Postbus 156 TP AD SINT-OEDENRODE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Postbus 156 TP AD SINT-OEDENRODE"

Transcriptie

1 gespecialiseerde 11 verzekeringen Acura Assuradeuren Onze referentie Postbus 156 TP AD SINT-OEDENRODE Rijswijk, 18 november 2015 Betreft: Wijzigingen buitenlandverzekeringen per 1 januari 2016 Geachte verzekeringsadviseur, In deze brief geven we u een overzicht van de wijzigingen van onze buitenlandverzekeringen per 1 januari De premies en voorwaarden van onze Ziektekostenverzekeringen wijzigen niet. Wat wet wijzigt zijn de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekering van de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering en de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. De rechtsbijstandverzekering van de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering is dezelfde verzekering en wijzigt daardoor ook. Daarnaast verlagen wij de premie voor alleenstaanden voor de Topdekking van de rechtsbijstandverzekering. De voorwaarden en premies van alle andere schadeverzekeringen buitenland blijven ongewijzigd. Wijzigingen rechtsbijstand Per 1 januari 2016 wijzigen de volgende onderdelen van de rechtsbijstandverzekering (00M Wonen in het Buitenland-verzekering en OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering): Uitbreiding dekking met conflicten over een sociale verzekeringsuitkering of sociale voorziening met een Nederlandse overheidsinstelling. Uitbreiding dekking met conflicten over pensioenaanspraken of een pensioenuitkering met een Nederlandse pensioenuitvoerder. Flight Claim Service: hulp bij compensatie voor vertraging, annulering, om- of overboeking via Vervallen wachttermijn bij aanvang verzekering. Het aspect van niet voorziene conflicten blifft bestaan. Uitbreiding: verzekeringnemer mag ook voor procedures waarin een advocaat niet verplicht is, een externe juridisch specialist (anders dan ARAG) kiezen. Dit wordt het recht op vrije advocaatkeuze genoennd. De bedragen zijn wel gemaximeerd tot E 6.000,- (zie bijlage 1). Verlaging van de premie van de TOP-dekking voor alleenstaanden (van 196,02 naar E 140,36 per jaar inclusief assurantiebelasting). OOM VerzekerIngen Postbus 3036 T +31 (0) E info@oomverzekeringen.n1 IBAN NL91ABNA GA Rijswijk ZH, Nederland F +31 (0) BIC ABNANL2A De handelsnaam OOM VerzekerIngen wordt gebrulkt door OOM Holding N.V. (KvK Den Haag ), OOM Global Care N.V. (AFM , KvK Den Haag ), OOM Schadeverzekering N.V. (AFkl , KvK Den Haag ) en "0.0.M." Onderlinge MolestverzekerIng-Maatschappil U.A. (KvK Den Haag ). Doze ondememingen zljn statutalr gevestigd In Den Haag en houden gezamenlijk kantoor in Rijswijk.

2 Communicatie aan verzekeringnemers Wij sturen alle verzekeringnemers met een OOM Wonen in het Buitenland-verzekering (WIB) of een OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering (TIB) de voor hun polis relevantie informatie. In de bijlage vindt u een voorbeeldbrief voor de meest uitgebreide variant (Basisdekking alleenstaand). Omdat de premieverlaging van de Topdekking voor alleenstaanden een reden kan zijn voor iemand met een Basisdekking om de dekking uit te breiden, informeren wij deze relaties het meest uitgebreid. Behalve eventuele hulp bij het overstappen hoeft u niets te doen. Verzekeringnemers met een rechtsbijstandverzekering ontvangen in december een nieuw polisblad en polisvoorwaarden. Meer informatie voor u in de bijlagen In de bijlagen van deze brief vindt u meer informatie over welke keuzes een klant voortaan heeft door de vrije advocaatkeuze (bijlage 1). Daarnaast geven we een overzicht van alle dekkingen van de rechtsbijstandverzekering (bijlage 2). In dit overzicht leest u ook hoe de Flight Claim Service werkt. Andere vragen? Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot uur. Ons telefoonnumer is U kunt ook een sturen naar info(a,00mverzekerincien.n1 of met ons chatten. Wij helpen u graag! Met vriendelijke groet, M.L. Purvis-Wagemaker Algemeen directeur Bijlagen: Voorbeeldbrief verzekeringnemers met rechtsbijstand Bijlage 1: Overzicht keuzes door vrije advocaatkeuze Bijlage 2: Overzicht vergoedingen

3 Voorbeeldbrief verzekeringnemers met: OOM Wonen in het Buitenland-verzekering met rechtsbijstand Basisdekking alleenstaand leder jaar informeren we u over de wijzigingen van uw buitenlandverzekering. Per 1 januari 2016 verbeteren wij de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering. Uw premie blijft gelijk. U krijgt voor meer situaties rechtsbijstand en we bieden u een ruimere keuze in juridische ondersteuning. In deze brief en de bijlagen leest u hier meer over. Voor alle andere buitenlandverzekeringen blijven de polisvoorwaarden en premies per 1 januari 2016 ongewijzigd. In meer situaties rechtsbijstand U heeft vanaf 1 januari 2016 ook recht op rechtsbijstand in de volgende situaties: Bij een conflict over een sociale verzekeringsuitkering of sociale voorziening met een Nederlandse overheidsinstelling. Bij een conflict over pensioenaanspraken of een pensioenuitkering met een Nederlandse pensioenuitvoerder. Daarnaast bieden we Flight Claim Service: hulp bij compensatie voor vertraging, annulering, om- of overboeking via Wilt u meer weten over hoe de Flight Claim Service werkt? Of een overzicht van alle dekkingen van de rechtsbijstandverzekering? Lees dan de bijlage. Aanpassingen polisvoorwaarden Door een uitspraak van het Europese Gerechtshof wijzigen wij uw polisvoorwaarden. In de uitspraak staat dat u ook bij procedures waarin een advocaat niet verplicht is, zelf een juridisch specialist (bijvoorbeeld advocaat) mag kiezen. Dit wordt het recht op vrije advocaatkeuze genoemd. Hierdoor stijgen de kosten behoorlijk. Om juridische hulp betaalbaar en toegankelijk te houden, vergoeden wij de kosten als u voor externe hulp (anders dan ARAG) kiest tot een bepaald maximum. U blijft een keuze houden. In bijlage 1 leest u precies welke keuzes u heeft. Overstappen naar Topdekking? U heeft nu de Basisdekking voor rechtsbijstand. Wij hebben de premie van de Topdekking kunnen verlagen. Dit betekent dat u voor 5,65 per maand extra (inclusief assurantiebelasting) de Topdekking kunt krijgen. In de tabel Topdekking in de bijlage kunt u lezen waarvoor u dan extra verzekerd bent. De Topdekking biedt alleen dekking als u in Europa of in de Verenigde Staten woont. Wilt u overstappen? Neem dan contact op met uw tussenpersoon of stuur een naar inf000mverzekerincien.nl. Nieuw polisblad en nieuwe polisvoorwaarden In december ontvangt u van ons via een nieuw polisblad met een link naar alle polisvoorwaarden. U vindt uw nieuwe polisblad dan ook in MijnOOM op onze website. Als u nog geen toegang heeft tot MijnOOM kunt u een account aanvragen. Stuur dan een met uw polisnummer naar inf000mverzekerincien.nl. Meer weten? Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw tussenpersoon of bet 00M. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot uur. Ons telefoonnummer is +31 (0) U kunt ook een sturen naar inf000mverzekeringen.n1 of met ons chatten. Wij helpen u graag!

4 Bijlage 1 Overzicht mogelijkheden vrije advocaatkeuze OOM Verzekeringen heeft de uitvoering van rechtsbijstand uitbesteed aan ARAG. Er werken ruim 450 gespecialiseerde juristen en advocaten die veel zaken direct op kunnen lossen zonder een gerechtelijke procedure te starten. Op het moment dat een gerechtelijke procedure noodzakelijk is, zijn er twee situaties: 1) Een advocaat is verplicht (3% van de gevallen). 2) Een advocaat is niet verplicht, een (gespecialiseerde) jurist volstaat. Als een advocaat verplicht is (onveranderd) Bij sommige procedures is een advocaat verplicht, bijvoorbeeld wanneer er een belang is boven ,-. Hierbij heeft u de keuze voor een ARAG-advocaat of een externe advocaat. Kiest u in overleg met ARAG voor een advocaat buiten ARAG, dan krijgt u maximaal ,- vergoed. Kiest u voor een ARAG-advocaat dan geldt dit maximum niet. Dat was al zo en dat blijft zo. Hier verandert dus niets. Als een advocaat niet verplicht is (gewijzigd) Bij de meeste gerechtelijke procedures hoeft geen advocaat te worden ingeschakeld. Denk hierbij aan arbeids- of huurzaken die uiteindelijk voor de rechter moeten komen. Voor dit soort zaken mag u nu ook zelf kiezen wie uw belangen behartigt. Laat u de juridisch specialist van ARAG uw zaak behandelen, dan bent u verzekerd voor alle kosten. Kiest u voor een externe juridisch specialist? Dan betaalt u een eigen bijdrage van 250,- en is de kostenvergoeding gemaximeerd tot 6.000,- per zaak. Deze beperking kozen wij om grote premiestijgingen te voorkonnen. Als u eenmaal een externe juridisch specialist heeft gekozen, kunt u de zaak niet meer over laten nemen door een ARAG-jurist. Een externe juridisch specialist wordt uitsluitend door ARAG, namens u, ingeschakeld.

5 Bijlage 2 Overzicht vergoedingen rechtsbijstandverzekering In dit overzicht leest u alle kosten die we vergoeden op de Basis- en de Topdekking. Daaronder vindt u de aanvullende dekkingen voor eigendom van een woning en verhuur van een woning. U vindt de door u gekozen dekkingen altijd op uw polisblad. Basisdekking U bent verzekerd voor juridische hulp als u een conflict heeft. Verkeer Verhaalsbijstand U heeft recht op juridische hulp als u deelneemt aan het verkeer en een conflict heeft, doordat een van de volgende gebeurtenissen plaatsvindt: lemand maakt een verkeersfout waardoor u schade heeft of gewond raakt. U wordt vervolgd voor `dood door schuld' of letsel door schuld'. Dan krijgt u direct juridische hulp van ons. U heeft recht op rechtsbijstand als iemand een onrechtmatige daad tegen u heeft gepleegd. Dus als iemand iets doet of juist niet doet, waardoor u schade heeft. Of als iemand daarmee dreigt. Voor schade die binnen een contractuele relatie is ontstaan, verlenen we alleen verhaalsbijstand als het om een contractueel conflict gaat (zie: contractuele rechtsbijstand). Strafbijstand Contractuele rechtsbijstand Contractuele rechtsbijstand (vervolg) U heeft recht op rechtsbijstand als u wordt vervolgd voor 'dood door schuld' of voor letsel door schuld'. Wordt u voor een ander strafbaar feit vervolgd, dan krijgt u geen rechtsbijstand. Dat geldt ook voor strafbare feiten die volgens het bestuursrecht worden behandeld. Maar in de volgende gevallen betalen wij u wel de kosten terug die u heeft gemaakt voor juridische hulp als: de rechter u definitief van alle feiten vrijspreekt; de rechter u definitief voor alle feiten ontslaat van rechtsvervolging; de officier van justitie besluit u niet verder te vervolgen. Let op: meld ons binnen een maand de beslissing van de rechter of de officier van justitie. Wij kunnen dan namelijk de kosten nog terugvragen van de overheid. Meldt u te laat, dan vergoeden we uw kosten niet. U heeft recht op rechtsbijstand als u als consument een overeenkomst sluit en de ander houdt zich niet aan deze overeenkomst. Daarbij maakt het niet uit of u die overeenkomst mondeling, schriftelijk of via internet heeft afgesloten. Hieronder leest u wanneer u bijvoorbeeld een overeenkomst heeft. Voorbeelden van overeenkomsten: U koopt meubels. U huurt een vakantiehuis. U laat uw wasmachine repareren. U boekt een vakantie. Bijlage 2 Overzicht vergoedingen rechtsbijstandverzekering OOM Verzekeringen van 4

6 U laat uw auto verslepen of repareren. U krijgt geen rechtsbijstand voor contractuele conflicten over overige producten of diensten. ARAG verleent ook geen rechtsbijstand bij de aanen verkoop van onroerende zaken. Flight Claim Service (nieuw) ARAG Flight Claim Service helpt u compensatie te krijgen bij vertraging, annulering, omboeking of instapweigering. Met de tool op de website u binnen enkele ogenblikken of u mogelijk recht heeft op compensatie. U hoeft alleen uw vluchtnummer, datum en adres in te vullen. De tool controleert dan direct de volgende gegevens: Is uw vlucht geannuleerd of meer dan 3 uur vertraagd? Gaat het cm een vlucht die onder de Europese regelgeving valt? Is aan bovenstaande voorwaarden voldaan, dan heeft u in principe recht op compensatie. De tool bekijkt ook meteen op welk bedrag u recht heeft. Voor vluchten: t/m 1500 km: 250,-; binnen EU meer dan 1500 km: 400,-; buiten EU tussen 1500 en 3500 km: 400,-; buiten EU vanaf 3500 km bij meer dan drie uur maar minder dan vier uur vertraging: 300,-; buiten EU vanaf 3500 km bij meer dan vier uur vertraging: 600,-. Na het doorlopen van de invulvelden, ontvangt u vrijwel direct een met de bevestiging of u mogelijk recht heeft op compensatie en welk bedrag u kunt claimen. Als u mogelijk recht heeft op compensatie en u de claim volledig registreert, zal uw claim vervolgens verder beoordeeld worden volgens de geldende voorwaarden in te zien op Inkomen (nieuw) Borgsom U heeft recht op rechtsbijstand als u een conflict krijgt met: een Nederlandse overheidsinstelling over een sociale verzekeringsuitkering of een sociale voorziening; een Nederlandse pensioenuitvoerder over pensioenaanspraken of een pensioenuitkering. Heeft u een conflict met een buitenlandse overheid? En moet u daardoor een borgsom betalen? Als dat is voor een conflict dat bij ons verzekerd is, dan geldt het volgende: Wij lenen u het bedrag van de borgsom. We spreken met u af wat onze voorwaarden zijn. We lenen u maximaal ,-. Dit geld moet u aan ons terugbetalen. U hoeft ons geen rente te betalen. Bijlage 2 Overzicht vergoedingen rechtsbijstandverzekering OOM Verzekeringen 2 van 4

7 Topdekking Als u de Topdekking heeft, verlenen we naast de Basisdekking ook dekking voor onderstaande gebeurtenissen. Arbeidsrechtelijke en sociaalrechtelijke b ij stand U heeft recht op rechtsbijstand als: uw conflict te maken heeft met de arbeidsovereenkomst met uw werkgever of ex-werkgever. Bij die arbeidsovereenkomst kunnen ook opties of aandelen van het bedrijf horen; u een conflict krijgt dat te maken heeft met uw aanstelling als ambtenaar. Een voorwaarde voor rechtsbijstand is dat uw arbeidsovereenkomst naar het recht van een EU-lidstaat is opgesteld. U heeft alleen recht op rechtsbijstand als een rechter in de EU de zaak kan behandelen en het recht van een land uit de EU van toepassing is. Rechtsbijstand op het gebied van personen- en familierecht U heeft recht op rechtsbijstand als u een conflict krijgt dat te maken heeft met personen- en familierecht. Bijvoorbeeld met adoptie of curatele. Let op: we verzekeren niet alle conflicten die te maken hebben met personen- en familierecht. U krijgt geen juridische hulp voor alles wat te maken heeft met: echtscheiding scheiding van tafel en bed stoppen met samenleven met een ander huwelijkse voorwaarden U krijgt ook geen juridische hulp als uw conflict te maken heeft met de gevolgen van de vier punten hierboven. Zoals conflicten over alimentatie of over een omgangsregeling met uw kind. Of conflicten met uw echtscheidingsadvocaat. U heeft ook recht op rechtsbijstand als u zelf erfgenaam bent. En u krijgt een conflict met een andere erfgenaam of met de uitvoerder van het testament. En dit conflict gaat over de verdeling van een erfenis. Maar was de persoon die de erfenis nalaat, al overleden toen dit onderdeel van de verzekering begon? Dan heeft u geen recht op juridische hulp. Rechtsbijstand op het gebied van onroerende zaken U heeft recht op rechtsbijstand als u een conflict krijgt over een overeenkomst die u als particulier heeft gesloten voor uw eigen woning. Voor conflicten op het gebied van onroerende zaken geldt een maximum van 7.500,- aan externe kosten per gebeurtenis. U krijgt geen rechtsbijstand voor conflicten over onroerende zaken waar u niet woont (zoals een vakantiewoning) en ook niet van plan bent om te gaan wonen. ARAG verleent ook geen rechtsbijstand voor conflicten over de verhuur van onroerende zaken. Zie hiervoor de rubriek "Verhuur van een woning". Bijlage 2 Overzicht vergoedingen rechtsbijstandverzekering OOM Verzekeringen 3 van 4

8 Eigendom van een woning (was rubriek E) U heeft recht op rechtsbijstand als eigenaar van een woning in Nederland die is verzekerd en die u zelf niet duurzaam bewoont. ARAG verleent rechtsbijstand voor de volgende conflicten: Het instellen van een vordering op een derde die wettelijk aansprakelijk is. Conflicten met degene die u heeft ingeschakeld voor onderhoud van de woning. Conflicten met een van uw buren over burenrechtelijke bepalingen. Het gaat hierbij om de regels van de artikelen 5:37 tot en met 5:59 BW. Conflicten over verzekeringen voor de woning. Conflicten over een bouwvergunning voor de woning. De dekking voor de woning is alleen van kracht als u: een geldige opstalverzekering heeft voor de woning en u de enige eigenaar van de verzekerde woning bent. Als bij schade blijkt dat u hier niet aan voldoet, wordt geen rechtsbijstand verleend voor conflicten die verzekerd zijn onder deze rubriek. U krijgt geen rechtsbijstand voor problemen bij het kopen, verkopen, huren en verhuren van de woning. Hieronder valt ook het invoeren van huurpenningen en dergelijke. Verhuur van een woning (was rubriek F) U heeft recht op rechtsbijstand als verhuurder van een woning in Nederland: die is verzekerd en die u zelf niet duurzaam bewoont. ARAG verleent rechtsbijstand voor alle conflicten met de huurder. Er moet hiervoor wel een concreet gedefinieerd juridisch conflict bestaan. Er is geen sprake van een juridisch conflict als de huurder niet betwist om de huur te moeten betalen of als hi] geen geld heeft om de huur te betalen. ARAG verleent ook rechtsbijstand voor andere problemen met de overheid over vergunningen of ontheffingen, naast de problemen die onder de dekking van de rubriek "Eigendom van een woning" vallen. De aanvullende dekking voor verhuur van een woning geldt alleen als u de woning heeft verhuurd aan 1 huurder en er geen sprake is van onderhuur of kamerverhuur. Daarnaast moet het huurcontract op de ingangsdatum van de verzekering nog minstens 1 jaar doorlopen. Als bij schade blijkt dat hier niet (meer) aan wordt voldaan, wordt geen rechtsbijstand verleend voor conflicten die verzekerd zijn onder deze rubriek. U krijgt geen rechtsbijstand voor conflicten met degenen die het pand bewonen zonder overeenkomst, zoals krakers en onderhuurders. Bijlage 2 Overzicht vergoedingen rechtsbijstandverzekering OOM Verzekeringen 4 van 4

Dekkingsoverzicht OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering

Dekkingsoverzicht OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering Dekkingsoverzicht OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering De OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering Bijbehorende polisvoorwaarden: AW2014 In dit dekkingsoverzicht leest u in hoofdlijnen voor welke situaties

Nadere informatie

Betreft: Wijzigingen per 1 januari 2018 in voorwaarden en premie voor de OOM Buitenlandverzekeringen

Betreft: Wijzigingen per 1 januari 2018 in voorwaarden en premie voor de OOM Buitenlandverzekeringen Acura Assuradeuren Postbus 156 5490 AD SINT-OEDENRODE Onze referentie Premie- en voorwaardenwijziging 2018 Rijswijk, 1 november 2017 Betreft: Wijzigingen per 1 januari 2018 in voorwaarden en premie voor

Nadere informatie

Verschillenoverzicht OOM Studeren in het Buitenland-verzekering

Verschillenoverzicht OOM Studeren in het Buitenland-verzekering Verschillenoverzicht OOM Studeren in het Buitenland-verzekering SIB2017 Let op: Deze lijst bevat de belangrijkste verschillen. Voor een sluitend overzicht verwijzen wij u naar de betreffende voorwaarden.

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering

Dekkingsoverzicht OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering Dekkingsoverzicht OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering De OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering Bijbehorende polisvoorwaarden: AW2014 In dit dekkingsoverzicht leest u in hoofdlijnen voor welke situaties

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering RB2016 Toelichting Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Als op het polisblad is vermeld dat de Rechtsbijstandverzekering is afgesloten en de

Nadere informatie

Aanvraagformulier OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering

Aanvraagformulier OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering Aanvraagformulier OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering OOM Verzekeringen is aanbieder van verzekeringsproducten. - AANVRAAG VIA JOHO INSURANCES Advies voor wat het beste bij uw persoonlijke situatie

Nadere informatie

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea U kunt rekenen op juridische hulp en advies. Met de Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Als u er zelf niet uitkomt 3 Daarom kiest u voor onze Rechtsbijstandverzekering! 4 U kiest

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering RB2012 Toelichting Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Als op het polisblad is vermeld dat de Rechtsbijstandverzekering is afgesloten en de

Nadere informatie

DAS voor 55-plussers. Rechtsbijstandverzekering. Bijzondere Polisvoorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Dekkingsoverzichten

DAS voor 55-plussers. Rechtsbijstandverzekering. Bijzondere Polisvoorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Dekkingsoverzichten Bijzondere Polisvoorwaarden 12121 (09-2017) DAS voor 55-plussers Rechtsbijstandverzekering Inhoudsopgave 1. Wie zijn verzekerd? 2 2. 2 3. Geldt er een wachttijd en hoelang is die? 3 4. Hoe geeft DAS juridische

Nadere informatie

Aanvraag achtergebleven woonhuis & inboedel

Aanvraag achtergebleven woonhuis & inboedel Aanvraag achtergebleven woonhuis & inboedel OOM Verzekeringen is aanbieder van verzekeringsproducten. Advies voor wat het beste bij uw persoonlijke situatie past, kunt u krijgen van uw assurantietussenpersoon.

Nadere informatie

In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende.

In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende. Clausule 2966 Clausule DAS 55+ In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende. Per rubriek kunt u lezen wie er verzekerd is. Iedereen die gebruik

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis. Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis. Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Als op het polisblad is vermeld dat de Rechtsbijstandverzekering is afgesloten en de premie die voor deze verzekering verschuldigd is, tijdig is betaald, dan heeft u recht op de dekking zoals beschreven

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

PRP-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTAND- VERZEKERING PARTICULIER

PRP-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTAND- VERZEKERING PARTICULIER PRP-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTAND- VERZEKERING PARTICULIER 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 ALGEMENE REGELS VOOR ALLE MODULES VAN DE RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Nadere informatie

Module Basis (dekkingsoverzicht)

Module Basis (dekkingsoverzicht) Module Basis (dekkingsoverzicht) Schade en letsel in het verkeer Over schade en persoonlijk letsel die zijn ontstaan in het verkeer (weg-, lucht-, spoor- en waterverkeer). Ook de bestuurder en de inzittenden

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

MT Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering

MT Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering MT 17-05 Bijzondere voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan.

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg N.V. Univé Schade Speciaal Reglement RVP-M2 Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

ProRechtPolis voor Particulieren. BTBPRP1507 Bruns ten Brink

ProRechtPolis voor Particulieren. BTBPRP1507 Bruns ten Brink ProRechtPolis voor Particulieren BTBPRP1507 Bruns ten Brink Versie juli 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Algemene regels voor de verzekering 5 Hoofdstuk 2 Module Verkeer 14 Hoofdstuk 3 Module

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden RechtZeker Particulier 01-2016

Verzekeringsvoorwaarden RechtZeker Particulier 01-2016 Verzekeringsvoorwaarden RechtZeker Particulier 01-2016 Verzekeringsvoorwaarden RechtZeker Particulier 01-2016 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons afgesloten:

Nadere informatie

Rubriek MR1 / MV1 Bijzondere Voorwaarden Nh1816 Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen (ARAG)

Rubriek MR1 / MV1 Bijzondere Voorwaarden Nh1816 Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen (ARAG) Rubriek MR1 / MV1 Bijzondere Voorwaarden Nh1816 Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen (ARAG) Inhoud Altijd juridische hulp, verzekerd of niet 2 Artikel 1 Voor wie geldt deze verzekering? 3 Artikel 2

Nadere informatie

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier

ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier ARAG Rechtsbijstand Flexpolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015

Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015 2 Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons afgesloten:

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (LEX-RV-57-161) Rechtsbijstand Basis Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Basis 3 1 Wie is de verzekerde bij een 1-persoonshuishouden?

Nadere informatie

We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met.

We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. N.V. Univé Schade Speciaal Reglement RBV-B1 Voorwaarden Rechtshulp Verkeer We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze voorwaarden gelden samen met ons

Nadere informatie

POLISBLAD BEROEPSVERZEKERING. VLISSINGEN Tel: ( 3335) Verzekeringnemer : M. van den Dobbelsteen Steegschenhofscheweg 1 A 5363 SR VELP

POLISBLAD BEROEPSVERZEKERING. VLISSINGEN Tel: ( 3335) Verzekeringnemer : M. van den Dobbelsteen Steegschenhofscheweg 1 A 5363 SR VELP POLISBLAD BEROEPSVERZEKERING Polisnummer Tussenpersoon : BER0361754 : Sas Assurantien VLISSINGEN Tel: 0118-413111 ( 3335) Verzekeringnemer : M. van den Dobbelsteen Steegschenhofscheweg 1 A 5363 SR VELP

Nadere informatie

Module Basis (dekkingsoverzicht)

Module Basis (dekkingsoverzicht) Module Basis (dekkingsoverzicht) Schade en letsel in het verkeer Over schade en persoonlijk letsel die zijn ontstaan in het verkeer (weg-, lucht-, spoor- en waterverkeer). Ook de bestuurder en de inzittenden

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015

Bijzondere Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Bijzondere Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Naast de Algemene Voorwaarden van der Linden Alles onder één Dak-pakket zijn voor de ARAG FlexPolis Particulier tevens deze Bijzondere Voorwaarden

Nadere informatie

Rechtsbijstand. ARAG ProRechtPolis. Particulier

Rechtsbijstand. ARAG ProRechtPolis. Particulier Rechtsbijstand ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Juridische problemen? Een (juridisch) meningsverschil, ruzie of conflict kan zomaar ontstaan. Uw auto raakt beschadigd door

Nadere informatie

Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor

Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor ARAG Flexpolis Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. U bent al een tijdje ziek en uw werkgever

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015

Bijzondere Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015 Bijzondere Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015 Naast de Algemene Voorwaarden van der Linden Alles onder één Dak-pakket zijn voor de ARAG ProRecht rechtsbijstandverzekering tevens deze

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering particulier. Inhoud. Wat u vooraf moet weten. Samenwerking. Vragen. Verzekeringsvoorwaarden RHN-PRP001 oktober 2015

Rechtsbijstandverzekering particulier. Inhoud. Wat u vooraf moet weten. Samenwerking. Vragen. Verzekeringsvoorwaarden RHN-PRP001 oktober 2015 Rechtsbijstandverzekering particulier Verzekeringsvoorwaarden RHN-PRP001 oktober 2015 Inhoud Algemene regels voor alle modules van de rechtsbijstandverzekering... 3 1 Voor wie geldt deze verzekering?...

Nadere informatie

Nh1816 Flexpolis. Inhoud. Altijd juridische hulp, verzekerd of niet 2. Artikel 12 Bent u verzekerd voor strafbare zaken? 6

Nh1816 Flexpolis. Inhoud. Altijd juridische hulp, verzekerd of niet 2. Artikel 12 Bent u verzekerd voor strafbare zaken? 6 Polismantel Flex 3 Nh1816 Flexpolis Inhoud Altijd juridische hulp, verzekerd of niet 2 Artikel 1 Voor wie geldt deze verzekering? 3 Artikel 2 Nh1816, u en wij 3 Artikel 3 Wij communiceren in het Nederlands

Nadere informatie

IAK Zakenpakket. Rubriek IG. Voorwaarden

IAK Zakenpakket. Rubriek IG. Voorwaarden IAK Zakenpakket Rubriek IG. Voorwaarden ARAG l ProRechtPolis Particulier juli 2015 Inhoudsopgave I Rubriek IG Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015... 4 Altijd juridische hulp, verzekerd

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering Basis

Rechtsbijstandverzekering Basis Rechtsbijstandverzekering Basis Uw rechten & plichten Nummer: LEX-RV-01-141 Rechtsbijstandverzekering Basis Wat wilt u weten? over uw Rechtsbijstandverzekering Basis Klik op de vraag om naar het antwoord

Nadere informatie

RECHTSBIJSTANDVERZEKERING VOOR LEDEN VAN DVN

RECHTSBIJSTANDVERZEKERING VOOR LEDEN VAN DVN RECHTSBIJSTANDVERZEKERING VOOR LEDEN VAN DVN Het kan gebeuren dat u een beroep moet doen op juridische hulp. Dat kost over het algemeen veel tijd, energie en geld. Met de rechtsbijstandverzekering via

Nadere informatie

DAS voor Motorrijtuigen

DAS voor Motorrijtuigen Bijzondere polisvoorwaarden 101 (01-2016) DAS voor Motorrijtuigen Rechtsbijstandverzekering Optimaal Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u juridische hulp van DAS krijgen? 2 3. Geldt er

Nadere informatie

In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende.

In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende. Clausule 2967 Clausule DAS Voor Iedereen In tegenstelling tot wat er in de bijzondere polisvoorwaarden beschreven staat, geldt alleen het volgende. Per rubriek kunt u lezen wie er verzekerd is. Iedereen

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering Verenigingen en Stichtingen

Rechtsbijstandverzekering Verenigingen en Stichtingen Rechtsbijstandverzekering Verenigingen en Stichtingen Voorwaarden RBV19 Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Dit document is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. U leest wat er

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier Direct januari 2017

Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier Direct januari 2017 Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier Direct januari 2017 2 Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier Direct januari 2017 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

het door Consument digitaal ingediende klachtformulier; het verweerschrift van Verzekeraar; de repliek van Consument; de dupliek van Verzekeraar.

het door Consument digitaal ingediende klachtformulier; het verweerschrift van Verzekeraar; de repliek van Consument; de dupliek van Verzekeraar. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening 2017-090 (prof. mr. M.L. Hendrikse en mr. M.J. Vlasveld, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 januari 2017 Ingediend door : Consument Tegen : N.V.

Nadere informatie

bijzondere voorwaarden bij uw rechtsbijstandverzekering

bijzondere voorwaarden bij uw rechtsbijstandverzekering bijzondere voorwaarden bij uw rechtsbijstandverzekering In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! U heeft een rechtsbijstandverzekering bij ons. En u heeft hierbij een of meer onderdelen gekozen. Deze staan

Nadere informatie

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Verenigingen en Stichtingen September

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Verenigingen en Stichtingen September Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Verenigingen en Stichtingen RBV15 Klik op het hoofdstuk om er direct naar toe te gaan! Inhoud startpagina 27608 16.11 Dit document is een aanvulling op de Algemene

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis. Particulier

ARAG ProRechtPolis. Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden RechtZeker Particulier

Verzekeringsvoorwaarden RechtZeker Particulier Verzekeringsvoorwaarden RechtZeker Particulier 01-2016 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons afgesloten: RechtZeker Particulier. Deze verzekering geeft

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Actua Assuradeuren B.V. versie april 2011 Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

RBV Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTAND- VERZEKERING VERENIGINGEN

RBV Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTAND- VERZEKERING VERENIGINGEN RBV-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw RECHTSBIJSTAND- VERZEKERING VERENIGINGEN 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 ALGEMENE REGELS VOOR ALLE MODULES VAN DE RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Nadere informatie

Actua Auto Service UITGEBREIDE AUTOVERZEKERING & GARANTIE

Actua Auto Service UITGEBREIDE AUTOVERZEKERING & GARANTIE Actua Auto Service UITGEBREIDE AUTOVERZEKERING & GARANTIE 2 Voorwaarden ARAG ProRechtPolis Particulier juli 2015 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzekerd. 3 Een geschil / nog meer plichten. 4 Betaling extra (externe) kosten. 5 Nog meer niet verzekerd

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzekerd. 3 Een geschil / nog meer plichten. 4 Betaling extra (externe) kosten. 5 Nog meer niet verzekerd Inhoud 1 Inleiding 1.1 Wanneer gelden deze voorwaarden? 1.2 Wie is de verzekeraar? 1.3 Wie zijn uw werknemers? 1.4 Aan wie geeft u nog meer uw gegevens? 2 Verzekerd 2.1 Wat is verzekerd? 2.2 Bij welke

Nadere informatie

DAS voor Verenigingen van Eigenaars

DAS voor Verenigingen van Eigenaars Bijzondere polisvoorwaarden 136 (06-2014) DAS voor Verenigingen van Eigenaars Rechtsbijstandverzekering met incasso Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u hulp van DAS krijgen? 2 3. Geldt

Nadere informatie

Voorwaarden. Inhoud. Verhaalshulp Motorrijtuigenverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket. Verhaalshulp Motorrijtuigen

Voorwaarden. Inhoud. Verhaalshulp Motorrijtuigenverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket. Verhaalshulp Motorrijtuigen Verhaalshulp Motorrijtuigenverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Verhaalshulp Motorrijtuigen Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Verhaalshulp Motorrijtuigen

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

R E C H T S B I J S T A N D

R E C H T S B I J S T A N D R E C H T S B I J S T A N D Een rechtsbijstandverzekering mag in uw verzekeringspakket niet ontbreken. Onderstaand geven wij een beschrijving van de diverse mogelijkheden per module en een premieoverzicht.

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Motorrijtuigen oktober 2015

Bijzondere Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Motorrijtuigen oktober 2015 Bijzondere Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Motorrijtuigen oktober 2015 Naast de Algemene Voorwaarden van der Linden Alles onder één Dak-pakket zijn voor de ARAG ProRechtCombinatie Motorrijtuigen-polis

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BVW-RBP(0109b) In noodsituaties kunt u ARAG 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen Telefoonnummer (033) 434 23 50 Deze bijzondere voorwaarden vormen

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht OOM Wonen in het Buitenland-verzekering

Dekkingsoverzicht OOM Wonen in het Buitenland-verzekering Dekkingsoverzicht OOM Wonen in het Buitenland-verzekering Ziektekostenverzekering Bijbehorende polisvoorwaarden: ZKW2012 Kosten door molest Wij vergoeden de kosten die onder de dekking van de ziektekostenverzekering

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering medici Verzekeringsvoorwaarden RHN-PRM001 juli 2015. Inhoud

Rechtsbijstandverzekering medici Verzekeringsvoorwaarden RHN-PRM001 juli 2015. Inhoud Rechtsbijstandverzekering medici Verzekeringsvoorwaarden RHN-PRM001 juli 2015 Inhoud Algemene regels voor alle modules van de rechtsbijstandverzekering... 3 1 Voor wie geldt deze verzekering?... 3 2 U

Nadere informatie

DAS voor Motorrijtuigen

DAS voor Motorrijtuigen Bijzondere polisvoorwaarden 101 (01-2016) DAS voor Motorrijtuigen Rechtsbijstandverzekering Optimaal Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u juridische hulp van DAS krijgen? 2 3. Geldt er

Nadere informatie

DAS Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren

DAS Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren Bijzondere polisvoorwaarden 12111 (01-2017) DAS Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u juridische hulp van DAS krijgen? 3 3. Geldt er een wachttijd

Nadere informatie

Rechtsbijstand. voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Rechtsbijstand. voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING Rechtsbijstand voor leden NVZD JURIDISCHE HELPDESK & RECHTSBIJSTANDVERZEKERING Als bestuurder van een zorginstelling kunt u in de situatie terechtkomen dat er vraagstukken spelen rondom uw beloning of

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Verzekering van periodieke uitkering van pensioen

Algemene voorwaarden Verzekering van periodieke uitkering van pensioen Algemene voorwaarden Verzekering van periodieke uitkering van pensioen Inhoud 1. Algemeen 2. Wie zijn de verzekeringnemer, verzekerde, medeverzekerde en begunstigde? 3. Wat gebeurt er als we verkeerde

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Speciaal Reglement RBV-B2. Voorwaarden Rechtshulp Verkeer. Inhoudsopgave

N.V. Univé Schade. Speciaal Reglement RBV-B2. Voorwaarden Rechtshulp Verkeer. Inhoudsopgave N.V. Univé Schade Speciaal Reglement RBV-B2 Voorwaarden Rechtshulp Verkeer We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze voorwaarden gelden samen met het

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Verhaalsservice Anker Eigen Jurist Polis avw-arb-vsk apr-2015

Polisvoorwaarden Verhaalsservice Anker Eigen Jurist Polis avw-arb-vsk apr-2015 Polisvoorwaarden Verhaalsservice Anker Eigen Jurist Polis avw-arb-vsk apr-2015 Anker Verzekeringen n.v. INHOUDSOPGAVE INLEIDING Inleiding Waar hebben de verzekerden recht op? Wat verwachten wij van een

Nadere informatie

Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV

Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

DAS voor Premium-leden van de Vereniging Aviko Rixona Oostrum (VARO)

DAS voor Premium-leden van de Vereniging Aviko Rixona Oostrum (VARO) Bijzondere polisvoorwaarden U041 (01-2017) DAS voor Premium-leden van de Vereniging Aviko Rixona Oostrum (VARO) Rechtsbijstandverzekering Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kan een juridische

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG Flexpolis juli 2015

Voorwaarden ARAG Flexpolis juli 2015 Voorwaarden ARAG Flexpolis juli 2015 2 Voorwaarden ARAG Flexpolis juli 2015 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons afgesloten: de ARAG Rechtsbijstand Flexpolis.

Nadere informatie

Verschillenoverzicht OOM Wonen in het Buitenland-verzekering

Verschillenoverzicht OOM Wonen in het Buitenland-verzekering Verschillenoverzicht OOM Wonen in het Buitenland-verzekering WIB2017 Let op: Deze lijst bevat de belangrijkste verschillen. Voor een sluitend overzicht verwijzen wij u naar de betreffende voorwaarden.

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Module Zeewater & Transport

Bijzondere voorwaarden Module Zeewater & Transport Bijzondere voorwaarden Module Zeewater & Transport M-ZEE2015 Toelichting module Zeewater & Transport Als op uw polisblad staat dat u de module Zeewater & Transport heeft afgesloten, heeft u recht op de

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen

Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen Even over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. U doet graag zaken zonder zorgen Inhoud U doet graag zaken zonder zorgen. 4 Daarom kiest u voor de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering. 4 Een uitgebreide

Nadere informatie

DAS Rechtsbijstandverzekering. Sterk staan als u het nodig hebt. Voor particulieren

DAS Rechtsbijstandverzekering. Sterk staan als u het nodig hebt. Voor particulieren DAS Rechtsbijstandverzekering Sterk staan als u het nodig hebt Voor particulieren Rechtsbijstandverzekering van DAS Wat is een rechtsbijstandverzekering? En waarom heb ik die nodig? Van kleine huis-tuin-en-keukenvragen

Nadere informatie

ARAG ProRechtCombinatie Particulier

ARAG ProRechtCombinatie Particulier ARAG ProRechtCombinatie Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (LEX-RV-56-161) Rechtsbijstand Fiscaal en Vermogen Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Fiscaal en Vermogen 3 1 Wie is de

Nadere informatie

Rechtsbijstand. voor leden NVZD. Juridische Helpdesk & Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand. voor leden NVZD. Juridische Helpdesk & Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstand voor leden NVZD Juridische Helpdesk & Rechtsbijstandverzekering 2012 Als bestuurder van een zorginstelling kunt u in de situatie terechtkomen dat er vraagstukken spelen rondom uw beloning

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BVW-RBP(0116) In noodsituaties kunt u ARAG 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen Telefoonnummer (033) 4 342 342 Deze bijzondere voorwaarden vormen

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015

Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 2 Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons afgesloten: de

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Doorlopende Annuleringsverzekering

Bijzondere voorwaarden Doorlopende Annuleringsverzekering Bijzondere voorwaarden Doorlopende Annuleringsverzekering ANN2012 Toelichting Bijzondere voorwaarden Doorlopende Annuleringsverzekering Als op het polisblad is vermeld dat de Doorlopende Annuleringsverzekering

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier

ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt

ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt Zekerheid voor ondernemers Ondernemen is kansen zien en initiatief nemen. En klanten bedienen met goede producten en service. Daar komt een hoop bij kijken. Ongetwijfeld

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Ruzie met de buren, een meningsverschil over een onbetaalde rekening, onenigheid over een erfenis. Niemand wil een conflict, maar het kan iedereen overkomen.

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke markt

Rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke markt Rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke markt Voorwaarden RBZ15 Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons 1 27011 17.10 Rubriek

Nadere informatie

Aanvraag. Verhuurde onroerende zaken. Aanvullende rechtsbijstandverzekering

Aanvraag. Verhuurde onroerende zaken. Aanvullende rechtsbijstandverzekering Aanvraag Verhuurde onroerende zaken Aanvullende rechtsbijstandverzekering In te vullen door uw verzekeringsadviseur Bedrijfsnaam:... Relatienummer DAS:... Premie-incasso door: uw kantoor DAS Onderwerp

Nadere informatie

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke markt februari

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke markt februari Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke markt RBZ15 Inhoud startpagina Klik op het hoofdstuk om er direct naar toe te gaan! Dit document is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. U

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (LEX-RV-54-161) Rechtsbijstand Consument en Wonen Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Consument en Wonen 3 1 Wie is de

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (LEX-RV-55-161) Rechtsbijstand Werk en Inkomen Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Werk en Inkomen 3 1 Wie is de verzekerde

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015

Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 2 Voorwaarden ARAG FlexPolis Particulier juli 2015 Altijd juridische hulp, verzekerd of niet U heeft een Rechtsbijstandverzekering bij ons afgesloten: de

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor hulp bij juridische conflicten Sta juridisch sterk met de Univé Rechtsbijstandverzekering In het dagelijkse leven kan iedereen te maken krijgen met juridische conflicten.

Nadere informatie

DAS voor Verkeer en Vakantie

DAS voor Verkeer en Vakantie Bijzondere polisvoorwaarden 111 (01-2016) DAS voor Verkeer en Vakantie Rechtsbijstandverzekering Inhoudsopgave 1. Wie is verzekerd? 2 2. Wanneer kunt u juridische hulp van DAS krijgen? 3 3. Geldt er een

Nadere informatie

ARAG ProRechtPolis Particulier

ARAG ProRechtPolis Particulier ARAG ProRechtPolis Particulier Een juridisch geschil? Met ARAG staat u er niet alleen voor U heeft een botsing gehad in het buitenland en houdt hier blijvend letsel aan over. Uw vakantie is in het water

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-548 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. B.F. Keulen, mr. J.S.W. Holtrop, leden en mr. C.J.M. Veltmaat, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Rechtsbijstandverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Rechtsbijstandverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Rechtsbijstandverzekering Hoe zorgt u ervoor dat u uw recht haalt? Een conflict is zo geboren. Met uw werkgever, een winkel of uw buren. U vindt

Nadere informatie

Voorwaarden Uitgebreide Verkeersrechtsbijstand Particulier. We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met.

Voorwaarden Uitgebreide Verkeersrechtsbijstand Particulier. We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. N.V. Univé Schade Speciaal Reglement RVP-D1 Voorwaarden Uitgebreide Verkeersrechtsbijstand Particulier We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze voorwaarden

Nadere informatie