Boekenzoeker.org: 8-12

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekenzoeker.org: 8-12"

Transcriptie

1 Boekenzoeker.org: 8-12 Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. is een project van Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland en de Nederlandse Taalunie. Er is een Boekenzoeker 0-8, een Boekenzoeker 8-12, een Boekenzoeker en een Boekenzoeker Doelstelling In het enorme aanbod kinder- en jeugdboeken dat jaarlijks verschijnt, vinden jongeren, maar ook leerkrachten en bibliotheekmedewerkers soms moeilijk hun weg. Ervan uitgaan dat er voor iedereen een goed boek bestaat, zolang dat boek op het juiste moment aan bod komt, maakt het leesbevorderaars niet noodzakelijk makkelijker. Want waar begin je om het juiste boek te vinden voor een bepaalde persoon? De Boekenzoeker wil tegemoet komen aan jongeren en leesbevorderaars door wegwijzers in het boekenlandschap te plaatsen. De website geeft je suggesties op maat en verleidt je tot het lezen van nieuwe boeken, minder voor de hand liggende boeken, en genres waarmee de lezer minder vertrouwd is Boekenaanbod Op de Boekenzoeker vind je niet elk boek dat is verschenen, maar een selectie. Die is gemaakt door een Nederlands-Vlaamse redactie, waarin zowel mensen uit het onderwijs, de bibliotheek en boekhandels zetelen, als recensenten en andere boekenliefhebbers/kenners. Deze redactie houdt bij haar keuze in de eerste plaats rekening met de aanbevelingswaarde van een boek en de kwaliteit ervan. Ze letten er verder op dat het aanbod divers en evenwichtig is, en houden rekening met de verkrijgbaarheid in de bib of boekhandel. Fictie en non-fictie, poëzie en proza, verrassende en populaire, moeilijke en makkelijke boeken krijgen op de Boekenzoeker een plek. De Boekenzoeker 8-12 bevat ruim 1500 titels en elke maand komen er bij.

2 2. Korte kennismaking De missie van deze Boekenzoeker luidt als volgt: de bezoekers een doordachte selectie uit de hedendaagse boekenproductie geven, zodat ze makkelijker hun weg vinden in het boekenaanbod. Deze Boekenzoeker is gericht op jongere kinderen (8-12) en er zijn dus ook letterlijk wegwijzers geplaatst, zodat ze zonder problemen hun weg kunnen vinden. Ga naar Klik rechts bovenaan Boekenzoeker 8-12 aan. Je krijgt nu de openingspagina van Boekenzoeker 8-12 jaar te zien. De site kan je op drie manieren gebruiken: Bladeren volgens interesse Registeren (om persoonlijk leesadvies te krijgen) Gericht zoeken

3 2.1. Bladeren volgens interesse Bladeren volgens interesse is de meest laagdrempelige en de meest gebruikte manier om de Boekenzoeker te gebruiken: je zoekt al bladerend en browsend naar een boekentip. Op deze manier zoek en vind je boekentips die aansluiten bij je interesses op het moment dat je de Boekenzoeker bezoekt. Het boekenaanbod op de site is opgesplitst in twee hoofdgebieden: Gevoel Thema In de leeftijdscategorie 8-12 geven we kinderen suggesties naar gelang hoe ze zich voelen of naar gelang het onderwerp dat hen op dat moment interesseert. De eerste categorie, Gevoel, is eerder een categorie voor kinderen zonder specifieke leesvoorkeur, die inspeelt op hun gemoedstoestand voelen ze zich verliefd, boos of anders? Het zijn allemaal herkenbare gevoelens die hen kunnen aanspreken in de zoektocht naar een boek. Kinderen die al een idee hebben waarover ze graag lezen kiezen voor de categorie Thema en selecteren een onderwerp dat hen aanstaat, bv.: avontuur, sport of vriendschap Een voorbeeld Gevoel Stel: je voelt je verdrietig. Hoe vind je een boek dat bij jouw gemoedstoestand past? Je klikt op Zoek in het beginscherm. Je kiest voor Gevoel.

4 Je krijgt nu een overzichtspagina van de verschillende categorieën waaruit je kan kiezen. Je klikt op Verdrietig. Je krijgt nu een lijst met boeken die passen bij hoe je je voelt.

5 Een voorbeeld: Thema Stel: je bent geïnteresseerd in het milieu en wil hier meer over lezen. Klik op Zoek in het beginscherm. Klik nu op Thema aan de rechterkant. Je komt op de overzichtspagina terecht met allerlei verschillende thema s.

6 Je klikt op Dieren en natuur. Je komt op een nieuwe overzichtspagina en kan kiezen uit verschillende onderverdelingen. In dit geval klik je op De natuur en het milieu. Je krijgt nu een lijst met boeken die tegemoet komen aan je smaak en beantwoorden aan het thema dat je opgaf. Wanneer je bent aanbeland aan de uiteindelijke lijst met boeken die aansluiten bij een specifiek genre of identiteitsgevoel, kan je een boek uit de lijst gaan kiezen. De Boekenzoeker toont de uiteindelijke leestips in willekeurige en steeds wisselende volgorde, zodat je niet telkens bij hetzelfde boek aanbelandt als je in een bepaalde (sub)categorie zoekt. Op die manier kan de Boekenzoeker lezers blijven verrassen.

7 Intermezzo: hoe ziet een leestip eruit op de Boekenzoeker? Feiten Boekenzoeker geeft een kort en bondig, maar toch zo volledig mogelijk beeld van de boeken. Zo zie je bij elk boek uiteraard de titel, auteur, illustrator, uitgever, het aantal pagina s en de cover. Daarnaast krijg je een korte inhoudelijke beschrijving, en kan je een citaat openen. Zo leer je meteen de sfeer, stijl en moeilijkheidsgraad van het boek kennen. Nota bene! Soms kan je klikken op de naam van de auteur of illustrator. Op die manier word je naar meer informatie over die auteur geleid. Vaak is dat een auteursportret op of op Ook wordt er een leeftijdsaanduiding aan de beschrijving toegevoegd. De Boekenzoeker geeft enkel een ondergrens mee. Elk kind is anders en de intermediair (leerkracht boekhandelaar bibmedewerker) kan uiteindelijk het beste inschatten of een boek geschikt is voor een specifiek kind. Actie Boekenzoeker biedt bij elk boek een aantal interactiemogelijkeden: Stem (je geeft het boek een aantal sterren vanaf 5 stemmen wordt een gemiddelde score getoond) Reageer (je schrijft een commentaar die goedgekeurd moet worden voor hij online komt) Stuur door (stuur een boekentip door naar iemand) Lijstje (voeg het boek toe aan je afprintbare boekenlijst) De laatste interactiemogelijkheid, Lijstje, werkt enkel als je je registreert op de Boekenzoeker. Hoe dat moet, lees je in het volgende hoofdstuk.

8 2.2. Registeren Om de laagdrempeligheid van de site te bewaken, is registreren niet verplicht. Niet-geregistreerde bezoekers kunnen alle functies van de site gebruiken, met uitzondering van het aanleggen van een afprintbare boekenlijst. Bezoekers van de Boekenzoeker worden via de Login -knop uitgenodigd zich te registeren. Dat kan via de knop rechts bovenaan of via de Login -knop die aan de boom hangt te klikken. Indien je al geregistreerd bent, kan je meteen je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. Anders klik je op Klik hier om te registeren. Behalve je naam en adres, vraagt de Boekenzoeker ook of je een meisje of een jongen bent, Vlaams of Nederlands, hou oud je bent en welke hobby s je hebt. De gegevens kan je bij elk bezoek aanpassen.

9 Wanneer je ingelogd bent, verandert de login -knop in een profiel -knop. Via deze knop kan je je persoonlijke pagina bekijken. Niets dan voordelen Als je ingelogd bent, biedt zelfs gewoon bladeren door de Boekenzoeker al een aantal voordelen. Zo kan je nu een leestip meteen doorsturen naar een vriend. Daarnaast krijg je bij sommige boeken te zien welke boeken mensen die dit boek graag lazen, ook lazen. Je persoonlijke account brengt de andere extra s samen: Op de welkompagina staat de tip van de week. De redactie selecteert die elke week uit het nieuwste aanbod op Boekenzoeker. Bij leestips vind je de boeken die de Boekenzoeker speciaal heeft uitgekozen voor jou, op basis van wat je al eerder las, op basis van de boeken waarvoor je stemde Via favorieten krijg je een overzicht van de boeken waarop je gestemd hebt met de stem - knop bij de leestip. Intermezzo : hoe weet de Boekenzoeker wat ik wil lezen? Door gebruikers te laten registreren, ontstaan gebruikersprofielen, die het leesadvies van de Boekenzoekersite een stap verder brengen dan de simpele blader volgens interesse -methode. Het systeem is namelijk in staat lezerseigenschappen en boekenvoorkeuren van geregistreerde gebruikers bij te houden en correlaties te ontdekken tussen deze twee parameters. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid, nadat voldoende statistisch materiaal verzameld is, om de gebruikers persoonlijke leestips te geven.

10 2.3. Zoeken Zoeken naar een specifieke titel of een bepaalde auteur kan via de zoekknop bovenaan in de navigatiebalk. Je kan ook zoeken op trefwoorden. Dit woord hoeft helemaal geen woord uit de titel te zijn. Het kan een term zijn die je niet meteen terugvindt (bijvoorbeeld makkelijk lezen ). De Boekenzoeker zal je alle boeken tonen waarbij dit woord in de beschrijving staat. De zoekfunctie lijkt voorbij te gaan aan de bedoeling van de Boekenzoeker, met name het suggereren van leestips. Je zoekt namelijk meestal naar boeken die je al kent. Jongeren gebruiken deze strategie echter vaak om de Boekenzoeker te testen ( Staat mijn lievelingsboek er wel in? ). De Boekenzoeker loopt overigens nooit dood op één boekentip. Maar door bij het zoekresultaat te verwijzen naar de categorieën die toegekend werden aan dit specifieke boek, vind je snel de weg naar soortgelijke boeken. Stel bijvoorbeeld: je zoekt op het trefwoord loser. Je krijgt als eerste het boek Het leven van een loser: een hondenleven te zien met daaronder drie categorieën waarop je kan doorklikken. Ook de andere boeken die opduiken na je zoekactie kunnen aansluiten bij je leesstijl.

11 2.3. Extra s Verder biedt de site ook een top 10, toegankelijk via de knop op de UFO. Deze top 10 wordt samengesteld op basis van de uitgebrachte stemmen, die worden getoond vanaf het moment dat er 5 maal punten werden gegeven aan een boek. De knop info + contact vind je op het vogelhuisje en leidt naar een colofon en deze introductie tot de site. Linksboven leidt de start -knop in de vorm van de boom terug naar de startpagina. Promotiematerialen voor de Boekenzoeker kan je via de link onderaan de algemene startpagina ( tegen voordelige prijzen bestellen. (MVD aug. 2015)

Boekenzoeker.org: 15+

Boekenzoeker.org: 15+ Boekenzoeker.org: 15+ Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. www.boekenzoeker.org

Nadere informatie

Boekenzoeker.org: 0-8

Boekenzoeker.org: 0-8 Boekenzoeker.org: 0-8 Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. www.boekenzoeker.org

Nadere informatie

WWW.BOEKENZOEKER.ORG

WWW.BOEKENZOEKER.ORG WWW.BOEKENZOEKER.ORG HANDLEIDING VOOR LEERKRACHTEN EN BIBMEDEWERKERS Iedereen houdt van andere boeken. Voor iedereen is er wel een boek dat past, of je nu van romantiek of spanning, science fiction of

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

Schoolonline: Handleiding voor ouders

Schoolonline: Handleiding voor ouders Schoolonline: Handleiding voor ouders Schoolonline is een online softwarepakket voor scholen. Ouders hebben ook toegang tot deze website zodat zij informatie over hun kind of de school online kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen. Inhoudsopgave Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.... 3 Registreren... 3 Inloggen... 6 Mijn gegevens aanpassen.... 7 Het bestellen van boodschappen.... 8 1. De zoekfunctie.... 9 2. Ons assortiment....

Nadere informatie

Narrata Voorleesapp. Inleiding. Inhoudsopgave

Narrata Voorleesapp. Inleiding. Inhoudsopgave Narrata Voorleesapp Inleiding De voorleesapp van Narrata is toegankelijk voor iedereen die voorleest. Deze app kan ondersteuning beiden aan ouders, begeleiders van kinderdag- en naschoolse opvang, leerkrachten,

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Handleiding Webshop. Algemene handleiding

Handleiding Webshop. Algemene handleiding Handleiding Webshop Algemene handleiding Inhoudsopgave 1. Inloggen op de Bunzl Retail & Industry webshop 2. Uw wachtwoord wijzigen of vergeten 3. Bestellen via webshop 4. Bunzl Retail & Industry catalogus

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 2 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Surf naar www.ovinob.be Op www.ovinob.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.nl en TradCom.nl ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Zoeken naar en bestellen van producten

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding Webshop. Algemene handleiding

Handleiding Webshop. Algemene handleiding Handleiding Webshop Algemene handleiding Inhoudsopgave 1. Inloggen op de Bunzl Retail & Industry webshop 2. Uw wachtwoord wijzigen of vergeten 3. Bestellen via webshop 4. Bunzl Retail & Industry catalogus

Nadere informatie

Handleiding media toevoegen voor uitgevers.

Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Deze handleiding geeft stapsgewijs aan hoe u, nadat u bent ingelogd als uitgever, uw media kunt uploaden op het platform. Ga naar https://www.mediavinden.nl.

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digiplein DOCENTENHANDLEIDING DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen 2 e DRUK AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digitale ondersteuning: Ga naar www.uitgeversgroep.nl > Log in > Zoek op boekcode

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

www.historischekranten.be

www.historischekranten.be Navigatiebalk: Logo Historische Kranten home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Bladeren: een krant naar eigen keuze doorbladeren Zoeken: gericht op zoek gaan naar krantenartikelen

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding Mijn bibliotheek

Handleiding Mijn bibliotheek Handleiding Mijn bibliotheek Doelgroep: bibliotheekmedewerkers Versie 19 juni 2015 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kom ik in Mijn bibliotheek?... 2 Via de website van de bibliotheek/gemeente/partner/...

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Ik Kook Van Woede Handleiding beheer actiepagina s op

Ik Kook Van Woede Handleiding beheer actiepagina s op Ik Kook Van Woede Handleiding beheer actiepagina s op www.ikkookvanwoede.be Beste organisator, Bedankt voor je engagement om een Ik Kook Van Woede soep-actie te organiseren. Via de website heb je de mogelijkheid

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op uitgebreid

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

1. Inloggen op www.fedos.be

1. Inloggen op www.fedos.be 1 1. Inloggen op www.fedos.be Om uw eigen clubpagina te beheren dient u zich eerst aan te melden op het beheersysteem van uw clubpagina. Dit beheersysteem is een soort programma die u via het internet

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

Aan de slag met de online community Breda Doet

Aan de slag met de online community Breda Doet Aan de slag met de online community Breda Doet (versie 2.0, 18 juli 2016) Inhoud: 1 Wat is de online community Breda Doet?... 2 2 Eerste stappen als nieuw lid... 2 2.1 Je persoonlijke instellingen controleren

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be DOCUMENTATIENUMMER VAN DEZE PUBLICATIE 059116 v5 ERIKS +BAUDOIN l Boombekelaan 3 l B 2660 Hoboken l T (03) 829 27 34 l info@eriks.be

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling

De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling Tine Kuypers Stichting Lezen Vlaanderen Contact: tinekuypers@stichtinglezen.be De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling 1. Inleiding De Leesrace is een leesbevorderingsproject dat zich in

Nadere informatie

Webshop Snelstartgids www.fordspecialtools.com

Webshop Snelstartgids www.fordspecialtools.com Ford of Europe Special Service Tools & Equipment Webshop Snelstartgids www.fordspecialtools.com 1 Inhoud Voorkeuren selecteren Pagina 3 Gebruikersregistratie & Login Pagina 4&5 Producten zoeken Pagina

Nadere informatie

interest voor beginners

interest voor beginners How to: interest voor beginners Vandaag de dag leven we meer dan ooit in een fotocultuur. Bij elke gebeurtenis, elke ontmoeting en elke emotie halen we onze camera of smartphone boven om het moment voor

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Handleiding Een eerste kennismaking met WijkLink Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Inhoudsopgave 1. Welkom! 2. Je profiel invullen 3. Een eerste rondleiding 4.

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekwierden.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen kiest

Nadere informatie

Handleiding beheertool mini-website

Handleiding beheertool mini-website Handleiding beheertool mini-website 2013 Salon Solution is onderdeel van Wiewathaar.nl Inleiding Klanten van Wiewathaar.nl kunnen hun mini-website bijhouden met de online beheertool. In deze handleiding

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

BOEKENBANK VERSIE 3.7

BOEKENBANK VERSIE 3.7 BOEKENBANK VERSIE 3.7 WELKE VOORDELEN VOOR BIBLIOTHEKEN EN INSTELLINGEN? EEN HANDLEIDING. Vanaf 30 juni 2008 is de nieuwe versie van Boekenbank in gebruik. Sinds 2002 kunnen bibliotheken en instellingen

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in.

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in. Profiel handleiding Inhoudsopgave 1 Aanmaken Inloggen 3 Startpagina 4 Jouw profiel 5 Profiel optimalisatie 7 Account instellingen 8 E-mail meldingen 9 Startpagina / Topmenu 10 Tweets plaatsen 11 Gebruik

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

TOELICHTING ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN GEMEENTE LAAKDAL

TOELICHTING ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN GEMEENTE LAAKDAL TOELICHTING ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN GEMEENTE LAAKDAL Beste gebruiker, Deze handleiding is bedoeld voor mensen die zichzelf of hun kinderen online willen inschrijven in één of meerdere gemeentelijke

Nadere informatie

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ 'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ '2.(26678'(17(1+$1'/(,',1*,QOHLGLQJ,QORJJHQ 'RNHRVPHQXEDON Mijn Profiel 4 Mijn Agenda 4 &XUVXVRYHU]LFKW &XUVXVVWDUWSDJLQD Agenda 8 Ad valvas 8 Documenten 8 Links 9 Forums 9 Oefeningen

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekrijssenholten.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto Inleiding tot de catalogus 10mm foto Inhoud Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren... 12 Registreren Om

Nadere informatie

Handleiding. Leerkrachten / begeleiders. Versie: 11 oktober 2016

Handleiding. Leerkrachten / begeleiders. Versie: 11 oktober 2016 Handleiding Leerkrachten / begeleiders Versie: 11 oktober 2016 Wat Zikke vindt Onderwijs is geen doel, maar een middel om dromen waar te maken Je wilt dat je kinderen gezond en gelukkig zijn. Helemaal

Nadere informatie

Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden.

Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden. Handleiding 1. Aanmelden bij Mijn Bibliotheek Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden. Klik rechts bovenaan op de knop Aanmelden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek!

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! 1 Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Op http://oost-vlaanderen.bibliotheek.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de SVB-BGT Ideawall

Handleiding voor het gebruik van de SVB-BGT Ideawall Handleiding voor het gebruik van de SVB-BGT Ideawall Inhoud Inleiding... 1 Ideawall activeren... 1 Opstarten... 1 Inloggen... 2 Registreren... 2 Taakbalk... 2 De Forums... 2 De Topics... 3 Uw stem uitbrengen

Nadere informatie

Handleiding voor. Familieleden. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform

Handleiding voor. Familieleden. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Handleiding voor Familieleden Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Introductie TARA is een webgebaseerd programma en biedt een complete online omgeving voor mensen met een (licht)

Nadere informatie

Handleiding voor. Persoonlijk begeleider. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform

Handleiding voor. Persoonlijk begeleider. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Handleiding voor Persoonlijk begeleider Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Introductie TARA is een webgebaseerd programma en biedt een complete online omgeving voor mensen

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding Aura Internet Catalogus. 1 Aanmelden en inloggen. 2 Mijn AuraSpace. 3 Zoeken. Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. Inloggen...

Handleiding Aura Internet Catalogus. 1 Aanmelden en inloggen. 2 Mijn AuraSpace. 3 Zoeken. Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. Inloggen... Handleiding Aura Internet Catalogus 1 Aanmelden en inloggen Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord. 3 2 Mijn AuraSpace Mijn Uitleningen en Mijn Reserveringen... 3 Mijn Recensies...

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet!

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! In deze handleiding laten we aan de hand van plaatjes zien hoe de app SchoolPlein werkt. Als je de app hebt gedownload

Nadere informatie

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Opbouw van de website... 4 3. Registreren... 6 4. Aan-/Afmelden... 10 5. Forum... 11 6. Reageren

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

FRS/Mediabank Demo script

FRS/Mediabank Demo script Stap 1: Log in Als u niet in het bezit bent van uw eigen account: Klik op Log in als demogebruiker op de inlogpagina. Nu wordt u automatisch ingelogd. Als u in het bezit bent van een eigen gebruikersnaam

Nadere informatie

EndNote Web handleiding

EndNote Web handleiding EndNote Web handleiding Bibliographic reference manager voor het verzamelen, beheren, delen van referenties en het maken van literatuurlijsten. 1. Een account aanmaken. Je kan je registreren via de databank

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie