DOOR CAROLINE EN RENATE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOOR CAROLINE EN RENATE"

Transcriptie

1 DOOR CAROLINE EN RENATE Hoi Overstappers, Leuk dat je deze eerste kinderkrant van het nieuwe schooljaar leest en bekijkt! Een nieuw jaar, nieuwe groepen, nieuwe lokalen.. en een nieuw kinderkrantthema. Ik, jij en wij is het deze keer. Wat kun je over jezelf vertellen? En wat weten we eigenlijk van de ander? Hoe gaan we met elkaar om? In deze krant kun je hierover veel lezen en bekijken. We hebben veel en mooi klassenwerk, interviews, de redactieleden hebben iets over zichzelf verteld met een bijzondere handtekening.. Verder kun je puzzelen, kleuren en veel foto s bekijken: wat leuk, al die inzendingen van Overstappers met hun familie of vriend of vriendinnetje! Het was wat anders: woensdagochtend keuzecursus zonder juf Edith. Zij is ziek. We hopen natuurlijk dat ze gauw weer gezellig met ons mee kan kijken, knutselen en kletsen. Juf Edith, via deze weg nogmaals: beterschap! Juf Linda heeft de keuzecursussen gelukkig ook weten te organiseren. Er was weer een leuk en gevarieerd aanbod: Koken met Janouschka Figuurzagen met Martha Vriendschapsarmbandjes maken met Samantha (en wat hulp van Caroline) Papa en mama boekjes met Bianca Uiltjes maken met Angelique en Izette Wolvilten met Liane Bamboestiek met juf Yvonne Kinderkrant! Bij het zien van al het ijverige geknutsel en de leuke, mooie en knappe resultaten die we overal zagen verschijnen, mogen we spreken van een geslaagde eerste keuzecursus. Tot ziens bij de tweede! Voor nu: veel kijk- en leesplezier in en met deze krant! Namens de Kinderkrantredactie: Olle, Dalycha, Geert en Joey Caroline en Renate Drukwerk: Martin van Essen Advertenties: Marieke Meerkerk ( )

2 J&J Brand Service bv Alles voor uw auto. Winter banden set met velgen merk band Continental/ Falken 195/65- velg L Metaal Continental / Falken 205/55- velg L Metaal - Banden (alle merken en de laagste prijzen) - Velgen / Sportvelgen ( Replica) - Winter Banden - Opslag van zomer en winterbanden - Velgen reparatie APK Schade - en onderhoud klein en groot - Spuiten / van velgen J&J Brand Service bv Van Beukelaarweg VL Bleskensgraaf / www-j-jbs.nl

3 Klassenwerk groep Wij hebben in de klas een hele bijzondere deur gemaakt. Op deze deur hebben de kinderen regels bedacht voor in de klas en deze ondertekend met een eigen handtekening. Ook hebben we een wereldbol gemaakt met alle kinderen van onze groep. En hoewel we tot de conclusie kwamen dat we allemaal anders waren, zijn we toch allemaal gelijk!

4 Openingstijden: maandag gesloten dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Haarstudio Corrie Tel. (0184) Molenwaard Dorpsstraat 5 B Molenaarsgraaf v.o.f. J. van Wijk Hofwegen 1 Mobiel (06) XA Bleskensgraaf Telefoon (0184)

5 Die het doen: Lennard, Pascal, Gerben, Daan, Indy, Zerra en Anouk. En de juf is juf Yvon. Door Geert Week1: ze gaan bespreken wat ze gaan doen en ze weten wat ze gaan maken voor groots. Week2: Lennard Pascal Gerben en Daan maken een school van bamboestiek. En Anouk Zerra en Indy maken een molen. Week3: Ze gaan de eerste dingen in elkaar zetten. Week4: De laatste onderdelen van de molen worden in elkaar gezet en de school is ook bijna af. Door Joey Daar zitten :Lora, Emma, Stan Venis, Stijn, Lotte de Ruiter De eerste week plaatjes knippen. De tweede week plaatjes knippen, lijmen en kleuren. De derde en vierde week boekjes plakken en schrijven. Cijfers: Stan Venis: 7+, Emma, Stijn en Lotte de Ruiter: 10+, Lora: een 80!

6

7 door Dalycha!!!!. Wat hebben jullie nodig: Hout zaagvoorbeelden en een figuurzaag. Martha is de juf. Wat zijn jullie aan het maken: Danae: is aan het maken een ram. Damyen: is aan het maken een ram. Nick: is aan het maken een ram. Daimy: is aan het maken een hart. Sjoerd: is aan het maken een koe. Mike: is aan het maken een logo van ajax. Cijfers: Nick, Damyen, Daimy, Mike en Danae geven een 10+ Sjoerd geeft een 9 en een half Week 4: Mike:heeft er al 4 af. Daimy: heeft er al 1 af. Danae:heeft er al 5 af. Damyen:heeft er al 2 af. Nick: heeft er al 3 af. Sjoerd: heeft er al 3 af.

8 De eerste School op Seef lessen van dit nieuwe seizoen zijn weer geweest. Het weer was prachtig, de leerlingen weer enthousiast. Lessen groep 1 en 2 De leerlingen zijn in groepjes met de verkeersouders een stukje gaan lopen door de wijk naast de school, met als doel te oefenen: het lopen en oversteken, lopen op de stoep, lopen in een groep, lopen langs een obstakel op de stoep. Lessen groep 3 en 4: Starten, stoppen en kijken ; de leerlingen fietsen een route waarbij ze stoppen bij het stopbord en links-rechtslinks kijken. Is het veilig, dan gaan ze verder en komen bij het verkeerslicht. Dan kijken ze of ze moeten stoppen (oranje/rood) of door mogen rijden (groen). Aan het einde van de route weer stoppen bij het stopbord en netjes lopend achter in de rij aansluiten. De slak en de haas ; De slak is de langzame route waarbij opstappen, wegrijden, langzaam fietsen, balans houden en afstappen geoefend worden. De haas is de snelle route waarbij opstappen, wegrijden, versnellen, noodstop maken en afstappen geoefend worden. Lessen groep 5 en 6: Met één hand door de bocht ; De leerlingen fietsen een route waarbij ze langs de staanders fietsen en het blikje van de staander pakken, dan een rondje om de staanders fietsen en het blikje terug hangen, blijven fietsen en dan vervolgens de slalom maken om de pylonen. Stoppen bij het stopbord en netjes achter in de rij aansluiten. Fietsen met bagage ; De route met gevulde rugzak fietsen en naast elkaar beginnen. Bij het fluitsignaal achter elkaar gaan fietsen, bij een volgend fluitsignaal eerst kijken en dan weer naast elkaar gaan fietsen. Bij afslaan goed kijken en richting aangeven. Stoppen bij het stopbord en netjes aansluiten achter in de rij. Lessen groep 7 en 8 High five ; De leerlingen fietsen een route waarbij ze aan het begin en aan het eind om een pylon fietsen en in het midden elkaar een high five geven. Wat rondjes later geven ze elkaar een estafettestokje (liniaal) door. Eerst twee leerlingen samen en op het laatst het hele groepje achter elkaar. Samen van rijbaan wisselen ; De leerlingen fietsen een route waarbij ze van rijbaan moeten wisselen bij de door met pylonen aangegeven plaats. Wel eerst goed achterom kijken of het veilig is. Bij het afslaan naar de andere rijbaan, goed kijken en richting aangeven. Aan het einde van de route stoppen bij het stopbord en netjes lopend achter in de rij aansluiten. De leerlingen hebben erg hun best gedaan en er is netjes gefietst. Complimenten namens het SEEF Team. Wij willen ook Kirsten van harte welkom heten als nieuwe verkeersouder in het SEEF Team. We kunnen nog meer verkeersouders gebruiken! Heeft u wat tijd over op een donderdagochtend als er School op Seef lessen zijn, kom gerust. De volgende data zijn: 7 november - 6 maart - 8 mei. Bedankt! namens het SEEF Team.

9 Klassenwerk groepen 4/5/6 op wie lijk ik. IK lijk erg op mijn vader omdat ik met alles hetzelfde lijk Ze noemen mij ook wel mini René Ik vind ook precies overal altijd hetzelfde leuk Emese en ik lijken heel erg op mijn mama, want ik ben blond en mama is ook blond. Louelle lijkt op papa want Louelle en papa zijn allebei een beetje bruin. Het onderwerp van Topondernemers is leuk. Soms lig ik helemaal in een deuk. Samen spelen en schrijven wij allemaal over ik, jij en wij Ik lijk qua uiterlijk op mijn vader en op mijn moeder qua karakter. Ik lijk op Sjoerd door mijn schrijven en op mijn oma omdat mijn oma en ik goed kunnen tekenen. Mareen is lid van een familie de familie is groot fijn Eline zeven jaar is heel lief is heel erg slim Eline Lotte heel lief heel erg stoer houdt van een pony cool ik is ik jij is jij ik en jij is wij wij ik en jij is wij en wij is jij wij ik ik Damyen ik Damyen en ik Damyen en Nick cool ik ik en jij wij zijn er bij en met zijn allen zijn wij blij Thijs erg slim houdt van honden vaak heel erg blij Thijs Ik heb met Topondernemers de kaart van de Romeinen en prinsen en prinsessen gedaan. De kaart van de Romeinen met Lotte en de andere kaart heb ik alleen gedaan. Ik heb Romeinse huizen geknutseld. Ik heb geleerd dat prinsen en prinsessen heel veel namen hebben. op wie lijk ik het meest? Het meest lijk ik op mijn moeder door mijn karakter Ik lijk op mijn vader door ons gezicht. ik, jij en wij, samen zijn we blij iedereen hoort er bij ik en jij en wij ik ben ik ik en jij samen heten wij wij ik O Jij Ik wij Samen aan zee spelen in het zand heerlijk Anouk 9 jaar. is heel lief. is erg erg mooi. cool ik heb met topondernemers de kaart van wonen gedaan samen met Lotte Takes gedaan. Op wie lijk ik het meest. In mijn gezicht lijk ik op mijn vader. Met mijn karakter lijk ik op mijn moeder en met schrijven op Kevin

10 Week 1, 18 september, door Dalycha: Damyen heeft een tablet. Danae zaterdag met 6-3 verloren. Mike met 6-2 verloren. Sjoerd- gaat vandaag met Jaro spelen. Daimy- Yoeri is geslaagd voor A diploma. Martha- Lora is geslaagd voor haar A diploma. Sjoerd- met 4-0 verloren Week 2, 25 september, door Geert: Leen gaat afzwemmen voor zijn negende zwemdiploma Jim: Lora komt spelen vandaag Wesley: Simpy Green is zesde geworden Indy: wij krijgen puppies Anouk gaat op paardrijden Stan Venis zijn oma is jarig Lotte de Ruiter gaat op gitaarles Emma gaat op gym Mike heeft 7-1 gewonnen met voetbal Daimy en Isa gaan postzegels rondbrengen Louelle: mijn oma is thuis, ze was in Canada Lars heeft een minibike Week 3, 2 oktober, door Olle: Olle: heeft met 6-2 gewonnen. Julian: we zijn een week te vroeg klaar. Leen: heeft zwemvaardigheid 3 gehaald Sophia: geeft een feest!!! Week 4, 9 oktober, door Joey: Lotte mag paardrijden Stan gaat 16 november bij Joey logeren Lars zijn mini Bike komt Sjoerd zijn wedstrijd is gestaakt Daimy heeft bloed geprikt Mike heeft een kleed op de kleedjes markt Kane maakt brownie met alle chocola Kevin is twee en halve week ziek Indy heeft 6 pups Anouk maakt cupcakes Daan vloog met zijn fiets Yoeri: er was brand in Sliedrecht Jim: we zijn klaar Wesley: er wordt gestolen in Bleskengraaf Leen gaat reddingzwemmen

11

12

13

14 DOOR: Olle!!! oktober 14 Eline 19 Pascal 22 Joey september 3 Veda 3 Sjoerd 5 Anouk 19 Olle 22 Danae 27 Lennard 29 Stan TIP! uit het boek Ik + jij = wij van Marja Baseler: Wil je weten hoeveel je elk jaar groeit? Zet op elke verjaardag een streepje op een onopvallende plek tegen de muur. Schrijf er je leeftijd bij. Dan kun je zien hoe hard je groeit. Soms zelfs opeens met een hele sprong! Herken de Overstapper Weet jij wie dit is?? Stuur je oplossing voor woensdag 13 november a.s. naar schoolkrant@ obsdeoverstap.nl en maak kans op een prijsje!

15 Door Joey en Dalycha MET LARA Wie ben je: Lara Viveen Hoe oud ben jij: 4 Hoe lang zit je op school: 1 jaar In welke groep zit je: 1 Waar woon je: Kamperfoelie Is je juf lief: ja Wat vind jij het leukst op school: in de leeshoek Met wie speel je graag: Emése Door Geert Week1: ze gaan kraaltjes maken van vilt en de vilt maken ze zelf Week2: ze maken plakjes van vilt die ze hadden Week3: de eerste poppetjes zijn klaar Week4: alle poppetjes zijn klaar en ze zijn egeltjes aan het maken Yoeri, Eline, Rens, Julian, Jim, Ghylène en Wesley zitten bij Wol Vilten. De moeder van Leen geeft de cursus.

16 Gemaakt door: Olle Wat zijn ze aan doen? Ze maken courgette koekjes LEKKER Wat vindt Niek leuk: courgette schaven vond ie vooral leuk en schaven en de koekjes in vorm maken Perrl: vond het niet zo heel veel leuk Dyanne: roeren in de kom Kane: ook niet zo heel veel Jesse: het courgettes raspen Iedereen vindt het dus best leuk Wat werd er deze vier weken gemaakt: Duivelse koekjes (ei met nasi), courgette koekjes, tzatziki, komkommer sandwiches en brownies. Smaaktester Olle gaf de duivelse koekjes een 9,5! De courgette koekjes waren ook héél lekker en de sandwiches kregen een 9 (nèt iets te zout, was het oordeel van Olle). De brownies smaakten ook goed. Er is jammer genoeg te weinig ruimte in de krant over om alle recepten te plaatsen, maar ze zijn opvraagbaar bij de redactie! Hier volgt het recept van de courgette koekjes: Ingrediënten: 1 kilo kleine courgettes, 2 eieren, 45 gram geraspte kaas, 1 kleine ui, 45 gram bloem, 1 teen knoflook, kerrie, zout, peper en olijfolie (om in te bakken) Rasp de courgettes en druk ze goed uit in een zeef of vergiet. Pel de ui en hak deze zo fijn mogelijk. Klop in een grote kom de eieren los. Meng de courgette, ui, bloem en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan. Schep telkens enkele lepels beslag in de pan en bak hiervan op niet te hoog vuur kleine koekjes. Keer ze met een spatel. -EET SMAKELIJK-

17 Damyen: Door veel dingen met elkaar te doen. Mike: We doen in de klas veel spelletjes tussendoor. Stan Venis: Niet plagen en elkaar helpen dan vindt iedereen je aardig. Als iemand iets bij je doet wat je niet leuk vindt dan moet je het niet terug doen maar tegen de meester zeggen. Isa: Niet pesten want vroeg of laat krijg je het toch terug. Emma: Je moet andere kinderen helpen. Sade kon niet goed omhoog klimmen bij het klimrek en toen was ik Mega Mindy en Jim was Mega Toby en toen hebben we haar omhoog getrokken. Lotte Takes: Samen dingen doen en aardig zijn tegen elkaar. Sophia: Iedereen is zoals hij is en dat moet je accepteren. Leen: Als de hele klas samen een spelletje wil gaan doen moet je dat niet gaan verpesten. Pascal: Aardig zijn tegen elkaar. Iedereen mee laten spelen. Sade: Samen leuke dingen doen. Erik: met Emma spelen en met mijn lieve Rens. Anouk: Geen ruzie maken. Indy: Je hoeft niet iedereen zijn vriend te zijn maar je kunt wel aardig doen tegen elkaar. Mareen: Niet pesten maar aardig zijn tegen elkaar. Esmee K: Iedereen is even lief. Emése: Dat je vriendinnen met elkaar bent.

18 De kinderkrantredactie stelt zich voor!

19 De kinderkrantredactie stelt zich voor!

20 Door Olle Eerst allemaal stukken maken en dan in elkaar zetten Je hebt nodig: karton,wol en oogjes Een meer uitgebreide uitleg gaf Mareen: Je had eerst twee kartonnen rondjes. Die moest je bijelkaar houden en dan ging je er wol omheen doen, altijd door het gaatje van het kartonnen rondje. Dan moest je 1 kleine en 1 grote maken en je mocht met hetzelfde of met andere wol. En dan knipte je de zijkant door als je klaar was. Dan scheurde je het karton eruit en dan was het een rondje wol. En dan was de kleine het hoofdje en de grote het lijfje van de uil. De juffen maakte het aan elkaar vast. Van vilt knipte je dan vleugeltjes of een strikje en geplakte oogjes erop en dan is het uiltje klaar.

21

22 Workshops 4 Kids Iedere dag is een feestje! * kinderfeestjes op maat * iedere week kinderatelier * professionele workshops in de bso * origineel, creatief en betaalbaar * 20 jaar ervaring in het basisonderwijs Voor meer informatie * bezoek de website * bel naar * kom langs bij Anita Rademaker Molenhoek AG Molenaarsgraaf Een greep uit de workshops / kinderfeestjes... * sieraden maken * cupcakes versieren * mozaïeken * papier-maché vormen bewerken * sleutelhangers maken * vogelhuisjes pimpen * tas pimpen * textiel bewerken met 3D verf * memo bord maken * en nog veel meer leuks op de site KLEUR! Kleine oplage, extra scherp en supersnel. Nu binnen handbereik. R! K leine oplage, extr Ka scherp en supersnel. Nu binnen handb eik Het zijn dy En u wilt sn deze const Kleine opla en dat voo Uvraagt w Uiteraard van ons ge Bel ons vo Tel. (0184) grafisch@va anessen.nl w s e n. n NIEUW!

23 Door Joey O O Y R O R T I F E F P D R T O E E P A L A F A N R C J I D E E F U A O O F T K L M R E K T B Y R B G S O P M I N T H J W G P E T N L S H S U E R C I X E R V T T R P S C A S T X L H J R O K T G Z S O S O O E E C A A K E F I N E C H R I J G N I L L E P S E M N E N E K E R G Y M I A T O N R R A R K N R O L A B T E O V S I I E T K E Z V N D S O A L D S H D I F I Z L I L R E P F A R L E I T O N E E R E D E I J D L G D G F S K L I V R C D R I I S N E G R E P F O T E B G J J I W F E C S X N E E E N D R M A G H I Zoek de volgende woorden: school, ik, jij, wij, groep, werk, plein, overstap, gym, voetbal, iedereen, gelijk, rekenen, taal, spelling, knikkers, leren, lezen, top In week 1 beginnen ze te knopen. Ze hebben touw, wol en kralen nodig. En plakband om de touwtjes vast te plakken op tafel voor het knopen. De namen en cijfers: Stan: 6 Lotte Takes: 9 Lars: 7 Anna: 6 Louelle: 10

24 café boerenklaas voor al uw bruiloften, recepties en partijen Zalen van 50 tot 350 personen Helga Gijbelandsedijk BD Brandwijk Telefoon (0184) Kijk voor meer informatie op onze website RIOOLAANLEG- EN ONDERHOUD RIOOLONTSTOPPING CAMERA-INSPECTIES NEVELONDERZOEK BESCHOEIINGEN EN VLONDERS BETONWERKEN HANDEL IN GROND EN ZAND AGRARISCH LOONWERK GROND- EN STRAATWERKEN Kerkepad AR Molenaarsgraaf T (0184) F (0184) M (0618) E fajongeneel@hetnet.nl I

25 door Dalycha en Geert Wie ben je? Kane Kok. Waar woon je? In Bleskensgraaf. Heb je broertjes of zusjes? Ja een broer, Vincent. Geen zusjes. Hoe vind je het hier op school? Leuk. Met wie speel je graag? Met Bjorn, Jasper en nog een Jasper (in Bleskensgraaf). Hoe lang zit je hier op school? Ehm net voor de zomervakantie. Wat vind je het leukst op school? Rekenen.

26 Postkade 172a, 2977AG, Goudriaan , Onderhoud & APK Accesoires verkoop Winterbanden & velgen Hi-fi installatie s Airco service station Vervangend vervoer 18 foto s per occasion op onze website! EP: Home of electronics De EP:Winkel biedt u: innovatieve producten goede prijs / kwaliteit verhouding bezorging en installatie wanneer het u uitkomt EP:Klantenkaart extra garantie vakkundig advies voor actuele aanbiedingen TV-Hifi-Video-Telecom-Huishoudelijke apparatuur Gijbelandsedijk VH Brandwijk - Telefoon: (0184) Vrijdag koopavond! woensdagmiddag gesloten

27 DOOR: Olle en Dalycha Kiplekker De ene kip tegen de andere zegt: ik had vannacht zo n hoge koorts,dat ik een gekookt ei heb gelegd!!! Leugen Wat is het tegenovergestelde van een archeoloog? Antwoord: Archeo sprak de waarheid Heks Een heks tegen de andere heks: Waarom ga jij nog altijd per bezem op reis? Je bent veel sneller op een stofzuiger Ruimteraadsel Het is zwart wit gevlekt en vliegt door de ruimte: Een koemeet De klas uit Jantje zit in de klas en zegt broem broem broem broem Dus de juf zegt: "Jantje wil je even ophouden" Waarop Jantje door blijft gaan "broem broem broem broem" En dan zegt de juf: "Jantje ga nu maar na de gang" "Nee" zegt Jantje "dat kan niet mijn benzine is op!" Mop Dalycha

28 IN NEDERLAND We vroegen de redactieleden: Wat vind jij een leuk uitje? Joey: Olle: Dalycha: Geert Disco! Maakt niet uit welke, alle disco s. En wat doe je dan bij zo n disco? Gewoon. Springen. Viersterrenhotel in Valkenburg bij het Drielandenpunt En wat was daar het leukst? Het luxe bubbelbad! Slagharen. Het leukst daar is de grote draaimolen: een grote bol met allemaal stoeltjes eraan die hard ronddraaien. Ik ben er wel negen keer in geweest! Drievliet. Heel leuk is de twistrix met uiltjes. Een soort achtbaan. Sommigen noemen het de uiltjesbaan. Ik ging er 3 keer in! Wie staan er allemaal op de foto s op de kaft? Voorkant Veda met haar zus Merit. Geert, Stijn, Niek en Duko: samen op de camping vuurtje stoken en dan met zijn allen broodjes bakken. Esmee Kraaiveld: samen met haar zusje Vera lekker een ijsje te eten. Mareen en Lotte: vriendinnenlol. Dyanne en Wesley Prins samen met papa en ome Gerard op de 4-persoonsfiets. Op zomervakantie naar Klein Vink in Arcen, Limburg. Daan Kamperman: Op deze foto staan ik en mijn zus aan het Gardameer in Italië. Anna samen met beste vriendin Anna in de speeltuin. Lennert Hokke met zijn vriendje van de crèche Noah. Lars en Nick: Genieten van het mooie zomerweer op de boezem. Met neefje, nichtje, vriendje en vriendinnetje. Stan Venis: met zijn broer Luuk in een attractie van Julianatoren. Achterkant Lennard de Jong. Isa likt aan een heel warm ijsje. De eerste dag van de zomervakantie, Stan en Joey kiezen pizza!!!! Esmee, Lara en Emma bij de sprookjesboom. Olle Lootsma, samen met zijn vriend Jurre en zijn broertje Bink (met oranje bodywarmer). Ghylène Stoel: op vakantie in Echternacherbruck in Duitsland. Hier sta ik boven op de glijbaan en mijn papa staat in het zwembad met een luchtbed zodat ik van de glijbaan zo op het luchtbed val en heeeel hard vooruit schiet. Emma aan het dansen met Jim op het zomerfeest.

DOOR CAROLINE EN RENATE

DOOR CAROLINE EN RENATE DOOR CAROLINE EN RENATE Hoi Overstappers, Op de voorkant zag je het misschien al staan: Water, Aarde, Lucht en Vuur. Het worden de vier elementen genoemd. Heel vroeger zei men al, dat alles op aarde deze

Nadere informatie

DOOR RENATE EN CAROLINE

DOOR RENATE EN CAROLINE DOOR RENATE EN CAROLINE Beste Overstappers, Deze laatste krant van 2013 is wel een hele sportieve want het thema is: sport en ontspanning! De redactie is druk bezig geweest met het verzamelen van sportweetjes,

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Het verloren mandje Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Op een vroege zonnige ochtend is Fakir al druk bezig

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Wist u datjes van groep 7

Wist u datjes van groep 7 Wist u datjes van groep 7 Ik vond afgelopen jaar het verkeersexamen het leukste omdat ik geslaagd ben en het leuk vond om te fietsen met spanning in de klas. Ik vond het ook leuk dat de hele klas het gehaald

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Zomer vakantie 2 juli t/m 10 augustus Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Beste kinderen en ouder/ verzorgers, In dit boekje staat informatie over

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 7B!

Welkom op de pagina van groep 7B! Welkom op de pagina van groep 7B! Zoals jullie zien zijn wij best een beetje gek en dol op gym Veel plezier met lezen! ditjes en datjes van 7b!! Wist je dat Lars veel van vliegtuigen weet. Wist je dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

taalkaart 1 Mijn diploma Mijn diploma

taalkaart 1 Mijn diploma Mijn diploma tk taalkaart 1 Mijn diploma Wat ga je doen? Je leert wat een diploma is. Je bedenkt en maakt een diploma. Op verkenning 1 Mijn diploma 1 Bekijk het diploma. naam: Femke Visser geboortedatum: 7 juni 1999

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze LIEFDE IS G geven O ontvangen D delen Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. Op de kaartjes stond wat jij kon geven aan anderen. Wij hebben met de Taal-redactie-groep een aantal interviews

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

voor kinderen, door kinderen van basisschool De Vlinderboom

voor kinderen, door kinderen van basisschool De Vlinderboom voor kinderen, door kinderen van basisschool De Vlinderboom Met IPC Op reis IPC thema: Op reis Over het IPC thema op reis zijn de Muizen erg enthousiast. Elke week werken we aan een bepaald voertuig. De

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Bijlage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Schatkaart In opdracht van Contactpersoon Octant de heer R. de Vries Utrecht, maart 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Chris Roerdink LLM Postbus

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst Pauken Gewenst en ongewenst Triangels Als je vriendjes bent, Dan moet je samen delen, Als je vriendjes bent, dan weet je dat dat moet. Als je vriendjes bent, Dan kun je samen spelen, Als je vriendjes bent,

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13 juli 2015 Op de fiets gaan we vandaag naar t Hof. Ben jij daar al is geweest? Het is een groot park waar je in kan wandelen, in de speeltuin kan spelen en een dolhof.

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van 2016!

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van 2016! Voorstraak 157 4702 EP ROOSENDAAL Tel. 0165-538151 www.hetdriespan.nl defakkel@driespan.koraalgroep.nl december 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s) Het is de laatste schoolweek van het jaar 2015. Een gek

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school!

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Voor de meeste kinderen is dat waarschijnlijke geen straf, want bijna overal staat

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 5. Vrijdag 11 september 2015 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Beste ouders, Groep 3 Kaylee Maan vaas vis roos en pen ik sok aan juf Ik fint

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014.

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Workshops BSO Rakkerpret 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Inschrijfformulier inleveren voor 28 februari 2014 Workshop-programma Sleutelhanger maken Toneelstuk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas Welkom in de 2 de kleuterklas. Naar school Mijn buikje kriebelt! s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Afscheid nemen mag

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Spanje - Feestweek. BSO DE Kanjers 7 t/m 12 jarigen! Maandag 24 juli Dinsdag 25 juli Woensdag 26 juli Donderdag 27 juli Vrijdag 28 juli

Spanje - Feestweek. BSO DE Kanjers 7 t/m 12 jarigen! Maandag 24 juli Dinsdag 25 juli Woensdag 26 juli Donderdag 27 juli Vrijdag 28 juli Spanje - Feestweek BSO DE Kanjers 7 t/m 12 jarigen! Maandag 24 juli Dinsdag 25 juli Woensdag 26 juli Donderdag 27 juli Vrijdag 28 juli René, Bart en Angela! René, Gaby en Bart! Marc, Angela en Bart! We

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Werkbladen Groep 5 & 6

Werkbladen Groep 5 & 6 Werkbladen Groep 5 & 6 e-mail? H1: Werkblad Leuk op internet Veel kinderen hebben een favoriete website. De één kletst met vriendinnen op MSN, de andere gaat naar Hyves. Ook spelen veel kinderen spelletjes

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Vollenhove Wonen op een havezate

Vollenhove Wonen op een havezate D S T R K C N T Opdracht 1 Nodig: foto van jezelf als klein kind, fotoblad opdracht 1 In Vollenhove staat de havezate Oldruitenborgh. De havezate is al heel oud. Bijna 250 jaar geleden, rond 1770, woonden

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

1. Van je juf of meester krijg je een plaatje. Bekijk je plaatje goed. 3. Zoek samen nog vier klasgenoten met een ander plaatje.

1. Van je juf of meester krijg je een plaatje. Bekijk je plaatje goed. 3. Zoek samen nog vier klasgenoten met een ander plaatje. Opdracht 1 Ongeveer 150 jaar geleden stonden er veel steenfabrieken langs de IJssel. De stenen werden van klei gemaakt. Dat kon je langs de IJssel vinden. Als de rivier overstroomde, bleef er een laagje

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie