Verslag 00. een jaar kinderconcerten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag 00. een jaar kinderconcerten"

Transcriptie

1 Verslag 00 een jaar kinderconcerten 1

2 Voorwoord Voor u ligt het verslag van wat er in 2008 binnen het Productiehuis Jeugdconcerten is gerealiseerd. We maakten zeven nieuwe producties, brachten vier producties in reprise en speelden een productie door. Ook startten we een educatief proefproject met schoolconcerten. In totaal organiseerde we 129 concerten (55% meer dan in 2007), waarvan 99 vrije voorstellingen, 4 try-outs en 26 schoolconcerten. Daarmee realiseerden we een publieksbereik van (86% meer dan in 2007). Daar zijn we trots op. Maar getallen zeggen niet alles. Het team Vlnr met de klok mee: Jessica de Heer artistiek advies Wieske Wijngaards zakelijk leider Sietske Oud marketing & communicatie Nele Decock productieleider Anneke Hogenstijn artistiek leider Het belangrijkste is dat we in 2008 weer een stevige stap voorwaarts hebben gezet in de verwezenlijking van ons ideaal: zoveel mogelijk kinderen van 6 tot 12 jaar laten genieten van bijzondere muziek. Om dit te bereiken maken we producties vanuit de hoofdgedachte: speel, vertel, en maak vanuit muziek. Steeds meer makers en musici zijn geïnteresseerd in het maken van een productie bij het Productiehuis. De artistieke kwaliteit van de producties wordt steeds beter, mede door de samenwerking met Werkplaats Oorproeven. We zijn begonnen met een educatief proefproject en bereiken meer kinderen. Steeds meer zalen zijn bereid de producties een vaste plaats in de programmering te geven en bovendien is er ook in het buitenland belangstelling getoond. We zijn er trots op dat weer meer kinderen van onze concerten hebben genoten. Maar dat zou natuurlijk nooit gelukt zijn zonder de enorme inzet en creativiteit van alle makers, musici en medewerkers. Die willen we dan ook bedanken voor hun geweldige werk in Op de volgende pagina s vindt u een verslag van alle producties waarmee zij bezig zijn geweest. Maar we zijn nog lang niet klaar! In 2009 gaat Productiehuis Jeugdconcerten fuseren met Werkplaats Oorproeven. Daardoor ontstaat een nieuwe organisatie die ook een nieuwe naam krijgt: Oorkaan. Met die nieuwe organisatie kunnen wij ons nog slagvaardiger en intensiever concentreren op de verdere ontwikkeling van het genre jeugdmuziek. Bovendien zetten we ons de komende tijd meer in op educatie en participatie om zo nieuwe doelgroepen te bereiken, die (nog) niet vanzelf de weg naar theater of concertzaal vinden. We gaan op oorkaansterkte verder! Tot ziens bij een van onze producties. Stichting Jeugdige Oren/Stichting Oorkaan i.o. Kees Dijk, voorzitter Anneke Hogenstijn, artistiek leider Wieske Wijngaards, zakelijk leider Doosje Dia s

3 Inhoud Missie Serie Foto s voor je Oren Doosje Dia s Mevrouw en Meneer Macbeth Ogen Dicht? Lisa s Wiegelied Serie Geheimen voor je Oren BV De Pianomannen Gijs Romeo en Julia in India De Kleine Kerstman Reprises Geloof Me! Het Meisje en de IJsbeer Slagschaduw Hoe een Eskimo zwart kan zien Educatie Missie Het ervaren van levende muziek en het zelf muziek maken, van welke soort dan ook, zijn essentieel voor de kwaliteit en de rijkdom van het individuele én het maatschappelijke leven. Daarom willen wij dat ieder kind de gelegenheid krijgt, en het liefst zo vroeg mogelijk, in aanraking te komen met de kracht van levende muziek. Met de producties van Productiehuis Jeugdconcerten, en vanaf 2009 ook met de activiteiten van Werkplaats Oorproeven, werken we aan de ontwikkeling van het genre jeugdmuziek en aan de artistieke ontwikkeling van (jonge) makers. Op die manier willen we niet alleen onze eigen organisatie en de producties die daaruit voortkomen versterken, maar vooral een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugdmuziek in Nederland en daarbuiten. Met onze ambities op het gebied van concertverkoop, marketing, educatie en participatie versterken we ons bestaande publiek en werven we nieuw publiek. Marketing Aantallen op een rij Vooruitblik 2009: Oorkaan op komst! Organisatie, financiers en locaties De makers Colofon Geloof me!

4 New Niks laat zich in deze wonderlijke wereld door de jazz inspireren, van zwoele swing tot stevige rock. Anita Twaalfhoven - Trouw, 12 december 2007 Mevrouw en Meneer Macbeth Regie: Corina van Eijk Serie Foto s voor je Oren In deze serie zochten we, begeleid door overkoepelend regisseur Jos van Kan, in de producties de samenwerking met de discipline fotografie. De serie liep in het seizoen en omvatte in totaal vijf producties. Drie ervan gingen in 2008 in première en één speelde vanuit 2007 in dit jaar door. Doosje Dia s Regie: Leopold Witte en Michiel Voet Een man dwaalt door onbekende straten. Tussen het vuilnis vindt hij een doosje met dertig dia s. Thuis bekijkt hij de beelden keer op keer. Wie zijn die mensen? Waarom lachen ze? Op welke muziek dansen ze? En waarom kijkt dat kind toch altijd in de lens? De man zoekt het verhaal achter de foto s. Hij doet een vreemde, ontroerende ontdekking. Arend Niks heeft met zijn formatie New Niks op treffende wijze het idee van regisseur Leopold Witte voorzien van swingende muziek met een funky noot. De eindregie was in handen van Michiel Voet. Mevrouw en Meneer Macbeth spelen het allerliefst de baas. Iedereen die hen voor de voeten loopt, laten ze struikelen. Samen zingen ze het hoogste lied. Net zo lang tot ze bijna koning en koningin zijn. Maar op een kwade dag struikelen ze zelf. Zo hard, dat ze niet meer overeind komen. Een kinderkameropera geregisseerd door Corina van Eijk, gebaseerd op Macbeth van Verdi. De muzikale bewerking is van Bart Visman, in opdracht van het Concertgebouw Amsterdam. De inventieve en verrassende projecties nemen het publiek mee door de gevaarlijke wereld van Mevrouw en Meneer Macbeth. Iedere zesjarige heeft meteen door welk vals spel zij spelen Een volwaardige operapresentatie op kinderformaat, die perfect in elkaar zit, en vindingrijk en expressief is geregisseerd; een genot voor de ouders, spannend voor het kind. Nicole (bezocht première)

5 Lisa s Wiegelied Regie: Ulrike Quade Lisa s Grootmoeder zingt elke avond een prachtig zacht wiegelied. Dan slaapt Lisa als een roos. Maar sinds kort is grootmoeder dood. Niemand zingt s avonds nog een lied voor haar. Daarom kan Lisa niet goed meer slapen en gaat ze op zoek naar haar grootmoeder. Een reis om de wereld, het wiegelied achterna. Ogen Dicht? Regie: Jos van Kan Stel je voor dat je blind bent. Dan weet je niet wat anderen zien. Of zien die eigenlijk ook niet veel? Een foto vertelt alleen een verhaal aan iemand die goed kijkt. Als je blind bent, is het een raadsel waarom mensen naar foto s staren. Dan wil je ook zien wat er op die foto staat. Je wilt het weten en je gaat op zoek. Met je vingertoppen, maar vooral ook met je oren. Jos van Kan regisseerde een blinde jazzpianist, een klassiek geschoolde cellist, een scherp ziende danser en een jonge blinde vrouw. Een concert in het donker, waar toch heel wat te zien is, voor ogen en oren. Een theatraal concert als een collage van beelden, dromen en reizen, waarin het prille leven en de stille dood hand in hand gaan. Twee poppenspelers vertellen het verhaal. Ze gebruiken oud speelgoed, dans, foto s en videobeelden uit diverse wereldsteden. Cello, cymbalom en viool verklanken het lied van verlangen, dat een reis om de wereld waard blijkt te zijn. In seizoen gaat het concert in coproductie met Ulrike Quade in reprise, waarvoor op dit moment van schrijven 23 boekingen staan genoteerd. De muziek [...] is een lust voor het oor en verklankt met wisselende composities eenzelfde lied van verlangen. Anita Twaalfhoven Trouw, 23 april 2008 Deze voorstelling zet het jonge publiek aan het denken over het missen van een zintuig. Niet op een platte manier, als blinde kun je geen auto rijden, maar meer de diepte in. De toeschouwer krijgt de mogelijkheid zich in de wereld van blinde mensen te verplaatsen. Dat is heel mooi, vind ik, want daar kun je niet genoeg aandacht aan besteden. Het gebeurt op allerlei manieren: door muziek, woord en beweging. De voor een blinde in eerste instantie ontoegankelijke foto s worden daardoor toegankelijk. Bert van den Brink in een interview met Frederike Berntsen - Telegraaf, 14 maart

6 Serie Geheimen voor je Oren Een serie van acht nieuwe producties, waarvan er in 2008 vier in première gingen: drie van Margrith Vrenegoor en één kerstproductie van Wil van der Meer. BV De Pianomannen Regie: Margrith Vrenegoor Een geheimzinnige advertentie in de Gele Gids: BV De Pianomannen, voor al uw componistenkamers. Eén telefoontje en twee mannen staan op je stoep. Om de kamer van de componist Erik Satie voor je in te richten. We krijgen niet alleen zijn meubels in huis, maar ook een vreemde vogel in een kooi, een lawaaierige typemachine, een oude foto van een zangeres en BV De Pianomannen is een grappig en absurdistisch kinderconcert met pianomuziek van de Franse componist Erik Satie. Zo zijn composities als Drie stukken in de Vorm van een Peer, Dwarse Dansen, Koude Stukken, Sport en Vermaak, Parade en De Excentrieke Schone te horen, die vierhandig op de piano gespeeld worden. De productie is geïnspireerd op Satie s wonderlijke leven en onnavolgbare fantasie. Geprojecteerde computeranimaties zijn de tegenspelers van beide pianisten, die zelf steeds meer in de filmpjes verzeild raken. Bij het concert is een lespakket ontwikkeld. Hierover leest u meer in de paragraaf Educatie. Gijs Regie: Margrith Vrenegoor Langs deze weg wil ik jullie laten weten dat wij afgelopen zondag verschrikkelijk hebben genoten van Gijs. Het Matangi Quartet speelde werkelijk schitterend en Joep Onderdelinden was een meesterlijk verteller. Wij hebben trouwens van alle jeugdconcerten genoten dit jaar. Ga zo door. Familie D. (bezocht première) De voorstelling ademt een sfeer uit van kwaliteit, maar luchthartig gebracht. Een motivatie om kinderen over de streep te trekken vaker naar muziek te luisteren of zelf iets te gaan spelen. Noor Hartsuijker - Schager Courant, 17 december 2007 Het land is woest en leeg. Alleen Gijs woont er nog. Nergens iets te zien. Nergens iets te horen. Geen boom, geen vogel, geen mens. Alleen de wind huilt en zucht. En omdat hij niets belangrijkers te doen heeft, krijgt Gijs een idee. Hij pakt een stok en maakt een gaatje in de grond. Kom kijken en beluisteren wat er dan gebeurt. Gijs is gebaseerd op het bekende prentenboek De oude man en de Beer van kinderboekenschrijver Janosch en kwam tot stand met dank aan de Tros/De Magische Muziekfabriek. Margrith Vrenegoor regisseerde verteller Joep Onderdelinden en het jonge, avontuurlijke Matangi Quartet. Peter Claassen maakte het videobeeld bij de wondere wereld van Janosch. Een concert over een lege wereld die zich vult met muziek

7 [...] Alles klopte! Een goed spannend verhaal, mooie teksten, swingend gedanst op lekker in het gehoor liggende Indiase (?) muziek. Een mooi toneelbeeld. Met name het gebruik van video werkte hier echt goed en versterkend. [...] Ook de belichting was dienstbaar aan de voorstelling. En dan natuurlijk de acteurs; fantastisch. Zowel (de negenjarige) Mischa als ik werden moeiteloos door hen het verhaal ingezogen. Kortom een voorstelling waarop jullie trots kunnen zijn. Hans (bezocht première) Romeo en Julia in India Regie: Margrith Vrenegoor Daya is de dochter van de vorst, Ranjit is een onaanraakbare. Ze wonen in hetzelfde dorp, waar iedereen leeft zoals de grootvaders en de grootvaders van de grootvaders leefden. En dus praat een vorstendochter niet met een onaanraakbare. Totdat deze twee eenzame kinderen dat wel doen en ze ontdekken dat ze samen sterker zijn dan een heel dorp. Sterker dan de vorst en zelfs sterker dan grootvaders. Ensemble Multifoon (met gamelan, tabla (vaastrommel), sarod (luit) en bansuri (bamboefluit)) speelde in opdracht van het NFPK+ speciaal voor dit concert gecomponeerde muziek van Sinta Wullur. Muziek die net zo kleurrijk en verrassend is als India zelf: van Bollywoodliedjes tot klassiek Indiase klanken, plus een vleugje Indonesisch door het gebruik van de gamelan. Deze productie maakte deel uit van het Amsterdam India Festival. De Kleine Kerstman Regie: Wil van der Meer De kleine kerstman is te klein om de grote kerstmannen te helpen en hij mag niet mee naar de stad. Verdrietig besluit hij zijn dierenvrienden in het bos op te zoeken. Voor iedereen neemt hij cadeaus mee. De dieren hebben nog nooit zoiets meegemaakt en zijn dolblij. Ze spelen, zingen en vieren vrolijk kerstfeest. Mag hij volgend jaar eindelijk de grote kerstmannen helpen, of misschien zelfs al eerder? Een sfeervol kerstconcert voor kinderen van 4-8 jaar, in coproductie met Concert- en congresgebouw de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het concert is geïnspireerd op de drie kinderboeken die Anu Stohner schreef over de Kleine Kerstman. De boeken zijn geïllustreerd door Henrike Wilson. De tekeningen ondersteunden op toneel de vertelling en het spel van Joep Onderdelinden. Toek Numan schreef speciaal voor dit concert muziek. Dit werd mogelijk gemaakt door het Concertgebouw Amsterdam. Afgelopen zondag woonde ik een concert bij in het Concertgebouw samen met mijn neefje van vijfenhalf; hij vond het geweldig. Hij is daarna ook gaan uitzoeken hoe zo n grote viool nou ook weer heet. En het meezingen van liedjes was natuurlijk een feest. Françoise (bezocht première) 12 13

8 Kan men zich een betere manier voorstellen om jongeren met klassieke muziek in aanraking te brengen? Willem Bruls - De Standaard, 17 oktober 2007 Reprises Naast de voorstellingen in de series maakten vier producties in 2008 een terugkeer op de podia: Geloof Me!, Slagschaduw, Hoe een Eskimo zwart kan zien en Het Meisje en de IJsbeer. Geloof Me! Regie: Jo Roets Jonathan is fotograaf. Vanaf het moment dat hij wakker is, kijkt hij het liefst door zijn camera. Dan ziet hij dingen die anderen niet zien. Dat de stenen in de straat blinken als juwelen. Dat er bloed drupt uit dat soepblik. Dat de poes spreekt met een boom. Zijn moeder houdt van Schubert. Zij zingt zijn foto s vol prachtige muziek. Geloof Me! is een coproductie met de Vlaamse theatergroep Laika. Deze samenwerking heeft een beeldschone voorstelling opgeleverd én een zeer enthousiast publiek. Michiel Soete speelde een overtuigende rol als 8-jarige. De scène waarin hij een goudvis speelt, bleef iedereen nog lang bij. De musici legden de basis voor deze fantasierijke en prikkelende voorstelling met prachtig uitgevoerde werken van Schubert. Geloof Me! ging in oktober 2007 in première en werd in 2008 in Nederland en daarbuiten doorgespeeld. De concerten in het buitenland kwamen tot stand met steun van de NFPK+ Buitenlandsubsidie. In het seizoen speelt Geloof Me! weer op verschillende podia. De voorstelling stevent zodoende af op een aantal van 38 voorstellingen en is daarmee zeker een succes. Het Meisje en de IJsbeer Regie: Paul Koek en Flip Filz Een meisje moest trouwen met een woeste ijsbeer om haar familie te redden van de honger. Als hij slaapt ontdekt ze dat onder zijn vacht een knappe prins verborgen zit. Ze wordt verliefd Dan wordt hij door een vreselijke vloek meegenomen naar een onvindbare plek. Zou het dappere meisje haar prins nog kunnen redden? Anke Brouwer componeerde de kleurrijke en toegankelijke muziek speciaal voor deze voorstelling. De leden van het SOIL-ensemble (viool, cello, klarinet, piano en percussie) vertaalden samen met Roos Drenth (zang) de sprookjesachtige muziek naar een dromerig verhaal met sterke theatrale beelden. Het Meisje en de IJsbeer is een reprise van de voorstelling Ten Oosten van de Zon, Ten Westen van de Maan, die in 2005 in première ging in samenwerking met SOIL. Tijdens de reprisetournee dit seizoen, speelde het concert in zalen én in de openlucht van het Amsterdamse Vondelpark. Poëtisch, muzikaal, theatraal. Die woorden zijn van toepassing op dit kinderconcert. Noord-Hollands Dagblad, 6 april

9 Slagschaduw Regie: Boukje Schweigman Slagschaduw vertelt een sprookje over geheime avonturen tussen droom en werkelijkheid. De dingen van alledag ontwaken bij schemerlicht. En wat gebeurt er als de schaduw van een klein mannetje met een trompet tot leven komt? Laat je meevoeren naar het schemergebied tussen droom en werkelijkheid en spits je oren! Boukje Schweigman en Theun Mosk maakten deze voorstelling in nauwe samenwerking met Louis Lanzing. Het schimmenspel van Schweigman versmolt prachtig met de oorspronkelijke, beeldende muziek van Lanzing. Slagschaduw ging dit seizoen voor de derde maal op tournee, waarmee het aantal voorstellingen sinds de première in 2005 op 25 komt. De tournee deed ditmaal ook het buitenland aan. In Luxemburg werd de voorstelling gespeeld voor een Frans- en Duitstalig publiek. Vanwege dit succes is besloten om bij Slagschaduw een educatieprogramma te ontwikkelen. Lees hierover meer in dit verslag onder Educatie. De voorstelling zit vol met grappige scènes, originele vondsten en slimme technische trucs. Juist doordat de musici [ ] niet te zien zijn, gaat de muziek leven. Anita Twaalfhoven - Trouw, 14 december 2005 Hoe een Eskimo zwart kan zien Regie: Jetse Batelaan Zet je hand tegen je hoofd alsof je een Indiaan bent die op de uitkijk staat. Laat die hand daarna voorzichtig over je ogen zakken. Zie je de zon zakken? Zie je de horizon verdwijnen? Gefeliciteerd! Het is je gelukt. Dit ziet een Eskimo als hij geen sneeuw meer ziet. Dan ziet hij geen wit, maar zwart. En hoe minder je ziet, hoe meer je hoort Regisseur Jetse Batelaan bedacht een verhaal over vijf Eskimo s die graag willen dat de zon altijd schijnt. De musici van het Calefax Rietkwintet speelden met emmers op hun hoofd, in bontpakken en met nepneuzen op. Omdat we met de regisseur en musici vonden dat de voorstelling verder verbeterd kon worden, ging deze productie in reprise. Ook werd een educatieprogramma ontwikkeld. Muziek staat centraal, maar er is ook aandacht voor de actuele klimaatveranderingen. Leerzaam en heel erg verrassend! Heb zelf ook genoten, complimenten. Mevrouw Cox (bezocht première) 16 17

10 Hoe een Eskimo zwart kan zien Educatie In 2007 werd een start gemaakt met een proefproject educatie uitgewerkt bij twee repriseproducties die daar geschikt voor waren: Hoe een Eskimo zwart kan zien en Slagschaduw. Ter voorbereiding en afsluiting van het concertbezoek maakte Lotte van Dijck uitgebreid lesmateriaal. In 2008 liep dit project door: Hoe een Eskimo zwart kan zien speelde dit jaar vier maal voor schoolklassen, Slagschaduw tien maal. Daarnaast ontwikkelden we in 2008 een nieuw educatieproject met het concert BV De Pianomannen. Pianoman Klaas Bakker maakte lesmateriaal met een interactieve DVD. BV De Pianomannen speelde in 2008 twaalf maal voor schoolklassen en krijgt ook in 2009 en 2010 zijn educatieve vervolg. Alle schoolconcerten kwamen tot stand met steun van het VSBfonds. Met de drie educatieprogramma s samen bereikten we afgelopen jaar schoolkinderen op scholen in Goes, Almere, Ede, Haarlem, Castricum, Hoogeveen, Wels (Oostenrijk) en Luxemburg. Zoals eerder genoemd vinden wij het van groot belang om onze educatieve activiteiten uit te breiden. De vraag naar kwalitatief goede, maar kleinschalige muziekproducties is groot en met schoolconcerten bereiken wij een grote groep kinderen die (nog) niet vanzelf de weg naar de zaal vindt. Daarom breiden wij onze educatieve activiteiten in 2009 sterk uit, als we daarvoor de benodigde financiële middelen weten te vinden. Marketing Het marketingbeleid dat we in 2007 hebben ingezet om onze naamsbekendheid te vergroten werd voortgezet in Dat houdt in dat we gebruik hebben gemaakt van een serie illustraties (getekend door Milo Rottinghuis) in combinatie met een consistente vormgeving van de posters en flyers en de seizoensbrochure. Nagenoeg alle zalen maken gebruik van deze beelden en materialen in hun eigen publiciteit. We gaan hierbij uit van het principe: herkenning, herinnering, herbeleving. Ook is nadrukkelijk aandacht besteed aan het vergroten van de naamsbekendheid via de media. Het persbestand is geactualiseerd en uitgebreid met perscontacten uit de regio s waar de concerten spelen. De pers wordt actief op de hoogte gehouden van de producties. Daarnaast zijn we in de tweede helft van 2008 met verschillende campagnes van start gegaan om het publieksbereik te vergroten. De focus lag op het verzamelen van adresgegevens van bestaand en nieuw publiek om deze in te zetten voor direct mailings en een nieuwsbrief. Zo zijn er adressen verzameld tijdens concerten en presentatiemomenten zoals de Uitmarkt. Ook zijn er adresgegevens met zalen voor eenmalig gebruik uitgewisseld. In 2009 gaat de antwoordkaartencampagne van start. Met deze kaarten hopen we de drempel te verlagen om adresgegevens door te geven. Omdat deze campagnes nog lopen, zullen de resultaten hierover geëvalueerd worden in het jaarverslag over Ten slotte zijn we eind 2008 ter voorbereiding op de fusie van het Productiehuis Jeugdconcerten en Werkplaats Oorproeven begonnen met het ontwikkelen van een uitgebreid publiciteitsplan. Dit plan moet het publiek, werkveld en de media op de hoogte stellen van de nieuwe organisatie en de naam Oorkaan. Zeker is dat Oorkaan in 2009 met een grootscheepse campagne wordt gelanceerd. Nevenstaande cijfers geven aan dat we met ons beleid succes geboekt hebben. In 2008 is het aantal concerten ten opzichte van 2007 aanzienlijk gestegen, evenals het publieksbereik. Aantallen op een rij In totaal waren er in 2008 twaalf kinderconcerten te beluisteren, waarvan zeven premières, vier reprises en een productie die werd doorgespeeld Stijging Totaal aantal voorstellingen % Try-outs 4 4 0% Premièreconcerten % Tourneeconcerten zalencircuit % Schoolconcerten % Totaal aantal bezoekers % In Nederland werden de concerten gegeven in 23 verschillende zalen, in 22 verschillende steden en in de twaalf provincies. In het buitenland werden concerten gegeven in Antwerpen (BE), Lille (FR), Luxemburg (LUX), Linz (AU) en Wels (AU). Vooruitblik 2009: Oorkaan op komst! In 2009 fuseert Productiehuis Jeugdconcerten met Werkplaats Oorproeven. Zo ontstaat een nieuwe organisatie die Oorkaan gaat heten. Met het Productiehuis brengen we dit jaar tien producties, waarvan vijf premières, vier reprises en één voorstelling die doorloopt vanuit Op het programma staan vijf try-outs, rond de honderd vrije voorstellingen en ongeveer vijftig schoolvoorstellingen. In Werkplaats Oorproeven wordt gewerkt aan vijf proefproducties die alle een presentatiemoment hebben. BV De Pianomannen Als antwoord op de dringende vraag uit het publiek, de markt, het vakgebied en de politiek willen we met Oorkaan in de komende jaren hét centrum voor jeugdmuziek in Nederland creëren. Om dat te realiseren, het succes van de kinderconcerten te continueren en de kinderconcerten te laten uitgroeien tot een volwaardig genre binnen de podiumkunsten, willen we onze activiteiten in de periode uitbreiden: 1 Productiehuis Jeugdconcerten: we blijven doen waar we goed in zijn: het maken en presenteren van kinderconcerten van topklasse. Tegelijkertijd willen we de artistieke kwaliteit van de producties nog verder ontwikkelen. 2 Werkplaats Oorproeven: is de ontwikkelplek waar jonge talentvolle en ervaren gerenommeerde makers en musici kunnen experimenteren met het fenomeen kinderconcert. Het genre jeugdmuziek heeft deze voeding nodig om volwassen te worden, en het Productiehuis om succesvolle producties te kunnen blijven maken. 3 Educatieplan Oorsprong: het ontwikkelen en aanbieden van een educatieprogramma om nieuwe pluriforme doelgroepen te bereiken. Voor de financiering daarvan doen we een beroep op additionele middelen. 4 Foorum: het organiseren van nationale en internationale expert meetings en het stimuleren van uitwisseling en samenwerking. 5 Villa Oorkaan: een eigen huis om onze makers en organisatie onderdak te bieden en ons jonge publiek gastvrij te onthalen. De uitbreiding van onze activiteiten gaat in september van start met de fusie van Productiehuis Jeugdconcerten en Werkplaats Oorproeven. Ook gaan we in het najaar van start met Educatieplan Oorsprong als we erin slagen de daarvoor benodigde financiële middelen te werven. De ontwikkeling van Foorum en de zoektocht naar Villa Oorkaan komen vanaf 2010 aan de orde. Met ingang van 2009 is Stichting Jeugdige Oren/Stichting Oorkaan i.o. opgenomen in de basisinfrastructuur van het Ministerie van OCW, waarmee de basisfinanciering van de activiteiten structureel gegarandeerd is tot en met In deze positie zal de stichting het genre jeugdmuziek verder ontwikkelen en bijdragen aan de artistieke groei van (jonge) makers. Het budget is echter verre van toereikend om al onze activiteiten en ambities te kunnen realiseren. Daarom zijn en blijven wij naast het structurele subsidie in grote mate afhankelijk van subsidies van publieke en private fondsen

11 Organisatie, financiers en locaties Bestuur Stichting Jeugdige Oren De heer Mr. C.J.E. Dijk voorzitter (Manager Radio Filharmonisch Orkest en Radio Kamer Filharmonie), Bussum De heer Mr. W. Meiss penningmeester (directeur secretaris Van Lanschot Bankiers), Vught De heer Ir. G.B.L.C. Oostvogel secretaris (directeur-voorzitter Concert- en congresgebouw de Doelen), Rotterdam Mevrouw Mr. Drs. Th.S.M. van Schie bestuurslid (Lid Raad van Toezicht Stichting Kinderopvang Humanitas), Amsterdam De heer C.L. Blijleven bestuurslid (directeur Jeugdtheater De Krakeling), Amsterdam Artistieke denktank Kees Blijleven, Anthony Heidweiller, Margrith Vrenegoor, Frank Veenstra, Oliver Boekhoorn, Simone Kratz, Nanette Ris en Onny Huissink. Medewerkers Anneke Hogenstijn artistiek leider Wieske Wijngaards zakelijk leider Anne Leussink productieleider (tot september 2008) Nele Decock productieleider (vanaf september 2008) Sietske Oud marketing en communicatie Jessica de Heer artistiek advies (vanaf december 2008) Cees Spoelder boekhouding en loonadministratie Geloof Me! Lisa s Wiegelied Subsidiënten In 2008 is het Productiehuis Jeugdconcerten financieel ondersteund door: ministerie van OCW, Fonds Amateurkunst en Podiumkunsten, ThuisKopie Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Fonds voor Podium Programmering & Marketing, VandenEnde Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, Stichting Niemeijer Fonds en het SNS REAAL Fonds. Locaties kinderconcerten Almere De Kunstlinie; Amersfoort De Flint; Amsterdam Concertgebouw; Amsterdam Vondelpark; Antwerpen Het Paleis (Oorsmeer Festival); Antwerpen Palet Festival; Apeldoorn Orpheus; Breda Chassé Theater; Castricum Dansende Duinen; Den Bosch De Toonzaal; Drachten De Lawei; Ede Cultura; Eindhoven Muziekcentrum Frits Philips; Enschede Podium Twente; Goes t Beest; Groningen De Oosterpoort; Haarlem Philharmonie; Hoogeveen De Tamboer; Leeuwarden De Harmonie (Oorsmeer Festival); Lille Opéra de Lille (Happy Days des Enfants); Linz Theater Phönix (Schäxpir Festival); Luxemburg Philharmonie; Maastricht Theater aan het Vrijthof (Festival Jong!); Middelburg Zeeuwse Concertzaal; Purmerend Purmaryn; Rotterdam De Doelen; Tilburg Theaters Tilburg; Utrecht Vredenburg (locaties Leeuwenbergh, Rasa en Tivoli); Wels op school. De makers Serie Foto s voor je Oren Doosje Dia s New Niks: Jasper le Clercq viool Andreas Suntrop gitaar Erwin Hoorweg toetsen Arend Niks drums Geert Lageveen spel Leopold Witte & Michiel Voet regie/tekst/beeld Desirée van Gelderen lichtontwerp Mevrouw en Meneer Macbeth Jeannet Landré fluit David Kweksilber klarinet Ernestine Stoop harp Liesbeth Steffens altviool Fanny Bray cello Klara Uleman zang/spel Anthony Heidweiller zang/spel Marcel van Dieren zang/spel Corina van Eijk regie/tekstbewerking Bart Visman muzikale bewerking Caterina Galiotto muzikale leiding/repetitor Els Willems voorstellingsleider/regieassistent Jolanda Lanslots decor/fotografie Pieter van Rooy kostuums Maya Schuffers make-up Tinus Holthuis lichtontwerp/fotografie Desirée van Gelderen lichttechniek Compositie in opdracht van het Concertgebouw Amsterdam Ogen Dicht? Bert van den Brink piano Gregor Horsch cello Andreas Denk dans Evelien Aukema spel Adri Overbeeke spel Jos van Kan regie Daan Alkemade regieassistentie Hannes Wallrafen fotografie (courtesy HUP Gallery.nl) Tjeerd Bisschof tekst Dorien de Jonge kostuums Stefan Dijkman lichtontwerp Lisa s Wiegelied Peter Brunt viool Michiel Weidner cello/cymbalom Silke Hundertmark poppenspel/dans Irene van Geest poppenspel/dans Ulrike Quade regie/poppen Michiel Voet vormgeving Zita Winnubst kostuums Desirée van Gelderen lichtontwerp Serie Geheimen voor je Oren BV De Pianomannen Klaas Bakker piano en animaties Ernst Binnekamp piano en fotografie Margrith Vrenegoor regie Lidwien van Kempen decor Tom Verheijen licht Peter Claassen technische begeleiding Gijs Matangi Quartet: Maria-Paula Majoor viool Daniel Torrico Menacho viool Karsten Kleijer altviool Arno van der Vuurst cello Joep Onderdelinden verteller Margrith Vrenegoor regie/tekst Peter Claassen beeld Lidwien van Kempen decor Tom Verheijen lichtontwerp Romeo en Julia in India Ensemble Multifoon: Sinta Wullur gamelan/zang/compositie Fredrike de Winter gamelan Marijn Korff de Gidts tabla/gamelan Achim Heine tabla/gamelan Martijn Baaijens sarod Cora Greevenbosch bansuri Gwen Maduro spel/zang Eric Robillard spel/slagwerk Margrith Vrenegoor tekst/regie Lidwien van Kempen vormgeving Peter Claassen beeld Desirée van Gelderen lichtontwerp Compositie in opdracht van het NFPK Lisa s Wiegelied

12 De Kleine Kerstman Ensemble uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest: Catharina Ungvari viool Angela Kreeftmeijer klarinet Matthew Midgley contrabas Martin Baai slagwerk Joep Onderdelinden spel Wil van der Meer regie Toek Numan compositie Lotte van Dijck tekstbewerking Dirk Pieter Terpstra vormgeving en kostuums Peter Claassen beeld Desirée van Gelderen lichtontwerp In coproductie met Concert- en congresgebouw de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest Compositie in opdracht van het Concertgebouw Amsterdam Reprises Geloof Me! Els Bongers zang/spel Lars Wouters van den Oudenweijer/ Céleste Zewald klarinet Maartje-Maria den Herder/ Geneviève Verhage cello Hans Eijsackers piano Michiel Soete spel Jo Roets tekst/regie Pim Moorer muziek Peter De Bie vormgeving Koen Broos fotografie Caroline Fransens dramaturgie Inge Büscher kostuums Casper Leemhuis lichtontwerp In coproductie met Laika Het Meisje en de IJsbeer Ensemble Soil: Christiane Belt viool Florien Hamer cello Annette Schenk (bas)klarinet Marieke Grotenhuis piano Frank Wienk slagwerk Roos Drenth spel/zang Flip Filz /Paul Koek regie Anke Brouwer muziek Theun Mosk vormgeving/beeld Krista Vincent elektronische composities Uri Rapaport lichtontwerp In samenwerking met Soil Slagschaduw Michiel van Dijk klarinet Louis Lanzing trompet/compositie Thomas Andersen contrabas Thijs Borsten piano Toon Kuipers spel Inez Almeida/Swantje Schäuble spel Jaap Flier spel Boukje Schweigman regie Theun Mosk vormgeving/lichtontwerp Markus Schnizer lichttechniek Meisje en de IJsbeer Hoe een Eskimo zwart kan zien Calefax rietkwintet: Oliver Boekhoorn hobo Ivar Berix klarinet Raaf Hekkema saxofoon Jelte Althuis basklarinet Alban Wesly fagot Jetse Batelaan regie Miek Zwamborn vormgeving Uri Rapaport lichtontwerp Colofon Michel Oudendijk / Werner Studio vormgeving Nic Limper, Ronald Knapp, David Vos fotografie Anna van Kooij teamfoto Productiehuis Productiehuis Jeugdconcerten Nieuwe Leliestraat HD Amsterdam T (+31) F (+31) E info@jeugdconcerten.nl / info@oorkaan.nl (vanaf 13 september 2009) W / (vanaf 13 september 2009) Productiehuis Jeugdconcerten Slagschaduw 23

13 Nieuwe Leliestraat HD Amsterdam / (vanaf 13 september 2009)

Jeugdconcerten. live muziek voor kids van 6 tot 12 jaar seizoen 08-09. jeugdconcerten.nl

Jeugdconcerten. live muziek voor kids van 6 tot 12 jaar seizoen 08-09. jeugdconcerten.nl Jeugdconcerten live muziek voor kids van 6 tot 12 jaar seizoen 08-09 jeugdconcerten.nl BV de Pianomannen brengt satie bij je thuis Daya en Ranjit Romeo en Julia in India Een geheimzinnige advertentie in

Nadere informatie

op reis door muziekland

op reis door muziekland seizoen 2009-2010 op reis door muziekland concerten voor kinderen vanaf 6 jaar www.oorkaan.nl Een reis door muziekland Productiehuis Jeugdconcerten presenteert in het komende seizoen zeven producties die

Nadere informatie

Muziekvoorstellingen voor kinderen Seizoen 2011-2012

Muziekvoorstellingen voor kinderen Seizoen 2011-2012 Muziekvoorstellingen voor kinderen Seizoen 2011-2012 Kijk je oren uit! In deze brochure vind je het hele programma van Oorkaan voor seizoen 2011-2012: tien muziekvoorstellingen voor kinderen tot 12 jaar.

Nadere informatie

Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen

Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen Kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen U bezoekt met een groep het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Voor veel kinderen kan het de eerste keer zijn dat ze een concert

Nadere informatie

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest Apenootje U bezoekt met een groep een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Voor veel kinderen kan het de eerste keer zijn dat ze een concert meemaken in de Doelen. Wij geven u

Nadere informatie

Muziekvoorstellingen voor kinderen Seizoen

Muziekvoorstellingen voor kinderen Seizoen Nieuwe leliestraat 169 1015 HD Amsterdam t. +31 (0)20 620 28 28 f. +31 (0)20 627 47 92 e. info@oorkaan.nl www.oorkaan.nl Muziekvoorstellingen voor kinderen Seizoen 2010-2011 Postzegel niet nodig Oorkaan

Nadere informatie

Daar komt de boegieman!

Daar komt de boegieman! Daar komt de boegieman! Lesbrief bij het theaterconcert Daar komt de boegieman! van Jeroen Schipper en de Boegieman-band voor groep 1 tot en met 4 Inleiding Hallo, Mijn naam is Jeroen Schipper. Ik ben

Nadere informatie

Honden-muziek [leerkracht]

Honden-muziek [leerkracht] Honden-muziek [leerkracht] BV De Pianomannen erik satie kon leuke muziek bedenken. dat deed hij zo: - hij keek altijd heel goed om zich heen. - soms zag hij iets bijzonders. dan dacht hij: hé, daar kan

Nadere informatie

Een jaar muziekvoorstellingen voor kinderen. Verslag 2009

Een jaar muziekvoorstellingen voor kinderen. Verslag 2009 Een jaar muziekvoorstellingen voor kinderen. Verslag 2009 1 Het team Voorwoord Met plezier en trots presenteren wij u ons verslag van 2009. In dat stormachtige jaar fuseerde Productiehuis Jeugdconcerten

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest.

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest. VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO en Het Gelders Orkest www.hetgeldersorkest.nl Het Gelders Orkest Theater Lejo en Het Gelders Orkest Beste leerkracht, U gaat binnenkort met uw klas kijken

Nadere informatie

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen 1 Gedichten, geïnspireerd door bomen Geheimen In het donker huizen bomen die overdag gewoner zijn. Wij slaan de bochten van een pad mee om en gaan, ontkomen aan het licht af op geheimen.kleine geluiden

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster 14-1: Waar ben je geboren Waar ben je geboren, waar kom je vandaan Waar is het begonnen, waar is het ontstaan Waar ken jij de weg zelfs met je ogen dicht Waar ben je geboren, waar zag jij het licht Iedereen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 13. Naar het museum. Kies uit: saai knappe felle grappig bekendste. 1 De Nachtwacht is het schilderij van Rembrandt.

HOOFDSTUK 13. Naar het museum. Kies uit: saai knappe felle grappig bekendste. 1 De Nachtwacht is het schilderij van Rembrandt. 215 215 HOOFDSTUK 13 Naar het museum WOORDEN 1 Kies uit: saai knappe felle grappig bekendste 1 De Nachtwacht is het schilderij van Rembrandt. 2 De Nederlandse schilder Van Gogh schilderde vaak met kleuren.

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

LEERLINGENHANDLEIDING. Inleiding

LEERLINGENHANDLEIDING. Inleiding LEERLINGENHANDLEIDING Inleiding Jullie gaan binnenkort naar de voorstelling De dag- en nachtegaal. Dit jeugdconcert wordt gespeeld door een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. De muziek

Nadere informatie

Stichting Dans: podium voor jonge d

Stichting Dans: podium voor jonge d brochure stichting dans 22-12-2005 12:31 Pagina 1 podium podium voor jonge dansers brochure stichting dans 22-12-2005 12:31 Pagina 2 Al meer dan dertig jaar krijgen jonge Osse dansers de kans om hun kunsten

Nadere informatie

Verhaal 1 ORPHEUS IN DE ONDERWERELD

Verhaal 1 ORPHEUS IN DE ONDERWERELD Verhaal 1 ORPHEUS IN DE ONDERWERELD 9 Muziek Orpheus voelt zich blij. Orpheus heeft ook veel geluk in zijn leven. Hij is de zoon van een koning. Hij ziet er goed uit. En hij kan iets wat haast niemand

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Muziek: betekenis en emotie

Muziek: betekenis en emotie VOORBEREIDEND LESMATERIAAL BIJ PIETER ROELF JEUGDCONCERT NOOTTOCHT Les 2 Muziek: betekenis en emotie Groep 6/7/8 Doelstelling Benodigd materiaal Ruimte en opstelling Organisatorische voorbereiding Aan

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Erik Satie. BV De Pianomannen. Ken je Erik Satie? Erik Satie is een componist. Weet je wat dat is? Dit is een foto van Satie.

Erik Satie. BV De Pianomannen. Ken je Erik Satie? Erik Satie is een componist. Weet je wat dat is? Dit is een foto van Satie. BV De Pianomannen Erik Satie Ken je Erik Satie? Erik Satie is een componist. Weet je wat dat is? Dit is een foto van Satie. Herken je hem ook op de andere plaatjes? Zet steeds een pijltje bij Satie. (Op

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Het feest van Koning Beer

Het feest van Koning Beer Het feest van Koning Beer Louis Moe bron. G.B. van Goor Zonen Den Haag 1930 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/moe_001fees01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Het feest van koning Beer] De winter

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven Kwartetten met Beethoven met het Dudok Quartet Amsterdam 6+ HET CONCERT KWARTETTEN MET BEETHOVEN is een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging en magie met de mooiste muziek

Nadere informatie

Stichting Dans: podium voor jonge

Stichting Dans: podium voor jonge podium voor jonge dansers Al meer dan dertig jaar krijgen jonge Osse dansers de kans om hun kunsten te tonen op de planken van een groot theater. Eens per twee jaar treden zij namelijk op in theater De

Nadere informatie

JA BUKA! Trešnja Municipal Theatre (Kroatië)

JA BUKA! Trešnja Municipal Theatre (Kroatië) lesbrief JA BUKA! Trešnja Municipal Theatre (Kroatië) bovenbouw (groep 5 t/m 8) www.stiltefestival.com E info@destilte.nl afdeling educatie Nieuwe Huizen 41 4811 TL Breda +31 (0)76-515 49 84 afdeling techniek

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG Ckv verslag Kunst- en Cultuurroute en cabaret Julia van Sluijs April 2015!1 Inhoudsopgave - Algemene gegevens 3 - Verantwoording keuze 4 - Kunst- en cultuurroute Workshop 1: Graffiti 5 Workshop 2: Capoeira

Nadere informatie

Het circus komt 3+ Clair de Lune Théâtre (België)

Het circus komt 3+ Clair de Lune Théâtre (België) lesbrief Het circus komt 3+ Clair de Lune Théâtre (België) onderbouw (groep 1 t/m 4) bezoekadres Markendaalseweg 75a Het doek gaat op. Er komt een schaduwcircus aan en alles is ineens mogelijk! Schaduwen

Nadere informatie

DE INSTRUMENTENTOCHT. Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL

DE INSTRUMENTENTOCHT. Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL DE INSTRUMENTENTOCHT Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL Beste docent, Binnenkort geven een acteur en vier musici van het Noord Nederlands Orkest

Nadere informatie

Lesbrief bij: Mijn kleine zeemeermin (4+) Een voorstelling van Eva van den Bosch i.s.m. het Amstelveens Poppentheater

Lesbrief bij: Mijn kleine zeemeermin (4+) Een voorstelling van Eva van den Bosch i.s.m. het Amstelveens Poppentheater Lesbrief bij: Mijn kleine zeemeermin (4+) Een voorstelling van Eva van den Bosch i.s.m. het Amstelveens Poppentheater Wat er komt kijken bij theaterbezoek Het theatergezelschap heeft al heel wat werk gedaan

Nadere informatie

(Naar Antoine de Saint- Exupéry)

(Naar Antoine de Saint- Exupéry) (Naar Antoine de Saint- Exupéry) Tekst: Yvon Haan Toegevoegde teksten verteller: Pieter Kromhout Personages 1. Kleine prins 2. Piloot (de volgende personages kunnen dubbelrollen spelen) 3 Bloem 4. Koning

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

dichtbij of ver van hier Mijn geheime plek

dichtbij of ver van hier Mijn geheime plek Mijn geheime plek Een stil plekje, voor mij alleen. Mijn plekje, daar ga ik vaak heen. Want dat plekje, is heel speciaal voor mij. En op dat plekje, voel ik me vrij. In elk seizoen van het jaar, Vind je

Nadere informatie

Een computer met internet, geluidsapparatuur en een beamer, groot scherm of digibord.

Een computer met internet, geluidsapparatuur en een beamer, groot scherm of digibord. VOORBEREIDEND LESMATERIAAL BIJ PIETER ROELF JEUGDCONCERT NOOTTOCHT Les 1 Het symfonieorkest Groep 6/7/8 Doelstelling Benodigd materiaal Ruimte en opstelling Organisatorische voorbereiding Aan het einde

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Haal Bint in huis. aanbod van Theatergroep Bint voor het onderwijs. maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Voor docenten, leerlingen en ouders.

Haal Bint in huis. aanbod van Theatergroep Bint voor het onderwijs. maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Voor docenten, leerlingen en ouders. Haal Bint in huis aanbod van Theatergroep Bint voor het onderwijs maakt lastige onderwerpen bespreekbaar Voor docenten, leerlingen en ouders. Haal Bint in huis Theatergroep Bint maakt lastige onderwerpen

Nadere informatie

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi De Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi 1 Ter inspiratie Dit jaar was het de tweede keer dat ik de cursus De Verdieping van de Fotobond afdeling Utrecht t-gooi mocht begeleiden. Het was

Nadere informatie

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje Kijk, de vogel zingt vertelt het verhaal van Jet die een doof zusje krijgt. Voor Jet maakt het niets uit, ze begrijpt haar zusje Keet toch wel! Haar ouders zijn geschrokken, ze geloven het eigenlijk niet.

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

SALUUT! LESMAP. Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout

SALUUT! LESMAP. Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout SALUUT! LESMAP Droomedaris-Rex Mellaertsstraat 16 2140 Borgerhout 1 SALUUT! is een voorstelling met Sophie Derijcke, Saskia Thijs en Trijn Janssens tekst: regie: spel: poppen: muziek: kostuums: decorontwerp:

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend?

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend? Achttien knusse voorleesverhalen over de vriendschap tussen Beer en Bever. Ideaal om voor te lezen voor het slapengaan: met humor en soms een beetje filosofisch. Beer en Bever zien elkaar elke dag. Beer

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

KUNSTLES. 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids

KUNSTLES. 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids KUNSTLES 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids ELLA, EEN SWINGEND SPROOKJE Binnenkort gaat jullie klas naar Ella, een swingend sprookje, van Jazz4kids. Het verhaal van Ella lijkt op het sprookje van het lelijke

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

(schrijf je je naam hierboven op?) Dit materiaal is ontwikkeld door en eigendom van van Marieke voor de Wind.

(schrijf je je naam hierboven op?) Dit materiaal is ontwikkeld door en eigendom van van Marieke voor de Wind. Naam: Bach (schrijf je je naam hierboven op?) Inhoud Welkom! blz. 3 De Barok blz. 4 Johann Sebastian Bach blz. 9 De familie Bach blz. 11 De Cantate blz. 13 Het Concert blz. 15 Voor de ouders: Uw kind doet

Nadere informatie

De boekenbeer Module dans groep 1-2

De boekenbeer Module dans groep 1-2 De boekenbeer Module dans groep 1-2 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol In samenwerking met Centrum voor de Kunsten Beverwijk en ABC Cultuur Contact: DeboraVollebregt@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Buurman in de Winter Plan D / Andreas Denk (Nederland)

Buurman in de Winter Plan D / Andreas Denk (Nederland) lesbrief Buurman in de Winter Plan D / Andreas Denk (Nederland) bovenbouw (groep 5 t/m 8) www.stiltefestival.com E info@destilte.nl F facebook.com/ stiltefestival afdeling educatie Nieuwe Huizen 41 4811

Nadere informatie

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan.

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan. Wild Op het laatste moment ziet Lisa de man pas. Ze hangt de was op in de tuin. En ineens komt hij achter de lakens vandaan. Lisa laat het mandje met was in het gras vallen. Ze gilt. De man ziet er slecht

Nadere informatie

THEATER DEGASTEN WIE ZIJN WIJ?

THEATER DEGASTEN WIE ZIJN WIJ? THEATER DEGASTEN WIE ZIJN WIJ? Hoewel we sinds februari 2013 stichting DEGASTEN zijn, bestaan we al sinds 2003 onder de naam Jong RAST, in Amsterdam. Jong RAST bestaat sinds 2003 als talentontwikkelingsorganisatie

Nadere informatie

Lesbrief. Blauw water Simone van der Vlugt

Lesbrief. Blauw water Simone van der Vlugt Lesbrief Blauw water Simone van der Vlugt Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie

De Stilte danst Alice

De Stilte danst Alice Lesbrief Alice Als in het boek begint de voorstelling met het boottochtje op de Theems van Lewis Carroll met de drie zusjes Liddell. Wat er daarna gebeurt? De schrijver verandert in een konijn en de achtervolging

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

NIEUWE MUZIEK TILBURG

NIEUWE MUZIEK TILBURG JAARVERSLAG 2018 NIEUWE MUZIEK TILBURG delink.nl DE LINK De Link is een unieke concertorganisatie in Tilburg, opgericht in 1986. Als een van de laatste series met een programmering volledig gericht op

Nadere informatie

WEEK 1. we zetten de deur open voor onze vrienden. sleutel van. gastvrijheid. Godsdienst OV 1 - advent 2008 - LC

WEEK 1. we zetten de deur open voor onze vrienden. sleutel van. gastvrijheid. Godsdienst OV 1 - advent 2008 - LC WEEK 1 we zetten de deur open voor onze vrienden sleutel van gastvrijheid WEEK 1 Het verhaal van de oude poortwachter laat de sleutel blinken zoals die van Simeon zo kan je de deur openen om Jezus welkom

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Score Nacht van het Condoom

Score Nacht van het Condoom Score Nacht van het Condoom Bij deze de scoren uit: Zeist. In totaal ondervraagde 153 jongeren tussen ( ongeveer )de 15 en 19 jaar Meisjes zonder condoom: 77 Jongens met condoom: 11 Jongens zonder condoom:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien juli 2012 Villa Ticca Groter groeien Nieuwsbrief Juli Lieve allemaal, Alhoewel de zomer nog niet zo wil vlotten in Nederland, is de vakantieperiode nu toch echt officieel begonnen. Ook in Villa Ticca betekent

Nadere informatie

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek Willem van Oranje Willem van Oranje Wij brengen een muzikaal theaterstuk over prins Willem van Oranje. Tijdens deze familievoorstelling blikt de

Nadere informatie

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool)

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Paul Knöps Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap

Nadere informatie

BV De Pianomannen. Om uit te knippen. Bij blad C1: foto s van Erik Satie. C1a (groep 7/8)

BV De Pianomannen. Om uit te knippen. Bij blad C1: foto s van Erik Satie. C1a (groep 7/8) Om uit te knippen BV De Pianomannen Bij blad C1: foto s van Erik Satie. C1a (groep 7/8) Erik Satie [leerkracht] BV De Pianomannen Ken je Erik Satie? Erik Satie is een componist. Weet je wat dat is? Iemand

Nadere informatie

Lesbrief. Bij ons in het dorp Jan Terlouw

Lesbrief. Bij ons in het dorp Jan Terlouw Lesbrief Bij ons in het dorp Jan Terlouw Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland

Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland Op 27 juni vindt de SamenDOOR!-dag plaats. Jullie leerlingen treden samen met philharmonie zuidnederland

Nadere informatie

De Stille Fanfare. Links, twee drie vier DOMINO - ACT

De Stille Fanfare. Links, twee drie vier DOMINO - ACT De Stille Fanfare Links, twee drie vier Daar kwamen ze aangelopen. Met een strakke, geconcentreerde blik liepen de kinderen van groep 6 hun rondjes over de leerpleinen en lieten hun fantastische moves

Nadere informatie

Aan de slag bij het orkest

Aan de slag bij het orkest Aan de slag bij het orkest Een introductie van het symfonieorkest Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Zus van Mozart uitleg voorstelling. Lesmateriaal 4. Regels & Tot slot 9. Bijlagen 10

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Zus van Mozart uitleg voorstelling. Lesmateriaal 4. Regels & Tot slot 9. Bijlagen 10 EDUCATIEMATERIAAL 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Zus van Mozart uitleg voorstelling Lesmateriaal 4 Overzicht 4 Onderzoek: Wie was Wolfgang Amadeus Mozart? 5 Mijn broer/zus & ik - Vragenlijst 6 Mijn broer/zus

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap

Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap Babette Groenewege Feikes Huis Introductie Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Tik Tak Slaap: een voorstelling over Pop die niet kan slapen en

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Het verhaal van het grote eindconcert!

Het verhaal van het grote eindconcert! Het verhaal van het grote eindconcert! Hoofdstuk 1: Kennismaking Dit verhaal gaat over Prinses Eva. Eva woont in een heel mooi huis samen met haar hardwerkende ouders en, o ja, haar irritante broer Kees.

Nadere informatie

Spot 2+ La Baracca (Italië)

Spot 2+ La Baracca (Italië) l e s b ri ef Spot 2+ La Baracca (Italië) 4811 TL Breda +31 (0)76-515 49 84 F facebook.com/ stiltefestival techniek@destilte.nl Nieuwe Huizen 41 E info@destilte.nl +31(0)6-11 62 32 91 afdeling educatie

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Romeo en Julia - Rotterdams Philharmonisch Orkest

Romeo en Julia - Rotterdams Philharmonisch Orkest 1 Op vrijdag 8 december bezoek je met je klas een muziekvoorstelling in de Doelen. Hier zullen jullie samen met een enthousiaste presentator, Martin Baai, en het Rotterdams Philharmonisch Orkest het muziekstuk

Nadere informatie

Jaarverslag Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)

Jaarverslag Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Jaarverslag 2017 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Inhoudsopgave Voorwoord 3 Activiteiten in 2017 4 Behaalde successen 5 Visie op de toekomst 6 Organisatie 7 Financieel Verslag 8 Jaarverslag Rotterdam

Nadere informatie

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament.

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Dierbaren lezer Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Voor ik dezen stoffigen wereld verlaat, wil ik u mijnen schat toevertrouwen. Heel mijn leven heb ik mijne

Nadere informatie

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo Eindelijk is het zover! De Magneetbar - bekend van de gelijknamige Magneetbar op Lowlands - heeft een eigen festival in het leven geroepen: Het Magneet Festival. As we speak wordt de motor aangeslingerd

Nadere informatie

Curriculum vitae. 2005-2009 Bachelor of Theatre, Toneelacademie Maastricht, richting theatraal performer.

Curriculum vitae. 2005-2009 Bachelor of Theatre, Toneelacademie Maastricht, richting theatraal performer. Curriculum vitae Personalia Naam: Zeldenrust Voornaam: Emile Geboortedatum: 22 april 1986 Geboorteplaats: Amsterdam Telefoonnummer: 06 24676426 Website: www.emilezeldenrust.nl Gegevens uiterlijk: Kleur

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Slaapliedje (Willem Wilmink) Wat klopt niet in het gedicht hieronder? Zoek de 7 fouten. Slaapliedje

Slaapliedje (Willem Wilmink) Wat klopt niet in het gedicht hieronder? Zoek de 7 fouten. Slaapliedje Slaapliedje (Willem Wilmink) Wat klopt niet in het gedicht hieronder? Zoek de 7 fouten. Slaapliedje Het varken heeft slaap, de boer is moe, het paard doet zijn oogjes toe. Het schaap kijkt over t prikkeldraad

Nadere informatie