DOOR CAROLINE EN RENATE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOOR CAROLINE EN RENATE"

Transcriptie

1 DOOR CAROLINE EN RENATE Hoi Overstappers, Leuk dat je deze eerste kinderkrant van het nieuwe schooljaar leest en bekijkt! Een nieuw jaar, nieuwe groepen, nieuwe lokalen.. en een nieuw kinderkrantthema. Ik, jij en wij is het deze keer. Wat kun je over jezelf vertellen? En wat weten we eigenlijk van de ander? Hoe gaan we met elkaar om? In deze krant kun je hierover veel lezen en bekijken. We hebben veel en mooi klassenwerk, interviews, de redactieleden hebben iets over zichzelf verteld met een bijzondere handtekening.. Verder kun je puzzelen, kleuren en veel foto s bekijken: wat leuk, al die inzendingen van Overstappers met hun familie of vriend of vriendinnetje! Het was wat anders: woensdagochtend keuzecursus zonder juf Edith. Zij is ziek. We hopen natuurlijk dat ze gauw weer gezellig met ons mee kan kijken, knutselen en kletsen. Juf Edith, via deze weg nogmaals: beterschap! Juf Linda heeft de keuzecursussen gelukkig ook weten te organiseren. Er was weer een leuk en gevarieerd aanbod: Koken met Janouschka Figuurzagen met Martha Vriendschapsarmbandjes maken met Samantha (en wat hulp van Caroline) Papa en mama boekjes met Bianca Uiltjes maken met Angelique en Izette Wolvilten met Liane Bamboestiek met juf Yvonne Kinderkrant! Bij het zien van al het ijverige geknutsel en de leuke, mooie en knappe resultaten die we overal zagen verschijnen, mogen we spreken van een geslaagde eerste keuzecursus. Tot ziens bij de tweede! Voor nu: veel kijk- en leesplezier in en met deze krant! Namens de Kinderkrantredactie: Olle, Dalycha, Geert en Joey Caroline en Renate Drukwerk: Martin van Essen Advertenties: Marieke Meerkerk ( )

2 J&J Brand Service bv Alles voor uw auto. Winter banden set met velgen merk band Continental/ Falken 195/65- velg L Metaal Continental / Falken 205/55- velg L Metaal - Banden (alle merken en de laagste prijzen) - Velgen / Sportvelgen ( Replica) - Winter Banden - Opslag van zomer en winterbanden - Velgen reparatie APK Schade - en onderhoud klein en groot - Spuiten / van velgen J&J Brand Service bv Van Beukelaarweg VL Bleskensgraaf / www-j-jbs.nl

3 Klassenwerk groep Wij hebben in de klas een hele bijzondere deur gemaakt. Op deze deur hebben de kinderen regels bedacht voor in de klas en deze ondertekend met een eigen handtekening. Ook hebben we een wereldbol gemaakt met alle kinderen van onze groep. En hoewel we tot de conclusie kwamen dat we allemaal anders waren, zijn we toch allemaal gelijk!

4 Openingstijden: maandag gesloten dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Haarstudio Corrie Tel. (0184) Molenwaard Dorpsstraat 5 B Molenaarsgraaf v.o.f. J. van Wijk Hofwegen 1 Mobiel (06) XA Bleskensgraaf Telefoon (0184)

5 Die het doen: Lennard, Pascal, Gerben, Daan, Indy, Zerra en Anouk. En de juf is juf Yvon. Door Geert Week1: ze gaan bespreken wat ze gaan doen en ze weten wat ze gaan maken voor groots. Week2: Lennard Pascal Gerben en Daan maken een school van bamboestiek. En Anouk Zerra en Indy maken een molen. Week3: Ze gaan de eerste dingen in elkaar zetten. Week4: De laatste onderdelen van de molen worden in elkaar gezet en de school is ook bijna af. Door Joey Daar zitten :Lora, Emma, Stan Venis, Stijn, Lotte de Ruiter De eerste week plaatjes knippen. De tweede week plaatjes knippen, lijmen en kleuren. De derde en vierde week boekjes plakken en schrijven. Cijfers: Stan Venis: 7+, Emma, Stijn en Lotte de Ruiter: 10+, Lora: een 80!

6

7 door Dalycha!!!!. Wat hebben jullie nodig: Hout zaagvoorbeelden en een figuurzaag. Martha is de juf. Wat zijn jullie aan het maken: Danae: is aan het maken een ram. Damyen: is aan het maken een ram. Nick: is aan het maken een ram. Daimy: is aan het maken een hart. Sjoerd: is aan het maken een koe. Mike: is aan het maken een logo van ajax. Cijfers: Nick, Damyen, Daimy, Mike en Danae geven een 10+ Sjoerd geeft een 9 en een half Week 4: Mike:heeft er al 4 af. Daimy: heeft er al 1 af. Danae:heeft er al 5 af. Damyen:heeft er al 2 af. Nick: heeft er al 3 af. Sjoerd: heeft er al 3 af.

8 De eerste School op Seef lessen van dit nieuwe seizoen zijn weer geweest. Het weer was prachtig, de leerlingen weer enthousiast. Lessen groep 1 en 2 De leerlingen zijn in groepjes met de verkeersouders een stukje gaan lopen door de wijk naast de school, met als doel te oefenen: het lopen en oversteken, lopen op de stoep, lopen in een groep, lopen langs een obstakel op de stoep. Lessen groep 3 en 4: Starten, stoppen en kijken ; de leerlingen fietsen een route waarbij ze stoppen bij het stopbord en links-rechtslinks kijken. Is het veilig, dan gaan ze verder en komen bij het verkeerslicht. Dan kijken ze of ze moeten stoppen (oranje/rood) of door mogen rijden (groen). Aan het einde van de route weer stoppen bij het stopbord en netjes lopend achter in de rij aansluiten. De slak en de haas ; De slak is de langzame route waarbij opstappen, wegrijden, langzaam fietsen, balans houden en afstappen geoefend worden. De haas is de snelle route waarbij opstappen, wegrijden, versnellen, noodstop maken en afstappen geoefend worden. Lessen groep 5 en 6: Met één hand door de bocht ; De leerlingen fietsen een route waarbij ze langs de staanders fietsen en het blikje van de staander pakken, dan een rondje om de staanders fietsen en het blikje terug hangen, blijven fietsen en dan vervolgens de slalom maken om de pylonen. Stoppen bij het stopbord en netjes achter in de rij aansluiten. Fietsen met bagage ; De route met gevulde rugzak fietsen en naast elkaar beginnen. Bij het fluitsignaal achter elkaar gaan fietsen, bij een volgend fluitsignaal eerst kijken en dan weer naast elkaar gaan fietsen. Bij afslaan goed kijken en richting aangeven. Stoppen bij het stopbord en netjes aansluiten achter in de rij. Lessen groep 7 en 8 High five ; De leerlingen fietsen een route waarbij ze aan het begin en aan het eind om een pylon fietsen en in het midden elkaar een high five geven. Wat rondjes later geven ze elkaar een estafettestokje (liniaal) door. Eerst twee leerlingen samen en op het laatst het hele groepje achter elkaar. Samen van rijbaan wisselen ; De leerlingen fietsen een route waarbij ze van rijbaan moeten wisselen bij de door met pylonen aangegeven plaats. Wel eerst goed achterom kijken of het veilig is. Bij het afslaan naar de andere rijbaan, goed kijken en richting aangeven. Aan het einde van de route stoppen bij het stopbord en netjes lopend achter in de rij aansluiten. De leerlingen hebben erg hun best gedaan en er is netjes gefietst. Complimenten namens het SEEF Team. Wij willen ook Kirsten van harte welkom heten als nieuwe verkeersouder in het SEEF Team. We kunnen nog meer verkeersouders gebruiken! Heeft u wat tijd over op een donderdagochtend als er School op Seef lessen zijn, kom gerust. De volgende data zijn: 7 november - 6 maart - 8 mei. Bedankt! namens het SEEF Team.

9 Klassenwerk groepen 4/5/6 op wie lijk ik. IK lijk erg op mijn vader omdat ik met alles hetzelfde lijk Ze noemen mij ook wel mini René Ik vind ook precies overal altijd hetzelfde leuk Emese en ik lijken heel erg op mijn mama, want ik ben blond en mama is ook blond. Louelle lijkt op papa want Louelle en papa zijn allebei een beetje bruin. Het onderwerp van Topondernemers is leuk. Soms lig ik helemaal in een deuk. Samen spelen en schrijven wij allemaal over ik, jij en wij Ik lijk qua uiterlijk op mijn vader en op mijn moeder qua karakter. Ik lijk op Sjoerd door mijn schrijven en op mijn oma omdat mijn oma en ik goed kunnen tekenen. Mareen is lid van een familie de familie is groot fijn Eline zeven jaar is heel lief is heel erg slim Eline Lotte heel lief heel erg stoer houdt van een pony cool ik is ik jij is jij ik en jij is wij wij ik en jij is wij en wij is jij wij ik ik Damyen ik Damyen en ik Damyen en Nick cool ik ik en jij wij zijn er bij en met zijn allen zijn wij blij Thijs erg slim houdt van honden vaak heel erg blij Thijs Ik heb met Topondernemers de kaart van de Romeinen en prinsen en prinsessen gedaan. De kaart van de Romeinen met Lotte en de andere kaart heb ik alleen gedaan. Ik heb Romeinse huizen geknutseld. Ik heb geleerd dat prinsen en prinsessen heel veel namen hebben. op wie lijk ik het meest? Het meest lijk ik op mijn moeder door mijn karakter Ik lijk op mijn vader door ons gezicht. ik, jij en wij, samen zijn we blij iedereen hoort er bij ik en jij en wij ik ben ik ik en jij samen heten wij wij ik O Jij Ik wij Samen aan zee spelen in het zand heerlijk Anouk 9 jaar. is heel lief. is erg erg mooi. cool ik heb met topondernemers de kaart van wonen gedaan samen met Lotte Takes gedaan. Op wie lijk ik het meest. In mijn gezicht lijk ik op mijn vader. Met mijn karakter lijk ik op mijn moeder en met schrijven op Kevin

10 Week 1, 18 september, door Dalycha: Damyen heeft een tablet. Danae zaterdag met 6-3 verloren. Mike met 6-2 verloren. Sjoerd- gaat vandaag met Jaro spelen. Daimy- Yoeri is geslaagd voor A diploma. Martha- Lora is geslaagd voor haar A diploma. Sjoerd- met 4-0 verloren Week 2, 25 september, door Geert: Leen gaat afzwemmen voor zijn negende zwemdiploma Jim: Lora komt spelen vandaag Wesley: Simpy Green is zesde geworden Indy: wij krijgen puppies Anouk gaat op paardrijden Stan Venis zijn oma is jarig Lotte de Ruiter gaat op gitaarles Emma gaat op gym Mike heeft 7-1 gewonnen met voetbal Daimy en Isa gaan postzegels rondbrengen Louelle: mijn oma is thuis, ze was in Canada Lars heeft een minibike Week 3, 2 oktober, door Olle: Olle: heeft met 6-2 gewonnen. Julian: we zijn een week te vroeg klaar. Leen: heeft zwemvaardigheid 3 gehaald Sophia: geeft een feest!!! Week 4, 9 oktober, door Joey: Lotte mag paardrijden Stan gaat 16 november bij Joey logeren Lars zijn mini Bike komt Sjoerd zijn wedstrijd is gestaakt Daimy heeft bloed geprikt Mike heeft een kleed op de kleedjes markt Kane maakt brownie met alle chocola Kevin is twee en halve week ziek Indy heeft 6 pups Anouk maakt cupcakes Daan vloog met zijn fiets Yoeri: er was brand in Sliedrecht Jim: we zijn klaar Wesley: er wordt gestolen in Bleskengraaf Leen gaat reddingzwemmen

11

12

13

14 DOOR: Olle!!! oktober 14 Eline 19 Pascal 22 Joey september 3 Veda 3 Sjoerd 5 Anouk 19 Olle 22 Danae 27 Lennard 29 Stan TIP! uit het boek Ik + jij = wij van Marja Baseler: Wil je weten hoeveel je elk jaar groeit? Zet op elke verjaardag een streepje op een onopvallende plek tegen de muur. Schrijf er je leeftijd bij. Dan kun je zien hoe hard je groeit. Soms zelfs opeens met een hele sprong! Herken de Overstapper Weet jij wie dit is?? Stuur je oplossing voor woensdag 13 november a.s. naar obsdeoverstap.nl en maak kans op een prijsje!

15 Door Joey en Dalycha MET LARA Wie ben je: Lara Viveen Hoe oud ben jij: 4 Hoe lang zit je op school: 1 jaar In welke groep zit je: 1 Waar woon je: Kamperfoelie Is je juf lief: ja Wat vind jij het leukst op school: in de leeshoek Met wie speel je graag: Emése Door Geert Week1: ze gaan kraaltjes maken van vilt en de vilt maken ze zelf Week2: ze maken plakjes van vilt die ze hadden Week3: de eerste poppetjes zijn klaar Week4: alle poppetjes zijn klaar en ze zijn egeltjes aan het maken Yoeri, Eline, Rens, Julian, Jim, Ghylène en Wesley zitten bij Wol Vilten. De moeder van Leen geeft de cursus.

16 Gemaakt door: Olle Wat zijn ze aan doen? Ze maken courgette koekjes LEKKER Wat vindt Niek leuk: courgette schaven vond ie vooral leuk en schaven en de koekjes in vorm maken Perrl: vond het niet zo heel veel leuk Dyanne: roeren in de kom Kane: ook niet zo heel veel Jesse: het courgettes raspen Iedereen vindt het dus best leuk Wat werd er deze vier weken gemaakt: Duivelse koekjes (ei met nasi), courgette koekjes, tzatziki, komkommer sandwiches en brownies. Smaaktester Olle gaf de duivelse koekjes een 9,5! De courgette koekjes waren ook héél lekker en de sandwiches kregen een 9 (nèt iets te zout, was het oordeel van Olle). De brownies smaakten ook goed. Er is jammer genoeg te weinig ruimte in de krant over om alle recepten te plaatsen, maar ze zijn opvraagbaar bij de redactie! Hier volgt het recept van de courgette koekjes: Ingrediënten: 1 kilo kleine courgettes, 2 eieren, 45 gram geraspte kaas, 1 kleine ui, 45 gram bloem, 1 teen knoflook, kerrie, zout, peper en olijfolie (om in te bakken) Rasp de courgettes en druk ze goed uit in een zeef of vergiet. Pel de ui en hak deze zo fijn mogelijk. Klop in een grote kom de eieren los. Meng de courgette, ui, bloem en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan. Schep telkens enkele lepels beslag in de pan en bak hiervan op niet te hoog vuur kleine koekjes. Keer ze met een spatel. -EET SMAKELIJK-

17 Damyen: Door veel dingen met elkaar te doen. Mike: We doen in de klas veel spelletjes tussendoor. Stan Venis: Niet plagen en elkaar helpen dan vindt iedereen je aardig. Als iemand iets bij je doet wat je niet leuk vindt dan moet je het niet terug doen maar tegen de meester zeggen. Isa: Niet pesten want vroeg of laat krijg je het toch terug. Emma: Je moet andere kinderen helpen. Sade kon niet goed omhoog klimmen bij het klimrek en toen was ik Mega Mindy en Jim was Mega Toby en toen hebben we haar omhoog getrokken. Lotte Takes: Samen dingen doen en aardig zijn tegen elkaar. Sophia: Iedereen is zoals hij is en dat moet je accepteren. Leen: Als de hele klas samen een spelletje wil gaan doen moet je dat niet gaan verpesten. Pascal: Aardig zijn tegen elkaar. Iedereen mee laten spelen. Sade: Samen leuke dingen doen. Erik: met Emma spelen en met mijn lieve Rens. Anouk: Geen ruzie maken. Indy: Je hoeft niet iedereen zijn vriend te zijn maar je kunt wel aardig doen tegen elkaar. Mareen: Niet pesten maar aardig zijn tegen elkaar. Esmee K: Iedereen is even lief. Emése: Dat je vriendinnen met elkaar bent.

18 De kinderkrantredactie stelt zich voor!

19 De kinderkrantredactie stelt zich voor!

20 Door Olle Eerst allemaal stukken maken en dan in elkaar zetten Je hebt nodig: karton,wol en oogjes Een meer uitgebreide uitleg gaf Mareen: Je had eerst twee kartonnen rondjes. Die moest je bijelkaar houden en dan ging je er wol omheen doen, altijd door het gaatje van het kartonnen rondje. Dan moest je 1 kleine en 1 grote maken en je mocht met hetzelfde of met andere wol. En dan knipte je de zijkant door als je klaar was. Dan scheurde je het karton eruit en dan was het een rondje wol. En dan was de kleine het hoofdje en de grote het lijfje van de uil. De juffen maakte het aan elkaar vast. Van vilt knipte je dan vleugeltjes of een strikje en geplakte oogjes erop en dan is het uiltje klaar.

21

22 Workshops 4 Kids Iedere dag is een feestje! * kinderfeestjes op maat * iedere week kinderatelier * professionele workshops in de bso * origineel, creatief en betaalbaar * 20 jaar ervaring in het basisonderwijs Voor meer informatie * bezoek de website * bel naar * kom langs bij Anita Rademaker Molenhoek AG Molenaarsgraaf Een greep uit de workshops / kinderfeestjes... * sieraden maken * cupcakes versieren * mozaïeken * papier-maché vormen bewerken * sleutelhangers maken * vogelhuisjes pimpen * tas pimpen * textiel bewerken met 3D verf * memo bord maken * en nog veel meer leuks op de site KLEUR! Kleine oplage, extra scherp en supersnel. Nu binnen handbereik. R! K leine oplage, extr Ka scherp en supersnel. Nu binnen handb eik Het zijn dy En u wilt sn deze const Kleine opla en dat voo Uvraagt w Uiteraard van ons ge Bel ons vo Tel. (0184) anessen.nl w s e n. n NIEUW!

23 Door Joey O O Y R O R T I F E F P D R T O E E P A L A F A N R C J I D E E F U A O O F T K L M R E K T B Y R B G S O P M I N T H J W G P E T N L S H S U E R C I X E R V T T R P S C A S T X L H J R O K T G Z S O S O O E E C A A K E F I N E C H R I J G N I L L E P S E M N E N E K E R G Y M I A T O N R R A R K N R O L A B T E O V S I I E T K E Z V N D S O A L D S H D I F I Z L I L R E P F A R L E I T O N E E R E D E I J D L G D G F S K L I V R C D R I I S N E G R E P F O T E B G J J I W F E C S X N E E E N D R M A G H I Zoek de volgende woorden: school, ik, jij, wij, groep, werk, plein, overstap, gym, voetbal, iedereen, gelijk, rekenen, taal, spelling, knikkers, leren, lezen, top In week 1 beginnen ze te knopen. Ze hebben touw, wol en kralen nodig. En plakband om de touwtjes vast te plakken op tafel voor het knopen. De namen en cijfers: Stan: 6 Lotte Takes: 9 Lars: 7 Anna: 6 Louelle: 10

24 café boerenklaas voor al uw bruiloften, recepties en partijen Zalen van 50 tot 350 personen Helga Gijbelandsedijk BD Brandwijk Telefoon (0184) Kijk voor meer informatie op onze website RIOOLAANLEG- EN ONDERHOUD RIOOLONTSTOPPING CAMERA-INSPECTIES NEVELONDERZOEK BESCHOEIINGEN EN VLONDERS BETONWERKEN HANDEL IN GROND EN ZAND AGRARISCH LOONWERK GROND- EN STRAATWERKEN Kerkepad AR Molenaarsgraaf T (0184) F (0184) M (0618) E I

25 door Dalycha en Geert Wie ben je? Kane Kok. Waar woon je? In Bleskensgraaf. Heb je broertjes of zusjes? Ja een broer, Vincent. Geen zusjes. Hoe vind je het hier op school? Leuk. Met wie speel je graag? Met Bjorn, Jasper en nog een Jasper (in Bleskensgraaf). Hoe lang zit je hier op school? Ehm net voor de zomervakantie. Wat vind je het leukst op school? Rekenen.

26 Postkade 172a, 2977AG, Goudriaan , Onderhoud & APK Accesoires verkoop Winterbanden & velgen Hi-fi installatie s Airco service station Vervangend vervoer 18 foto s per occasion op onze website! EP: Home of electronics De EP:Winkel biedt u: innovatieve producten goede prijs / kwaliteit verhouding bezorging en installatie wanneer het u uitkomt EP:Klantenkaart extra garantie vakkundig advies voor actuele aanbiedingen TV-Hifi-Video-Telecom-Huishoudelijke apparatuur Gijbelandsedijk VH Brandwijk - Telefoon: (0184) Vrijdag koopavond! woensdagmiddag gesloten

27 DOOR: Olle en Dalycha Kiplekker De ene kip tegen de andere zegt: ik had vannacht zo n hoge koorts,dat ik een gekookt ei heb gelegd!!! Leugen Wat is het tegenovergestelde van een archeoloog? Antwoord: Archeo sprak de waarheid Heks Een heks tegen de andere heks: Waarom ga jij nog altijd per bezem op reis? Je bent veel sneller op een stofzuiger Ruimteraadsel Het is zwart wit gevlekt en vliegt door de ruimte: Een koemeet De klas uit Jantje zit in de klas en zegt broem broem broem broem Dus de juf zegt: "Jantje wil je even ophouden" Waarop Jantje door blijft gaan "broem broem broem broem" En dan zegt de juf: "Jantje ga nu maar na de gang" "Nee" zegt Jantje "dat kan niet mijn benzine is op!" Mop Dalycha

28 IN NEDERLAND We vroegen de redactieleden: Wat vind jij een leuk uitje? Joey: Olle: Dalycha: Geert Disco! Maakt niet uit welke, alle disco s. En wat doe je dan bij zo n disco? Gewoon. Springen. Viersterrenhotel in Valkenburg bij het Drielandenpunt En wat was daar het leukst? Het luxe bubbelbad! Slagharen. Het leukst daar is de grote draaimolen: een grote bol met allemaal stoeltjes eraan die hard ronddraaien. Ik ben er wel negen keer in geweest! Drievliet. Heel leuk is de twistrix met uiltjes. Een soort achtbaan. Sommigen noemen het de uiltjesbaan. Ik ging er 3 keer in! Wie staan er allemaal op de foto s op de kaft? Voorkant Veda met haar zus Merit. Geert, Stijn, Niek en Duko: samen op de camping vuurtje stoken en dan met zijn allen broodjes bakken. Esmee Kraaiveld: samen met haar zusje Vera lekker een ijsje te eten. Mareen en Lotte: vriendinnenlol. Dyanne en Wesley Prins samen met papa en ome Gerard op de 4-persoonsfiets. Op zomervakantie naar Klein Vink in Arcen, Limburg. Daan Kamperman: Op deze foto staan ik en mijn zus aan het Gardameer in Italië. Anna samen met beste vriendin Anna in de speeltuin. Lennert Hokke met zijn vriendje van de crèche Noah. Lars en Nick: Genieten van het mooie zomerweer op de boezem. Met neefje, nichtje, vriendje en vriendinnetje. Stan Venis: met zijn broer Luuk in een attractie van Julianatoren. Achterkant Lennard de Jong. Isa likt aan een heel warm ijsje. De eerste dag van de zomervakantie, Stan en Joey kiezen pizza!!!! Esmee, Lara en Emma bij de sprookjesboom. Olle Lootsma, samen met zijn vriend Jurre en zijn broertje Bink (met oranje bodywarmer). Ghylène Stoel: op vakantie in Echternacherbruck in Duitsland. Hier sta ik boven op de glijbaan en mijn papa staat in het zwembad met een luchtbed zodat ik van de glijbaan zo op het luchtbed val en heeeel hard vooruit schiet. Emma aan het dansen met Jim op het zomerfeest.

DOOR CAROLINE EN RENATE

DOOR CAROLINE EN RENATE DOOR CAROLINE EN RENATE Hoi Overstappers, Op de voorkant zag je het misschien al staan: Water, Aarde, Lucht en Vuur. Het worden de vier elementen genoemd. Heel vroeger zei men al, dat alles op aarde deze

Nadere informatie

DOOR RENATE EN CAROLINE

DOOR RENATE EN CAROLINE DOOR RENATE EN CAROLINE Beste Overstappers, Deze laatste krant van 2013 is wel een hele sportieve want het thema is: sport en ontspanning! De redactie is druk bezig geweest met het verzamelen van sportweetjes,

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Het verloren mandje Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Op een vroege zonnige ochtend is Fakir al druk bezig

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Jaargang 16 Juni 2016

Jaargang 16 Juni 2016 Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Juni 2016 Oproep! Wij zijn op zoek naar rubberlaarzen vanaf maat 36, hebt u nog laarzen staan die niet gebruikt

Nadere informatie

Zomervakantie programma Buitenschoolse Opvang Koppel 2016

Zomervakantie programma Buitenschoolse Opvang Koppel 2016 Zomervakantie programma Buitenschoolse Opvang Koppel 2016 Datum Activiteit Leeftijd Tijd Locatie Bijzonderheden Week 28: Ma 11 juli Waterspelletjes Alle leeftijden Hele dag Er worden verschillende waterspelletjes

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Zomervakantie de Graspiepers Week 1

Zomervakantie de Graspiepers Week 1 Week 1 Maandag 11 juli Wat gaan we doen vandaag? Herinneren jullie je nog de voetbal clinic van afgelopen meivakantie? Vandaag gaan we daar op door bij voetbalvereniging Victoria! Laat zien wat je kunt

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 7B!

Welkom op de pagina van groep 7B! Welkom op de pagina van groep 7B! Zoals jullie zien zijn wij best een beetje gek en dol op gym Veel plezier met lezen! ditjes en datjes van 7b!! Wist je dat Lars veel van vliegtuigen weet. Wist je dat

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Wist u datjes van groep 7

Wist u datjes van groep 7 Wist u datjes van groep 7 Ik vond afgelopen jaar het verkeersexamen het leukste omdat ik geslaagd ben en het leuk vond om te fietsen met spanning in de klas. Ik vond het ook leuk dat de hele klas het gehaald

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen AGENDA nr. 19 Ma 27-6 schoonmaakmiddag/avond Woe 29-6 rapport mee (ivm kamp) Do 30-6 Kamp gr 3 t/m 6 Vr 1-7 Kamp groep 3 t/m 6 JARIG Nanou Lazoe 27-6 groep 2 Van harte gefeliciteerd! NIEUWS Voetbal TSO

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst Pauken Gewenst en ongewenst Triangels Als je vriendjes bent, Dan moet je samen delen, Als je vriendjes bent, dan weet je dat dat moet. Als je vriendjes bent, Dan kun je samen spelen, Als je vriendjes bent,

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3 Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Het wiel doet raar! 1 Naar wie gaat Daan? a Naar school b Naar Loes c Naar Rik 2

Nadere informatie

Je bent uniek. Plak hier een baby foto. van jezelf.. Mijn vinger afdrukken:

Je bent uniek. Plak hier een baby foto. van jezelf.. Mijn vinger afdrukken: Je bent uniek Jij bent uniek. Er is niemand die precies is zoals jij! Ook al lijk je als 2 druppels water op een tweeling broer of zus. Iedereen is uniek.. Plak hier een baby foto van jezelf.. Mijn vinger

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Alternatief weekmenu 45

Alternatief weekmenu 45 Alternatief weekmenu 45 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine en halva jam 1 banaan 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer magere smeerpate linera 1 plak 20+ kaas met plakjes komkommer 1 liga

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017

weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017 weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017 Bijbelverhalen voor de komende week: De boze man, Lucas 4:31-37 De schoonmoeder van Simon, Lucas 4:38-39 Zieke mensen, Lucas 4:40-44 Agenda: 23 januari oudercommissie

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Kinderkrant. Mei 2013, Thema: musical Slot Zanzibar

Kinderkrant. Mei 2013, Thema: musical Slot Zanzibar Kinderkrant Mei 2013, Thema: musical Slot Zanzibar 1 Namens de kinderkrantredactie: Tijs, groep 5 Karijne, groep 6 Elise, groep 7 Jorick, groep 8 Openbare basisschool de Kiezel en de Kei Lindenstraat 3

Nadere informatie

Hallo Overstappers, Juf Edith heeft ook deze keer erg leuke en uitdagende cursussen bedacht:

Hallo Overstappers, Juf Edith heeft ook deze keer erg leuke en uitdagende cursussen bedacht: Hallo Overstappers, Deze krant is gemaakt tijdens de laatste keuzecursus van dit schooljaar die door volwassenen gegeven werd. De allerlaatste keuzecursus wordt namelijk, ook dit jaar, weer door onze schoolverlaters

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

voor kinderen, door kinderen van basisschool De Vlinderboom

voor kinderen, door kinderen van basisschool De Vlinderboom voor kinderen, door kinderen van basisschool De Vlinderboom Met IPC Op reis IPC thema: Op reis Over het IPC thema op reis zijn de Muizen erg enthousiast. Elke week werken we aan een bepaald voertuig. De

Nadere informatie

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014.

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Workshops BSO Rakkerpret 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Inschrijfformulier inleveren voor 28 februari 2014 Workshop-programma Sleutelhanger maken Toneelstuk

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 25-09-2015

Nieuwsbrief 1 25-09-2015 Schoolgids De Wissel De schoolgids kunt u vinden op de website van de school: www.sbo-dewissel.nl Sponsorloop Komende vrijdag is het zover!! Onze sponsorloop voor het nieuwe schoolplein! Na een gezamenlijke

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze LIEFDE IS G geven O ontvangen D delen Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. Op de kaartjes stond wat jij kon geven aan anderen. Wij hebben met de Taal-redactie-groep een aantal interviews

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5 2015 2 november 15

NIEUWSBRIEF 5 2015 2 november 15 NIEUWSBRIEF 5 2015 2 november 15 Belangrijke data: Dinsdag 3 november Dinsdag 10 november Woensdag 18 november Zakelijke ouderraadsvergadering Nationaal schoolontbijt Studiedag, alle leerlingen vrij van

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Zomer vakantie 2 juli t/m 10 augustus Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Beste kinderen en ouder/ verzorgers, In dit boekje staat informatie over

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Vakantieprogramma 2015 Chillen in ons ZOmerparadijs Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Zomer 2015 Inhoudsopgave Chillen in ons ZOmerparadijs 1 Week 1 2 Week 2 4 Week 3 5 Week 4 6 Week 5 7 Week 6 9 Zomer

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Donderdag 17 juli. Zaterdag 12 juli. Vrijdag 18 juli. Maandag 14 juli. Zaterdag 19 juli. Dinsdag 15 juli. Zondag 20 juli.

Donderdag 17 juli. Zaterdag 12 juli. Vrijdag 18 juli. Maandag 14 juli. Zaterdag 19 juli. Dinsdag 15 juli. Zondag 20 juli. Zaterdag 12 juli 14.00 uur Bosspel We gaan de bossen in voor een super leuk spel! Doe jij ook mee? 19.30 uur Bingo De ballen rollen en de prijzen staan alweer klaar, Deelname en toegang vanaf 12 jaar.

Nadere informatie

Kanjerkrant mei 2014

Kanjerkrant mei 2014 Kanjerkrant mei 2014 Wat leuk dat u de Kanjerkrant van De Duinsprong bekijkt! In deze krant leest u over activiteiten in de groepen die te maken hebben met de Kanjertraining. In deze editie leest u onder

Nadere informatie

30 april. Zwemfeest!!

30 april. Zwemfeest!! 25 april Disco zwemmen We gaan weer lachen, gieren en spetteren in Simon s Zwem Arena. Kinderen zonder zwemdiploma mogen ook komen disco zwemmen maar dienen wel in het kinderbad te blijven, hun vleugels

Nadere informatie

U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar

U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar (tot januari 2015) eruit zal zien. Per jaar behandelen we 4 thema s van Schatkist.

Nadere informatie

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van 2016!

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van 2016! Voorstraak 157 4702 EP ROOSENDAAL Tel. 0165-538151 www.hetdriespan.nl defakkel@driespan.koraalgroep.nl december 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s) Het is de laatste schoolweek van het jaar 2015. Een gek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school!

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Voor de meeste kinderen is dat waarschijnlijke geen straf, want bijna overal staat

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Bijlage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Schatkaart In opdracht van Contactpersoon Octant de heer R. de Vries Utrecht, maart 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Chris Roerdink LLM Postbus

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Werkbladen Groep 5 & 6

Werkbladen Groep 5 & 6 Werkbladen Groep 5 & 6 e-mail? H1: Werkblad Leuk op internet Veel kinderen hebben een favoriete website. De één kletst met vriendinnen in een chatprogramma, de andere gaat naar Facebook. Ook spelen veel

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Orka s

BSO De Dolfijn De Orka s Zomervakantie SD Week 28 Maandag 6 juli 2015 Dinsdag 7 juli 2015 Woensdag 8 juli 2015 Donderdag 9 juli 2015 Vrijdag 10 juli 2015 Het is eindelijk zomervakantie! Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen.

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Het kleine halve rondje omvouwen, komt aan de buitenkant.

Het kleine halve rondje omvouwen, komt aan de buitenkant. - 5 - Juli 2012 Timpetent (ook leuk voor leerkrachten). Eerst patroon maken (printen en op stevig plakken), dan zijn de stippellijnen niet zichtbaar). Lijnen rillen, daarna pas uitknippen en vouwen. Witte

Nadere informatie

Workshops BSO Rakker-pret. 29 febr. t/m 8 juli 2016.

Workshops BSO Rakker-pret. 29 febr. t/m 8 juli 2016. Workshops BSO Rakker-pret 29 febr. t/m 8 juli 2016. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Workshop-programma Mozaïek met tijdschriften Bami koken/eten Paas knutsel Boekenlegger Overzicht workshops

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57. Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl. 05-04-2013 Nr. 30.

Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57. Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl. 05-04-2013 Nr. 30. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 05-04-2013 Nr. 30 Inhoud week 14 1. Gevraagd: Partytent 2. Sportdag de Buut 2013 3. Laatste nieuws

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Schooljaar groep 5/

Schooljaar groep 5/ Schooljaar groep 5/6 2016. Ik vond dit schooljaar leuk en ben blij met mijn cijfers en mijn rapport is goed. Ik zit nu in de klas met Romée, Britt, Elyse, Connie, Ateka, Zid, Joost, Mitchel, Tjardo, Tim,

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 maart 2015

Nieuwsbrief vrijdag 13 maart 2015 Nieuwsbrief vrijdag 13 maart 2015 Agenda: 14 maart schoolhanbaltoernooi 18 maart Floorballtoernooi 20 maart groep 4,5,6 voorstelling Coevorden 30 maart SPP groep 7,8 31 maart Schoolvoetbaltoernooi Bijdehand

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Tot slot maakt groep 1b een muziekoptocht door de wijk en de andere groep 1 heeft een voorstelling.

Tot slot maakt groep 1b een muziekoptocht door de wijk en de andere groep 1 heeft een voorstelling. Nieuwsbrief 24 Nieuws uit de Groepen- Zomereditie Onze groepen 1 waren de afgelopen periode in een feestelijke stemming. Hoe kan het ook anders, wanneer je werkt rond het thema feest : er zijn taarten

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

woorden die je moet zoeken: (in de woordzoeker op het volgende blad) zomer vakantie zwemmen juf strand ijs bikini school zwembroek honte warm

woorden die je moet zoeken: (in de woordzoeker op het volgende blad) zomer vakantie zwemmen juf strand ijs bikini school zwembroek honte warm Zet je zonnebril maar op want de zon is lekker fel Oooooohh lekker ijsje Met de zon is de dag zo om en we gaan vaak zwemmen Regen is er niet meer zo veel Merel, Romy, Caydee woorden die je moet zoeken:

Nadere informatie

zondag, 2 december 1 e advent

zondag, 2 december 1 e advent Advent- en Kerstboekje 2012 Wie een grote gebeurtenis verwacht, kijkt daar naar uit. Een bruiloft, een verjaardagsfeest. Op tijd stuur je daar bericht van rond, zodat iedereen voorbereid is, als het zover

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies kliederclub Komen jullie ook een mooie knutsel maken? Wil je weten wat we gaan knutselen? Kom dan langs en knutsel mee!

Animatie. Programma. Lukkies kliederclub Komen jullie ook een mooie knutsel maken? Wil je weten wat we gaan knutselen? Kom dan langs en knutsel mee! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13 juli 2015 Op de fiets gaan we vandaag naar t Hof. Ben jij daar al is geweest? Het is een groot park waar je in kan wandelen, in de speeltuin kan spelen en een dolhof.

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief.

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief. Weekbrief 7 maart 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papier container weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

1. De tuin wordt opgeruimd

1. De tuin wordt opgeruimd 1. De tuin wordt opgeruimd Wat gaan jullie doen? vraagt mama. Ze is iets lekkers aan het maken: zoute bolletjes. Dat doet ze elke vrijdagmiddag als Joas, Aron en Lisa uit school komen. Vaak helpt een van

Nadere informatie