Dick Bakhuizen van den Brink schilderijen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dick Bakhuizen van den Brink schilderijen"

Transcriptie

1

2 Dick Bakhuizen van den Brink Justus Dick Bakhuizen van den Brink werd geboren in Leiden op 15 november 1950 als tweede zoon van Prof. Dr. R.C. Bakhuizen van den Brink, botanicus aan de Rijks Universiteit te Leiden en Willempje Hauer. In zijn jonge jaren was Dick al zeer geïnteresseerd in kunstenaars als Sir Laurens Alma Tadema, Salvator Dali, Aubrey Beardsley en Joan Miro. Na zijn HBS tijd startte hij zijn opleiding aan de Vrije Kunst Academie te Den Haag. Naderhand bij Ars Aemula Natura te Leiden, waar hij les kreeg van Gerard de Wit en de Leidse Academie van Ed Vijsma. Zodoende trad hij in de voetsporen van een van zijn voorvaderen Ludolph Backhuysen, die wereldwijd bekendheid genoot als maritiem schilder in de 17e eeuw. Begin jaren tachtig van de 20e eeuw stopte Dick met zijn werkzaamheden als programmeur bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Dienst Informatie Verwerking te Rijswijk en zo begon een nieuwe loopbaan, namelijk die van beeldend kunstenaar. Het is een van de beste beslissingen die hij in zijn leven heeft genomen. De schilderstijl van Dick heeft een bio-morfologische inslag en wordt vaak geassocieerd met het surrealisme, maar eigenlijk valt zijn werk onder verschillende stromingen, al maakt het nergens helemaal deel van uit. Dick begon steeds abstracter te werken, maar er was altijd nog wel te zien wat er was afgebeeld. Zijn vormen, hoe vervreemdend ook, refereren altijd aan de realiteit zoals die bestaat tijdens het dromen.

3 Reinout Jelger van Dijk De die ik maak zijn vaak snelle weergevingen van momenten. Schetsen, die al jaren in mijn schetsboekjes zitten, worden kleurrijke impressies van fantasieën. Niet altijd is mijn materiaalkeuze de juiste klassieke manier van werken, maar een soort gevonden kunst, die een daardoor autodidactische imperfectie heeft. Dat vind ik leuk om zo te tonen. Bij deze expo, laat ik liever oud werk zien, om een soort vormende rode draad in mijn instabiliteit van kleuren, die erg grof opgezet zijn te laten zien, maar het tegendraadse is, dat er een serie in te herkennen is. De nieuwe wilde manier van minimalistische expressies zijn hopelijk plaatsbaar in een omgeving van de Leidsche Mondialen, omdat het een collectie is van verschillen in stijlen samen bij elkaar.

4 Petra de Haas keramische sculpturen Als autodidact heb ik mij ontwikkeld als beeldend kunstenaar in keramische sculpturen. Gevormd in de materie klei, ontstaan er sculpturen die onder andere herkenning en humor uitstralen (zwangerschap, volle figuren, dierlijke wandsculpturen). Daarnaast ben ik ook beïnvloed door bijvoorbeeld de moorse en romaanse bouwkunst (serie van elf torens). Niet de dagelijkse menselijke emoties, maar de dagelijkse indrukken van buitenaf vormen een rode draad in mijn werk (architectuur, natuur, mensen, schelpen en dieren). Mijn werken Namacunde en Baba die nu hier worden tentoongesteld zijn ontstaan tijdens mijn zwangerschap. Hiermee is het ook een ode aan de zwangere vrouw, die naar mijn mening staat voor (oer)kracht, vruchtbaarheid en nieuw leven. Het kunstwerk met de Baby in de wolken is naar aanleiding van een eerdere expositie met als thema Love is in the air. De baby staat voor onvoorwaardelijke liefde.

5 Jos van Kuilenburg-van Pelt Rond mijn 17e jaar ben ik begonnen met het maken van pentekeningen en olieverf. Ik heb steeds andere technieken geleerd: houtskool, pastel, olieverf, aquarel, ets, acrylverf, boetseren in klei en was, hakken in steen, zowel model als portret, landschap abstract, realistisch en surrealistisch, houtskool portretjes (heb ik veel gemaakt). Ook bronzen en stenen beeldjes vervaardigd. De laatste tijd schilder ik veel in acryl op dik papier zonder plan. Wel veel ideeën in mijn hoofd, die als vanzelf op papier verschijnen.

6 Celine Michel Ik werk vanuit een bepaalde vrolijkheid en als ik tevreden ben met het idee en de schets werk ik het uit. Dali is mijn grootste voorbeeld. Ik hoop een glimlach te ontlokken bij de kijker. Ik doe ook aan het Nichiren Boeddhisme en vind daar veel inspiratie uit. Dit boeddhisme hoopt op een betere wereld, dus dat probeer ik in mijn werk te weerspiegelen. Ik ben geïnspireerd door mijn fantasieën en daar heb ik een serie van gemaakt. Het zijn figuren en landschappen, die een surrealistische uitstraling hebben. Ik ben de jongste kunstenares van de Leidsche Mondialen, maar schilderen is altijd mijn droom geweest.

7 Eric Sybren Uit de twijfel ontstaat het denken, was het motto van de Franse schrijver en Nobelprijswinnaar Roger Martin du Gard. Een denker ben ik niet, maar uit de twijfel ontstaat bij mij een drang om te schilderen. Meer kan ik hier niet over zeggen. Het werk bestaat hoofdzakelijk uit landschapachtige abstracten en portretten en wordt geschilderd in de Arendshorst te Leiden en te Lapeyrouse in de Auvergne. Sybren beschouwt zichzelf als autodidact, maar deed de nodige ervaring op bij: - Algemeen grafische vakken en tekenen AGS. - Studio De Blarik te Blaricum (dessinateur) - Het Kunstenaars Collectief Blaricum (lid) - Oxydiaan te Den Haag - Ars Aemula Naturae te Leiden - Studiereizen naar Londen (2001), New York (2003) en Wenen (2004)

8 Olga Thorn Leeson Het verstilde moment of passie en vervoering twee tegenpolen. Mijn grootste passie is het kijken naar, weergeven en treffen van mensen om mij heen. Oud of jong, mooi glad of verschrompeld, vrolijk of verdrietig, open of naar binnen gekeerd, energiek of moe die verscheidenheid blijft me mateloos boeien! Met passende snelle technieken zoals in krijt, pastel of aquarel probeer ik hun karakteristieken te vangen in studies en soms werk ik ze uit in olieverf. In de natuur is dat anders, dan raak ik gefascineerd door contrasten, beweging, ritmes (net zoals die bij de dans); dan zuig ik vooral de atmosfeer op, werk ik liefst en plein air met acryl of in water oplosbare olieverf, heel snel, want voor de bui valt moet het belangrijkste op het doek staan. Verder voel ik mij aangetrokken door alles, wat door de zichtbare werkelijkheid verhult wordt - een licht, een kracht of iets dramatisch - zoals je vaak in theaterperformances ervaart. Dan kan ineens alles net zoals in dromen; de precieze werkelijkheid doet er dan niet meer zo toe, maar kleur en dynamiek (penseelvoering) des te meer. De stijl waarmee je dit doel wilt bereiken vind ik ondergeschikt. Vandaar dat ik geen eenvormige stijl heb.

9 Frans Willems Frans Willems begon op latere leeftijd met schilderen door een weddenschap. Door zijn verleden als retoucheur uit de grafische wereld, is hij bijna dwangmatig fijnschilder. De laatste jaren is daar verandering in gekomen en maakt hij wat losser werk. Maar het realisme blijft favoriet.

10 Bastiaan de Wit Bastiaan de Wit (1972) studeerde in 1999 af aan de KABK in Den Haag. Hij woont in Oegstgeest en heeft zijn atelier in Den Haag. Zijn werk omvat verschillende stijlen en technieken. In deze kerk heeft hij gekozen voor de mannetjes en bijbelse figuren. Behalve maakt Bastiaan ook beelden, tekeningen, houtsneden, cartoons en logo s.

11 Eric Wolkers giclées Eric Wolkers, in 1948 geboren te Leiden, volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en de Fotovakschool te Den Haag. Hij werkte na zijn opleiding voornamelijk als fotograaf en grafisch vormgever. Buiten zijn beeldende kwaliteiten bezit hij een exacte aanleg, die duidelijk in zijn twee- en drie-dimensionale werk terug te vinden is. Deze aanleg komt ook terug in zijn voorkeur voor het werken met de computer. Daarin vindt hij wat hem intrigeert: beeld en de bewerking ervan. Natuurlijk is hij sterk gevormd door zijn bekende vader Jan Wolkers, die hem van jongs af aan heeft overladen met kennis op kunstgebied en vele andere gebieden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Eric is inmiddels bezig met combinaties van schilderkunst en fotografie. Deze giclée kunstdrukken zijn vervaardigd op een printer met gepigmenteerde inkt en geprint op Hahnemühle canvas. De Giclée kunstdruk is een nieuw en eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. Hierdoor heeft de Giclée kunstdruk een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho. Diverse musea in de Verenigde Staten exposeren Giclées in plaats van het originele kunstwerk. Ook hieruit blijkt dat de Giclée een kwalitatief hoogstandje is.

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Jeanette Olyhoek - schilderijen Hanneke Vergeer - beelden Yvonne Vergeer - beelden

Nadere informatie

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd GALERIE HONINGEN S I N D S 1 9 9 7 start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd + nieuwe collectie aanwinsten 6 t/m

Nadere informatie

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt PROGRAMMA 2011 2012 Uitgangspunt van de lessen is dat kennis van de schilderkunstige technieken en stromingen vanuit de eigen ervaring wordt ontdekt en ontwikkeld. De opdrachten hebben betrekking op zowel

Nadere informatie

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN 7 gratis tips : ABSTRACT ontdek je SCHILDEREN eigen stijl 7 tips om je eigen stijl te ontdekken Ook voor kunstenaars met tablet of zonder tablet Je eigen schilderstijl heeft onder andere met je karakter

Nadere informatie

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 3 Exposities 2013 J a n u a r i Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping Annemarie Mayers - beelden januari t/m maart vitrines

Nadere informatie

Emotie en gevoel in fotografie

Emotie en gevoel in fotografie JE BENT NU BIJ ART & CULTURE Emotie en gevoel in fotografie Fotografe Jenny Boot, geboren in Sneek (1969) begon in 2005 met fotograferen. Ze fotografeert mensen, want mensen boeien haar, ze wil graag emotie

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

125 jaar. Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder. Vincent van Gogh (1853-1890)

125 jaar. Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder. Vincent van Gogh (1853-1890) 125 jaar Geïnspireerd door de beroemde werken van Nederlands schilder Vincent van Gogh (1853-1890) WWW.BNWALLCOVERINGS.COM 125 JAAR GEÏNSPIREERD DOOR DE WERKEN VAN KUNSTSCHILDER VINCENT VAN GOGH De collectie

Nadere informatie

De wereld van de Haagse kunstenaar, 32 Loes Botman

De wereld van de Haagse kunstenaar, 32 Loes Botman Zoeken De wereld van de Haagse kunstenaar, 32 Loes Botman Walter van Teeffelenzaterdag 15 november 2014 Loes Botman tekent dieren. Geen exotische dieren, maar Nederlandse dieren die je ziet op of rond

Nadere informatie

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007 Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns 7 22 maart 2007 WAT IS KUNST? Kunst is: Een unieke gedachte of boodschap op een unieke wijze vormgegeven door een uniek persoon. Wij zijn

Nadere informatie

JACQUELINE SCHÄFER. Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie.

JACQUELINE SCHÄFER. Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie. JACQUELINE SCHÄFER Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie. Tot dat moment was het schilderen toch vooral iets wat zij voor

Nadere informatie

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm.

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. Quilten, dat leek mij een mooie bezigheid toen ik stopte met werken. Maar hoe begin je daar mee en wat heb je nodig? En wat ook leuk is, hoe vind je mensen

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

Expositie 15 september t/m 31 december 2019.

Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Kunst betekent zingeving. Wat kunsten aars doen, is vertellen hoe je de wereld kunt zien. Een kunstwerk kan daar door een houvast zijn, in de eerste plaats

Nadere informatie

PORTRET FOTOGRAFIE SUSANNE MIDDELBERG. Susanne. Middelberg

PORTRET FOTOGRAFIE SUSANNE MIDDELBERG. Susanne. Middelberg PORTRET FOTOGRAFIE SUSANNE MIDDELBERG Susanne Middelberg Een harde werker met een spontane en warme persoonlijkheid, dat is de fotografe die we zien in de serie Wonderwoman. Susanne Middelberg heeft ook

Nadere informatie

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan A-tekst De aquarel Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan In de 19de eeuw maakte de Nederlandse aquarel een ongekende bloeiperiode door. De artistieke idealen van die tijd vonden in dit medium een perfecte

Nadere informatie

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten 13 Ellis Blom Na de fotovakopleiding in Apeldoorn ben ik een geheel eigen weg ingeslagen. Ik houd mij niet zozeer bezig met traditionele fotografie of studiowerk. Mijn prioriteit ligt niet bij de techniek,

Nadere informatie

WONEN LEVE DE VERBEELDING

WONEN LEVE DE VERBEELDING Less is more is niet besteed aan Caroline Notté, want ze houdt van veel objecten, meubelen, kunstwerken en snuisterijen. Hier zie je zowel antieke meubelen, vintage design als trouvailles, zoals het driehoekige

Nadere informatie

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur Kunstmarkt In en om de beeldentuin: 13.00-16.00 uur Amanda en Jantina, Anneke van Venrooy, Arian Middelveld, Arthur Boere, Geert Oldenbeuving, Hilke Kramer, Ineke Post, Ivo Winnubst, Jolande Leurink, Joss

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R

K U N S T K A L E N D E R KUNST KALENDER 2 0 1 6 Exposities 2016 Januari Annemieke Fictoor -schilderijen dec 2015 maart 2016 eerste verdieping Marieke Rosing -schilderijen dec 2015 maart 2016 begane grond Sannie Oppelaar - beelden

Nadere informatie

Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test.

Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test. Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test. 1 Hoe het bij mij begon Ik tekende en schilderde altijd al graag. Thuis, bij mijn oma en op school, met dikke kleurpotloden. Op alle

Nadere informatie

Over de Kunstenares. Oscar Laurens Schrover. Foto: Adri Boogaard-Both

Over de Kunstenares. Oscar Laurens Schrover. Foto: Adri Boogaard-Both Over de Kunstenares In 1951 werd Anneke Kaai geboren in de Gooise vestingstad Naarden die niet zo ver van de kunstmetropool Amsterdam verwijderd ligt. In deze gemeente bevinden zich, in de Naardense Grote

Nadere informatie

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Ze groeide op Curaçao op. Ze leeft met hart en ziel voor haar passie: de kunst. In ieder object ziet ze de kunst ervan en dat geeft ze ook door. Het liefst creëert

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Ans van Bakel KP1 Beeldhouwen is mijn grootste hobby, marmer is mijn

Nadere informatie

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Gezamenlijke expositie door 9 kunstenaars van Rheactief Vanaf 10 november 2018 tot 5 januari 2019 Za. van 13.30 u 16.00 u Zo. Van 12.00 u 15.00 u Gedachtenishal

Nadere informatie

schilderen in opdracht

schilderen in opdracht schilderen in opdracht schilderen in opdracht Colofon keesvandewetering / schilderen in opdracht Hardcover, 80 pagina s ISBN 978 940 215 159 6 Uitgave: Uitgeverij Brave New Books 2016 Schilderijen, tekst,

Nadere informatie

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter. 2 0 1 0-2 0 1 4 atelier: e-mail: website: Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924 willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.nl 2014 Willebrord de Winter

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

Titel; Het meisje met de parel.

Titel; Het meisje met de parel. Titel; Het meisje met de parel. Kunstenaar: Myriam Hazelset Afmetingen:. Informatie: Pentekening Prijs: 450 (kunstenaar) Ivo-150 (Veilen) Op de kunstacademie moesten we de oude meesters soms als oefening

Nadere informatie

Werkboek voor de leerling

Werkboek voor de leerling Werkboek voor de leerling Kunst met engagement 2115 Niveau: 5HAVO, tweede fase Examenopdracht: Praktijkopdracht wat met theorie is verbonden ( Oude Stijl ) Activiteiten: Zowel buiten als binnenschools

Nadere informatie

Afkomstig uit de nalatenschap van

Afkomstig uit de nalatenschap van in de etalage Afkomstig uit de nalatenschap van Op woensdag 23 januari 2013 vond er een bijzondere onthulling plaats in het Stedelijk Museum Kampen. Een onthulling die werd verricht door Herman Krans,

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag JOS VAN DEN HEUVEL HAAGSE KUNSTENAARS Experimentele objecten in het natuurlijke landschap Jos van den Heuvel: "De onderwerpen voor de schilderijen

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

ROB JACOBS. Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. Rob Jacobs 1957

ROB JACOBS. Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. Rob Jacobs 1957 ROB JACOBS Rob Jacobs 1957 Huis van de Kunsten Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. De Hilversumse kunstenaar Rob Jacobs is ook een veelgevraagd musicus en restaurator. Talloze particulieren en musea

Nadere informatie

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN De Kunst van het Ondernemen Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN Voorjaar 2014: Start van een nieuw Kunstproject Woensdag 5 maart 2014 Na een paar mails te

Nadere informatie

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague CARO RAMBONNET THE HAGUE ARTISTS Schilderijen Ik schilder zowel abstract als figuratief, ik heb weleens gedacht dat ik moest kiezen, maar dat is

Nadere informatie

Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek

Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek 1 Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek Wie Debbies schilderijen en tekeningen van de afgelopen jaren bekijkt, zal zich misschien verwonderen over de ogenschijnlijke stijlbreuk die

Nadere informatie

Kunst & Cultuur / Schilderen. Wat gaan we de komende tijd doen?

Kunst & Cultuur / Schilderen. Wat gaan we de komende tijd doen? Kunst & Cultuur / Schilderen Wat gaan we de komende tijd doen? - informatie vergaren over het schilderen - toepassingen, atelierbezoek - relatie leggen met je onderzoeksvraag - materiaalonderzoek / experimenteren

Nadere informatie

Mijn naam is Pieter Dissel, werkzaam bij Intravacc en gedetacheerd bij het RIVM.

Mijn naam is Pieter Dissel, werkzaam bij Intravacc en gedetacheerd bij het RIVM. Mijn naam is Pieter Dissel, werkzaam bij Intravacc en gedetacheerd bij het RIVM. Zover ik me kan herinneren heb ik altijd goed kunnen (na)tekenen. Ooit kwam de gedachte op om te gaan schilderen. Ik had

Nadere informatie

Pimpelmees 3 3766 AX Soest

Pimpelmees 3 3766 AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

Artistieke Nieuwjaarswensen

Artistieke Nieuwjaarswensen Artistieke Nieuwjaarswensen Zoals ieder jaar wil Ter Palen ook dit jaar afsluiten met een toemaatje voor alle leden als dank voor hun jarenlange trouw. Het is dankzij hen dat onze heemkring kan blijven

Nadere informatie

6) Aan welke periode uit de bouwkunst van de jaren 20 van de 20e eeuw doet dit denken? 18e, 19de en 20-eeuwse bouwkunst.

6) Aan welke periode uit de bouwkunst van de jaren 20 van de 20e eeuw doet dit denken? 18e, 19de en 20-eeuwse bouwkunst. Tentoonstelling door een scholier 1931 woorden 8 december 2003 5 20 keer beoordeeld Vak CKV 2) Berlage 1) Tot welke stroming behoorde Berlage? Neo-gotiek of de neo-renaissance. 2) Wanneer is het gebouw

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4 KUNST KALENDER 2 0 1 4 Exposities 2014 Januari Petra van Kalker - Objecten januari t/m maart Vitrines Ilse Brul - Schilderijen januari t/m maart Oranje gang februari Sophie Walraven - Schilderijen februari

Nadere informatie

Fourteen stations - Het verbeelden van pijn Ignace Schretlen

Fourteen stations - Het verbeelden van pijn Ignace Schretlen Fourteen stations - Het verbeelden van pijn Ignace Schretlen Nog geen drie weken na de start van het studiejaar moeten studenten die in Nijmegen aan de Radboud Universiteit met rechten zijn begonnen al

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1

Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1 Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1 Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 2 Jos van Vreeswijk is meer dan dertig jaar beeldhouwer en nog

Nadere informatie

WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE

WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE Concept: Annelinde de Jong Tekst: Annelinde de Jong en Kevin Aerts Annelinde de Jong, 2012 1 WAARNEMEN Check,

Nadere informatie

Concurrentieonderzoek

Concurrentieonderzoek Concurrentieonderzoek Naam: Pieter Zegers Vak: Project 2 IVG Opdracht: Concurrentieonderzoek Inhoudsopgave Amateurs- schildervereniging Het Bossche Palet Tijden en technieken. Hervion College Contributie

Nadere informatie

1 werk van deelnemers en deskundigen aanwezig KUNST PITSTOP 9 JANUARI 2014 VERKADEFABRIEK, DEN BOSCH

1 werk van deelnemers en deskundigen aanwezig KUNST PITSTOP 9 JANUARI 2014 VERKADEFABRIEK, DEN BOSCH 1 werk van deelnemers en deskundigen aanwezig bij: KUNST PITSTOP 9 JANUARI 2014 VERKADEFABRIEK, DEN BOSCH Still (résonner) - Marieke Busser AKV Sint Joost 2013 Offspring - Patricia Smits, AKV Sint Joost

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

- MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES:

- MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES: - MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES: TOGETHER ALONE SURPRISE THINKING OF YOU LACKADAISICAL SHELTER SECOND-HAND BAG

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5 KUNST KALENDER 2 0 1 5 Exposities 2015 Januari Goitic - Glaswerk januari t/m maart Vitrines Frank van Tol - Fotografie januari t/m maart Oranje gang Maart Alian Brouwer - Schilderijen maart t/m mei Begane

Nadere informatie

PAINTINGS - PORTFOLIO - SCHILDERIJEN - PORTFOLIO SCHILDERIJEN - PORTFOLIO - PAINTINGS - PORTFOLIO

PAINTINGS - PORTFOLIO - SCHILDERIJEN - PORTFOLIO SCHILDERIJEN - PORTFOLIO - PAINTINGS - PORTFOLIO PAINTINGS - PORTFOLIO - SCHILDERIJEN - PORTFOLIO SCHILDERIJEN - PORTFOLIO - PAINTINGS - PORTFOLIO DENNIS HARDES Dennis Hardes is een grafisch ontwerper en kunstenaar uit Hoofddorp. Eerder gebruikte hij

Nadere informatie

2 Eeuw van het Verstand

2 Eeuw van het Verstand 2 Eeuw van het Verstand Caravaggio, 1600 Veranderingen Het vorige werkboek eindigde met de barok in Zuid-Europa en de Gouden Eeuw in Nederland. Zowel in de 16e als de 17e eeuw leefden een aantal van de

Nadere informatie

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar Ursula Gareis CREATIEF WERKEN MET PORTRET EN ZELFPORTRET Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken Voor kinderen van 6 12 jaar Elke pagina van dit

Nadere informatie

Ellen Schild. Tineke Groen

Ellen Schild. Tineke Groen Ellen Schild Tineke Groen Jaar in jaar uit besteden we in Mebest aandacht aan fraaie afbouwprojecten. Achter elk van die projecten zitten vakmensen. Vakmensen die het bedenken, vakmensen die het maken.

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling te-ke-naar fo-to lijst-je et-sen e-zel kun-ste-naar

beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling te-ke-naar fo-to lijst-je et-sen e-zel kun-ste-naar Auditieve oefeningen kunst Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Inleiding Om onderzoek te doen naar rituelen is het in eerste plaats belangrijk om te definiëren wat een ritueel is.

Nadere informatie

Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme

Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme Samenvatting door H. 972 woorden 26 juni 2016 1 1 keer beoordeeld Vak CKV Er zijn in de 19e eeuw 5 stromingen ontwikkeld NEO- classicisme De Romantiek Realisme

Nadere informatie

Wilem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam ( Art media design & leisure ) Over Henk Fortuin (1916-2007) oud-student in de jaren dertig

Wilem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam ( Art media design & leisure ) Over Henk Fortuin (1916-2007) oud-student in de jaren dertig Boek over Henk Fortuin: oud-student in de jaren dertig eigenzinnig kunstenaar in Maassluis Eind november 2007 verscheen een boek over kunstenaar Henk Fortuin (1916-2007), die in de jaren dertig studeerde

Nadere informatie

Annick Debonné. Opleiding Stedelijke academie Tielt, 8ste jaar schilderkunst.

Annick Debonné. Opleiding Stedelijke academie Tielt, 8ste jaar schilderkunst. Annick Debonné Eerste laureaat Provinciale Wedstrijd Schilderkunst Vermeylenfonds 2011 Geselecteerde Canvascollectie 2012 2de Royal Talen[t]s wedstrijd 2012 Geselecteerd voor de kunstprijs 2016 Antoing

Nadere informatie

A Night in Her Shoes. 29 september 2012 ede www.homeofchange.nl

A Night in Her Shoes. 29 september 2012 ede www.homeofchange.nl A Night in Her Shoes 29 september 2012 ede www.homeofchange.nl De muziek At The Snow www.atthesnow.com pictures by Eljee Bergwerff www.blomart.com www.linette.nl De kunstenaars www.studiovandaar.nl www.vandevate.nl

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5 1/5 VERSIE A Vraag 1 A Gebruik van licht om de dramatiek te uiten. Het subtiele licht (vs. clair-obscur in de barok) geeft diepte aan het schilderij en accentueert het hoofdmotief. Het zorgt er dus voor

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities Tentoonstellingen verwacht Tentoonstellingen huidige Beeld &Poëzie Tentoonstelling tijdelijk niet te bezoeken i.v.m. renovatie

Nadere informatie

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Opening expositie Spring Load zaterdag 11 december 2010 12.00-16.00 uur Geopend: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Gesloten: 25 & 26 december

Nadere informatie

Stichting Kunstraad Dronten en CAH Vilentum

Stichting Kunstraad Dronten en CAH Vilentum Stichting Kunstraad Dronten en CAH Vilentum In samenwerking met CAH Vilentum organiseert de Stichting Kunstraad Dronten een permanente expositie van beelden in de glazen schil rondom het nieuwe gebouw

Nadere informatie

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ROUTE 22 km 20 17 Een fietsroute door het mooie Reestdal op de grens van Drente en Overijssel met onderweg kunst en natuur. U komt langs de ateliers van tien kunstenaars uit

Nadere informatie

praktijk4carrière Een carrière die niet stil staat 64 photo digitaal

praktijk4carrière Een carrière die niet stil staat 64 photo digitaal praktijk4carrière Een carrière die niet stil staat 64 photo digitaal Untitled (#56) Details: Canon 5D Mk II, diverse objectieven Bas Meeuws is bloemstillevenfotograaf: Ik had twee jaar geleden niet gedacht

Nadere informatie

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C OBSERVATIE Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt Robbert Kooiman G&I 1-C Contents Inleiding... 2 Covert of Overt... 2 Analyse... 3

Nadere informatie

24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25. Wim Janssens

24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25. Wim Janssens 24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25 Wim Janssens IN EXPO THE WOOD VAN 02/03/2012 TOT EN MET 25/03/2012 - TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18

Nadere informatie

Jan Neven speelt Bach en een eigen improvisatie n.a.v. zijn schilderij De bevrijding

Jan Neven speelt Bach en een eigen improvisatie n.a.v. zijn schilderij De bevrijding Dit is de eerste nieuwsbrief van KORF die maandelijks uit gaat komen. We hopen, dat de interesse voor elkaar en het werk erdoor gestimuleerd wordt. MELD JE AAN VOOR EEN INTERVIEW VOOR DE VOLGENDE NIEUWSBRIEF:

Nadere informatie

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko is altijd bezig met de werking van het medium fotografie. De kritische blik van de beschouwer is wat ze met haar werk wil overbrengen.

Nadere informatie

VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK

VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK ART & EVERYDAY LIFE VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK 02 Oct 2015 - Fenne Saedt

Nadere informatie

Bij dit examen hoort een bijlage. Achter het correctievoorschrift zijn twee aanvullingen op het correctievoorschrift opgenomen.

Bij dit examen hoort een bijlage. Achter het correctievoorschrift zijn twee aanvullingen op het correctievoorschrift opgenomen. Examen VMBO-GL en TL 2015 tijdvak 1 woensdag 13 mei 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Achter het correctievoorschrift zijn twee aanvullingen op het correctievoorschrift

Nadere informatie

Cobra. Art Company. It s all about image

Cobra. Art Company. It s all about image Cobra Art Company It s all about image It s all about image deze zin beschrijft precies de inhoud van ons Cobra Art Image boek 2010. Met 100% passie en liefde voor je vak, met keihard werken en gevoel

Nadere informatie

Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek :

Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek : Roncalli mavo Tekenen/Kunstgeschiedenis. Klas 3 Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek : Hoe moet je leren??? De begrippen zijn bij deze toets gekoppeld aan de kunststromingen van de kunstpromotie.

Nadere informatie

Humphrey Bennett is in de ban. van ballet. Al ruim tien jaar tekent. hij dansers in actie. Het gaat hem. alleen om de beweging, het decor

Humphrey Bennett is in de ban. van ballet. Al ruim tien jaar tekent. hij dansers in actie. Het gaat hem. alleen om de beweging, het decor INTERVIEW Dansen (2004), bister, 40 x 25 cm. Dansen op papier Humphrey Bennett is in de ban van ballet. Al ruim tien jaar tekent hij dansers in actie. Het gaat hem alleen om de beweging, het decor is van

Nadere informatie

lifestyle Jeannette Spierings Nonchalante speurtocht naar de werkelijke essentie

lifestyle Jeannette Spierings Nonchalante speurtocht naar de werkelijke essentie 9 lifestyle Jeannette Spierings Nonchalante speurtocht naar de werkelijke essentie 10 De precisie van weleer heeft plaatsgemaakt voor kernachtigheid, voor focus. Jeannette Spierings heeft als schilderes

Nadere informatie

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier.

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier. juni 2014 Volgens de Gestalltpsycholoog Kurt Koffka zien we de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. En wij zijn niet alle dagen dezelfde. Belangrijk om hiervan alle dagen bewust te zijn. We

Nadere informatie

EXPOSITIE tot Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis. Maandag t/m zaterdag openings jden

EXPOSITIE tot Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis. Maandag t/m zaterdag openings jden EXPOSITIE 29-04-2019 tot 09-07-2019 Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis Maandag t/m zaterdag openings jden Stouwdamsweg 4 8096 BB Oldebroek www.kunstgroepdetalter.nl Schilderijen Hanny Verkerk S cker

Nadere informatie

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Om de slachtoffers van het vreselijke natuurgeweld in de Filipijnen te helpen hebben we een speciale aanbieding voor u. U

Nadere informatie

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Programma Januari - Maart 2015 mu-zee-um vzw GESLOTEN in de kerstvakantie INSCHRIJVEN vanaf woensdag

Nadere informatie

beeldanalyse-kunstbeschouwing

beeldanalyse-kunstbeschouwing beeldanalyse-kunstbeschouwing Bij het kijken naar kunstwerken kun je je allerlei vragen stellen wat het kunstwerk met je doet. Door aandachtig te kijken verzamel je informatie over vorm en inhoud. In deze

Nadere informatie

Goudse Rembrandts bekend!

Goudse Rembrandts bekend! PERSBERICHT 17 juli 2014 Goudse Rembrandts bekend! De jury (directeur Museum Gouda, Gerard de Kleijn) heeft ruim honderd tekeningen en schilderwerken ontvangen voor de tekenwedstrijd: Wie is de beste Rembrandt

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder Toos van Raaij 1 Bramentak olieverf op paneel, 15 x 30 cm, 2014 2 Omslag: Appeltrio olieverf

Nadere informatie

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea Tijdsbeeld tweede helft 20ste eeuw Vrijheid na WOII-Europa ligt in puin.. Koude oorlog: angst

Nadere informatie

_ :35 Pagina 1. Geelkopgier Kobus, 2009, pigment fineliner. en aquarelverf, 30 x 21 cm

_ :35 Pagina 1. Geelkopgier Kobus, 2009, pigment fineliner. en aquarelverf, 30 x 21 cm 96-97-98-99-100-101_1 21-07-15 12:35 Pagina 1 Adriana Schuurman (1968) legt in haar tekeningen en linosneden op verfijnde wijze de eigenheid van dieren vast. Het guitige van een roodborstje, het dromerige

Nadere informatie

Saskia Pfaeltzer (1955) is een kunstenaar pur sang. Er

Saskia Pfaeltzer (1955) is een kunstenaar pur sang. Er SASKIA PFAELTZER Ik moet mijzelf blijven verrassen, dat is voor mij dé manier om energiek te blijven en plezier te houden in wat ik doe. Saskia Pfaeltzer SASKIA PFAELTZER Saskia Pfaeltzer (1955) is een

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Beeldend - tekst resi lankester fotografie merel verspuij. Blijf

Beeldend - tekst resi lankester fotografie merel verspuij. Blijf Beeldend - tekst resi lankester fotografie merel verspuij 21 Blijf (en houd me vast) De moeder van Merel Verspuij (25) overleed in maart van dit jaar op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van de behandeling

Nadere informatie

ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT

ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT ART/MEDIA & ME AUTOBIOTIC SELFIE DOCUMENT Gwen Bergers G&I1A 3009429 19.11.15 Project docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuuren, Martin Lacet & John Hennequin Art/Media & Me Autobiotic Selfie Voor de lessen

Nadere informatie

Vijf Koerdische kunstenaars

Vijf Koerdische kunstenaars ariwan Jalal, zonder titel, olieverf op doek, 0 x 0 cm, 00 Persheng arzandegan, Persian Lily, olieverf op doek, 0 x 0 cm, 00 Suuad Omar, Golf, olieverf op fotopapier, 0 x 0 cm, 00 Araz Hama, Bruine room,

Nadere informatie

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN Het is een feest om een echt kunstwerk in huis te hebben! Toch denken veel mensen dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Of dat het ingewikkeld is

Nadere informatie

Atelier aan Zee Atelier aan Zee

Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Teambuilding door creativiteit KUNST OP DE WERKVLOER Ine Koopmans Beeldend kunstenaar Galjoen 19 3863 EM Nijkerk Gld 033-7370004 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 DOELSTELLING

Nadere informatie