Handleiding Leerplatform EVA 3IMSA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Leerplatform EVA 3IMSA http://dev.lerendoejezelf.be/dev_eva_drupal/"

Transcriptie

1 Handleiding Leerplatform EVA 3IMSA

2 Inhoudsopgave 1 Voorwoord Een account registreren en beheren Oefen je kennis Portfolio Overzichten opvragen Leermiddelen aanmaken Gebruikers aanmaken en beheren Gebruikers in bulk importeren Niveau DragMath Eindtermen ingeven... 29

3 1 Voorwoord Dit document dient als hulpmiddel bij het gebruiken van het leerplatform EVA, te vinden op Momenteel gaat dit leerplatform door een betafase en is het niet onvermijdelijk dat er nog steeds bugs en fouten voorkomen. Indien u een bug of fout ontdekt, gelieve deze dan ook te rapporteren via het door ons opgestelde Bug rapportering formulier, te vinden op zodat wij dit kunnen proberen op te lossen. Wij danken u alvast voor uw participatie en hopen er een beter product van te maken met uw hulp. Op kan u een door ons opgestelde usertest vinden. Wij zouden het ten diepste appreciëren indien u deze kan doorlopen en invullen, zo kunnen wij immers te weten komen hoe andere ons systeem vinden en gebruiken.

4 2 Een account registreren en beheren 2.1. Een lerende account maken Onder de Gebruikerslogin heeft u de mogelijkheid om een nieuwe account te maken. De accounts die op deze wijze worden aangemaakt zijn steeds Lerenden. Voor een account als Beherende of Begeleider dient u contact op te nemen met één van de Beheerders of Administrators. Figuur 1: De Gebruikerslogin Na het invullen van uw gegevens kan u uw account aanmaken. De volgende gegevens worden verwacht: Gebruikersnaam adres Wachtwoord Wachtwoorbevestigen Naam Voornaam Geboortedatum Geslacht Straat Nummer Postcode Gemeente Telefoonnummer School Richting Jaar

5 Figuur 2: Registreren van een nieuwe account Na deze te hebben ingevuld kan u verder met de registratie. Indien er eventueel velden niet correct zijn ingevuld krijgt u de nodige melding. Figuur 3: Oeps, wat vergeten in te vullen Indien u alles correct heeft ingevuld krijgt u een melding en zal u automatisch ingelogd zijn met uw nieuwe account. Figuur 4: Het registreren is gelukt.

6 Wanneer u nu naar Mijn account gaat kan u al uw profielgegevens bekijken. Figuur 5: Overzicht profielgegevens U kunt deze ten alle tijden aanpassen door op Bewerken te klikken. U kan vervolgens ook uw paswoord veranderen en persoonlijke en schoolgegevens via de tabs. Figuur 6: Accountsgegevens aanpassen.

7 Uitloggen kan u via de Uitloggen knop in het profiel-menu. Figuur 7: Uitloggen.

8 3 Oefen je kennis 3.1. Belangrijk punt van het leersysteem is dat lerenden hun kennis kunnen verhogen via leermiddelen te maken. Deze worden gesorteerd onder een leergebied. Een random leermiddelen wordt uitgekozen aan de hand van het leergebied waar u op klikt. Belangrijk om op te werken is dat er rekening gehouden wordt met het niveau van de gebruiker in dat specifiek leergebied. Het aangeboden leermiddel zal oftewel van het zelfde niveau zijn als de gebruiker of 1 niveau lager. Figuur 8: Oefen je kennis Wanneer u dan op een leergebied klikt, krijgt u een overzicht over het leermiddel met details zoals titel, een inleiding, tips, bijlagen en de mogelijkheid om de beginnen aan het leermiddel. Figuur 9: Een leermiddel maken: overzicht.

9 3.3. Na het starten van de eindterm krijgt u dan een reeks van vragen met elk hun vraagstelling en indien er een tijdslimiet op de eindterm staat, krijgt u ook een timer te zien. U krijgt steeds de informatie te zien die eerder te zien was bij het overzicht van het leermiddel en per vraag kan u ook nog extra opmerkingen zien of bijlagen. Figuur 10: Een leermiddel maken: vraag Afhankelijk van de instellingen van het leermiddel kan u ook terug naar de vorige vraag bladeren De bijlages kan u openen door er simpelweg op te klikken Na het afronden van het leermiddel krijgt u een overzicht met feedback op de vragen. Figuur 11: Een leermiddel maken: overzicht resultaten.

10 4 Portfolio 4.1. Via het profiel menu kan u naar uw portfolio kijken In de portfolio kan u uw gemaakte leermiddelen bekijken en zien of u al dan niet geslaagd was Daarnaast kan u ook een radargrafiek zien die uw vooruitgang weergeeft. U kan dan zien waar u al veel op geoefend hebt en waar niet Ook is het mogelijk uw resultaten te sorteren per leergebied. Figuur 12: Mijn portfolio: resultaten met de vooruitgangsgrafiek.

11 5 Overzichten opvragen 5.1. Gebruikers met de rol Begeleider of hoger hebben toegang om overzichten op te vragen Overzicht leermiddelen Overzicht lerenden Overzicht medewerkers Overzicht resultaten lerenden. Figuur 13: Overzichten Afhankelijk van het geselecteerde overzicht kan je sorteren op velden, details opvragen en zaken gaan beheren. Figuur 14: Overzicht leermiddelen. Figuur 15: Overzicht lerenden.

12 Figuur 16: Overzicht medewerkers Wanneer men naar de resultaten van lerenden gaat kijken krijgt men de mogelijkheid om de portfolio van een bepaalde lerende in detail op te vragen. Figuur 17: Overzicht resultaten lerenden.

13 5.4. Men krijgt vervolgens een overzicht van alle gemaakte leermiddelen en ziet tevens ook de vooruitgang van de lerende in de vorm van een radargrafiek. Er kan ook gesorteerd worden op de resultaten via een filter op de leergebieden. Figuur 18: Portfolio bekijken van een lerende.

14 5.5. Vervolgens kan men ook nog eens het detail opvragen van een gemaakt leermiddel en kan men het verslag bekijken. Figuur 19: Een verslag oproepen van een gemaakt leermiddel door een lerende.

15 6 Leermiddelen aanmaken 6.1. Gebruikers met de rol begeleider en hoger kunnen leermiddelen aanmaken via het admin menu. Figuur 20: Een leermiddel aanmaken Vervolgens kan u allerlei velden en details invullen: De titel Tot welk leergebied het behoort Tot welke eindterm het behoort Een inleiding Tip(s) (optioneel) Een beschrijving van het leermiddel voor de beheerders Indien de vragen door elkaar geschut moeten worden Indien het mogelijk is om tijdens het maken van het leermiddel naar een voorgaande vraag terug te gaan Wanneer feedback gegeven moet worden Of het leermiddel altijd beschikbaar moet zijn Het aantal keren dat iemand dit leermiddel mag maken Of er een tijdslimiet moet zijn Of het resultaat dient opgenomen te worden in het puntensysteem (Userpoints module integration, niet vergeten! ) Welke feedback er gegeven moet worden aan de hand van het resultaat Menu-instellingen, maar hier moet eigenlijk niets veranderd worden Bijlages toevoegen Of men reacties moet kunnen toevoegen (staat standaard uit). Figuur 21: Een leermiddel aanmaken: voorbeeld

16 6.3. Indien er velden niet goed zijn ingevuld, zal u een waarschuwing krijgen 6.4. Na het aanmaken van het leermiddel zal u de melding krijgen dat er momenteel nog geen vragen bestaan Via Manage Questions kan u vragen toevoegen Figuur 22: Vragen beheren U hebt de keuze uit 4 type vragen: Matching: waar men termen in de juiste volgorde moet zetten Multi-choice: waar men kan antwoord aan de hand van 3-5 verschillende mogelijkheden True or False: waar men juist of fout kan antwoorden Short: Dit is een korte vraag waar de gebruiker zelf een antwoord dient in te typen Het is ook mogelijk om bestaande vragen in uw leermiddel te implementeren De mogelijkheid om random vragen te selecteren aan de hand van een eindterm is ook aanwezig maar dit staat nog in zijn kinderschoenen en werkt momenteel dus nog niet Tenslotte kan u bepalen of u een nieuwe revisie van het leermiddel wil toevoegen of niet. Bij het maken van een nieuwe revisie wordt de oude versie ook nog bewaard maar zal de nieuwe worden weergegeven in plaats van de oude. Figuur 23: Een vraag aanmaken.

17 Bij het aanmaken van een vraag moet u bepaalde velden en details ingeven Tot welke eindterm deze behoord Menu-instelling, maar hier moet niets veranderd worden Extra informatie zoals extra tips of uitleg over de vraag in kwestie De vraagstelling De antwoordinstellingen, deze instelling is afhankelijk van het type vraag dat u heeft gekozen. Bijvoorbeeld bij Multi-choice zal u velden voorzien krijgen om antwoordmogelijkheden en feedback per antwoord in te geven U kunt extra bijlagen toevoegen Reactie-instellingen, hier moet ook niets veranderd worden Wanneer u klaar bent slaagt u de vraag op. Figuur 24: Een multi-choice vraag aanmaken: deel 1.

18 Figuur 25: Een multi-choice vraag aanmaken: deel Vervolgens krijgt u een melding dat het aanmaken gelukt is of niet. Merk ook op dat het systeem zelf een titel genereert voor uw vraag. Figuur 26: De multi-choice vraag werd aangemaakt en de titel werd gegenereerd.

19 6.6. Na het ingeven van minimaal één vraag kan uw pas aangemaakt leermiddel gebruikt worden. Figuur 27: Het pas aangemaakte leermiddel eens testen U kan altijd wanneer u wil een leermiddel bewerken om aanpassingen door te voeren.

20 7 Gebruikers aanmaken en beheren 7.1. Gebruikers met de rol begeleider en hoger kunnen gebruikers aanmaken via de Gebruikers toevoegen -link in het profiel menu, afhankelijk van de rol van de gebruiker kan men verschillende soorten gebruikers aanmaken Figuur 28: Gebruikers aanmaken Ook kunnen zij aanpassingen doen in de account van gebruikers doormiddel van op de gebruikersnaam te klikken wanneer men het overzicht van gebruikers voor zich heeft. Figuur 29: Overzicht lerenden: een gebruikersprofiel opvragen.

21 8 Gebruikers in bulk importeren 8.1. Het is mogelijk gebruikers in bulk te importeren aan de hand van een CSV-bestand. In dit voorbeeld werd het volgende bestand gebruikt: Figuur 30: Voorbeeld CSV-bestand. Nog een ander voorbeeld: Figuur 31: Een ander voorbeeld. Opmerking: Het is belangrijk dat de geboortedatum de volgende syntax heeft: DD/MM/YYYY dus bijvoorbeeld 21/02/1985. Dit is belangrijk voor comptabiliteit! 8.2. Ga via Gebruikers toevoegen naar Toevoegen in bulk via het profielmenu. Figuur 32: Gebruikers toevoegen in bulk Ga vervolgens naar Importeren.

22 8.4. Eenmaal daar kies je het des betreffende CSV-bestand. Figuur 33: Een CSV-bestand kiezen.

23 8.5. Vervolgens dient u de velden van het bestand te koppelen aan de velden van de site. De gebruikersnaam kan u genereren op basis van andere velden, hier hebben we gebruik gemaakt van de voornaam en achternaam. Figuur 34: De velden van het bestand koppelen aan de velden van de site Er zijn ook nog extra opties in te stellen. Zet de eerste ( Ignore First Line ) in ieder geval aan. Figuur 35: Extra opties bij bulkimport Een rol toevoegen aan de gebruikers. Figuur 36: Een rol toekennen aan de gebruikers.

24 8.8. U kunt een versturen naar de gebruikers die worden aangemaakt met onder andere hun accountinformatie. Daarnaast kan u ook nog gebruik maken van andere variabelen. Figuur 37: Een verzenden naar de gebruikers Als laatste kunt u deze instellingen opslagen voor een volgende bulkimport. Figuur 38: Instelling opslagen in een template Vervolgens kan u eerst het bestand testen vooraleer te importeren U krijgt dan een verslag te zien waar men u meedeelt of er problemen zijn opgetreden Figuur 39: Testen van het CSV-bestand Indien er geen fouten zijn opgetreden kan u verder gaan met het importeren.

25 8.14. U zult nu uw transactie terug vinden in de lijst met als status imported. Figuur 40: Overzicht geïmporteerde bestanden U zult nu uw transactie terug vinden in de lijst met als status imported De gebruikers zouden nu in de lijst terug te vinden zijn met alle gegevens die in het bestand meegeleverd zijn. Figuur 41: Controleren of de gebruikers zijn toegevoegd.

26 9 Niveau 9.1. Even een korte schets maken van hoe precies het niveau systeem is opgebouwd: Wanneer een gebruiker een leermiddel maakt, dan krijgt deze aan de hand van zijn resultaat punten ( userpoints ) toegekend. Voor elk leergebied bestaat er namelijk voor elke gebruiker een puntenbalans. Voor elk goed antwoord krijgt de gebruiker 1 punt aan zijn puntenbalans van een specifiek leergebied toegevoegd. Wanneer de gebruiker echter een resultaat van minder dan 40% haalt, dan worden er 2 punten afgetrokken van zijn puntenbalans (de optie op dit laatste naar eigen wens aan te passen is nog niet geïmplementeerd maar zal normaal gezien nog volgen). Om nu bij het belangrijkste te komen: op basis van deze puntenbalansen wordt het niveau van een gebruiker berekend De formule waarmee het niveau berekend wordt kan worden aangepast door naar Site instellingen > Niveau settings te navigeren of door gewoon naar <jouw_site>/admin/settings/niveau te surfen De functie heeft de volgende vorm: niveau = afgerond_naar_beneden((userpoints / userpoints_per_niveau) + start_niveau) In het menu kan men dan het aantal userpoints per niveau naar eigen wens aanpassen. Standaard staat dit op 5. Figuur 42: Niveau formule aanpassen 9.4. Verder gebeurt het berekenen van niveaus volledig automatisch. Telkens wanneer een gebruiker punten verdient of krijgt zal er automatisch een controle gebeuren om te kijken of de gebruiker een niveau moet stijgen of een niveau moet dalen Ook wordt er tijdens de registratie van een gebruiker automatisch gekeken naar zijn leeftijd op basis van de geboortedatum om hem meteen het juiste niveau toe te kennen Wanneer een gebruiker zijn geboortedatum veranderd zal er weer een controle gebeuren om te kijken of zijn niveau moet worden aangepast.

27 10 DragMath DragMath is een java applet tool waarmee je gemakkelijk Wiskunde formules en oefeningen kunt maken en importeren in onder andere vragen van leermiddelen. Om dit eens technisch uit te leggen: DragMath is enkel de tool die je de mogelijkheid geeft om Wiskundige formules. Figuur 43: DragMath Dit op zichzelf is nog niet bruikbaar, een volgende java applet tool genaamd HotEqn gaat ervoor zorgen dat deze formule die we net hebben aangemaakt een syntax krijgt die leersbaar is voor Drupal genaamd LaTeX. Figuur 44: HotEqn Merk ook op dat de syntax tussen \[ en \] staat, dit zijn de tags die dit stukje syntax afbakenen. Zo weet de filterfunctie in Drupal wat hij moet filteren.

28 10.4. Wanneer we dit lijntje nu eens plakken in bijvoorbeeld een vraag van een leermiddel en we kijken vervolgens naar de vraag dan zien we dat we een mooie formule krijgen. Figuur 45: Ingeven van de gegenereerde LaTeX syntax. Figuur 46: We krijgen een mooie functie! De DragMath tool is steeds beschikbaar bij het aanmaken van Wiskunde vragen en is daarnaast ook nog eens beschikbaar op een aparte pagina te vinden op:

29 11 Eindtermen ingeven Eindtermen kunnen ingegeven worden door beheerders en administrators door op Eindtermen toevoegen te klikken in het Admin Menu. Figuur 47: Eindtermen toevoegen De lijst met alle huidige eindtermen verschijnt. Men kan dan huidige eindtermen beheren en aanpassen en nieuwe eindtermen ingeven Door op Term toevoegen te klikken kan u een eindterm toevoegen. Figuur 48: Term toevoegen Een formulier wordt gegenereerd, u dient nu de gegevens van de eindterm in te geven: Allereerst de naam en beschrijving van de eindterm. Figuur 49: Naam en beschrijving van de eindterm ingeven.

30 11.5. Vervolgens moet men kiezen hoe deze eindterm moet weergegeven worden in de lijst. In dit voorbeeld kiezen we ervoor deze gewoon onder Wiskunde te plaatsen. De 3 andere opties dienen niet aangepast te worden. Figuur 50: Uitgebreide opties Tenslotte moet het leergebied, het nummer en het niveau van de eindterm ingegeven worden. Figuur 51: Leergebied, nummer en niveau toevoegen. Opmerking: Deze velden zijn zeer belangrijk, aangezien leermiddels gekoppeld worden aan een eindterm worden deze velden ook weergegeven voor het leermiddel.

31 11.7. Nadien kan u de eindterm opslagen en krijgt u de melding dat oftewel de eindterm succesvol is toegevoegd of een foutmelding met de nodige informatie. Figuur 52: De eindterm is succesvol toegevoegd De eindterm zal nu in de lijst verschijnen, doormiddel van gebruik te maken van kan u de volgorde van de termen bepalen. Standaard staan deze alfabetisch. Figuur 53: De pas aangemaakte eindterm wordt opgenomen in de lijst.

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Aanmelden Aanmelden via: Klik op Helpdesk De eerste keer komt u in het aanmeldscherm: Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE [Te gebruiken door leerkrachten en directies van scholen] IN DEZE GIDS VIND JE INFORMATIE OVER : A. Aanmaken van een account B. Aanmaken van een

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Handleiding gebruik Toolbox 55

Handleiding gebruik Toolbox 55 1 Voor u ligt de handleiding gebruik Toolbox 55 voor scholen. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het toolbox systeem en maakt het mogelijk om aanvragen voor gastlessen (beroepsvoorlichting en/of

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING Inhoudsopgave 1. Belangrijkste spelregels... 3 2. Contact met tools4ever international support... 4 isupport webomgeving... 4 Eerste maal inloggen...

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE

DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE i3learnhub DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE 2 www.i3-technologies.com INHOUD Dealer account aanmaken...4 Je dealer site licentie opzetten...6 Collega s toevoegen aan de site licentie... 11 i3learnhub DEALER

Nadere informatie

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s.

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s. 1. Het Internet Schooldossier (ISD) Het Internet Schooldossier (ISD) is een beveiligde website van de Inspectie van het Onderwijs waarlangs de onderwijsinstellingen gegevens met de Inspectie kunnen uitwisselen.

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY

HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY LimeSurvey is niet-gecommercialiseerde software die zich ertoe leent testen te ontwikkelingen en verwerken. De software wordt beheerd door

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Handleiding inschrijfsysteem - Admin

Handleiding inschrijfsysteem - Admin Handleiding inschrijfsysteem - Admin Inhoud Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten?... 2 Instellingen... 2 Docenten... 3 Ruimte... 4 Email... 4 Email wijzigen... 4 Loginnaam... 5 Tijden... 5 Afspraken... 6

Nadere informatie

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders Inhoud van deze beknopte handleiding: 1. Hoe registreer ik mij voor CitiManager? a) Uitsluitend kaarthouders in bezit van online rekeningoverzicht b) Uitsluitend kaarthouders met rekeningoverzicht op papier

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard HANDLEIDING GRIP Facility Dashboard 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inloggen GRIP Dashboard... 3 3. KPI Dashboard... 4 4. Tijdlijn... 5 5. Documenten... 5 6. Acties... 6 7. Uitleg databeheer...

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Schoolsport Kampioenschappen

Schoolsport Kampioenschappen Schoolsport Kampioenschappen Handleiding voor verenigingen 07-09-2015 info@schoolsportamersfoort.nl 1 Inleiding Dit is een handleiding voor Verenigingen die een evenement organiseren onder de Schoolsport

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar) kunt toevoegen?

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Klachtenbeheer (Intranet)

Klachtenbeheer (Intranet) Klachtenbeheer (Intranet) Versie:1 1/17 1 INLEIDING...3 2 NAVIGATIE VAN DE APPLICATIE...3 3 FRONT-END (OP DE WEBSITE)...4 3.1 Het online melden van klachten... 4 3.2 Mijn meldingen... 5 4 BACK-END...6

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VGN-Portal

Gebruikershandleiding VGN-Portal Gebruikershandleiding VGN-Portal MediQuest Tel: 088 12 63 908 (werkdagen van 10-15 uur) Email: vgn@mediquest.nl Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 2 Inloggen... 4 Deel A: Concerninrichting... 5 1.1 Het

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto Inleiding tot de catalogus 10mm foto Inhoud Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren... 12 Registreren Om

Nadere informatie

Handleiding webshop www.hkvochten.nl

Handleiding webshop www.hkvochten.nl Bestaat uit 2 delen. 1 e Webshop gebruiker. 2 e Meerdere gebruikers. Versie 6 18-02-14 Deel 1 Webshop gebruiker Ga naar www.hkvochten.nl Op de home page ziet U rechts 4 blokken staan, om te bestellen kiest

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be Handleiding vereniging: v130319 Log aan met je gebruikersnaam en paswoord via: www.anons.be Als administrator zou je onderstaande groene knoppen moeten zien, indien deze niet zichtbaar zijn gelieve dan

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl Handleiding www.vervangerspool.nl 1 Inhoudsopgave: 1. Login... 3 1.1 Wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 3 1.2 Nog geen wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 4 2 Overzicht gebruikers:... 4

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken Hoofdstuk 6: Rechten beheren gebruikers toevoegen 6.1. Inleiding Om te kunnen testen of een reactie kan gegeven worden op een artikel, moeten we een extra gebruiker toevoegen. Een gebruiker kan zelf het

Nadere informatie

Ouders/verzorgers importeren en bijwerken

Ouders/verzorgers importeren en bijwerken Ouders/verzorgers importeren en bijwerken Inleiding Op deze pagina Naast leerlingen en medewerkers is het ook mogelijk dat /verzorgers gebruik maken van het portal. Zij kunnen op het portal het rooster

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

VAKINFORMATIEDOSSIER OP THOMAS HANDLEIDING. Handleiding voor de vakteamverantwoordelijke p. 2. Handleiding voor de individuele leerkracht p.

VAKINFORMATIEDOSSIER OP THOMAS HANDLEIDING. Handleiding voor de vakteamverantwoordelijke p. 2. Handleiding voor de individuele leerkracht p. VAKINFORMATIEDOSSIER OP THOMAS HANDLEIDING Handleiding voor de vakteamverantwoordelijke p. 2 Handleiding voor de individuele leerkracht p. 13 Handleiding voor de directeur p. 17 Vakinformatiedossier op

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1

Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1 Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1 Welkom bij Socrative! Net als u zijn wij overtuigd van het belang het leerproces van leerlingen te visualiseren. Deze tool biedt de mogelijkheid om evaluatie

Nadere informatie

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag Ik probeer mijn parochie/federatie in te schrijven, maar het lukt niet. Wat moet ik doen? Volg deze handleiding! Het inschrijven voor de Missiodag gebeurt via de administratieve site van IJD: 'Regi' (www.regi.ijd.be).

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie

Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie Versie 29 juni 2015 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 2 Aanmelden... 2 Beginscherm... 3 Beheer... 4 1. Bibliotheek... 4 2. Welkomboodschap... 9 3. Gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Sns voor de docent (waar onder andere tests worden aangemaakt en gekoppeld aan studentengroepen). Dit vind je

Nadere informatie

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument 1 VOORAF Indien je beschikt over een Windows LIVE ID (je hebt momenteel al een Hotmail, Gmail of Livemailaccount), ga dan onmiddellijk

Nadere informatie

Handleiding leerplatform van Vonk

Handleiding leerplatform van Vonk Handleiding leerplatform van Vonk Inhoud Inloggen op het leerplatform:... 2 Je profiel aanpassen... 3 Je profielgegevens aanpassen:... 3 Een foto of omslagfoto toevoegen aan je profiel... 4 Je instellingen

Nadere informatie

KOBE Confectie Handleiding

KOBE Confectie Handleiding KOBE Confectie Handleiding Woontotaal: registeren, inloggen en de eerste stappen van Woontotaal Registreer en log in Voordat u aan de slag kunt met Woontotaal, moet u zichzelf eerst registeren via de volgende

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING U wenst uw pensioendossier te raadplegen, veranderingen aan te brengen in uw gegevens (rekeningnummer, adres, ) of vooraf ingevulde formulieren voor een aanvullende

Nadere informatie

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren?

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin- Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken.

Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken. Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken. Inloggen Ga naar: mijn.cromvoirtse.nl Hier krijg je het volgende inlogscherm te zien: Voer gebruikersnaam en wachtwoord in. Let op: Alleen

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE

HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE Inlogvenster en eerste scherm Ga in uw browser naar: http://formulier.verseverf.com > U ziet het volgende scherm. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in: Wanneer u op de

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding. Waterpolo 6 Sporter Volg Systeem. Versie 1 Augustus Admin4Sport & Waterpolo 6 Ronald Lindhout & Egbert de Groot

Handleiding. Waterpolo 6 Sporter Volg Systeem. Versie 1 Augustus Admin4Sport & Waterpolo 6 Ronald Lindhout & Egbert de Groot Handleiding Waterpolo 6 Sporter Volg Systeem Versie 1 Augustus 2015 Admin4Sport & Waterpolo 6 Fred Jansen Ronald Lindhout & Egbert de Groot Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Uitleg wat het programma

Nadere informatie

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden Inhoudsopgave 1 School aanmaken... 2 1.1 Directeur aanmelden... 2 1.2 School aanmelden... 3 2 Invoeren van gegevens... 5 2.1 Via EDEX... 5 2.1.1 Leraren importeren... 6 2.1.2 Leerlingen importeren... 7

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

MEDEWERKERS GAAN ZELF WERKEN IN/MET HET SYSTEEM. Persoonlijke afhandeling van incidenten in het systeem. Agressie Registratiesysteem Waterschappen ARW

MEDEWERKERS GAAN ZELF WERKEN IN/MET HET SYSTEEM. Persoonlijke afhandeling van incidenten in het systeem. Agressie Registratiesysteem Waterschappen ARW EINDFASE MEDEWERKERS GAAN ZELF WERKEN IN/MET HET SYSTEEM Persoonlijke afhandeling van incidenten in het systeem Agressie Registratiesysteem Waterschappen ARW Handleiding voor de eindfase Versie 1.0 d.d.21

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie