Top 10 eigenschappen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Top 10 eigenschappen:"

Transcriptie

1 De nieuwe Massey Ferguson Delta is ontworpen om aan de vraag naar hogere capaciteit combines te voldoen, dan de huidige conventionele schudder machines bieden. De nieuwe Delta combine maakt gebruik van de uitstekende eigenschappen van de wel bewezen Centora combine, waarbij de 8 schudders vervangen zijn door 2 grote rotoren, hierdoor ontstaat er een hybride systeem met een enorm hoge capaciteit. Deze techniek noemen we het HyPerforma dors en reinigingssysteem. De technologie en het ontwerp zijn ontstaan uit de jarenlange geschiedenis van rotor combine ontwikkeling en de productie van schudder machines. Extra eigenschappen zijn toegevoegd voor meer reinigingscapaciteit. Het nieuwe scheidingssysteem gecombineerd met het huidige dorssysteem en reinigingsunit zorgen voor het schoonste graan. De gehele stro verwerking verloopt zo soepel mogelijk, zodat het stro de hoogste kwaliteit behoudt, wat essentieel is voor het persen. De hoge capaciteit komt voort uit een lange studie, ontwikkeling en de methoden om het gewas door de combine te transporteren. Het Massey Ferguson combine ingenieurs team heeft de Delta ontworpen voor een geleidelijke en maximale gewas stroom, welke ook nog eens zorgen voor een lagere energiebehoefte en brandstofverbruik. De overbrengingen van het dorsmechanisme zijn zo ontworpen, dat zij zorgen voor de hoogst mogelijke efficiëntie op het gebied van vermogens behoefte, wat ten goede komt in het brandstof verbruik. Deze uiterst efficiënte, hoge capaciteit combine wordt aangedreven door de unieke 496Pk sterke Agco Sisu 9.8L, 7 cilinder E3 SCR motor. Een uiterst laag brandstof verbruikende, stil lopende en onderscheidende 7 cilinder, levert maximale prestaties tegen minimale kosten.

2 Top 10 eigenschappen: Massey Ferguson 9280/ 9280AL Delta Agco Sisu Power 7 cilinder 9.8L (496Pk/ 1800Nm) met selectieve katalytische reductie technologie. PowerFlow maaibord, wat zorgt voor de hoogste capaciteit in alle soorten gewassen en omstandigheden. Koolzaad vijzel verbeterd de gewas doorstroom en capaciteit. Hoogwaardige zware dorscylinder voor superieure dorskwaliteit. Hoogwaardige dorskorf met een wijdere opening voor maximale graan reiniging en maximale kwaliteit. Vulrotor voor een continu en gelijkwaardige doorvoer, zelfs in de zwaarste gewassen. Hoogwaardige rotor scheidingssysteem, voor maximale graan reiniging onder de zwaarte condities met een uitzonderlijke stro kwaliteit. Vernieuwde hakselaar met 8 rijen messen, zorgt voor een minimale grondbewerking. Het venturi reinigingssysteem verhoogt de capaciteit en zorgt voor een lager brandstof gebruik. Maxi- Spread hakselaar zorgt voor een nog bredere spreiding.

3 Gewasstroom van het nieuwe HyPerforma systeem: Beater Hi- inertia dorstrommel Vul rotor Het graan stroomt vanuit de invoer door de dorstrommel en korf. De beater voert het door naar de vulrotor. Hoogwaardige Korf De vulrotor verdeeld het materiaal en voert het gewas door naar de rotoren ingang. Twee hoge snelheid rotoren duwen de achtergebleven graankorrels door de korf,zonder het stro teveel te beschadigen. Het stro wat uit de rotoren komt, is van zeer hoge kwaliteit en komt zonder verder bewerking op het land terecht.

4 De motor Door de vraag naar combines met een hogere capaciteit, is ook de vraag naar efficiëntere motoren gestegen met minder brandstof verbruik per hectaren. Brandstofefficiëntie zal een belangrijke rol spelen in het aankoopproces voor klanten. Niet alleen brandstof efficiëntie, maar ook een hoog koppel, duurzaam- en betrouwbaarheid, licht van gewicht en het voldoen aan de nieuwe emissiewetgeving Tier 3B. Om aan deze eisen te voldoen hebben de ingenieurs van de AGCO Sisu Power ontwikkelingsafdeling s werelds eerste 7 cilinder 9,8 liter (496pk / 1800Nm) motor geproduceerd. Dit toont het innovatieve vermogen om nieuwe technologieën te introduceren voor AGCO producten. De motor is ontstaan uit de beproefde en betrouwbare 6 cilinder, waar een 7 e cilinder bij geplaatst is. Om het hogere vermogen te aan te kunnen is er een geheel nieuwe krukas ontwikkeld, verder zijn er veel onderdelen van de bestaande 6 cilinder gebruikt. Dit biedt aanzienlijke voordelen in de kosten en reserveonderdelen. Grotere spruitstukken en een turbo, optimaliseren de luchttoevoer waardoor het vermogen toeneemt. Het motorgeluid is exotisch, dit is te wijten aan het aantal cilinders die deze motor een onderscheidend geluid geeft. Het toevoegen van een extra cilinder genereert een zeer uitgebalanceerde, soepel draaiende motor die de betrouwbaarheid vergroot. De motor word aangestuurd door de elektronische regeleenheid die de prestaties van de motor continu controleert en de hoeveelheid brandstof regelt, dit zorgt voor een optimaal brandstofverbruik en een maximaal vermogen. Dit is bewezen door de vele testen die zijn gedaan. De nieuwe 7 cilinder Sisu Power motor zal voldoen aan de 3B uitstootlimiet door middel van de nieuwste techniek. Om aan deze eis te voldoen is er gebruik gemaakt van de SCR (Selectieve Catalytic Reductie) technologie, die we al kennen uit de Massey ferguson 8600 serie

5 Motor SCR (Selectieve Catalytic Reductie)- technologie Waarom SCR- technologie? AGCO SCR zal de thermische efficiëntie van het dieselproces verbeteren. Het brandstofverbruik van de motor zal volledig afgestemd worden aan de hand van het gevraagde vermogen, het SCR- systeem vermindert de uitstoot en bespaart brandstof. Om aan de 3B emissie- eisen te voldoen, moet de motor een lagere hoeveelheid stikstofoxiden uitstoten. Te veel stikstofoxiden veroorzaken vervuiling en andere milieueffecten. SCR bestaat uit een additief genaamd Adblue, dit wordt geïnjecteerd in de uitlaatgassen, de katalysator zet de NOx in H20 en N2 om. Door deze methode blijft een goede luchtstroom behouden, wat zal zorgen voor een lager brandstofverbruik. Hierdoor zijn er geen aanpassingen aan de motor of het koelsysteem nodig. De gassen worden pas na het verlaten van de motor, in de uitlaat behandelt. Een alternatief systeem, zoals gebruikt wordt op de concurrerende machines is de EGR (Uitlaat Gas Recirculatie) technologie. Dit systeem bestaat uit een EGR- koeler, EGR- klep en EGR- pijpen en ook een roetfilter vanaf Teruggevoerde uitlaatgassen verlagen de temperatuur in de cilinder tijdens de compressie slag. Bovendien vermindert dit de luchtstroom van de motor, beide systemen reduceren de uitstoot van NOx. Deze methode vereist geavanceerde, dure turbo- technologie en veel modificaties aan de motor. Als er een grotere hoeveelheid warmte wordt geproduceerd zal de koelcapaciteit aangepast worden, wat ten koste gaat van de luchtdoorstroming. Een lagere aanvoer van lucht zal worden opgevangen door een hogere brandstofinspuiting, wat weer ten koste gaat van het brandstofverbruik. Hoe werkt SCR? Het SCR- systeem op een SISU Diesel Motor bestaat uit een aantal componenten die het ureum (Adblue) in de uitlaat inspuiten. Dit zorgt voor een vermindering van NOx in de uitlaatgassen. De in te spuiten hoeveelheid wordt automatisch door het systeem geregeld aan de hand van temperatuur en luchtdruk. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstof besparing en vermijd dure, ingewikkelde aanpassingen aan de motor.

6 Hoogwaardige dorskorf Naar aanleiding van de vraag naar een hogere capaciteit, hebben de Massey Ferguson combine ingenieurs gebruikt gemaakt van de dorskorf afkomstig uit de Centora combine. Deze hoogwaardige dorskorf is verder doorontwikkeld waardoor het mogelijk is door de eenvoudige bediening van het Datavison scherm een opening van 40mm te creëren. Dit is mogelijk gemaakt door verbeteringen aan de draagarmen aan te brengen. Het voordeel: De aanvoer van het gewas naar de dorstrommel zal passeren langs de unieke dwarsbalk van de korf. Door het taps toelopen zal er minder vermogen nodig zijn, wat ten goede komt van het brandstof verbruik. Hierdoor zal het graan maximaal uit het gewas gedrukt worden. Deze hoogwaardige korf heeft naar achter toe steeds minder dwarsbalken, hierdoor zal het graan beter gescheiden worden. Bij het oogsten van koolzaad is er een wijdere opening tussen korf en trommel mogelijk, wat bespaart in de brandstofkosten. Met deze vernieuwde, grotere opening is er minder weerstand voor de doorstroom van het gewas, dit komt ten goede aan de productiviteit omdat er met een hogere snelheid gereden kan worden. Het zaad zal schoon en onbeschadigd in de tank komen. Dit zal ook bij andere gewassen ten goede komen zoals tarwe, door een wijdere korfafstelling zal het gewas niet gaan stropen. Hierdoor ontstaat een betere scheiding van het gewas, wat zorgt voor een hogere capaciteit. Een wijdere korfafstelling vraag minder vermogen en bespaart brandstof.

7 De vul rotor De vulrotor is de 1 e stap van het nieuwe Hi- Perfoma systeem, ontworpen om het gewas vanaf de beater gelijkmatig door te voeren en te verdelen over de 2 achterliggende rotoren. Deze speciaal ontwikkelde rotor, heeft de taak om het gewas door te voeren met een vaste snelheid. Het overtollige gewas aan de zijkanten wordt gelijkmatig verdeelt voor een continue doorvoer naar de 2 rotoren. Onder de vulrotor is een dorskorf geplaatst, zodat het graan er door middel van de centrifugaal kracht tussendoor kan vallen. Het voordeel: De rotorinvoer unit zorgt voor een soepele doorstroom en gelijkmatige verdeling vanaf de dorstrommel naar de scheidingsrotoren, zelfs in de zwaarste omstandigheden. De gewasstroom wordt continu met een vaste snelheid doorgevoerd, dit zorgt voor een minimale energiebehoefte. Doormiddel van de riem aangedreven vulrotor wordt er zeer efficiënt met de energie omgegaan, 98% van de aangevoerde wordt effectief overgebracht voor het doorvoeren van het gewas. Door de grote ruimte tussen de rotor en korf, zal het gewas er gemakkelijk onder door stromen, wat weer scheelt in de brandstofkosten. Voor een nog betere scheiding van het gewas is er een korf onder de rotor geplaatst, zodat er doormiddel van de centrifugaal kracht graan door de korf kan vallen. Deze korf zorgt voor een maximale korrel verwijdering doormiddel van het HyPerforma systeem. Vanaf het 1 e punt de dorstrommel tot aan de vulrotor vindt er doormiddel van de 3 korven een maximale graanscheiding plaats, met een oppervlakte van 1,9m 2. Door de grote diameter van de vulrotor ontstaat er een rolhoek van 53 o, waardoor er een maximale graanscheiding ontstaat.

8 De scheidingsrotoren Er zijn een aantal belangrijke functies binnen het scheidingsrotor system. Het verzorgen van ongeëvenaarde graan scheiding, uitstekende stro kwaliteit, lage weerstand met het gewas en een efficiënte kracht overbrenging, resulteren in een laag brandstofverbruik. Het proces begint met bij de unieke "rotoringang De rotoringang Om de materiaal doorvoer van de scheidingsrotoren te optimaliseren en maximaliseren is er een unieke rotoringang ontwikkeld. Deze ingang maakt een hoge materiaalstroom vanuit de vulrotor naar de scheidingrotoren mogelijk, zonder extra energie te verbruiken. De rotoringang is breed geconstrueerd, zodat het gewas makkelijk naar binnen stroomt zonder te beschadigen. Brede ingang voor maximale en vlotte gewas stroom. Het voordeel: Door het ontwerp van een grote rotoringang samen met een lagere positionering ten opzichte van de vulrotor wordt het gewas onder in de rotor aangevoerd, dit voorkomt stro beschadiging en vermindert de hoeveelheid weerstand. De rotoringang is specifiek ontworpen om een maximale toegang voor het gewas te creëren, dit gaat samen met het taps toelopende begin van de rotor. De brede ingangen zorgen voor een soepele doorstroom van het gewas in alle oogstomstandigheden, hierdoor blijf het energie- en brandstofverbruik zo laag mogelijk.

9 De scheidingsrotoren Het bereiken van een grotere scheidingscapaciteit met een minimale stro schade is een belangrijke factor bij hogere capaciteit maaidorsers. De Massey Ferguson ingenieurs hebben gebruik gemaakt van de Fortia rotorcombine technologie, waarvan de techniek een uitgebreide ontwikkelingsperiode heeft ondergaan. De rotoren zijn toonaangevend in hun klasse met elk een diameter van 475mm en een lengte van 4.2m, dit ontwerp duwt het gewas gelijkmatig over de gehele lengte. Het voordeel: Het proces start bij de spiraalvijzel die het gewas naar binnen trekt en het gewas naar buiten slingert door middel van de centrifugaal kracht. Hierdoor zal de korrel (bij het bereiken van de korf) er doorheen vallen. Strategisch geplaatste scheidingstanden opgesteld in spiraalvorm transporteren het gewas, samen met de bladen aan het einde van de rotor. Deze tanden zorgen er ook voor dat de achtergebleven graankorrels uit het stro worden verwijderd. Het ontwerp van de rotor tanden zorgt voor een maximale graanscheiding en het transporten van het graan, echter zonder het stro te beschadigen. Efficiëntie blijft behouden door de spiraalvormige opstelling. De snelheid van de tegen elkaar in draaiende rotoren kan worden geregeld vanuit de cabine. Door de hoge draaisnelheid ontstaat er een centrifugaal kracht, die de korrels van het gewas door de korf duwt. Het snelheidsbereik van de rotoren is instelbaar, zodat er een lage snelheid voor gevoelige gewassen ingesteld kan worden, bijvoorbeeld bonen. Het snelheidsbereik ligt tussen de 360 omw - 1 en de 1000 omw - 1.

10 Rotor korf De nieuw ontworpen vinger korf houdt de weerstand met het gewas laag om schade te beperken, maximaal graan te scheiden, wat weer scheelt in het brandstof verbruik. Het voordeel: Dit unieke ontwerp biedt een aantal voordelen. Het vinger korf ontwerp biedt een glad oppervlak wat de schade aan het gewas voorkomt, zodat er geen verbrijzeld stro ontstaat. Deze korven voorkomen ook het ontstaan van gewas proppen in bepaalde moeilijke omstandigheden als het materiaal moeilijker langs de korf wordt getrokken. Een andere eigenschap van het ontwerp is dat het zorgt voor maximale korrel verwijderen met behoud van het stro, zonder overbelasting van het reinigingssysteem. De grote rolhoek van 150o en de grote oppervlakte van 3.54m2 kan er een grote hoeveel graan verwijderd worden, waardoor de combine een hoge capaciteit krijgt. Het scheidingssysteem is specifiek ontworpen om het bedrag van ander materiaal dan graan te verlagen. Hierdoor blijft een hoge stro kwaliteit te behouden met als doel een mooi zwad voor het persen.

11 Rotor scheidingssysteem Gewas lossing: Het materiaal dat de rotoren verlaat valt rechtstreeks op het land. Er zijn geen extra apparaten nodig om het stro te verwijderen of te bewerken. Het voordeel: Het materiaal wordt losgelaten door de scheidingsrotoren zonder het passeren van extra apparaten, zal de kwaliteit van het stro beter zijn dan die van andere rotor machines. Hierdoor wordt er bespaart in het energie en brandstof verbruikt, wat resulteert in lagere kosten voor de eindgebruiker. Hoogwaardig stro verlaat de rotoren in gelijkmatige zwaden doormiddel van de speciaal ontworpen lospoorten, dit zorgt voor een egaal zwad, optimaal voor het persen.

12 De graan voorbereidingsbodem: Met de extra doorvoer capaciteit die ontstaat door de nieuwe HyPerforma technologie, moest net als alle andere systemen het reinigingssysteem ook enkele verbeteringen ondergaan, zodat het de grote hoeveelheid gewas kan verwerken. Ingenieurs hebben de voorbereidingsbodem slag hoek en frequentie aangepast om de productiviteit te verbeteren. Het voordeel: Een verbetering van het reinigingssysteem is verkregen door de slag frequentie van voorbereidingsbodem met 150% te verhogen, dit versnelt het transport naar de zeven. Doordat de heen en weer gaande slag groter is zal de snelheid waarmee het graan naar de bodem valt toenemen en het kaf / zwevend stof naar het einde van de voorbereidingsbodem zweven en afgevoerd worden door de luchtstroom. Een verlengde en hogere liftslag van de voorbereidingsbodem helpt bij het transporteren van het materiaal naar de einde van de voorbereidingsbodem (het val punt). Door de hogere lift van de voorbereidingsbodem zal het graan door een grotere luchtstroom vallen. Dit vergroot de reinigingscapaciteit en vermindert de hoeveelheid vervuilend materiaal op de zeven, dit zal de productie verhogen en schoner graan leveren bij hogere doorvoersnelheden.

13 Venturi reinigingssysteem: Het venturi reinigingssysteem is nu verantwoordelijk voor het handhaven van de reiniging om uitzonderlijke schoon graan te verkrijgen en het verlies tot een minimum te beperken. Om dit te bereiken wordt er een extra luchtstroom toegevoegd, door een eenvoudig ontwerp waadoor de reiniging in het centrum van het reinigingssysteem toeneemt. Het voordeel: Het Venturi reinigingssysteem biedt nu een ongeëvenaarde reiniging. Dit werkt in combinatie met de andere kenmerken van het reinigingsproces. De toegenomen snelheid van de voorbereidingsbodem levert een hogere doorstroom, door de toegenomen graan lift en langere vrije val. De grote luchtstroom die door de valstroom vanaf de voorbereidingsbodem stroomt verhoogt de reiniging waardoor het graan uiterst schoon wordt opgevangen. Met behulp een unieke drukgeregelde reinigingsunit, die gebruik maakt van deelbare compartimenten om de onderkant van het bovenzeef te isoleren zodat de luchtstroom niet via de makkelijkste weg naar buiten gaat. Wanneer de luchtstroom door het bovenste zeef beperkt of geblokkeerd zal de druk binnen het compartiment toenemen, waardoor de kracht van de luchtstroom toeneemt en het vuil verwijderd wordt.

14 Een uniek ontwerp om de luchtstroom in het reinigingssysteem te vergroten word tot stand gebracht door het gebruik van een venturi luchttoevoer. Als de windmolen lucht aanzuigt en de luchtstroom op gang komt, zorgt een venturi in het midden van de 2 windmolens voor extra luchttoevoer. Dit is net als een carburateur bij een benzinemotor, in plaats daarvan gebruiken we de lucht in plaats van brandstof. De luchtstroom wordt daarom aangezogen in het centrum van de reinigingssysteem om een meer evenwichtige luchtverdeling te verkrijgen over het gehele zeefoppervlak, zodat het graan kan passeren en het kaf/stof afgevoerd wordt. De toegenomen luchtstroom onder de zeven zorgt voor overdruk, waardoor grotere hoeveelheden materiaal kunnen passeren. Luchtstroom (vanuit de windmolen) Luchtstroom wordt in de venturiopening gezogen. Laag druk gebied Hoog druk gebied De venturi plaat belemmerd de luchtstroom, hierdoor verhoogd de snelheid waardoor een laag druk gebied ontstaat Venturi plaat Venturi opening Venturi aanzuig opening door de bodemplaat.

15 Het aandrijf systeem Motor demper: Een grote schokabsorberende demper is opgenomen aan het vliegwiel, deze verzorgd de aandrijving van de alle systemen van de combine. De demper is ontwikkeld aan de hand van de Fortia techniek. Het voordeel: Deze demper voortkomt schokken tijdens het opstarten van de combine. Niet alleen tijdens het opstarten maar ook tijdens het dorsen zorgt deze demper voor het behoud van alle componenten. Aandrijving van het dorssyteem: De aandrijving naar het dorssysteem is nu ontworpen om meer vermogen over te brengen en op hetzelfde moment de mogelijkheid te hebben met een laag toerental te werken speciaal voor maïs. 360 omw omw- 1. Het voordeel: Het is een voordeel dat er geen poelie gewisseld hoeft worden voor het dorsen van maïs, dit zal behoorlijk in tijd schelen. De tijdsbesparing om van graan naar maïs over te schakelen zal de productiviteit verhogen en schoner graan leveren bij lage snelheden. De huidige poelie s zijn verbeterd om het hogere vermogen te kunnen weerstaan. Een verbeterende variator riem is ook ontworpen om te zijn opgewassen tegen de hogere krachten en grotere hoeveelheid gewas. De huidige aandrijfriemen zijn nu vervangen door 1 brede riem, om de grotere aandrijf kracht over te brengen en een hogere trommelbelasting te weerstaan.

16 Aandrijving van de scheidingsrotoren: Een extra aandrijving is ontworpen om de aandrijving te verzorgen vanaf de motor naar de rotoren. Een elektromagnetische koppeling activeert de aandrijving met de variator poelie, waarbij de toerenregeling vanuit de cabine plaatsvindt. Deze efficiënte aandrijving brengt de kracht over op 2 haakse overbrengingen, elk gemonteerd op de achterkant van een rotor. Het voordeel: Dit biedt een eenvoudige kracht overbrenging naar de rotoren, met een uitstekend rendement waardoor er geen kracht verloren gaat. De eenvoudige aandrijving met slecht enkele onderdelen om de rotor aan te drijven, zorgen voor lage onderhoudskosten en houden de bedrijfskosten laag. Dit document is vertaald door Barendregt Mechanisatie. Wijziging zijn onder voorbehoud.

17

MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626

MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626 MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626 Massey Ferguson breid zijn award winnende MF 7600 serie uit met een extra 6 cilinder model. Dit model zal een maximaal vermogen hebben van 255 Pk

Nadere informatie

Naam:.. Klas: Datum:..

Naam:.. Klas: Datum:.. Naam:.. Klas: Datum:.. Vragen over motoren: 1 Wat is een rootscompressor? Een Roots type supercharger of Rootsblower vindt zijn toepassing in auto's en vrachtwagens in alternatief van een turbolader. Een

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

Puma CVX - Steyr CVT Tier 4 motoren

Puma CVX - Steyr CVT Tier 4 motoren Puma CVX - Steyr CVT Tier 4 motoren De ontwikkeling van het CVX-model CVX 140 CVX 150 CVX 160 CVX 175 CVX 195 Puma CVX 165 Puma CVX 180 Puma CVX 195 Puma CVX 130 Puma CVX 210 Puma CVX 145 Puma CVX 225

Nadere informatie

MF Hoge capaciteit schudder combines 2 modellen en Autolevel VISIE INNOVATIE LEIDER KWALITEIT BETROUWBAAR ONDERSTEUNING TROTS BETROKKEN

MF Hoge capaciteit schudder combines 2 modellen en Autolevel VISIE INNOVATIE LEIDER KWALITEIT BETROUWBAAR ONDERSTEUNING TROTS BETROKKEN 7200 Hoge capaciteit schudder combines 2 modellen en Autolevel Pk MF7200 378-413 VISIE INNOVATIE LEIDER KWALITEIT BETROUWBAAR ONDERSTEUNING TROTS BETROKKEN Het is tijd om te oogsten Het verbouwen van gewassen

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

I-FLUX 200 INLAATSYSTEEM REINIGER VOOR BENZINE- EN DIESELMOTOREN MET EGR KLEP GEBRUIKSAANWIJZING VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK

I-FLUX 200 INLAATSYSTEEM REINIGER VOOR BENZINE- EN DIESELMOTOREN MET EGR KLEP GEBRUIKSAANWIJZING VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK I-FLUX 200 INLAATSYSTEEM REINIGER VOOR BENZINE- EN DIESELMOTOREN MET EGR KLEP GEBRUIKSAANWIJZING VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK 2.2018 1. Voorbereiding van de I-FLUX 200 Open de vuldop van het toestel en giet

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

Nu goedkoper en groener rijden. Easy Green simpel en voordelig. Direct instappen met Easy Green. GO-Greener: Hoe? Zo! Effecten:

Nu goedkoper en groener rijden. Easy Green simpel en voordelig. Direct instappen met Easy Green. GO-Greener: Hoe? Zo! Effecten: Nu goedkoper en groener rijden Uw auto direct aanzienlijk voordeliger en schoner laten rijden? Dat kan met GO-Greener. Meer kilometers voor minder geld. Met behoud van comfort en zelfs verbetering van

Nadere informatie

Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor

Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor 13 februari 2019, 12:59 (CET) Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor Jaguar Land Rover breidt zijn Ingenium motorenfamilie verder uit met een nieuwe

Nadere informatie

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw Eenvoudige en complete oplossing voor uw persluchtbehoefte. COMPACT RCL-serie De RCL combineert de eenvoud en het rendement van een zuigercompressor met de duurzaamheid, technologie

Nadere informatie

KNIKLADERS Een flexibele en compacte alleskunner

KNIKLADERS Een flexibele en compacte alleskunner Team TOBROCO Industrielaan 2, 5061 KC Oisterwijk Tel.: +31 (0)13-5211212 Fax: +31 (0)13-5234045 Internet: www.tobroco-giant.com E-Mail: info@tobroco.com D267 D337T D337T X-TRA KNIKLADERS Een flexibele

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen HOGE PRESTATIES, ZEER EFFICIËNT - ÉN EEN DUURZAME OPLOSSING De introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel betekent

Nadere informatie

Het hele jaar door klimaatbeheersing

Het hele jaar door klimaatbeheersing Het hele jaar door klimaatbeheersing Wij begrijpen persoonlijk comfort Iemands persoonlijk comfort wordt beïnvloed door omgevingsfactoren zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid. Dit kan de ontspanning,

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Reduceer stationairtijd en bespaar kosten. Met verwarmings-, airconditioning- en engine-off oplossingen voor grondverzetmaterieel

Reduceer stationairtijd en bespaar kosten. Met verwarmings-, airconditioning- en engine-off oplossingen voor grondverzetmaterieel Reduceer stationairtijd en bespaar kosten Met verwarmings-, airconditioning- en engine- oplossingen voor grondverzetmaterieel Optimale temperaturen Voor optimale prestaties Ontdek uw besparingspotentieel.

Nadere informatie

Nieuwe motoren van Hyundai

Nieuwe motoren van Hyundai Nieuwe motoren van Hyundai Persinformatie September 2015 HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade 5 63067 Offenbach, Duitsland www.hyundai.com/eu Geavanceerde aandrijftechnologieën voor meer efficiëntie

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion

Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion Verder met een liter Autotest Verder met een liter. Hoe doe je dat? Een eenvoudige manier om brandstof te besparen is om een auto kleiner en dus lichter te maken. Maar dat

Nadere informatie

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1 Hydro Tab Interceptor Trim Tabs 2016ver.1 Ontworpen om te functioneren Ontwikkeld volgens het NMEA2000 protocol Geschikt voor NMEA0183 Hydrotab is een innovatief gepatenteerd trimsysteem, ontworpen voor

Nadere informatie

Veel gestelde vragen ;

Veel gestelde vragen ; Veel gestelde vragen ; Kan ik Yellow Miracle Oil(YMO olie) in de motor doen als daar een mineraal&synthetische motor olie reeds is? Antwoord ; Ja, u kan YMO olie gebruiken samen met de grote merken, zowel

Nadere informatie

ONDERSCHEIDENDE TECHNISCHE ARGUMENTEN

ONDERSCHEIDENDE TECHNISCHE ARGUMENTEN ONDERSCHEIDENDE TECHNISCHE ARGUMENTEN John Deere 4-cilinder, 4.5 liter, 140 PK: PREMIER/FEEDSTAR 110-120-140 4-cilinder, 4.5 liter, 177 PK: PREMIER/FEEDSTAR 170-200 6-cilinder, 6.8 liter, 225 PK: PREMIER

Nadere informatie

Product specificaties

Product specificaties DIESEL EGR 3-1 Eigenschappen Professioneel gamma Diesel EGR 3 Luchtaanzuiging-, Inlaatkleppen-, Luchtstroomsensor-, EGR- en Turboreiniger in aerosol Wynn s Diesel EGR 3 is een product in aerosol, dat ontwikkeld

Nadere informatie

Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor

Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor 13 februari 2019, 12:59 (CET) Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor Jaguar Land Rover breidt zijn Ingenium motorenfamilie verder uit met een nieuwe

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit gekeken.

Nadere informatie

MET POWER RELEASE TECHNOLOGY

MET POWER RELEASE TECHNOLOGY NIEUW CASTROL POWER RS MET POWER RELEASE TECHNOLOGY Authorised Distributor of Castrol MAAK KENNIS MET HET NIEUWE EN VERBETERDE CASTROL POWER RS-AANBOD NIEUWE CASTROL POWER RS EN NIEUWE CASTROL POWER RS

Nadere informatie

krijgen van het lucht/brandstof mengsel. Om een betere vulling tijdens deze inlaatslag te krijgen kunnen we een turbo toepassen.

krijgen van het lucht/brandstof mengsel. Om een betere vulling tijdens deze inlaatslag te krijgen kunnen we een turbo toepassen. Diesel in de winter Onder normale omstandigheden zult u geen enkel probleem hebben met uw dieselmotor. In de winterperiode kunnen er wel problemen ontstaan. Indien u geruime tijd niet getankt heeft en

Nadere informatie

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE KRACHT VAN EFFICIENCY Voor de nieuwe Euro 6 DAF XF, CF en LF is een compleet aanbod aan state-of-the-art motoren beschikbaar. Van de meest compacte PX-5 met vermogens vanaf

Nadere informatie

Temperatuur regeling. Super stil. Comfort. Lucht toevoer. Comfort 2016 BNLX 5 A NS DE G ARA NTIE

Temperatuur regeling. Super stil. Comfort. Lucht toevoer. Comfort 2016 BNLX 5 A NS DE G ARA NTIE Temperatuur regeling Super stil Comfort Lucht toevoer 5 JAAR GARANTIE 5 A NS DE G ARA NTIE Comfort 2016 BNLX Comfort Dankzij het innovatieve ontwerp voelt de eindgebruiker zich altijd comfortabel Super

Nadere informatie

Diesel & LPG heftrucks

Diesel & LPG heftrucks Diesel & LPG heftrucks eco-x 24/7 service wereldwijd netwerk DX GX De diesel en LPG vorkheftruck range van UniCarriers Uiterste precisie tot uw dienst THE BEST OF Door het samenvoegen van de drie onderscheidende

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford Focus

Finnik Autorapport - Ford Focus Finnik Autorapport - Ford Focus Personenauto 29-GVR-7 Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Geëxporteerd Kleur Zwart Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) Diesel G3 (is

Nadere informatie

Uitlaatgassennabehandeling Industriële Verbrandingsmotoren

Uitlaatgassennabehandeling Industriële Verbrandingsmotoren Emitech B.V. / Emigreen B.V. Kjelt Remmen Technisch specialist / Adviseur Wij: Ontwerpen Specificeren Leveren en Ondersteunen systemen voor de uitlaatgassen nabehandeling van industriële verbrandingsmotoren

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Knikladers Om zoveel mogelijk aan de eisen en wensen van haar klanten te kunnen voldoen beschikt Tobroco Machines over een breed assortiment kniklader

Knikladers Om zoveel mogelijk aan de eisen en wensen van haar klanten te kunnen voldoen beschikt Tobroco Machines over een breed assortiment kniklader Knikladers Giantmade made in Giant inholland Holland www.tobroco.com Knikladers Om zoveel mogelijk aan de eisen en wensen van haar klanten te kunnen voldoen beschikt Tobroco Machines over een breed assortiment

Nadere informatie

Scania s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen

Scania s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen PRESS info P13X02NL / Örjan Åslund 24 oktober 2013 s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen levert nu maar liefst elf Euro 6 motoren, die van 250 pk tot 730 pk lopen.

Nadere informatie

1. Welke gasmotoren kent u? 2. Wat verstaat u onder een Otto gasmotor? 3. Wat verstaat u onder een diesel-gasmotor?

1. Welke gasmotoren kent u? 2. Wat verstaat u onder een Otto gasmotor? 3. Wat verstaat u onder een diesel-gasmotor? Opgaven Hoofdstuk 8 Gasmotoren 1. Welke gasmotoren kent u? 2. Wat verstaat u onder een Otto gasmotor? 3. Wat verstaat u onder een diesel-gasmotor? 4. Wat verstaat u onder een stoichiometrische gasmotor?

Nadere informatie

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt!

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! Productbrochure Efficiënt, kostenbesparend en milieuvriendelijk De Hiab Multilift XR18S - Pro Future haakarm is honderden kilo s lichter dan vergelijkbare

Nadere informatie

4700, MF 5700 & MF 6700

4700, MF 5700 & MF 6700 4700, MF 5700 & MF 6700 75-130 pkmf VAN MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com MF 4700, MF 5700 & MF 6700 Nieuwe normen. Hoge verwachtingen. HET WERELD- EN MERKSYMBOOL - Als de meest prestigieuze naam

Nadere informatie

Een sterk ontwerp. Vanaf december 2012 leverbaar. Gebruiksgemak. Onderhoudsgemak. Montage gemak.

Een sterk ontwerp. Vanaf december 2012 leverbaar. Gebruiksgemak. Onderhoudsgemak. Montage gemak. Een sterk ontwerp. Vanaf december 2012 leverbaar Gebruiksgemak. Onderhoudsgemak. Montage gemak. Het strooisysteem is ontworpen om tijd & geld te sparen. Het elektrisch aangedreven strooisysteem is uniek

Nadere informatie

DROGEN. Het energiezuinig drogen van hygroscopische thermoplasten; geen gebakken lucht!

DROGEN. Het energiezuinig drogen van hygroscopische thermoplasten; geen gebakken lucht! Lezing op 24 september 2008 tijdens de Kunststoffenbeurs in Veldhoven Het energiezuinig drogen van hygroscopische thermoplasten; geen gebakken lucht! Spreker: Jurgen Koolhaas Waarom kunststoffen drogen?

Nadere informatie

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland Jan Schouten Quality Safety Environmental care A company driven by strong core values CO 2 -neutrale productie Eerste 100 % CO 2 -neutrale truckfabriek in Gent Windenergie, zonne-energie, biobrandstoffen

Nadere informatie

980 mm 1363 mm. 319 Compacte graafmachines

980 mm 1363 mm. 319 Compacte graafmachines 980 mm 1363 mm 319 Compacte graafmachines Makkelijk verplaatsbaar Een graafmachine van de ene naar de andere werkplek veplaatsen is nooit zo eenvoudig geweest. De Bobcat 319 compacte graafmachine kan vervoerd

Nadere informatie

TWIN-COOL. Onafhankelijk.

TWIN-COOL. Onafhankelijk. TWIN-COOL. De TWIN-COOL is een elektrisch aangedreven koelmachine en heeft geen eigen dieselmotor nodig voor de aandrijving. Dit zorgt voor een grote bedrijfszekerheid, bespaart brandstofkosten en is geruisloos.

Nadere informatie

TIER 4 INTERIM / STAGE IIIB EMISSIENORMEN VOOR NON-ROAD MOBIELE MACHINES

TIER 4 INTERIM / STAGE IIIB EMISSIENORMEN VOOR NON-ROAD MOBIELE MACHINES TIER 4 INTERIM / STAGE IIIB EMISSIENORMEN VOOR NON-ROAD MOBIELE MACHINES TIER 4 INTERIM / STAGE IIIB EMISSIENORMEN VOOR NON-ROAD MOBIELE MACHINES Op 1 januari 2011 zijn de emissienormen Tier 4i / Stage

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG snapt dat wanneer

Nadere informatie

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen Wat is VO4BIZ? VO4BIZ is een Brits ontwerp, spanningsoptimalisatie systeem dat het inkomende voltage verlaagt en de stroomkwaliteit

Nadere informatie

Dorset Droogsysteem. biomassa en pluimveemest

Dorset Droogsysteem. biomassa en pluimveemest Dorset Droogsysteem voor biomassa en pluimveemest n Drogen van Biomassa Biogasdigistaat Houtsnippers Zuiveringsslib Pluimveemest Veevoeders n Compact en flexibel n Korrelfabriek n Hygiënisatie n Wegen

Nadere informatie

SCHADELIJKE EMISSIES VAN DIESELVOERTUIGEN. TNO - Willar Vonk 4 juni 2015 Louwman Museum Bron: rapportnummer TNO 2015 R10733

SCHADELIJKE EMISSIES VAN DIESELVOERTUIGEN. TNO - Willar Vonk 4 juni 2015 Louwman Museum Bron: rapportnummer TNO 2015 R10733 SCHADELIJKE EMISSIES VAN DIESELVOERTUIGEN TNO - Willar Vonk 4 juni 2015 Louwman Museum Bron: rapportnummer TNO 2015 R10733 TNO MEET SINDS 1986 EMISSIES In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING

MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-SERIE Iedere achterlader van Geesinknorba biedt u drie krachtige voordelen: uitstekende, betrouwbare werkprestaties, hogere efficiëntie van uw

Nadere informatie

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES

AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Gescheiden werkgangen AFSTELLINGEN MACHINES GILLES Werkgang van het type "gescheiden" omvattende een ontbladeraar één of twee rotoren, een rooier-zwadlegger met 3 zonnen en een bunkerlader van 16 of 25

Nadere informatie

EXPERT 427F F. Trommelmaaiers

EXPERT 427F F. Trommelmaaiers EXPERT 427F-431-431F Trommelmaaiers EXPERT op het gebied van trommelmaaiers! Focus op belangrijke zaken Vicon trommelmaaiers zijn ontwikkeld voor een perfect resultaat in alle omstandigheden. Betrouwbaarheid

Nadere informatie

Rijhulpsysteem CEMOS AUTOMATIC. Streng vertrouwelijk

Rijhulpsysteem CEMOS AUTOMATIC. Streng vertrouwelijk Streng vertrouwelijk Rijhulpsysteem CEMOS AUTOMATIC Resultaten van een veldonderzoek in het kader van een afstudeeropdracht aan de Fachhochschule Bingen Inhoud Wat is CEMOS AUTOMATIC? 4 Functies in overzicht

Nadere informatie

Specificaties: C50R-5

Specificaties: C50R-5 C50 R-5 Specificaties: C50R-5 Model C50R-5 Motor Vermogen (bij 2500 rpm) Bedrijfsgewicht Rijsnelheid Maximaal laadvermogen Stortbereik (TV) Storthoogte vanaf bodem YANMAR 4TNV94 83,2 kw (113,1 pk) 5.715

Nadere informatie

Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken

Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken Laat ons voor u zorgen! Als wagenparkbeheerder is een van uw grootste uitdagingen om de prestaties van uw wagenpark te maximaliseren en tegelijkertijd

Nadere informatie

Inleiding Motormanagment. 7BSO Autotechnieken Module Motormanagement

Inleiding Motormanagment. 7BSO Autotechnieken Module Motormanagement Inleiding Motormanagment 7BSO Autotechnieken Module Motormanagement Het motormanagmentsysteem MOTRONIC genoemd gebaseerd op digitale electronica: 0 en 1 heden nieuwe eisen aan wagens: groot vermogen, gering

Nadere informatie

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren.

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Tip 1 Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Een toerenteller is hierbij een handig hulpmiddel. Een deel van het vermogen dat een automotor levert

Nadere informatie

MF Maaidorsers met hoge capaciteit. 2 modellen: met 5 of 6 stroschudders

MF Maaidorsers met hoge capaciteit. 2 modellen: met 5 of 6 stroschudders MF 7200 Maaidorsers met hoge capaciteit 2 modellen: met 5 of 6 stroschudders Haal de oogst van uw investering binnen De Massey Ferguson Beta serie maaidorsers is ontwikkeld voor het oogsten van alle soorten

Nadere informatie

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70%

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% RHIMA korventransportmachines met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% De vaatwasmachines maken gebruik van het ingenieuze Intelligent Control Operating System. De operationele kosten van de ICS+

Nadere informatie

Road to the Future : zuinigere en schonere uitvoeringen met modulaire technologieën

Road to the Future : zuinigere en schonere uitvoeringen met modulaire technologieën Road to the Future : zuinigere en schonere uitvoeringen met modulaire technologieën Mercedes-Benz onthult tijdens de IAA 2007 in Frankfurt het resultaat van een ambitieus ontwikkelingsprogramma voor schonere

Nadere informatie

Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie

Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie PRESS info P11X27NL/Ann-Helen Tolleman 23 september 2011 Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie Met de overschakeling op een

Nadere informatie

1.4 De tweeslag motor. Afbeelding 7. Het tweeslag proces, de uitvoering volgens Detroit Diesel.

1.4 De tweeslag motor. Afbeelding 7. Het tweeslag proces, de uitvoering volgens Detroit Diesel. 1.4 De tweeslag motor Bij de tweeslag motor duurt het arbeidsproces tweeslagen, dus een neerwaartse en een opwaartse slag. Duidelijk zal zijn dat deze motor zelf geen lucht aan kan zuigen. Bij deze motor

Nadere informatie

MANAGEMENTSAMENVATTING

MANAGEMENTSAMENVATTING MANAGEMENTSAMENVATTING Zware dieselvoertuigen hebben relatief hoge NOx- en PM-emissies. De verstrenging van de Europese emissiereglementering moet leiden tot een vermindering van deze emissies voor nieuwe

Nadere informatie

Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers

Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers PRESS info P09904NL / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers In samenhang met de introductie van de nieuwe R serie vrachtauto s introduceert Scania een serie nieuwe

Nadere informatie

IB 7/40 Classic. Automatische lediging van het resterende droogijs. Overzichtelijk display. Grootste mobiliteit

IB 7/40 Classic. Automatische lediging van het resterende droogijs. Overzichtelijk display. Grootste mobiliteit IB 7/40 Classic De KÄRCHER droogijsreiniger IB 7/40 Classic heeft een indrukwekkende reinigingskracht. De luchtstroom is geoptimaliseerd zodat zelfs bij een lage luchtdruk uitstekende reinigingsresultaten

Nadere informatie

efficiënte olieafscheider De meest

efficiënte olieafscheider De meest De meest efficiënte olieafscheider Zeer korte terugverdientijd Maximale standtijd van de reiniger Onderhoudsvrije constructie Minimale bedrijfskosten Ook effectief voor kleine installaties Diverse capaciteiten

Nadere informatie

Ingenieurs zijn op zoek naar verbetering. 30 jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van cycloon-stofzuigertechnologie.

Ingenieurs zijn op zoek naar verbetering. 30 jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van cycloon-stofzuigertechnologie. Ingenieurs zijn op zoek naar verbetering. 30 jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van cycloon-stofzuigertechnologie. Een meer recente ontwikkeling is de handdroger die gebruik maakt van hogedrukluchtlagen

Nadere informatie

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND VLOER- / PLAFOND UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

De standpijp. LET OP! De originele A4 illustraties kunt u downloaden van de website! Categorie: Doe-Het-Zelf

De standpijp. LET OP! De originele A4 illustraties kunt u downloaden van de website! Categorie: Doe-Het-Zelf De standpijp Categorie: Doe-Het-Zelf Voor de mensen die een aquarium hebben met een externe bioloog is een overloop een bekend begrip. Er zijn verschillende manieren om een overloop te creëren, maar wat

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Doe nu de entreecheck! Entreecheck Test uw eigen luchtgordijn installatie Vul indien A het best past in uw situatie 10 punten, B: 5 punten en C: 1 punt in de desbetreffende

Nadere informatie

Vergroening in de binnenvaart en de Europese regelgeving

Vergroening in de binnenvaart en de Europese regelgeving Vergroening in de binnenvaart en de Europese regelgeving Boudewijn Hoogvelt Expertise en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen Berchem, 10 oktober 2015 Onderwerpen Expertise

Nadere informatie

VOLVO PENTA CLASSIC PARTS

VOLVO PENTA CLASSIC PARTS VOLVO PENTA CLASSIC PARTS ORIGINELE VOLVO PENTA ONDERDELEN VOOR KLASSIEKE MOTOREN CLASSIC PARTS GENUINE VOLVO PENTA PARTS for CLASSIC engines Classic parts voor klassieke Volvo Penta motoren Als eigenaar

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

VS.2. Verticale getrokken voermengwagens

VS.2. Verticale getrokken voermengwagens VS.2 Verticale getrokken voermengwagens MEER DAN 50 JAAR ERVARING 1969 De drang naar innovatie zorgde ervoor dat Sgariboldi in 1969 de eerste voermengwagen ontwikkelde. Vandaag de dag produceert Sgariboldi

Nadere informatie

TM800. Verrijk uw gewassen.

TM800. Verrijk uw gewassen. TM8. Verrijk uw gewassen. Official Partner Download gratis deze applicatie Tire ibrochure TM8. Kwaliteit op het eerste zicht. TM8. De radiaalband voor landbouwvoertuigen die alle grondsoorten de baas kan.

Nadere informatie

Comfort in optima forma // Inverter airconditioners

Comfort in optima forma // Inverter airconditioners Comfort in optima forma // Inverter airconditioners Cassette-, kanaal- & plafondmodellen // Belangrijke kenmerken // Comfort MDV airconditioners behoren tot het allerbeste wat de markt te bieden heeft

Nadere informatie

Een serie effectieve nakoelers en waterafscheiders afgestemd op uw compressor

Een serie effectieve nakoelers en waterafscheiders afgestemd op uw compressor Een serie effectieve nakoelers en waterafscheiders afgestemd op uw compressor HD watergekoelde nakoelers Atlas Copco biedt een serie nakoelers en waterafscheiders die een minimale drukval combineren met

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 31.920. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

DeLaval vacuümpompen DVP & DVPF Moderne en betrouwbare oplossingen

DeLaval vacuümpompen DVP & DVPF Moderne en betrouwbare oplossingen DeLaval vacuümpompen DVP & DVPF Moderne en betrouwbare oplossingen De klassieke vacuümpomp De klassieke vacuümpomp vraagt regelmatig onderhoud; veerriemen moeten worden gewisseld, olie moet regelmatig

Nadere informatie

Oplossingen voor mobiele energie, koeling en verwarming

Oplossingen voor mobiele energie, koeling en verwarming Oplossingen voor mobiele energie, koeling en verwarming De pure winst van In de ruim 30 jaar van haar bestaan heeft TRS zich ontwikkeld van locale serviceverlenende organisatie tot internationale producent

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Hiab XS 377 R Vermogen 36 tm

Hiab XS 377 R Vermogen 36 tm Hiab XS 377 R Vermogen 36 tm Productbrochure Levert capaciteit en efficiëntie op topniveau De Hiab XS 377 R levert uitmuntende prestaties De Hiab XS 377 R met eigen aandrijving is een robuuste en flexibele

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

MODULAIRE REINIGINGSLIJN

MODULAIRE REINIGINGSLIJN MODULAIRE REINIGINGSLIJN Het flexibele ultrasoon reiniging systeem voor de industrie. ELMA X-TRA LIJN De Elma X-tra units zijn bekend om hun hoge kwaliteitsprestatie en de betrouwbare Elma kwaliteit. Lange

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 28.300. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Diesel AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Korte samenvatting BELANGRIJKSTE KENMERKEN Wat is AdBlue?... 3 Waar dient het voor?....

Nadere informatie

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Het beste van twee werelden Samen in één product Welkom bij de toekomst van bouwen Duurzaamheid en klimaatbescherming worden steeds belangrijker, en

Nadere informatie

Inhoud ONDERHOUDEN WERKTUIGEN TREKKERS EN AANHANGERS

Inhoud ONDERHOUDEN WERKTUIGEN TREKKERS EN AANHANGERS Inhoud 1 Trekkers en aanhangers 7 1.1 Motoren 9 1.2 Koeling 18 1.3 Smering 24 1.4 Brandstofsystemen bij dieselmotoren 30 1.5 Brandstofsystemen bij mengselmotoren 37 1.6 De elektrische installatie van trekkers

Nadere informatie

De werking van motoren

De werking van motoren 1 Oriëntatie Klaas is één van de jongens van de opleiding die niet op de lagere landbouwschool heeft gezeten. Op zijn vorige school, de MAVO, is er bij het vak Techniek wel iets over motoren gezegd, maar

Nadere informatie

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers SXG 216 /323 /326 Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers Krachtig & betrouwbaar Bij de zitmaaiers van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: uitmuntende wereldvermaarde technologie van

Nadere informatie

MALONE DE GRAS SPECIALIST

MALONE DE GRAS SPECIALIST SCHUDDERS Malone Malone is sinds 1999 al actief in het ontwerpen en produceren van hooibouwmachines. Gevestigd in het westen van Ierland, hebben zij een mooie reeks goede hooibouwmachines gebouwd. Naast

Nadere informatie

www.veenhuis.com Mest bewerken NIEUW Mest bewerken

www.veenhuis.com Mest bewerken NIEUW Mest bewerken Mest bewerken www.veenhuis.com NIEUW Mest bewerken MEST BEWERKEN Als specialist op het gebied van mesttransport en mestaanwending breidt Veenhuis Machines BV haar assortiment uit met een complete range

Nadere informatie

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Nilfisk Tapijtreiniging Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Warme of koude extractie voor een beter herstelresultaat van uw tapijt De nieuwe lijn Nilfisk MX tapijtreinigers bestaat uit

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

Twee reeksen rupstrekkers, de 900 VarioMT en de 1100 MT, vullen het uitgebreide gamma van standaard chassistrekkers verder aan.

Twee reeksen rupstrekkers, de 900 VarioMT en de 1100 MT, vullen het uitgebreide gamma van standaard chassistrekkers verder aan. blz. : 1 / 1 Tijdens de persvoorstelling vorige week in Marktoberdorf onthulde Fendt de rupstrekkers die hun gamma verder uitbreiden. Hiermee werd het gerucht dat al langer de ronde deed dus bevestigd.

Nadere informatie