Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis"

Transcriptie

1 Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis

2 Hartelijk welkom in het SFG! Hierbij wil ik je van harte welkom heten in het Sint Franciscus Gasthuis (SFG). Ik hoop dat je een leerzaam coschap in ons ziekenhuis hebt in een prettige leeromgeving. Als algemeen onderwijscoördinator ben ik (gezamenlijk met de coassistentenopleiders) verantwoordelijk voor de kwaliteit van jullie leerklimaat. Indien er vakoverstijgende zaken zijn, waar je met je opleider niet uitkomt, kan je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Rest mij je een leerzame en leuke tijd in het SFG toe te wensen! Dr H.S.L.M. Tjen, internist Medisch manager Leerhuis Onderwijscoördinator co-assistenten Informatieblad coassistenten In dit informatieblad staat nuttige informatie voor je coschap(pen) in het SFG. Indien je naar aanleiding van dit informatieblad nog vragen hebt, kan je contact opnemen met het secretariaat Leerhuis of ( ) 6332).

3 1. Begin en einde coschap Op je eerste dag in het SFG meld je je bij het secretariaat van het Leerhuis (kamernummer 00A34 op de begane grond, voorbij blok 38). Hier krijg je informatie over je te lopen coschapen en vul je het inschrijfformulier dat voor je klaarligt verder in. Ook dien je hier een geldig legitimatiebewijs te tonen, dus vergeet deze niet mee te nemen. Met een kopie van het inschrijfformulier meld je je vervolgens bij het Servicebureau van het Facilitair Bedrijf op de 2 e etage bij het liftenblok voor het maken van een foto voor een personeelspas en het passen van kleding. Hierna haal je je kleding op bij de KIA/KUA op de begane grond, waarna je terug kunt naar de afdeling waar je je coschap loopt. Toegang in het SFG In het kader van het beveiligingsbeleid is het SFG ingedeeld in compartimenten. Groene compartimenten, bijvoorbeeld de centrale hal, zijn zonder toestemming te betreden. Oranje compartimenten zijn voorzien van kaartlezers waar alle medewerkers met hun SFG-pas altijd toegang kunnen krijgen. Voor rode zones dient autorisatie aangevraagd te worden. Voor co-assistenten is vooraf voor een aantal rode zones collectief toestemming verleend. Het gaat om de OperatieKamer, Centrale Sterilisatie Afdeling, Spoed Eisende Hulp, Radiologie en Klinisch Chemisch Hematologisch Lab. Einde coschap Aan het einde van de laatste dag van het coschap wordt de personeelspas voor alle toegangen en overig gebruik geblokkeerd en dient deze pas met alle overige faciliteiten ingeleverd te worden bij het Servicebureau. Wanneer dit niet gebeurt, dan zal het SFG een factuur van de kosten voor de faciliteiten naar je huisadres sturen. Let op: Als je je personeelspas hebt ingeleverd kun je s middags niet meer de personeelsfietsenstalling in of uit. We raden je daarom aan om je fiets die dag in de fietsenstalling voor bezoekers neer te zetten. Informatie eerste dag per afdeling Interne Geneeskunde Dr. H.C.T. van Zaanen om uur bij balie 176 op de 1 e etage. De co-assistenten worden vervolgens ontvangen door dr. H.C.T. van Zaanen, of één van de andere internisten, voor een introductiegesprek. Voor co-assistenten die alleen voor het Examen aan het einde van het coschap zijn ingedeeld in het SFG: melden op de 3 e etage voorbij blok 59: Secretariaat Interne Specialismen.

4 Heelkunde Dr. B. Kerver om uur bij de overdrachtskamer heelkunde. Kindergeneeskunde Dr. A. Hoffman Haringsma om uur bij de polikliniek kindergeneeskunde op de 10 e etage. Neurologie P.R. Beneder Mw. Dr. C. Bulens L.H. Penning de Vries-Bos Mw. F.H. Vermeij G.J. de Jong Dr. S.L.M. Bakker om uur bij de polikliniek neurologie, balie 180. Vrouwenziekten Dr. R.M.F. van der Weiden om uur bij de polikliniek gynaecologie op de 3 e etage, blok 50. Dermatologie Dr. M.C.G. van Praag om uur bij de polikliniek dermatologie op de 3 e etage, blok 53. Oogheelkunde Dr. I. Gan om uur (voor belangrijke informatie zie handleiding Oogheelkunde). 2. Computer en gebruik van Chipsoft EZIS Voor de toegang tot het netwerk kan je gebruik maken van het algemene afdelingsaccount. Daarna kan je Chipsoft EZIS opstarten via je eigen persoonlijke account. Verdere informatie over het inloggen in Chipsoft EZIS ontvang je op je eerste werkdag bij het secretariaat van het Leerhuis. Voor de periode van je coschap in het SFG heb je autorisatie gekregen om te werken met Chipsoft EZIS, het Ziekenhuis Informatiesysteem (ZIS) dat in het SFG gebruikt wordt. Voordat je in Chipsoft gaat werken is het belangrijk om je te realiseren dat in dit systeem zorg- en behandelrelevante informatie is vastgelegd en dat vanuit dit systeem tevens de facturatie plaatsvindt.

5 Voor een goede kwaliteit van zorg en een juiste afhandeling naar zorgverzekeraars is het extra belangrijk dat de geregistreerde gegevens kloppen! Mocht je twijfelen aan wat of hoe je moet registreren in het ZIS dan wordt je dringend geadviseerd om dit na te vragen bij de specialist of de arts-assistent die je begeleidt! 3. Zaken m.b.t. de opleiding Evaluatieformulieren Om de kwaliteit van het leerklimaat te kunnen meten en waar nodig te kunnen verbeteren, is het noodzakelijk dat je na ieder coschap een evaluatieformulier inlevert. Dit formulier wordt digitaal toegestuurd door het EMC. We willen je vragen of je dit formulier dan zo spoedig mogelijk wilt invullen. Beoordelingsformulieren Na ieder coschap wordt door de co-assistentenopleider digitaal een beoordelingsformulier ingevuld. Hij of zij stuurt dit formulier naar het Erasmus MC. Mocht je een uitdraai van dit formulier willen, dan kun je hierover contact opnemen met de co-assistentenopleider. 4. Activiteiten co-assistenten Naast de reguliere onderwijsmomenten, is er een aantal algemene bijeenkomsten waarop we je graag willen wijzen: Co-lunch Iedere drie maanden organiseert het Leerhuis speciaal voor alle co-assistenten de zogenaamde co-lunch. Tijdens deze lunch ( uur) worden in aanwezigheid van de medisch manager van het Leerhuis in een informele ambiance actuele zaken en verbeterpunten m.b.t. de opleiding in het SFG besproken. De data voor 2011 zijn: 7 april juni september december 2011 Deze bijeenkomsten mag je niet missen, dus noteer bovenstaande data nu alvast in je agenda! Wetenschappelijk café Het SFG organiseert regelmatig bijeenkomsten onder de naam Wetenschappelijk café, waarin opleiden centraal staat en medisch inhoudelijke onderwerpen besproken worden. Het wetenschappelijk café wordt georganiseerd en voorbereid door een afvaardiging uit de opleidingscommissie. De data van het wetenschappelijk café 2011 zijn:

6 16 februari juni oktober 2011 Uiteraard zijn ook co-assistenten van harte welkom! Wetenschapsdag Eén keer per jaar wordt in het SFG de Wetenschapsdag gehouden. Tijdens deze dag presenteren arts-assistenten hun wetenschappelijk onderzoek die zij in het SFG hebben uitgevoerd. Net als het wetenschappelijk café wordt de Wetenschapsdag georganiseerd en voorbereid door de opleidingscommissie. 5. Informatie over het SFG Topklinisch opleidingsziekenhuis Sinds 8 februari 2008 is het SFG lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). Tot deze vereniging behoren de grote opleidingsziekenhuizen, die hooggespecialiseerde medische zorg leveren. Bij STZ-ziekenhuizen is veel aandacht voor opleiden, onderwijs, onderzoek en leerklimaat. In Rotterdam is het SFG vooralsnog het enige ziekenhuis dat tot deze groep behoort. Vertrouwenspersoon Arts-assistenten en co-assistenten in het SFG kunnen, indien nodig, een beroep doen op een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Deze vertrouwenspersoon is het aanspreekpunt voor zaken die de assistent niet met zijn eigen opleider kan of wil bespreken. Alle zaken die besproken worden, worden vertrouwelijk behandeld en alleen met uitdrukkelijke toestemming van de assistent besproken met andere betrokkenen! In het SFG is John Tjen (medisch manager Leerhuis en voormalig opleider Interne Geneeskunde) aangesteld als vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon is te bereiken via (secretariaat Leerhuis) of j.tjen@sfg.nl. Het Leerhuis In het SFG zijn alle activiteiten die gerelateerd zijn aan onderwijs, opleiding of wetenschappelijk onderzoek gebundeld in het Leerhuis. Het Leerhuis bestaat uit de volgende onderdelen: Medische opleidingen Beroeps- en vervolgopleidingen Bedrijfsopleidingen Bibliotheek Wetenschapbureau Stagebureau Secretariaat Skillslab

7 Bibliotheek De Bibliotheek is te vinden in ruimte 02D25, op de 2 e etage (nabij het medisch archief) en is geopend tijdens kantooruren. Als co-assistent ben je automatisch geautoriseerd en heb je met je personeelspas 24 uur per dag toegang tot de Bibliotheek, dus ook buiten de openingstijden. Voor meer informatie: zie de flyer Bibliotheek. Wetenschapbureau Om beroepsbeoefenaren in het SFG te adviseren en te ondersteunen bij de opzet, uitvoering en interpretatie van alle aspecten van wetenschappelijk onderzoek, beschikt het SFG over een Wetenschapsbureau. Het Wetenschapsbureau is er voor alle beroepsbeoefenaren in het SFG, die participeren in (medisch) wetenschappelijk onderzoek. Voor meer informatie: zie de flyer Wetenschapsbureau. 6. Facultaire richtlijnen Wellicht ten overvloede vermelden we hieronder nog de verantwoordelijkheden van de co-assistent en de richtlijnen m.b.t. maaltijdvergoeding tijdens diensten zoals ook vermeld in de facultaire richtlijnen voor de regeling en de positie van co-assistenten. Verantwoordelijkheden van de co-assistent Van de co-assistent wordt verwacht dat deze: zich inspant om op adequate wijze de onderwijsdoelen van het coassistentschap te bereiken; zich inspant om zich de zeven rollen uit het CanMEDS model eigen te maken; initiatief neemt tot het vragen van feedback en actief gebruik maakt van het feedbackzakboekje; in overleg met of in opdracht van de co-assistentenopleider of artsassistent de gegevens van patiënten bijhoudt (uitsluitend voor zover dit ten dienste staat van het leerproces van de co-assistent); de professionele aspecten bij de uitvoering van het co-assistentschap respecteert en deze zo nodig met de coassistentenopleider of artsassistent bespreekt; zich professioneel gedraagt, dat wil zeggen: o zich gedraagt volgens de Erasmus code en de regels voor patiëntgebonden vaardigheden en patiëntcontacten. Voor een overzicht van de regels zie de onderwijswebsite en/; o een correcte en professionele houding heeft in het contact met patiënten en hun familieleden, verpleegkundigen, co-assistenten, artsen, psychologen, paramedici en andere medewerkers; o meewerkt aan de door het Erasmus MC of de gezondheidsinstelling georganiseerde programma-evaluatie van het coassistentschap; o zich houdt aan de regels van het infectiepreventieprotocol (zie Blackboard Klinische fase).

8 7. Maaltijdvergoeding co-assistenten Tijdens een ingeroosterde aanwezigheidsdienst in de avond heeft men recht op één maaltijd en tijdens een weekenddienst op drie maaltijden per dag. Na afloop van het coschap kan een door de supervisor getekend declaratieformulier ingeleverd worden bij de financiële administratie. 8. Tot slot Op SFG-net (=intranet) vind je meer informatie over Medische Opleidingen en de verschillende activiteiten. In DKS zijn de meeste SFG-protocollen terug te vinden. Neem hier eens een kijkje!

Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis

Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis Januari 2014 Hartelijk welkom in het SFG! Hierbij willen wij je van harte welkom heten in het Sint Franciscus Gasthuis (SFG). Wij hopen dat je een

Nadere informatie

Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis

Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis Juli 2014 Hartelijk welkom in het SFG! Hierbij willen wij je van harte welkom heten in het Sint Franciscus Gasthuis (SFG). Wij hopen dat je een leerzaam

Nadere informatie

Informatieblad coassistenten Maasstad Ziekenhuis

Informatieblad coassistenten Maasstad Ziekenhuis Informatieblad coassistenten Maasstad Ziekenhuis Welkom in het Maasstad Ziekenhuis! Graag heet ik je van harte welkom in ons ziekenhuis. Ik hoop dat je een leerzame en stimulerende tijd zult hebben. Je

Nadere informatie

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten MES-6 / 2 14 A6 A6 Informatie voor en over Coassistenten A5 A5 A4 A4 Informatie voor en over Coassistenten Medisch Spectrum Twente Medisch Spectrum Twente (MST) behoort tot de grootste niet-academische

Nadere informatie

Onderdelen en ECTS-verdeling Master Geneeskunde

Onderdelen en ECTS-verdeling Master Geneeskunde Bijlage 1 Onderdelen en ECTS-verdeling Master Geneeskunde Master 1, 2 en 3 ECTS-verdeling Aantal weken 1 ECTS = 28 studieuren KENNIS EN INZICHT 26 Thema 1A Methoden van klinisch en epidemiologisch 4 4

Nadere informatie

Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012

Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012 Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012 Inleiding Nederland telt acht medische faculteiten, welke alle een ander curriculum

Nadere informatie

MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN

MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN 643 Inleiding Indien u bij een specialist onder behandeling bent, worden alle gegevens die betrekking hebben op uw behandeling vastgelegd in een medisch dossier.

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op

Nadere informatie

uw medisch dossier patiënteninformatie

uw medisch dossier patiënteninformatie patiënteninformatie uw medisch dossier Uw behandelend arts heeft een medisch dossier over u aangelegd. Dat is nodig voor een goede behandeling en verzorging. Maar hoe gaat het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Voorbereiding op je co-schappen 1.1 White coat ceremony

Hoofdstuk 1. Voorbereiding op je co-schappen 1.1 White coat ceremony Gefeliciteerd! Je studentenleven is officieel voorbij. Vanaf nu heb jij ook een arbeidersleven wat betekent dat je je huidige patroon van laat opstaan, de hele dag om je heen kijken, veel sporten, veel

Nadere informatie

POLIKLINIEK UROLOGIE 17181

POLIKLINIEK UROLOGIE 17181 POLIKLINIEK UROLOGIE 17181 Inleiding U bent verwezen naar de polikliniek Urologie van het Sint Franciscus Gasthuis. In deze folder willen wij u wegwijs maken met de gang van zaken op de polikliniek. De

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0609 Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder willen wij

Nadere informatie

Polikliniek voor volwassenen met metabole ziekten Onderdeel van het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten in het Erasmus MC

Polikliniek voor volwassenen met metabole ziekten Onderdeel van het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten in het Erasmus MC Deze folder is gericht aan alle nieuwe patiënten van de polikliniek voor metabole ziekten in het Erasmus MC, patiënten die voor het eerst deze polikliniek in het Erasmus MC bezoeken, maar ook aan jongeren

Nadere informatie

KINDERGENEESKUNDE IN HET FRANCISCUS GASTHUIS

KINDERGENEESKUNDE IN HET FRANCISCUS GASTHUIS KINDERGENEESKUNDE IN HET FRANCISCUS GASTHUIS FRANCISCUS GASTHUIS Kindergeneeskunde in het Franciscus Gasthuis Het Franciscus Gasthuis heeft deze folder over de gang van zaken op de polikliniek en kliniek

Nadere informatie

Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland

Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland Inleiding Veel coassistenten maken gebruik van de mogelijkheid om in het buitenland een deel van de master te doen, zoals de wetenschappelijke stage

Nadere informatie

EEN GEZOND OPLEIDINGSKLIMAAT

EEN GEZOND OPLEIDINGSKLIMAAT INVITATIONAL CONFERENCE EEN GEZOND OPLEIDINGSKLIMAAT HELDERHEID OVER ROLLEN, VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BELANGEN DONDERDAG 6 OKTOBER 2016 15.15 20.30 UUR SPOORWEGMUSEUM, UTRECHT Op donderdag 6 oktober 2016

Nadere informatie

Draaiboek:. tel: fax: Hoofd Carrousel Gezamenlijke Consulten : Dr. J.

Draaiboek:. tel: fax: Hoofd Carrousel Gezamenlijke Consulten : Dr. J. Draaiboek:. MUMC, afd. Transmurale Zorg (azm) Carrousel Gezamenlijke Consulten t.a.v. Audrey Lahaije locatie provisorium nivo 1 Postbus 5800 6202 AZ Maastricht Audrey Lahaije, Audrey coördinator Lahaije

Nadere informatie

Verpleegafdeling 2-7

Verpleegafdeling 2-7 Verpleegafdeling 2-7 Afdeling 2-7 U gaat opgenomen worden of bent opgenomen op afdeling 2-7. Deze afdeling bevindt zich op de zevende etage van het tweede bouwdeel en heeft 24 bedden bestemd voor het specialisme

Nadere informatie

Inventarisatie 2. Dienstcompensatie

Inventarisatie 2. Dienstcompensatie Inventarisatie 2. Dienstcompensatie Inventarisatie 2 - Dienstcompensatie Inleiding In de Landelijke richtlijnen voor de regeling van de positie van coassistenten door Disciplineoverlegorgaan Medische Wetenschappen

Nadere informatie

ZORGPORTAAL ONLINE AFSPRAKENSYSTEEM

ZORGPORTAAL ONLINE AFSPRAKENSYSTEEM ZORGPORTAAL ONLINE AFSPRAKENSYSTEEM 527 Wat is Zorgportaal? Zorgportaal is het online afsprakensysteem van het Sint Franciscus Gasthuis. Via de beveiligde website Zorgportaal kunt u 24 uur per dag, zeven

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze

Nadere informatie

Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling

Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat moet u meebrengen? 1 Ponsplaatje 1 Bezoek aan de specialist 2 Het maken van een afspraak

Nadere informatie

Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde

Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde 1 Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde Samengesteld door: Dr. F. van Kooten, Coördinator

Nadere informatie

Multi source feedback voor de aios

Multi source feedback voor de aios Multi source feedback voor de aios Multi source feedback voor de aios Voor artsen in opleiding tot specialist (aios) is het belangrijk dat zij kennis van het specialisme verwerven, specialistische vaardigheden

Nadere informatie

Polikliniek. Algemene bezoekersinformatie

Polikliniek. Algemene bezoekersinformatie Polikliniek Algemene bezoekersinformatie 1 2 Inhoudsopgave Een afspraak maken met de specialist 4 Inlichtingen 4 Gastvrouw 4 Respectvol omgaan met elkaar 5 Rolstoelen 5 Inschrijving (ponsplaatje) 5 Melden

Nadere informatie

Spoedeisende hulp. Stage SEH voor HAIOS. OLVG Oosterpark 9 1091AC Amsterdam T (020) 5999111 F (020)5992996 Jasper_rebel@hotmail.com www.olvg.

Spoedeisende hulp. Stage SEH voor HAIOS. OLVG Oosterpark 9 1091AC Amsterdam T (020) 5999111 F (020)5992996 Jasper_rebel@hotmail.com www.olvg. Spoedeisende hulp Stage SEH voor HAIOS OLVG Oosterpark 9 1091AC Amsterdam T (020) 5999111 F (020)5992996 Jasper_rebel@hotmail.com www.olvg.nl Stage SEH voor HAIOS Tenminste 6 weken voor de stage De HAIO

Nadere informatie

Polikliniek Psychiatrie

Polikliniek Psychiatrie Polikliniek Psychiatrie U bent door uw arts verwezen naar de polikliniek Psychiatrie, onderdeel van de Zorgeenheid Psychiatrie/PMU van Rijnstate. Deze folder beschrijft wie deel uitmaakt van het behandelteam

Nadere informatie

GOED Ridderkerk. Welkom op de buitenpolikliniek. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

GOED Ridderkerk. Welkom op de buitenpolikliniek. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op GOED Ridderkerk Welkom op de buitenpolikliniek Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding GOED Ridderkerk is de buitenpolikliniek van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Nadere informatie

Geheugenpolikliniek Geriatrie

Geheugenpolikliniek Geriatrie Geheugenpolikliniek Geriatrie Wat is het doel van de geheugenpolikliniek Geriatrie Geriatrie is een specialisme waarbij de oudere mens centraal staat. De geheugenpolikliniek Geriatrie is specifiek bedoeld

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Verpleegafdeling. Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie

Patiënteninformatie. Verpleegafdeling. Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie Patiënteninformatie Verpleegafdeling B26 Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie Verpleegafdeling B26 Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie. U heeft een afspraak

Nadere informatie

Interne geneeskunde. De afdeling Interne geneeskunde. Beter voor elkaar

Interne geneeskunde. De afdeling Interne geneeskunde. Beter voor elkaar Interne geneeskunde De afdeling Interne geneeskunde Beter voor elkaar 2 Algemene informatie over de afdeling Interne Geneeskunde Patiëntgericht werken In ons ziekenhuis wordt volgens het Patiëntgericht

Nadere informatie

Het aanvragen van een kopie van of inzage in een patiëntendossier

Het aanvragen van een kopie van of inzage in een patiëntendossier Het aanvragen van een kopie van of inzage in een patiëntendossier 2 Deze folder is bestemd voor diegenen die inzage in het patiëntendossier willen hebben. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het

Nadere informatie

Kindergeneeskunde. Kinderartsen:

Kindergeneeskunde. Kinderartsen: Kindergeneeskunde De kinderafdeling omvat de volgende onderafdelingen: Isolatie (Boxen) Grote kinderen en Kleuters (Algemeen) Medium Care Neonatale Intensive Care Unit (NICU) Dagbehandeling Poli Kindergeneeskunde

Nadere informatie

Spelregels second opinion

Spelregels second opinion Spelregels second opinion En/of voortzetting behandeling elders mca.nl Spelregels second opinion Als patiënt heeft u het recht de mening te vragen van een andere deskundige dan uw behandelend arts over

Nadere informatie

Deventer Ziekenhuis - In vertrouwde handen

Deventer Ziekenhuis - In vertrouwde handen Deventer Ziekenhuis - In vertrouwde handen Het Deventer Ziekenhuis is een algemeen regionaal ziekenhuis met alle basisspecialismen in huis. Veiligheid, snelle toegang en persoonlijke aandacht staan centraal.

Nadere informatie

Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen

Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen BIJLAGE 1 Vragenlijst Vragen die betrekking hebben op de borging van de kwaliteit van de zorg. A. Algemeen Ik werk momenteel als arts

Nadere informatie

Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc

Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc Inleiding De wetenschappelijke stage duurt 14 weken en vindt bij voorkeur plaats in het derde

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Verpleegafdeling Longgeneeskunde 2 PATIËNTENINFORMATIE Het personeel van de afdeling Longgeneeskunde heet u van harte welkom op de afdeling. Om het verblijf op de afdeling zo prettig

Nadere informatie

Opleidingsplan Dedicated Schakeljaar Huisartsgeneeskunde

Opleidingsplan Dedicated Schakeljaar Huisartsgeneeskunde Opleidingsplan Dedicated Schakeljaar Huisartsgeneeskunde Coördinator namens studentenonderwijs: dr. S. Koning, coördinator coschappen. Opleider: Dr. H.J. Bueving, huisarts, Hoofd opleidingsinstituut huisartsgeneeskunde.

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde

Voorlichting Master geneeskunde Voorlichting Master geneeskunde Programma 8.45-9.10 uur: Welkom en korte uitleg programma Master gnk prof. dr. Harry van Goor, curriculumcoördinator master geneeskunde 9.10-9.30 uur: Verdeling coplaatsen

Nadere informatie

Poliklinische operatiekamer

Poliklinische operatiekamer Poliklinische operatiekamer U heeft een afspraak voor een ingreep op een poliklinische operatiekamer (POK). De poliklinische operatiekamers bevinden zich op de 3e etage van HMC Bronovo, route 98. De arts

Nadere informatie

Uitleg Gezamenlijk Consult pagina 1. Productie 2015 pagina 2. Patiëntenaantallen van het jaar 2015, 2014 en pagina 3. per specialisme pagina 4

Uitleg Gezamenlijk Consult pagina 1. Productie 2015 pagina 2. Patiëntenaantallen van het jaar 2015, 2014 en pagina 3. per specialisme pagina 4 Inhoudsopgave: Uitleg Gezamenlijk Consult pagina 1 Productie pagina 2 Patiëntenaantallen van het jaar, 2014 en pagina 3 2013 onderverdeeld per specialisme Grafiek patiëntenaantallen over de afgelopen 3

Nadere informatie

Opname op de afdeling interne geneeskunde

Opname op de afdeling interne geneeskunde Opname op de afdeling interne geneeskunde De internist vond het nodig om u op te nemen en heeft dat met u besproken. Tijdens een opname gebeurt er veel en er komen heel wat mensen bij u langs. Een opname

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek KNO. Keel-, neus- en oorheelkunde

Welkom op de polikliniek KNO. Keel-, neus- en oorheelkunde Welkom op de polikliniek KNO Keel-, neus- en oorheelkunde Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen door uw huisarts of medisch specialist naar de polikliniek

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

MEDISCH DOSSIER KOPIE AANVRAGEN, INZIEN, AANVULLEN OF BLOKKEREN

MEDISCH DOSSIER KOPIE AANVRAGEN, INZIEN, AANVULLEN OF BLOKKEREN MEDISCH DOSSIER KOPIE AANVRAGEN, INZIEN, AANVULLEN OF BLOKKEREN Inleiding Indien u bij een arts onder behandeling bent, worden alle gegevens die betrekking hebben op uw behandeling vastgelegd in een medisch

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling interne.

Welkom op de dagbehandeling interne. Welkom op de dagbehandeling interne www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling 5 Waar vindt u de dagbehandeling

Nadere informatie

Informatie voor bezoekers van de IC/MC

Informatie voor bezoekers van de IC/MC Informatie voor bezoekers van de IC/MC Informatie voor bezoekers van de IC/MC Deze folder is bedoeld voor familie en naasten van de patiënten die op de afdeling IC/MC worden opgenomen, maar is ook bestemd

Nadere informatie

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten Brengt medische en psychische kennis samen MedPsych Center (MPC) voor klinische patiënten 1. Welkom 3 2. Voor welke patiënten is de MPU bedoeld? 3 3. Wachtlijst

Nadere informatie

Algemene informatie poliklinieken. Ziekenhuislocatie Scheper

Algemene informatie poliklinieken. Ziekenhuislocatie Scheper Algemene informatie poliklinieken Ziekenhuislocatie Scheper 2 Inhoudsopgave Hoe maakt u een afspraak met een specialist? 4 Waar kunt u terecht voor inlichtingen? 4 Gastdames 4 Rolstoel en rollator 5 Ziekenhuispasje

Nadere informatie

Geheugenpolikliniek-Geriatrie

Geheugenpolikliniek-Geriatrie Geheugenpolikliniek-Geriatrie Geheugenpolikliniek Op onze geheugenpolikliniek zien wij mensen die klachten hebben van het geheugen. Het is belangrijk om te weten waar deze problemen vandaan komen. Geheugenklachten

Nadere informatie

Polikliniek voor volwassenen met metabole ziekten Onderdeel van het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten in het Erasmus MC

Polikliniek voor volwassenen met metabole ziekten Onderdeel van het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten in het Erasmus MC Deze folder is gericht aan alle nieuwe patiënten van de polikliniek voor metabole ziekten in het Erasmus MC, maar ook bestemd voor jongeren en hun families / verzorgenden om hen te helpen bij de voorbereiding

Nadere informatie

HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Onderwijsbeleid en -advies, maart 2018

HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Onderwijsbeleid en -advies, maart 2018 HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Onderwijsbeleid en -advies, maart 2018 1. Introductie EPASS EPASS (Elektronisch Portfolio Assessment Support System) is ontwikkeld door de Universiteit

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne geneeskunde? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling

Nadere informatie

Achtergrond Aanvraag

Achtergrond Aanvraag Onderwerp Contactperso on Inleiding Uitvoering Electronisch afnemen en verwerken van vragenlijsten voor evaluatie van opleidingsklimaat en opleiders (2010) Prof. Dr. Paul Brand, kinderarts en hoofd medisch

Nadere informatie

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN 417 Na verwijzing van uw huisarts bent u terecht gekomen op de polikliniek Longziekten van het Sint Franciscus Gasthuis. Het Sint Franciscus Gasthuis

Nadere informatie

Minitraining. Gezamenlijk Medisch Consult

Minitraining. Gezamenlijk Medisch Consult Minitraining Gezamenlijk Medisch Consult Esther van Mil MS verpleegkundige Jeroen Bosch Ziekenhuis Ilse Raats senior consultant CBO Programma Basisprincipes Gezamenlijk Medisch Consult Praktijkervaringen

Nadere informatie

De gang van zaken op de poliklinieken

De gang van zaken op de poliklinieken De gang van zaken op de poliklinieken De gang van zaken op de poliklinieken in het Kennemer Gasthuis Met deze folder kunt u zich voorbereiden op een bezoek aan één van de poliklinieken van het Kennemer

Nadere informatie

FAQs instroom Coschappen C2007

FAQs instroom Coschappen C2007 FAQs instroom Coschappen C2007 1. Algemeen Hoe lang duren coschappen? De totale duur van de reguliere coschappen is 77 of 79 weken, inclusief 15 of 17 (bij een 2 de kerstknip) weken vakantie. Coschap weken

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Kindergeneeskunde

Welkom op de polikliniek Kindergeneeskunde Welkom op de polikliniek Kindergeneeskunde Inleiding Uw kind is verwezen naar de polikliniek Kindergeneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder willen wij u informeren over de gang

Nadere informatie

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar Inleiding Deze inventarisatie zal gaan over de laatste fase van de geneeskundeopleiding, op dit moment geldt dat op de meeste faculteiten in de laatste

Nadere informatie

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inleiding In het laatste jaar van de opleiding staan de semi-arts stage/oudste co-schap en de wetenschappelijke stage op het programma. Tijdens de semi-arts

Nadere informatie

Non Hodgkin lymfoom. Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2014 pavo 1113

Non Hodgkin lymfoom. Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2014 pavo 1113 Non Hodgkin lymfoom Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2014 pavo 1113 Uw hoofdbehandelaar is: hematoloog dr. Uw specialist is op werkdagen tussen 08.30 17.00 uur bereikbaar via de polikliniek Interne

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp. Patiënteninformatie

Spoedeisende Hulp. Patiënteninformatie Patiënteninformatie Spoedeisende Hulp Inleiding U heeft zich zojuist gemeld bij de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van Amphia. De SEH biedt 24 uur per dag medische en verpleegkundige hulp aan patiënten

Nadere informatie

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE 246 Inleiding Voor de meeste mensen is een opname in een ziekenhuis een vervelende ervaring. U bent ziek en daardoor weg uit uw vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Polikliniek Psychiatrie

Polikliniek Psychiatrie Psychiatrie Polikliniek Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl PSY016 / Polikliniek Psychiatrie / 07-11-2016 2 Polikliniek Psychiatrie

Nadere informatie

Welkom op de polikiniek

Welkom op de polikiniek Welkom op de polikiniek Beter voor elkaar 2 Welkom U bent door uw huisarts of andere specialist verwezen naar het Ikazia Ziekenhuis voor een onderzoek of bezoek aan een specialist. In deze folder geven

Nadere informatie

Handleiding Zorgpad Palliatieve Zorg (ZPZ) in EZIS Interne geneeskunde

Handleiding Zorgpad Palliatieve Zorg (ZPZ) in EZIS Interne geneeskunde Handleiding Zorgpad Palliatieve Zorg (ZPZ) in EZIS Interne geneeskunde 1. Waar kan het ZPZ gestart worden - Het poliklinisch eerste consult: - Het poliklinisch vervolgconsult, nadat wel progressie is aangevinkt:

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7, MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0335-3415 oktober 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 0 8 107 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake het beroep van XXX, appellante tegen de Centrale Examencommissie Geneeskunde van het Leids Universitair

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Dagbehandeling oncologie

Dagbehandeling oncologie Dagbehandeling oncologie Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave 1. Dagbehandeling oncologie 2. Verpleegkundig spreekuur 3. Bloeduitslagen 4. Telefonisch consult 5. De verpleegkundige zorg 6. Uw verblijf

Nadere informatie

De donatiefunctionaris

De donatiefunctionaris De donatiefunctionaris de donatiefunctionaris De spil in het KG op het gebied van orgaan- en weefseldonatie Reeds vanaf 2001 zijn in het Kennemer Gasthuis (KG) twee donatiefunctionarissen werkzaam. Beide

Nadere informatie

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal In deze folder leest u hoe Mijn SKB werkt, welke gegevens u kunt inzien en wat u kunt doen met Mijn SKB. Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Als patiënt

Nadere informatie

Kopie of inzage medisch dossier inclusief aanvraag- en incassoformulier. IJsselland Ziekenhuis

Kopie of inzage medisch dossier inclusief aanvraag- en incassoformulier. IJsselland Ziekenhuis Kopie of inzage medisch dossier inclusief aanvraag- en incassoformulier IJsselland Ziekenhuis Zorgverleners leggen alle gegevens over hun patiënten vast in een medisch dossier. Het IJsselland Ziekenhuis

Nadere informatie

Overal en altijd. Dat is MijnDijklander. Handleiding. Toegang tot uw medisch dossier

Overal en altijd. Dat is MijnDijklander. Handleiding. Toegang tot uw medisch dossier Toegang tot uw medisch dossier Overal en altijd Dat is MijnDijklander d Handleiding Inhoudsopgave Wat is MijnDijklander? pag. 4 Wat heeft u nodig? pag. 5 Wat is DigiD DigiD aanvragen Inloggen op MijnDijklander

Nadere informatie

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname of dagbehandeling op afdeling Medische

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Contact

Vrijwilligerswerk. Contact Werken bij Gelre Vacatures Vrijwilligerswerk Contact Zoeken Werken bij Gelre Home / Vacatures Vacatures Alle vacatures Alle vacatures Algemeen Ondersteunend Algemeen Ondersteunend Verpleegkundigen Apeldoorn

Nadere informatie

Wetenschappelijke stages in het Kennemer Gasthuis, Spaarne Ziekenhuis en het Streeklaboratorium voor de Volksgezondheid Kennemerland

Wetenschappelijke stages in het Kennemer Gasthuis, Spaarne Ziekenhuis en het Streeklaboratorium voor de Volksgezondheid Kennemerland Wetenschappelijke stages in het Kennemer Gasthuis, Spaarne Ziekenhuis en het Streeklaboratorium voor de Volksgezondheid Kennemerland Beste student, Je bent op zoek naar een plek voor een wetenschappelijke

Nadere informatie

hematoloog dr. Uw specialist is op werkdagen tussen uur bereikbaar via de polikliniek Interne geneeskunde, tel. (078)

hematoloog dr. Uw specialist is op werkdagen tussen uur bereikbaar via de polikliniek Interne geneeskunde, tel. (078) Non-Hodgkin lymfoom Uw hoofdbehandelaar is: hematoloog dr. Uw specialist is op werkdagen tussen 08.30 17.00 uur bereikbaar via de polikliniek Interne geneeskunde, tel. (078) 654 64 64. 1 Inleiding U heeft

Nadere informatie

GERIATRISCHE TRAUMA UNIT (GTU)

GERIATRISCHE TRAUMA UNIT (GTU) GERIATRISCHE TRAUMA UNIT (GTU) Inleiding In deze folder vindt u algemene informatie over wat u tijdens de opname kunt verwachten. Deze informatie is een aanvulling op de informatie die u van de arts of

Nadere informatie

Modernisering Medische Vervolgopleidingen OOR ZWN

Modernisering Medische Vervolgopleidingen OOR ZWN Versie Definitief Datum, dinsdag 21 juli 2009 Opdrachtgever Stuurgroep Projectleider Prof. dr. H.A.P. Pols, voorzitter OOR-ZWN, namens de instellingen van de OOR-ZWN Mw. dr. C.J. Kruijthof, Sint Franciscus

Nadere informatie

Keuzestage Ziekenhuispsychiatrie. Delta Zorgboulevard. informatie voor aios

Keuzestage Ziekenhuispsychiatrie. Delta Zorgboulevard. informatie voor aios Keuzestage Ziekenhuispsychiatrie Delta Zorgboulevard informatie voor aios Verdiepingsstage Ziekenhuispsychiatrie Delta Zorgboulevard De verdiepingsstage Ziekenhuispsychiatrie is een stage met een gevarieerd

Nadere informatie

Protocol Inzet arts-deskundigen vanuit de Polikliniek Mens en Arbeid - AMC.

Protocol Inzet arts-deskundigen vanuit de Polikliniek Mens en Arbeid - AMC. Protocol Inzet arts-deskundigen vanuit de Polikliniek Mens en Arbeid - AMC. Inleiding en wettelijke grondslag In dit protocol wordt de procedure beschreven met betrekking tot: De aanvraag en de totstandkoming

Nadere informatie

Welkom op onze website

Welkom op onze website Welkom op onze website Onze nieuwe website is gekoppeld met onze nieuwe leden- en financiële administratie en is geleverd door het bedrijf AllUnited. De website is een zgn. adaptieve website die zich aanpast

Nadere informatie

GOED Ridderkerk Welkom op de buitenpolikliniek

GOED Ridderkerk Welkom op de buitenpolikliniek GOED Ridderkerk Welkom op de buitenpolikliniek Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding GOED Ridderkerk is de buitenpolikliniek van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Thoraxcentrum B1 Informatie over de verpleegafdeling Cardiologie

Thoraxcentrum B1 Informatie over de verpleegafdeling Cardiologie Thoraxcentrum B1 Informatie over de verpleegafdeling Cardiologie Welkom op de verpleegafdeling B1 Thoraxcentrum B1 Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardiologie van het UMCG.

Nadere informatie

Opname voor een operatie in MCH Antoniushove

Opname voor een operatie in MCH Antoniushove Opname voor een operatie in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1128-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Opname op de interne afdeling

Opname op de interne afdeling Patiënteninformatie Opname op de interne afdeling rkz.nl De internist vond het nodig om u op te nemen en heeft dat met u besproken. Tijdens een opname gebeurt er veel en er komen heel wat mensen bij u

Nadere informatie

Dialyse-afdeling. Patiënteninformatie. Polikliniek Predialyse. Slingeland Ziekenhuis

Dialyse-afdeling. Patiënteninformatie. Polikliniek Predialyse. Slingeland Ziekenhuis Dialyse-afdeling Polikliniek Predialyse i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw behandelend nefroloog heeft u doorverwezen naar de polikliniek Predialyse, omdat uw nierfunctie vermindert.

Nadere informatie

Bloedafname/ laboratoriumonderzoek

Bloedafname/ laboratoriumonderzoek Patiënteninformatie Bloedafname/ laboratoriumonderzoek Informatie over het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium 1234567890-terTER_ Bloedafname/ laboratoriumonderzoek Informatie over het Klinisch

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aanwijzing van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 1 7 OKJ. 2013, op grond van artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg, inzake

Nadere informatie

Polikliniek Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie

Polikliniek Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie Centrumlocatie U bent verwezen naar de polikliniek van de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie. Graag informeren wij u over de algemene gang van zaken op onze polikliniek.

Nadere informatie

Algemene informatie polikliniek Cardiologie

Algemene informatie polikliniek Cardiologie Algemene informatie polikliniek Cardiologie U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Cardiologie van het Havenziekenhuis. In deze folder leest u wat er op deze poli gebeurt en welke onderzoeken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier

Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier Let op: lees eerst de toelichting behorend bij dit formulier (zie pagina 3 t/m 5) Als patiënt kunt u een kopie van (een deel van)

Nadere informatie