Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal."

Transcriptie

1 VOORWOORD Hierbij krijgt u informatie over het reilen en zeilen bij Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk. De stichting beheert in totaal zes peuterspeelzalen. Binnen iedere kern van de gemeente Bergeijk is een peuterspeelzaal. Uw zoon/dochter gaat naar een peuterspeelzaal. Misschien een ingrijpende stap voor uw peuter, wellicht ook voor u als ouder. Voor de peuters wordt de wereld weer een stukje groter, voor u is het al een beetje loslaten, aan een ander toevertrouwen. Dit boekje probeert zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over deze nieuwe stap. Mochten er nog vragen zijn na het lezen van deze informatie, neem dan gerust contact op met een van de leidsters. Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal. Bestuur, leidsters en directeur Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk DOELSTELLLING Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk wil alle kinderen binnen de gemeente in de leeftijd van twee tot vier jaar de gelegenheid geven te spelen in een stimulerende, veelzijdige en veilige omgeving. Dit moet plaats vinden in een sociale omgeving waarin kinderen zich geaccepteerd voelen. We willen aan alle kinderen maximale ontwikkelingskansen bieden en zorg dragen voor een goede toerusting voor het toekomstig onderwijs, met bijzondere aandacht voor kinderen die iets extra s nodig hebben. Aandachtsgebieden De visie van Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk is bepalend voor de inhoud van het pedagogisch beleidsplan. We hebben de keuze gemaakt het beleidsplan op te bouwen vanuit vier aandachtsgebieden: ontwikkelingsstimulering welbevinden hanteren van waarden en normen volgen en signaleren Benoemde aandachtsgebieden zijn nauw verwant aan elkaar en bieden structuur aan het uit te voeren pedagogisch beleid. Ze worden als uitgangspunt gehanteerd voor het dagelijks aanbod van activiteiten binnen de peuterspeelzalen. Wij vinden het belangrijk dat een kind zich in de groep veilig voelt en zodoende zichzelf kan zijn. Dat kinderen leren naar elkaar te luisteren, elkaar te helpen, rekening te houden met elkaar en leren op te komen voor zichzelf.

2 Intakegesprek Zodra uw kind de speelzaal bezoekt krijgt u een intakeformulier met vragen rondom uw kind en de thuissituatie. Een van de leidsters maakt met u een afspraak om het door u ingevulde formulier te bespreken zodat de leidsters op de hoogte zijn van de ontwikkeling van uw kind. Ook eventuele andere zaken die belangrijk zijn om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens zijn/haar verblijf op de peuterspeelzaal komen ter sprake. DAGINDELING Hoe ziet een ochtend of -middag eruit? Wanneer u uw peuter brengt wordt het door de leidsters verwelkomd. De morgen of middag wordt gevuld met vrij spelen en al spelend leren met ontwikkelingsmateriaal. De precieze dagindeling kan per peuterspeelzaal verschillen. Om een indruk te krijgen moet u denken aan onder andere de volgende activiteiten: vrij spelen bijvoorbeeld in de poppenhoek, bouwen, verkleden, enz. spelen met ontwikkelingsmateriaal bijvoorbeeld puzzelen liedjes zingen, verhaal voorlezen praten en luisteren werken met verschillende materialen zoals verf, klei, plaksel, zand e.d. gymnastiek, gezamenlijk spel of dansen, bewegen op muziek Tijdens het dagdeel dat de peuter bij ons komt, is er altijd een rustpauze. Dan krijgen de kinderen wat te drinken en wordt het meegebrachte fruit opgegeten. Bij gelegenheden zoals verjaardagen, sinterklaas, kerstmis of carnaval worden vaak speciale activiteiten georganiseerd. Deze kunnen verschillen per peuterspeelzaal. Wanneer er activiteiten zijn met betrekking tot een speciaal thema dan wordt dit via het informatiebord aan u kenbaar gemaakt. RICHTLIJNEN Aanmelden/inschrijven Inschrijven kan vanaf het moment dat uw peuter 1 jaar wordt. U kunt zelf kiezen bij welke speelzaal u uw peuter in wil schrijven. Plaatsing kan vanaf 2 jaar. Als er sprake is van een wachtlijst wordt er geplaatst op basis van leeftijd of indicatie. Inschrijven kan na telefonisch contact met de peuterspeelzaalleidsters. Het is ook mogelijk om het inschrijfformulier van de website te downloaden, in te vullen en dan ondertekend naar de desbetreffende peuterspeelzaal te sturen of af te geven. Wegbrengen/ophalen Wij vragen u uw peuter tijdig te brengen en weer op te halen. Soms kan het afscheid nemen, zowel voor uw peuter als voor uzelf, een moeilijk moment zijn. Maak het afscheid kort en duidelijk, overleg eventueel met de leidster. Wordt het kind door anderen dan de ouders gehaald, geef dit dan van te voren aan de leidsters door. Opzegtermijn Minimaal 1 maand voor vertrek dient u uw peuter af te melden.

3 Kleding Peuters moeten zich tijdens het spelen vrij kunnen bewegen. Ze krijgen de gelegenheid te spelen met verf, klei, zand, water, plaksel. Als het weer het toelaat spelen ze vaak ook buiten. Wij raden u aan de peuter kleren aan te doen die tegen een stootje kunnen en vuil mogen worden (jasje voorzien van naam alstublieft). Het bestuur en de leidsters zijn niet aansprakelijk voor zoek raken of beschadigen van kleding. Zindelijk Jonge peuters hoeven nog niet zindelijk te zijn als ze komen spelen. Wilt u dan wel voldoende verschoning en eventueel doekjes meegeven. Graag op het tasje met verschoning de naam van uw peuter vermelden. Eventueel kunt u de leidsters om advies vragen met betrekking tot zindelijkheidstraining of andere opvoedingsvragen. Contact Een goed contact met de ouders is in het belang van uw kind. Als er thuis iets belangrijks gebeurt of er iets is met de gezondheid van uw kind, dan horen wij dat graag. Zoiets kan aanleiding geven tot ander gedrag. Als de leidster op de hoogte is kan zij uw kind beter begrijpen en m.b.t. de situatie de noodzakelijke aandacht schenken. Ouderwerkgroep Iedere peuterspeelzaal heeft een ouderwerkgroep. De taken van de ouderwerkgroep bestaan onder andere uit het helpen van de leidsters bij bepaalde activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorleesontbijt, sinterklaas en eindejaarsfeest. Klachtencommissie Zoals wettelijk voorgeschreven heeft Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk een klachtencommissie. Indien u een klacht heeft kunt u die schriftelijk indienden. De indiener van de klacht krijgt binnen twee weken na verzending een bericht van ontvangst. Na ontvangstbevestiging worden partijen binnen drie weken gehoord en zal de commissie schriftelijk aanbevelingen doen. Het adres is: Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk, t.a.v. Klachtencommissie Dorpstraat BC WESTERHOVEN Ziekte en afwezigheid Als uw kind ziek is of om andere redenen niet komt, even doorgeven graag. Wanneer er in uw gezin een besmettelijke ziekte heerst of als er hoofdluis wordt geconstateerd, dient u dit aan de leidsters door te geven zodat zij de andere ouders, indien nodig, hierover kunnen informeren en de hiervoor noodzakelijke activiteiten in gang kan zetten. Als uw kind ziek is (met name griep, diarree, infectie van de huid, de ogen of de lippen) kan het kind niet worden toegelaten op de peuterspeelzaal. Dit is een richtlijn van de GGD (Gemeentelijk Gezondheids Dienst). De leidsters kunnen (altijd in overleg met u) een ziek kind toegang tot de speelzaal te weigeren. Dit in verband met besmettingsgevaar. Hoofdluis Na elke vakantie worden de peuters gecontroleerd op hoofdluis. Als er neten en/of hoofdluizen geconstateerd zijn, dan nemen wij contact met u op zodat u meteen actie kunt ondernemen.

4 Vakanties en vrije dagen Deze dagen sluiten zoveel mogelijk aan bij de plaatselijke basisschool. In principe is de speelzaal bij studiedagen van de basisschool is de speelzaal gewoon open. Op het informatiebord van de speelzaal vindt u de vakanties vermeld. Informatie/communicatie Informatie en mededelingen kunt u vinden op het informatiebord. Dit bord is aanwezig op iedere peuterspeelzaal. Overige informatie vindt u op de website: Tevens ontvangt u nog meer specifieke informatie over de speelzaal van uw keuze bij inschrijving/plaatsing. Er mag in verband met de wet op de privacy niet gefilmd worden op de peuterspeelzalen. Foto s mogen wel gemaakt worden. DE PEUTER-ESTAFETTE De Peuter-estafette is een overdrachtsdocument, waarmee de peuterleidsters hun indruk over de ontwikkeling van uw vierjarige peuter doorgeven aan de toekomstige leerkracht c.q. basisschool van uw kind. Enige tijd (ongeveer 8 weken) voor de vierde verjaardag vullen de leidsters het document in en bespreken hun bevindingen met u. Met het oog op de privacy wordt het document uitsluitend aan u overhandigd, zodat u in de gelegenheid bent het aan de toekomstige basisschool (leerkracht) af te geven. Het voordeel van deze peuter-estafette is dat de ontwikkeling van uw kind in een doorgaande lijn, van peuterspeelzaal naar basisschool, gevolgd kan worden. Wanneer uw kind bijvoorbeeld problemen heeft in zijn ontwikkeling, krijgt het op deze manier sneller de nodige hulp. Er gaat geen kostbare tijd verloren doordat de toekomstige leerkracht op de hoogte is van bepaalde aandachtspunten. Ook als de ontwikkeling van uw kind voorspoedig verloopt is het belangrijk dat de toekomstige leerkracht een beeld heeft van zijn/haar ontwikkelingen. In de Peuter-estafette komen de volgende ontwikkelingsgebieden aan bod: sociaal-emotionele ontwikkeling motoriek speel- en leergedrag taalontwikkeling redzaamheid.

5 Het laatste onderdeel in de peuter-estafette biedt u de gelegenheid het gedrag van uw kind in de thuissituatie te beschrijven. Dit kan worden ingevuld tijdens de bespreking van de Peuterestafette tussen u en de leidster(s) (10-minuten gesprek). Mocht u bezwaar hebben tegen het invullen van dit overdrachtsformulier, dan willen wij hiervan graag op de hoogte gebracht worden. Mocht uw kind ook het kinderdagverblijf bezoeken, dan wordt het formulier op het kinderdagverblijf ingevuld. Heeft u nog vragen over de Peuter-estafette? De leidsters van de peuterspeelzaal zijn ten alle tijden bereidt uw vragen te beantwoorden. SAMENWERKING MET ANDERE KETENPARTNERS Het beleid van de peuterspeelzalen binnen de gemeente Bergeijk maakt momenteel een verregaande ontwikkeling door aangaande hun taak op het gebied van VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Om dit goed vorm te geven, werken we binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin samen met diverse ketenpartners die zich op het gebied van jeugdzorg begeven. Hierbij werken we bijvoorbeeld heel nauw samen met ZuidZorg. U kent deze organisatie al van het consultatiebureau. De ouder- en kindzorg verpleegkundige zal op aanvraag van ouders of leidsters naar de peuterspeelzaal komen. Door goed samen te werken staan we samen met u garant voor de ontwikkeling van uw kind. Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met één van onze teamleidsters binnen de peuterspeelzalen. U kunt ook terecht bij één van de verpleegkundigen van ZuidZorg, zij zijn te bereiken op tel (consultatiebureau Bergeijk). FINANCIËN De financiële bijdragen van de ouders worden onderverdeeld in: Inschrijfgeld Het inschrijfgeld wordt automatisch geïnd samen met de eerste betaling van de ouderbijdrage. Maandelijkse ouderbijdrage De ouderbijdrage wordt maandelijks, 12 x per jaar, geïnd via een automatische incasso waarvoor de ouders de stichting machtigen. Als u niet wilt betalen via de automatische incasso, worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht. De ouderbijdrage kan per speelzaal verschillen i.v.m. de duur van de openingstijden.

6 Niet tijdig betalen van de ouderbijdrage Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is om via de automatische incasso de ouderbijdrage te innen. U ontvangt hierover dan een brief met het verzoek of u dit bedrag zelf wilt overmaken. Wanneer de ouderbijdrage drie maanden of meer niet is betaald, zullen wij in overleg met u naar een oplossing zoeken. ALGEMENE GEGEVENS De Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk omvat 6 peuterspeelzalen. Hieronder een overzicht van de speelzalen. Bergeijk t Hof psz t Peuterhofke Dr. Rauppstraat CD Bergeijk Bergeijk t Loo psz t Hummeltje Terlostraat KW Bergeijk Bergeijk Weebosch psz t Zandhupke Witrijtseweg 9a 5571 XJ Bergeijk Luyksgestel psz t Kwetternest Dorpstraat AE Luyksgestel Riethoven psz de Hummelhof Schoolstraat AH Riethoven Westerhoven psz t Eikehofje Eikewal BZ Westerhoven Het kantoor van de stichting is gevestigd in Westerhoven. Het adres is: Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk Dorpstraat BC Westerhoven tel pszbergeijk-t@telfort.nl website :

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Een goede start voor ieder kind. Onze peuters Fijn dat u interesse heeft in onze Voorschool! Kinderopvang & BSO Kwebbel biedt u een Voorschoolse voorziening aan

Nadere informatie

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers.

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers. Fides Peuterwerk Peuterwerk Peuterwerk van Fides biedt een uitdagende omgeving, waarin peuters op een speelse manier worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Uw peuter wordt daarbij ondersteund door deskundige

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven

Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven Informatieboek je Inhoudsopgave ʻt Peuterplein 4 Doelstelling 4 De stichting Peuterspeelzalen Bodegraven - ʻt Peuterplein 4 Geschiedenis en ontwikkeling Peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids 2018-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Gegevens Peuterspeelzaal... 3 Voorwoord... 4 Het doel van De Bouwsteen... 4 Pedagogisch beleidsplan... 5 Peuterspeelzaalleiding... 6 Locatie... 6 Dagindeling...

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool

Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool Stichting Peuterspeelzalen Gaasterlân-Sleat Beste ouder(s) en of verzorger(s), Via dit protocol

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuteropvang

Informatieboekje. Peuteropvang Informatieboekje Peuteropvang Inleiding Hierbij bieden wij u ons informatieboekje aan. Het informeert u over de gang van zaken op de peuteropvang. U heeft uw kind aangemeld voor de peuteropvang. Een belangrijke

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 De peuterspeelzalen zijn geopend;

Nadere informatie

Informatieboekje van

Informatieboekje van Informatieboekje van Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een fijne tijd op onze peuterspeelzaal

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn!

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! De peuterspeelzaal is niet meer weg te denken als voorschoolse voorziening voor kinderen van 2½ tot 4 jaar en legt een belangrijke basis voor

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b U heeft onze folder voor peuterspeelzaalwerk in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze folder leest u wat wij u en uw peuter te bieden hebben. Voor de beste indruk

Nadere informatie

3. Handleiding bij de peuter-estafette

3. Handleiding bij de peuter-estafette 3. Handleiding bij de peuter-estafette Voor leidinggevenden en pedagogisch medewerkers peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Een goede overdracht waarborgt de doorgaande ontwikkeling van de peuter. Bij

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzaal Risdam

Stichting Peuterspeelzaal Risdam Stichting Peuterspeelzaal Risdam Postbus 487 1620 AL Hoorn ING bank 498346 KvK nr. S 41234108 Veel méér dan alleen spelen Info- en Bewaarboekje groep VVE Piramide op onze peuterspeelzaal tekening Dagmar

Nadere informatie

Peuter Vriendjes informatiefolder 2012/2013

Peuter Vriendjes informatiefolder 2012/2013 Organisatie Peuterspeelzaal "Peuter Vriendjes" is een stichting zonder winstoogmerk en maakt deel uit van Kinderkwartier IJsselstein. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Het bestuur wordt bijgestaan

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL ENODE

PEUTERSPEELZAAL ENODE PEUTERSPEELZAAL ENODE PEUTERSPEELZAAL ENODE Heikampen 5-7 5672 ST Nuenen Tel.: 040-7879018 Website: www.peuterspeelzalennuenen.nl INFORMATIE voor ouders van peuters die via Kids Society Erica naar de speelzaal

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL 010120011 KINDEROPVANG ROMI B.V. INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL Chr. Peuterspeelzaal Jorien van Veelen Inhoud Pagina Welkom 3 Identiteit 3 Peuterspeelzaal het Zandkasteel 4 Doelstelling 4 Aanbod 5 VVE

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke.

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Welkom 1. ALGEMENE VOORWAARDEN 2 DOELSTELLING EN WERKWIJZE 3. PRAKTISCHE ZAKEN 4. AFSPRAKEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN Welkom bij de peuterspeelzaal

Nadere informatie

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE 1. Algemeen 1.a. De openingstijden zijn per peuterspeelzaal verschillend. U kunt dit terugvinden voor in het informatie boekje, op het inlegvel en de

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. St. Joseph

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. St. Joseph Informatieboekje Peuterspeelzaal St. Joseph Aanmelding en afmelden... 5 Aanmelding en plaatsing... 5 Afmelden... 6 Afwezigheid ivm ziekte e.d.... 6 Doel peuterspeelzaal... 7 Pedagogisch beleid... 8 Halen

Nadere informatie

Voorschool Marcoen. Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan BD Dorst Tel. voorschool: voorschool:

Voorschool Marcoen. Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan BD Dorst Tel. voorschool: voorschool: Voorschool Marcoen Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan 71 4849 BD Dorst Tel. voorschool: 06-29751035 E-mail voorschool: voorschool@marcoen.nl Tel. basisschool: 0161-411376 e-mail basisschool: schoolpost@marcoen.nl

Nadere informatie

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 De peuterspeelzalen zijn geopend;

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuterspeelzaal t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave 2017 Vooraf Alle informatie betreffende Peuterspeelzaal t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven

PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven Stichting Peuterspeelzalen Schoonhoven Centraal Bureau Bezoekadres: Bergambachterstraat 11, 2871 JC Schoonhoven Postadres: Marconiplein 1, 2871 JG Schoonhoven

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN Artikel 1: Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Stichting Netwerk: Stichting Netwerk Hoorn; - Ouder: gezaghebbende

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Peuterspeelzalen. De Boerderij. Pedagogisch werkplan

Ruimte om te groeien. Peuterspeelzalen. De Boerderij. Pedagogisch werkplan Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan 2016-2018 Peuterspeelzalen De Boerderij OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van locatie: De Boerderij

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Peuterspeelzalen

Algemene Voorwaarden Peuterspeelzalen Adresgegevens t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 Openingstijden peuterspeelzaal De peuterspeelzaal is geopend

Nadere informatie

stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop INFORMATIEBOEKJE www.peuterspeelzalennieuwkoop.nl

stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop INFORMATIEBOEKJE www.peuterspeelzalennieuwkoop.nl stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop INFORMATIEBOEKJE www.peuterspeelzalennieuwkoop.nl Voor u ligt het informatieboekje van de stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop (SPN). De

Nadere informatie

de beste basis voor de basisschool!

de beste basis voor de basisschool! Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven de beste basis voor de basisschool! De Montessoripeutergroep 1 is een locatie van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR). De SPR is in januari

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Gegevens voorschoolse instelling Naam instelling: Telefoonnummer: Naam medewerker: Datum van invullen: Gegevens kind Naam kind: Adres: Woonplaats:

Gegevens voorschoolse instelling Naam instelling: Telefoonnummer: Naam medewerker: Datum van invullen: Gegevens kind Naam kind: Adres: Woonplaats: In het kader van een sluitende aanpak voor 0 tot 6 jarigen wordt gewerkt aan de overdracht van gegevens over het ontwikkelingsverloop van peuters naar basisscholen met als resultaat het overdrachtsformulier

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Informatieboekje. t Knötterheukske

Informatieboekje. t Knötterheukske Informatieboekje t Knötterheukske 1 2 Hartelijk welkom op t Knötterheukske Uw peuter voor het eerst naar de peuterspeelzaal, dat is waarschijnlijk best even wennen voor hem/haar, maar ook voor u. Met dit

Nadere informatie

INFORMATIE. brochure. Hoera: naar de peuterspeelzaal! Stichting Peuterspeelzalen Veghel. Ontdekken en leren. Spelen en bewegen.

INFORMATIE. brochure. Hoera: naar de peuterspeelzaal! Stichting Peuterspeelzalen Veghel. Ontdekken en leren. Spelen en bewegen. INFORMATIE brochure Stichting Peuterspeelzalen Veghel Ontdekken en leren Spelen en bewegen Taal en tellen Muziek en zingen Knutstelen en voorlezen Hoera: naar de peuterspeelzaal! De peuterspeelzaal Creëren

Nadere informatie

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL INFORMATIE brochure STICHTING PEUTERSPEELZALEN VEGHEL Als kinderen zich ontwikkelen tot peuter komt het moment dat zij hun leefwereld willen uitbreiden; een peuterspeelzaal biedt deze mogelijkheid. De

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Beleidsplan Peuterspeelzalen. Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk

Beleidsplan Peuterspeelzalen. Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk Beleidsplan Peuterspeelzalen Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk Westerhoven Oktober 2014 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Wat is een peuterspeelzaal? 1.2 Algemene missie 1.3 Onze kerntaken 1.4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Informatieboekje voor ouders van peuters Spelend op weg

Informatieboekje voor ouders van peuters Spelend op weg Informatieboekje voor ouders van peuters Spelend op weg Peuterspeelzalen van Stichting Rijnstad U weet het. De keuze van een peuterspeelzaal is heel belangrijk voor de toekomst van uw kind. Wij weten dat

Nadere informatie

STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER

STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Informatieboekje STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, November 2016 Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Met dit boekje willen wij u een zo duidelijk

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuteropvang t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave maart 2018 Vooraf Alle informatie betreffende Peuteropvang t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

PROTOCOL OVERDRACHT KINDGEGEVENS WEESP bij de overstap van de vve-peuterspeelzaal/kinderopvang naar de basisschool

PROTOCOL OVERDRACHT KINDGEGEVENS WEESP bij de overstap van de vve-peuterspeelzaal/kinderopvang naar de basisschool PROTOCOL OVERDRACHT KINDGEGEVENS WEESP bij de overstap van de vve-peuterspeelzaal/kinderopvang naar de basisschool 1. Inleiding Een overdracht van kindgegevens van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten Informatieboekje 2015/2016 Voorwoord Hierbij treft u het informatieboekje aan van Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten te Voorburg. Wij hopen u in dit boekje een

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Inhoud. Aantekeningen. Bij het huisbezoek ontvangt u nog: Peuterspeelzaal de KAS Doelstelling Werkwijze Peutervolgsysteem

Inhoud. Aantekeningen. Bij het huisbezoek ontvangt u nog: Peuterspeelzaal de KAS Doelstelling Werkwijze Peutervolgsysteem Inhoud Bij het huisbezoek ontvangt u nog: een inkomensopgaveformulier / plaatsingsovereenkomst een formulier voor de berekening van de ouderbijdrage een lijst met namen van de leiding en de oudercommissie

Nadere informatie

Leidster: Atie Jonker, Tel: 0299-673012. Leidster: Sylvia Appelman, Tel: 072-5022939. Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: 072-5710840

Leidster: Atie Jonker, Tel: 0299-673012. Leidster: Sylvia Appelman, Tel: 072-5022939. Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: 072-5710840 INFORMATIEBOEKJE STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Middels dit boekje willen wij u een zo duidelijk mogelijk

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje Buiten Schoolse Opvang De Groene Weide Informatieboekje INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. ALGEMENE INFORMATIE 1.1 Uitgangspunten bij de zorg voor de kinderen 1.2 De inrichting van de Buiten Schoolse Opvang 1.3

Nadere informatie

Amsterdamse overdracht kindgegevens. 0-4 jaar naar de basisschool

Amsterdamse overdracht kindgegevens. 0-4 jaar naar de basisschool Amsterdamse overdracht kindgegevens 0-4 jaar naar de basisschool De verzending van het uniforme voorblad en de bijlage wordt verzorgd door de PSZ/het KDV/de voorschool naar: Naam basisschool Adres basisschool

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas INFORMATIEBOEKJE 2015-2016 Peuterspeelzaal De kleine bas 1 Algemene informatie De kleine bas is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar (peuters). Het woord peuterspeelzaal doet vermoeden

Nadere informatie

de beste basis voor de basisschool!

de beste basis voor de basisschool! Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven de beste basis voor de basisschool! Alle peutergroepen 1 zijn onderdeel van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR). De SPR is in januari

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie Voorwoord Partou Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor een voorschool. In dit boekje vindt u alle informatie over

Nadere informatie

Informatieboekje Voorschool Marcoen

Informatieboekje Voorschool Marcoen Informatieboekje Voorschool Marcoen Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl I voorschool@marcoen.nl Inhoud Van harte welkom!...

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over de peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

Informatiegids. Peuterspeelzaal De Rakkertjes Peuterspeelzaal Augustinus

Informatiegids. Peuterspeelzaal De Rakkertjes Peuterspeelzaal Augustinus Informatiegids Peuterspeelzaal De Rakkertjes Peuterspeelzaal Augustinus Peuterspeelzaal De Rakkertjes Hageroos 1 4102 JN Culemborg telefoon: 0345-535952 Peuterspeelzaal Augustinus Johanna Naberpad 1 4105

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5 Blz. 1 van 5 Openingstijden en bereikbaarheid Uk & Ko is geopend en bereikbaar op werkdagen tussen 7.30 en 18.15 uur. Opvang vindt het gehele jaar door plaats, ook tijdens de schoolvakanties. Uitzondering

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg GC Rouveen ( 0522)

gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg GC Rouveen ( 0522) INFORMATIEBOEKJE gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg 19 7954 GC Rouveen ( 0522) - 29 27 41 www.peutergroepopstap.nl info@peutergroepopstap.nl De peutergroep Op Stap is een stichting voor protestants-

Nadere informatie

Informatieboekje 2014 / 2015

Informatieboekje 2014 / 2015 Informatieboekje 2014 / 2015 Welkom! Van harte welkom bij peuterspeelzaal It Wrottershonk in Kollumerzwaag. In dit informatieboekje vertellen wij u alles over het reilen en zeilen op onze peuterspeelzaal.

Nadere informatie

De peuterspeelzaal is geopend s morgens van 08.45 tot 11.15 uur en s middags van 13.15 tot 15.45 uur. Woensdagmiddag gesloten.

De peuterspeelzaal is geopend s morgens van 08.45 tot 11.15 uur en s middags van 13.15 tot 15.45 uur. Woensdagmiddag gesloten. Adresgegevens de Hummelhoek Burgemeester Versteeghsingel 5b Tel. 0299-371516 Openingstijden peuterspeelzaal De peuterspeelzaal is geopend s morgens van 08.45 tot 11.15 uur en s middags van 13.15 tot 15.45

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatiegids augustus 2016

Informatiegids augustus 2016 Informatiegids augustus 2016 Voor u ligt het informatieboekje van peuteropvang Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuteropvang gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een laagdrempelig

Nadere informatie

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Inleiding Een ziek kind is het liefste thuis, dat weten we allemaal. Het begrip ziek is echter voor een ieder anders. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen

Nadere informatie

Dorpsstraat 68 Tel.: 0180-632693. Raadhuisstraat 40a (Dorpshuis Op Moer) Tel.: 079-5931400. Vlietkade 37 (Dorpshuis De Vierkap) Tel: 010 4561651

Dorpsstraat 68 Tel.: 0180-632693. Raadhuisstraat 40a (Dorpshuis Op Moer) Tel.: 079-5931400. Vlietkade 37 (Dorpshuis De Vierkap) Tel: 010 4561651 INHOUDSOPGAVE ADMINISTRATIE... 2 LOCATIES... 2 ORGANISATIE... 3 Wie zijn wij... 3 VISIE... 3 Pedagogische visie... 3 LEIDSTERS... 3 MANAGER... 3 VEILIGHEID... 4 RUIMTES... 4 DIENSTVERLENING AAN OUDERS...

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

peuterspeelzaal de Boemeltrein Stichting Akkoord! primair openbaar

peuterspeelzaal de Boemeltrein Stichting Akkoord! primair openbaar Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd (D. Ofman) 1 INHOUD De indeling bij de Boemeltrein De tijden van halen en

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

Informatiefolder Peuter Vriendjes

Informatiefolder Peuter Vriendjes Informatiefolder Peuter Vriendjes Organisatie Peuterspeelzaal Peuter Vriendjes is een stichting zonder winstoogmerk maakt deel uit van het samenwerkingsverband Kinderkwartier IJsselstein. Het bestuur bestaat

Nadere informatie

Leidsters: Daniëlle Heuts

Leidsters: Daniëlle Heuts INFORMATIEBOEKJE Organisatie Stichting Peuterspeelzaalwerk Voerendaal Stichting Peuterspeelzaalwerk Voerendaal heeft vier peuterspeelzalen in de gemeente Voerendaal. Deze zalen werken zelfstandig en worden

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan peuterspeelzaal t Dwersliggertje

Pedagogisch Werkplan peuterspeelzaal t Dwersliggertje Pedagogisch Werkplan peuterspeelzaal t Dwersliggertje INLEIDING Voor u ligt het pedagogisch werkplan van peuterspeelzaal t Dwersliggertje. Alle leidsters en vrijwilligsters van peuterspeelzaal t Dwersliggertje

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken Pedagogisch werkplan De UkkePukken Kinderopvang De Toverdroom Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het algemene pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang De Toverdroom. In dit pedagogisch

Nadere informatie

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom.

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom. Basisschool St.Bernardus Loo 109 5571 KP Bergeijk 0497-571235 Jij bent welkom Email: infostbernardus@skozok.nl www.stbernardus.nl Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten bij ons

Nadere informatie