Het Kwakertje. Even terugblikken naar de Avondvierdaagse! Van de directie: Geachte ouders, verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Kwakertje. Even terugblikken naar de Avondvierdaagse! Van de directie: Geachte ouders, verzorgers,"

Transcriptie

1 Het Kwakertje Agenda: 8 juni 2015 Braderie om uur (Zie poster bijlage) 10 juni u Schoonmaakavond: komt u ook even helpen? 11 juni 2015 Schoolfotograaf! (Dit jaar groepsfoto s) 19 juni 2015 Eilandloop vanaf uur (Zie flyer bijlage) 24 juni 2015 Oudergesprekken facultatief 1 juli 2015 Afscheid groep 8 2 juli 2015 Jaarafsluiting 3 juli 2015 Deze dag zijn alle kinderen vrij! 6 juli t/m 14 aug Zomervakantie Even terugblikken naar de Avondvierdaagse! Van de directie: Geachte ouders, verzorgers, Vorige week was er weer een goed bezochte koffie-ochtend. Fijn dat er zoveel ouders waren. Ik heb op die ochtend verteld wat ik bewonder, en waarover ik mij verwonder op school. Bewondering: In het kort gezegd denk ik dat de school zich heel mooi profileert met Positive Behaviour Support. Dit PBS-concept is volgens mij goud waard. De benadering van kinderen en de manier waarop het team er gemotiveerd voor is, lijkt mij een prachtig kernpunt voor het schoolplan

2 Ik zie ook veel betrokkenheid. De leraren kennen de kinderen, de ouders kennen de school en willen graag meedoen en denken. Er is ook een goede zorgstructuur in de school en er wordt heel hard gewerkt. Kinderen zien elkaar ook; er is veel hulpvaardigheid en gemeenschapszin. Waarover verwonder ik mij? In het team is een aantal ontwikkelpunten besproken. Door veel wisselingen en onzekerheden in het afgelopen jaar lijkt er een afwachtende houding te zijn. De teamspirit mag wel wat meer terugkomen. En bij ouders merk ik dat de betrokkenheid zich wat vervormd. Ik beluister dan primaire reacties, communicatief wat kort door de bocht en het lijkt wel alsof de maat snel vol is. De manier waarop er informatieachterstand was bij ouders, heb ik ook benoemd. Dat moet snel anders worden. De school heeft hierin wat goed te maken. De kansen die ik hieruit haal, zijn dat we samen de school een beter gezicht kunnen geven. Bij team wordt nu gewerkt aan punten. Van ouders verwacht ik dezelfde betrokkenheid als u altijd al had, maar wel attentie op de manier van communiceren. Daarover kunnen we blijvend in gesprek blijven. Ook komend jaar blijft dit een actueel aandachtspunt. Met een kleine school in deze gemeenschap, hebben we samen goud in handen. Laten we niet vergeten dat het Zegen van God is dat er elke dag christelijk onderwijs is. Het is mij duidelijk geworden, dat er binnen de Van de Wendeschool vanuit een levende christelijke overtuiging gewerkt en geleerd wordt. Beleidsvoornemens De school is aan de slag met een goede afronding van dit schooljaar. De formatie zal in het volgende Kwakertje bekend worden. De TSO nieuwe stijl trachten we goed te gaan reorganiseren m.i.v. de herfstvakantie. Diverse zaken als planning en schoolgids zijn in de maak. Het schoolplan is het document dat richting zal gaan geven aan het onderwijsverhaal van deze school. Daarover later ook meer. Voor nu wens ik u veel leesplezier in dit Kwakertje. Aldert Hoksbergen directeur a.i. Van groep 1,2,3 In de klas zijn we bezig met de citotoetsen. Een grote inspanning voor de kinderen.

3 Maar na inspanning hebben we ontspanning. Schoolfotograaf Volgende week donderdag 11 juni komt de schoolfotograaf. Vanaf half 10 zal hij klassenfoto s maken. Het is de bedoeling dat hij van elke groep afzonderlijk foto s maakt+ leerkracht(en). Hiervoor is gekozen omdat hij dan, door het kleine aantal kinderen, spontanere foto s kan maken in een andere setting dat de geijkte groepsfoto s.

4 Kinderen kunnen je verrassen!! Groep 3 krijgt een werkblad: - Waar ligt de schat? - Wat zit erin je schat? - Wat doe je ermee? Alle kinderen vullen in: mijn schat is veel geld, goud, juwelen. En hiermee kopen ze het mooiste speelgoed om mee te spelen. En dan krijg je opeens dit werkblad: Waar ligt je schat? In mijn hart Wat is je schat? Jezus Wat doe je ermee? Fijn mee leven. Dan ben je als leerkracht even stil. En weet je weer waarom jij het mooiste beroep hebt. Creamiddag met groep 4,5,6 Juf, ik heb zo n zin in vrijdag? Wat is er dan op vrijdag? CREA!! En vooral koken is favoriet. Kijkt u even naar de foto, daar heeft toch iedereen zin in! Van groep 4,5,6 Tafeltoets Aankomende week volgt de tafeltoets. Doe je best! Tafelbeker De beker voor de beste tafel-rekenaar is besteld, maar nog niet binnen. Ook was juf Kunny ziek afgelopen week. Het uitreiken van de tafelbeker wordt daarom iets uitgesteld.maar het gaat zeker gebeuren!

5 Van groep 5 en 6 De laatste topo-repetitie van het jaar is op 15 juni. Het gaat over de steden in het midden en in het oosten van Nederland. De kinderen hebben oefenmateriaal mee naar huis gehad. Lekker oefenen! Ook op kun je oefenen. Schokland Dinsdag 9 juni uur: vertrek van groep 4, 5en 6 naar de Gesteentetuin. De ouders van Mare, Bart, Berrian en Josmijn rijden.. De kinderen van groep 4 en 4 kinderen van groep 5/6 hebben hun boekbespreking al gedaan! Klasse! Maandag en dinsdag de volgende. Succes! Van groep 7,8: de hele week op kamp in Hattem!

6 Compassie en Compassion Met de bijbelverhalen zijn we na Pinksteren beland bij de gebeurtenissen van de eerste christengemeente. Het bijzondere is wel dat zij alles deelden: de opbrengst van hun akker, hun voedsel en hun geld... En zo menselijk als wij nu zijn waren de mensen toen ook al. Dat vertelt het verhaal van Annanias en Saffira. Af en toe doen we ons even mooier voor dan we zijn. Het verhaal van de eerste gemeente brengt ons op een gesprek over: delen wij ook samen. Ons geld? Onze ze oogst, onze voedsel, onze kleding? Hebben we ook compassie? Zijn we ook betrokken op mensen om ons heen die het minder hebben? Ja, we delen, kunnen we concluderen in groep 4,5,6. De kleren die ons te klein zijn brengen we naar een adres en dan gaan ze naar Roemenië. In de kerk houden we regelmatig een voedselinzamelingsactie. Je kunt dan houdbare etenswaren inleveren. En: Kampereiland doet is heel actief met projecten in het buitenland. En niet te vergeten: de collectes in de kerk of aan de deur: dat is allemaal delen. Wat we op school doen is: een kind adopteren door hem geld te sturen. Dit gaat via de stichting Compassion. Compassion zorgt ook voor het contact tussen dit kind en de school.

7 Beste Ds. Joh. van de Wendeschool, Beste sponsors, ik groet jullie in de naam van de Heer Jezus. Ons adoptie kind heet Angel Martinez uit Equodor. Een aantal keer per jaar schrijven we een brief naar elkaar. Vorige jaar schreef Angel dit: Hij schrijft in het Spaans, maar het wordt door Compassion vertaald. Ik Angel Martinez, ik ben heel blij want jullie zijn mijn sponsors en ik dank de Heer dat ik altijd kan rekenen op jullie steun. Ik wil vertellen over mijzelf: Angel Martinez. Ik ben 12 jaar oud en ik studeer op de Maria Angelica Idrobo middelbare school, mijn favoriete vak is taal en literatuur. De plaats waar ik woon is Pancho Alto, het is een beetje koud hier. Ik wil jullie vertellen dat ik twee honden heb en ik wil jullie vragen te bidden voor ons. Nogmaals wil ik jullie bedanken voor jullie goedheid. Ik zal bidden voor jullie, dat God jullie wil zegenen. Ik zeg goedendag met een dikke knuffel. Tot ziens. Met groep 6 hebben we gekeken waar Equador ligt en in januari heeft groep 6 op bovenstaande brief gereageerd met een antwoordbrief waarin de kinderen iets over zichzelf hebben getekend of geschreven. Ook hebben we er een foto met de namen erbij gedaan. De kinderen van groep 4 en 5 zijn nu met een brief bezig. Samen met foto s hopen we die binnenkort op te sturen. In GSK dienst hebben we gecollecteerd voor Angel. Allen hartelijk dank voor uw bijdrage. Het verschijnsel van op de maandagmorgen zendingsgeld meenemenen is in de loop der jaren verdwenen. Geld geven en inzamelen uit compassie gebeurt nu meer in projectmatige vorm. Wij willen op de braderie die maandagmiddag 8 juni plaatsvindt op de Ds. Joh. van de Wendeschool het geld wat buiten de handel van de kinderen om verdiend wordt, aan Angel besteden. Allen van harte uitgenodigd! Zie poster in de bijlage!

8 Column Leren Vroeger dacht ik dat als ik eenmaal volwassen was, ik sommige problemen niet meer zou hebben. Dan kon ik overal tegen en maakte ik me niet zo druk over van alles en dan zou ik niet meer tobben over wat anderen wel allemaal dachten en dan wist ik altijd op het goede moment de juiste dingen te zeggen en ik wond me niet op over zaken. Evenwichtig zou ik zijn en wijs, vol mildheid naar anderen. Het is niet gelukt. Ik snap Ananias en Saffira wel. Ben net als zij. Ik doe me bovendien mooier voor dan ik ben. Maar ik kan u het volgende vertellen. Enkele jaren geleden bezocht ik dames van achter in de tachtig en ze hadden nog precies dezelfde ruzies die kinderen zouden kunnen hebben. De een vond het niet meer nodig om Kerstkaarten te sturen en wilde er geen een hebben. De ander vond het nog wel leuk en wilde het nog lekker kerstkaarten maken en sturen. Moest ze die ene vrouw nou wel of niet sturen? Als ze niet kreeg en hoorde van anderen dat die er wel een hadden gehad, dan... Ja, wat dan... Dat zijn de dingen waar ik over kan tobben. Als... dan... Het lijkt wel hoe minder echte zorgen ik heb, hoe meer ik me druk maak over kleine dingen. De ene dag kan ik me hopeloos opwinden over iets wat iemand doet of juist niet doet. Hoe kun je... De volgende dag doe ik precies hetzelfde, misschien in een andere context maar toch... En stiekem ben ik heel blij dat ik mijn ergernis over de ander niet al te royaal gespuid heb. Ik irriteer me dat iemand z n auto over twee vakken heeft geparkeerd. Maar op het moment dat ik haast heb, parkeer ik ook niet sociaal. Ik vind het heel dom als iemand een afspraak vergeet, maar van de week ging ik voor een afspraak naar de verkeerde locatie. Ik stoor me aan taalfouten, maar ik maak zelf computerblunders van hier tot gunder. Als iemand een afspraak niet nakomt, bries ik. Maar ik moet leren nee zeggen. Kan nog wel even doorgaan... Ik denk en voel en vind al heel gauw ergens iets van. Ben reuze snel met mijn oordeel. Ik ventileer het niets steeds maar het is er wel. Het levert me niets op. Integendeel, het kost energie. Wanneer leer ik nu eens om de dingen te laten bij de mensen waar ze bij horen? Wat zal ik een rustig leven hebben. We leren de kinderen rekenen, taal en lezen, schrijven, en we hopen dat we ze ook wat waarden en normen mee te geven. Ik ben blij verrast in de klas als er op de vraag waar we voor zullen voor bidden wordt geantwoord: Voor de klasgenoot, wiens opa vandaag begraven wordt. En dat terwijl deze kinderen niet echt vrienden van elkaar zijn. Misschien zijn juist deze waarden zoals respect, zelfrespect, gezonde verantwoordelijkheid en vertrouwen in elkaar, in God en in jezelf wel veel belangrijker om in het leven op de juiste plek te komen. Misschien leer ik het nog?

9 Bericht van de GGD Op vakantie naar Kroatië, Turkije, Egypte, Marokko of? Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn. Want ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Kroatië, Marokko, Egypte en Turkije, maar ook voor Bulgarije (!) adviseren wij vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht (hepatitis A). Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op basisscholen verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties [Link naar Kijk op de website of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties aanbevolen worden. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij een GGD in uw regio. Op woensdagavond 10 juni is de schoonmaakavond Komt u ook even helpen? Het schoolplein zou ook even goed geveegd moeten worden (zodat het zand niet zo inloopt). Welke vaders komen met bezems helpen? ALLEMAAL ALVAST ERG BEDANKT!

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 12 3 september 2014 Schooljaar 2014-2015 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Overig nieuws Verjaardagen Informatie van derden Kalender 17 juni 2015 de directie Alweer het

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl NIEUWS UIT DE GROEPEN JAARGANG 2014-2015, nummer 35 Donderdag 4 juni 2015 Groep 1 /2:

Nadere informatie

Het Kleine Wereldnieuws. 27 mei 2016

Het Kleine Wereldnieuws. 27 mei 2016 Het Kleine Wereldnieuws 27 mei 2016 Agenda Hieronder vindt u de agenda voor de maand juni. De jaaragenda is ook de vinden op de website van de school. Op de groepspagina s heeft iedere groep ook nog een

Nadere informatie

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014

Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Jaargang 24 nummer 12 22 juni 2014 VAKANTIEROOSTER EN ACTIVITEITEN EERSTE WEKEN Wij zijn momenteel bezig met onze nieuwe Schoolgids en een nieuwe Jaarkalender.

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang Nieuwsbrief nr. 9 mei 2017

Nieuwsbrief jaargang Nieuwsbrief nr. 9 mei 2017 Nieuwsbrief jaargang 2016-2017 Nieuwsbrief nr. 9 mei 2017 Media Media! Een klein woordje met een enorme impact. Heeft u er weleens bij stil gestaan hoeveel media er om u heen is. En als u dat eenmaal bekeken

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender

Uiltje gemist? kalender 12 mei 2016 Jaargang 8- nummer 31 kalender Donderdag 12 en vrijdag 13 mei Kinderen Neulingschule Bochum te gast op de Uilenbrink Maandag 16 mei 2 e Pinksterdag Woensdag 25 mei Groepen 1 t/m 4 vrij (studiedag

Nadere informatie

Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Nieuwsbrief 2015-2016. No. 9 19-05-2016 Website: www.bsaventurijn.nl Email : l.vanaperen@borgesius.net Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Voor u ligt de negende nieuwsbrief

Nadere informatie

40 jaar De Klimroos!! INFOBULLETIN. 10 juni naar de Efteling. juni 2015. Belangrijke data. 28 mei 29 mei. Ouderklankbordgroep Schriften mee

40 jaar De Klimroos!! INFOBULLETIN. 10 juni naar de Efteling. juni 2015. Belangrijke data. 28 mei 29 mei. Ouderklankbordgroep Schriften mee INFOBULLETIN juni 2015 Belangrijke data 28 mei 29 mei 02 juni 04 juni 05 juni 09 juni 10 juni 11 juni 12 juni 16 juni 19 juni 26 juni Ouderklankbordgroep Schriften mee Sportdag groep 5-6 MR-vergadering

Nadere informatie

Houdt u deze avond vast vrij?

Houdt u deze avond vast vrij? Maandinfo juni 2015 O.B.S. De Kern. Agenda: 02t/m 5 juni Schoolkamp groep 7 en 8 04 en 05 juni Onderbouw vrij, de groepen 1 t/m 4 10 juni Spel- en boekenplan, alles inleveren 11 juni Ouderpanel 15 juni

Nadere informatie

PRIKBORD 10 3 september 2014

PRIKBORD 10 3 september 2014 PRIKBORD 10 3 september 2014 11 mei 2016 Schooljaar 2016-2017 AGENDA Maandag 15 mei Dinsdag 16 mei Donderdag 25 en vrijdag 26 mei Woensdag 31 mei Maandag 5 juni Schoolreis Schooltandarts voor de leerlingen

Nadere informatie

Voor al je vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij de werkgroep; Hanneke, Jessica of Romindy.

Voor al je vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij de werkgroep; Hanneke, Jessica of Romindy. 15 juni 2015 AGENDA 19 juni Studiedag, alle schoolkinderen vrij, Chantal trouwt! 22 juni KCR-vergadering om 20.00u 24 juni Linda jarig 26 juni Groep 1-2 vrij, afscheid van Janneke (KDV) in de BSO-ruimte

Nadere informatie

juni 2016 Belangrijke data 30 mei 08 juni 10 juni 17 juni 20, 21 & 22 juni 22 juni 27 juni 29 juni

juni 2016 Belangrijke data 30 mei 08 juni 10 juni 17 juni 20, 21 & 22 juni 22 juni 27 juni 29 juni INFOBULLETIN juni 2016 Belangrijke data 30 mei 08 juni 10 juni 17 juni 20, 21 & 22 juni 22 juni 27 juni 29 juni Ouderklankbordgroep Schoolreisje Trapvaardig groep 8 Schriften mee Meneer Bart Bokaal Schoolkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 juni. Trefwoord. In deze nieuwsbrief. Thema: Verlangen. Trefwoord 1. GGD IJsselland 2. Schooltijden 3. Avond4Daagse 4.

Nieuwsbrief 12 juni. Trefwoord. In deze nieuwsbrief. Thema: Verlangen. Trefwoord 1. GGD IJsselland 2. Schooltijden 3. Avond4Daagse 4. Nieuwsbrief 12 juni In deze nieuwsbrief Trefwoord 1 GGD IJsselland 2 Schooltijden 3 Avond4Daagse 4 Kindertelefoon 5 Verkeer 6 Huizen in Nepal 7 Oorlogsveteraan 8 Vanuit de MR 9 Trefwoord Thema: Verlangen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12. Nieuws van de directie. In dit nummer. Nieuws van de directie Nieuws van groep 1-2-3 Nieuws van groep 4-5-6 Nieuws van groep 7-8

NIEUWSBRIEF 12. Nieuws van de directie. In dit nummer. Nieuws van de directie Nieuws van groep 1-2-3 Nieuws van groep 4-5-6 Nieuws van groep 7-8 NIEUWSBRIEF 12 Schooljaar 2014-2015 11 juni 2015 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Overig nieuws Voorstellen Overig nieuws hoofdluis Overig nieuws Overblijven 1 2 2 3 4 4 4 de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 9

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 9 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Groepsverdeling schooljaar 2017-2018 pag. 2 Overblijven pag. 3 Ouderbijdrage: herinnering pag. 3 Regel van de week pag. 4

Nadere informatie

27 mei Meedoen? Stuur dan uiterlijk 20 juni een naar René Los

27 mei Meedoen? Stuur dan uiterlijk 20 juni een  naar René Los Nieuwsbrief 27 mei 2016 Woordje vooraf Eind mei lijkt het schooljaar alweer bijna voorbij. Avondvierdaagse en schoolkamp achter de rug, de presentaties van de groepen zijn geweest. Toch staan er nog 8

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Populierenblaadje. Datum: donderdag 13 juni Algemeen:

Populierenblaadje. Datum: donderdag 13 juni Algemeen: Datum: donderdag 13 juni 2019 Populierenblaadje Algemeen: Schoolweeksluiting: Morgen hebben we een extra schoolweeksluiting. We zullen terugblikken op het afgelopen schooljaar. Wat hebben we weer veel

Nadere informatie

Schooljaar: 2015-2016 Nr.6: juni 2016. Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders/verzorgers van onze school.

Schooljaar: 2015-2016 Nr.6: juni 2016. Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders/verzorgers van onze school. Frtl nwsbrf Schooljaar: 2015-2016 Nr.6: juni 2016 Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders/verzorgers van onze school. Wij gaan ervan uit dat iedereen op de hoogte is van de (officiële) mededelingen

Nadere informatie

Sleyebode mei Sportparklaan 58, 6097CW Heel. Basisschool de Sleye. Site: Postbus ZH Heel. Mail:

Sleyebode mei Sportparklaan 58, 6097CW Heel. Basisschool de Sleye. Site:  Postbus ZH Heel. Mail: Basisschool de Sleye Sportparklaan 58, 6097CW Heel. Postbus 5094 6097 ZH Heel Site: www.desleye.nl Tel: 0475-571586 Mail: directie@desleye.nl Sleyebode mei 2017 Ouderraad Sinds jaar en dag hebben we een

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Ik had u beloofd de beloften van de beide scholen toe te lichten. Vandaag is dat belofte 1:

Ik had u beloofd de beloften van de beide scholen toe te lichten. Vandaag is dat belofte 1: Nieuwsbrief 9 juni 2016, nummer 18 INLEIDING Geachte ouder(s), We zitten in de aanloop naar de zomervakantie! De afronding van dit schooljaar en de voorbereiding van het nieuwe zijn in volle gang. We maken

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 11 juni 2015 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 15 Inhoud 1 Nieuws vanuit de directie

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Kinderboekenweek 2012

Kinderboekenweek 2012 www.dekloostertuin.nl De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 2 27 september 2012 Kinderboekenweek 2012 Hallo wereld in tachtig dagen Mooi project, mooi project

Nadere informatie

7 juni 2019 Nummer 18

7 juni 2019 Nummer 18 7 juni 2019 Nummer 18 Inhoud: Reminder studiedag GMR vacature Klassikale typecursus ZwemChallenge Golfbad E-Books VakantieBieb Opening Elckerlyc Informatie GGD Uitnodiging CoderDojo Sambafestival Reminder

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 7/8

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 7/8 t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 2 5 september 2013 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Datum: Jaargang: 27 Aflevering: 12. Agenda

Datum: Jaargang: 27 Aflevering: 12. Agenda Even bijpraten.. Datum: 17-05-2019 Jaargang: 27 Aflevering: 12 Redactie: f.verdiesen@kpoa.nl Agenda 19 mei Eerste Heilige Communie 21-24 mei Avond4daagse Hoogland 28 mei Koffiemiddag 4 juni Schoolreis

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Klimoppertje Datum: 1-7-2016

Klimoppertje Datum: 1-7-2016 Klimoppertje Datum: 1-7-2016 Activiteiten komende weken 4 8 juli Rapportgesprekken 20 juli Musical en afscheid groep 8 22 juli Jaarafsluiting 23 juli 4 september Zomervakantie GEZOCHT: overblijfouders!!!

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken.

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. 2 5 Ik hoef niet aangespoord te worden om mijn taken te maken. Niemand hoeft mij te zeggen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 16 mei 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 16 mei 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 16 mei 2017 Nr. 31 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 17 mei Studiemiddag Alle groepen zijn om 12.00

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar.

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar. Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 42 Nieuwsbrief 2 juli 2015 Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen 08/04 T/M 15/4 2014 WEEKNUMMER 15/16 Kalender 17/4 Paasviering in de klassen 18/4-21/4 Zijn de leerlingen vrij(goede Vrijdag en tweede Paasdag) 25/4 Oranjedag(alle leerlingen zijn na de rommelmarkt vrij)

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 13 17 april schooljaar 2013-2014 AGENDA Dinsdag 6 mei 1 e lesdag na de meivakantie

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie