Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 5 augustus 2015) Nummer 3066

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 5 augustus 2015) Nummer 3066"

Transcriptie

1 van Gedeputeerde Staten op vragen van B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 5 augustus 2015) Nummer 3066 Onderwerp A13-A16 niet horen, zien, noch ruiken Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller De minister van I&M wil de snelweg A13/A16 aan gaan leggen. De planning is dat het ontwerp-tracébesluit hiervoor na de zomer gepubliceerd zal worden. De snelweg heeft een grote impact op de leefomgeving in een gebied waar de leefomgevingskwaliteit toch al onder druk vanwege o.a. de aanwezigheid van al bestaande infrastructuur (HSL, A13, N209) en de luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Er zijn twijfels over nut en noodzaak van de weg, maar als die er mocht komen is een goede inpassing van de weg onontbeerlijk. Een rol van de provincie, als overheid die gaat over het landschap en de ruimtelijke kwaliteit, in dit besluitvormingsproces lijkt dus voor de hand te liggen, maar de positie van de provincie in het proces is onduidelijk. Bij het startdocument van het inpassingsproces ( Inpassing in samenhang, mei 2013) was de provincie nog één van de gebiedspartners. Echter bij de dit voorjaar gepubliceerde concept-afsprakenkaart ( over de inpassing wordt de provincie niet meer als partner genoemd. 1. Onderschrijft u dat de de eventuele aanleg van de A13/A16 provinciale belangen en kerntaken raken? Zo nee, waarom niet? De bevoegdheid aangaande de A13/A16 ligt bij het Rijk. De aanleg van de A13/A16 raakt ook provinciale belangen en kerntaken. Verkeer en vervoer en stedelijke en landschappelijke inpassing zijn belangrijke onderwerpen voor de provincie. Het college van Gedeputeerde Staten vindt de A13/A16 van belang voor een betere doorstroming op onder andere de ruit van Rotterdam ten behoeve van het economische belangrijke kerngebied Rotterdam. Verder zorgt de weg voor vermindering van de verkeersdruk in Overschie en rondom de Molenlaan en daarmee voor een verbetering van de leefbaarheid. FZ/GS/Alg

2 Pagina 2/7 2. Bent u het ermee eens dat mocht de A13/A16 er komen een goede inpassing essentieel is? Zo nee, waarom niet? Het College van Gedeputeerde Staten vinden een goede inpassing essentieel omdat de A13/A16 in dichtbevolkt gebied komt te liggen. In het project is veel aandacht voor de inpassing. Naast de wettelijke inpassingsmaatregelen, die door het Rijk worden uitgevoerd, zijn gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag voornemens een pakket aan bovenwettelijke inpassingsmaatregelen te financieren. 3. Wat is de reden dat Zuid-Holland nu niet meer als gebiedspartner wordt genoemd? Provincie Zuid-Holland is betrokken bij het project A13/A16 en maakt deel uit van het kernteam, het directeurenoverleg en de bestuurlijke afstemgroep (BAG). De provincie ondertekent tevens het Regionaal Uitvoeringsprogramma waarin afspraken tussen de regionale partijen op hoofdlijnen staan opgenomen. De afspraken voor de provincie beperken zich tot onze rol als wegbeheerder, zijnde aanleg en beheer en onderhoud van stil asfalt en geluidsschermen op provinciale wegen. Vanuit deze rol is de provincie partner in het gebied. Op dit moment worden nog nadere financiële afspraken gemaakt over deze maatregelen, onder andere over beheer en onderhoud. Adviezen kwaliteitsteam In het startdocument Inpassing in samenhang (mei 2013) was onder andere het volgende afgesproken: De Rijksadviseur vormt samen met regionale vertegenwoordigers het kwaliteitsteam (Q-team) dat de ruimtelijke kwaliteit in het samenhangend beeld van weg en omgeving moet borgen. Hij brengt daartoe (tussentijds) advies uit over de (steden)bouwkundige inpassing, de ruimtelijke kwaliteit en de architectonische kwaliteit (als verlengde van de rol van de Rijksbouwmeester). Voor zover wij na konden gaan is dit advies nooit gepubliceerd noch met volkvertegenwoordigers, omwonenden of andere belangengroeperingen besproken. 4. Wat is de samenstelling van het Q-team en wat is de rol van de provincie hierin? De samenstelling van het Q team: Rijksadviseur Infrastructuur en Stad; Stedenbouwkundige ontwerper Gemeente Rotterdam; Stedenbouwkundige Provincie Zuid-Holland; Stedenbouwkundige Gemeente Lansingerland. De Provincie Zuid-Holland participeert binnen het team. Doel van het Q-team is het inhoudelijk en procesmatig adviseren van de projectdirecteur van Rijkswaterstaat bij de totstandkoming van de integrale producten ten behoeve van het Tracébesluit en voorbereiding realisatie. De adviezen betreffen de vormgeving van de weg en de inpassing in het bestaande landschap.

3 Pagina 3/7 5. Is het College bekend met de adviezen die het Q-team heeft uitgebracht over de A13/A16 en welke ze nog uit gaan brengen? o Zo nee, hoe verhoudt zich dit tot de provinciale kerntaken? o Zo ja, welke zijn dit? De vertegenwoordigers van de gemeenten Rotterdam en Lansingerland rapporteren over de adviezen bij de respectievelijke Welstandcommissies. Binnen de Provincie Zuid-Holland wordt de provinciale adviseur Ruimtelijke kwaliteit geïnformeerd. Het college van Gedeputeerde Staten is geïnformeerd over het voorgenomen pakket aan inpassingsmaatregelen. 6. Zijn de adviezen van het Q-team openbaar? o Zo ja, waar kunnen belangstellenden deze vinden? o Zo nee, waarom niet en is het College bereid ze alsnog te openbaren? Het betreft een advies aan de projectdirecteur A13/A16. De projectdirecteur neemt dit advies mee in de bredere afwegingen in het project. De voorzitter van het Q-team heeft voorafgaand aan de bestuurlijke afstemgroep A13/A16 van 28 april 2015 het advies kunnen toelichten aan de aanwezige bestuurders. De verslaglegging hierover is openbaar. 7. Hoe worden de adviezen van het Q-team gewogen in de besluitvorming over de (inpassing van) de A13/A16? De adviezen van het Q-team worden meegewogen in de bredere afwegingen binnen het project en kunnen de te nemen inpassingsmaatregelen beïnvloeden. De adviezen zijn in relatie tot de besluitvorming niet bindend. Concept-afspraken kaart 8. Wordt de (concept) afsprakenkaart ter besluitvorming aan de provincie Zuid-Holland voorgelegd? o Zo ja, wanneer? o Zo nee, waarom niet? De (concept)afsprakenkaart wordt vertaald in een Inpassingsovereenkomst tussen het Rijk, de gemeenten Rotterdam en Lansingerland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Tevens worden de afspraken in een Regionaal Uitvoeringsprogramma vastgelegd tussen alle regiopartijen. Beiden worden aan Provinciale Staten gezonden zodra ze zijn vastgesteld.

4 Pagina 4/7 9. Wat is de rol van de provincie in het verdere besluitvormingsproces over de A13/A16? Op 25 september 2015 legt het Rijk het Ontwerptracébesluit ter inzage. Hierop kunnen zienswijzen worden ingediend. Het is vervolgens aan het Rijk in hoeverre de zienswijzen meegenomen worden in het Tracébesluit. Verder worden detailafspraken tussen Rijk en regionale partijen vastgelegd in uitvoeringsovereenkomsten. Daarin komen zaken aan de orde als overdracht wegbeheer en grondverkopen. Deze overeenkomsten worden naar verwachting in de loop van 2016 gesloten. 10. Welke besluiten van de provincie zijn vereist voordat een rijksbesluit kan worden genomen over de eventuele aanleg van deze rijksweg? Het project A13/A16 valt onder de Tracéwet. Hiermee kan het Rijk zelfstandig een Tracébesluit nemen. In de praktijk wordt echter samengewerkt met de regionale partners gemeente Rotterdam, gemeente Lansingerland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Recreatieschap Rottemeren, Provincie Zuid-Holland en omwonenden en andere belanghebbenden. 11. Hoe gaat u zorgdragen voor het behoud van de ruimtelijke kwaliteit en landschappelijke waarden wanneer de minister van I&M besluit tot de aanleg van de A13/A16? De ruimtelijke kwaliteit en de landschappelijke waarden zijn de afgelopen periode binnen de projectorganisatie en met alle partijen uitvoerig besproken. De conclusies hieruit zijn verwerkt in het eerdergenoemde Ontwerptracébesluit, de Inpassingsovereenkomst en het Regionaal Uitvoeringsprogramma. Provinciale wegen Eerder was er sprake van dat de A13/A16 gedeeltelijk over het traject van de N209 zou lopen en effect zou hebben op andere provinciale wegen in de regio. In het Programma Mobiliteit van Provincie Zuid-Holland is aangegeven dat de effecten op de N209, N470, N471 onderzocht zouden worden. 12. Zijn de verwachte effecten van de eventuele aanleg van de A13/A16 op de provinciale wegen al bekend? o Zo ja, wat zijn die dan? o Zo nee, wanneer wordt dat dan verwacht? Op aandringen van de provincie is het verkeersonderzoek A13/A16 uitgebreid met een analyse voor het onderliggend wegennet, waaronder de provinciale wegen. Het verkeersonderzoek A13/A16 geeft aanleiding voor partijen om afspraken te maken over de monitoring van de effecten van de A13/A16 op delen van het onderliggend wegennet en hoe met deze effecten zal worden omgegaan.

5 Pagina 5/7 13. Hoe worden deze effecten meegewogen in de besluitvorming over de A13/A16? In de besluitvorming van de A13/A16 zelf worden effecten op het onderliggend wegennet meegewogen. Zoals vermeld in het antwoord op vraag 12 worden momenteel afspraken gemaakt over deze mogelijke effecten. 14. Hoe beïnvloeden deze effecten de provinciale inzet bij de besluitvorming van de A13/A16? Het college van Gedeputeerde Staten is voornemens zich positief in te zetten bij de besluitvorming en het Regionaal Uitvoeringsprogramma te ondertekenen. Dat neemt niet weg dat er op bestuurlijk niveau afspraken gemaakt zullen moeten worden over de effecten in de toekomst op de provinciale wegen, zoals ook vermeld in het antwoord op vraag 12 en 13. Financiele aspecten Bij de afsprakenkaart zit ook een overzicht van inpassingsmaatregelen. Echter niet alle maatregelen zijn voorzien van een budget. Op de informatiebijeenkomst van 11 februari 2015 gaf Rijkswaterstaat al aan dat zij onvoldoende budget heeft gereserveerd voor een inpassing die voldoet aan de vooraf gedefinieerde criteria. 15. Als alle maatregelen wel uitgevoerd worden, zijn dan ook alle knelpunten voor de leefomgeving opgelost? o Zo nee, hoe borgt de provincie dat deze alsnog worden opgelost? Rijkswaterstaat zal alle wettelijk vereiste inpassingsmaatregelen toepassen. Daarnaast is met de regionale partijen gewerkt aan een pakket van bovenwettelijke maatregelen. Daarbij is getrechterd vanuit alle mogelijke maatregelen die door allerlei partijen zijn aangedragen tot een pakket van maatregelen die een goede balans vormen tussen het oplossen van leefbaarheidsknelpunten en de kosten. 16. Kan het College, als toezichthouder op gemeentelijke financiën, per gemeente de geplande gemeentelijk bijdrage aan de weg aangeven? Zo nee, waarom niet? Financieel Toezicht toetst niet inhoudelijk waar geld aan wordt uitgegeven. Met andere woorden, de toezichthouder doet geen uitspraken en geeft geen oordeel over beleidsonderwerpen. Gemeenten hebben hierin een zelfstandige financiële beleidsvrijheid.

6 Pagina 6/7 17. Vindt het College als financieel toezichthouder het verantwoord dat gemeenten die financieel onder druk staan miljoenen uitgeven aan iets dat niet hun verantwoordelijkheid is en dat niet voldoet aan hun eisen? Graag toelichting. Het financiële toezicht beoordeelt of er sprake is van structureel en reëel evenwicht in de begroting en jaarrekening. Het is er op gericht te voorkomen dat gemeenten een structureel tekort op de begroting hebben wat zij zelf niet kunnen oplossen en om die reden een beroep moet doen op de middelen van de collectiviteit van gemeenten (via artikel 12 Financiële-verhoudingswet). Zoals vermeld in het antwoord op vraag 16 toetst Financieel Toezicht niet inhoudelijk waar geld aan wordt uitgegeven. 18. Wat is de voorgenomen financiele bijdrage van de provincie aan de weg en de inpassing? De weg en de wettelijke inpassingsmaatregelen zijn de verantwoordelijkheid van het Rijk en het bovenwettelijke pakket van inpassingsmaatregelen wordt gefinancierd door gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Op dit moment worden nog nadere financiële afspraken gemaakt tussen alle partijen over dit pakket. 19. Hoe kan worden voorkomen dat de weg wel wordt aangelegd, maar uit financiele overwegingen niet goed wordt ingepast? Zoals reeds vermeld in het antwoord op vraag 15 zijn voldoende inpassingsmaatregelen voorzien. 20. Worden de PM posten nog nader ingevuld en hoe worden deze gefinancierd? Alle voorgenomen bovenwettelijke inpassingsmaatregelen, inclusief de kosten en de dekking staan opgenomen in de concept Afsprakenkaart (zie website Over het Lage Bergse Bos worden nog nadere afspraken gemaakt tussen Rijk en Recreatieschap Rottemeren. Deze afspraken worden vastgelegd in diverse bilaterale Uitvoerings- en Vastgoedovereenkomsten, die naar verwachting in de loop van 2016 gereed zijn voor bestuurlijke besluitvorming door het Recreatieschap Rottemeren.

7 Pagina 7/7 21. Wat zijn de financiele risico s voor de provincie? In het Regionaal Uitvoeringsprogramma zijn stil asfalt en geluidsschermen voorzien op het onderliggend wegennet. Voor de aanleg en beheer en onderhoud vraagt de provincie subsidie aan de gemeente Rotterdam. Door de komst van de A13/A16 kunnen er in de toekomst mogelijk effecten op provinciale wegen ontstaan. Zoals vermeld in de antwoorden op vragen 12, 13 en 14 is de inzet om hier nadere afspraken over te maken. Den Haag, 15 september 2015 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, secretaris a.i., voorzitter, drs. J.H. de Baas drs. J. Smit

Behandelend ambtenaar: G. Massom Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: K.J.A. Oome - van de Wetering digitaal

Behandelend ambtenaar: G. Massom Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: K.J.A. Oome - van de Wetering digitaal GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-580411413 (DOS-2016-0002231) Contact Gohdar Massom 070-441 8531 g.massom@pzh.nl Behandelend ambtenaar: G. Massom Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: K.J.A.

Nadere informatie

Zie voor uitgebreide beschrijvingen de reeks van elf informatiebladen op www.a13a16rotterdam.nl

Zie voor uitgebreide beschrijvingen de reeks van elf informatiebladen op www.a13a16rotterdam.nl Mei 2015 Toelichting bij de (concept-)afsprakenkaart van het project A13/A16. Zie voor uitgebreide beschrijvingen de reeks van elf informatiebladen op www.a13a16rotterdam.nl De vermelde bedragen en het

Nadere informatie

Lage Bergse Bos. Inpassing A13 A16. Lansingerland raadsleden 6 januari 2015

Lage Bergse Bos. Inpassing A13 A16. Lansingerland raadsleden 6 januari 2015 Lage Bergse Bos Inpassing A13 A16 Lansingerland raadsleden 6 januari 2015 Roel Trijbels Lage Bergse Bos in omgeving Context Lage Bergse Bos Onderdeel samenhangende groenstructuur Noordas Onderdeel regiopark

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Statenvoorstel. Concept advies Bestuurlijke Regiegroep RTHA over regionaal draagvlak ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport aan Staatssecretaris

Statenvoorstel. Concept advies Bestuurlijke Regiegroep RTHA over regionaal draagvlak ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport aan Staatssecretaris Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 18 april 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: 28 juni 2017 Behandeld ambtenaar : K. de Jong E-mailadres: k.de.jong@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Bergweg-Zuid. Lage Bergse Bos. Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15

Bergweg-Zuid. Lage Bergse Bos. Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15 Bergweg-Zuid Lage Bergse Bos Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15 Inpassingsmogelijkheden Door de bouw van de tunnel op maaiveld ontstaat er in het Lage Bergse Bos een verhoging van ongeveer zeven

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.B. Blokhuizen (GroenLinks) (d.d. 30 januari 2015 ) Nummer 3001

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.B. Blokhuizen (GroenLinks) (d.d. 30 januari 2015 ) Nummer 3001 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.B. Blokhuizen (GroenLinks) (d.d. 30 januari 2015 ) Nummer 3001 Onderwerp Belevingsonderzoek en economisch belang Rotterdam The Hague Airport Aan de leden van Provinciale

Nadere informatie

Project A4 Delft- Schiedam

Project A4 Delft- Schiedam Project A4 Delft- Schiedam Plannen voor verbeteren bereikbaarheid Den Haag Rotterdam Handout 16 februari 2009 Vanavond Informeren over de onderzoekstrajecten van RWS Presenteren van de voorlopige uitkomsten

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Potjer (GROENLINKS) (d.d. 22 april 2015) Nummer 3034

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Potjer (GROENLINKS) (d.d. 22 april 2015) Nummer 3034 van Gedeputeerde Staten op vragen van B. Potjer (GROENLINKS) (d.d. 22 april 2015) Nummer 3034 Onderwerp Bomenkap Groene Kruisweg en andere provinciale wegen Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

CRO Luchthaven Rotterdam

CRO Luchthaven Rotterdam CRO Luchthaven Rotterdam voorstel d.d. 16 april 2019 (CYCLISCHE) PROCEDURES VOOR DE BEOORDELING EN MONITORING VAN VOORSTELLEN VOOR HINDERBEPERKING ACTOREN: CRO: Dit is de plenaire vergadering van de Commissie

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

A13/A16 Rotterdam Mei Informatieblad over beperken van geluidbelasting

A13/A16 Rotterdam Mei Informatieblad over beperken van geluidbelasting A13/A16 Rotterdam Mei 2015 Informatieblad over beperken van geluidbelasting Samenvatting De nieuwe rijksweg tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16 bij het Terbregseplein wordt zo aangelegd

Nadere informatie

^'vrr^t^ HOLLAND ZUID

^'vrr^t^ HOLLAND ZUID 5 -minuten versie voor Provinciale Staten ^'vrr^t^ HOLLAND ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit &Milieu Registratienummer PZH-2013-389866115 (DOS-2012-0000867) Datum vergadering Gedeputeerde Staten 14

Nadere informatie

Voorstel aanleg nieuwe rijksweg A13/A16. bouwen aan samenhang

Voorstel aanleg nieuwe rijksweg A13/A16. bouwen aan samenhang Voorstel aanleg nieuwe rijksweg A13/A16 bouwen aan samenhang Voorwoord Het nieuwe inpassingsvoorstel Betere bereikbaarheid en minder belasting van de leefomgeving in het noorden van Rotterdam en in delen

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Uitgangspunten en elementen voor Inpassingovereenkomst en Uitvoeringsprogramma A13/A16 Rotterdam

Uitgangspunten en elementen voor Inpassingovereenkomst en Uitvoeringsprogramma A13/A16 Rotterdam Uitgangspunten en elementen voor Inpassingovereenkomst en Uitvoeringsprogramma A13/A16 Rotterdam (versie BAG d.d. 25 juni 2015) Introductie Nu de concept-afsprakenkaart is vastgesteld door de BAG A13/A16,

Nadere informatie

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer 2595 Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller In het Haarlems Dagblad d.d. 20 december 2011 uitten

Nadere informatie

Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum

Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum Plusstrook A12 Zoetermeer Zoetermeer centrum Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 16-12-2010 / rapportnummer 2302-55 1. Oordeel over het MER Rijkswaterstaat Zuid-Holland heeft het voornemen om

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 561 Tracé A4 Delft Schiedam Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 23 februari 2016) Nummer 3144

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 23 februari 2016) Nummer 3144 van Gedeputeerde Staten op vragen van B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 23 februari 2016) Nummer 3144 Onderwerp Vragen zware staalindustrie bij de Biesbosch Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld. 1 A1 Vermeulen PZH-2017-580411413 Overeenkomsten A16 Rotterdam 1. Aan te gaan de overeenkomsten inzake de A16 Rotterdam tussen de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat: - Bijlage 9 deel 5 Uitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Verslag van het overleg van 11 mei Opening

Verslag van het overleg van 11 mei Opening Verslag van het overleg van 11 mei 2015 Aanwezigen: Dhr. B.J. van Bochove (voorzitter), Dhr. J. Lodders, vergezeld door Dhr. P. Spapens (Provincie Flevoland), Dhr. J. Fackeldey (Gemeente Lelystad), Dhr.

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) d.d. 19 oktober Nummer 2730

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) d.d. 19 oktober Nummer 2730 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) d.d. 19 oktober 2012 Nummer 2730 Onderwerp Grotere bouwvlakken dan 2 ha veehouderij. Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting In een

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 13 februari 2017) Nummer 3271

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 13 februari 2017) Nummer 3271 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 13 februari 2017) Nummer 3271 Onderwerp Vervolgvragen massale bomenkap natuur- en recreatiegebied Vlietland Aan de leden van Provinciale

Nadere informatie

Nummer 3, juni 2011 Conclusies geluidsonderzoek: meer geluidsschermen langs Extra Gouwekruising

Nummer 3, juni 2011 Conclusies geluidsonderzoek: meer geluidsschermen langs Extra Gouwekruising Conclusies geluidonderzoek: meer geluidschermen langs Extra Gouwekruising Zienswijzen op inpassingsplan Extra Gouwekruising Op zoek naar beschermde diersoorten Aannemer selecteren Nummer 3, juni 2011 Conclusies

Nadere informatie

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding 1 Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding Werkversie 0.7 10 augustus 2015 2 Ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement van bestuur Hoogheemraadschap van Delfland. Bestuurlijke samenvatting van het voorstel

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement van bestuur Hoogheemraadschap van Delfland. Bestuurlijke samenvatting van het voorstel Statenvoorstel Vergadering Oktober 2018 Nummer 7124 Vergaderdatum GS: 11 september 2018 Portefeuillehouder: Janssen, RA Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Onderwerp Vaststellen wijziging reglement van bestuur

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009 1. A4 Delft-Schiedam doel Doel van het project A4 Delft-Schiedam is de problemen rond bereikbaarheid, leefbaarheid (inclusief externe veiligheid) en verkeersveiligheid tussen Rotterdam en Den Haag zo veel

Nadere informatie

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 13 juni 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Behandeld ambtenaar : mw L.G.J van Westbroek E-mailadres: lgj.van.westbroek@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Informatieavond A13/A16 11 februari 2015

Informatieavond A13/A16 11 februari 2015 Jan Slager projectdirecteur Informatieavond A13/A16 11 februari 2015 Jan Willem Immerzeel directeur Verkeer Metropoolregio Rotterdam Den Haag Gespreksleider Pieter van Dijk 1 Inhoud Bestuurlijke besluitvorming

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A. van Hunnik (GroenLinks) (d.d. 15 maart 2016) Nummer 3156

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A. van Hunnik (GroenLinks) (d.d. 15 maart 2016) Nummer 3156 van Gedeputeerde Staten op vragen van A. van Hunnik (GroenLinks) (d.d. 15 maart 2016) Nummer 3156 Onderwerp Sloop sociale huurwoningen Rotterdam Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

Inpassing in samenhang. Inpassings- & leefbaarheidsopgaven voor Rijksweg A13/16 Rotterdam. juni 2013

Inpassing in samenhang. Inpassings- & leefbaarheidsopgaven voor Rijksweg A13/16 Rotterdam. juni 2013 Inpassing in samenhang Inpassings- & leefbaarheidsopgaven voor Rijksweg A13/16 Rotterdam juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Ambitie, doel en uitgangspunten blz. 8 3. Tracébesluit, inpassing

Nadere informatie

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer;

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer; GEWIJZIGD Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Juli 2014 Nummer 6721 Onderwerp Visie ruimte en mobiliteit 2014 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Planning Luchtvaart. Christianne van der Wal

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Planning Luchtvaart. Christianne van der Wal Statenbrief Onderwerp Planning Luchtvaart Inlichtingen S. Balhuizen 8496 post@gelderland.nl 1 van 5 Portefeuillehouder Christianne van der Wal Kerntaak en plandoel - Duurzame ruimtelijke ontwikkeling en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 RAADSVOORSTEL 10.0116 Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 Naam programma +onderdeel: Bereikbaarheid Onderwerp: Besluitvorming ten aanzien van het advies Sleutel tot een

Nadere informatie

Verslag. Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april Aanwezig

Verslag. Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april Aanwezig ons kenmerk team Meer Maas Meer Venlo steller WHJ Aerts doorkiesnummer +31 77 3596574 e-mail w.aerts@venlo.nl datum 4 april 2018 Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april

Nadere informatie

Presentatie Rijksvastgoedbedrijf

Presentatie Rijksvastgoedbedrijf Presentatie Rijksvastgoedbedrijf 13-10-2016 Projectorganisatie Zuidasdok 1 Inhoud Wat is Zuidasdok? Feiten Samenwerken! 2 Historie Lange tijd groots plan met privaat geld Crisis 2008 betekende einde plan

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 6 december 2015 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de verdere uitwerking

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 10 augustus 2015) Nummer 3067

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 10 augustus 2015) Nummer 3067 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 10 augustus 2015) Nummer 3067 Onderwerp Bestemmingsplan Torensteepolder 2015 Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Saldo Nul, Geluid. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Saldo Nul, Geluid. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Saldo Nul, Geluid Februari 2015 TOELICHTING SALDO NUL, GELUID Ambitie Saldo Nul Omwonenden van het beoogde tracé A13/A16 hebben destijds aangegeven dat ze de nieuwe weg niet

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

Statenvoorstel. Startnotitie Partiële wijziging 2018 Visie ruimte en mobiliteit, Programma ruimte en Verordening ruimte

Statenvoorstel. Startnotitie Partiële wijziging 2018 Visie ruimte en mobiliteit, Programma ruimte en Verordening ruimte Statenvoorstel vergadering september 2017 nummer 7029 Onderwerp Startnotitie Partiële wijziging 2018 Visie ruimte en mobiliteit, Programma ruimte en Verordening ruimte Vergaderdatum GS: 4 juli 2017 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2.

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Oplegvel 1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik de schriftelijke vragen van het lid Kröger (GroenLinks) over het inspraakproces luchthaven Lelystad (ingezonden 16 oktober 2017)

Hierbij beantwoord ik de schriftelijke vragen van het lid Kröger (GroenLinks) over het inspraakproces luchthaven Lelystad (ingezonden 16 oktober 2017) > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Statenvoorstel. Beleidskader Openbaar Vervoer Drechtsteden / Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Statenvoorstel. Beleidskader Openbaar Vervoer Drechtsteden / Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 27 september 2016 Geheim: nee Portefuillehouder: F. Vermeulen Uiterlijke beslistermijn: 9 november 2016 Behandeld ambtenaar : J.C. Wassens E-mailadres: jc.wassens@pzh.nl

Nadere informatie

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet don0214hd070b A15-: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet De A15 wordt doorgetrokken. Er komt een nieuw stuk snelweg tussen Ressen en de (tussen Duiven en Zevenaar). Verder worden delen van de bestaande

Nadere informatie

Vragen van mevrouw R. Alberts en de heer J.M. Bruggeman (SP) over de Aansluiting A9 Heiloo

Vragen van mevrouw R. Alberts en de heer J.M. Bruggeman (SP) over de Aansluiting A9 Heiloo Vragen nr. 94 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 22 september 2014 Vragen van mevrouw R. Alberts en de heer J.M. Bruggeman (SP) over de Aansluiting A9 Heiloo De voorzitter van

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE REGIORAAD. Van de Regioraad wordt gevraagd: Samenvatting CONCEPT. Dhr. Reneman

VERGADERING VAN DE REGIORAAD. Van de Regioraad wordt gevraagd: Samenvatting CONCEPT. Dhr. Reneman Vergaderdatum Regioraad (16-10-2018) Agendapunt CONCEPT Onderwerp Programmabegroting 2019-2022 Portefeuillehouder Dhr. Reneman Van de Regioraad wordt gevraagd: 1 Kennis te nemen van de ontvangen zienswijzen

Nadere informatie

Inpassingsovereenkomst A13/16 Rotterdam

Inpassingsovereenkomst A13/16 Rotterdam Rijkswaterstaat Mfnisterievart lnfrastniausren Mines METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG Gemeente Rotterdam Lansingerland Inpassingsovereenkomst A13/16 Rotterdam Rotterdam 30 oktober 2015 1 mede de Ondergetekende

Nadere informatie

Datum: Adviserend. 24 januari Feb/mrt 30 januari

Datum: Adviserend. 24 januari Feb/mrt 30 januari Oplegvel 1. Onderwerp Brief aan provincie over opwekking duurzame energie 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In het Energieakkoord Holland

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 18 december 2018 Portefeuillehouder: Janssen, RA Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-672304826 Onderwerp Vaststellen wijziging reglement Waterschap

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Directoraat-generaal Natuur Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 27 november 2018 Zaaknummer: 498212 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Gemeentewerken

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding

Raadsvoorstel Besluit om: Inleiding Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 19 juni 2019 Portefeuillehouder C. Kreuk - Wildeman Begrotingsprogramma 2 Sociaal Domein Verbonden partijen Onderwerp Zienswijze op concept-begroting 2020 GGD

Nadere informatie

Flessenhalzen A4 en A12

Flessenhalzen A4 en A12 Flessenhalzen A4 en A12 Doel De regio s Amsterdam-Den Haag/Rotterdam-Utrecht beter met elkaar te verbinden en de doorstroming op de A4 en de A12 te verhogen via de aanleg van extra rijstroken op die delen

Nadere informatie

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 22 september 2015 Vragen nr. 87 Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2011-10566 Uitvoering snelfietsroute 13 december 2011 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders stelt u voor op grond van artikel 192 van de gemeentewet

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 2018MME22 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19 december 2017 NUMMER PS AFDELING Domein Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER Pauline Bredt DOORKIESNUMMER 06-22161118 DOCUMENTUMNUMMER 81C592AA

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Aanleiding De gemeenteraad besloot op 3 maart 2015 mee te willen werken aan de komst van een crematorium op de plek waar tot dat moment nog de Bungalowbuurt

Nadere informatie

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam voorgenomen voorkeursalternatief N33 Midden. Meer weg, meer waarde Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam Het Rijk en de provincie Groningen willen de N33 tussen Zuidbroek

Nadere informatie

Themabijeenkomsten A16 Rotterdam, mei 2016

Themabijeenkomsten A16 Rotterdam, mei 2016 Boompjes 200 3011 XD Rotterdam Postbus 556 3000 AN Rotterdam a16rotterdam@rws.nl www.rijkswaterstaat.nl Contactpersoon Ronald Driessen TERUGKOPPELING BEWONERSVRAGEN Themabijeenkomsten A16 Rotterdam, mei

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-531054374 Beschikking op bezwaar van de heer Van der Geest inzake het niet langer meer doden van verwilderde katten met het geweer A2 Weber PZH-2015-531024540 Beschikking op bezwaar van

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022 van Gedeputeerde Staten op vragen van J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022 Onderwerp Ontwikkelplan Oranjebonnen Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. S.A. Kurvers (VVD) (d.d. 9 november 2016) Nummer Onderwerp Koop- en huurwoningen Zuid-Holland

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. S.A. Kurvers (VVD) (d.d. 9 november 2016) Nummer Onderwerp Koop- en huurwoningen Zuid-Holland van Gedeputeerde Staten op vragen van S.A. Kurvers (VVD) (d.d. 9 november 2016) Nummer 3238 Onderwerp Koop- en huurwoningen Zuid-Holland Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting De VVD staat voor

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Informatiebijeenkomst Inhoud De MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda Drie alternatieven Voorlopig voorkeursalternatief Resultaten onderzoek

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend 01/11/ /09/ /1/2019

Datum: Informerend. Datum: Adviserend 01/11/ /09/ /1/2019 Oplegvel 1. Onderwerp Actualisatie kantorenstrategie Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens

Nadere informatie

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad *P DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum 4 december 2012 Begrotingsprogramma

Nadere informatie

prov.nc,eholland 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Deo,/bijlage Afd. Geme Provincie Zuid-Holland Productnr. Geachte ontvanger,

prov.nc,eholland 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Deo,/bijlage Afd. Geme Provincie Zuid-Holland Productnr. Geachte ontvanger, prov.nc,eholland Afd. Geme Deo,/bijlage Productnr. 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Provincie Zuid-Holland Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Gemeenteraad

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Ministerie van Infrastructuur en Milieu Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. Nummer Onderwerp Gebrek netcapaciteit bedreigt energietransitie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. Nummer Onderwerp Gebrek netcapaciteit bedreigt energietransitie van Gedeputeerde Staten op vragen van R. Klumpes (GroenLinks) en A. van Hunnik (GroenLinks) (d.d. 7 november 2018) Nummer 3455 Onderwerp Gebrek netcapaciteit bedreigt energietransitie Aan de leden van

Nadere informatie

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS)

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) m ie van Infrastniauur en Milieu Holland Datum: Kenmerk: IENM/BSK-2017/11963 ----- Drechteteden 4 Pagina 1 van 5 Ondergetekenden, 1. De van

Nadere informatie

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord:

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord: Utrecht, 4 november 2008 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling nummer : MOB : 2008INT231003 Onderwerp: Schriftelijke beantwoording ex art. 47 van het Reglement van Orde aan het College van Gedeputeerde

Nadere informatie

Revisie Omgevingsvisie Drenthe

Revisie Omgevingsvisie Drenthe Revisie Omgevingsvisie Drenthe Tussentijds toetsingsadvies over het op te stellen milieueffectrapport 5 december 2017 / projectnummer: 3212 Tussentijds advies over het plan-mer voor de revisie van de

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 18 april 2017) Nummer Onderwerp Gifvrij drinkwater

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 18 april 2017) Nummer Onderwerp Gifvrij drinkwater van Gedeputeerde Staten op vragen van B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 18 april 2017) Nummer 3289 Onderwerp Gifvrij drinkwater Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller De afgelopen periode

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar: W. Ubachs Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: Murk, PJCM digitaal

Behandelend ambtenaar: W. Ubachs Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: Murk, PJCM digitaal GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2016-572054872 (DOS-2012-0006876) Contact M.F. van de Graaf 070-441 61 81 mf.vande.graaf@pzh.nl Behandelend ambtenaar: W. Ubachs Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende:

Nadere informatie

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Vervroegd betrekken van de markt December 2011 Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Aanleiding Knooppunt Hoevelaken heeft een vaste plaats in de file top-25.

Nadere informatie

Onderwerp Beroep Tegen het Tracébesluit A16 Rotterdam van de Minister van Infrastructuur en Milieu d.d. 29 juni 2016 ( Bijlage 1).

Onderwerp Beroep Tegen het Tracébesluit A16 Rotterdam van de Minister van Infrastructuur en Milieu d.d. 29 juni 2016 ( Bijlage 1). Aangetekend Raad van State -Afdeling Bestuursrechtspraak- Postbus 20019 2500 EA Den Haag Gemachtigde Ons kenmerk Bijlagen Datum J.H. Ochtman U/16008 9 3 oktober 2016 Onderwerp Beroep Tegen het Tracébesluit

Nadere informatie

Plan van aanpak Monitoring OV-visie Holland Rijnland

Plan van aanpak Monitoring OV-visie Holland Rijnland Plan van aanpak Projectnaam/ onderwerp: Status: vastgesteld, DB 12 december 2013 Naam auteur(s): Claudia de Kort en Iris de Bruyne 1. Inleiding/ aanleiding Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden Stand

Nadere informatie

Verzenddatum >1 2 SEP 2013. iesecretans. Onderwerp Bestuurlijke overeenkomst RijnlandRoute tussen Ministerie van l&m en Provincie Zuid-Holland

Verzenddatum >1 2 SEP 2013. iesecretans. Onderwerp Bestuurlijke overeenkomst RijnlandRoute tussen Ministerie van l&m en Provincie Zuid-Holland 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p'^^^^^j'^j^ HOLLAND Directie DRM Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer PZH-2013-429268165 (DOS-2007-0001083) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

19 mei 2015 Corr.nr , FC Nummer 36/2015 Zaaknr

19 mei 2015 Corr.nr , FC Nummer 36/2015 Zaaknr 19 mei 2015 Corr.nr. 2015-20.867, FC Nummer 36/2015 Zaaknr. 574002 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van de Voorjaarsnota 2015 en de daarin opgenomen

Nadere informatie

5 -minuten versie voor Provinciale Staten

5 -minuten versie voor Provinciale Staten 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DRM Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Registratienummer PZH-2016-550412223 () Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 10 mei 2016 Nee

Nadere informatie

Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland

Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland Intentieverklaring Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland Beleidsplan Verkeersveiligheid Zeeland 2010-2020... 1 4039641_ROVZ intentieverklaring_u.indd 1 22-11-2011 17:16:10 4039641_ROVZ intentieverklaring_u.indd

Nadere informatie

Waarom windenergie? Wind is (relatief) goedkope techniek

Waarom windenergie? Wind is (relatief) goedkope techniek Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Er wordt aangesloten bij de Europese doelstelling van 14% duurzame

Nadere informatie

Geachte mevrouw Dekker,

Geachte mevrouw Dekker, Datum 16 mei 2006 Ons kenmerk PNH: 2006 7382 PZH: DRM/ARW/06/4369 Onderwerp Eindrapportage Gebiedsuitwerking Haarlemmermeer Bollenstreek Bezoekadres Houtplein 33 Haarlem Aan: de minister van VROM, mevrouw

Nadere informatie

N11 Zoeterwoude-Alphen aan den Rijn

N11 Zoeterwoude-Alphen aan den Rijn N11 Zoeterwoude-Alphen aan den Rijn Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 15 maart 2011 / rapportnummer 1311 79 1. Oordeel over het MER De N11 tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn is in 1999

Nadere informatie

2 O MAART Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Beste leden en burgerleden van de gemeenteraad,

2 O MAART Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Beste leden en burgerleden van de gemeenteraad, Geme ~ I ~ ~ Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Uw kenmerk U19-004407 Uw brief Beh. door R. Bogers

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet geluidhinder Aanleg weg en reconstructie van de kruisende wegen 1 INLEIDING De provincie Gelderland is

Nadere informatie