Boefjeskrant juli 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boefjeskrant juli 2014"

Transcriptie

1 Boefjeskrant juli 2014

2 Voorwoord Voor u ligt de digitale Boefjeskrant van juli In februari zijn we van start gegaan met Peuterspeelzaal (PSZ) Boefje. Er zijn al een aantal peuters, die gebruik maken van de PSZ en ook peuters met een VVE indicatie (via centrum Jong). Juf Luna biedt het (VVE) taal programma Uk& Puk aan. Er wordt een logboek van ieder VVE kind bij gehouden. De ouders hebben daar inzage in. De ruimte (tevens BSO ruimte) is gezellig en uitdagend ingericht. Er wordt gebruik gemaakt van hoeken. (bv de huishoek, bouwhoek enz). Mochten er nog leuke spulletjes thuisliggen, die wij in de hoeken kunnen gebruiken, dan zijn die van harte welkom. Juf Toos Bohnenn is onze interne peuterbegeleidster. Zij begeleidt, observeert en heeft overleg met Luna. Zij heeft met een aantal ouders kennis gemaakt. Heeft u vragen over deze vorm van peuterondersteuning of wilt u bespreken of deze vorm van begeleiding iets voor uw peuter is, neem dan contact op met Luna. Onze auto s, waarin de kinderen vervoert worden, zijn nu allemaal bestickert met ons logo. Iedereen in de omgeving, wordt met Kinderopvang Boefje geconfronteerd. We krijgen leuke reacties. We gaan voor kwaliteit en willen de kinderen een goede ontwikkeling bieden. Onze pedagogische medewerkers volgen een scholingstraject, gericht op alle ontwikkelingsaspecten van het jonge kind. Op 24 mei stond Boefje met allerlei foldertjes, informatie, ballonnen enz. op de markt in Krommenie. Het zag er gezellig uit en ons marktkraampje werd goed bezocht. Juf Kimberley van de babygroep is bevallen van een zoon Daley. Wij wensen haar een fijne kraamtijd! Juf Anouk, juf Sabrina zijn geslaagd. Gefeliciteerd!! Wij nemen geen afscheid van ze, want zij blijven ons team versterken. Juf Lisanne is geslaagd, maar vervolgt haar studie ergens anders. Lisanne ook van harte Gefeliciteerd!. Wij wensen alle overige stagiaires succes met hun studie. Donderdag 3 juli bestaan wij alweer 5 jaar. Dat belooft een gezellige dag te worden. Begin september zullen er weer nieuwe stagiaires op de groepen staan. Het zomerfeest komt er weer aan. Schrijf in jullie agenda: vrijdag 22 augustus. Duimen dat het mooi weer is. Het thema zal zijn : Disney. De kinderen en juffies mogen verkleed komen. Meer informatie volgt nog. Neemt u ook een kijkje op onze nieuwe website ( Mocht u iets opvallen, laat het ons weten. Kinderopvang Boefje werkt nog steeds met facebook. Daar kunt u een kijkje opnemen en eventueel een reactie plaatsen. Bijna dagelijks worden er foto s/filmpjes en verslagen opgezet. Leuk om te zien. Voor degene die op vakantie gaan wens ik jullie een fijne vakantie. De kinderen die tijdens de vakantie periode gebruik maken van de vakantieopvang, wens ik heel veel plezier tijdens de leuke uitstapjes en activiteiten. Ik wens jullie veel leesplezier. Marga van Veen

3 Welkom nieuwe babyboefjes..! - Morris is per maart bij boefje komen spelen. - Nathan is per maart bij boefje komen spelen. - Yannick is per mei bij boefje komen spelen. Ditjes en Datjes: Wist u dat...tess erg blij is als haar grote broer Finn even langs komt om met haar te spelen.. Nova zich optrekt en gaat staan in de box.. Nathan het erg gezellig vind met alle andere boefjes.. Yannick vindt het heel erg leuk om te springen in de springstoel.. Morris hele grappige gezichten kan trekken.. Myrthe het erg leuk vindt om te knutselen.. Fynn het liefste de hele dag buiten speelt met de grote kinderen.. Thijs al kan lopen achter de loopkar.. Cas een echt Boefje is en hij overal op wilt klimmen.. Luna al steeds sneller de hele groep rond gaat.

4 HIEP, HIEP, HOERA. In April hadden wij het feestje gevierd van Mrythe, zij is 1 jaar is geworden. En in Juni wordt Nathan ook 1 jaar. Het WK 2014 is begonnen en de baby groep is er helemaal klaar voor. We hebben geknutseld en toen oranje speelde kwamen we allemaal in het oranje.

5 Hiep Hiep Hoera! Juf Kimberley is vrijdag 30 mei bevallen van een jongen. Zijn naam is Daley Levi Wes. Van harte gefeliciteerd!! Team Boefje

6 lieve Boefjes: Jelle Elise Evi Erabella We vinden het gezellig dat jullie bij ons komen spelen Ditjes en datjes..: - Jayden, Armano, Levi en Nidal zijn al over naar de peutergroep - Merel en Dani al enige tijd op de dreumesgroep zitten!! En dat gaat al onwijs goed - Cas komt al bijna wennen op de dreumesgroep (boefje)! - Finn krijgt een broertje of zusje - Jessie geeft al heel goed aan als ze heeft gepoept in haar luier ;) - Jelte is al zo groot dat hij af en toe op het potje wil!! - Sam is een helpt heel goed met het opruimen van de groep - Guus is een echte charmeur, hij versierd alle meiden Thema: Zomer

7 Wk pet Hiervoor heb je het volgende nodig: - witte pet - rood, blauw en oranje verf Verf de witte pet met de kleuren oranje, rood en blauw. Laat de pet opdrogen en zet hem op je hoofd tijdens het WK!! Hieper de piep,,, Hoeraa!! Sam, Guus en Jelte zijn alweer 2 jaar geworden!!

8 Vrijwilliger Beste ouder(s), Ik zal me even voorstellen. Ik ben Annette van Luit-de Jong, woon in Krommenie, geboren in Amsterdam, 53 jaar, getrouwd. Dinsdag 17 juni ben ik begonnen bij Boefje op de dinsdag en donderdagochtend als vrijwilliger. Ik heb twee zoons van 27 en 25 jaar. Ik vind alle sporten erg leuk en speel zelf tennis. Ben gek op dieren, vooral honden. Lekker bezig zijn vind ik erg belangrijk. Hobby s heb ik natuurlijk ook: tennis, lezen, bloemschikken en puzzelen. Zowel legpuzzels als kruiswoordpuzzels. Lekker met het eten bezig zijn, recepten uitproberen vind ik ook erg leuk. Dat ik het heel gezellig vind om met mensen om te gaan, blijkt wel uit het feit dat ik hiervoor vrijwilligerswerk heb gedaan bij de Rosariumhorst en bij de Zonnehoek (geestelijk gehandicapten)

9 Peutergroep: Jullie hebben vast al gezien dat onze groep er anders uit ziet. Wij hebben tips van de School Begeleidings Dienst Zaanstreek Waterland (SBWZ) gekregen en dit toegepast op de groep. De kinderen krijgen nu een nog duidelijker beeld van de hoeken en spelen met nog meer plezier! Danique en Maya hebben al heerlijke gerechten voor ons gekookt. In de bouwhoek en op het speelblok zijn vooral de jongens aan het spelen. Er worden hele parcours met auto s afgelegd. Kortom, onze groep ziet er weer up-to-date uit! Verder zijn Kelly en Charity heel blij dat Anouk op de peutergroep blijft werken. Wij wensen jullie heel veel plezier met het lezen van het peutergroep gedeelte. Juf Kelly, Anouk en Charity Reservekleding: Op dit moment zijn bijna alle kinderen op de groep zindelijk. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw kind nog een ongelukje krijgt. Wilt u er voor zorgen dat er voldoende reservekleding in het bakje ligt?? Wist-u-datjes..: Wist u dat -Danique geen luier meer draagt? -Joe, Yentle en Lars bijna 4 zijn en naar de basisschool gaan na de vakantie? -De peutergroep anders is ingedeeld? - Nidal een zusje krijgt? - Lars een broertje krijgt? - Maja al veel Nederlandse woordjes kent? - Levi over is? En dat wij dat heel gezellig vinden? - Jayden Quax gek is op auto s? - Noa steeds beter begint met praten? - Chiara een echte Peppa Pig fan is? - Pip dol is op peuteryoga?

10 - Raha wel 4 weken op vakantie is geweest en wij haar gemist hebben? - Finn en Mick graag tussendoor even naar de babygroep lopen om hun zusje& broertje een kus te geven? - Dylan en Armano samen leuk spelen met de treinen? - Jayden van Ingen graag in de zandbak speelt? - Chafina een vet coole helm heeft voor op de scooter? - Cem zindelijk is en een hele grote slimme jongen is? - Jill graag kookt in het keukentje? - Wij Jaleesha missen? - Jurre heel goed pannenkoeken en spaghetti kan koken? - Wij heel blij zijn dat juf Anouk bij ons blijft? Voorstelling Dancebase Zaterdag 14 juni j.l. hebben Pip, Jill, Yentle, Joe en Chiara aan een dansvoorstelling mee gedaan. De kinderen waren mooi geschminkt door de moeder van Yentle. De meiden waren Mega Mindy en de jongens Spiderman. Wat waren ze goed zeg! Er zaten vele papa s en mama s met tranen in hun ogen op de tribune! O, en sommige oma s ook (Marga :p) Wij zijn super trots op onze dansende Boefjes!! Knutseltip: Beschilderen van voorwerpen met nagellak. U pakt een voorwerp dat beschildert kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glas, potje, bordjes etc. Zet een paar leuke kleuren nagellak klaar en het schilderen kan beginnen! Laat het goed drogen en geef het voorwerp een mooi plekje in de woonkamer of cadeau aan iemand anders! Succes!

11 Boekentip: In dit boek gaan Zoe, Theo, hun moeder en vriendje Bruno naar het zwembad. Als Zoe en Bruno elkaar plagen, valt zijn bril van zijn neus en verdwijnt onder water. Een meisje, Clara, duikt hem van de bodem op en is Bruno's heldin. Ideetjes, tips voor een dagje uit, theatertips, bioscoop Bezoek eens de bonte belevenis in Assendelft. Door de verhuur van de pony s bieden wij aan kleine kinderen van 2 tot 11 jaar de mogelijkheid om spelenderwijs vertrouwd te raken met de pony. Door te poetsen, opzadelen en een rondje door het avonturenpark te rijden geniet u samen met uw kind van een onbezorgd avontuur. Ook kunt u natuurlijk langer dan een rondje door het avonturenpark een pony huren; dit dient u dan wel van te voren telefonisch te reserveren. Dit om lange wachttijden te voorkomen. Uiteraard houden wij het welzijn van de dieren goed in de gaten. Daarom hebben wij een samenwerkingsverband met dierenpraktijk Stad en Leven. Informeer eens naar onze uurtjes Shettenpret (van 4 tot 11 jaar) of onze Guppenclub (van 2 tot 4 jaar) U kunt dan onder begeleiding van Marieke een uur genieten mét uw kind van de pony s. Bioscoopfilm De bekendste postbode ter wereld schittert nu in zijn eigen film: Pieter Post: De Film Pieter Post bezorgt in zijn bekende rode bus, samen met zijn zwart-witte kat Smoes, dagelijks de post bij de mensen van het dorpje Groenbeek. Ook maakt hij altijd een praatje, doet klusjes en drinkt af en toe een kopje thee met de mensen. Als Pieter meedoet aan een nationale tv talentenjacht en zich ontpopt tot een briljante zanger krijgt hij al snel te maken met de harde wereld van kijkcijfers, roem en geld. Maar is onze vriendelijke postbode hier wel tegen bestand en wie ontfermt zich nu over de post nu hij zo druk is? Deze film draait vanaf 18 juni in de bioscoop.

12 Kookrecept: Glamourcakejes Bereiding Materialen: 12 papieren cakevormpjes of een muffinvorm Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180ºC. Als u een muffinvorm gebruikt, vet deze dan licht in met boter (papieren vormpjes worden niet ingevet). Doe de suiker en de boter in een kom en klop dit met een mixer tot een crème. Doe de eieren er één voor één bij en klop nog even flink door. Doe er schepje voor schepje het bakmeel bij tijdens het mixen. Bereiden: Vul de vormpjes met 1 eetlepel beslag halfvol. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in minuten goudbruin en gaar. Laat ze in de oven afkoelen. Maak intussen glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje en roer er 2 eetlepels water (voor wit glazuur) of bessensap (voor roze glazuur) doorheen tot een glad mengsel. Strijk dit over de cakejes en plak de chocoladesnoepjes erop. Tip: eetlepels water. Ingredienten 150 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram poedersuiker, 2 eetlepels water, of bessensap voor een roze kleur 1 zakje chocoladesnoepjes, bijvoorbeeld smarties of M&M's

13 Verjaardagen: Juf Anouk is 20 mei jarig geweest. Jaleesha is 30 mei 3 jaar geworden. Noa is 10 juni 3 jaar geworden. Joe wordt 3 juli 4 jaar. Lars wordt 8 juli 4 jaar. Yentle wordt 17 juli 4 jaar. Chafina wordt 25 juli 3 jaar. Juf Charity wordt 30 juli 26 jaar. Wij willen alle jarigen van harte feliciteren!

14 Peuterspeelzaal Wist u dat? - Tyler al zindelijk is? - Pita erg goed samen kan spelen? - Selena helemaal gek op Puk is? Hij is zelfs al een keer bij haar wezen logeren! - Hugo merken van auto s goed weet te benoemen? - Chafina altijd vrolijk is? Jarig joppie - 25 Juli word Chafina alweer 3 jaar! Beste ouders, De peuterspeelzaal is gesloten vanaf 7 juli t/m 17 augustus 2014 ivm de zomervakantie.

15 Uk & Puk Uk & Puk is een taalprogramma met verschillende activiteiten voor de doelgroep 0 /m 4 jaar. Het programma heeft een hand pop genaamd: Puk. Deze pop word overal bij betrokken, hij gaat mee naar de wc, eet een broodje en gaat soms ook bij de kinderen uit logeren! Ik merk in de loop der tijd dat Puk een echte vriend van de kinderen wordt en iedereen wil met hem spelen! Bij het taalprogramma horen ook allemaal boekjes deze zijn ieder een eigen thema. Wij zijn nu bezig met thema Oef wat warm! In dit boekje staan per dag verschillende activiteiten beschreven. Uk en Puk heeft ook verschillende soorten prenten boeken deze vinden de kinderen erg leuk! Deze lees ik vaak voor, maar natuurlijk ook veel andere boeken!

16 Foto s

17 Wist u dat: - Esmee hele mooie armbandjes kan maken? - We leuke uitstapjes gaan doen in de vakantie? - Alyssa een groen vlaggetje heeft gekregen met zwemles? - Jill altijd hartjes tekent? -Guenevere altijd wint met memory spelen? Zelfs de juffen verslaat ze! Jarige joppies vanaf Juni: Guenevere wordt 29 juni 5 jaar Amy-lou wordt 9 juli 6 jaar Ishan wordt 13 juli 6 jaar Sem Rothuizen wordt 8 augustus 5 jaar Jasmina wordt 19 augustus 9 jaar Miguel wordt 22 augustus 5 jaar

18 Zomervakantie 2014 De zomervakantie planning is gemaakt! Er staan leuke activiteiten in zoals: De Hoep, een dagje strand, het woeste westen, picknicken in het park en andere leuken dingen! We hebben er allemaal erg veel zin in! Groente tuintje We hebben in de meivakantie verschillende soorten zaden en bloemen geplant in onze groentetuin. We hebben ze zo goed verzorgd dat bijna alles is uitgekomen! Beste ouders, Vergeten jullie niet dat zwembad De Watering gesloten van 21 juli t/m 8 augustus!?

19 Foto s

20 ACTIE voor ouders van kinderopvang Boefje Helpt u ook mee kinderopvang Boefje te promoten? Als er een nieuwe aanmelding plaats vindt, waarbij het contact is gelegd via u als ingeschreven ouder van kinderopvang Boefje, dan belonen wij dit initiatief met een waardebon van mexicaans restaurant Panchos Cantina of tapas restaurant Que Pasa te Zaandam!!

21 BSO Jupiterstraat.. Het is weer tijd voor een Boefjeskrant. Ook wij hebben uiteraard weer leuke dingen te vertellen. Wij krijgen steeds meer aanmeldingen met leuke kinderen die onze groep komen versterken. De voorjaarsvakantie, meivakantie en pinkstervakantie zijn ook weer voorbij. Daar hebben we met alle plezier van kunnen genieten met leuke uitstapjes zoals: gewandeld in het bos, naar de klimduinen geweest, Monkeytown, zwembad, knutsel activiteiten en ga zo maar door. De kinderen vinden het hier altijd fijn om te koken en lekkere dingen te maken. Het leukste van koken vinden ze toch echt het smullen van al dat lekkers Mmmmmmm.

22 NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW Wij hebben op de BSO een nieuw idee. Wij hebben samen met de kids een trots muur gemaakt die al goed in gebruik is door de kinderen. Het idee van de trots muur is dat alle kinderen elkaar complimentjes mogen geven aan elkaar. Dit doe je aan de hand van een briefje die je ophangt op de trots muur. NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW Zo hebben wij met de vakantie ook deelgenomen aan een speurtocht met de kinderen en zelf sport activiteiten gemaakt. Koekhappen. Sporten, YEAHHHHH Appels happen uit een bak met water. Haha wat een lol hadden ze, het was nog best lastig

23 School is alweer bijna voorbij en nu kunnen de kinderen heerlijk genieten van een wel verdiende zomervakantie. Uiteraard zijn wij gewoon OPEN en hebben wij boordevol leuke dingen op de planning staan de hele vakantie periode. Ik wil de kinderen alvast een hele fijne zomervakantie toe wensen!!!!! Helaas moeten wij ook afscheid nemen van juf Lisanne en juf Michelle. Stage is weer afgelopen en nu mogen ze andere nieuwe ervaringen opdoen bij een ander kinderdagverblijf. Wij hebben een leuke tijd gehad en zullen ze ook erg gaan missen. Ik en de kinderen willen jullie nogmaals bedanken voor al jullie inzet en wensen jullie veel succes en plezier in jullie verdere toekomst. De kinderen die op Boefje zitten kunnen ook gebruik maken van zwemlessen, voor een hele leuke prijs. Voor meer info: Hier een leuke foto van zwemles: Dan wil ik nog graag uw aandacht voor de jarige die jarig zijn geweest vanaf februari. Jesper Krombeen is 12 februari 9 jaar geworden Sade Tuininga is 16 februari 10 jaar geworden Emma de Boer is 29 februari 10 jaar geworden Tijmen de Boer is 8 maart 5 jaar geworden Robin Kroezen is 7 april 7 jaar geworden Roza Helmstrijd is 14 mei 9 jaar geworden Jongens en meiden nog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!!

24 Iedere keer wanneer de nieuwe Boefjeskrant uitkomt wil ik ook graag een verhaaltje van de kinderen in het boekje. Over wat hun ervaringen van Boefje zijn. Nu heb ik het woord gegeven aan Emma de Boer. Zij is tien jaar en zit in groep 6. Hoi Allemaal, Ik ben Emma. Ik zit op het Boefje en heb het daar heel leuk. Wij hebben een super leuke juf nou ja juffen: Sabine en Lisanne en Michelle. We doen heel vaak leuke dingen in de vakantie zoals zwemmen in de zaangolf, bowlen en knutselen en nog andere leuke dingen. Ook op de schooldagen dat ik hier ben is het heel leuk. Ik zit hier ook samen met mijn zusje Sanne op de bso. Ik speel ook vaak met een vriendin van mij op de bso Sade. Ook maken wij leuke knutsels dat vind ik altijd heel leuk om te doen.wij hebben wel eens een haasje gemaakt. En ik heb een keer een sinterklaas gemaakt helemaal in het groot. En Sade een grote zwarte piet.en we hebben ook een een keer zelf gemaakte knuffeltjes, en ik een hartje dat was heel leuk.. en we koken heel veel : sandwich,salades,en een soort koude Pasta,pannekoeken, cakejes, koekjes, pizza, appelvlappen,enz. Dit was het verhaal van Emma. Dank je wel Emma!! Verder wil ik zelf nog even kwijt dat ik het heel leuk en gezellig vindt met de kinderen hier op Boefje. We maken veel plezier samen. Mochten er nog op of aanmerkingen zijn of misschien heeft u nog een leuk idee/tip dan hoor het graag van u. Veel liefs, Sabine

Boefjeskrant Februari 2014

Boefjeskrant Februari 2014 Boefjeskrant Februari 2014 Voorwoord Voor u ligt de Boefjeskrant van februari 2014. Dit is de eerste keer dat u de krant digitaal krijgt. Het is kleurrijker en beter voor het milieu. Het jaar 2013 is weer

Nadere informatie

Boefjeskrant. november2014

Boefjeskrant. november2014 Boefjeskrant november2014 Voorwoord Voor u ligt de digitale Boefjeskrant van november 2014. De zomerse dagen zijn weer achter de rug en iedereen is weer terug van een welverdiende zomerstop. Het zomerfeest

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws december 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Cenn Wij werden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Verjaardagen! Babyhapjes Door Petra Bergs, mama van Thuur. Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen. November 20 Milan Rutten

Verjaardagen! Babyhapjes Door Petra Bergs, mama van Thuur. Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen. November 20 Milan Rutten Verjaardagen! Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen November 20 Milan Rutten December 7 Jelle Verheijen 9 Nick Hellegers 10 Jenna Klok 11 Petra Derks (leidster) 22 Thuur Cox Alvast

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juni 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws februari 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst KDV De Telgenkamp Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en KDV De Telgenkamp. Welkom Pieter en Eden zij begin januari bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom.

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom. Nieuwsbrief September 2015 Hallo lezers van de Lila nieuwsbrief, Als team Lila hopen wij dat jullie een fijne zomervakantie achter de rug hebben gehad. Wij staan helemaal startklaar om de kinderen weer

Nadere informatie

Welkom op t Belhameltje: Cas op de Loeiers! Ties op de Loeiers! Chiara op de Loeiers! Jula op de Loeiers! Gijs op de Snuffies! Willem op t Kippenhok!

Welkom op t Belhameltje: Cas op de Loeiers! Ties op de Loeiers! Chiara op de Loeiers! Jula op de Loeiers! Gijs op de Snuffies! Willem op t Kippenhok! Belhamelnieuws Kindercentrum t Belhameltje Severtweg 6A * 7156 RL Beltrum Tel: 0544-481343 Web : www.belhameltje.com Mail: info@belhameltje.com Jaargang 11 nummer 3 Maart 2019 Hallo Maart! De maand februari

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Boefjeskrant. Boefjeskrant

Boefjeskrant. Boefjeskrant Boefjeskrant Boefjeskrant Oktober 2015 Voorwoord Voor u ziet uw de digitale Boefjeskrant van oktober 2015. De Zomer is voorbij en de Herfst is gekomen. We gaan weer een gezellige tijd tegemoet. Iedereen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014.

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Workshops BSO Rakkerpret 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Inschrijfformulier inleveren voor 28 februari 2014 Workshop-programma Sleutelhanger maken Toneelstuk

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest PADDINGTON EXPRESSE In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest Mededeling van de maatschap Per 1 januari 2017 heeft Meini besloten om uit de maatschap te stappen. Hij

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

schoolkrant E N N E D Y S C

schoolkrant E N N E D Y S C K schoolkrant E N N E D Y S C H O O L 2015 nummer 3 Voorwoord Hallo allemaal, In deze schoolkrant vinden jullie een interview met winactie en een bonus vraag, een verslag over het rijksmuseum, een verslag

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 7B!

Welkom op de pagina van groep 7B! Welkom op de pagina van groep 7B! Zoals jullie zien zijn wij best een beetje gek en dol op gym Veel plezier met lezen! ditjes en datjes van 7b!! Wist je dat Lars veel van vliegtuigen weet. Wist je dat

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 10. Voor het eerst naar school

Thema Kinderen en school. Lesbrief 10. Voor het eerst naar school Thema Kinderen en school. Lesbrief 10. Voor het eerst naar school brengt zijn dochter Ama voor het eerst naar school. Hij praat met de juf. Ama is al op een peuterspeelzaal geweest. Is Ama verlegen? Wat

Nadere informatie

Juni 2017 Nieuwsbrief 29

Juni 2017 Nieuwsbrief 29 Juni 2017 Nieuwsbrief 29 VillaDriel wint Kinderopvang awards 2017 In de door Opiness georganiseerde verkiezing Kinderopvang awards 2017 hebben we 3 prijzen binnen gesleept. In de categorie beste kinderopvangorganisatie

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015 Afscheid meneer Ruud Beste ouders / verzorgers, Zoals u al heeft kunnen opmerken, is juffrouw Petra Berentsen al weer geruime tijd op school bezig met haar werkzaamheden als directeur. Heel fijn dat het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

DECEMBER 2018 NR 1 SCHOOLKRANT ADMIRAAL DE RUYTERSCHOOL

DECEMBER 2018 NR 1 SCHOOLKRANT ADMIRAAL DE RUYTERSCHOOL Het Admiraaltje DECEMBER 2018 NR 1 SCHOOLKRANT ADMIRAAL DE RUYTERSCHOOL Welkom bij de tweede schoolkrant! Het thema van groep 1,2,3 is DIEREN. Het thema van groep 4 is LANG GELEDEN. Het thema van groep

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd 0 tot 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Welkomstwoord. Wij stellen voor

Welkomstwoord. Wij stellen voor HET VRIENDENHUISKRANTJE Vrijdag 29 maart 2013, 5de editie Welkomstwoord Beste lezers, Hier bij stellen we jullie met trots onze nieuwskrant voor van februari & maart Veel leesplezier! Wij stellen voor

Nadere informatie

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 5 Peutercollege weetjes Van 22 februari t/m 26 februari is het Peutercollege geopend van 0900-1200 uur voor alle peuters. De scholen zijn in die week dicht, maar wij zijn gewoon geopend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: december 2013 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Nieuwe Stagiaire: Wij hebben een nieuwe stagiaire op de groep. Haar naam is Imane, 17 jaar oud. Ze doet de opleiding pedagogische medewerker niveau 4. Ze

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Spuigat, Juni/Juli 2015

Spuigat, Juni/Juli 2015 Spuigat, Juni/Juli 2015 Team: Lieve ouders/verzorgers, Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie hulp, steun en inzet van het afgelopen jaar. Met name alle hulpouders/opa s en oma s/ tantes en ooms/

Nadere informatie

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen Alieke Bruins Waddengoud Met tekeningen van Samme Reijnders theaterlezen Wij spelen mee in dit boek Guusje Hoi, ik ben Guusje. Ik ben 9 jaar. In de vakantie, en soms ook in het weekend, ga ik met mijn

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen Aan mij werd gevraagd of ik een stukje voor de woonkrant wilde schrijven. Natuurlijk wil ik dat, omdat ik de hele wereld wel wil vertellen hoe super trots wij zijn op de bewoners van Woongroep 2000, maar

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 28 december 2012

Nieuwsbrief 7 28 december 2012 Nieuwsbrief 7 28 december 2012 2012 gaat over in 2013 Het jaar 2012 is alweer (bijna) voorbij en het was een jaar waarin BSO VillaDriel definitief zijn plaats in de kinderopvang heeft veroverd. We hebben

Nadere informatie