: slecht slapen Auteur: Anne Marie van Bilsen Omslagontwerp: R.P. da Costa Druk: ebook Uitgever: Praktijk de Regenboog Augustus 2013 eerste editie

Nadere informatie

Anders leren omgaan met ziekte en pijn. Mindfulness-training voor patiënten

Anders leren omgaan met ziekte en pijn. Mindfulness-training voor patiënten Anders leren omgaan met ziekte en pijn Mindfulness-training voor patiënten Soms wordt iemands leven overheerst door problemen die een ernstige of chronische ziekte met zich mee kan brengen. U kunt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Mindfulness Training. Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust.

Mindfulness Training. Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust. Mindfulness Training Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust. Mindfulness training Per dag schieten er duizenden, vaak stressvolle, gedachten

Nadere informatie