Brain Awareness Week 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brain Awareness Week 2013"

Transcriptie

1 Brain Awareness Week 2013 De Brain Awareness Week, die wereldwijd jaarlijks in maart plaatsvindt, is gericht op hersenen, hersenletsel en onderzoek. In 2013 vindt dit evenement voor de 18e keer plaats, voor de 5e keer op De Haagse Hogeschool. Het lectoraat Revalidatie van De Haagse Hogeschool, Sophia Revalidatie, de Stichting Transmurale Zorg e.o. leveren hier, in samenwerking met de Hersenstichting, een bijdrage aan door twee symposia te organiseren: Op woensdag 20 maart 2013 vindt het eerste symposium Hersenletsel na een CVA, netwerk in beroering plaats voor alle zorgaanbieders in de CVA-zorgketen, praktijkbegeleiders huisartsen, landelijk netwerken CVA, docenten en studenten mbo en hbo Gezondheid/SPW/SPH en andere belangstellenden. Op donderdag 21 maart 2013 vinden er twee activiteiten plaats: s morgens Behandelkader NAH kinderen en jongeren. s middags Parkinson en ICT- Innovaties in de zorg over het actuele behandelaanbod, met vooral aandacht voor innovatieve ICT-toepassingen en twee door Sophia Revalidatie in samenwerking met De Haagse Hogeschool ontwikkelde Parkinson Apps.

2 woensdag 20 maart 2013 Hersenletsel na een CVA, netwerk in beroering Programma uur Ontvangst uur Opening en plenaire lezingen Ziekenhuisfase na CVA - J. Boiten, neuroloog, Medisch Centrum Haaglanden State of the art behandelmogelijkheden, de rol van de neuroloog en het ziekenhuis in het regionale netwerk uur Pauze Revalidatiefase - T. Veenis, revalidatiearts Sophia Revalidatie en J.Nieman, locatiemanager Saffier De Residentie, locatie Mechropa CVA behandeling, begeleiding en nazorg; van beslishulp bij een beroerte in het ziekenhuis naar geriatrische revalidatie in het verpleeghuis. Thuis en dan? - L. Tours, CVA-wijkverpleegkundige, Florence Naar huis en dan: zorg in de chronische fase: samenwerking en afstemming in de keten uur Vervolg plenaire lezingen Beslishulp beroerte Thuis onderzoek Utrecht - A. Baars- Elsinga, ergotherapeut, U.M.C. Utrecht, afdeling Revalidatie, Verplegingswetenschap en Sport Het project Beslishulp beroerte thuis heeft als doelstelling een digitale beslishulp te ontwikkelen om CVA patiënten in de chronische fase te screenen op problemen en de verwijsmogelijkheden aan te geven. Zorgvrager doet mee: onderzoek R. de Jong, projectleider Patiëntveiligheid is in het geding als de zorgvrager overgaat van de ene instelling naar de andere. In Den Haag onderzoeken we de mogelijkheden om de zorgvrager zelf te betrekken bij het veiliger maken van de overdracht. In hoeverre wil en kan de zorgvrager de regisseursrol oppakken? Forum met alle sprekers uur Lunchpauze met markt van zorgaanbieders in de keten

3 uur Workshopronde 1 (graag 2 voorkeuren aangeven bij aanmelding) 1. Screening in de chronische fase - J. de Meris, CVA-nazorg verpleegkundige en lid werkgroep Zorg in de chronische fase van het landelijk Kennisnetwerk CVA Wat levert deze screening op, hoe neem je de screening af en wat doe je met de uitkomsten? 2. NeuroPsychologisch Onderzoek: belemmerend of faciliterend? N.J. van Drie, GZ-psycholoog, Sophia Revalidatie Welke omstandigheden belemmeren en faciliteren afname, resultaten en interpretatie van het NPO en behandeling/ begeleiding van de patiënt, ook in het licht van de keten in beweging? 3. Specialistische NAH-zorg thuis R. Zandberg en S. v.d. Drift, resp. NAH coach & -consulent, WZH Nieuw Berkendael Informatie en discussie over het aanbod Advies Informatie en Voorlichting, Individuele Begeleiding en Inventarisatie eventuele zorgvraag 4. Revalidatie thuis: oefengids F. van der Blom en L. van der Meer, resp. ergotherapeut & fysiotherapeut, Rijnlands Revalidatie Centrum Leiden Goede voorbeelden om intra-extramuraal de frequentie van oefentherapie te verhogen en mensen meer te activeren 5. ICT en social media B. Mulder, lector Informatie, Technologie en Samenleving, De Haagse Hogeschool ICT biedt steeds meer mogelijkheden voor revalidatie, zowel voor professionals, mantelzorgers als cliënten zelf. De workshop geeft een overzicht van de mogelijkheden, geeft praktische handgrepen voor mensen die aan het werk willen en laat een aantal voorbeelden zien van de mogelijkheden van tablet computers. 6. Cognitieve training thuis: gamen? A. de Kloet, psycholoog, Sophia Revalidatie en lector Revalidatie, De Haagse Hogeschool Maak kennis met cognitieve games en het onderzoek Spelenderwijs. 7. Moeheid en Slaperigheid R.M.Rijsman, neuroloog, Medisch Centrum Haaglanden Aanhoudende vermoeidheid en slaapproblemen, die kunnen zeer ontwrichtend zijn, vanuit neurologisch perspectief. Welke expertise biedt het MCH?

4 8. Seksualiteit E. Kruijver, seksuoloog, NVVS en Sophia Revalidatie CVA heeft soms verstrekkende gevolgen voor intimiteit en seksualiteit voor zowel getroffene als de partner. Thema s als verminderd verlangen of juist sterk verhoogd seksueel verlangen komen aan bod, evenals seksuele disfuncties, invloed van medicatie en man-vrouw verschillen en hoe maak ik seksualiteit bespreekbaar? Wat doe ik met ontremd gedrag? Naar wie kan ik verwijzen? 9. Arbeidsrevalidatie na NAH P. H. Goossens, revalidatiearts, Rijnlands Revalidatie Centrum Werk is heel belangrijk in het kader van zelfstandigheid en eigen regie. Deze presentatie maakt op een interactieve manier de verschillen en overeenkomsten in methodiek van Heliomare en RRC duidelijk, evenals hoe hier onderzoek naar gedaan wordt. 10. Problem Solving Therapy M. Visser, onderzoeker Rijndam revalidatiecentrum Hoe ziet deze training, waarin patiënten leren beter om te gaan met de stressvolle dagelijkse problemen na een CVA, eruit? Ook wordt ingegaan op de opzet en de doelen van het onderzoek naar de effectiviteit van Problem Solving Therapy (PST). 11. Kaartspel mantelzorger G. Evers, docent, De Haagse Hogeschool en kenniskringlid van het lectoraat Mantelzorg, De Haagse Hogeschool Samen een spel spelen om te ontdekken wat de mantelzorger beweegt, raakt en zorgen baart. 12. Innovaties in beweging T. Jongert, lector Innovatieve Beweegstimulering en Sport, De Haagse Hogeschool en directeur, Nederlands Paramedisch Instituut Innovatieve vormen van beweegstimulering en therapie sluiten aan bij resultaten van onderzoek, b.v. naar determinanten van lichamelijke (in)activiteit. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt gezocht naar oplossingen voor vragen uit de praktijk uur Workshopronde 2 (graag 2 voorkeuren aangeven bij aanmelding) uur Einde van het symposium Doelgroep Alle zorgaanbieders in de CVA-zorgketen, praktijkbegeleiders huisartsen, landelijk netwerken CVA, docenten en studenten mbo en hbo Gezondheid/SPW/SPH en andere belangstellenden.

5 donderdag 21 maart 2013 Behandelkader NAH kinderen en jongeren, Invitational conference Leden van stuurgroep en werkgroepen Hersenletsel en Jeugd worden hier persoonlijk voor uitgenodigd. Doel Een concept behandelkader eind Programma uur Bespreken raamwerk en 1e concept Discussie en aanvulling Afspraken over vervolg (tijdspad, schrijfgroep) Parkinson en ICT- Innovatie in de zorg, Invitational conference Programma uur Ontvangst en inschrijving uur Welkom en opening Henk Arwert, clusterarts en manager Kenniscentrum Sophia Revalidatie uur Onderwijs en innovatie in de zorg Bert Mulder, lector Informatie, Technologie en Samenleving De Haagse Hogeschool uur Educatie, innovatie, applicatie! Rob de Water, Maher Sallam en Tom Conijn, studenten CMD en IT De Haagse Hogeschool, ontwikkelaars van de Sophia App uur Move your App! Thessa Veenis, revalidatiearts Sophia Revalidatie Westeinde uur Pauze * uur De Digitale Meerwaldtkaart. Rob Rundervoort, neuroloog Medisch Centrum Haaglanden

6 uur Applicatie...Implementatie Erwin van Wegen, senior onderzoeker VUmc afd. revalidatiegeneeskunde uur ParkinsonNet, zorginnovatie in de praktijk. Maarten Nijkrake, Coördinator fysiotherapie en oefentherapie ParkinsonNet uur Een App, goede zorg voor ieder Menz? Harry Nienhuis, adviseur strategie en beleid, Raad van Bestuur Menzis uur Terugkoppeling workshop en discussie Henk Arwert, clusterarts en manager Kenniscentrum Sophia Revalidatie uur Officiële lancering Sophia App en Afsluiting en borrel Marien van der Meer, Raad van Bestuur Sophia Revalidatie * 1 Workshop Parkinson App Er bestaat een mogelijkheid, voor maximaal 15 deelnemers, een workshop Live App te volgen. De ervaringen van de deelnemers worden samengevat en plenair gepresenteerd. Deelname door inschrijving vooraf. U ontvangt een bevestiging van uw deelname aan de workshop tezamen met de benodigde extra informatie. Kosten en aanmelden U kunt zich aanmelden via Bij aanmelding voor de workshops van het symposium op 20 maart 2013, geeft u per ronde uw voorkeur voor 2 workshops aan. Op volgorde van aanmelding worden de voorkeuren verwerkt. De kosten voor deelname zijn 25 euro per dag. Deelname is kosteloos voor studenten van De Haagse Hogeschool en medewerkers van De Haagse Hogeschool en Sophia Revalidatie. Na aanmelding ontvangt u een factuur voor één of twee dagen. Pas als deze voldaan is, is uw deelname definitief. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam Schoenmaeckers (secretariaat van het Centrum voor Lectoraten en Onderzoek, , m.schoenmaeckers@hhs.nl). Locatie en bereikbaarheid De Haagse Hogeschool Aula en atrium Johanna Westerdijkplein EN Den Haag De Haagse Hogeschool is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto. Indien u met de auto komt, kunt u deze parkeren in Q-park Den Haag Laakhaven, Rijswijkseweg 27, Den Haag. Vanuit de parkeergarage neemt u uitgang F om bij de ingang van De Haagse Hogeschool uit te komen. Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op Het lectoraat Revalidatie is een samenwerking van De Haagse Hogeschool met Sophia Revalidatie.

7 De Haagse Hogeschool Johanna Westerdijkplein EN Den Haag

Brain Awareness Week 2013

Brain Awareness Week 2013 Brain Awareness Week 2013 Hersenletsel na een CVA, netwerk in beroering 20 maart 2013 Invitational conferences Behandelkader NAH kinderen en jongeren & Parkinson en ICT- Innovatie in de zorg 21 maart 2013

Nadere informatie

Brain Awareness Week 2012

Brain Awareness Week 2012 Brain Awareness Week 2012 Brain Awareness Week 2012 De Brain Awareness Week, die wereldwijd jaarlijks plaatsvindt in maart, is gericht op het onder de aandacht brengen van hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek.

Nadere informatie

Brain Awareness Week 2011

Brain Awareness Week 2011 Brain Awareness Week 2011 Brain Awareness Week 2011 De Brain Awareness Week, die wereldwijd jaarlijks plaatsvindt in maart, is gericht op het onder de aandacht brengen van hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek.

Nadere informatie

Intreerede Sanne de Vries

Intreerede Sanne de Vries Uitnodiging Intreerede Sanne de Vries Lector Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving Luilekkerland? Van gezonde start tot vitaal ouder worden Woensdag 20 november 2013 Dr. Sanne de Vries is per

Nadere informatie

erevalidatie Sophia Revalidatie & Rijnlands Revalidatie Centrum

erevalidatie Sophia Revalidatie & Rijnlands Revalidatie Centrum erevalidatie Sophia Revalidatie & Rijnlands Revalidatie Centrum erevalidatie Sophia Revalidatie en Rijnlands Revalidatie Centrum werken voortdurend aan het nog beter afstemmen van de behandelingen op de

Nadere informatie

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Revalidatie Informatie voor patiënten F1017-3135 september 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Congres Richtlijn Niet-aangeboren Hersenletsel en Arbeidsparticipatie

Congres Richtlijn Niet-aangeboren Hersenletsel en Arbeidsparticipatie Congres Richtlijn Niet-aangeboren Hersenletsel en Arbeidsparticipatie Academisch Medisch Centrum, Amsterdam 16 februari 2012 Ieder jaar weer wordt een grote groep werknemers getroffen door niet aangeboren

Nadere informatie

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INVITATIONAL CONFERENCE 14 november 2013 locatie: Scandic Sanadome, Weg door Jonkerbosch 90, Nijmegen INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INLEIDING Wij nodigen professionals

Nadere informatie

Scholingsbijeenkomst. Samen sterk in de zorg na een beroerte

Scholingsbijeenkomst. Samen sterk in de zorg na een beroerte Scholingsbijeenkomst Samen sterk in de zorg na een beroerte Programma scholingsbijeenkomst 1. Welkom, inleiding 2. Simulatiespel Heb ik een probleem dan? 3. Lezing Lange termijn gevolgen CVA voor patiënt

Nadere informatie

TWEEDEJAARS COMPLEXE COMMUNICATIE OP SPREEKKAMERNIVEAU. Locatie: Sophia Revalidatie, Den Haag

TWEEDEJAARS COMPLEXE COMMUNICATIE OP SPREEKKAMERNIVEAU. Locatie: Sophia Revalidatie, Den Haag TWEEDEJAARS COMPLEXE COMMUNICATIE OP SPREEKKAMERNIVEAU Locatie: Woensdag 12 t/m vrijdag 14 november 2014 Toelichting De Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) organiseert in samenwerking met

Nadere informatie

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Omgaan met (on)macht in de acute intensieve zorg Leren van ervaringen Donderdag 14 oktober 2010 te Nijmegen Inleiding Iedere hulpverlener ervaart

Nadere informatie

Intimiteit en seksualiteit

Intimiteit en seksualiteit UMCG Centrum voor Revalidatie Intimiteit en seksualiteit bij chronische ziekte of lichamelijke beperking Tekst met dank aan Egbert Kruijver, revalidatieseksuoloog voor Sophia Revalidatie in Den Haag en

Nadere informatie

PROGRAMMA NVC COLLEGE TOUR: BEWONERS- PARTICIPATIE EN MOBILITEIT. Presentatie Workshop 1. 16 maart NHL Hogeschool Leeuwarden

PROGRAMMA NVC COLLEGE TOUR: BEWONERS- PARTICIPATIE EN MOBILITEIT. Presentatie Workshop 1. 16 maart NHL Hogeschool Leeuwarden Deze NVC College Tour-bijeenkomst wordt voor u georganiseerd door: NVC COLLEGE TOUR: BEWONERS- PARTICIPATIE EN MOBILITEIT 16 maart NHL Hogeschool Leeuwarden PROGRAMMA 13.00 uur Opening door dagvoorzitter

Nadere informatie

Informatiebrochure ParkinsonNet

Informatiebrochure ParkinsonNet Informatiebrochure ParkinsonNet voor Zorgverleners Het ParkinsonNet concept wordt ondersteund door: 2 De ziekte van Parkinson De ziekte van Parkinson is een veel voorkomende en complexe aandoening. Parkinson

Nadere informatie

KETENZORG CVA 181-011112

KETENZORG CVA 181-011112 KETENZORG CVA In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie met betrekking tot de ketenzorg na de beroerte (= CVA (Cerebro Vasculair Accident) die u heeft gehad. Dit kan

Nadere informatie

Congres Hartrevalidatie 2015 Morgen is vandaag begonnen! - Leefstijl en fysiek: praktijkvoorbeelden en innovaties -

Congres Hartrevalidatie 2015 Morgen is vandaag begonnen! - Leefstijl en fysiek: praktijkvoorbeelden en innovaties - Congres Hartrevalidatie 2015 Morgen is vandaag begonnen! - Leefstijl en fysiek: praktijkvoorbeelden en innovaties - Vrijdag 4 december 2015 De Reehorst, Ede Georganiseerd door de Commissie Cardiovasculaire

Nadere informatie

Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010

Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010 Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010 het gebeurt op windesheim Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding

Nadere informatie

Nazorgplan. In de gemeente Arnhem

Nazorgplan. In de gemeente Arnhem Voor u ligt het nazorgplan CVA ketenzorg Arnhem en omgeving 2018. In dit plan kunt u lezen hoe de zorg voor de mensen die getroffen zijn door een beroerte, in de thuissituatie geregeld is. De samenwerking

Nadere informatie

Workshop Spiegeltherapie in de praktijk

Workshop Spiegeltherapie in de praktijk Workshop Spiegeltherapie in de praktijk vrijdag 15 april 2011 Erasmus MC, Rotterdam a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

Implementatie Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel in regio Haaglanden

Implementatie Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel in regio Haaglanden Implementatie Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel in regio Haaglanden Heleen van Milligen Projectleider Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. heleen.vanmilligen@transmuralezorg.nl Aanleiding

Nadere informatie

en Informatie- en communicatietechnologie

en Informatie- en communicatietechnologie Revalidatie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en Informatie- en communicatietechnologie Arend de Kloet Het lectoraat Revalidatie heeft, samen met het lectoraat Informatie, Technologie en Samenleving

Nadere informatie

ENERGIEK. Bewegingsprogramma bij chronische neurologische aandoeningen

ENERGIEK. Bewegingsprogramma bij chronische neurologische aandoeningen ENERGIEK Bewegingsprogramma bij chronische neurologische aandoeningen Achtergrond Bewegen is goed, voor iedereen! Dat is wat u vaak hoort en ziet in de media. En het is waar, bewegen houdt ons fit en

Nadere informatie

C2 Marian van Rutte-Visser & Ingeborg Harberts

C2 Marian van Rutte-Visser & Ingeborg Harberts HersenletselCongres 2013-5 november C2 Help, ik mag weer naar huis! Casemanagement en ambulante ondersteuning aan mensen met NAH Marian van Rutte Ingeborg Harberts Indeling v Voorstellen v Casemanagement

Nadere informatie

Over seks gesproken! Uitnodiging symposium 'Over seks gesproken'

Over seks gesproken! Uitnodiging symposium 'Over seks gesproken' Uitnodiging symposium 'Over seks gesproken' Over seks gesproken! GGZ ingeest organiseert op donderdag 7 november 2013 een symposium over seksualiteit en intimiteit in het OZW-gebouw in Amsterdam. Dit symposium

Nadere informatie

Symposium. Aanleiding

Symposium. Aanleiding Februari 2015 Symposium Aanleiding Parkinson is een ziekte met vele gezichten, verschijnselen en een variabel beloop, terwijl zich ook nog eens vele veranderingen voordoen gedurende het leven met de ziekte.

Nadere informatie

Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan?

Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan? Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan? Heleen van Milligen Projectleider Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. Programma Doel van de workshop Informatie

Nadere informatie

Ik heb hersenletsel, zie je het aan mij?

Ik heb hersenletsel, zie je het aan mij? Ik heb hersenletsel, zie je het aan mij? Projectplan voor een werkplaats deskundigheidsbevordering sociale wijkteams voor & door mensen met niet aangeboren hersenletsel. Almere, november 2014 Onderzoekslijn

Nadere informatie

NEUROMUSCULAIRE AANDOENINGEN

NEUROMUSCULAIRE AANDOENINGEN NEUROMUSCULAIRE AANDOENINGEN Locatie: Sint Maartenskliniek, Nijmegen Donderdag 25 en vrijdag 26 september 2014 Toelichting De Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) organiseert in samenwerking

Nadere informatie

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Uitnodiging Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Twee werkconferenties over meer eigen regie van de cliënt in de Jeugdzorg 9 en 10 november 2011 Meer eigen regie van de Op 9 en 10 november 2011

Nadere informatie

Landelijk HBO-Congres SLB

Landelijk HBO-Congres SLB HAN Landelijk HBO-Congres SLB van onbewust naar bewust donderdag 18 juni 2009 9.30-16.00 uur Arnhem Van onbewust naar bewust Van onbewust naar bewust Van onbewust naar bewust Van onbe wust naar bewust

Nadere informatie

Gedragsverandering na NAH ERGOTHERAPIE BIJ ROUW EN PALLIATIEVE ZORG

Gedragsverandering na NAH ERGOTHERAPIE BIJ ROUW EN PALLIATIEVE ZORG STUDIEDAG 6 september 2018 STUDIEDAG Gedragsverandering na NAH ERGOTHERAPIE BIJ ROUW EN PALLIATIEVE ZORG 27 NOVEMBER 2014 Je moet langzaamaan alles verwerken Je krijgt langzaamaan alles op een rij Steeds

Nadere informatie

Kennis Delen? Bijzonder normaal!

Kennis Delen? Bijzonder normaal! Uitnodiging Kennis Delen? Bijzonder normaal! Specialistische zorg en behandeling in de ouderenzorg 26 september 2013 Evoluon, Eindhoven het gevoel van samen Waar Adres Evoluon Noord-Brabantlaan 1a 5652

Nadere informatie

Revalidatie na een CVA (beroerte) multidisciplinaire aanpak voor een zo optimaal mogelijk herstel

Revalidatie na een CVA (beroerte) multidisciplinaire aanpak voor een zo optimaal mogelijk herstel Revalidatie na een CVA (beroerte) multidisciplinaire aanpak voor een zo optimaal mogelijk herstel Norschoten Klaverweide 1 3773 AW Barneveld T 0342-40 40 00 E info@norschoten.nl I www.norschoten.nl Revalidatie

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Groepsrevalidatie voor patiënten met de ziekte van Parkinson

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Groepsrevalidatie voor patiënten met de ziekte van Parkinson UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Groepsrevalidatie voor patiënten met de ziekte van Parkinson UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Groepsrevalidatie voor patiënten met de

Nadere informatie

Uitnodiging. Advance Care Planning in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Symposium 28 november 2013

Uitnodiging. Advance Care Planning in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Symposium 28 november 2013 Uitnodiging Annemieke Wagemans, arts verstandelijk gehandicapten bij Maasveld, een van de werkstichtingen van Koraal Groep, promoveert op 28 november aanstaande op het onderwerp Medische beslissingen rond

Nadere informatie

Vroegsignalering CVA/TIA

Vroegsignalering CVA/TIA Vroegsignalering CVA/TIA voor problemen bij patiënten in de thuissituatie Format regionale scholing gericht op eerstelijnsprofessionals in de CVA zorgketen Programma vroegsignalering CVA/TIA format regionale

Nadere informatie

ACUTE ZORG ANDERS 2014

ACUTE ZORG ANDERS 2014 Acute Zorgregio Oost organiseert in samenwerking met regionale partners het symposium ACUTE ZORG ANDERS 2014 ONMISBARE SCHAKELS EN SNEL SCHAKELEN IN DE SPOEDEISENDE ZORGKETEN Spoedeisende ketenzorg voor

Nadere informatie

Oog voor betrokkenen:

Oog voor betrokkenen: Rob Giel Onderzoekcentrum RGOc studiemiddag Oog voor betrokkenen: samenwerken met en ondersteunen van naasten van mensen in zorg bij de ggz Datum: 12 december 2017 Tijd: 13.00-17.00 Locatie: UMCG, Rode

Nadere informatie

Stap voor stap weer aan het werk

Stap voor stap weer aan het werk Stap voor stap weer aan het werk Re-integratie en diagnose van arbeidsbelastbaarheid Volwassenenrevalidatie Kinderrevalidatie Arbeidsrevalidatie Rijndam Rijndam is hét medisch geneeskundig revalidatiecentrum

Nadere informatie

Zorgprogramma Kwetsbare Ouderen

Zorgprogramma Kwetsbare Ouderen HUISARTSEN KRING HAAGLANDEN Zorgprogramma Kwetsbare Ouderen Informatiebijeenkomst 18 april 2016 Programma Welkom; Hedwig Vos en Leonie van Son Inhoud Zorgprogramma Kwestbare Ouderen: Rob Leinders en Shanti

Nadere informatie

PROGRAMMA Invitational Conference Integrated Care

PROGRAMMA Invitational Conference Integrated Care PROGRAMMA Invitational Conference Integrated Care UMCG, Hanzeplein 1, Groningen 14 juni 2013, 09.00 16.30 uur OCHTENDPROGRAMMA 09.00 Ontvangst en inschrijven Ronde zaal 09.30 Welkom door René Paas, voorzitter

Nadere informatie

Programma. Dilemma s. Hoe gewelddadig is het? Moet het geweld direct stoppen? Duur van de situatie. Hoe lang speelt dit al? Ernst van de gevolgen.

Programma. Dilemma s. Hoe gewelddadig is het? Moet het geweld direct stoppen? Duur van de situatie. Hoe lang speelt dit al? Ernst van de gevolgen. Programma Rudy Bonnet Senior adviseur Trainer Coach Stade Advies Utrecht 1. Kennis maken 2. Opwarmer: Dilemma s 3. 4. De meldcode 5. in subgroepen 6. Pauze 7. Plenaire nabespreking 8. Conclusies 9. Evaluatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waarom en hoe?

Nieuwsbrief Waarom en hoe? Nieuwsbrief 2017 Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL) ontwikkelt en evalueert een zorgsystematiek waarmee deze groep patiënten tijdig wordt herkend en een passend, systematisch en doelmatig

Nadere informatie

E-HEALTH @ DE VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK. 21e Nijmeegse nascholingsdag voor verloskundigen en huisartsen

E-HEALTH @ DE VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK. 21e Nijmeegse nascholingsdag voor verloskundigen en huisartsen E-HEALTH @ DE VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK 21e Nijmeegse nascholingsdag voor verloskundigen en huisartsen Donderdag 11 oktober 2012 Toelichting PAO Heyendael organiseert op donderdag 11 oktober 2012 de cursus:

Nadere informatie

S Y M P O S I U M SOMATIEK IN DE VERSLAVINGSGENEESKUNDE

S Y M P O S I U M SOMATIEK IN DE VERSLAVINGSGENEESKUNDE S Y M P O S I U M SOMATIEK IN DE donderdag 16 juni 2011, Domus Medica, Utrecht Het is mij een groot genoegen u uit te nodigen het symposium Somatiek in de Verslavingsgeneeskunde op donderdag 16 juni 2011

Nadere informatie

Wat doet bewegen? Monique Berger. Hester van der Sloot. Over het belang en voorbeelden van stimuleren van bewegen tijdens en na revalidatie

Wat doet bewegen? Monique Berger. Hester van der Sloot. Over het belang en voorbeelden van stimuleren van bewegen tijdens en na revalidatie Wat doet bewegen? Over het belang en voorbeelden van stimuleren van bewegen tijdens en na revalidatie Monique Berger (lectoraat revalidatie, expertisecentrum Bewegingstechnologie) Hester van der Sloot

Nadere informatie

CVA zorg, topsport voor ons allemaal. Dinsdag 11 april 2017

CVA zorg, topsport voor ons allemaal. Dinsdag 11 april 2017 CVA zorg, topsport voor ons allemaal Dinsdag 11 april 2017 CVA pilot binnen 1 e lijn Geert Smits, kaderhuisarts HVZ (POZOB) & Marly Verheijden, consulente CVRM-DM (DOH) Inhoud Aanleiding pilot Doelstelling

Nadere informatie

Pijnvoorlichting. Anesthesiologie / Pijnbestrijding Revalidatiegeneeskunde Klinische Psychologie IJsselland Ziekenhuis

Pijnvoorlichting. Anesthesiologie / Pijnbestrijding Revalidatiegeneeskunde Klinische Psychologie IJsselland Ziekenhuis Pijnvoorlichting Anesthesiologie / Pijnbestrijding Revalidatiegeneeskunde Klinische Psychologie IJsselland Ziekenhuis Heeft u al lang pijnklachten? Heeft de behandeling bij u niet of niet voldoende geholpen?

Nadere informatie

Parallelsessie Niet-Aangeboren Hersenletsel

Parallelsessie Niet-Aangeboren Hersenletsel Parallelsessie Niet-Aangeboren Hersenletsel Thea Vliet Vlieland, Henk Arwert, Judith van Velzen, Arend de Kloet i.s.m. Paulien Goossens Leve(n) lang werken 26 mei 2016 Programma Parallelsessie NAH 13.30

Nadere informatie

Samenhangende palliatieve zorg in de regio Gelderse Vallei

Samenhangende palliatieve zorg in de regio Gelderse Vallei Samenhangende palliatieve zorg in de regio Gelderse Vallei Klankbordbijeenkomst september 2015 Kien Smulders Programma 1. Welkom 2. Missie, visie, waarden & organisatie van het netwerk 3. Presentatie bestuur

Nadere informatie

VRA SOCIALE WETGEVING

VRA SOCIALE WETGEVING VRA SOCIALE WETGEVING Locatie: Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde, Den Haag Vrijdag 17 februari 2017 Toelichting De Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) organiseert in samenwerking

Nadere informatie

E-HEALTH EN DE OUDERENZORG

E-HEALTH EN DE OUDERENZORG E-HEALTH EN DE OUDERENZORG Donderdag 6 februari 2014 Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de doelgroepcommissie Ouderengeneeskunde op donderdag 6 februari 2014 de cursus: E-HEALTH EN DE OUDERENZORG

Nadere informatie

MANTELZORGONDERSTEUNING BIJ HERSENLETSEL

MANTELZORGONDERSTEUNING BIJ HERSENLETSEL MANTELZORGONDERSTEUNING BIJ HERSENLETSEL Nieuwsbrief No 5 April 2012 Ontwikkelwerkplaatsen OWP-Groningen Bij OWP-Groningen is de casuïstiekbespreking in volle gang. Daarnaast is het voorstel voor het cliëntvolgsysteem

Nadere informatie

Hoe nu verder? Voorgenomen landelijke aanpak voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met NAH

Hoe nu verder? Voorgenomen landelijke aanpak voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met NAH Hoe nu verder? Voorgenomen landelijke aanpak voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met NAH Tot nu toe Initiatiefgroep 2000-2010 Pedagogen/psychologen, revalidatieartsen, onderwijs, Eric Hermans VILANS,

Nadere informatie

Egbert Kruijver. Inhoud Lezing 19-06-15. Een veelzijdig vraagstuk. Intimiteit en Seksualiteit In de zorg. seksuoloog NVVS

Egbert Kruijver. Inhoud Lezing 19-06-15. Een veelzijdig vraagstuk. Intimiteit en Seksualiteit In de zorg. seksuoloog NVVS Egbert Kruijver seksuoloog NVVS Intimiteit en Seksualiteit In de zorg Een veelzijdig vraagstuk Egbert Kruijver MW-VO / seksuoloog NVVS 18-06-2015 Het Nachtcongres Seksuoloog in de revalidatie Sophia Revalidatie

Nadere informatie

Informatie over het knowledge broker netwerk CVA

Informatie over het knowledge broker netwerk CVA Datum: september 2015 Informatie over het knowledge broker netwerk CVA Lees hieronder meer over: Wat is het knowledge broker netwerk CVA? Wat doen de knowledge brokers? Wat levert het uw organisatie op?

Nadere informatie

Zorgvrager doet mee? Onderzoek!

Zorgvrager doet mee? Onderzoek! Zorgvrager doet mee? Onderzoek! Verbeteren van de patiëntveiligheid door digitale patiënten participatie? Hersenletsel na een CVA, netwerk in beroering 20 maart 2013 Rolien de Jong MSc Programma 1. Context

Nadere informatie

TWEEDEJAARS COMPLEXE COMMUNICATIE OP SPREEKKAMERNIVEAU. Locatie: Sophia Revalidatie, Den Haag

TWEEDEJAARS COMPLEXE COMMUNICATIE OP SPREEKKAMERNIVEAU. Locatie: Sophia Revalidatie, Den Haag TWEEDEJAARS COMPLEXE COMMUNICATIE OP SPREEKKAMERNIVEAU Locatie: 2-3 - 4 november 2016 Toelichting De Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) organiseert in samenwerking met PAO Heyendael van

Nadere informatie

De grijze golf Naar proactieve ouderenzorg

De grijze golf Naar proactieve ouderenzorg Nycteumdag De grijze golf Naar proactieve ouderenzorg 22 april 2010, Meervaart te Amsterdam Topklinische kennis in de praktijk Deze nascholing is tot stand gekomen door een samenwerking van: Nycteum Folder

Nadere informatie

leerwerkplaatsen: leren is werken werken is leren Leerwerkplaatsen in het ZZG Herstelhotel en Thermion

leerwerkplaatsen: leren is werken werken is leren Leerwerkplaatsen in het ZZG Herstelhotel en Thermion leerwerkplaatsen leerwerkplaatsen: leren is werken werken is leren HAN Centre of Expertise Sneller Herstel stimuleert en faciliteert de samenwerking tussen zorginstellingen, onderzoeksinstituten en de

Nadere informatie

het NET werkt Netwerk Hersenletsel West-Brabant Uitnodiging Werkconferentie Voor iedereen! Donderdag 28 juni :30 17:30 uur

het NET werkt Netwerk Hersenletsel West-Brabant Uitnodiging Werkconferentie Voor iedereen! Donderdag 28 juni :30 17:30 uur Uitnodiging Netwerk Hersenletsel West-Brabant Werkconferentie het NET werkt een open en creatief proces waarbij de dialoog centraal staat en alle deelnemers invloed uitoefenen op het eindresultaat Donderdag

Nadere informatie

Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek

Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek Conferentie Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek Vrijdag 6 oktober 2006 Haagse Hogeschool Conferentie Harmonie in Gedrag. De maatschappelijke en pedagogische betekenis

Nadere informatie

Trainen van parkinsonpatiënten vanuit cognitief perspectief

Trainen van parkinsonpatiënten vanuit cognitief perspectief Studiehandleiding Trainen van parkinsonpatiënten vanuit cognitief perspectief 6 september 2013 Multidisciplinair Trainen van parkinsonpatiënten vanuit cognitief perspectief Voor effectieve behandeling

Nadere informatie

Welkom. Workshop Gedragsproblematiek bij traumatisch hersenletsel. Petrie van der Wel

Welkom. Workshop Gedragsproblematiek bij traumatisch hersenletsel. Petrie van der Wel Welkom Workshop Gedragsproblematiek bij traumatisch hersenletsel Petrie van der Wel Docent Ervaringsdeskundigheid NAH, Hanze Hogeschool Groningen Marleen Schönherr, Revalidatiearts, UMCG - Centrum voor

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie bij NAH

Arbeidsrevalidatie bij NAH Arbeidsrevalidatie bij NAH Diagnostisch traject voor mensen met nietaangeboren hersenletsel gericht op arbeid Informatie voor patiënten Quickscan NAH Werknemers met niet-aangeboren hersenletsel, die (dreigen)

Nadere informatie

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 Op: donderdag 12 april 2012 in Utrecht Graag nodigen wij u uit voor de eerste Stadsingenieurs G23 Netwerkdag in Utrecht. Deze dag staat vooral in het teken om

Nadere informatie

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme De ziekte van Parkinson is een chronische progressieve neurologische aandoening. Bij deze ziekte gaat

Nadere informatie

Proeftuinen in de praktijk

Proeftuinen in de praktijk Proeftuinen in de praktijk Inhoud presentatie 1. Situatieschets 2. Historie 3. Proeftuin op papier 4. Proeftuin in praktijk Situatieschets Regio West Achterhoek 1 ziekenhuis in Doetinchem 2 verpleeghuizen

Nadere informatie

Jaarplan 2017 CVA-keten regio Haaglanden

Jaarplan 2017 CVA-keten regio Haaglanden 1 Jaarplan 2017 CVA-keten regio Haaglanden Inleiding en achtergrond Het jaarplan 2017 voor de CVA-keten in regio Haaglanden is opgesteld naar aanleiding van de ketenvisitatie die in 2016 heeft plaatsgevonden.

Nadere informatie

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) De aandoening Multiple Sclerose (MS) kan beperkingen met zich meebrengen in uw dagelijkse leven. In deze folder leest u wat het behandelprogramma

Nadere informatie

Uitnodiging. Introductiemiddag Classroom of Difference

Uitnodiging. Introductiemiddag Classroom of Difference Uitnodiging Introductiemiddag Classroom of Difference Introductiemiddag Classroom of Difference Neem een gemiddelde klas van 25 leerlingen en je hebt even zoveel achtergronden, opvattingen en gevoeligheden.

Nadere informatie

Kwetsbaarheid in beweging 8 september 2011 Proeftuin geriatrische revalidatie Leiden. Gertie van Meijel, manager behandeldienst Topaz

Kwetsbaarheid in beweging 8 september 2011 Proeftuin geriatrische revalidatie Leiden. Gertie van Meijel, manager behandeldienst Topaz Kwetsbaarheid in beweging 8 september 2011 Proeftuin geriatrische revalidatie Leiden Gertie van Meijel, manager behandeldienst Topaz Inhoud Wat is proeftuin Leiden Opdracht en stand van zaken Eerste conclusies

Nadere informatie

Rehabilitatie in de praktijk

Rehabilitatie in de praktijk Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis Utrecht, 23 april 2008 Lectoraat Rehabilitatie Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis

Nadere informatie

Inleiding. Hersenletsel en de gevolgen. Het programma

Inleiding. Hersenletsel en de gevolgen. Het programma Revalidatie na nietaangeboren hersenletsel 2 Inleiding Door een hersenletsel kan het leven van de één op andere dag ingrijpend veranderen. De polikliniek Revalidatie van Zuyderland Medisch Centrum heeft

Nadere informatie

Stelling 1. Stelling 2. Doorbreek de Cirkel Samen. Routeboekje. Dia 1. Dia 2. Dia 3. Dia 4. Symposium Het venijn zit in de staart

Stelling 1. Stelling 2. Doorbreek de Cirkel Samen. Routeboekje. Dia 1. Dia 2. Dia 3. Dia 4. Symposium Het venijn zit in de staart Dia 1 Dia 2 Routeboekje Kennismaken Project Methodieken Aan de slag in uw gemeente! Dia 3 Stelling 1 Onze organisatie begeleid ook mensen met NAH zonder indicatie. Dia 4 Stelling 2 perspectief is geborgd

Nadere informatie

Voor een (zorg)aanbod dat aansluit bij laagopgeleiden, migranten en vluchtelingen

Voor een (zorg)aanbod dat aansluit bij laagopgeleiden, migranten en vluchtelingen Voor iedereen die werkt in de zorg, het onderwijs, voor een wijkteam of gemeente Training en advies Voor een (zorg)aanbod dat aansluit bij laagopgeleiden, migranten en vluchtelingen De trainingen en adviestrajecten

Nadere informatie

Hoe u met fysiotherapie de lichamelijke problemen door een beroerte vermindert

Hoe u met fysiotherapie de lichamelijke problemen door een beroerte vermindert Hoe u met fysiotherapie de lichamelijke problemen door een beroerte vermindert Wat is een beroerte (CVA) precies? De medische term voor een beroerte is CVA, wat staat voor cerebro vasculair accident. Letterlijk

Nadere informatie

WETENSCHAP: NOODZAKELIJK VOOR TOPZORG?! Symposium ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het UKON

WETENSCHAP: NOODZAKELIJK VOOR TOPZORG?! Symposium ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het UKON WETENSCHAP: NOODZAKELIJK VOOR TOPZORG?! Symposium ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het UKON 1 november 2013 Toelichting De ouderenzorg is actueler dan ooit. Het kabinet zet in op een verdere

Nadere informatie

Wanneer wordt het weer zo n feest!!

Wanneer wordt het weer zo n feest!! Ontslag uit het ziekenhuis/verpleeghuis naar de juiste plaats en op het juiste moment!? Wanneer wordt het weer zo n feest!! Feestelijk Uitdagend Zinnelijk Zuiver Yess Een FUZZY workshop waarin u zelf het

Nadere informatie

Geen PARKINSON KETENZORG IN NOORD-NEDERLAND. Disclosures belangenverstrengeling. Topics. Wat is de ziekte van Parkinson?

Geen PARKINSON KETENZORG IN NOORD-NEDERLAND. Disclosures belangenverstrengeling. Topics. Wat is de ziekte van Parkinson? PARKINSON KETENZORG IN NOORD-NEDERLAND Perspectief voor patient en behandelaar Disclosures belangenverstrengeling Geen Topics Wat is Parkinson Huidige situatie Stip aan de horizon Wat is er inmiddels gerealiseerd

Nadere informatie

DCD & SPINA BIFIDA EN KLINIMETRIE BIJ KINDEREN EN JONGEREN MET EEN BEPERKING

DCD & SPINA BIFIDA EN KLINIMETRIE BIJ KINDEREN EN JONGEREN MET EEN BEPERKING DCD & SPINA BIFIDA EN KLINIMETRIE BIJ KINDEREN EN JONGEREN MET EEN BEPERKING 24 en 25 mei 2012 Toelichting De Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) organiseert in samenwerking met PAO Heyendael

Nadere informatie

HOG DOCENTENDAG 3 NOVEMBER 2015

HOG DOCENTENDAG 3 NOVEMBER 2015 HOG DOCENTENDAG 3 NOVEMBER 2015 Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Op 3 november organiseert de HOG Bouw en Ruimte haar jaarlijkse Docentendag. Centraal staat het delen van kennis en ervaringen tussen docenten

Nadere informatie

Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn. Vrijdag 31 oktober 2014

Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn. Vrijdag 31 oktober 2014 Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn Vrijdag 31 oktober 2014 Locatie: Van der Valk Hotel, Almere Veluwezoom 45, 1327 AK Almere Organisatie: In samenwerking met: Waarom dit congres? Inleiding De wetgeving

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat Van zorgen voor naar zorgen dat fysiotherapeutisch COPD zorg in de eerste lijn. Annemarie de Vey Mestdagh- van der List van zorgen voor 1988 Cursus Astma en COPD Pt. werd gestuurd door arts Kracht en Cardio

Nadere informatie

Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor?

Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor? S Y M P O S I U M 19 november 2015, 11.45 17.00 uur Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Paviljoen Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor? Dit symposium wordt georganiseerd door het Kenniscentrum

Nadere informatie

Revalidatie. Revalidatie & Herstel

Revalidatie. Revalidatie & Herstel Revalidatie Revalidatie & Herstel De afdeling Revalidatie in het BovenIJ ziekenhuis is een onderdeel van de afdeling Revalidatie en Herstel. Met deze folder willen wij u graag vertellen wat wij voor u

Nadere informatie

Hersenletselnetwerk Midden-Brabant

Hersenletselnetwerk Midden-Brabant Hersenletselnetwerk Midden-Brabant Speerpunten en Innovatie 2012 Hersenletselnetwerk Midden-Brabant wil de noodzakelijke afstemming tussen zorg- hulp- en dienstverleners binnen de regionale hersenletselzorg

Nadere informatie

Symposium. PERI-OPERATIEVE ZORG Toekom(s)tmuziek

Symposium. PERI-OPERATIEVE ZORG Toekom(s)tmuziek Symposium PERI-OPERATIEVE ZORG Toekom(s)tmuziek Donderdag 30 maart 2017 Toelichting De Radboudumc Health Academy/PAO Heyendael organiseert op donderdag 30 maart 2017 voor de 16e keer een landelijk symposium

Nadere informatie

De patiënt wordt er beter van. Samenwerking MENT & Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark Utrecht, 16 februari 2017

De patiënt wordt er beter van. Samenwerking MENT & Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark Utrecht, 16 februari 2017 De patiënt wordt er beter van. Samenwerking MENT & Libra Revalidatie & Audiologie, locatie Leijpark Utrecht, 16 februari 2017 Agenda Welkom en voorstellen Aanleiding Libra R & A, locatie Leijpark stelt

Nadere informatie

Acute zorg anders 2012

Acute zorg anders 2012 Acute Zorgregio Oost organiseert in samenwerking met regionale partners het symposium Acute zorg anders 2012 communicatie en samenwerking in de acute zorgketen donderdag 8 maart 2012 congrescentrum Triavium,

Nadere informatie

Dr. Marten Munneke. Afdeling Neurologie, Revalidatie. MijnZorgNet. Jaarcongres V&VN afdeling Neuro & Revalidatie 8 april Factsheet Parkinson

Dr. Marten Munneke. Afdeling Neurologie, Revalidatie. MijnZorgNet. Jaarcongres V&VN afdeling Neuro & Revalidatie 8 april Factsheet Parkinson ParkinsonNet Dr. Marten Munneke Afdeling Neurologie, Revalidatie en IQ Healthcare, UMC St Radboud MijnZorgNet Jaarcongres V&VN afdeling Neuro & Revalidatie 8 april 2010 Factsheet Parkinson Nederland: 50

Nadere informatie

Welkom. Noord-Nederland

Welkom. Noord-Nederland Welkom Hersenletselcentrum : Gestart en Onderweg December 2014 startsymposium, met 6 initiatiefnemers en een klankbordgroep Februari 2016 Symposium THL, met 14 aangesloten convenant partners Nu 17 convenantpartners,

Nadere informatie

6e Scholing PALLIATIEVE ZORG. Intuïtie, wijsheid of wetenschap?

6e Scholing PALLIATIEVE ZORG. Intuïtie, wijsheid of wetenschap? 6e Scholing PALLIATIEVE ZORG Intuïtie, wijsheid of wetenschap? Donderdag 13 maart 2014 Toelichting Het Radboudumc, IKNL en PAO Heyendael organiseren op 13 maart 2014 voor de zesde maal de scholing PALLIATIEVE

Nadere informatie

Implementatie van het convenant: hoe doe je dat. Datum: woensdag 27 november 2013 Tijdstip: 12.00-17.30 uur Locatie: UMC Utrecht, Groene collegezaal

Implementatie van het convenant: hoe doe je dat. Datum: woensdag 27 november 2013 Tijdstip: 12.00-17.30 uur Locatie: UMC Utrecht, Groene collegezaal Uitnodiging middagsymposium Patiëntveiligheid en Medische Technologie Implementatie van het convenant: hoe doe je dat Datum: woensdag 27 november 2013 Tijdstip: 12.00-17.30 uur Locatie: UMC Utrecht, Groene

Nadere informatie

Jaarverslag BJ 2013. Stichting Wetenschap Balans. 1 augustus 31 december. Tel 06-46741683 Keileweg 8 3029 BS Rotterdam

Jaarverslag BJ 2013. Stichting Wetenschap Balans. 1 augustus 31 december. Tel 06-46741683 Keileweg 8 3029 BS Rotterdam Jaarverslag BJ 2013 1 augustus 31 december Stichting Wetenschap Balans Tel 06-46741683 Keileweg 8 3029 BS Rotterdam www.swbalans.nl info@swbalans.nl Inhoudsopgave Inhoud Highlights... 1 Strategische highlights...

Nadere informatie

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE Beste collega, Het gebruik van de bio-elektrische impedantiemeter in de diëtististische praktijk is in opkomst.

Nadere informatie

Folder voor jongere en ouders/verzorgers Behandeling van jongeren met Onbegrepen Lichamelijke Klachten

Folder voor jongere en ouders/verzorgers Behandeling van jongeren met Onbegrepen Lichamelijke Klachten Folder voor jongere en ouders/verzorgers Behandeling van jongeren met Onbegrepen Lichamelijke Klachten 1 2 Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is bedoeld voor jongeren en hun ouders die door de

Nadere informatie

CVA-Ketenzorg Noordwest-Veluwe. Neurologie

CVA-Ketenzorg Noordwest-Veluwe. Neurologie CVA-Ketenzorg Noordwest-Veluwe Neurologie Inhoudsopgave Wie doen mee aan de ketenzorg?...6 Opname in het ziekenhuis...7 Vervolgtraject...8 Naar huis...8 Klinische geriatrische revalidatie...8 Klinische

Nadere informatie

Stroke Service Project Bergen op Zoom e.o.

Stroke Service Project Bergen op Zoom e.o. Stroke Service Project Bergen op Zoom e.o. De juiste zorg op de juiste plaats U bent in het Lievensberg ziekenhuis opgenomen omdat u een beroerte heeft gehad. In de medische wereld wordt een beroerte

Nadere informatie

De Stroke unit. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

De Stroke unit. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! De Stroke unit U verblijft na een beroerte op de Stroke unit in Rijnstate. Dit is een onderdeel van de afdeling Neurologie. In deze folder vindt u informatie over de Stroke unit en de gang van zaken tijdens

Nadere informatie