Transsylvanië Fietsen, Roemenië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Transsylvanië Fietsen, Roemenië"

Transcriptie

1 Informatie bij het artikel Fietsen in Roemenië, Op Pad , Transsylvanië Fietsen, Roemenië Het gebied De tocht Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigatie Beste tijd Eten, drinken Overnachten Georganiseerd Er naar toe Geld De etappes Kaarten, boeken, gidsen Adressen en websites Tekst en foto: Nanda Raaphorst De feiten Het gebied Transsylvanië, in het hart van Roemenië. De tocht Zevendaagse fietstocht. In totaal 470 km. Zwaarte/moeilijkheidsgraad Met goede basisconditie prima te doen. Glooiend terrein ( m), veel dorpen met winkels en hotelletjes. Soms slechte wegen (stenen, modder). Navigatie Eigen route m.b.v. kaart. Download de gps-track op oppad.nl. Beste tijd Mei - september. Er naar toe Vliegen op Sibiu (overstap in München). Vanaf Livizii (vliegveld) 2 Het gebied Na Boekarest is Transsylvanië het welvarendste deel van Roemenië. Transsylvanië of Zevenburgen (Siebenbürgen in het Duits) was lange tijd onderdeel van het koninkrijk Hongarije en was tussen 1526 (de Slag bij Mohács) tot het begin van de negentiende eeuw in feite het enige deel van Hongarije dat niet bezet was door de Turken of de Habsburgse Oostenrijkers. Nog steeds leeft in Transsylvanië een grote Hongaarse minderheid. Een andere grote minderheid bestaat uit Duitstaligen, de Saksen. Zij werden door de Hongaren uitgenodigd om te helpen aan opbouw en versterking van het land. De Saksen zijn het die de zeven burchtsteden stichtten waaruit Transsylvanië bestaat. Het zijn Bistrita (Bistritz in het Duits); Sibiu (Hermannstadt), Cluj- Napoca (Klausenburg); Brasov (Kronstadt); Medias (Mediasch); Sebes (Mühlbach) en Sighisoara (Schassburg). De beschreven route komt door drie van de zeven burchtsteden: Sibiu, Brasov en Sighisoara. Transsylvanië is een van de meest toeristische gebieden van Roemenië. maar fietsend van dorp naar dorp op ons rondje Sibiu - Sighisoara - Brasov - Bran - Victoria - Sibiu merkten we daar nauwelijks iets van. Behalve in de grotere steden als Sibiu, Sighisoara en Brasov. Er is een groot verschil tussen de dorpen, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, en paard en wagens af en aan rijden, en de grotere steden, waar je behalve veel Dacia s (de volksauto) ook de modernste en duurste auto s ziet rondrijden.

2 km fietsen naar Sibiu. Utrecht - Sibiu is ruim 1900 km. Overnachten Hotels, pensions, B&B s, appartementen, kloosters. De tocht De tocht is een mix van grote mooie steden (drie burchtsteden) en fraaie romantische plattelandsdorpen. Je rijdt afwisselend over asfalt en in de dorpen vaak over aarde, blubber, en door kuilen. Het terrein is lichtglooiend, nergens is de tocht echt zwaar. Het zwaarste traject is door het bergachtige terrein tussen Brasov - Bran, waar wij de fiets op de bus zetten vanwege het noodweer. Het landschap is niet heel gevarieerd, glooiend, uitgestrekte akkers en veel niemandsland. Richting Brasov komen de (uitlopers) van het Fagaras-gebergte in zicht, maar de route voert niet door, maar langs die bergen. Zwaarte/moeilijkheidsgraad Met goede basisconditie prima te doen. Transsylvanië is een vlakte op gemiddeld 500 meter hoogte. Een enkel klimmetje voert naar 700 meter, maar zwaar is deze tocht nergens. Op het traject Brasov - Bran heb je de keuze tussen fietsen over de drukke maar vlakke E574, of een bergweggetje dat over de 1045 m hoge Dosul Plesii voert. Handig is een stevige toerfiets, maar een aangeklede mountainbike (met dragers en spatborden) is ook een goede optie. Navigatie Zelf uitgestippelde route met behulp van de kaart. Geen markering. De gps-log van de route staat elders op de site. Beste tijd Mei - september. Het leukste vonden we de dagen dat het nog schoolvakantie was (die valt half mei - half september), dan zijn er overal kinderen op straat die graag met je kletsen, grapjes willen maken en je fiets willen bewonderen. Eten, drinken Handig is om een flinke (dag)voorraad proviand bij je te hebben. Dorpen zijn er genoeg - om de ca 5 km - maar lang niet overal kun je er eten of drinken inslaan. Wel in de grotere steden, die hebben bijna allemaal een magasin mixt met van alles te koop, van deodorant tot wortelen en brood. Ook een postkantoor en ATM s vind je in de grotere steden. Overnachten Op dagafstand fietsen is er in de grotere dorpen, stadjes en steden wel een pension (pánsion, pensiunea), hotel of appartement te vinden. Ook kloosters/ kerken bieden (tegen betaling) vaak onderdak aan reizigers, voor de sleutel moet je meestal aankloppen bij de naastgelegen woning. Onze overnachtingslijst loopt uiteen van communistische megahotels tot intieme pensionnetjes: Sibiu: Villa Santa Maria Livezii 43 T (+40) (0) E sim_mol2002@yahoo.de I Sfeervol schoon, modern familiepension op 10 minuten fietsen vanaf het vliegveld. Prijs: 50,- tot 75,- voor 2 persoonskamer. Fiets mag binnen staan, evenals overbagage die we hier een week achterlieten.

3 Agnita: Hotel Dacia Str. Horia 1 T (+40) (0) Lelijk communistisch bouwwerk, dito kamers die te bereiken zijn via krakende trap. Inclusief zitje met pompeuze leren banken op de gang, veel marmer en vlekkerig rode lopers op de gangen. En tóch heeft het wat, bijvoorbeeld de goedlachse congierge achter het loket. Fiets mag binnen staan. Prijs: vanaf 17,50 voor 2-persoonskamer. Online booken is nog niet mogelijk. Sighisoara: Pensiunea Hera Mihai Eminescu 62 T (+40) (0) E contact@pensiunea-hera.ro I Superdeluxe en zeer schoon appartement met riante badkamer. In wijk net buiten historische centrum van Sighisoara. Fiets mag binnen staan. Ontbijtservice. Prijs: ca 40 voor 2-persoonskamer. Baraoult: Pension Desz Kossuth Street 143 Spic en span pension, met afgesloten tuin + overkapping voor fietsen. Prijs: ca 25,- voor 2-persoonskamer. Om de hoek koffietentje met heerlijk gebak/koekjes. Brasov: Casa Tereza Str.Nicolae Balcescu 25 T (+)40 (0) I Prima, schoon appartement, paar straatjes van centrum Brasov verwijderd. Vriendelijke gastvrouw. Fiets mag op afgesloten binnenplaats. Prijs: voor 2-persoonskamer. Ontbijttip: Bistro del Arte op de Piata Enescu. Bran: Pension Ovi Tours Str. Valea Portii 35 T (+)40 (0) I Kamer met bad, tv en waterkoker en een erg vriendelijke, Duits sprekende gastvrouw. Ze haalt ons over ook bij haar te dineren (vlees met nog meer vlees, gevulde wijnbladeren en pruimenlikeur toe). Om de hoek van het Dracula-kasteel. Tweepersoonskamer ca 25,-.

4 Sambata de Sus Kloostercomplex Mânâstirea Brâncoveanu 9 km ten zuiden van Sambata de Sus DN!, E68 T (+) E manastirea_brancoveanu2yahoo.com I Slapen en ontbijt in Mânâstirea Brâncoveanu. Eenvoudige kamers op lange gangen, op meeluisterafstand van de mis (via luidsprekers schalt het gezang en geprevel over het kloosterterrein) die om 6 uur begint en die je kunt bijwonen. Prachtige ontbijtzaal. In de omgeving enkele luxe hotels en simpele restaurants. De Fagaras-bergen als decor. Prijs: ca 22,50 voor 2-persoonskamer, ontbijt 1,50. Georganiseerd Wie liever het organiseren van de reis en de overnachtingen uit handen geeft, kan o.a. terecht bij Romtour. Zij hebben verschillende thema fietstrektochten (weerkerken, kloosters) in hun programma, waarbij je slaapt op bijzondere lokaties. Informatie: romtour@planet.nl. Ander bedrijfje dat individuele reizen op maat kan verzorgen (op bezoek bij zigeuners, bergen bedwingen, helpen op het land etc) is Kentauro. Informatie: of via Er naar toe Vliegen: Amsterdam - Sibiu (altijd met overstap, in München, Wenen of Boekarest), prijzen vanaf 260,-; 4-6 uur reistijd. Vanaf Livizii (vliegveld Sibiu) is het 2 km fietsen naar hotel Villa Santa Maria in Sibiu (zie Overnachten ). Toegestane hoeveelheid bagage: 25 kilo p.p. Voor iedere kilo overgewicht betaal je ongeveer 10 euro. Op vliegveld Livizii/Sibiu moesten de fietsen door de scanner: dat lukt alleen door voorwielen uit het frame los te halen. Auto: Utrecht - Sibiu is ruim 1900 km. Geld De officiële munteenheid is de Roemeense Lei (RON). Op 1 juli 2005 heeft er een revaluatie van de lei plaatsgevonden. 1 nieuwe lei is nu oude lei waard. Wisselkoers: 1 EUR = RON (juni 2009) Actuele wisselkoersen op ( National Bank of Romania), doorklikken naar financial Info. De etappes Aankomst, vliegveld Livizii - Sibiu, 2 km In het donker van vliegveld naar buitenwijk van Sibiu voor hotel. Asfalt ligt als dikke nekrimpels, opgekruld tegen de stoep. Oppassen geblazen. Overnachting: Villa Santa Maria Dag 1, Sibiu - Agnita, 66 km Sibiu ligt na ongeveer een uur fietsen achter je. Rechts achter contouren van bergen, rondom weids landschap van glooiende akkers, natuur, niemandsland. De eerste paard en wagens draven voorbij. Mooi dorpje Daia ligt even van de weg (# 106) af. Pastelkleurige huizen, kinderkopjes, kuilen en de kerk die uitgaat. Agnita is andere kost. Het centrum wordt gedomineerd door communistisch hotel Dacia. Op de wegen een mix van paard en agens, zwaarbeladen Dacia s en glanzende Mazda s. Dag 2, Agnita - Sighisoara, 47 km Verder over de 106. Groen en bruin velours landschap. Om de 5 kilometer een dorpje. In de verte heuvels van deinende... bloemkolen? Nee, enorme schapenkuddes die zich grazend over de hellingen bewegen, voorafgegaan door nijdige herdershonden.

5 Tip: Iacobeni en Basilica, even van de route af, schitterende plattelandsdorpjes, kinderen, ganzen, veelkleurige huizen, als kralen aan een ketting, gescheiden door hekken/poorten die toegang geven tot moestuin. Iedereen heeft je in de gaten. Praten, lachen. Relaxt fietsen, hooguit wat glooiingen. Sighisoara is fraaie, historische burchtstad. Dag 3, Sighisoara - Baraoult, 90 km Bezichtiging mooi Sighisoara, een van de zeven burchtsteden. Fraaie vestingwerken, burcht met toren. Dan 12 km over de drukke E60. Bij Ventori eraf, over de 137 totaan Benesti drukke weg, veel industrie. Mooi van lelijkheid zijn de fabrieken bij Cristuru Secuiesc. Weg vindt steeds doorgang tussen heuvels, bijna constant horizontaal. Alleen bij Ocland even klimmen. Dorpen zijn nu strakker, meer beton, minder romantiek. Verrassend is het natuurgebied bij Sanpaul. In Pension Desz met tuinslang alle modder en drek van de fiets gespoten. Dag 4, Baraoult - Brasov, 59 km Totaan Aita Mare is de omgeving niet heel opwindend, daarna mooier, landelijker. Na Bod wordt het vlakker, nog even en je rijdt de buitenwijken van Brasov binnen. Het regent hier heel hard en dat al dagen lang. Brasov is belangrijke, toeristische stad. Toeristische trekpleister is de zwarte kerk (Biserica Negra). Dag 5: Brasov - Bran, 30 km Fiets in de bus. Bran is supertoeristisch, alles draait om (Dracula-)kasteel. De bergweg (zonder nummer op kaart) naar Bran wordt ons afgeraden ivm actieve beren (2 doden onlangs). De E574 (verboden voor fietsers) zien we vanwege regen en drukte niet zitten op de fiets. Fiets in de bus (ca 1,50 pp, incl. fiets, rit van ca 40 min). Bran is supertoeristisch, alles draait om (Dracula-) kasteel. Dag 6: Bran - Sâmbata de Sus complex, 82 km Via Predelut naar Zarnesti, prachtig (later blubberig) weggetje met uitzicht op P.N. Piatra Craiuliu. De 73A is een brede, rustige weg door fraaie bossen. Fietsers verboden, maar we weten geen alternatief. Hierna suist weg langzaam vanuit bergen (Munti Taga en Munti Persanii de Sud) een uitgetrekte grassige vlakte op. Aan linkerzijde duikt machtig mooie bergkam op (Fagaras-gebergte), rechts is vlak en uitgestrekt. Je fietst van kerktoren naar kerktoren. Na 45 km (Sinça Veche, winderig dorp met wirwar aan elektriciteitskabels) rijd je een uitgestrekte vlakte op. Vanaf Sâmbata de Sus 9 km vals plat naar klooster Mânâstirea Brâncoveanu, gelegen tegen decor van bergen. Dag 7: Sâmbata de Sus - Sibiu, 93 km Mis en ontbijt in klooster. Via Dragus en Vistea opnieuw door vlakte. Leegte. Binnendoor naar Ucea en Arpasa de Sus waar asfalt plaatsmaakt voor blubber. Ontmoeting met zigeuners. Terug naar Sibiu zoeken we binnenweggetjes ten noorden van E68. We lopen vast in blubber bij Nou Roman (zowel naar westen (zou 22 km zijn) als oostwaarts). Dan maar over het asfalt, 45 km nog, via de E68, kleine 3 uur stoempen langs snelweg. Gelukkig genoeg bermvlees om uit te wijken. In Avrig tussenstop. Fietsen schoonspoelen in Lukol (benzinepomp met wasserette) net voor Sibiu.

6 Transsylvanië Kaarten, boeken, gidsen Kaarten Gizi Map Szekelyfold, 1: , 12,95. Goed bruikbare kaart, meest gedetailleerde (auto)kaart die van dit gebied verkrijgbaar is. Gebied Brasov, Targu-Mures (Szekelyfold). Siebenburgen, uitg. Freytag & Berndt, 1: , 8,95. Kaart van Siebenburgen met ca driekwart van Roemenië erop. Zeer goede kaart om zelf je tocht mee uit te zetten Roemenië, uitg. Freytag & Berndt, 1: , 8,95. Kaart van heel Roemenië. Iets minder gedetailleerd, maar nog steeds goed bruikbaar. Roemenië, uitg. Hüber, 1: , 8,95. Kaart van heel Roemenië. Schaal is grover maar kaart heeft beter kaartbeeld dan die van Freytag & Berndt. Alle verharde wegen zijn helder terug te vinden. Rumänien per Rad entdecken, 5,-. Overzichtskaart met aangegeven fietsroutes (10 meerdaagse, 8 mtb-routes) in Roemenië. Alleen ter inspiratie. Fietsgidsen Limes fietsroute deel 3, Van Hongaaarse grens naar de Zwarte Zee, uitg. Fietskaartinformatiestichting, 15,-. Zeer goed uitgewerkte fietsroute met alle benodighde info. Van west naar oost via de Karpaten. Roemeense Donau, onderdeel van Eurovelo 6 Von Budapest zum Schwarzen Meer, Galli Verlag, 19, fietskilometers, langs of in de buurt van de Donau. Kaarten zijn gedetailleerd en goed. Alle kaarten en gidsen zijn doorgaans verkrijgbaar bij iedere gespecialiseerde boekhandel. Bron: Fietsvakantiewinkel, Nijmegen, (024) , Zie ook

7 Reisgids Wereldwijzer Roemenië, door Joost Kingma, uitgeverij Elmar, 20,50. Prettige, informatieve gids met achtergronden, veel handige tips, uitgebreide woordenlijst en kaartje met plattegronden. Niet meer leverbaar via uitgever. Algemene gidsen Roemenië, door Jan Willem Bos, deel uit de Landenreeks uitgegeven door KIT Publishers ( 14,50. Helder geschreven gids over het gewone en het bijzondere van Roemenie. Interessante informatie, editie Cultuur, geschiedenies, politiek, economie, afgewisseld met hilarische feiten en anecdotes. Plus overzichtskaart. Sobere opmaak, prettig leesbaar. Boeken Roemeense lente, door Olaf Tempelman, uitg. De Arbeiderspers, 18,95. Hilarisch geschreven boek met als ondertitel Tragische komedies in de overgang naar een nieuw tijdperk. De auteur leefde zelf enkele jaren in Boekarest. Blinde Vensters van Alexandru Vana Geschiedenis van Roemenië, door Georges Castellan, uitg. Voltaire, 12,95. Na de Roemeinen kwamen de Turken, de Oostenrijkers, Hongaren en Russen het land onderdrukken. De geschiedenis vanaf de Daciërs tot nu. Adressen en websites Roemeens Nationaal Bureau voor Toerisme Benelux Rue Montoyer Straat Brussel België T 0032 (0) E info@roemenie-toerisme.nl I Praktische informatie voor reizigers Officiële site van het Roemeens Verkeersbureau (ook voor Roemenië magazine) Om tocht-ideeën op te doen. Hotels, hostels, weer, ambassades, etc. Over Siebenburgen Over Dracula en zijn kasteel Accommodatie www/bedandbreakfastcenter.com

OP DE FIETS DOOR ROEMENIË

OP DE FIETS DOOR ROEMENIË FIETSEN Tekst Nanda Raaphorst Fotografie Herman Veerbeek en Nanda Raaphorst ROMA, DACIA EN DRACULA 54 5-2009 OP DE FIETS DOOR ROEMENIË Transsylvanië hoort tot de mooiste streken van Roemenië. In de uitlopers

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare.

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. 25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. Bezoek Filpisu-Mare en 4 daagse Rondreis Roemenië Van Donderag 21 Juni 2018 tot Zaterdag 30 juni Dag1 : donderdag 21 juni Deze dag vertrekken per vliegtuig vanaf

Nadere informatie

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Lahn Radweg 7 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen

individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen Noord Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen Eén woord is absoluut van toepassing bij deze reis en dat is: rust... Weinig andere streken van Frankrijk

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Samenstelling: Esther Vigneron Foto: Buiten Beeld Het gebied Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigeren Markering Beste tijd Er naar toe Overnachten Eten, drinken, inkopen Tips

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

In juni en september 2018 worden toeristische fietstochten georganiseerd in de Karpaten: een 7-daagse lus met als start en aankomst Slatina-Timis, verbroederd met Geel. De regio's Banat en Transylvanië

Nadere informatie

Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein

Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 769 Langs de oevers van de Hongaarse Donau Een prima fietsreis met een uitstekende combinatie van de natuur langs de Donau en de cultuur

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Bodensee 8 dagen start Konstanz

Bodensee 8 dagen start Konstanz Bodensee 8 dagen start Konstanz individuele fietsreis vanaf 580 Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Konstanz

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

Lüneburger Heide 8 dagen

Lüneburger Heide 8 dagen Lüneburger Heide 8 dagen individuele fietsreis vanaf 590 Tussen Heide en Hanze Lüneburg - tien tegen één dat u niet eerder van die plaats gehoord had. Lüneburg gaf zijn naam aan de Lüneburger Heide, een

Nadere informatie

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 455 Fietsreis langs de Altmühl en de Duitse Donau vanuit Bad Gögging Deze standplaatsfietsreis gaat door het dal van de rivier de

Nadere informatie

Weserradweg 5 dagen. individuele fietsreis vanaf 325 Het land van sprookjes en legenden van de Rattenvanger van Hameln

Weserradweg 5 dagen. individuele fietsreis vanaf 325 Het land van sprookjes en legenden van de Rattenvanger van Hameln Weserradweg 5 dagen individuele fietsreis vanaf 325 Het land van sprookjes en legenden van de Rattenvanger van Hameln Op slechts een kleine 400 km van Utrecht start de Weserradweg. Die fietsroute verbindt

Nadere informatie

Moezel Weinbergen 6 dagen

Moezel Weinbergen 6 dagen Moezel Weinbergen 6 dagen individuele fietsreis vanaf 410 De Mosel-Radweg vanuit Gästehaus "Unter den Weinbergen" Het vlakke tot heuvelachtige landschap aan weerszijden van de rivier de Moezel nodigt uit

Nadere informatie

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land!

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 5 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Wie denkt aan fietsen in Limburg, denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de

Nadere informatie

Teutoburger Wald 7 dagen

Teutoburger Wald 7 dagen Teutoburger Wald 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 549 Fietsen in het dichtbije Duitsland Onbekend maakt onbemind, en dat zou kunnen gelden voor hoe Nederlanders over het Teutoburgerwald denken!

Nadere informatie

Fietsen, Slovenië. Het gebied. Praktische informatie bij het artikel Slovenië, Op pad 4-2010. Het gebied

Fietsen, Slovenië. Het gebied. Praktische informatie bij het artikel Slovenië, Op pad 4-2010. Het gebied Praktische informatie bij het artikel Slovenië, Op pad 4-2010. Fietsen, Slovenië Samenstelling: Petra Strijdhorst, Foto: Andries de la Lande Cremer Het gebied De tocht Zwaarte/ moeilijkheidsgraad Navigatie

Nadere informatie

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Raposeiros - (Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro) - 0 sterren 1.2.

Nadere informatie

Loire 7 dagen. groepsreis hotelfietsreis vanaf 539 Fietsen langs de kastelen in het Loiredal

Loire 7 dagen. groepsreis hotelfietsreis vanaf 539 Fietsen langs de kastelen in het Loiredal Loire 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 539 Fietsen langs de kastelen in het Loiredal De vele afwisselende fietsroutes voeren u door de lieflijke dorpen, bossen en velden en langs eindeloze rijen

Nadere informatie

PROGRAMMA & PRIJZEN BOUWSTEEN BOEDAPEST - MOHACS

PROGRAMMA & PRIJZEN BOUWSTEEN BOEDAPEST - MOHACS DE DONAU VOORBIJ BOEDAPEST INDIVIDUELE FIETSREIS DOOR HONGARIJE, SERVIË, KROATIË EN ROEMENIË 8-15 DGN INTRODUCTIE U heeft de etappes Passau Wenen en Wenen Boedapest al volbracht? Natuurlijk wilt u dan

Nadere informatie

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 579 Fietsen langs de Romantische Strasse In het zuiden van Duitsland vinden we twee verrassende fietsgebieden; de Schwäbische

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden.

Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden. Beste 4x4ders, Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden. Zoals u wellicht hee4 gelezen in de agenda van 4x4 España gaan wij mei 2016 richbng Marokko. Waar we ca. 14 dagen

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov beiden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje en Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Dag 2 Rondrit Sibiu : Residence Huet, Sibiu O

Dag 2 Rondrit Sibiu : Residence Huet, Sibiu O TRANSSYLVANIË HET HART VAN ROEMENIË INDIVIDUELE FIETSREIS 8 DGN INTRODUCTIE De ruggengraat van Roemenië wordt gevormd door de Karpaten. Deze immense bergketen loopt als een omgekeerde C dwars door het

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland

individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland Exmoor 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland Voor Dunster en het Exmoor National Park helpen we u eerst even in te zoomen op de kaart! Achter Bristol ligt de

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Bodensee 6 dagen start Salem

Bodensee 6 dagen start Salem Bodensee 6 dagen start Salem individuele fietsvakantie vanaf 351 Rondje Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis start u in Duitsland aan de noordover van de Bodensee in het

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Tauern Radweg 8 dagen

Tauern Radweg 8 dagen Tauern Radweg 8 dagen individuele fietsreis vanaf 519 Van de Hohe Tauern langs de Salzach en Saalach naar de Donau Een prachtige fietsreis die start in het National park Hohe Tauern in Krimml. Na een bezoek

Nadere informatie

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel)

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Wijn en Kirschtorte Kehl is een voorstadje van Strasbourg gelegen in het dal van de rivier de Rijn. Het ligt bijna

Nadere informatie

Rondje Tauern 8 dagen

Rondje Tauern 8 dagen Rondje Tauern 8 dagen individuele fietsreis vanaf 519 Rondje Tauern Radweg start Salzburg Een ronde door Salzburgerland waarbij u twee varianten van de Tauern Radweg volgt. Vanuit de hoofdstad van Salzburgerland:

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Bodensee 6 dagen start Salem per trein

Bodensee 6 dagen start Salem per trein Bodensee 6 dagen start Salem per trein individuele fietsvakantie vanaf 514 Langs de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Aan de noordoever van de Bodensee ligt het plaatsje Salem bei Überlingen

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Reisprogramma De reis van dag tot dag 5 juni 16 juni 2012

Reisprogramma De reis van dag tot dag 5 juni 16 juni 2012 Reisprogramma 2012 De reis van dag tot dag 5 juni 16 juni 2012 Dag 1 Târgu Mures Vertrek per bus vanaf één of meerdere opstap plaats(en) naar de Duitse luchthaven Dortmund. Vlucht van Dortmund naar Târgu

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona Residence Il Casale Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Residence Il Casale - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Reisprogramma De reis van dag tot dag

Reisprogramma De reis van dag tot dag Reisprogramma 2012 De reis van dag tot dag Dag 1 Târgu Mures Vertrek per bus vanaf één of meerdere opstap plaats(en) in de provincie Groningen naar de Duitse luchthaven Dortmund. Vlucht van Dortmund naar

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Bodensee 8 dagen start Bregenz

Bodensee 8 dagen start Bregenz Bodensee 8 dagen start Bregenz individuele fietsreis vanaf 453 Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk,

Nadere informatie

Onesse, zaterdag 6 juni 2009

Onesse, zaterdag 6 juni 2009 Onesse, zaterdag 6 juni 2009 24 kilometer, totaal 116 kilometer Om 7u30 stond het ontbijt klaar. Daar had Jacques voor gezorgd. Koffie, thee boter, jam en speciaal, biologisch brood dat eigenlijk meer

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pantheon Villas & Suites - (Griekenland Kreta Bali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

Bodensee single reis - start Bregenz

Bodensee single reis - start Bregenz Bodensee single reis - start Bregenz singlereis hotelfietsreis vanaf 1.185 Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Aktiva-extra's: * Bodensee-cheques ter waarde van meer dan 90,- * hybridefiets

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen Adige, Gardameer en Verona 7 dagen individuele fietsreis vanaf 509 Door de boom- en wijngaarden van Alto Adige (Zuid-Tirol) Hoog in de Alpen bij Nauders in Tirol begint de tocht langs de rivier de Adige

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Elbe Radweg standplaats 6 dagen

Elbe Radweg standplaats 6 dagen Elbe Radweg standplaats 6 dagen individuele fietsreis vanaf 445 Langs de Elbe vanuit Bad Schandau in de Sächsische Schweiz Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe rond Bad Schandau

Nadere informatie

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016 Fotoreis Finland 2016 22-28 april 2016 Finland, bruine beren en andere dieren Op de grens van Finland en Rusland ligt een strook niemandsland van ongeveer 2 kilometer breed. In deze strook leven o.a.

Nadere informatie

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas del Alba - (Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Elzas Tours en Wijnproeverijen

Elzas Tours en Wijnproeverijen Driedaagse tour (lang weekend) Elzas Een kort verblijf in de Elzas is zeer de moeite waard. Wilt u het wijngebied beter leren kennen, een paar keer heerlijk eten en overnachten in het wijngebied? Wij hebben

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016

GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016 GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016 TWEE DAGEN RIJDEN DOOR HET LIMBURGS HEUVELLAND, DE ARDENNEN EN DE EIFFEL. GT Weekend Twee dagen rijden door het Limburgs Heuvelland, de Ardennen en de

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

Info: - Reisvoorwaarden en online inschrijven :

Info: - Reisvoorwaarden en online inschrijven : Na de succesvolle reizen in 2018 worden ook in 2019 twee fietstochten georganiseerd in de Karpaten: in juni en september, telkens een 7-daagse lus met dagritten tot 150km en 2500hm, dus voor de getrainde

Nadere informatie

Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein

Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein individuele fietsreis vanaf 626 Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start

Nadere informatie

ACCOMMODATIE Puglia Vakanties PV1280D

ACCOMMODATIE Puglia Vakanties   PV1280D PV1280D Accommodatie Beschrijving Appartement in vakantiepark Puglia met zwembad Dit fris ingerichte vakantie appartement maakt deel uit van een kleinschalig vakantiepark met prachtig groot zwembad, gelegen

Nadere informatie

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen Catalonië natuur en cultuur 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 889 Natuur en cultuur in Catalonië Spanje - een land dat misschien niet álles heeft maar wél héél veel! Natuur, bergen en zee. Oude,

Nadere informatie

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië CCC Reis 2013 Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië van 3 juni t/m 4 juli 2013 De coördinatoren hadden weer een prachtige en gevarieerde tocht uitgezet. Onze eerste camping was bij Dillenburg,

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Dit is het gebied! Naam: Doorwerth Oosterbeek. Grens:

Dit is het gebied! Naam: Doorwerth Oosterbeek. Grens: Dit is het gebied! Naam: Doorwerth Oosterbeek Grens: Noord: Utrechtseweg Oosterbeek/Doorwerth Zuid: Rijn Oosterbeek/Doorwerth Oost: van Borsselenweg Oosterbeek West: A50 Doorwerth Oppervlakte: (inschatting)

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Neo Chorion Village Houses - (Cyprus Cyprus Neo Chorion) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

Cooking and Nature Portugal Costa de Lisboa Alvados

Cooking and Nature Portugal Costa de Lisboa Alvados Cooking and Nature Portugal Costa de Lisboa Alvados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cooking and Nature - (Portugal Costa de Lisboa Alvados) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo

Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Petra Segreta Resort & Spa - (Italië Sardinië San Pantaleo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Cooking and Nature Portugal Costa de Lisboa Alvados

Cooking and Nature Portugal Costa de Lisboa Alvados Cooking and Nature Portugal Costa de Lisboa Alvados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cooking and Nature - (Portugal Costa de Lisboa Alvados) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Sauerland wandelen 5 dagen

Sauerland wandelen 5 dagen Sauerland wandelen 5 dagen singlereis wandelreis vanaf 375 Duitslands mooiste natuur ten voeten uit Sauerland is een van de gebieden in Duitsland die gezien de afstand ideaal is voor een korte reis. Verder

Nadere informatie

Dresden en de Elbe 7 dagen

Dresden en de Elbe 7 dagen Dresden en de Elbe 7 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 549 Fietsvakantie Dresden & de Elbe Beleef een van de mooiste fietsroutes van Duitsland, namelijk de Elbe Radweg. Deze beschutte fietsroute volgt

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Kalloni Beach Villas - (Griekenland Lesbos Skala Kalloni) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee)

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Loop uit de aankomst terminal en ga rechtsaf (RA). De weg maakt een bocht naar links. Na ongeveer tweehonderd meter langs

Nadere informatie

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Junqueiros - (Portugal Costa de Lisboa Azoia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov bieden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje / Duivels Huis wordt

Nadere informatie