De ERP specialist voor de voedingsindustrie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De ERP specialist voor de voedingsindustrie"

Transcriptie

1 De ERP specialist voor de voedingsindustrie

2 Microsoft Dynamics ERP Enterprise Resource Planning (ERP) software is essentieel voor bedrijven actief in de voedingsindustrie. Vaak heeft u te maken met complexe planning en deadlines omdat er gewerkt wordt met verse ingrediënten binnen een strikt regelgevend kader. ifacto biedt de voedingssector een specifieke ERP oplossing aan op basis van Microsoft Dynamics NAV. Deze oplossing focust op algemene eigenschappen zoals Financieel management gecombineerd met Inkoop, Verkoop, CRM, Productie en Logistiek. Om tegemoet te komen aan de eisen van de voedingsindustrie, wordt dit pakket aangevuld met een voedingsspecifieke add-on SI Foodware. Deze krachtige combinatie ondersteunt zowel uw primaire, secundaire als tertiaire processen in de voedingsindustrie en richt zich op productie- en handelsbedrijven binnen het dagvers-, korthoudbaar -en langhoudbaarsegment.

3 Microsoft Dynamics NAV Tijdens de voorbije 30 jaar voorzag Microsoft Dynamics NAV in de vereiste functionaliteit en het gebruiksgemak van meer dan bedrijven in meer dan 40 landen. Deze Business Management Software biedt allesomvattende functionaliteit voor uw bedrijfsvoering en is de fundamentele basis voor het verwerven van inzicht en controle doorheen uw bedrijfsprocessen. Meer controle Met Microsoft Dynamics NAV krijgt u meer geïntegreerd inzicht binnen alle geledingen van uw bedrijf. Hiermee verzekert u dat adequate beslissingen door de verantwoordelijke medewerkers binnen uw organisatie (kunnen) genomen worden. Verhoog uw marges Betere beslissingen resulteren in betere operationele marges en de inherente cash flow die hiermee samengaat. Microsoft Dynamics NAV helpt u om uw winstgevendheid te maximaliseren door effectieve en efficiëntere bedrijfsprocessen. Stimuleer groei Een oplossing die uw groei stuurt en ondersteunt is de basisvereiste om winstgevendheid om te zetten in nieuwe opportuniteiten. Microsoft s innovatie betekent dat u investeert in een platform waarmee u zich steeds in de voorhoede bevindt van wat technologie en automatisering kan bijdragen. Bovendien ondersteunt Microsoft Dynamics NAV zeer specifieke industrieën met krachtige en gerichte oplossingen, en is het volledig integreerbaar met uw overige Microsoftproducten.

4 SI Foodware SI Foodware is een bedrijfsbrede ERP oplossing die Microsoft Dynamics NAV aanvult met specifieke functionaliteit voor de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor bevinden alle functionaliteiten zich in één geïntegreerde en robuuste applicatie waardoor u beter inzicht krijgt in uw bedrijfsprocessen en ze beter op elkaar kunt laten aansluiten. Geïntegreerd en flexibel Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware zijn naadloos geïntegreerd waardoor het als gebruiker aanvoelt als één geïntegreerde oplossing. Bovendien is het systeem erg flexibel en beantwoordt het zo aan de inherente dynamiek van uw bedrijfsprocessen. Het gaat om een standaardoplossing, waarbij het mogelijk is om snel en makkelijk wijzigingen door te voeren. Zo voelt deze standaardoplossing aan als een op maat gemaakte oplossing. Weegartikelen- duale eenheden SI Foodware - Weegartikelen biedt een duaal eenhedenstelsel dat volledig met Microsoft Dynamics NAV en andere SI Foodware granules is geïntegreerd. Dit stelsel kan betrekking hebben op de berekening en vastlegging van kost-, inkoop- en verkoopprijzen. U kan controles laten plaatsvinden op maximale gewichtsafwijkingen bij alle logistieke transacties. Met de oplossing SI Foodware - Weegartikelen heeft u een mechanisme in handen om controle uit te oefenen op administratieve gewichtsverschillen. Geavanceerde productieplanning Voor correcte doorlooptijden op uw productieafdeling en een goede aansluiting tussen vraag en aanbod is een goede productieplanning van essentieel belang. Het maken van uitgebreide planningen die rekening houden met factoren als machinecapaciteit, arbeid en beschikbaarheid van kritieke materialen is een complexe aangelegenheid. SI Foodware - Productieplanning maakt een verkoop- en productieprognose gebaseerd op de verkoopgeschiedenis. Op basis van deze prognoses ontstaat inzicht in de vraag naar capaciteit van arbeid, machines en kritieke materialen.

5 Kwaliteit Afnemers en overheid stellen steeds strengere eisen aan kwaliteit en voedselveiligheid. U heeft te maken met verschillende kwaliteitssystemen (o.a. HACCP en European Foodlaw) waarbij veel registraties moeten worden uitgevoerd. Logistieke ketens moeten worden geïntegreerd om traceerbaarheid van producten mogelijk te maken en efficiënt te kunnen ingrijpen bij calamiteiten. Met behulp van SI Foodware Kwaliteitscontrole kan u aantoonbaar voldoen aan alle kwaliteitseisen van uw afnemers. Productspecificaties De registratie van kwaliteit en voedselveiligheid moet ook voldoen aan strenge eisen. Wetgeving verplicht u te vermelden uit welke ingrediënten een product bestaat en biedt richtlijnen voor het vermelden van voedingsstoffen. Het achterhalen van deze informatie en de concentraties waarin die aanwezig zijn per product, is complex en tijdrovend. Doordat u zelf geen berekeningen meer hoeft uit te voeren van voedingswaarden, ingrediënten en allergenen bespaart u aanzienlijk tijd. Bovendien heeft u onmiddellijk informatie met betrekking tot allergenen en ingrediënten, zowel voor interne rapportages als op etiketten, consumentenverpakkingen en productinformatie voor afnemers. Klachten Elke organisatie heeft weleens te maken met klachten. Zowel van klanten, als leveranciers als intern. Belangrijk is om correct met deze klachten om te gaan door het volgen van vaste procedures. Met SI Foodware Klachten worden alle klachten op een consistente en gestructureerde manier opgevolgd. U kan klachten vastleggen voor een artikel of lotnummer, maar ook voor een artikeleigenschap of partijnummer. Binnen SI Foodware kan u klachten niet alleen registreren, maar ook opvolgende acties definiëren zoals het plannen van retourontvangsten. Het daadwerkelijk aanmaken van de retourorder is vervolgens makkelijk te realiseren omdat alle benodigde gegevens reeds op de klachtenregistratie staan vermeld.

6 Transportmanagement Het vervoeren van goederen is een behoorlijke kost. Daarom is het belangrijk optimaal gebruik te maken van eigen of externe transportcapaciteit door een goede planning, correcte registratie van afspraken en tijdige informatievoorziening aan transporteurs. Om het overzicht te bewaren is het belangrijk om vanuit uw bedrijfsapplicatie het transportmanagement te voeren, zodat ook zaken als opvolgend transport foutloos kunnen worden gepland en vanuit diverse diensten in uw bedrijf aanstuurbaar zijn. SI Foodware verzorgt de complete transportmanagement van uw bedrijf. Partijadministratie Succesvol ondernemen in de turbulente dagversmarkt zoals bij AGF- en visbedrijven betekent dat u de uitdaging aangaat met tijd (snelheid en houdbaarheid), logistiek (transport en traceerbaarheid) en kwaliteit. Het optimaal afstemmen van vraag en aanbod is een uitdaging. Vaak worden geïmporteerde producten die nog onderweg zijn al verkocht en moet een bedrag aan een derde partij worden afgedragen. Het proces van de Partijadministratie begint met het afsluiten van een partijcontract met de telers. In het partijcontract worden gegevens vastgelegd zoals condities, producten en kostenbepalingen. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor ontvangst, handmatige kosten, koelkosten (per vestiging), transportkosten,... Na verhandeling van de goederen vindt de uitmelding plaats. De uitmelding is de opbrengst die met de leverancier (teler) wordt afgerekend op basis van één van de volgende afrekenmethodes: commissie, joint account of minimum garantie. In een uitmelding wordt voor een partij, per partijregel, een uitmeldaantal en uitmeldprijs automatisch berekend op basis van de aan de partijkaart gekoppelde transacties.vervolgens vindt de afrekening plaats. De afrekening is een verzameling van partijopbrengsten, partijkosten en een commissie, die met de leverancier kan worden afgerekend. Een overzicht van alle functionaliteiten in SI Foodware vindt u op de achterzijde van deze brochure.

7 ifacto ifacto is dé specialist in het adviseren en automatiseren van handels- en productiebedrijven in de voedingsindustrie. Met onze sectorspecifieke oplossing SI Foodware ondervangen wij alle bedrijfsprocessen in het voedingsmiddelenbedrijf waarbij wij rekening houden met de specifieke eisen en wensen eigen aan bedrijven actief in AGF, Brood en banket, Zuivel, Vlees, Vis of Zoetwaren. Onze klanten en opdrachtgevers zijn bedrijven met een klare kijk op de toekomst die van hun automatiseringspartner een actieve bijdrage verwachten in het realiseren van de bedrijfsvisie en de daarmee samenhangende groei. ifacto is een partner waar betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie centraal staan. ifacto werkt ook nauw samen met Microsoft en werd bekroond tot Microsoft Gold Partner in enterprise resource planning (ERP) solutions, het hoogste niveau van competentie en ervaring. Ook behaalde ifacto de President s Club Award. Deze erkenning komt wereldwijd slechts 5% van alle Dynamics Partners toe en wordt uitgereikt op basis van een hoge klantentevredenheid, technologische en functionele productkennis en innovatie. De titel Inner Circle plaatst ifacto in de elitegroep van de 50 (slechts 1%) meest strategische Dynamics partners wereldwijd. Referentie SI Foodware maakt als ERP oplossing van dag één deel uit van onze bedrijfsadministratie. Dankzij deze keuze hebben we het aanwerven van extra mankracht maximaal kunnen uitstellen. Het reduceert onze foutenmarge en we zijn commercieel voorbereid op alle marktvereisten. Marcel Schers, CEO, Sourz Food

8 ADMINISTRATIE PRODUCTIE Grootboek Crediteuren EDI BTW-overzichten Verkoop Leveranciers CRM Offertes Weegartikelen Debiteuren Creditnota s Telebankieren Inkoop Bonusreseveringen Klanten Artikelen Afroeporders Rapportage Productieplanning Operations control Assemblage Hardware koppelingen Grafisch planbord Receptuur MPS & MRP Registratie gondstoffen en materialen Bereking werklast en bezetting machines Output halffabrikaat en eindproduct KWALITEIT LOGISTIEK Productspecificaties Inspectie status Kwaliteitscontrole Klachten registratie - en afhandeling Wet- en regelgeving (o.a. HACCP en European Foodlaw) Lottracering Loten blokkeren Transport management Emballage FEFO gebaseerd picken RF scanning SSCC-labels Cycle counting Voorraadcorrecties Unieke palletnummers Containeradministratie EDI Weegschaalkoppeling BUSINESS INTELLIGENCE KPI rapportage via grafisch dashboard Food Management Dashboard ExSion reporting Kubussen Set standaard KPI s specifiek voor food sector Integratie met Microsoft SQL server Standaard rapportages Managementsrapportages PARTIJHANDEL Partijen & lotnummers Partijcontracten Commissies Joint accounts Minimum garanties Partijmaandafsluiting procedure Uitmelden partijen Partijopbrengsten en partijkosten Logistieke en financiële transacties op partijniveau SI Foodware ook in uw bedrijf? Vraag een demo aan: Contacteer ons: Bezoek onze website:

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009

microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009 microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009 Microsoft Dynamics ERP is er ook voor u. Samen met onze gekwalificeerde partners bieden we de juiste oplossing voor uw branche. VOORWOORD De ontwikkelingen in de wereld

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie

FOOD INDUSTRY. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen

FOOD INDUSTRY. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen FOOD INDUSTRY Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd op het Microsoft

Nadere informatie

ENJOY INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT SOLUTIONS IN SAP

ENJOY INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT SOLUTIONS IN SAP ENJOY INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT SOLUTIONS IN SAP INHOUD Kostenbesparing door efficiënt Facility Management 3 Facility Management als spil binnen de organisatie 4 Haal meer uit SAP met FM Insight 5

Nadere informatie

Oculus voor de handelsmarkt

Oculus voor de handelsmarkt Oculus voor de handelsmarkt Oog voor uw bedrijfsprocessen Inhoud 1 Oculus voor de handelsmarkt. 5 2 Uitdagingen en oplossingen voor de handelsmarkt. 7..... 3 Oculus Suite voor de handelsmarkt. 8 3.1 Oculus

Nadere informatie

PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV

PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV PrintVis: Uw oplossing voor voor de grafische sector Van management en financiën tot en met de productie en de drukpers,

Nadere informatie

7T software. dé standaard in branche oplossingen

7T software. dé standaard in branche oplossingen 7T software dé standaard in branche oplossingen 7T software Dé standaard in branche oplossingen 7T software levert de automatisering voor uw administratieve- en logistieke organisatie. Met onze specialisatie

Nadere informatie

> De kracht van eenvoud

> De kracht van eenvoud > Factsheet itsuitsfashion // Over ons Als partner van Microsoft begeleidt Total Concept Group bedrijven die actief zijn in de fashion retail-, private label- en groothandelssector bij de automatisering

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Extended. Thuis in uw bedrijf

UNIT4 Multivers. Extended. Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Extended Thuis in uw bedrijf 2 UNIT4 Multivers Extended UNIT4 Multivers Thuis in uw bedrijf De handelsketen is continu in beweging. Veranderende marktomstandigheden bewegen uw handelsbedrijf

Nadere informatie

UNIT4 Multivers Productoverzicht

UNIT4 Multivers Productoverzicht UNIT4 Multivers Productoverzicht UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT 2 UNIT4 Multivers Productoverzicht UNIT4: producten en diensten voor het MKB UNIT4 ontwikkelt ruim 0 jaar praktijkgerichte bedrijfssoftware

Nadere informatie

Prodin-P3 Suite. De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB. Groothandel & retail. Service & onderhoud. Productie & assemblage

Prodin-P3 Suite. De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB. Groothandel & retail. Service & onderhoud. Productie & assemblage De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB Groothandel & retail Service & onderhoud Productie & assemblage Prodin Business Solutions B.V. Tel 088 808 11 00 sales@prodin.nl WWW.PRODIN.NL Inhoudsopgave

Nadere informatie

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS TAKE THE LEAD IN LOGISTICS NaviTrans: Uw oplossing voor voor de logistieke dienstverlener In een steeds competitiever wordende sector als de logistiek is het voor de hedendaagse ondernemers onontbeerlijk

Nadere informatie

Oculus voor de servicemarkt

Oculus voor de servicemarkt Oculus voor de servicemarkt Oog voor uw bedrijfsprocessen Inhoud 1 Oculus voor de servicemarkt. 5 2 Uitdagingen en oplossingen voor de servicemarkt. 6.. 3 Oculus Suite voor servicemarkt. 9 3.1 Oculus

Nadere informatie

De ERP-software voor de groothandel. » bouwmaterialen» industriële producten» lifestyle artikelen» automotive aftermarket

De ERP-software voor de groothandel. » bouwmaterialen» industriële producten» lifestyle artikelen» automotive aftermarket ... efficiency in de supply chain...... kansen zien en verzilveren...... voorspelbaar succes... De ERP-software voor de groothandel» bouwmaterialen» industriële producten» lifestyle artikelen» automotive

Nadere informatie

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief WERK INVENTIEF Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief EENVOUD De bedrijfsoplossing met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd Snel te implementeren, eenvoudig te configureren

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Productoverzicht UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT

UNIT4 Multivers. Productoverzicht UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT UNIT4 Multivers Productoverzicht UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT 2 UNIT4 Multivers Productoverzicht UNIT4: producten en diensten voor het MKB UNIT4 ontwikkelt ruim 30 jaar praktijkgerichte bedrijfssoftware

Nadere informatie

Information Integration Center

Information Integration Center BROCHURE Information Integration Center EENVOUD DOOR INTEGRATIE Axians Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle aan den IJssel Tel: +31 88 988 96 00 - www.axians.nl BROCHURE INFORMATION INTEGRATION CENTER 2

Nadere informatie

glovia G2 De bewezen oplossing voor de discrete industrie Overzicht, flexibiliteit en controle voor uw onderneming

glovia G2 De bewezen oplossing voor de discrete industrie Overzicht, flexibiliteit en controle voor uw onderneming glovia G2 De bewezen oplossing voor de discrete industrie Overzicht, flexibiliteit en controle voor uw onderneming Extended ERP glovia G2 Veel bedrijven zijn al ver gevorderd in hun automatisering. Deze

Nadere informatie

ABP Waste. Brancheoplossing afvalverwerking

ABP Waste. Brancheoplossing afvalverwerking ABP Waste Brancheoplossing afvalverwerking...effectief beheer van afvalstoffen......dé software voor de afvalverwerkingsbranche......actuele en betrouwbare informatie......flexibel en gebruiksvriendelijk...

Nadere informatie

4PS Construct voor Grond-, Water- en Wegenbouw verbetert integraal uw bedrijfsprocessen

4PS Construct voor Grond-, Water- en Wegenbouw verbetert integraal uw bedrijfsprocessen 4PS Construct voor Grond-, Water- en Wegenbouw verbetert integraal uw bedrijfsprocessen 4PS Construct - de marktstandaard in de bouw, GWW en installatietechniek Optimale integratie met het Microsoft-platform

Nadere informatie

Unit 4 Multivers Productoverzicht. Producten en diensten voor het MKB

Unit 4 Multivers Productoverzicht. Producten en diensten voor het MKB Unit 4 Multivers Productoverzicht Unit 4 Multivers Producten en diensten voor het MKB 2 UNIT 4 AGRESSO: PRODUCTEN EN DIENSTEN VOOR HET MKB INLEIDING Unit 4 Agresso ontwikkelt praktijkgerichte bedrijfssoftware

Nadere informatie

De ERP-software voor de projectindustrie. » offshore & maritiem» klimaattechniek» machinebouw

De ERP-software voor de projectindustrie. » offshore & maritiem» klimaattechniek» machinebouw De ERP-software voor de projectindustrie» offshore & maritiem» klimaattechniek» machinebouw Kansen zien en verzilveren In de wereld van discrete productiebedrijven draait het vaak om een matrix van productvarianten,

Nadere informatie

Hunter CRM. Complete en flexibele software oplossingen DIENSTEN:

Hunter CRM. Complete en flexibele software oplossingen DIENSTEN: Hunter CRM Complete en flexibele software oplossingen Hunter - CRM levert complete en flexibele software oplossingen voor bedrijven, organisaties en praktijken. Geen enkel bedrijf is gelijk, waarom dan

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM

Microsoft Dynamics CRM UW MICROSOFT GEKWALIFICEERDE IMPLEMENTATIEPARTNER: De Waal 30A 5684 PH Best telefoon + 31 (0) 499 332757 telefax + 31 (0) 499 332659 email: info@atworkmgt.nl www.atworkmgt.nl Brancheoplossing maakindustrie...volledig

Nadere informatie

www.trustteam.be T +32 56 23 46 06 info@trustteam.be

www.trustteam.be T +32 56 23 46 06 info@trustteam.be www.trustteam.be T +32 56 23 46 06 info@trustteam.be Inhoud 1 Introductie...3 2 Waarom kiezen voor Health@Work?...3 2.1 Concentreer u voortaan op uw kernactiviteiten...4 2.2 Rijke standaardfunctionaliteiten...4

Nadere informatie

Zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening Zakelijke dienstverlening Een branche oplossing van Prodin Business Solutions Wat houdt Prodin voor de zakelijke dienstverlening in? Over Prodin en uw branche > De Prodin Branche oplossing Zakelijke dienstverlening

Nadere informatie

Eindelijk ook ERP voor brede KMO-markt

Eindelijk ook ERP voor brede KMO-markt KEYNOTE Eindelijk ook ERP voor brede KMO-markt SOLUTIONS De Boer kiest met Microsoft Dynamics NAV en ifacto voor standaard software en toekomstzekerheid TRENDWATCHER Van cijfergegevens naar ondernemingskennis

Nadere informatie

De oplossing voor technische dienstverleners. » engineering» inspecties» installatietechniek» service & onderhoud

De oplossing voor technische dienstverleners. » engineering» inspecties» installatietechniek» service & onderhoud De oplossing voor technische dienstverleners» engineering» inspecties» installatietechniek» service & onderhoud Kansen zien en verzilveren De toenemende complexiteit van installaties, nieuwe wet- en regelgeving

Nadere informatie