BINNENPRET MET IJSKRISTALLEN LandIdee kerstspecial 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BINNENPRET MET IJSKRISTALLEN LandIdee kerstspecial 2014"

Transcriptie

1 BINNENPRET MET IJSKRISTALLEN LandIdee kerstspecial 2014 Haal de sierlijke ijskristallen, tere sneeuwvlokjes en fraaie sneeuwballen met wol, brei- en haaknaalden als superzachte accessoires in huis. Deze winterse decoraties, gemaakt van grijs, wolwit en ijsblauw garen, zullen beslist niet smelten en zijn in tegenstelling tot hun echte voorbeelden niet ijskoud maar lekker warm. WERKBESCHRIJVINGEN: I. Plaid met ijskristallen en sneeuwvlokken (pagina 51) Dit heb je nodig: - ongeveer 400 g Extra Merino Big van SMC in wolwit/kleur nr.102, ongeveer 400 g in middelgrijs/kleur nr. 192, 1 bol in ijsblauw, bijvoorbeeld Extra Merino Big in pool/kleur nr breinaalden nr. 5, 1 haaknaald nr. 5, 1 smyrnanaald voor het borduren - Print, indien gewenst, het patroon voor de sneeuwvlok en pas het aan de gewenste grootte aan; 1 geodriehoek en kleermakerskrijt voor het overtrekken van de grote vlok. Ga als volgt te werk: De zachte circa 90 x 120 cm grote wollen plaid bestaat uit 12 gebreide vierkantjes van circa 30 x 30 cm. 1.Zet voor ieder vierkantje 48 steken (st.) op met breinaalden nr. 5 (= 30 cm) en brei 30 cm in het gewenste patroon. Brei in totaal 12 vierkantjes: 2 lapjes met middelgrijs in tricotsteek, 2 lapjes in ribbelsteek, 2 gestreepte lapjes met grijs en wit (per streep 7 toeren afwisselend) in tricotsteek, 3 lapjes met wit in tricotsteek en 3 lapjes met wolwit in parelsteek. Brei voor de parelsteek in de eerste naald afwisselend 1 re., 1 av. Brei de randsteken normaal. Brei in de tweede naald afwisselend 1 av., 1 re., brei dus de re. steken van de vorig nld. av. en de av. steken re. tot het einde van de naald. Herhaal steeds deze twee naalden. 2. Hecht de draden aan de achterkant van de lapjes af. 3. Borduur met restjes grijs, wit en ijsblauw garen kleine en grotere sneeuwvlokken in gekruiste spansteek op de vierkantjes. Borduur op de uiteinden van de grotere kristallen aftakkingen met kleine steekjes. Werk de draadeinden met kleine steekjes in de achterkant van de gebreide vierkantjes weg. 4. Borduur de grote sneeuwvlok naar wens op een grijs vierkantje in tricotsteek. 5. Bepaal met behulp van een diagonaal gespannen draadkruis het midden van het vierkantje. Trek met een geodriehoek en kleermakerskrijt een horizontale lijn en borduur twee gekruiste lijnen in een hoek van 60 graden. Trek de aftakkingen en uiteinden volgens de foto of het patroon over. Borduur de lijnen met een smyrnanaald en twee draden wolwit en lange spansteken. Borduur de aftakkingen volgens het patroon. Borduur de kleine stippen aan de uiteinden met een korte steek. 6. Haak de vierkantjes met haaknaald 5 en ijsblauw garen (voor een mooi contrast) aan elkaar. Of naai ze met de smyrnanaald aan elkaar. Patroon voor de grote sneeuwvlok op het grijze vierkantje

2 II. Wollig winterkussen met ijskristal (pagina 52) Dit heb je nodig voor het ca. 40 x 40 cm grote kussen: - Ongeveer 150 g Extra Merino Big van SMC in middelgrijs/kleur nr.192, ½ bol wollige Apiretto van SMC in wit/kleur nr en een restje zachtgrijsblauw-aqua /kleur nr. 8152, breinaalden nr. 5, 1 hulpnaald voor de vlecht, 1 haaknaald nr. 5, 1 punnikklos (liefst wat dikker), 1 naainaald en wit naaigaren, 1 smyrnanaald voor het borduren en aan elkaar naaien, wasbare vulling voor het kissen Ga als volgt te werk: 1. Zet voor de voorkant van het zachte 40 x 40 cm grote winterkussen 68 steken op met breinaalden nr. 5 en middelgrijze Extra Merino Big en deel de steken als volgt in: 8 steken in tricotsteek, 6 st. voor de vlecht, 40 steken in tricotsteek, 6 steken voor de vlecht, 8 steken in tricotsteek. Leg voor de vlecht in iedere zesde naald 3 st. op de hulpnaald achter het werk, brei de volgende 3 steken normaal, brei dan de achter het werk gelegde 3 steken van de hulpnaald. Ga in deze indeling door tot je een lengte van 40 cm bereikt en kant de steken af. 2. Brei de achterkant van het kussen met 64 steken in tricotsteek en hecht alle draden van de voor- en achterkant af. 3. Punnik voor het ijskristal op de voorkant 2 kettingen van 10 cm lengte en één 15 cm lange ketting met witte Apiretto van SMC. Naai de lange ketting als midden van het kristal met de naainaald, het naaigaren en kleine steken op de voorkant van het kussen en de twee andere stukken gekruist daaroverheen.

3 4. Borduur met een smyrnanaald en ijsblauwe Apiretto eerst een kruis en daarna de uiteinden van de stralen met witte en ijsblauwe restjes in spansteek. Werk de uiteinden van de draden aan de achterkant zorgvuldig weg. 5. Maak voor de hoeken van restjes van de twee kleuren vier kwastjes. Leg hiervoor enkele even lange draden op elkaar, vouw ze dubbel, omwikkel ze stevig, maak er een knoop in en knip de draden op dezelfde lengte af. 6. Naai de goede kanten van de kussendelen op elkaar, laat een opening voor de vulling, vul het kussen en naai het met het grijze garen dicht. III. Zachte glinsterende sneeuwballen (pagina 52) De eenvoudige gehaakte ballen van zacht langharig zijde-mohair lijken net zwevende sneeuwballen. Als je het garen met pailletten gebruikt, glinsteren ze speels. Dit heb je nodig voor de kleine sneeuwballen: - Kidsilk Haze of Kidsilk Haze Glamour (= met pailletten) van Rowan, 1 bol in grijs en 1 bol in wolwit voldoen voor circa 7-8 sneeuwballen in verschillende groottes - 1 haaknaald nr. 3 (als je met 1 draad werkt), 1 haaknaald nr. 4 (als je met 2 draden werkt), 1 borduurnaald - watten voor de vulling en eventueel een kleine mohair-borstel (of borstel van dierenharen) A. Zo wordt de kleine witte sneeuwbal gemaakt: 1. Haak met haaknaald nr. 3 2 lossen (l.), sluit deze tot een ring en haak 8 vasten (v.) in de ring. 2. Eerste toer: verdubbel iedere v. (= 16 v.). Tweede toer: verdubbel iedere tweede v. (= 24 v.). Derde toer: verdubbel iedere derde v. (= 32 v.). Vierde toer: verdubbel iedere vierde v. (= 40 v.). 3. Haak vanaf de vijfde t/m elfde toer alle 40 steken in vasten. 4. Minder dan als volgt: twaalfde toer: haak iedere vierde en vijfde v. samen (= 32 v.). Dertiende toer: haak iedere derde en vierde v. samen (= 24 v.). Veertiende toer: haak iedere tweede en derde v. samen (= 16 v.). Vijftiende en zestiende toer: haak telkens 2 v. samen (= 8 v. resp. 4 v.). 5. Vul de sneeuwbal met witte watten, trek de draad met de borduurnaald door de laatste 4 v. en maak van het restje draad een ophanglusje. 6. Borstel ten slotte de sneeuwbal voorzichtig met een borstel op zodat de tere wolvezels mooi te zien zijn. B. Zo wordt de kleine grijze sneeuwbal gemaakt: 1. Haak de kleine sneeuwbal met haaknaald nr. 4 en grijs garen (met of zonder pailletten) volgens de vorige beschrijving. 2. Haak 7 v. in plaats van 8 v. in de 2 opgezette l. en haak na de vierde toer de 35 v. (in plaats van de vorige 40 v.). Vijfde t/m negende toer: zonder meerderingen. Minder en werk de sneeuwbal af volgens stap 4 t/m 6 van de vorige beschrijving. C. Zo wordt de grote gestreepte sneeuwbal gemaakt: 1. Haak de sneeuwbal met een draad en herhaal het kleurenpatroon om de twee toeren. 2. Haak met haaknaald nr. 3 en grijs garen 2 lossen (l.), sluit deze tot een ring en haak 10 vasten (v.) in de ring.

4 3. Eerste toer: verdubbel iedere v. (= 20 v.). Tweede toer: verdubbel iedere tweede v. (= 30 v.). Derde toer: verdubbel iedere derde v. (= 40 v.). Vierde toer: verdubbel iedere vierde v. (= 50 v.). 4. Haak vanaf de vijfde t/m zestiende toer alle 50 vasten zonder meerderingen. 5. Minder dan als volgt: zeventiende toer: haak iedere vierde en vijfde v. samen (= 40 v.). Achttiende toer: haak iedere derde en vierde v. samen (= 30 v.). Negentiende toer: haak iedere tweede en derde v. samen (= 20 v.). Twintigste en eenentwintigste toer: haak telkens 2 v. samen (= 10 v. en ten slotte 5 v.). 6. Werk de sneeuwbal af zoals bij de witte bal beschreven. C. Zo wordt de grote grijze sneeuwbal gemaakt: [Even vooraf: Er klopt iets niet: stap 3.: ze werkt de vijfde t/m de dertiende toer zonder meerderingen en begint dan in de twaalfde toer (stap 4.) met de minderingen???] 1. Haak de sneeuwbal met haaknaald nr. 4 en twee grijze draden (met of zonder pailletten), zet 2 l. op, sluit deze tot een ring en haak 8 v. in de ring. 2. Eerste toer: verdubbel iedere v. (= 16 v.). Tweede toer: verdubbel iedere tweede v. (= 24 v.). Derde toer: verdubbel iedere derde v. (= 32 v.). Vierde toer: verdubbel iedere vierde v. (= 40 v.). 3. Haak vanaf de vijfde t/m dertiende toer alle 40 vasten zonder meerderingen. 4. Minder dan als volgt: twaalfde toer: haak iedere vierde en vijfde v. samen (= 32 v.). Dertiende toer: haak iedere derde en vierde v. samen (= 24 v.). Vertiende toer: haak iedere tweede en derde v. samen (= 16 v.). Vijftiende en zestiende toer: haak telkens 2 v. samen (= 8 v. en ten slotte 4 v.). 5. Werk de sneeuwbal af zoals boven beschreven. IV. Waakzame sneeuwgans (pagina 53) Dit heb je nodig: Voor de gans: - 1 bol Apiretto in wit van SMC, een restje Soft Wool in middelgrijs/kleur nr. 90 van SMC, een restje in zachtblauw voor de ogen - 1 haaknaald nr. 4, 1 haaknaald nr. 2,5-3, 1 smyrnanaald zonder punt met een groot oog voor het aan elkaar naaien, 1 borduurnaald met een groot oog, vulwatten, restje lint in zachtblauw Voor de houten sokkel: -1 3,5 cm dikke houten plaat met een doorsnede van circa 8 cm, 1 0,8 cm dikke en 16 cm lange tak of ronde stok, 1 kwast, ijsblauwe acrylverf, een hetelijmpistool, een dikke houtboor Zo wordt de sneeuwgans gemaakt: Het lichaam van de gans bestaat uit één stuk, de vleugeltjes, snavel en het staartje worden apart gehaakt en dan aangenaaid. Lichaam 1. Begin onder aan de buik, zet met haaknaald nr. 4 en het dikke garen 2 l. op, sluit deze tot een ring en haak 6 v. in de ring. 2. Eerste toer: verdubbel iedere v. (= 12 v.). Tweede toer: verdubbel iedere tweede v. (= 18 v.). Derde toer: verdubbel iedere derde v. (= 24 v.). 3. Vierde toer: verdubbel iedere vierde v. (= 30 v.). Vijfde toer: verdubbel iedere vijfde v. (=36 v.). 4. Haak vanaf de zesde t/m dertiende toer alle 36 vasten zonder meerderingen. 5. Minder dan voor de hals als volgt: veertiende toer: haak iedere vijfde en zesde v. samen (= 30 v.). Vijftiende toer: haak de 30 v. zonder minderingen. Zestiende toer: haak iedere vierde

5 en vijfde v. samen (= 24 v.). Zeventiende en achttiende toer: haak de 24 v. zonder minderingen. 6. Negentiende toer: haak voor de hals iedere derde en vierde v. samen (= 18 v.). Twintigste t/m vijfentwintigste toer: haak de 18 v. zonder minderingen. 7. Meerder voor de ronding van de kop als volgt: zesentwintigste toer: verdubbel iedere derde v. (= 24 v.). Zevenentwintigste toer: verdubbel iedere vierde v. (= 30 v.). Achtentwintigste t/m tweeëndertigste toer: haak zonder meerderingen. 8. Minder voor de bovenkant van de kop als volgt: drieëndertigste toer: haak iedere vierde en vijfde v. samen (= 24 v.). Vierendertigste toer: haak iedere derde en vierde v. samen (= 18 v.). Vijfendertigste toer: haak iedere tweede en derde v. samen (= 12 v.). Zesendertigste toer: haak altijd 2 v. samen zodat er 6 v. over zijn. 9. Vul de gans stevig op met vulwatten, trek de draad aan de bovenkant van de kop door de resterende vasten en hecht hem af. De vleugels 1. De twee vleugeltjes worden wigvormig gehaakt. Zo lijken ze, eenmaal opgenaaid, net echt. 2. Zet voor iedere vleugel met haaknaald nr. 4 en wolwit 2 l. op, sluit deze tot een ring en haak 4 v. in de ring. 3. Eerste toer: verdubbel iedere v. (= 8 v.). Tweede toer: verdubbel iedere tweede v. (= 12 v.). 4. Derde toer: verdubbel iedere derde v. (= 16 v.). Haak de vierde t/m zesde toer alle 16 vasten zonder meerderingen. 5. Minder dan als volgt: zevende toer: haak iedere derde en vierde v. samen (= 12 v.). Achtste toer: haak iedere tweede en derde v. samen (= 8 v.). Negende toer: haak de 8 v. zonder minderingen. 6. Tiende toer: haak altijd 2 v. samen, zodat er 4 v. over zijn. Trek de draad door de resterende v., werk hem aan de achterkant van de vleugel weg en laat een circa 15 cm lange draad hangen voor het opnaaien. 7. Haak de tweede vleugel op dezelfde wijze. Het staartje 1.Zet voor het witte staartje met haaknaald nr. 4 en wolwit 2 l. op, sluit deze tot een ring en haak 4 v. in de ring. 2. Eerste toer: verdubbel iedere v. (8 v.). Tweede toer: haak alle 8 v. zonder meerderingen. Derde toer: verdubbel iedere tweede v. (= 12 v.). Vierde toer: haak de 12 v. zonder meerderingen. 3. Trek de draad door de resterende v. en laat een circa 15 cm lange draad hangen voor het opnaaien. Het snaveltje 1. Zet voor het snaveltje met haaknaald nr. 2,5-3 en een grijs restje (bijv. Soft Wool) 2 l. op, sluit deze tot een ring en haak 6 v. in de ring. 2. Eerste toer: verdubbel het aantal v. (= 12 v.). Tweede toer: haak de 12 vasten zonder meerderingen. Derde toer: Verdubbel ieder tweede v. (= 18 v.). Vierde toer: haak zonder meerderingen. 3. Vijfde toer: verdubbel iedere derde v. (= 24 v.). Zesde t/m tiende toer: haak zonder meerderingen. Trek de draad door de vasten en laat een circa 15 cm lange draad hangen voor het opnaaien. Afwerking van de gans: 1. Naai de vleugeltjes en het staartje zonder vulling met een smyrnanaald op het opgevulde lichaam van de gans. Vul het snaveltje op en naai het op de opening van de kop van de gans. Borduur de iets schuin staande ogen met zachtblauw garen in dubbele spansteek. Leg het lintje om de hals en knoop het vast.

6 2. Zaag de houten sokkel uit een circa 3,5 cm dikke houten schijf met een doorsnede van circa 8 cm. Boor in het midden van de schijf een passend gat (waarin dan een ongeveer 0,8 cm dikke tak of ronde stok wordt gestoken en met lijm uit een heetlijmpistool wordt vastgelijmd). Schilder de sokkel met ijsblauwe acrylverf en laat hem drogen. Maak het uiteinde van de tak of stok die in de sneeuwgans wordt gestoken wat puntig, maak de opening onderaan de gans met behulp van het uiteinde van een haaknaald wat wijder en prik de gans voorzichtig op de tak resp. stok. V. Aangekleed koekjesblik Mooi jasje en lekkere vulling (pagina 54) Dit heb je nodig voor een gebreid jasje met een doorsnede van 12 cm en een hoogte van 16 cm: - elk 1 bol Soft Wool van SMC in wit/kleur nr. 01 en lichtgrijs/kleur nr. 90, restjes zachtblauw en middelgrijs, 1 sokkenset nr. 3,5, 1 dikke borduurnaald zonder punt - eventueel glittertjes om in het midden van de ijskristallen op te plakken, 1 stuk dubbelzijdig plakband, goede schaar - koekjesblik in ijsblauw of crème met een doorsnede van circa 12 cm (of pas bij een andere doorsnede het breipatroon aan, zie tip) Tip: Als de grootte van het blik afwijkt: Het aantal opgezette lossen (totaal 104 l.) past bij het beschreven koekjesblik. Mocht je een blik in een andere grootte of hoogte gebruiken, pas dan het aantal opgezette lossen en toeren aan. Meet de omvang van het blik en bereken door middel van een proeflapje het aantal lossen dat je nodig hebt. Let er op dat je het totale aantal lossen precies over vier naalden kunt verdelen. Maak de afstanden tussen het patroon, afhankelijk van de verandering, groter of kleiner. Brei voor de strepen bij een afwijkende hoogte van het jasje meer of minder grijze toeren. Of brei bij een kortere hoogte enkele toeren minder boven het ingebreide ijskristalpatroon. Zo wordt het jasje voor het koekjesblik gemaakt: 1. Eerste t/m vijfde toer: Het jasje wordt rond in tricotsteek gebreid. Zet op elke naald van de sokkenset 26 steken op met lichtgrijs (totaal = 104 st.) en brei vijf toeren in tricotsteek. 2. Brei met de vijfde naald de eerste toer re. Brei nog vier toeren met lichtgrijs. 3. Zesde en zevende toer: brei deze toer en laat de donkergrijze draad aan de achterkant gewoon meelopen. Brei afwisselend 1 st. in lichtgrijs, 1 st. in donkergrijs, kruis de draden aan de achterkant en beëindig de toer in het patroon. 4. Knip de grijze draad af en ga door met wit. Brei in de volgende toer afwisselend 1 st. met donkergrijs, 1 st. met wit. Knip de donkergrijze draad af. 5. Achtste t/m elfde toer: brei 4 toeren met witte wol. 6. Twaalfde t/m vierentwintigste toer: in de volgende 13 toeren worden de ijskristallen volgens het breipatroon (zie de patroontekening) met wit en lichtgrijs ingebreid. Hier bedraagt de afstand tussen de ijskristallen 13 steken. Kruis tijdens het breien steeds de draden aan de achterkant. 7. Vijfentwintigste t/m achtentwintigste toer: brei weer 4 toeren met wit. 8. Negentwintigste en dertigste toer: brei het patroon met de donkergrijze wol (zie stap 3-4), de volgende 5 toeren (eenendertigste t/m vijfendertigste toer) met lichtgrijs en kant de steken af.

7 9. Werk voor de afwerking van het jasje de draden aan de achterkant weg. Borduur met de borduurnaald en twee ijsblauwe draden aan de boven- en onderkant van het jasje, telkens 1 cm vanaf de rand, een rij rijgsteken en sluit met een strikje. 10. Je kunt de ijskristallen mooi laten glinsteren door in het midden telkens een glittertje te plakken. 11. Wikkel ten slotte restjes witte en ijsblauwe wol voor een pompon over drie vingers, bind de draden goed af, snijd ze aan de zijkanten open en knip ze met een scherpe schaar mooi in vorm. 12. Plak de pompon met dubbelzijdig plakband op het midden van het deksel. Werktekening voor het inbreien van de ijskristallen: 1 vakje = 1 steek VI. Warm winterlicht in een gebreid omhulsel (pagina 54) Dit heb je nodig: -1 bol Extra Merino Big van SMC in wit/kleur nr. 8125, een restje ijsblauw, breinaalden nr. 5, 1 smyrnanaald voor het borduren en dichtnaaien, crèmekleurig lint met pompons in de lengte van de omvang van het glas, 1 naainaald en crèmekleurig naaigaren, enkele spelden en een circa 10 cm hoog windlicht of ander glas waaraan je een hengsel van draad kunt bevestigen.

8 Zo word het omhulsel gemaakt: 1. Brei het jasje in ribbelsteek (dus alle st. re. breien) en leg het zo om het glas dat de ribbels verticaal lopen. 2. Zet voor een 20 cm hoog omhulsel (inclusief de omslag) met breinaalden nr. 5 circa 45 steken op en brei in ribbelsteek tot je de omvang van het winddicht resp. glas bereikt. 3. Speld met wat spelden het crèmekleurige lint met pompons op de bovenste rand vast en naai het met de naainaald en naaigaren op. 4. Vouw de omslag om en zet hem met witte wol en enkele steekjes vast. Borduur met een dikke borduurnaald en een restje ijsblauw drie kruissteken mooi verdeeld kleine sneeuwvlokjes. (Zorg er in verband met brandgevaar wel voor dat de glazen rand van het windlicht boven het wollen jasje uitkomt.)

Uit LandIdee 03 juni-juli 2014. Gehaakt en gebreid alles van raffia

Uit LandIdee 03 juni-juli 2014. Gehaakt en gebreid alles van raffia Uit LandIdee 03 juni-juli 2014 Gehaakt en gebreid alles van raffia Dankzij het gemakkelijk te verwerken rayon raffia (strengen met een looplengte van 20 m) creëer je leuke voorwerpen die de (voor)zomer

Nadere informatie

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Deze schitterende ranken met doppen en bloemen kunt u in een handomdraai van eenvoudige materialen maken

Nadere informatie

breipatroon Zo ga je te werk

breipatroon Zo ga je te werk BAGSHAWL 9 bollen Nigar; 4 bollen wit en 1 bol van 5 andere kleuren 1 set breinaalden van 9 mm (je kunt ook recht breien op een rondbreinaald van 9 mm) en een haaknaald 5 of groter Recht 22 x 240 cm LET

Nadere informatie

Frouke de Schildpad. Aan de slag

Frouke de Schildpad. Aan de slag Frouke de Schildpad Benodigdheden - 1 bol Lettlopi lichtgroen - 1 bol Lettlopi donkergroen - 2 bollen Peru van Scheepjes groen/grijs - 1 bol Peru van scheepjes beige - haaknaald nummer 7 - restjes zwart,

Nadere informatie

Benodigdheden: Patroon Poppentaartjes & Koekjes

Benodigdheden: Patroon Poppentaartjes & Koekjes Benodigdheden: Voor de taartjes en koekjes zoals op het voorbeeld zijn de volgende kleuren gebruikt. De kleuren in dit patroon zijn een voorbeeld. Je kunt natuurlijk je eigen kleuren kiezen. Per cupcake

Nadere informatie

Haak- en breispullenorganizer

Haak- en breispullenorganizer Haak- en breispullenorganizer Een ideale manier om je haak- en breispullen op te bergen! Neemt veel minder ruimte in dan een kast en staat ook nog eens supergezellig! Het patroon voor deze organizer heb

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Handtas met moezen.

Handtas met moezen. Handtas met moezen Nodig: - 4 bollen wol (deze tas is gemaakt met ROYAL garen van Zeeman, 100% acryl, 100 gr - 241 m) - haaknaald nr. 4 - eventueel een dik stuk touw voor in de schouderriemen Gebruikte

Nadere informatie

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig De lente in kruissteek I. Borduren op hout - algemeen Dit heb je nodig Voor het bewerken van het hout: - een houten voorwerp om te borduren (zie de gedetailleerde werkbeschrijvingen) - centerpons - standaard

Nadere informatie

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Eventueel: Stof voor de binnenvoering Stof voor de binnenkant van de schouderband Rits Naaimachine Kralen om de

Nadere informatie

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien.

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien. GEHAAKT EN GEBREID GEUR(B)UILTJE Hier zijn ze dan: de uiltjes voor het ouderenfonds. Een gehaakte en een gebreide versie, dus voor ieder wat wils. Maak gerust zoveel uiltjes als je wilt! Om kosten te besparen

Nadere informatie

Max Velthuijs - Kikker en Eend

Max Velthuijs - Kikker en Eend Max Velthuijs - Kikker en Eend Het originele patroon is afkomstig uit het tijdschrift Ouders van Nu. Met hun toestemming heb ik het patroon gepubliceerd op mijn blog. De schrijfwijze van het originele

Nadere informatie

/

/ Haak je eigen Instax met het heerlijk zachte garen, wat zo over je haaknaald glijd, van het merk Schachenmayr Soft&Easy. Deze leuke Instax kun je voor jezelf gebruiken of kun je maken voor `n lief fotograafje!

Nadere informatie

Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe

Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe Benodigde materialen: Hoofd en handen: stone washed 821 (kleur 1) Onder kleed Jozef: stone wash 804 (kleur 2) Mantel Jozef: cotton merino 12, Alpaca boucle 602

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Knuffel Koosje 1

WERKBESCHRIJVING - Knuffel Koosje 1 WERKBESCHRIJVING - Knuffel Koosje 1 Anneke: Dit is Koosje Koukleum. Koosje is een hele eigenwijze knuffel. Ze kan alles selluf en stapt parmantig door het leven met haar dikke luierkontje. Omdat ze lekker

Nadere informatie

Knuffelkussen Hondje Droppie

Knuffelkussen Hondje Droppie Knuffelkussen Hondje Droppie Gebruikt garen: 1 bol Wibra/Zeeman garen voor de kop, oren, pootjes en staart (maar je kunt alles ervoor gebruiken, als het maar voor haaknaald 3 of 3,5 is) 1 bol Scheepjes

Nadere informatie

Vrolijke muis. Nodig:

Vrolijke muis. Nodig: Vrolijke muis De muis wordt gebreid in tricotsteek Rechte tricotsteek: 1 r. nld. 1 av. nld. Eenvoudige overhaling: 1 st. afhalen, 1 r. st. br. En er de afgehaalde steek overheen halen. Wordt meestal gevolgd

Nadere informatie

SETJE ROSETTA UNO A RITORTO 5 garen

SETJE ROSETTA UNO A RITORTO 5 garen SETJE ROSETTA UNO A RITORTO 5 garen JURKJE breinaalden nr. 3½ 4 knoopjes in de kleur van het garen Rechte tricotsteek PROEFLAPJE 10 x 10 cm in rechte tricotsteek met breinaalden nr. 3 1/2 = 27 st. en 35

Nadere informatie

Polly Peacock. Haakpatroon essiebirdies

Polly Peacock. Haakpatroon essiebirdies Polly Peacock Haakpatroon essiebirdies Dit patroon is eigendom van essiebirdies en gemaakt voor privégebruik. Het mag niet worden verkocht, als eigen uitgegeven worden of voor commerciële doeleinden worden

Nadere informatie

JANSSEN & CO. Angelique Janssen bedacht een MUTSJE, twee SJAALS en een TRUI die we snel zelf kunnen MAKEN. O ja, ze ging ook nog aan de slag met BONT.

JANSSEN & CO. Angelique Janssen bedacht een MUTSJE, twee SJAALS en een TRUI die we snel zelf kunnen MAKEN. O ja, ze ging ook nog aan de slag met BONT. ZELFMAKERS JANSSEN & CO 041 Angelique Janssen bedacht een MUTSJE, twee SJAALS en een TRUI die we snel zelf kunnen MAKEN. O ja, ze ging ook nog aan de slag met BONT. Angelique Janssen wilde een winkel,

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste Haak-Oma Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkopen, ruilen, openbaar maken, en/of verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook het patroon,

Nadere informatie

Happy Day Mobiel. Mobiel met hemellichamen 1

Happy Day Mobiel. Mobiel met hemellichamen 1 Happy Day Mobiel Mobiel met hemellichamen 1 Happy Day Mobiel Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Afmetingen: Zon: 9 cm diameter (alleen het gezicht) en 14 cm diameter (gezicht en stralen). Regenboog: 18,5 cm

Nadere informatie

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Ik heb deze tas gemaakt van de Coton 4 van Phildar, kleurnummers 0067 (zwart) en 0001 (roze) en de Originals Brazilia van Schachenmeyr, kleurnummer 00087. Van de Coton

Nadere informatie

Vicarno s mama. Patroon : Sinterklaasje

Vicarno s mama. Patroon : Sinterklaasje Vicarno s mama Patroon : Sinterklaasje Wat heb je nodig + info : - Garen : een klein beetje wit garen voor het kleed, naald 4-5 mm (ik haakte met Rico Creative Cotton), 25 gram (50 meter ongeveer) rood

Nadere informatie

Relaxte Kat. Materiaal. Gebruikte afkortingen. Haaknaald 6mm Garen in grijs, wit en roze Zwart borduurgaren Roze Vilt Textiellijm Stopnaald Vulling

Relaxte Kat. Materiaal. Gebruikte afkortingen. Haaknaald 6mm Garen in grijs, wit en roze Zwart borduurgaren Roze Vilt Textiellijm Stopnaald Vulling Relaxte Kat Materiaal Haaknaald 6mm Garen in grijs, wit en roze Zwart borduurgaren Roze Vilt Textiellijm Stopnaald Vulling Gebruikte afkortingen L= Losse V= Vaste Hoofd Start met grijs, maak een magische

Nadere informatie

Amineko Nekoyama Hier is een Nederlandse vertaling van het patroon van het amigurumi figuurtje Amineko wat bedacht en ontworpen is door

Amineko Nekoyama Hier is een Nederlandse vertaling van het patroon van het amigurumi figuurtje Amineko wat bedacht en ontworpen is door Amineko Nekoyama Hier is een Nederlandse vertaling van het patroon van het amigurumi figuurtje Amineko wat bedacht en ontworpen is door Nekoyama. ( zie link voor haar site). Dit is dus slechts een vertaling

Nadere informatie

Oh, kom er eens kijken... van :

Oh, kom er eens kijken... van : Oh, kom er eens kijken... van : http://kneutsel.blogspot.nl Ik heb een haakpatroon gemaakt voor een Sinterklaasje! Dit is de eerste keer dat ik zelf een haakpatroon heb geschreven en dat kostte me toch

Nadere informatie

Patroon Teddy & deken

Patroon Teddy & deken Patroon Teddy & deken Materialen Teddy 37 cm: Couture: 300 g Soft: 25 g Haaknaald: 3,0-4,0 mm Oogjes: 14 mm Vulling Deken 70 x 70 cm: Cosy: 450 g Naald: 3,0-4,0 mm Haaknaald: 3,0-4,0 mm Teddy - gehaakte

Nadere informatie

Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels).

Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels). Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels). 1 Gebroken wiee stof 8cm x 8cm (hoofd). 1 Vilt 4cm x 4cm

Nadere informatie

Buurman & Buurman, Pat & Mat Basiskleding Haak- & breipatroon

Buurman & Buurman, Pat & Mat Basiskleding Haak- & breipatroon Buurman & Buurman, Pat & Mat Basiskleding Haak- & breipatroon Inleiding Buurman en Buurman zijn een paar onhandige karakters in een populaire animatie video serie Voor de gehaakte popjes zijn diverse kledingsetjes

Nadere informatie

Patroon uiltje Jip. (officiële mascotte van

Patroon uiltje Jip. (officiële mascotte van Patroon uiltje Jip (officiële mascotte van www.amigurumi-haken.be) 1 Materialen Benodigdheden ca. 30 gr. Catania hemelblauw (24) ca. 20 gr Catania lichtblauw (173) Lange draad Catania turquoise (146) Haaknaald

Nadere informatie

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje'

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' 'Onder-je-Boompje' 1 Afmetingen: 27 (breedste deel) x 34 cm x 6 cm Hoi! Wat leuk dat je dit Onder-je-Boompje wilt maken. Hieronder

Nadere informatie

Het is wel passen en meten, want iedereen haakt anders en het moet echt strak om de kubus heen zitten.

Het is wel passen en meten, want iedereen haakt anders en het moet echt strak om de kubus heen zitten. We starten met de basis zijkanten van de kubus, dit is veel werk, naast de opdrachten van de komende weken kunt u hier mee verder haken. Deze opdracht hoeft dus niet de eerste week klaar te zijn!!! Benodigdheden:

Nadere informatie

Gehaakte muts met fantasiepatroon

Gehaakte muts met fantasiepatroon Gehaakte muts met fantasiepatroon Nodig # haaknaald 6 mm # 100 gram bijpassende wol in verschillende kleuren (ik gebruikte Phildar Partner 6) of haak met een dubbele draad dunnere wol voor naalddikte 3½

Nadere informatie

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus Benodigdheden: Ring voor de dromenvanger 15 cm Kraal met een doorsnede van 18 mm Bolletje Durable kleur wit (nmr 326) Bolletje Durable katoen garen, kleur wit Restje katoen garen, kleur taupe/ beige Haaknaald

Nadere informatie

PATROON. Flamingo Fiona is gemaakt met Cosy fine en Furry Durable en wordt ongeveer 36 cm groot.

PATROON. Flamingo Fiona is gemaakt met Cosy fine en Furry Durable en wordt ongeveer 36 cm groot. PATROON is gemaakt met Cosy fine en Furry Durable en wordt ongeveer 36 cm groot. Haakpakket verkrijgbaar via www.cutedutch.nl HAAKPATRONEN & KNUFFELS >afmeting 50 cm< Benodigdheden: 3 bollen Durable Furry

Nadere informatie

De Blauwe Bednet Poes

De Blauwe Bednet Poes 1 De Blauwe Bednet Poes Hieronder vind je een beschrijving om de Bednet Poes te haken. Dat kan je natuurlijk ook doen in een andere kleur. De afwerking (oren, ogen, snuit en mond) kan je ook zelf kiezen.

Nadere informatie

Haakpatroon Tunische Woltas

Haakpatroon Tunische Woltas Haakpatroon Tunische Woltas Benodigdheden Een bol Schachenmeyr Soft & Easy kleur 0031 Een bol Schachenmeyr Soft & Easy 0035 Tunische haaknaald 4,5 mm Haaknaald 4 mm Stopnaald Foammatjes om te blocken (bijv.

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON EENHOORN STOKPAARD DIY NAAIPATROON Wat leuk dat je je eigen eenhoorn stokpaard gaat maken! Lees voordat je begint eerst de uitleg door en leg de benodigdheden klaar. Alle

Nadere informatie

Rammelaar Pip. Benodigdheden:

Rammelaar Pip. Benodigdheden: Rammelaar Pip Benodigdheden: Haaknaald 2,5 mm Naald Yarn and colors Charming 100 Black Yarn and Colors Charming Mustard 015 Yarn and Colors Pastel Pink 046 Scheepjes Softfun wit 2412 Veiligheidsoogjes

Nadere informatie

Basisinstructies Temari

Basisinstructies Temari Voorbereiding: Papieren liniaal uitknippen, die je van te voren uit een Temari boek of iets dergelijks nagetekend hebt. Bal omwikkelen: Voor het borduren omwikkel je de tempex bal met naaigaren - houd

Nadere informatie

In samenwerking met. Lisbeth Tolstrup LIZETTE JASJE NO

In samenwerking met. Lisbeth Tolstrup LIZETTE JASJE NO In samenwerking met Lisbeth Tolstrup LIZETTE JASJE NO. 2008-192-7226 Maat : S (M) L Borstwijdte: 98 (116) 140 cm (lichaamsmaat). Borstwijdte: 118 (144) 172 cm (modelmaat). Lengte: 68 (72) 76 cm. Stekenverhouding

Nadere informatie

Het poppenproject N II RAT RADA

Het poppenproject N II RAT RADA Het poppenproject N II RAT RADA DIT IS WAT JE NODIG HEBT: Haaknaald 2,0 mm of 2,5 mm Breinaalden 3,0 mm een borduur- of stopnaald 3 verschillende garens geschikt voor haaknaald 2,5 mm een ander garen geschikt

Nadere informatie

Patroon Deken Jannette

Patroon Deken Jannette Patroon Deken Jannette Ik heb deze deken gehaakt van de Colour Crafter van Scheepjes. Ik gebruikte hiervoor de kleurnummers 1005 (5x), 1218 (3x), 1064 (2x), 2010 (2x), 1054 (3x) en 1820 (2x). De kleurnummers

Nadere informatie

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Benodigdheden: Haakkatoen bijvoorbeeld Catona: Voorbeeld A: Kleur A: 249 Saffron, 200 gram Kleur B: 383 Ginger Gold, 25 gram Kleur C: 395 Willow,

Nadere informatie

Volkswagen Bus. Afkortingen l = losse kl = keerlosse v = vaste st = steek. Volkswagen bus by Wilma 1

Volkswagen Bus. Afkortingen l = losse kl = keerlosse v = vaste st = steek. Volkswagen bus by Wilma 1 Volkswagen Bus Materiaal Haaknaald maat 2,5 (of passend bij het garen dat je gebruikt) Wit garen Roze garen Grijs garen Restje geel en zwart garen Fiberfill Stopnaald Afkortingen l = losse kl = keerlosse

Nadere informatie

Speelgoed voor Poppie

Speelgoed voor Poppie Speelgoed voor Poppie Waar zal Poppie vandaag het eerst mee gaan spelen? Met de blokken? Of zal ze gaan wandelen met Eend, gaan ze samen de wijde wereld in? Of gaat ze spelen met die mooie bal in alle

Nadere informatie

'Onder-je-Boompje' * werkbeschrijving *

'Onder-je-Boompje' * werkbeschrijving * * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' 1 * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' Afmetingen: 27 (breedste deel) x 34 cm x 6 cm Benodigdheden Voor het maken van dit Boompje heb je het volgende materiaal

Nadere informatie

Patroon Pinguïn Rico

Patroon Pinguïn Rico Patroon Pinguïn Rico Benodigd materiaal Ca. 50 gram Phildar Coton 3 of Catania voor het lijf Ca. 50 gram In kleuren naar eigen inzicht Evt. restje pluizig garen voor het haar Gebruikte steken l = losse

Nadere informatie

Haak Zwarte Piet met Christel Krukkert

Haak Zwarte Piet met Christel Krukkert Haak Zwarte Piet met Christel Krukkert In het boekje 'Ik Hou van Holland en Haken' van Christel Krukkert zijn leuke haakpatronen te vinden met oerhollandse thema's. Ook Sinterklaas en Zwarte Piet staan

Nadere informatie

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf!

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf! Baby Sneakers Er staan op het www veel patroontjes van babysneakers, maar iedere keer was ik niet tevreden. Dan was het zooltje niet mooi, dan vond ik de hiel uitgezakt of de neus te bol. Tja, dan kan

Nadere informatie

Patroon Papegaaitje Pico

Patroon Papegaaitje Pico Patroon Papegaaitje Pico Benodigd materiaal Gebruikte steken Ca. 15 gram katoen voor het lijf Ca. 10 gram voor de kop Ca. 10 gram voor de vleugels l = losse hv = halve vaste v = vaste Ca. 10 gram voor

Nadere informatie

Patroon Struisvogel Puk

Patroon Struisvogel Puk Patroon Struisvogel Puk Benodigd materiaal Ca. 60 gram Schachenmayer Nomatta Brazilia of ander harig garen Ca. 50 gram Phildar Coton 3 voor het lijf en kop Ca. 50 gram in kleuren naar eigen inzicht Haaknaald

Nadere informatie

Foto: Herbert Dehn, 10 december

Foto: Herbert Dehn,  10 december www.lanagrossa.com Foto: Herbert Dehn, www.herbertdehn.com MARKTTAS STER Feltro Afmeting: voor het vilten: bodem, 52 cm ø, omvang 165 cm, hoogte 53 cm, hengsel 5x 32 cm, na het vilten (1x wassen): bodem,

Nadere informatie

Patroon Beanie met pompon

Patroon Beanie met pompon Patroon Beanie met pompon Om deze Beanie te maken heb ik 2 bollen Cocktailgaren van Scheepjeswol gebruikt. 1 bol = 125 meter. Ik haakte met naald nr 3,5. De pompon heb ik gemaakt van restjes. Toer 1 Begin

Nadere informatie

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een Patroon ripple tas gemaakt om de jute shopper van de Spar, Nodig: een jute shopper van de Spar 13 bolletjes cotton mix 130 van Lana Grossa in verschillende kleuren. een haaknaald nm 4 een stopnaald en

Nadere informatie

Lilly 2.0 (Handleiding)

Lilly 2.0 (Handleiding) Lilly 2.0 (Handleiding) Deze handleiding is eigendom van Zhaya/Zhaya Design. Verkoop, uitwisseling, publicatie en reproductie van het patroon (incl. vertalingen) is verboden. Natuurlijk mogen de foto s

Nadere informatie

Benodigdheden verschillende kleuren wol voor haaknaald 4-5, vulling, kartonnen cirkeltjes van ca. 8 cm doorsnede.

Benodigdheden verschillende kleuren wol voor haaknaald 4-5, vulling, kartonnen cirkeltjes van ca. 8 cm doorsnede. Gemaakt met acrylgaren geschikt voor haaknaald 4-5 Benodigdheden verschillende kleuren wol voor haaknaald 4-5, vulling, kartonnen cirkeltjes van ca. 8 cm doorsnede. Stop de cirkeltjes voordat je gaat minderen

Nadere informatie

Toekan Tupi. Durable Furry & Cosy fine

Toekan Tupi. Durable Furry & Cosy fine Durable Furry & Cosy fine Wist je dat de toekan de langste snavel heeft van alle vogels ten opzichte van zijn eigen lichaam? De snavel is vaak net zo groot als zijn eigen lijf. Ik vernoemde deze toekan

Nadere informatie

Patroon gepimpte Pringles-bus

Patroon gepimpte Pringles-bus Patroon gepimpte Pringles-bus Voor het pimpen van deze bus heb je vooral wat restjes garen nodig. Wil je net als ik werken met een hoofdkleur (grijs in dit geval) dan heb je van die kleur bijna bijna een

Nadere informatie

BB8. (Gratis Haakpatroon

BB8. (Gratis Haakpatroon BB8 (Gratis Haakpatroon ROBOTLICHAAM Toer 1: Haak 6 v in een magische ring Toer 3: Haak 2 v in elke 2e v (18) Toer 6: Haak 2 v in elke 5e v (36) Toer 7: Haak 2 v in elke 6e v (42) Toer 8: Haak 2 v in elke

Nadere informatie

Haakpatroon NiCu. Knuffeltjes voor kindjes op de neonatale intensive care unit. Versie 15 april 2014

Haakpatroon NiCu. Knuffeltjes voor kindjes op de neonatale intensive care unit. Versie 15 april 2014 Haakpatroon NiCu Knuffeltjes voor kindjes op de neonatale intensive care unit Versie 15 april 2014 Lees het hele document goed door, voordat je begint met haken. Zowel aan het begin als aan het einde staat

Nadere informatie

STUART EN NANDA SLEUTELHANGERS. Door Tirza Haasnoot, The Purple Lady

STUART EN NANDA SLEUTELHANGERS. Door Tirza Haasnoot, The Purple Lady STUART EN NANDA SLEUTELHANGERS Door Tirza Haasnoot, The Purple Lady STUART DE STUUR- SLEUTELHANGER Moeitegraad: **** Dit is een klein, schattig sleutelhangertje. Leuk al cadeautje aan je rijinstructeur,

Nadere informatie

Sjaal en muts met kabelpatroon

Sjaal en muts met kabelpatroon Instructies en foto s van de firma Max Gründl (c). Zeer klassiek met kabelpatroon presenteert zich dit knusse duo SJAAL Afmetingen: ca. 160 cm x 27 cm Verbruik: ca. 300 g wol Breinaalden: 7,0 8,0 Patroon:

Nadere informatie

Gebreide dominosjaal. Hobbii.nl - Copyright Alle rechten voorbehouden. pagina 1

Gebreide dominosjaal. Hobbii.nl - Copyright Alle rechten voorbehouden. pagina 1 Gebreide dominosjaal Materialen Domino- of naald nr 4 Mayflower Dream Color Haaknaald nr 3 Steekmarkeerder Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/gebreide-dominosjaal Breivastheid: 22 s =

Nadere informatie

Muziekdoosje Olifant. Materiaal: Met het aangegeven garen wordt het figuur ca.18cm. Maar je kan natuurlijk elk ander garen gebruiken

Muziekdoosje Olifant. Materiaal: Met het aangegeven garen wordt het figuur ca.18cm. Maar je kan natuurlijk elk ander garen gebruiken Muziekdoosje Olifant Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het Designs.

Nadere informatie

Schapen Lambert en Lana

Schapen Lambert en Lana Schapen Lambert en Lana No. 1001-191-3659 Materialen: Haaknaald nr. 3 Vintage van Go Handmade Curly van Go Handmade 2 stk. veiligheidsogen 10 mm Vulling Koop het garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/schapen-lambert-lana

Nadere informatie

Garen: Haaknaald: Binnenkussen:

Garen: Haaknaald: Binnenkussen: Garen: Rico, Creative Cotton Aran 4 bollen patina (grijsgroen) nr 43 ~ 1 bol mint groen nr 31 ~ 1 bol groen nr 41 ~ 1 bol geel nr 62 ~ 1 bol rood nr 65 ~ 1 bol roze nr 14 ~ 1 bol oranje nr 75 Haaknaald:

Nadere informatie

Knuffellapje Konijn. Afkortingen: Mr: Magische ring L: Losse S: Steek Hv: Halve vaste V: Vaste Stk: Stokje

Knuffellapje Konijn. Afkortingen: Mr: Magische ring L: Losse S: Steek Hv: Halve vaste V: Vaste Stk: Stokje Knuffellapje Konijn No. 1001-171-3055 Materialen: Haaknaald nr. 3, 4 & 5 Go Handmade Teddy garen Go Handmade Soft garen Go Handmade Borduurgaren 1 set veiligheidsogen 5mm. Beetje vulling Koop het garen

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Joep s jas & Vera s polswarmers 1

WERKBESCHRIJVING - Joep s jas & Vera s polswarmers 1 WERKBESCHRIJVING - Joep s jas & Vera s polswarmers 1 Marianne: Wat was dit een tof project om te maken! Een lekkere, warme jas voor leuke&lieve Joep, gehaakt met het fijne Durable Cosy. En gewoon omdat

Nadere informatie

Glow bunny. Vertaling: Elly Lijster.

Glow bunny. Vertaling: Elly Lijster. Glow bunny Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het patroon, foto s en

Nadere informatie

DROPS Extra by DROPS Design

DROPS Extra by DROPS Design DROPS Extra 0-838 by DROPS Design Gebreide DROPS eierwarmers voor Pasen van Baby Merino. DROPS Extra 0-838 DROPS design: Model nr. BM-012 Garengroep A -----------------------------------------------------------

Nadere informatie

Maak je eigen Kas 4 naalden. Voor het patroon met 2 breinaalden met knop, zie verderop in dit document.

Maak je eigen Kas 4 naalden. Voor het patroon met 2 breinaalden met knop, zie verderop in dit document. Materiaal (voor een Kas van ongeveer 45 cm) Maak je eigen Kas 4 naalden - 100 gram wol (voor naalden van 4 à 4,5 cm) - 4 breinaalden zonder knop (3,5 cm) - Restje witte wol en roze wol - 2 knopen - Poppenvulling

Nadere informatie

Patroon Olifant Otto. Ca. 75 gram Phildar Coton 3 voor het lijf, kop en slurf

Patroon Olifant Otto. Ca. 75 gram Phildar Coton 3 voor het lijf, kop en slurf Patroon Olifant Otto Benodigd materiaal Ca. 75 gram Phildar Coton 3 voor het lijf, kop en slurf Ca. 25 gram voor de voorpoten Ca. 25 gram voor de achterpoten Ca. 25 gram voor de oren in verschillende kleuren

Nadere informatie

Boho strepen mandje!!!!

Boho strepen mandje!!!! Boho strepen mandje Benodigdheden Garen en kleuren byclaire Cotton 2 x Vintage green 028 1 x Light pink 004, 1 x Flamingo pink 006, 1 x Iceblue 019, 1 x Ocher 041, Haaknaald: 3,5 mm Tunische haaknaald:

Nadere informatie

Summertime Mix - Inkooptas

Summertime Mix - Inkooptas Summertime Mix - Inkooptas Materialen: Haaknaald nr. 4 Rainbow Cotton 8/4 Gemerceriseerd -Dubbele draad Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/summertime-mix-tas Afkortingen: L: Losse S:

Nadere informatie

Mijn Kleine Zeeschildpadjes

Mijn Kleine Zeeschildpadjes Mijn Kleine Zeeschildpadjes Benodigdheden - haaknaald 2,5 mm - 4 kleuren garens naar eigen keuze - vulling - veiligheidsoogjes 6 mm Mijn Kleine Zeeschildpadjes worden met het genoemde garen (sokkenwol)

Nadere informatie

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Klein prinsesje Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Materiaal Prinses Pink. Prinses Blue. Prinses Yellow - Huidskleur. - Huidskleur. - Huidskleur - Licht roze. - licht

Nadere informatie

HAAKPATROON BLITZ BENODIGDHEDEN. Dit patroon hoort bij de boeken van Blitz! Tekst Rian Visser Illustraties Lars Deltrap Haakpatroon Anja Hazelaar

HAAKPATROON BLITZ BENODIGDHEDEN. Dit patroon hoort bij de boeken van Blitz! Tekst Rian Visser Illustraties Lars Deltrap Haakpatroon Anja Hazelaar HAAKPATROON BLITZ BENODIGDHEDEN 3 Bollen softfun scheepjeswol kleur grasgroen (no 2516) 1 bol softfun scheepjeswol kleur kobaltblauw (no 2452) 1 bol softfun scheepjeswol kleur wit (no 2412) Lange zwarte

Nadere informatie

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw Tipi tent 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw Verf de stokken in verschillende kleuren. Het makkelijkste is om eerst met 1 kleur te beginnen en die kleur op alle stokken

Nadere informatie

WINTER WINDS. haakpatroon colshawl De naam Winter Winds komt van de song WINTER WINDS van MUMFORD & SONS.

WINTER WINDS. haakpatroon colshawl De naam Winter Winds komt van de song WINTER WINDS van MUMFORD & SONS. WINTER WINDS haakpatroon colshawl 11-2017 De naam Winter Winds komt van de song WINTER WINDS van MUMFORD & SONS. Winter Winds Winter Winds Haakpatroon colshawl 11-2017 Breedte: 50 cm Lengte: 105 cm MATERIALEN

Nadere informatie

Stella. Gebruikte afkortingen: l = losse hv = halve vaste v = vaste st = stokje dst = dubbel stokje

Stella. Gebruikte afkortingen: l = losse hv = halve vaste v = vaste st = stokje dst = dubbel stokje Stella Benodigd materiaal: ca 70 gr Schachenmayer Nomotta Catania roomwit (kleur nr. 105) ca 15 gr roze (kleur nr. 246) restje bruin (kleur nr. 157) restje zwart (kleur nr. 110) synthetische vulling 2

Nadere informatie

Wist je dat. Benodigdheden. Afkortingen

Wist je dat. Benodigdheden. Afkortingen 1 Benodigdheden Scheepjes Catona Snow White 106 (ca. 50 gram) Scheepjes Catona Jet Black 110 (ca. 35 gram) Scheepjes Catona Metal Grey 242 (restje) Scheepjes Panda Black Bear 585 (restje) Veiligheidsoogjes

Nadere informatie

'Onder-je-Kussentje'

'Onder-je-Kussentje' * werkbeschrijving * 'Onder-je-Kussentje' 1 * werkbeschrijving * 'Onder-je-Kussentje' Afmetingen: 24 x 32 cm x 10 cm Benodigdheden Voor het maken van dit Kussentje heb je het volgende materiaal nodig:

Nadere informatie

Tunisch kussen in netpatroon

Tunisch kussen in netpatroon Tunisch kussen in netpatroon Materialen: Tunische haaknaald nr. 10 (indien je normaal strak haalt, kies je beter voor naald 12) Haaknaald nr. 9 Hobbii Ribbon Binnenkussen 42x42cm. Koop garen en toebehoren

Nadere informatie

Verzwaringsknuffel: hond. Brenda de Vliegher

Verzwaringsknuffel: hond. Brenda de Vliegher Verzwaringsknuffel: hond Brenda de Vliegher Wat is een verzwaringskuffel? Een verzwaringsknuffel is een variant op een verzwaringskussen of een verzwaringsdeken. Verzwaringsknuffels kunnen therapeutisch

Nadere informatie

Patroon Uil Floortje. Ca. 50 gram Phildar Coton 3 of Catania. Ca. 50 gram voor de kop. Ca. 25 gram voor de poten en de snavel

Patroon Uil Floortje. Ca. 50 gram Phildar Coton 3 of Catania. Ca. 50 gram voor de kop. Ca. 25 gram voor de poten en de snavel Patroon Uil Floortje Benodigd materiaal Gebruikte steken Ca. 50 gram Phildar Coton 3 of Catania l = losse voor het lijf. hv = halve vaste Ca. 50 gram voor de kop v = vaste Ca. 25 gram voor de poten en

Nadere informatie

Heb je vragen over dit patroon stuur dan een mailtje naar

Heb je vragen over dit patroon stuur dan een mailtje naar Pim: Benodigdheden: SMC Catania of Scheepjes Catona Ca 20 g bruin (kleurnummer 157) Ca 35 g donkerblauw (kleurnummer 164) Ca 70 g huidskleur (kleurnummer 257) Ca 4 0 g rood (kleurnummer 115) Ca 15 g roomwit

Nadere informatie

Alle materialen gebruikt in de vertaling worden verkregen van de Amigurumi Today website met schriftelijke toestemming.

Alle materialen gebruikt in de vertaling worden verkregen van de Amigurumi Today website met schriftelijke toestemming. SCHATTIG UILTJE MET JURKJE Alle materialen gebruikt in de vertaling worden verkregen van de Amigurumi Today website met schriftelijke toestemming. 1 BENODIGDHEDEN: ü 100% acrylgaren [50 gr./235 m] voor

Nadere informatie

DE KBO-Brabant SJAAL Camel 607. Rood 621. Mint 625. Donkerblauw 618. Goudgeel 641. Creme 602. Lichtblauw 610

DE KBO-Brabant SJAAL Camel 607. Rood 621. Mint 625. Donkerblauw 618. Goudgeel 641. Creme 602. Lichtblauw 610 DE KBO-Brabant SJAAL 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Donkerblauw 618 Creme 602 Lichtblauw 610 Mint 625 Goudgeel 641 Camel 607 Rood 621 1 Bureau Breigoed 19 September 2018 ALGEMENE INFORMATIE Garen & Samenstelling:

Nadere informatie

STAPPENPLAN TRUI MET INTARSIA. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING BREIEN & HAKEN TRUI MET INTARSIA. Beschrijving

STAPPENPLAN TRUI MET INTARSIA. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING BREIEN & HAKEN TRUI MET INTARSIA. Beschrijving ALLE BENODIGDHEDEN VIND JE OP: https://www.veritas.be/be_nl/creatieve-ideeen/trui-met-intarsia Beschrijving Deze trui met losvallende halsboord kreeg een grafisch accent met lichte glans op de schouder

Nadere informatie

Slapende Kat * * * Materiaal: Gebruikte steken en afkortingen:

Slapende Kat * * * Materiaal: Gebruikte steken en afkortingen: Slapende Kat Alle figuren die met mijn patronen zijn gemaakt, mogen verkocht worden, met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf, of delen daarvan mogen niet worden verkocht of als eigen patroon

Nadere informatie

het overnemen en kopiëren van a Uitgegeven door: Tartu Media B.V. - Onderdeel van Uitgeverij De Bruijn Media

het overnemen en kopiëren van a Uitgegeven door: Tartu Media B.V. - Onderdeel van Uitgeverij De Bruijn Media HZG 168 Stropdassentas ontwerp en realisatie: Bea Demmers foto s: John Demmers/Bea Demmers Niets van onderstaand ontwerp mag, op welke wijze dan ook, worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Eindformaat: 115mm lang x 75mm op het breedste gedeelte.

Eindformaat: 115mm lang x 75mm op het breedste gedeelte. 0 1 Eindformaat: 115mm lang x 75mm op het breedste gedeelte. T1: Met Body Kleur, 6V in de magische ring. (6) Haak verder rond. T2: 2V in elke steek rondom. (12) T3: *V in de volgende st. 2V in de volgende

Nadere informatie

Gehaakt kerstpaar. Koop garen voor het patroon hier: Hobbii.nl - Copyright Alle rechten voorbehouden. pagina 1

Gehaakt kerstpaar. Koop garen voor het patroon hier: Hobbii.nl - Copyright Alle rechten voorbehouden. pagina 1 Gehaakt kerstpaar No. 1001-171-3159 Materialen: - Haaknaald 2,5 mm - Rainbow Cotton 8/4 - Twist garen van Go Handmade - 2x set veiligheidsoogjes 7 mm - 8 houten kralen, 15 mm - Vulmateriaal - Plastic vulkorrels

Nadere informatie