2. Situering van onze school:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Situering van onze school:"

Transcriptie

1 1. Welkom Wij zijn blij dat u voor onze school gekozen heeft. We beschouwen dit als een blijk van vertrouwen: we zien het als een voorrecht dat we mee mogen helpen bij de opvoeding van uw kind. We zullen uw kind goed onthalen. U mag erop rekenen dat wij als schoolteam ons ten volle zullen inzetten om uw kind een eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs te geven. Vanzelfsprekend hopen wij dat u uw kind zal aanmoedigen om met ons mee te werken en dat we dus goede bondgenoten zullen zijn in de opvoeding van uw kind. Aarzel ook niet om met ons contact op te nemen indien er problemen zijn. We staan klaar om samen naar een oplossing te zoeken. Deze afsprakennota bieden wij aan als een basis voor een goede samenwerking tussen u en onze school. We presenteren heel wat wetenswaardigheden over onze school. Het is prettig dat u een kijk krijgt op een doorsnee schooldag van uw kind. Bovendien bieden we u hierbij heel wat praktische informatie en maken we een paar concrete afspraken voor een vlotte samenwerking. In het schoolreglement vragen wij uw aandacht voor Ons Pedagogisch Project. Het is een kerndocument voor onze school: het verwoordt vanuit welke inspiratie en bewogenheid wij uw kind willen opvoeden en onderwijzen. Wij vragen u dit project samen met het schoolreglement te onderschrijven. Wij vragen u ook aandachtig het schoolreglement te lezen daarin staan de mededelingen van rechtswege maar ook de rechten en plichten waar ieder van ons, team, ouders en kinderen, zich moeten houden.

2 2. Situering van onze school: Algemeenheden Onze school is: BS Vissenaken Aarschotsesteenweg Tienen / 016/ bsgo.vissenaken@skynet.be Onze school is een gemengde basisschool, die behoort tot het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Binnen het GO! behoren wij tot: Scholengroep 11 Leuven Tienen-Landen. Algemeen directeur: De Heer Urbain Lavigne Rerum Noovarumlaan Kessel-lo 016/ / Op lokaal niveau wordt de school bestuurd door de directeur, bijgestaan door een adviserende schoolraad: vertegenwoordiging van de ouders in onze schoolraad: Wim Vermeulen(voorzitter) wim.vermeulen@cazimir.be Joris Gijsenberg joris@jorisgijsenberg.be Patricia Taverniers feys_taverniers@skynet.be vertegenwoordiging van het personeel van onze schoolraad: Lies Lammens juf_lies_basisschoolvissenaken@live.be Greet Malcorps (secretaris) greet.malcorps@telenet.be Inge Laeremans inge.laeremans@skynet.be gecoöpteerden aan onze schoolraad: Wouter Jacobs rob.stinkens@kdvcasenco.be Elke Brants elke.brants@telenet.be

3 Het personeel De directeur, de leerkrachten, de kinderverzorgster, het administratief en ondersteunend personeel vormen samen ons schoolteam. Het onderwijzend personeel is volgens de opdracht opgesplitst in kleuter- en lager onderwijs. Directeur: Nadia Niclaes Kleuteronderwijs: Instapklas Cici Medaer 1 ste kleuterklas Anne Van Vlasselaer 2 de kleuterklas An Adang 3 de kleuterklas Lieselotte Simons Kinderverzorgster Isabelle Alberty Zorgjuf Joëlle Closset Lager onderwijs: 1 ste leerjaar Marleen Bogaert bogaert.marleen@skynet.be 2 de leerjaar Marleen Wauthy wauthymarleen@yahoo.be 3 de leerjaar Inge Laeremans inge.laeremans@skynet.be 4 de leerjaar Lies Lammens Sieglinde Bogaerts juf_lies_basisschoolvissenaken@live.be sieglinde.bogaerts@gmail.com 5 de leerjaaar Dirk Gilis gilisdirk1@telenet.be 6 de leerjaar: Dominique Prossé dominique.4 Zorgjuf: Lies Lammens

4 Levensbeschouwelijke vakken: KGD Greta Groeseneken NCZ Debbie Staes ISL Sefa Istin Bijzondere leermeester lichamelijke opvoeding: kleuterschool en lagere school Malcorps Greet Stijn Van Brusselen Zorgcoördinator: Marina Jehoul (maandag - dinsdag) marinajehoul@hotmail.com ICT-coördinator: Karen Peuteman Administratieve medewerker: Jacinta Dupont Meester-vak-en dienstpersoneel: Bianca Maho Busbegeleider: Dimitri Respen Voor-en naschoolse opvang: Colette Friant Myrjam Fraeye Woensdagnamiddagopvang: - Myrjam Fraeye Inspraakorganen Ondersteuningsvzw AVISO + ouderkern: Het is een groep actieve ouders en leerkrachten. Zij ondersteunen de school en bieden een luisterend oor voor de vragen van ouders.

5 Dankzij de vzw AVISO kan de school vele initiatieven nemen die het schoolgebeuren ondersteunen. Naast of met vzw AVISO, de ouderkern bieden nog vele andere personen zich aan voor vrijwilligerswerk. Raad van Bestuur: Voorzitter ouderkern: Onze samenwerking met het CLB: Onze school werkt samen met het: Marijke Boeckaerts (voorzitter) Els Nijs (penningmeester) Dominique Prossé (secretaris) dominique.4 Gilis Dirk Marijke Nijs CLB Leuven Tienen-Landen Oude Vestenstraat Tienen 016/ De medewerkers verbonden aan de school: Directeur: Dhr. Georges Baeten Arts: Dr. Kristel Heremans Maatschappelijk werker: Mevr. Joke Dewaelheyns Psycholoog: Mevr. Annelies Somers Verpleegkundige: Mevr. Christine Leunis Organisatorische afspraken: Organisatie van de schooluren Maandag, dinsdag en donderdag: van u tot u en van u tot u Woensdag van u tot u Vrijdag van u tot u en van u tot u s Morgens is er toezicht op de speelplaats vanaf u. (de kinderen die voor u komen, gaan naar de opvang, de opvang is betalend tot 8u30)

6 Na de uren van de opvang is de school gesloten voor alle onbevoegden. Voor of na de lesuren hebben de leerlingen en hun ouders geen toegang tot de klaslokalen, vergeten schriften, mappen of boeken worden na schooltijd niet opgehaald zonder toestemming van de directie of een aanwezig personeelslid. De oudercontacten Het eerste contact tussen de school en ouders is in de kleuterschool het heen-en weerschriftje en in de lagere school de schoolagenda. Formele contacten: Occasionele contacten: Met de leerkrachten kunt u contact opnemen voor en na de lesuren. Met de directeur kunt u contact opnemen gedurende de lesuren of na afspraak. De directeur en de leerkrachten zijn altijd bereid u van dienst te zijn. Wacht dus niet te lang als u denkt dat er problemen zijn. Kom erover praten. We zoeken samen wel een oplossing. Feestelijkheden Projecten Inschrijven van leerlingen Een inschrijving gaat in na instemming met het pedagogisch project en het schoolreglement. Een inschrijving van een leerling geldt voor de duur van de hele schoolloopbaan in de school. Een leerling vanaf 3 jaar kan een gans schooljaar inschrijven. Voor inschrijvingen van 2,5 jarige leerlingen gelden volgende instapdata: zie jaarkalender kennismakingsmomenten Voor elke instapdatum hebben onze peuters de kans om even in het klasje te komen kijken. Op volgende data worden zij verwacht met mama en/of papa om 13u30 bij juf Cici in de peuterklas:

7 Rapport (lagere school) Een synthese van de evaluatiegegevens van de leerling wordt neergeschreven in een rapport. Dit rapport wordt bezorgt aan de ouders, die ondertekenen voor kennisneming. Het rapport wordt terugbezorgd aan de klastitularis. Kleuterrapport Lichamelijke opvoeding: zie jaarkalender Levensbeschouwelijke vieringen

8 De voor- en naschoolse opvang De school organiseert de opvang. Ouders waarvan de kinderen naar de opvang komen, moeten een ondertekend exemplaar van het werkingsreglement bezorgen aan de klastitularis. Leerlingen van het lager onderwijs kunnen in de huiswerkklas hun huiswerk maken. Ouders bepalen of hun kind huiswerk maakt in de opvang of niet (schriftelijke bijlage). De afspraak is bindend voor een gans schooljaar. Wij vragen de begin- en einduren te respecteren. Voorschoolse opvang: alle dagen van 07.00u tot 08.35u Naschoolse opvang: maandag, dinsdag en donderdag van 16.00u tot 18.30u woensdag 11u50 tot vrijdag van 15.10u tot 18.30u Prijs: 0,85 per begonnen half uur. Op woensdagnamiddag heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de kinderopvang op onze school tot 17u Prijs: 5,00 voor de ganse namiddag vanaf 13 uur Bij het te laat afhalen van de kinderen zonder reden zal er een meerprijs van 7,00 per uur aangerekend worden. Ouders worden geacht de opvangbegeleiders te verwittigen als zij hun kind te laat afhalen (016/ ). De afrekening van de opvanguren worden maandelijks per factuur aangerekend.

9 Het leerlingenvervoer De bus rijdt s morgens, s avonds en op woensdagnamiddag. Vertrek s morgens: 07.00u Vertrek s avonds aan school: 15.40u Vertrek aan de school op woensdagmiddag: 11.35u Vertrek aan de school op vrijdagavond: 15.00u Wij vragen u om altijd tijdig te verwittigen wanneer uw kind gebruik maakt van het busvervoer. Gelieve dit altijd schriftelijk mee te delen. Als uw kind om bepaalde redenen elders moet op- of afstappen dan op hun normale plaats, wordt dit schriftelijk gemeld. Wij vragen u de vertrek en aankomsturen te respecteren en op tijd aan de ophaalplaats te staan. Ouders van wie de kinderen gebruik maken van het busvervoer, moeten één ondertekend exemplaar van het werkingsreglement terug bezorgen aan de klastitularis. Prijs: - Het tarief voor de ophaaldienst is gratis voor alle kleuters. - Niet-rechthebbende kinderen van 6-11 jaar betalen 80 EUR voor het schooljaar Concreet: - Er zijn geen kortingen meer - Er zijn geen rittenkaarten meer - In september wordt 32 EUR gefactureerd en dus geïnd (van september tot december) - In januari wordt 48 EUR gefactureerd en dus geïnd. Denk eraan: De begeleider is slechts verantwoordelijk tot bij het afstappen van de bus.

10 Vrijblijvende verbruiken op school De kinderen kunnen s middags op school hun boterhammen opeten of een warme maaltijd, soep en dranken gebruiken in de eetzaal. (prijzen kunnen te allen tijde wijzigen) Prijzen warme maaltijden, soep en dranken: warme maaltijd: (soep, hoofdschotel, dessert) kleuterschool: 2,80 lagere school: 3,20 soep: 0,65 dranken: fruitsap, appelsap, multisap: 0,55 water in flesje, spuitwater: 0.55 aardbeiendrank: 0,55 melk: 0,55 choco: 0,55 water: gratis De school kan ten alle tijden de prijzen voor deze diensten aanpassen als de leverancier van de goederen een meerprijs aanrekent. De betalingen hiervoor gebeuren maandelijkse via een factuur. Warme maaltijden kunnen enkel per week besteld worden, niet per dag. Bestelde maaltijden worden altijd betaald. Bij afwezigheid wordt een doktersattest gevraagd om de betaling te annuleren. Kinderen die hun maaltijd thuis zijn vergeten krijgen die middag: soep, brood en beleg (choco, jam). Een bijdrage van 1,00 zal hiervoor aangerekend worden. Schoolfotograaf: Abonnementen: De school geeft in de loop van het schooljaar een aantal folders voor tijdschriften mee waar u zich kan op abonneren. Dit is volledig vrijblijvend. Betaling: De kosten worden gefactureerd.

11 Tutti Frutti: Binnen het gezondheidsbeleid houden wij een fruitdag. U kan inschrijven voor fruit op school. Elke dinsdag krijgt uw kind dan een stuk fruit tijdens de voormiddagspeeltijd. De prijs hiervoor bedraagt 9,00. Wanneer u niet wenst deel te nemen aan dit project vragen wij aan uw kind om van thuis fruit mee te brengen als gezond tussendoortje zodat elke dinsdagvoormiddag fruit als tussendoortje wordt gegeten.

12 Buitenschoolse activiteiten: Geïntegreerde project week: Tijdens de lagere schoolloopbaan gaan kinderen 3X op GWP (geïntegreerd werk project). Voor deze activiteit wordt een financiële bijdrage van 410 gevraagd. U kan hiervoor wekelijks 2,5 sparen. Dit kan via maandelijkse facturatie. Schooljaar : Didactische uitstappen: data en prijzen onder voorbehoud Lichamelijke opvoeding en zwemmen. Lichamelijke opvoeding: In de kleuterschool dragen de kleuters geen sportkledij. Wij vragen wel uw kind op de turndagen praktisch te kleden zodat zij de nodige bewegingsmogelijkheden hebben tijdens deze lessen. In de lagere school dragen de leerlingen sportkledij: turnbroek-turnbloesje van de school en aangepaste sportschoenen. De kledij wordt op school gelaten in een degelijke turnzak (rode sportzak van de school). De laatste les voor een schoolvakantie wordt het turnmateriaal mee naar huis genomen om te wassen. De leerlingen brengen na een schoolvakantie hun turngerief terug mee tegen de eerstvolgende les. Zwemmen: Om de 14 dagen worden de zwemlessen in het stedelijk zwembad De Blyckaert gegeven op maandagnamiddag. Voor de 3 de kleuterklas, het 2 de, het 3 de en het 6 de leerjaar: Vertrek 13.00u Zwemles: 13.30u tot 14.00u Voor de 2 de kleuterklas,het 1 ste, het 4 de en het 5 de leerjaar: Vertrek: 13.30u Zwemles: 14.00u tot 14.30u Zwemdata: De leerlingen en de klastitularis worden met de bus opgehaald.

13 Kostprijs vervoer naar het zwembad: 1,20 Kostprijs zwembeurt: 1,20 Voor het 6 de leerjaar is de zwembeurt gratis. De kinderen die niet deelnemen aan de zwemles brengen een (dokters)briefje mee. Een badmuts is verplicht en kost 1,00. De kleur zal afhankelijk zijn van het zwemniveau. Na iedere zwembeurt is het raadzaam de badmuts uit te spoelen, goed af te drogen en te talken. De kinderen dragen gemakkelijke kledij zodat ze zich zelfstandig kunnen omkleden. In de zwemtas moet zitten: een grote handdoek een kleine handdoek zwemkledij Geef uw kind geen geld mee om te snoepen, geef hem/haar liever een gezond tussendoortje mee. Aan de begeleidende ouders wordt gevraagd te helpen bij het omkleden van de kinderen tot het 2 de leerjaar. Vanaf het 2 de leerjaar kleden de leerlingen zich zonder de hulp van de ouders aan. In het zwembad wordt toezicht gehouden door het badpersoneel en de begeleidende leerkrachten. Didactische uitstappen en zwembeurten vallen binnen de scherpe maximumfactuur, zijn activiteiten die doorgaan tijdens de lesuren. De kinderen dienen hieraan deel te nemen. Naschoolse sportactiviteiten: Op woensdagnamiddag worden er voor de leerlingen van de lagere school op regelmatige basis sportactiviteiten georganiseerd door svs-sportdienst. Ook hieraan neemt onze school deel. De activiteiten zijn gratis en vrijblijvend. De sportlocaties worden u in de loop van het schooljaar door de LO juf meegedeeld. Voorlopige planning schooljaar Zie jaarplanning Kosteloosheid: Voor het toneelbezoek,het zwemmen en de schooluitstappen mag de school een bijdrage vragen aan de ouders. Deze bedragen situeren zich binnen de scherpe maximumfactuur. Kleuters: jarigen: 45,00 4 jarigen: 45,00 5 jarigen: 45,00 Lager onderwijs: 85,00 per leerjaar Om de betaling vlot te laten verlopen vraagt de school deze bedragen te betalen via maandelijkse facturatie. JAARPLANNING WORDT MEEGEGEVEN OP DE INFOAVOND!

14

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Schooljaar 2018 2019 Infobrochure kleuters 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Schooldag 4 1.1 Begin- en einduren 4 1.2 Dagverloop kleuters 4 1.3 Middag / boterhammen 4 2 Weekverloop

Nadere informatie

Schoolinfobrochure. GO! Basisschool Kameleon 1

Schoolinfobrochure. GO! Basisschool Kameleon   1 Schoolinfobrochure GO! Basisschool Kameleon www.leefschool-kameleon.be 1 HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 6 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 6 WANNEER MAG IK

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be Welkom op KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word je verwend! Dit wordt dan ook

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool Het Sprongetje Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar Koningin Astridlaan 91 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Infobrochure lagere school

Infobrochure lagere school Infobrochure lagere school Schooljaar 2018 2019 Infobrochure lagere school 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Schooldag 3 1.1 Begin- en einduren 3 1.2 Dagverloop lagere school 3 1.3 Middag / boterhammen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Welkom! Hoofdschool Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Telefoon: 055 239 075 Fax: 055 209 225 E-mail: info@basisschoolglorieux.be

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn Stationsstraat 18 9190 Stekene Kemzeke lid scholengemeenschap Sint-Gillis-Waas / Stekene / Waasmunster directie: 03/779.79.00 secretariaat: 03/779.44.81 de Paal: 03/770.69.39

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool Het Sprongetje Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar Koningin Astridlaan 91 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders

GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders de Villegas de Clercampstraat 85 1853 Strombeek-Bever Tel. & fax: 02/267 19 91 E-mail: gbs.strombeek@telenet.be Inlichtingen voor de ouders Hoofdstuk 1 Situering

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

Schoolbrochure. met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie KLEUTERSCHOOL KASTERLEE. de Klimtoren

Schoolbrochure. met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie KLEUTERSCHOOL KASTERLEE. de Klimtoren Schoolbrochure met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie 2012 2013 KLEUTERSCHOOL KASTERLEE de Klimtoren Boslaan 2 Looiven 38 2460 Kasterlee 2460 Kasterlee Tel/Fax: 014 85 00 66 Tel:

Nadere informatie

Door samen te denken, te spreken en te handelen bouwen wij samen aan de toekomst van uw kind. Lestijden. Woensdag fruitdag

Door samen te denken, te spreken en te handelen bouwen wij samen aan de toekomst van uw kind. Lestijden. Woensdag fruitdag Maarkedal, 1 september 2014 Aan alle ouders van onze leerlingen www.omerwattez.be Beste ouders, Uw kind is ingeschreven als regelmatige leerling in de Basisschool Omer Wattez. Wij stellen dit heel erg

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool De Sprong Voor kleuters van 5 tot 6 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven 1 1. De minister 1. Woordje vooraf Onze onderwijsminister wenst dat onderwijs voor alle ouders, ook voor diegenen die het minder breed hebben, zo betaalbaar mogelijk is. We kunnen dit enkel toejuichen.

Nadere informatie

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis?

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis? (Bijlage bij het schoolreglement) De schoolrekening. I. Wat is gratis en wat dient betaald te worden? Het decreet basisonderwijs bepaalt dat aan u geen bijdragen kunnen gevraagd worden voor alles wat verband

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCHE INFORMATIE 1. OPENINGSUREN Onze school is open van 7 u. s morgens tot 18. 30 u. s avonds. De lessen worden gegeven van 08.30 u. tot 12.05 u. in de voormiddag. In de namiddag voor de kleuters

Nadere informatie

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment!

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! 1 Kessel, 1 september 2018 Beste ouders, De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! Voor onze peutertjes een eerste kennismaking met de school. Voor onze andere leerlingen nieuwsgierig uitkijken

Nadere informatie

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, Contactpersoon: Veerle Bogaert tel.09/346.82.96 directie.basisschooleksaarde@lokeren.be Lokeren, vrijdag 2 september 2016 Onderwerp: Nieuwsbrief september 2016 Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Nadere informatie

Praktische infobrochure

Praktische infobrochure Schoolvakanties en vrije dagen Herfstvakantie: van ma 2 november 2015 tot en met zo 8 november 2015 Wapenstilstand: woensdag 11 november 2015 Kerstvakantie: van ma 21 december 2015 tot en met zo 3 januari

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2018-2019 - versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure GO! Kleuterschool 't Lindeke Lindenstraat 9 2830 Willebroek tel. 03 886 60 83 e-mail: info@kleuterschooltlindeke.be website: www.kleuterschooltlindeke.be Infobrochure 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat Denderleeuw tel

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat Denderleeuw tel INFOBOEKJE Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be www.kcd.be WWW.KCD.BE WELKOM OP KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2017-2018 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool@sjbbrussel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE SCHOOLREGLEMENT VRIJE BASISSCHOOL SINT-ANNA

SCHOOLBROCHURE SCHOOLREGLEMENT VRIJE BASISSCHOOL SINT-ANNA vzw Katholiek basisonderwijs Tremelo -Baal, afdeling Baal SCHOOLBROCHURE met SCHOOLREGLEMENT van de VRIJE BASISSCHOOL SINT-ANNA WELKOM We zijn blij dat u voor onze school gekozen heeft. We beschouwen dit

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal?

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje zomervakantie 2019 Stap je mee in ons verhaal? Agenda... Bij het einde van dit schooljaar delen we alvast alle infoavonden voor het begin volgend schooljaar mee. Zo kan iedereen deze opnemen

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong INFOBROCHURE Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81 089/56.04.82 Email

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Beste ouders, Eerst en vooral wil ik u, ook namens alle personeelsleden danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Zoals gebruikelijk, beginnen we het schooljaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school Hoofdstuk 1 : Situering van onze school 1.1 Naam en adres van de school Gemeentelijke Lagere School De Oester met extra sportaanbod Kerkplein 1 1755 Gooik-Oetingen Tel. 054 56 60 23 www.oesteroetingen.be

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Schooljaar : 2017-2018 Overzicht schoolkosten Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Kimberly, Murat en Kevin.

Kimberly, Murat en Kevin. Kimberly, Murat en Kevin. 1 Kimberly had het moeilijk in het 1 ste leerjaar, Kevin begreep niet altijd de taal van zijn juf. Murat kon het tempo in het 2 de leerjaar niet meer aan. Kimberly, Kevin & Murat

Nadere informatie

directie administratie: Beste ouders

directie administratie:  Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn 9190 Stekene Kemzeke secretariaat: 03/779.44.81 e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be Beste ouders De schoolbel is getest, de boekentas

Nadere informatie

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent WELKOM Het boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent Afspraken en Info Schooljaar 2018-2019 1 A Agenda - De schoolagenda vormt een schakel tussen de ouders en de school. Een agenda is een communicatiemiddel

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2016-2017 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule Info 2018-2019 De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 De Dobbelsteen xl 3 de, 4 de, 5 de, 6 de leerjaar Guido Gezellelaan 10 056 35 18 08 directie@bsdedobbelsteen.be Schooluren

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Vrijdag 21 september Infoavond 18 september 2015

Vrijdag 21 september Infoavond 18 september 2015 Vrijdag 21 september 2007 Verloop infoavond Vrijdag 21 september 2007 1. Algemeen deel (ca. 20 min.) 2. Uitleg in de klassen 3. Drankje in de speelzaal Nieuws : vanuit de overheid Start M-decreet Meer

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Maarkedal, 3 september 2013

Maarkedal, 3 september 2013 Maarkedal, 3 september 2013 Aan alle ouders van onze leerlingen www.omerwattez.be Beste ouders, Uw kind is ingeschreven als regelmatige leerling in de Basisschool Omer Wattez. Wij stellen dit heel erg

Nadere informatie

Infobrochure kleuters

Infobrochure kleuters Infobrochure kleuters 2018-2019 september 2018 Wie is wie? Marieke Christiaens Directeur algemeen beleid Marieke.christiaens@al-jo.com 0495 250 596 An Brusselmans Pedagogisch directeur Kleuterschool An.brusselmans@al-jo.com

Nadere informatie

School met de Bijbel Den Akker Sint-Janstraat 16 A LOMMEL Tel

School met de Bijbel Den Akker Sint-Janstraat 16 A LOMMEL Tel School met de Bijbel Den Akker Sint-Janstraat 16 A - 3920 LOMMEL Tel. 011 34 60 21 Informatiebrochure 2018 2019 BEREIKBAARHEID We vinden het belangrijk om zo veel en zo goed mogelijk bereikbaar te zijn.

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten

Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2016-2017 Overzicht schoolkosten versie oktober Vrije basisschool: Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Turnen alle klassen lager. Poppentheater (bednetprijs): dag Jules, K0, K1 en feest voor de koning K2, K3, L1. Turnen alle klassen lager

Turnen alle klassen lager. Poppentheater (bednetprijs): dag Jules, K0, K1 en feest voor de koning K2, K3, L1. Turnen alle klassen lager Lovendegem, 31 augustus 2018 MAANDBRIEF SEPTEMBER Beste ouder De vakantie is bijna voorbij. Hopelijk kon u genieten van deze mooie zomer. Vol goede moed starten we het nieuwe schooljaar met als thema 'Op

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2015-2016 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool.sjb@dommel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit boekje

Nadere informatie