Training: Sitemanagement Start: 30 oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Training: Sitemanagement Start: 30 oktober 2013"

Transcriptie

1 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Start: 30 oktober 2013

2 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performanc ce in Managementvaardigheden voor sitemanagers in dee procesindustrie Inleiding De functie van sitemanager is vaak een eerste stap naar algemeen management. Als manager van een site run je feitelijk je eigen bedrijfje. Sitemanagers zullen moeten leren omgaan met de spanningsvelden binnen de eigen organisatie, de klant, leveranciers en onderaannemers en de eigen medewerkers. Zij kunnen putten uit de ruime ervaringen van v de operationele en tactische kanten van v hun vak, maar voor hen is het de uitdaging om hun management kwaliteiten binnen dit spanningsgebied naar een hogerr niveau te tillen, waardoor hun senioriteitsrol wordt verbeterd. De training Sitemanagement - Persoonlijke Performancee in Managementvaardighe eden reikt inzichten en vaardigheden aan op het vlak van management, commercie en communicatie om zodoende de persoonlijke performance van de deelnemende sitemanagers s te verbeteren. De training biedt een verhelderend zicht op het eigen gedrag en dee effecten daarvan op anderen om zodoende de eigenn performancee te verbeteren. Door zowel te werken aan inzicht als vaardigheden ontwikkelt de deelnemer een blijvende bereidheid b tot leren. Een eigenschap die hem in staat stelt om voortdurend zijn eigen gedrag te evalueren enn verder te ontwikkelen, door zelfinzicht en zelfvertrouwen. Doel Het doel van de training is tweeledig. Enerzijds is het doell om de managementpotentie van de sitemanager te vergroten door het scheppen van een solide basis. Anderzijds is het doel om sitemanagers bij elkaar te brengen om zodoende elkaars kennis en kunde rondom alle aspecten van dit relatief nieuwe vakgebied te kunnen delen. Voor wie? Dezee training is bedoeld voor ervaren sitemanagers in de procesindustrie. Deelnemers hebben over het algemeen meer dan een jaar ervaring als eindverantwoordelijke e op een site. Werkwijze De training bestaat uit 9 sessies. De onderwerpen zijn gegroepeerd rondom een drietal hoofdthema's: Leidinggeven, Communicatie en Commercie. Vanwege de onderlinge raakvlakken tussen de onderwerpen wordt de deelnemer zich z bewust van management als een integraal proces. Na een korte inleiding wordt de inbrengg van de cursisten centraal gesteld. Leren van de eigen ervaring en de ervaringenn van anderenn is het uitgangspunt en stimuleert de bewustwording waardoor inzichten worden geïntegreerd in het dagelijks handelen van de deelnemer.

3 Het programma Het programma behelst 9 sessies met de volgende onderwerpen: Sessie 1: Zinvol leidingg geven 30 oktober 2013, uur Het feit dat je zelf je vak beheerst is nog iets heel anders dan het zorgen z dat anderen het doen. Je moet niet alleen een manager zijn maar ook een leider, een inspirerende visie hebben maar daar ook anderenn mee kunnenn bezielen, gericht zijn opp je klanten en je targetss maar ook goed kunnen coachen. Bijdragen aann een stabiel bedrijf maar liefst ook aan een lerende organisatie. Centraal in dit onderdeel staat dee vraag hoe mensen gemotiveerd zijn of raken en hoe jij als manager daaraan positief of juist negatief kunt bijdragen. Sessie 2: Finance (Cashmanagement) 31 oktober 2013, uur U komt tot een nadere beeldvorming van de kostenopbouw en de financieringsstf tructuur bij organisaties. Daarnaast D leert u op een relevante manier omgaan met financiële managementinformatie. In deze leergang verwerft v u bovendien meer vaardigheid bij het interpreteren van de balans: werkkapitaal, liquiditeit, solvabiliteit en cashflow. Wij geven meer inzicht in de verlies- v en winstrekening (kengetallen, kostenstructuur- en opbouw). En tenslotte geven we een handreiking voor een heldere financiële rapportage. Sessie 3 : Plezierig en overtuigend communicere en 7 november 2013, uur Voor effectievee communicatie is het noodzakelijk de verschillende menstypen te onderscheiden en te herkennen. Door D rekeningg te houden met hun behoeften, wensen, vooroordelen en attitude-balans kan er gecommuniceerd worden met een beter resultaat. Hiervoor worden vraag- en luistertechnieken gehanteerd. Ook het belang van non-verbale communicatie komt uitgebreid aan de orde. Sessie 4: Commercieel strategisch denken 21 november 2013, uur Het succes van ondernemen wordt bepaald door het vermogen van managers zich z te verplaatsen in de gedachtewereld van de klant en van de medewerker. Inzicht in conceptueel, strategisch en operationeel denken. Ontwikkelen van een denktrant op diverse niveaus die verband met elkaar hebben. Sessie 5: Macht en invloed 3 december 2013, uur Wat is de oorsprong van macht tussen mensen en wat zijn kenmerken en wetten van macht? Hoe ga je om met macht en watt is het verschil tussen macht en invloed? Wat bepaalt de kracht van invloedd en hoe kun je invloed uitoefenen? Inn deze workshop gaat het continu omm een reflectie op de praktijksituatie e van de deelnemers: Hoe uiten de wetten van macht zich in jouw situatie, hoe reageer jij op macht en invloed en hoe komt dat? Hoe zou je willen dat het was? Hoe ziet jouw dynamische krachtenveld er uitt en welke machtsbronne en heb je zelf? Hoe kun je die hanteren om je resultaten te behalen?

4 Sessie 6: De achterkantt van het contract 4 december 2013, uur Geen verkoopp zonder inkoop. Een verstandige sitemanager zal z zoveel mogelijk informatie van de opponent proberen te vergaren. Maar daarnaast spelen s ook logistieke en juridische aspecten vaak eenn rol. En wat te denken van v aspectenn als leveranciersselectie, contracten, customer service en klachtenbehank ndelingssystemen. Als sitemanager komt t u hier allemaal in meer of mindere mate mee in aanraking Sessie 7: Relatiemanag gement 12 december 2013, uur Als sitemagerr of als commercieel verantwoordelijkee moet u ook na het uitvoeren van een opdracht contacten onderhouden o met de DMU (decision making unit) om er zeker van te zijn dat u uw voorsprong op de concurrent c behoudt en herhalingsopdrachten meer regel r dan uitzondering zijn. Dit vraagt om een effectief en efficiënt relatiebeheer in een omgeving waarbij meerdere collega s c contacten onderhouden mett dezelfde klant doch vaak v met verschillende v contactpersonen binnen de DMU. Planning, organisatie en creativiteit c zijnn voorwaarde voor succes. Wilt u een professional zijn in dit uitdagende vakgebied? Sessie 8: Planning en Onderhandelen 19 december 2013, uur Sommige contracten komen snel en soepel rond. Dat zijn echter uitzonderingen n. De meeste verkooptrajecten vragen veel inzet, tijd, creativiteit en vooral geduld. Het is van belang vooraf een gedegen en concretee planning te maken, zonder dat het een plan om een plan wordt. Actie-, verkoop- en accountplannin ng komen uitgebreid aann bod. In deze sessie wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan onderhandelen. Onderhandelen iss een spel van v geven enn nemen. De kunst is te ontdekken o waar de grenzen van uw onderhandelin ngspartner liggen, zonder die van u al te duidelijk aan te geven. Tijdens het onderdeel onderhandelen leert u hoe u dat aanpakt. Sessie 9: Counselsessi ie 9 januari 2014, uur In deze sessiee is ruimte om onderwerpenn die in voorgaande sessiess niet of in onvoldoende mate aan bod zijn gekomen, verder uit tee diepen. Dit in overleg met de trainer. Er wordt bijj deze sessie uitdrukkelijk om input van de groep gevraagd. VOMI behoudt het rechtt om wijzigingen inn dit programma aan te brengen.

5 Locatie De training wordt gehouden op de volgende locatie: Van der Valk Hotel Arnhem Amsterdamseweg VK Arnhem Tel Aanmelding en Intake Direct na aanmelding ontvangt u een voorlopige bevestiging en een intakeformulier. Dit formulier bevat vragen rondom uw functie, uw werkervaring en uw verwachtingen ten aanzien van deze training.. Op die manier proberen we de samenstelling van de groep zo optimaal mogelijk te laten zijn. Groepsgrootte De aard en de werkwijze van dee sessies maken het noodzakelijk de groepsgrootte te stellen op maximaal 14 deelnemers. Niet elke aanmelding kan automatisch tot plaatsing leiden. Prijs Aan deelname aan de training Sitemanagement is een bedrag verbondenn van: Leden: 2.950,00. Niet leden: 3.450,00. Hierbij is alles inbegrepen, d.w.z.: de overnachtingen, dee consumptiess en maaltijden en het studiemateriaal. Er kan alleen worden ingeschreven voor het gehele traject, niet voor sessies afzonderlijk. U ontvangt een factuur die u inn één keer dient te voldoenn binnen 14 dagen na factuurdatum. Annulering dient schriftelijk s te geschieden. Vóór aanvangg van de training is restitutie slechts mogelijk als voor de opengevallen plaats alsnog een vervangende deelnemer kan worden ingeschreven. Bij tussentijdse t beëindiging wordt geen restitutie verleend.. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

6 Waardering Het is voor ons zeer verheugend te constateren dat de training Sitemanagement ruimschoots aan de verwachtingen van de deelnemers voldoet. Niet voor v niets bieden wij deze training al weer enkele jaren aan, maar dee waardering van onze deelnemers is de beste referentie. Uit de unaniem positievee evaluaties van eerdere groepen willen wij u een aantal uitspraken niet onthouden: Op de vraag hoe deelnemers reactie: de training Sitemanagement hebben ervaren, geven zij als Boeiende training; ; niets aan te verbeteren. Lof voor alle deelnemers en trainers; wat hebben ze mij veel nieuwe inzichten gegeven!! De praktijkvoorbeelden, de gesprekken waardevol. onderling en de managementlessen zijn zeer Gehele cursus vond ik een erg goede aanvulling op de praktijk. De training was dik geslaagd! Trainers weten waar ze het over hebben." Hetgeen wij geleerd hebben is "praktisch en direct toepasbaar". De training is duidelijk op ons gericht!

7 De trainers Wij beschikken over een trainers-- en docentenkorps dat de kunst k van kennis- en praktijkoverdracht integraal beheerst. Afhankelijk van de onderwerpen die gekozen worden, worden seniortrainers en docenten ingezet die gespecialiseerd zijn in de gekozen onderwerpen. Aan deze training werken mee: Tom van den Hoogen Tom van den Hoogen heeft zijn kennis en ervaring van v het commerciële en algemene management jarenlang te geldee gemaakt als crisis en turn-around manager. Zijn visie v is dat mensen pas daadwerkelijk (kunnen) veranderen wanneer zij van weten tot besef komen. k De kracht van Tom van den Hoogen ligt in het feit dat hij mensen ook daadwerkelijk van weten tot besef weet te brengen. Niet alleen als manager maar juist ook in zijn trainingenn weet hij mensen te activeren, inspireren en tot veranderingen te brengen. Zijn praktijkervaringen weet hij op een treffende wijze te vertalen waardoor zijn trainingen op het algemene management en commerciële vlak ook echt daadwerkelijk wat in gang zettenn bij mensen. Peter Brugman De vooropleidingen van Peter Brugman zijn o.a. WerktuigbouwkW kunde en Technische Bedrijfskunde. Hij heeft vele jaren ervaring in de commercie opgedaan, eerst als adjunct directeur in de technische automatisering en later als algemeen bedrijfsleider in een organisatie met een zeer uitgebreide servicedienst. De toenemende, sterke concurrentie in de markt hebben hem gedreven tot het ontwikkelen van een hoge mate m van creativiteit ten aanzien van zijn beleid en acties. In die hoedanigheid is hij het gevecht met de concurrent dan ook volop aangegaan. Hij is van mening dat u alleen toegevoegde waarde w kunt bieden op basis van uw unieke onderscheidende vermogen. Inmiddels is hij al a jaren actief als trainerr met als specialisatie technische bedrijven. Zijn trainingsaanpak kenmerkt zichh door nuchterheid en resultaatgerichtheid. Pieter Timmers Pieter Timmers is van origine automotive engineer. Hij kwam echter al l snel tot de ontdekking dat zijn ware passie ligt op het snijpunt van sales, marketing en management. Hij is al ruim 20 jaar als manager actief binnenn internationaal opererendee ondernemingen. Hij vervulde legio interim-functies en trad ook regelmatig op als crisismanager. Pieter is een zeer sterk analyticus die zijn denkbeelden helder communiceert. Zijn inzicht in processen brengt hijj snel en inspirerend op deelnemers over. Daarbij put hij uit zijn brede b praktijkervaring en gebruikt hij aansprekende en vooruitstrevenv nde voorbeelden. Erik van der Garde De vooropleiding van v Erik van der Garde is HTS Civiele Techniek. Aansluitend heeft hij een kopstudie Technische Bedrijfskunde gevolgd, met als specialisatie: Marketing en Sales. Na zijn studietijd is hij in dienst getreden bij Romein Beton in Dodewaard. Na een periode van medewerker Marketing en Vertegenwoordiger, werd hij later verantwoordelijk voor de gehelee Verkoop Buitendienst. In die periode is hij gestart met de studie Managementwetenschappen, waarmee een perfecte basis is gelegd voor zijnn huidige activiteiten. Hij is consultant c - trainer op het gebied van organisatieadvies, marketing en sales, met als focus technische bedrijven. Erik heeft een echte no nonsens - mentaliteit, hij houdt van aanpakken en geeft niet op. o Zijn enormee drive in combinatie met zijn interesse in hett persoonlijk functioneren van de deelnemers maakt hemm een uitermate prettige trainer. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemmin ing van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden.

8 Aanmeldingsformulier Ondergetekende, Achternaam: Man Vrouw Voorletters: Roepnaam: Geboortedatum: meldt zich aan voor de training Sitemanagement, met als startdatum: Het adres waarop u uw correspondentie wilt ontvangen: Postadres: Privé Zakelijk Postcode en plaats: Naam organisatie: Telefoon zakelijk: Telefoon privé: Mobiel: M adres: Deelname voor rekening van: Deelnemer Werkgever Indien voor rekening werkgever, factuur zenden aan: Naam organisatie: T.a.v.: Man Vrouw Adres: Postcode en Plaats: Plaats en datum: Handtekening: Dit formulier kan worden verzonden naar: VOMI t.a.v. Caroline van den Bos Postbus AD Zoetermeer Fax: caroline.van.den.bos@fme.nl Indien u nog vragen heeft kunt u ons bereiken op het telefoonnummer:

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop: De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie.

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Workshop Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Succesvol voorbereiden, opstellen en bewaken van contractuele afspraken. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Workshop. Complexe Onderhandelingen

Workshop. Complexe Onderhandelingen Workshop Complexe Onderhandelingen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie Workshop Risicomanagement in de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen

Nadere informatie

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach Workshop De Vakman als Praktijkcoach Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop De (operationeel) medewerker als begeleider Resultaat Na afloop van de workshop: Ben je in staat om efficiënt en effectief kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Portfolio- en Programma Management

Portfolio- en Programma Management Masterclass Portfolio- en Programma Management 4-daags programma Kopenhagen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing

Training: Effectieve Projectbeheersing Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Start: 26 februari 2014 Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

TRAINING Balanslezen. Activa Passiva Liquiditeit Solvabiliteit Rentabiliteit. www.inputsupport.nl

TRAINING Balanslezen. Activa Passiva Liquiditeit Solvabiliteit Rentabiliteit. www.inputsupport.nl TRAINING Balanslezen Activa Passiva Liquiditeit Solvabiliteit Rentabiliteit www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BALANSLEZEN Een ééndaagse training

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Wil jij liever slank zijn, zonder daarvoor dingen te moeten laten? Dat kan! Een dieet onderdrukt je natuurlijke verlangens.

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

TRAINING Onderhandelen

TRAINING Onderhandelen TRAINING Onderhandelen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ONDERHANDELEN Iedereen in krijgt vroeg of laat te maken met onderhandelingsmethodes.

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

TRAINING Incasso Noord & Zuid Amerika

TRAINING Incasso Noord & Zuid Amerika TRAINING Incasso Noord & Zuid Amerika www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING INCASSO NOORD & ZUID AMERIKA De training Incasso Noord & Zuid Amerikais

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

TRAINING Balanslezen. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Balanslezen.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Balanslezen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BALANSLEZEN Een ééndaagse training die bestemd is voor bijna iedere medewerker binnen

Nadere informatie

Behoeftegericht verkopen

Behoeftegericht verkopen TRAINING Behoeftegericht verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEHOEFTEGERICHT VERKOPEN Klanten kopen geen producten. Ze kopen wat die

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

TRAINING Risk Management

TRAINING Risk Management TRAINING Risk Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING RISK MANAGEMENT In deze ééndaagse groepstraining Risk Management of Risico- management

Nadere informatie

TRAINING Internationaal Debiteurenbeheer

TRAINING Internationaal Debiteurenbeheer TRAINING Internationaal Debiteurenbeheer www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING INTERNATIONAAL DEBITEURENBEHEER De training Internationaal Debiteurenbeheer

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

TRAINING Grote orders binnenhalen

TRAINING Grote orders binnenhalen TRAINING Grote orders binnenhalen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING GROTE ORDERS BINNENHALEN Een kleine order is vaak in één verkoopgesprek

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

TRAINING Beïnvloeden kan je leren Voor verkopers

TRAINING Beïnvloeden kan je leren Voor verkopers TRAINING Beïnvloeden kan je leren Voor verkopers www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEÏNVLOEDEN KAN JE LEREN VOOR VERKOPERS Beïnvloeden of manipulatie

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

TRAINING Assertiviteit

TRAINING Assertiviteit TRAINING Assertiviteit www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ASSERTIVITEIT Er zijn nogal wat mensen die niet voor zich zelf opkomen, zich onzeker

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

TRAINING Credit marketing

TRAINING Credit marketing TRAINING Credit marketing www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING CREDIT MARKETING Een eendaagse groepstraining die is gericht op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

TRAINING Telefonisch verkopen

TRAINING Telefonisch verkopen TRAINING Telefonisch verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TELEFONISCH VERKOPEN Doordat de concurrentie toeneemt en je klant dus meer keuze

Nadere informatie

TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders

TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ONDERHANDELEN Voor debiteurenbeheerders Deze training is

Nadere informatie

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT?

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? In de wereld waarin wij ons bevinden, wordt heel veel gecommuniceerd: uw verkopers communiceren met

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Leiderschapsprogramma Jong Management

Leiderschapsprogramma Jong Management Leiderschapsprogramma Jong Management Geef jij leiding aan een team? Loop je regelmatig tegen dezelfde issues aan, maar weet je niet hoe je die ten positieve moet keren? Wil je de regie weer in eigen handen

Nadere informatie

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Training Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar

Nadere informatie

TRAINING Onderhandelen

TRAINING Onderhandelen TRAINING Onderhandelen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ONDERHANDELEN Iedereen in krijgt vroeg of laat te maken met onderhandelingsmethodes.

Nadere informatie

TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad

TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING FINANCIËLE ONDERBOUWING Deze ééndaagse

Nadere informatie

TRAINING Risk Management

TRAINING Risk Management TRAINING Risk Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING RISK MANAGEMENT In deze ééndaagse groepstraining Risk Management of Risico- management

Nadere informatie

TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad

TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING FINANCIËLE ONDERBOUWING Deze ééndaagse

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. * Deze workshop sluit aan bij de eerder door FHI in samenwerking

Nadere informatie

TRAINING Beursdeelname

TRAINING Beursdeelname TRAINING Beursdeelname www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEURSDEELNAME Deelname aan een beurs is voor een bedrijf een uitgelezen moment om zich

Nadere informatie

TRAINING Grote orders binnenhalen

TRAINING Grote orders binnenhalen TRAINING Grote orders binnenhalen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING GROTE ORDERS BINNENHALEN Een kleine order is vaak in één verkoopgesprek

Nadere informatie

Opleiding Vermogensbeheer

Opleiding Vermogensbeheer Leidt op tot Medewerker vermogensbeheer pensioenbedrijf Alles over de organisatie van het vermogensbeheer en de administratieve verwerking van vermogensbeheeractiviteiten bij pensioenfondsen Aan beleggingsresultaten

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag?

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag? Inleiding Programma Aanmelden Route Leidinggeven in tijden van verandering De snel veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit van organisaties en daarom van de mensen die er werken.

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

TRAINING Vaardigheden voor de Debiteurenbeheerder

TRAINING Vaardigheden voor de Debiteurenbeheerder TRAINING Vaardigheden voor de Debiteurenbeheerder www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VAARDIGHEDEN VOOR DE DEBITEURENBEHEERDER Deze driedaagse

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

1964.87.900.B01 * TOMMY@THEHAPPYBOSS.NL

1964.87.900.B01 * TOMMY@THEHAPPYBOSS.NL R I TRA IN I IN G o c o a c a c n g i n h i n EFFECTIEF EN BEVLOGEN LEIDERSCHAP Groeien en laten bloeien! Tommy weet als geen ander te boeien en te inspireren. Gecombineerd met de juiste vakkennis en management

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016

Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016 Nederland Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016 Leiderschap in Verbinding Bij leiderschap in verbinding gaat het er om mensen intrinsiek, van binnenuit, te motiveren een bijdrage te leveren aan

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Professioneel Effectief & Persoonlijk

Professioneel Effectief & Persoonlijk Professioneel Effectief & Persoonlijk Data & Prijzen Opleidingen 2013-2014 w010113ep Academie voor NLP is onderdeel van Personal Development Janse Overzicht opleidingsaanbod - NLP Practitioner - NLP Master

Nadere informatie

TRAINING Het verkopen van de prijs

TRAINING Het verkopen van de prijs TRAINING Het verkopen van de prijs www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management De prijs is vaak een moeilijk onderwerp. Het zorgt voor veel discussies en veel

Nadere informatie

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING SERVICETECHNICUS ALS AMBASSADEUR Servicetechnici vormen het gezicht

Nadere informatie

OPLEIDING Credit Collector

OPLEIDING Credit Collector OPLEIDING Credit Collector www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management OPLEIDING CREDIT COLLECTOR Een opleiding van in totaal 4 dagen, met name bestemd voor medewerkers

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

TRAINING Omgaan met klachten

TRAINING Omgaan met klachten TRAINING Omgaan met klachten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING OMGAAN MET KLACHTEN Kennis en inzicht zijn essentieel om klachten goed en professioneel

Nadere informatie

TRAINING Doelgericht communiceren

TRAINING Doelgericht communiceren TRAINING Doelgericht communiceren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING DOELGERICHT COMMUNICEREN In de organisatie nemen de medewerkers van de binnendienst

Nadere informatie

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde Training Jobcoach in bedrijf Economische waarde door menselijke waarde Opzet van de training Inleiding Steeds meer bedrijven bieden in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten...

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Training Authentiek in de uitvaart door Het Tiende Huis Jan Dop Uitvaartverzorging Het was niet voor het eerst dat ik mij meer dan ooit

Nadere informatie

TRAINING Incasso Afrika & Midden Oosten

TRAINING Incasso Afrika & Midden Oosten TRAINING Incasso Afrika & Midden Oosten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING INCASSO AFRIKA EN MIDDEN OOSTEN De training Incasso Afrika en Midden

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

TRAINING Assertiviteit

TRAINING Assertiviteit TRAINING Assertiviteit www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ASSERTIVITEIT Er zijn nogal wat mensen die niet voor zich zelf opkomen, zich onzeker

Nadere informatie

Duits voor werkzoekenden

Duits voor werkzoekenden Taaltrainingen & Workshops Duits 2013 Duits voor werkzoekenden Unser Angebot an Sie! & Verbeter je kansen op de arbeidsmarkt! Zakelijk Duits voor Werkzoekenden! U bent op zoek naar werk en u hebt er last

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

TRAINING Vaardigheden voor de Debiteurenbeheerder

TRAINING Vaardigheden voor de Debiteurenbeheerder TRAINING Vaardigheden voor de Debiteurenbeheerder www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VAARDIGHEDEN VOOR DE DEBITEURENBEHEERDER Deze driedaagse

Nadere informatie

Training Zakelijk Duits 2014

Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits! Uw bedrijf doet zaken met Duitsland en u heeft regelmatig contact met Duitse klanten of leveranciers. In de verkoop-binnendienst of de buitendienst,

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie