PROGRAMMA 16-DAAGSE RONDREIS DE VELE GEZICHTEN VAN INDONESIË SUMATRA SULAWESI, TORAJALAND LOMBOK BALI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA 16-DAAGSE RONDREIS DE VELE GEZICHTEN VAN INDONESIË SUMATRA SULAWESI, TORAJALAND LOMBOK BALI"

Transcriptie

1 PROGRAMMA 16-DAAGSE RONDREIS DE VELE GEZICHTEN VAN INDONESIË SUMATRA SULAWESI, TORAJALAND LOMBOK BALI Vertrek met De Blauwe Vogel op een onvergetelijk avontuur, waarin u kennismaakt met de vele gezichten van Indonesië. Deze rondreis laat u de andere kant van de Indonesische archipel ontdekken, ver weg van de platgetreden paden. Tijdens deze fantastische groepsreis ontdekt u niet minder dan vier unieke eilanden binnen de indrukwekkende archipel. De focus ligt op de ongerepte eilanden Sumatra & Sulawesi, maar ook Lombok en Bali staan op het programma. Ontmoet de bijzondere bevolking, laat u overweldigen door de fantastische natuur, ontdek wereldberoemde monumenten, kom oog in oog met de lokale fauna, de prachtige stranden, de houten huisjes, de fantastische meren, Hoogtepunt na hoogtepunt! Natuurlijk wordt deze 16-daagse ontdekkingsreis begeleid van Brussel tot Brussel door uw persoonlijke, Nederlandstalige De Blauwe Vogel begeleider. Deze bestemmingsexpert wordt ter plaatse vervoegd door een lokale Nederlandstalige gids, die u tijdens de ganse reis zal bijstaan. Hierbij stellen we u het afwisselende programma van deze reis graag voor. Hierin zitten internationale en lokale vluchten, alle excursies en de meeste maaltijden reeds vervat. U verblijft bovendien in verzorgde hotels, voor u persoonlijk geselecteerd door onze experts. Als De Blauwe Vogel klant wordt u de ganse reis natuurlijk extra in de watten gelegd. Mis deze unieke reis niet en vertrek op avontuur doorheen Sumatra, Sulawesi, Bali & Lombok. We wensen u nu al een fijne reis toe!

2 Dag 1 : Brussel / Jakarta / Medan ( L / D ) Onthaal op de luchthaven van Zaventem door uw Nederlandstalige De Blauwe Vogel reisbegeleider. Hij/zij begeleidt deze reis van Brussel tot Brussel en krijgt bij aankomst in Indonesië het gezelschap van een lokale, perfect Nederlandstalige gids. Vanuit Zaventem vertrekt onze kwalitatieve Qatar Airways vlucht richting Jakarta, de hoofdstad van het Indonesische eiland Java. We maken in Doha (Qatar) een tussenstop, zodat we even de benen wat kunnen strekken. Qatar Airways werd al meermaals verkozen tot de allerbeste luchtvaartmaatschappij ter wereld en u geniet dus van alle comfort aan boord. Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen tijdens de vliegreis. We brengen de nacht door aan boord. Dag 2 : Jakarta / Medan ( O / L / D ) We komen aan op de internationale luchthaven van Jakarta, de hoofdstad van het eiland Java. Van hieruit nemen we een lokaal vluchtje van Garuda Indonesië tot in Medan, waar we verwelkomd worden door onze lokale, Nederlandstalige gids. Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra, op het eiland Sumatra. Het is de 3 e grootste stad van Indonesië met ruim 3 miljoen inwoners. De Nederlandse kolonisten hebben in het verleden een grote stempel gedrukt op de ontwikkeling van de stad. In de 19 e eeuw groeide Medan dan ook uit tot één van de snelst evoluerende steden van de archipel. Al rijdend door Medan zien we sowieso nog diverse Nederlandse kenmerken in het straatbeeld : straatnamen, wegwijzers, typische gebouwen, Medan wordt ook wel eens de food capital van Indonesië genoemd (=de hoofdstad van het eten). Dit komt vooral door de diverse invloeden van de verschillende bevolkingsgroepen. Daardoor kunt u er smullen van de meest uiteenlopende delicatessen. Dat zullen we tijdens deze reis natuurlijk ook uitgebreid doen. We worden naar ons hotel gebracht, het Grand Antares Hotel. Dit knappe 4- sterren superior hotel is perfect gelegen in het hart van Medan. Vlakbij vindt u dan ook tal van winkels en bezienswaardigheden. We sluiten de dag af met een verzorgd avondmaal en overnachting.

3 Dag 3 : Medan Toba Meer Samosir Island ( O / L ) We genieten van een verzorgd ontbijt in ons hotel. Daarna vertrekken we met onze gids op een uitgebreide ontdekkingstocht doorheen het centrum van Medan. Zo bezoeken we de Grote Moskee (Masjid Raya), een prachtig bouwwerk ontworpen door de Nederlandse architect Klingenberg aan het begin van de 20 e eeuw. Het is meteen de grootste in de regio. Daarna gaan we verder richting Maimun Palace, het paleis van de Sultan. Hier woont de Sultan en zijn complete familie, die bestaat uit wel honderden gezinnen. Het bouwwerk bevat diverse stijlen afkomstig uit Azië en Europa. Via het oude dorp Kesawan bezichtigen we ook nog het stadhuis, het postkantoor en het station. Hierna vertrekken we in de richting van het dorp Prapat, gelegen in de prachtige baai van het Tobameer. We nemen de route via de authentieke plantageweg van Tebing Tinggi tot Pematang Siantar. Onderweg maken we nog wat leuke stops, onder meer aan een rubberplantage en een palmolieplantage. Er is ook een verfrissing voorzien onder de baan. Bij aankomst in Prapat genieten we van de lunch in het Singgalang Restaurant, waar typisch Aziatische keuken geserveerd wordt. Na de verkwikkende lunch komen we aan bij Lake Toba, het grootste kratermeer ter wereld. Onder het meer bevindt zich een supervulkaan, waarvan er maar een paar op deze planeet te vinden zijn (o.a. Yellowstone). Binnen het kratermeer ligt het prachtige eiland Samosir en dit is onze volgende bestemming. We worden er naartoe gebracht met de ferry. Omdat het eiland op ongeveer 900 meter hoogte ligt is het er overdag en s nachts lekker koel. Er waait meestal een zalig windje, waardoor het een fijne afwisseling is op de warmere temperaturen tijdens de rest van de rondreis. We checken hier in in het Silintong Hotel (of gelijkwaardig). De rest van de dag geniet u van vrije tijd en u kunt ook vrij het avondmaal nemen. Dag 4 : Samosir Island Ambarita Tomok ( O / L ) We starten de dag met het ontbijt in ons hotel.

4 Hierna nemen we de boot om het Koningsdorp Ambarita te bezoeken. Het kleine dorp was voorheen de plek waar de Batak Toba Koning woonde. Het is verder vooral bekend vanwege het kannibalisme dat hier tot ver in de 19 e eeuw werd uitgevoerd. We kunnen er onder meer de stenen stoelen van Koning Siallagan bezichtigen, alsook enkele traditionele woningen van de voormalige stammen. Daarna trekken we verder door richting het kleine dorpje Tomok. Hier bevinden zich de oude graven van de raja s van de Sibutarfamilie. Het dorpje zelf telt ook verschillende Tobatak huizen en er staan indrukwekkende, met mos overwoekerde, beelden. Bij de bataks behoren dansen bij de grote rituelen rond leven en dood, zoals huwelijken en begrafenissen. We wonen dan ook zo n dansspektakel bij. Tijdens het spektakel wordt gebruik gemaakt van levensgrote poppen (sigale gale). Na de voorstelling keren we terug naar het hotel voor de lunch en is er nog wat vrije tijd voorzien om te genieten van de faciliteiten van het hotel. Vrij avondmaal en overnachting. Dag 5 : Samosir Island Prapat Sipirok ( O / L ) We ontbijten in het hotel en nemen vervolgens de boottransfer terug naar het vasteland. Eens aangekomen in Prapat vertrekken we per bus richting Sipirok, een rustig dorpje in Noord Sumatra. Onderweg stoppen we bij een lokale markt en zien we ook de typische batak huizen. We werpen nog een laatste blik op het Toba meer, de rijstplantages en de warmwaterbronnen en dan rijden we door richting de tropische jungle. Lunch is onderweg voorzien in een verzorgd lokaal restaurant. We komen in de late namiddag aan in Sipirok, waar we inchecken in de Torsibohi Lodge. Deze lodge is opgetrokken in de typische lokale bouwstijl en vrij bijzonder. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel. Dag 6 : Sipirok Bukittinggi ( O / L ) We ontbijten in het hotel en zetten vandaag onze rit verder naar Bukittinggi.

5 Eerst staat echter nog een stop in het fantastische Panti natuurreservaat op het programma. Hier maken we een korte trekking en komen we misschien wel oog in oog te staan met verschillende apensoorten of zelfs zwarte panters. Er zijn ook warmwaterbronnen te vinden, alsook de windvallei en het monument van de Evenaar. Nadien nemen we de lunch in een lokaal restaurant. In de late namiddag komen we dan aan in Bukittinggi. Bukittinggi (=de naam betekent hoge berg ) ligt op 930 meter hoogte boven de imposante Ngarai, een diep rivierdal, dat in de koloniale periode bekend stond als het karbouwengat. Het heeft een koel en zonnig klimaat en is één van de mooiste steden op het eiland. Aan de ene kant van Bukittinggi verheft zich de 2891 meter hoge vulkaan (de Merapi), aan de andere kant de hoge Singgalang. We checken in in het Pusako International Hotel (of gelijkwaardig) en genieten er van een vrije avond en overnachting. Dag 7 : Bukittinggi ( O / L ) Na ons ontbijt in het hotel maken we in de voormiddag een stadsrondrit doorheen de prachtige stad. We bezoeken o.m. de Sianok Canyon, een indrukwekkende canyon. Hier genieten we van een bijzonder mooi panorama met zicht op de diepe vallei en de majestueuze Mount Singgalang. Werkelijk prachtig. Volgende stop is de dierentuin, gelegen op het hoogste punt van de stad. Deze tuin biedt onderdak aan de meest uiteenlopende Sumatraanse diersoorten. Op het terrein van de dierentuin ligt ook het knappe Rumah Adat Bandjuang Museum, waar magnifieke voorbeelden van de lokale kleding, wapens, beeldhouwkunst en houtsnijwerk bewaard worden. Een bezoekje aan Fort de Kock mag ook niet ontbreken op ons programma. Tijdens de koloniale periode heette Bukittinggi immers Fort de Kock naar de Nederlandse officier Hendrik de Kock. Vanaf het voormalige Fort hebben we een prachtig zicht over een deel van Bukittinggi en het omringende gebied. We maken ook een stop aan de sfeervolle lokale markt Pandai Sikek, bekend omwille van het typische hand- en weefwerk. Daarna gaat onze tocht verder richting het Pagaruyung paleis.

6 Het paleis van Pagaruyung heeft een zeer bewogen geschiedenis en werd doorheen de jaren reeds verschillende malen verwoest door brand en blikseminslag. Telkens wordt het echter weer opgebouwd en het is een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur. Een bezoek meer dan waard. Lunchen doen we vandaag in het Pondok Flora Restaurant, prachtig gelegen te midden de groene natuur. Tenslotte maken we vandaag nog een stop op het Singkarakmeer, via de Umbilin rivier. Na dit korte bezoek keren we terug richting Bukittinggi voor het vrije avondmaal en de overnachting. Dag 8 : Bukittinggi Anai Vallei - Padang Makassar ( O / L / D ) Vandaag worden we in alle vroegte gewekt, rond de klok van 5. Om 6u worden we immers al verwacht aan het ontbijt, alvorens een uurtje later richting de luchthaven van Padang te vertrekken. Onderweg bezoeken we de Anai vallei. Deze vallei staat bekend omwille van haar prachtige rivier met kristalhelder water, de knappe watervallen, het tropische regenwoud en de oude spoorweg. Bij aankomst in de omgeving van Ketaping rijden we direct door naar de internationale luchthaven Minangkabau voor onze vlucht richting Makassar (Ujung Pandang) in Sulawesi. We vliegen via de Javaanse hoofdstad Jakarta. Lunchen doen we aan boord van onze vlucht. Bij aankomst in Makassar (rond 18u30) worden we opgewacht door onze lokale gids. Ons hotel is vlakbij en een korte transfer brengt ons hierheen. Makassar is de hoofdstad van Zuid-Sulawesi. Dankzij de strategische ligging is het al sinds eeuwen lang het kosmopolitische handelsknooppunt van Indonesië. Hoewel de stad in de laatste decennia enorm gegroeid is, ligt het centrum nog altijd rond Fort Rotterdam. Naast het fort heeft de stad nog verscheidene andere interessante bezienswaardigheden. Het telt ongeveer een miljoen inwoners. Avondmaal is vanavond inbegrepen in ons hotel, hotel Aryaduta Makassar, waar we natuurlijk ook de nacht doorbrengen.

7 Dag 9 : Makassar Torajaland ( O / L / D ) Ontbijten doen we vandaag eerst in ons hotel. We hebben vandaag een lange rit voor de boeg van zo n 8 uur richting Torajaland, maar natuurlijk onderbreken we dit met een aantal fantastisch leuke stops onderweg. Zo bezoeken we de waterval in Bantimurung. Deze waterval bevindt zich te midden een klein natuurpark en is maar liefst 30 meter hoog en 20 meter breed. Naast de waterval is het park ook bekend omwille van de indrukwekkende vlinderpopulatie. Het park wordt daarom ook wel eens het Koninkrijk der Vlinders genoemd en er fladderen meer dan 200 soorten rond. Nog een bijzondere parkbewoner is de vliegende hagedis (Dravo Volcans). De trip gaat verder in westelijke richting via de kust van Zuid-Sulawesi door verschillende typische Makasarnese en Buginese dorpen. We lunchen in een zeevruchtenrestaurant in Pare Pare en vervolgen onze kronkelende weg naar Torajaland. Onderweg houden we nog een koffiestop in Bampapuang. Dit dorp ligt op de Punchak Lakawan berg, ook wel de erotische berg genoemd. Hier genieten we van het indrukwekkende uitzicht. In de late namiddag komen we aan in Torajaland, waar we op basis van vol pension verblijven in het comfortabele Toraja Heritage hotel. We checken in, dineren en overnachten er. Dag 10 en 11 : Torajaland ( O / L / D ) Ontbijt in het hotel. Gedurende twee volle dagen ontdekken we één van de absolute hoogtepunten van onze reis : Torajaland. Torajaland ligt in het hart van Sulawesi en is een heel bijzonder gebied, de thuisbasis van de Tana Toraja s. Deze trotse bevolking leidt tegenwoordig een modern leven, maar leeft nog volgens traditionele gewoonten en rituelen. Samen met onze gids gaan we op zoek naar het geheim van de Toraja s. We nemen een kijkje in een zadelhuis, leren over de rotsgraven en het typische leven op het platteland.

8 Met een beetje geluk kunnen we zelfs een traditionele bruiloft of begrafenis meemaken, dé manier om de echte rituelen te ontfutselen. De meeste ceremonies duren er een paar dagen tot een hele week, wat de kans groter maakt om er een dagje van te kunnen meemaken. Eén van de zaken die zeker niet mogen ontbreken op het programma zijn de hangende graven in Lemo, gelegen in een prachtige vallei. We bezoeken ook de graven van de Koninklijke familie in Suaya. Suaya heeft waarschijnlijk de best bewaarde beeltenissen van de lichamen van de edelen. In de inkepingen in de rotswanden staan veel typische Tau Tau poppen, die de overledenen uitbeelden. We ontdekken ook het graf van de kinderen in Kambira en het dorp Kete Kesu, waar we de typische Tongkonan huizen en de oude rijstschuren bezoeken. Het dorp staat ook bekend om het traditionele, kleurrijke houtsnijwerk. Lunchen doen we telkens in een lokaal restaurant. We bezoeken tenslotte ook nog de lokale markt en de hangende doodskisten in Londa. Dag 12 : Torajaland Makassar Bali ( O / L / D ) Na het ontbijt in ons hotel keren we terug naar Makassar, doorheen het indrukwekkende landschap. Onderweg plannen we de nodige stops voor koffie en lunch. Bij aankomst in Makassar gaan we direct richting luchthaven voor de avondvlucht van 19u35 richting Bali. Het diner wordt aan boord geserveerd en we worden in Bali verwacht rond 21u. Daar worden we verwelkomd door het lokale team van De Blauwe Vogel, die ons ook vergezeld naar ons hotel. In Bali overnachten we in het 5-sterren Discovery Kartika Plaza Resort, knap gelegen aan het strand van Kuta. Vlakbij het hotel vindt u tal van restaurants, bars en winkels. We checken in en overnachten er.

9 Dag 13 : Bali Lombok ( O ) Een vrije voormiddag heeft u wel verdiend en daarom mag u deze ochtend even heerlijk niets doen. U ontbijt wanneer u wil en kan dan lekker relaxen aan het strand, wat winkelen in de nabijgelegen shops, een wandelingetje maken, Aan u de keuze. Daarna worden we naar de luchthaven van Denpasar gebracht voor een kort vluchtje van amper een half uur richting het sfeervolle eiland Lombok. Bij aankomst worden we er opgewacht door onze lokale gids die ons naar het Sheraton Senggigi Beach Resort brengt. Lombok staat voor ongerepte natuur, parelwitte zandstranden, rustige steden, rijst- en tabaksvelden, vulkanen en helderblauwe baaitjes. Een waanzinnig mooi decor en de unieke cultuur van de Sasaks maakt het plaatje compleet. We geven u deze namiddag dan ook rustig de tijd om het eiland en het hotel wat te verkennen. De rest van de dag heeft u dus vrij en ook het avondmaal kan u in alle vrijheid nuttigen. Overnachting in het prachtige 5-sterren Sheraton Resort met uitstekende service, fantastische keuken en een prachtige ligging. Dag 14 : Lombok ( O / L ) We ontbijten in het hotel en worden daarna opgehaald voor enkele bezoeken. Zo brengen we een bezoek aan een lokale markt waar we de typische ambachtslui aan het werk zien en de eilandbewoners kunnen gadeslaan. Daarna staat een bezoek aan het dorp Banyumulek op het programma. Hier hebben de mensen zich van oudsher gespecialiseerd in aardewerk, wat nog steeds op ambachtelijke wijze wordt vervaardigd. Het is prachtig om te zien hoe deze mensen nog alles met de hand doen en prachtige aardewerken vervaardigen. We trekken verder naar het dorp Sukarare, waar de traditionele kledij met de hand geweven wordt op simpele weefgetouwen.

10 Lunchen doen we in een typisch restaurantje en na de middag keren we terug naar ons luxehotel, waar we de rest van de dag vrij kunnen invullen. Dag 15 : Lombok Bali Doha ( O / D ) Ontbijt in het hotel en nog een laatste vrije voormiddag in het paradijs. Daarna checken we uit en worden we naar de luchthaven van Lombok gebracht voor de korte vlucht naar Bali. Bij aankomst op de luchthaven worden we verwelkomd door onze gids en rijden we naar de bekende Uluwatu Tempel. Deze prachtige Hindoetempel ligt op een heuvel en z n naam betekent Tempel van de Hoeksteen. Hij stamt af uit de 10 e eeuw en is één van de belangrijkste zeetempels van Bali. Met name de reliëfs aan weerszijden van de gespleten poort zijn beroemd. Vanop de tempel geniet u ook van een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan en dit is werkelijk adembenemend. Rond de tempel speelt ook een groepje apen die leeft in het bos nabij. Een leuk fotomomentje. Na deze laatste stop keren we om 16u terug naar de luchthaven voor onze retourvlucht met Qatar Airways, via Doha, naar Brussel. Maaltijden en dranken à volonté zijn weer inbegrepen aan boord. Dag 16 : Doha Brussel ( O ) Vertrek uit Doha voor de retourvlucht met ontbijt aan boord. We vertrekken om 2u20 in Doha en worden in Brussel om 7u15 verwacht. Hier eindigt onze uiterste boeiende rondreis langsheen 4 magische Indonesische eilanden.

11 NUTTIGE INFORMATIE VOOR UW REIS Internationale vluchten De Blauwe Vogel werkt exclusief samen met de prestigieuze luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, die ons erg comfortabel van Brussel naar Indonesië brengt (en terug natuurlijk). Informatieve vluchtgegevens : BRUSSEL / DOHA 15H15 23H20 DOHA / JAKARTA 02H20 15H15 DENPASAR / DOHA 19H00 23H45 DOHA / BRUSSEL 02H20 07H15 Taal De officiële taal in Indonesië is Bahasa Indonesia, handelstalen zijn Engels en in afnemende mate Nederlands. De vele andere talen van de archipel vallen in twee hoofdgroepen uiteen: de Maleis-Polynesische taalfamilie en de niet- Austronesische taalfamilie. De Maleis-Polynesische of Austronesische taalfamilie bestaat uit ongeveer 250 talen, waarbinnen veertig hoofdgroepen te onderscheiden zijn, zoals het Acehs, Maleis, Boeginees, Javaans en Soendanees. Tot de niet-austronesische talen behoren onder andere ca. 240 Papoeatalen. Meer dan honderd van deze Papoea-talen hebben minder dan duizend sprekers. Bevolking Indonesië is één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, alhoewel we daar tijdens deze reis minder van zullen merken. Qua bevolkingsaantallen staat Indonesië op de vierde plaats. Alleen India, China en de Verenigde Staten hebben meer inwoners. Indonesië heeft in totaal zo'n 235 miljoen inwoners, welke enorm ongelijk verdeeld zijn over het land. De exacte bevolkingsdichtheid is over heel Indonesië lastig te berekenen vanwege de vele eilandjes, waarvan een groot deel onbevolkt is. Maar het grootste deel van de Indonesiërs is woonachtig op Java. Op het eiland Java wonen ongeveer 160 miljoen mensen, wat neerkomt op bijna 70% van de totale bevolking. Dankzij de grootte van het eiland beperkt de bevolkingsdichtheid zich tot ca. 800 inwoners per vierkante kilometer. Geografie Indonesië is een uitgestrekte archipel van meer dan eilanden, waarvan er zo n 3000 zijn bewoond. Het land ligt tussen het Aziatische vasteland en Australië aan beide zijden van de evenaar. De afstand tussen het meest westelijke deel van Indonesië en de oostgrens op het eiland Nieuw-Guinea bedraagt maar liefst 5100 kilometer. Om een

12 idee te geven: dat is net zo ver als van de Ierse westkust tot de Kaspische Zee. Het totale landoppervlak bedraagt 1,9 miljoen km². Java is het belangrijkste eiland. Dat was al zo in de koloniale tijd. Het eiland beslaat slechts 7% van het totale landoppervlak van Indonesië, maar meer dan de helft van de Indonesiërs woont er. Java, met de drukke hoofdstad Jakarta, is dus een zeer dichtbevolkt eiland. De koloniale Nederlanders noemden alle andere gebieden de "buitengewesten". De grootste zijn Sumatra ten noordwesten van Java, Kalimantan ten noorden van Java, Sulawesi ten noordoosten van Java en het westelijke deel van Nieuw-Guinea, dat helemaal in het oosten van Indonesië ligt. Klimaat Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar in het zuidoosten Azië. Deze voormalige Nederlandse kolonie is vrijwel geheel tropisch. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat (type Af volgens de Köppen-Geiger klimaatclassificatie). De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat is omdat deze regio's een duidelijker onderscheid hebben in een nat en een droger seizoen waarbij de droogste maand wat betreft hoeveelheid neerslag onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken. Visum Voor Indonesië is een geldig paspoort en visum verplicht. Het visum kunt u verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Indonesië. De kosten bedragen 35 USD/circa 28 EURO voor een visum tot 30 dagen. Je dient hier contant voor te betalen en dat kan in zowel dollars als euro's. Let op: je dient de betalen met briefgeld. Voor Euro's betekent dit bijvoorbeeld 30 EURO in briefgeld. Je krijgt het wisselgeld in lokale munteenheid terug. Elektriciteit De netspanning in Indonesië is 220 volt, een enkele keer komt 110 volt voor. Belgische stekkers passen op de meeste niet-geaarde stopcontacten al moet je soms een beetje duwen. Fotograferen Wil je mensen fotograferen in Indonesië, vraag dan altijd eerst om toestemming (permisi?) of maak een gebaar waarmee je duidelijk maakt dat je iemand op de foto wilt zetten. Neem de tijd en maak contact, desnoods met handen en voeten. Laat ook het resultaat zien als je een foto hebt gemaakt met een digitale camera. Vraag toestemming als je (religieuze) ceremonies wilt fotograferen. Het is vaak geen probleem, al verwacht men soms een kleine donatie. Houd je in en rond tempels op de ach tergrond, zodat mensen zich niet aan je storen. Gebruik van flitslicht is meestal verboden, zoals bij tempel festivals op Bali. Maak geen foto s van badende mensen in de rivier. Dat ervaart men als een inbreuk op de privacy.

13 Geld en Valuta De nationale munteenheid in Indonesië is de Rupiah. (1 Euro = Rupiah, koers juni 2015). De biljetten zijn allemaal even groot, de kleuren zijn echter bij elk bedrag verschillend. U kunt best ter plaatse op één van de luchthavens geld wisselen. Bankkaarten en creditcards U kan vrij gebruikmaken van uw creditcard. (bijv. Visa of Mastercard) De beste combinatie is: wat contant geld, een bankkaart (met pincode!) en een creditcard (met pincode!). Informeer voor vertrek altijd even bij uw creditcardmaatschappij over de mogelijkheden van uw kaart. Geld uit de muur halen is op veel plaatsen mogelijk. Kledingvoorschriften Je zult merken dat er deuren voor je opengaan die voor anderen gesloten blijven, als je je wat betreft kleding en gewoonten aanpast aan de cultuur in Indonesië. Zeker als je naar wat meer afgelegen delen van Indonesië gaat. Voor Indonesiërs is enigszins bedekte kleding de norm. Decolletés en minirokjes zie je niet. Het is daarom praktische om comfortabele t-shirts/blouse met een korte mouw en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit je altijd goed. Katoenen kleding is het meest comfortabel om te dragen. Een windjack of trui is nodig voor de hoger gelegen gebieden. Kleding kun je gemakkelijk laten wassen in hotels waar je minimaal 2 nachten verblijft. Tijdsverschil West Indonesië: Java, Sumatra, West en Centraal Kalimantan verschillen +6 uur met België. Centraal Indonesië: Bali, Nusa Tenggara, Sulawesi, Zuid en Oost Kalimantan verschillen +7 uur met België. Omdat Indonesië op de evenaar ligt kent het geen zomer- en wintertijd. Is het in België zomertijd dan is het verschil met Indonesië respectievelijk +5 en +6 uur. Gezondheid Er zijn op dit moment geen verplichte inentingen. Meer informatie over mogelijke inentingen vindt u op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. DE BLAUWE VOGEL WENST U EEN FANTASTISCHE REIS TOE!

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Inleiding. Programma. Dag 1: Vlucht naar Jakarta met de maatschappij van uw keuze: KLM; Garuda, Qatar Airways,.

Inleiding. Programma. Dag 1: Vlucht naar Jakarta met de maatschappij van uw keuze: KLM; Garuda, Qatar Airways,. Inleiding Java en Bali zijn twee Indonesische eilanden, naast elkaar gelegen maar toch zo verscheiden. Waar Java ons in vervoering brengt met zijn authenticiteit, uitbundige natuur en mystieke tempels,

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Bangau Eastern tours

Bangau Eastern tours Bangau Eastern tours Kvk: 57637032 Rotterdam Tour beschrijving: Maleisië, Thailand, Singapore, Medan Dag 1: Amsterdam Kuala Lumpur Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur Dag 2: Kuala Lumpur Aankomst op

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

15 dagen Indonesië- Kalimantan, Sulawesi, Lombok

15 dagen Indonesië- Kalimantan, Sulawesi, Lombok 15 dagen Indonesië- Kalimantan, Sulawesi, Lombok PROGRAMMA Dag 1 Brussel Amsterdam - Jakarta In de late namiddag vertrek u vanaf Brussel naar Amsterdam met KLM, waar u aansluitend naar Jakarta vliegt (technische

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

EXOTISCH BUKIT LAWANG, ORANG OETANS EN TOBAMEER 6 DAGEN

EXOTISCH BUKIT LAWANG, ORANG OETANS EN TOBAMEER 6 DAGEN EXOTISCH BUKIT LAWANG, ORANG OETANS EN TOBAMEER 6 DAGEN Tourcode: DJ-6D-SUM-19 Dag 1 Aankomst Medan - Bukit Lawang 2 Bukit Lawang/Bohorok - bezoeken Orang Oetans en Jungle trekking 3 Bohorok-Brastagi 4

Nadere informatie

Unieke 17-daagse groepsrondreis Bali en Sulawesi

Unieke 17-daagse groepsrondreis Bali en Sulawesi Unieke 17-daagse groepsrondreis Bali en Sulawesi De reis van dag tot dag Dag 1, 17 oktober 2008 Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Denpasar. Dag 2,18 oktober 2008 Aankomst in Denpasar,

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1-31-10-2015 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. Afspraak aan de luchthaven in Antwerpen om 15h45, vertrek is voorzien om 16h00. We vertrekken vanuit

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

SINGAPORE & BALI. 21 Februari- 3 Maart 2016 12 dagen

SINGAPORE & BALI. 21 Februari- 3 Maart 2016 12 dagen SINGAPORE & BALI 21 Februari- 3 Maart 2016 12 dagen SINGAPORE & BALI 21 Februari- 3 Maart 2016 Deze reis gaat van start in één van de Meest dynamische metropolen van Zuidoost Azië: Singapore. Hierna volgen

Nadere informatie

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS INDONESIE ONTDEK ALLE HOOGTEPUNTEN VAN DE MAGISCHE EILANDEN JAVA & BALI!

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS INDONESIE ONTDEK ALLE HOOGTEPUNTEN VAN DE MAGISCHE EILANDEN JAVA & BALI! PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS INDONESIE ONTDEK ALLE HOOGTEPUNTEN VAN DE MAGISCHE EILANDEN JAVA & BALI! Vertrek met De Blauwe Vogel op ontdekking richting de Indonesische eilanden Java & Bali. Tijdens

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

HOTELS Hester Basoeki Guest House, Bogor

HOTELS Hester Basoeki Guest House, Bogor HOTELS Hester Basoeki Guest House, Bogor Guest House Hester Basoeki ligt gelegen in Kampung Wisata Cinangneng. Guest House bestaat uit 10 kamers: Tebu Hotel Bandung, Bandung Tebu Hotel Bandung biedt een

Nadere informatie

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen.

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen. PRIJS VANAF 979,00 P.P. 2-PERSOONS KAMER 20 Dagen Java en Bali vertrek 03 en 04 Juni 2015 Dag 1 Amsterdam/Jakarta Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta op Java in Indonesië Dag 2 Jakarta/Bogor Aankomst Jakarta

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA

13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA 13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA Surf naar www.deblauwevogel.be voor prijzen en vertrekdata Dag 1: Brussel - San Jose Afspraak op de internationale luchthaven van Zaventem, waar u uw Vlaamse reisbegeleidster

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

v. Oldenbarneveltstraat 65 lien@travel-specialist.nl 3862 SG Nijkerk www.travel-specialist.nl F. 033 245 97 04 Postbank 44.62.667

v. Oldenbarneveltstraat 65 lien@travel-specialist.nl 3862 SG Nijkerk www.travel-specialist.nl F. 033 245 97 04 Postbank 44.62.667 23-daagse combinatiereis Java / Lombok/ Gili per auto met privé chauffeur; een uitgebreide verkenningstocht van Java inclusief een afsluiter op Lombok en Gili Deze rondreis brengt u naar alle uithoeken

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 20 DGN JAVA / BALI Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016 Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 1 Dag 1 Amsterdam / Jakarta Vandaag vertrek richting Jakarta Dag 2 Jakarta / Bogor Bij aankomst

Nadere informatie

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek CONGO (DRC), RWANDA Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek 9 dagen en 7 nachten REF: 196 REISBESCHRIJVING INTRODUCTIE REISBESCHRIJVING DAG 1 - Brussel - Aankomst op de luchthaven

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN...

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... COSTA RICA MAART 2020 15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... Summer-themed tips and tricks for the whole family DAG 1 Vertrek vanuit Brussel of Amsterdam naar San

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Op de kaart Zaterdag 28 oktober 2017 Vertrek uit Dusseldorf richting Cancun Aankomst en vrije tijd met aansluitend privé avondmaal.

Nadere informatie

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 KNALPRIJS 2700 EURO BEGELEIDE NEDERLANDSTALIGE GROEPSREIS EIGEN ORGANISATIE INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 3 OCTOBER : TORONTO ******************* Aankomst in Toronto waar u op

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

BEST OF UGANDA 13 DAGEN

BEST OF UGANDA 13 DAGEN jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 BEST OF UGANDA 13 DAGEN 1 VLUCHTEN SN 465 26NOV 3 BRUSSEL - ENTEBBE 10U25 22U50 SN 465 08DEC 3 ENTEBBE - BRUSSEL 23U50 06U05 Prijs per persoon taks incl : 636.17

Nadere informatie

TRANS SULAWESI - 21 DAGEN

TRANS SULAWESI - 21 DAGEN TRANS SULAWESI - 21 DAGEN Tourcode: DJ-21D-SUL-22 Inleiding 21-daagse spectaculaire en adembenemende individuele privérondreis van Zuid naar Noord Sulawesi. De reis gaat door afwisselende landschappen,

Nadere informatie

FOTOGRAFIEREIS NAAR ETHIOPIË: TRADITIONELE STAMMEN IN DE OMO-VALLEI

FOTOGRAFIEREIS NAAR ETHIOPIË: TRADITIONELE STAMMEN IN DE OMO-VALLEI FOTOGRAFIEREIS NAAR ETHIOPIË: TRADITIONELE STAMMEN IN DE OMO-VALLEI 10 dagen 25 okt 2019-03 nov 2019 Fotogra e Groepsreizen Reisfotogra e Workshops In de Omo-Vallei in Ethiopië leven nog tal van traditionele

Nadere informatie

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI, DE EVERGLADES & DE CARAÏBEN vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI ART DECO DISTRICT MIAMI BRICKALL DE EVERGLADES MIAMI by

Nadere informatie

EXOTISCH NATUUR, CULTUUR EN AVONTUUR SUMATRA 14 DAGEN

EXOTISCH NATUUR, CULTUUR EN AVONTUUR SUMATRA 14 DAGEN EXOTISCH NATUUR, CULTUUR EN AVONTUUR SUMATRA 14 DAGEN Tourcode: DJ-14D-SUM-14 Dag 1 Medan - Bukit Lawang 2 Trekking - Bukit Lawang 3 Bukit Lawang - Brastagi 4 Brastagi - trekkingtocht of beklimmen Sibayak

Nadere informatie

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt www.magicalkenya.nl SAFARI Ais je Kenia bezoekt, dan is een safari een must. Een safari door de bush maakt je vakantie in Kenia tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn 50 nationale parken, soms zo groot

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ 17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ Vertrek van 01 November t/m 10 December 2016 en tussen 8 Januari en 14 Juni 2017 van Maandag t/m Vrijdag in de O klasse van Cathay Pacific Privé rondreis minimaal 2 deelnemers

Nadere informatie

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari Tanzania - Kenia Groepssafari The Big Migration Discoverer Arusha - Lake Manyara - Tarangire - Serengeti - Lake Victoria - Masai Mara - Nairobi - Amboseli - Arusha 15 dagen / 14 nachten Safari in internationaal

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP Vertrek 07 november 2015 Op deze rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we o.a. het indrukwekkende Kaapstad, Oudtshoorn en het bekende Kruger Nationaal

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

MEDAN, TANGKAHAN, ORANG OETANS, RAFTING EN SIBAYAK VULKAAN AVONTUUR - 12 DAGEN

MEDAN, TANGKAHAN, ORANG OETANS, RAFTING EN SIBAYAK VULKAAN AVONTUUR - 12 DAGEN MEDAN, TANGKAHAN, ORANG OETANS, RAFTING EN SIBAYAK VULKAAN AVONTUUR - 12 DAGEN Tourcode: DJ-12D-SUM-26 Dag 1 Aankomst Medan - inchecken hotel 2 Medan citytour - Tangkahan 3 Tangkahan - olifantsafari +

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN ONTDEK HET PRACHTIGE Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN CAÏRO HURGHADA ESNA LUXOR KOM OMBO ASWAN Beste Blauwe Vogel-vriend, Toen ik 7 jaar jong was, reisde ik voor het

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding Dag 1 11 MAART 2017 - naar Kenia Per nachtvlucht naar Kenia. 11 MAART 2017 BRUSSEL-AMSTERDAM 18.25-19.15u KQ1732 AMSTERDAM-NAIROBI 20.35-06.40u

Nadere informatie

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis Ethiopië Individuele begeleide rondreis Wilde stammen en ondergrondse kerken Addis Abeba Lake Langano Arba Minch Turmi Yabello Yirga Alem Bahir Dar Gondar Simien Mountains Lalibela Addis Abeba Op de koffie

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 DUBAI & ABU DHABI Het sprookje van duizend-en-één- nacht 7 dagen / 6 nachten De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Schitterende witte zandstranden, archeologische schatten en prachtige moskeeën delen

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302.V2 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

NL Tijdens deze safari ontdekt u de uitgestrekte savanne van de Masai Mara

NL Tijdens deze safari ontdekt u de uitgestrekte savanne van de Masai Mara Kenia Privésafari per 4x4 Kenia 4 Kids: combi Masai Mara & beach Ontdek Kenia met het gezin tijdens de herfstvakantie Nairobi - Masai Mara Game Reserve Diani Beach NL Tijdens deze safari ontdekt u de uitgestrekte

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig!

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig! BE SUPPORTTEAM Belgische atleten hebben uw steun nodig! 11-14 Juli 2013 Hotel Stadion TAMPERE Praktisch! Paspoort / Identiteitskaart Een geldig paspoort of identiteitskaart. Inwoners van de Europese Unie

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen In deze reis ontdekt u de grote onderlinge verschillen tussen het binnenland en de oost- en westkust van West Maleisië. De westkust is duidelijk

Nadere informatie

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN FASCINEREND BALI - 10 DAGEN Tourcode: DJ-10D-FB-DJ10 Tijdens deze reis door Bali kun je een kijkje nemen achter de prachtige groene rijstvelden en de witte stranden. Je bezoekt plaatsen waar maar weinig

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie