Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Maart 2014"

Transcriptie

1 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein AR Den Haag Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Maart 2014 In deze editie: Bezoeken Vadercentrum / Voorlichtingsbijeenkomst meer regie over je eigen leven / Voorlichtingsbijeenkomst gezondheid voor mannen / Op stap naar de Watervlo / Debat over de gemeenteraadsverkiezingen / CPC-loop voor de hardloopgroep Vadercentrum / Repair Café Vadercentrum / Holi Phagwa Feestviering met een dialoog / Op stap naar theatervoorstelling / Meer. Bezoeken Vadercentrum Er is grote belangstelling voor het Vadercentrum Adam en zijn werkwijze; vanuit het binnenland maar ook vanuit het buitenland. Wij ontvangen regelmatig verschillende bezoekers. The Hague Academy for Local Governance Op woensdag 5 maart bezocht een groep van zo n vijftien vrouwen het Vadercentrum Adam. De dames waren internationale deelnemers aan een cursus over vrouwelijk leiderschap bij The Hague Academy for Local Governance. Ze kwamen o.a. uit de Filipijnen, Zimbabwe, Cambodja, Bhutan, Zuid-Afrika, Kosovo, Palestijnse gebieden, Egypte, Afghanistan en Pakistan. Tijdens de cursus bespraken, discussieerden en leerden de dames over onderwerpen, die te maken hebben met gelijke behandeling en rechten voor vrouwen, hun participatie in de politiek en in organisaties en de waardevolle verschillen tussen man en vrouw. Als onderdeel van het programma bezochten zij het Vadercentrum om ook de mannenemancipatie te ervaren. Enkele van onze trotse vrijwilligers gaven hun een rondleiding. Daarna kregen zij, onder het genot van koffie en thee, een introductie over onze werkwijze, waaruit allerlei vragen voortvloeiden. De deelnemers vonden het een inspirerende ervaring om over de Methodiek Vadercentrum te vernemen. Zij zullen die zeker meenemen en proberen toe te passen in hun thuisland. Mankracht Groningen In de middag van dinsdag 11 maart kreeg het Vadercentrum bezoek van mannen van het project Mankracht uit Groningen. Zij organiseren daar voor mannen verschillende activiteiten. Deze mannen hadden ruim drie uur gereisd om kennis te nemen van de methodiek van het Vadercentrum in Den Haag. Tijdens een informatieve rondleiding kwamen ze meer te weten over de verschillende mogelijkheden en over de activiteiten, die het Vadercentrum Adam in Den Haag aanbiedt.

2 Afgestudeerde jongeren uit Koeweit Een groep van in totaal 24 deelnemers aan het Kuwait National Development Programme (Koeweit Nationaal Ontwikkelings Programma), gesponsord door Q8, vertoefde op woensdag 12 maart van tot uur op het Vadercentrum. De ochtend begon met koffie en thee, terwijl ondertussen met elkaar kennis werd gemaakt. Hierna werd de groep in drieën gesplitst. Eén groepje ging naar de Weggeefwinkel en kreeg daar niet alleen uitleg, maar werkte er ook daadwerkelijk. Een tweede groepje discussieerde over een door henzelf aangedragen onderwerp. De derde groep kreeg een rondleiding door het Vadercentrum met uitleg. Elk uur wisselden de groepen van locatie, totdat iedereen aan elke sessie had deelgenomen. Het Vadercentrum heeft een aantal vrijwilligers die Arabisch spreken. Bijna alle uitleg gebeurde dus in het Arabisch. Onderling werd ook wel Engels gesproken, maar de taal was al heel snel geen barrière meer. Het klikte: de sfeer was perfect. Na drie uur was er kennelijk zó veel informatie verstrekt, dat enige ontspanning op z n plaats was. Eén van onze gasten pakte zijn meegebrachte gitaar; een andere gast had ook zijn instrument meegenomen; een vrijwilliger van het Vadercentrum heeft zijn gitaar altijd in de buurt en spontaan kwamen er uit het niets ook wat bongo's en andere instrumenten. Het werd feest! Vanaf uur werd van de, in de ochtend door de vrijwilligers klaargemaakte, heerlijke lunch genoten. Voor iedereen lagen er belegde broodjes klaar en stonden er verschillende drankjes op een grote tafel, waarvan iedereen kon pakken. Onderwijl werden, in een goede sfeer, geanimeerde gesprekken gevoerd. Daardoor werd niet opgemerkt, dat af en toe enkele gasten zich elders ophielden. Zij maakten een cadeau voor het Vadercentrum. Trots hebben we dit cadeau bij ons aan de muur gehangen. Mocht u in de buurt van het Jonckbloetplein zijn; komt even binnen! En vergeet dan niet te kijken naar het cadeau dat wij van de Koeweiti s kregen. Voorlichtingsbijeenkomst over meer regie over je eigen leven Op maandag 3 maart organiseerde het Vadercentrum Adam, i.s.m. het Context Centrum voor GGZ Preventie, een voorlichtingsbijeenkomst over het onderwerp meer regie over jezelf. Hoe houd je controle over je eigen leven? Dat was de centrale vraag. In aanwezigheid van ruim 25 personen heeft een deskundige uitgelegd hoe je het beste met je gemaakte voornemens om kunt gaan. Volgens hem heeft regie te maken met een aantal zaken: - de kracht in jezelf vinden, - zeggenschap hebben over je eigen leven en - het hebben van een goed netwerk (omgeving).

3 Tijdens deze lezing-bijeenkomst vroegen de vrijwilligers en bezoekers van het Vadercentrum zich af waarover in hun eigen leven ze meer regie willen hebben. Met z n allen dachten zij na over de mogelijke belemmeringen, die zich tijdens deze stadia kunnen voordoen. Het onderwerp werd vanuit verschillende kanten belicht door vrijwilligers en door bezoekers. Volgens de deskundige van Context hebben we allemaal de wens, maar ook de verantwoordelijkheid, om de eigen levensloop en de gewenste kwaliteiten van het leven te plannen en te sturen. Hij probeerde met deze training de aanwezigen te leren, dat anderen niet voor hen kunnen bepalen waar ze met hun leven belanden. Er zijn externe factoren, die een grote rol spelen op weg naar ons doel. Maar de echte kracht ligt in onze eigen wil en doorzettingsvermogen. Hoe vaak ben je bereid te vallen voordat je leert lopen? Voorlichtingsbijeenkomst over gezondheid voor mannen Op dinsdag 4 maart organiseerde het Vadercentrum Adam, i.s.m. GGD SOA Centrum Den Haag, een voorlichtingsbijeenkomst onder de noemer: gezondheid voor mannen. Eén van de artsen van het SOA-Centrum gaf een voorlichting over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA s) en de in Nederland voorkomende SOA s. Het is belangrijk dat ook de vaders in het Vadercentrum zich verantwoordelijk voelen voor het gedrag van de jongeren in ons stad. Seksualiteit is niet in alle gezinnen bespreekbaar. Sterker nog, in sommige gezinnen is het een taboe. SOA is een aandachtspunt omdat: - veel mensen hier weinig kennis over hebben, - het regelmatig voorkomt dat mensen meerdere partners hebben en - het kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten bij jonge meisjes die te maken krijgen met loverboys. Met deze voorlichting beoogden we, dat vaders van het Vaderscentrum de gevaren van SOA s leren inzien en dat het onderwerp bespreekbaar wordt binnen de gezinnen. Er zijn nog steeds mensen, die met bepaalde aandoeningen niet naar de huisarts durven te gaan. Daarom kan in het GGD SOA Centrum een anonieme test op SOA s worden gedaan. Naast dit centrum is er voor jongeren ook de mogelijkheid zich anoniem te laten testen via het JIP (Jongeren Informatie Punt). De informatie die onze gasten deze avond kregen bleek, vooral voor de vaders, erg nuttig en leerzaam te zijn. Enkele vaders hadden eerder nog nooit gehoord over bepaalde gevaren, die SOA s met zich kunnen meebrengen. Op stap naar de Watervlo Op woensdagmiddag hebben wij regelmatig vader-en-kind activiteiten. Op 5 maart jl. gingen wij met een grote groep kinderen en hun ouders naar de Watervlo bij de Haagse Hogeschool. De Watervlo is een educatieschip waar kinderen worden uitgenodigd voor een les over het onderwerp water.

4 Bij dit bezoek konden we kennis maken met het project Waterwereld. Ouders en kinderen kregen uitleg over hoe belangrijk water is. En dat we daar zuinig mee om moeten gaan. Over wat water eigenlijk is. En hoe de waterkringloop werkt: Hoe het water, dat uit de zee verdampt door de zonnewarmte, opstijgt en wolken vormt en later als regen weer neervalt en uiteindelijk weer terug vloeit naar de zee. Hoe belangrijk het is, dat het water in sloten en kanalen niet wordt vervuild door er allerlei rommel in te lozen. Wat er voor nodig is om water geschikt te maken als drinkwater, hoe de rioolwaterzuivering werkt en hoe water als energiebron wordt gebruikt. De kinderen deden in het waterlaboratorium zelf ook proeven met water om de scheikundige eigenschappen te onderzoeken. Zoals het mengen van sop water met zout water. Ook was er een druipsteengrot van Neptunus. En in een duikbootsimulator konden we een kijkje onder water nemen. Het was een heel leerzaam en nuttig uitstapje voor de kinderen en natuurlijk ook voor de ouders. Debat over de gemeenteraadsverkiezingen Ook op woensdag 5 maart organiseerde het Vadercentrum Adam, samen met Resto VanHarte, een politieke debat-bijeenkomst, met een diner, over de gemeenteraadsverkiezingen. Kandidaten van 10 grotere politieke partijen (D66, SP, PvdA, GL, CDA, VVD, Islam Democraten, Haagse Stads Partij, Partij vd Dieren, Groep de Mos) presenteerden, onder leiding van Bert van Alphen, hun partijprogramma. De kandidaat-raadsleden, die aan het debat meededen, werden om uur ontvangen, waarna met hen het avondprogramma werd doorgesproken. De bijeenkomst begon om uur met het voorgerecht van de maaltijd. Tijdens het voor- en hoofdgerecht zat elk kandidaat-raadslid met andere gasten aan een eigen tafel en praatte daar met de gasten. Hier werden stellingen bedacht voor het gezamenlijke debat. Het gezamenlijke debat begon om uur. De kandidaat-raadsleden van alle partijen kwamen naar voren om met elkaar in debat te gaan. De gekozen stellingen voor het debat waren thuiszorg en bezuinigingen op het welzijnswerk (Vadercentrum). Meer dan 90 aanwezigen volgden het debat met grote aandacht. De kandidaat van de SP werd als winnaar van dit debat gekozen en zij kreeg daar een prijs voor. Na afloop kregen alle kandidaat-raadsleden het boek cadeau over de methodiek van het Vadercentrum Ik kwam om wat te doen. Het debat duurde tot uur. Daarna werd het dessert geserveerd waarna iedereen nog genoeg gelegenheid kreeg voor een napraten of voor een vraag.

5 CPC-loop voor de hardloopgroep Vadercentrum Zondag 9 maart jl. was een belangrijke en zeer spannende dag voor de hardloopgroep van het Vadercentrum. Een groep van 20 mannen en vrouwen, die normaliter niet of nauwelijks sporten, namen die dag deel aan de CPC-loop in Den Haag. De meesten deden voor het eerst in hun leven mee aan dit hardloopevenement. Vanaf vorig jaar september hadden ze hard getraind om tijdens de CPC-loop hun eerste 5 km af te leggen. Afgelopen december moest al beslist worden of men al dan niet mee zou doen aan het CPC gebeuren. Dat was toen best lastig, want ja kan ik het wel aan of kan ik het niet dacht een ieder. Niet iedereen was er al helemaal klaar voor. De samenstelling van de groep veranderde voortdurend tijdens de periode naar de CPC-loop toe. Maar de positievelingen trokken de twijfelaars over de streep om mee te doen. Het was de eerste zeer zonnige dag van dit jaar. Iedereen was vrolijk en had er enorm veel zin in. Net als bij elke groep is er altijd wel iemand die aan de late kant komt opdagen. Binnen de laatste minuten voor de start nog snel een groeps-shirt aantrekken, het startnummer erop en dan doorrennen naar de startvakken om, net op tijd, te gaan lopen. Zoals meestal kwam het ook nu weer goed. Het startschot ging af, iedereen wenste elkaar succes. Door de drukte stonden we nog vrij lang te dribbelen in de rij. Maar geleidelijk aan kwamen we op gang en liepen we over het startpunt. Al gauw raakten we elkaar kwijt door de enorme massa sportieve mensen. Maar dat maakte niets uit, iedereen had genoeg vertrouwen in zichzelf en ging ervoor. Na de finish kwamen we weer bij elkaar en vroegen we naar elkaars eindtijd en hoe het was gegaan. We feliciteerden elkaar met het resultaat en schudden elkaar de hand. Iedereen was blij omdat ze een puike tijd hadden neergezet. Iedereen was onder de 45 minuten gefinisht. Een bijzonder mooi resultaat. We zijn allemaal heel trots op elke individuele deelnemer van het Vadercentrum Adam. Repair Café Vadercentrum Op donderdag 20 maart was het weer zover. Een Repair Cafe Vadercentrum, dat helemaal door de eigen vrijwilligers van het Vadercentrum werd georganiseerd. Wij konden weer veel bezoekers helpen met hun kapotte spullen. Er werden kledingstukken gemaakt. Fietsen, waterkokers, broodroosters en printers gerepareerd. De ter reparatie aangeboden gebruikte spullen werden nieuw leven ingeblazen. Het was, net als de maand ervoor, weer een gezellige drukte, waarbij bezoekers en vrijwilligers met elkaar in gesprek raakten. Enkele tevreden bezoekers hebben zich al ingeschreven voor het volgende Repair Café. Het eerstvolgende Repair Café wordt gehouden op donderdag 10 april om uur. Heeft u ook kapotte spullen, die u eigenlijk nog niet weg wilt gooien? Schrijf u in en neem ze 10 april mee om te laten repareren. Het Vadercentrum beschikt over: fietsenmakers, houtbewerkers elektromonteurs, lassers, ICT-ers en naaisters. Misschien dat één van hen uw kapotte spullen gratis voor u kan repareren.

6 Holi Phagwa Feestviering met een dialoog Op vrijdag 21 maart vierden we, op een feestelijk wijze en compleet met rituelen het Holifeest. Net als bij veel andere bijzondere (religieuze) dagen, met een multicultureel gezelschap van meer dan 100 personen. Er was in de keuken heerlijke kruidenthee gemaakt, die uitgedeeld werd tijdens de inloop. Voordat de bezoekers een plekje mochten kiezen in de versierde zaal, kregen ze een luchtje opgespoten als onderdeel van het ritueel. Er was een grote belangstelling waardoor de zaal snel vol liep. Volgens één van onze gasten, die een toespraak hield, is in India het Holifeest niet alleen een feest voor arme mensen, maar een feest voor de gehele bevolking. Voor de Hindoes begint het nieuwe jaar in maart. Holi is volgens hem dus niet alleen een viering van de lente, maar ook een begin van het nieuwe jaar. Nadat er was verteld over het feest, kregen de bezoekers gelegenheid om vragen te stellen. Er werden uiteenlopende vragen gesteld in de dialoog over het feest. Waar nodig werd het verhaal aangevuld met wat er nog niet verteld was. Ondertussen werd er in de keuken hard gewerkt aan een maaltijd voor alle aanwezigen. Toen alle vragen beantwoord waren, werd het tijd om te gaan eten. De stemming was uitbundig. Er werden verschillende vegetarische gerechten geserveerd. Er werd gegeten, gedronken en gelachen. Speciaal voor deze avond was er een bandje gekomen om muzikaal bij te dragen aan dit feest. De band speelde oude, bekende Hindoestaanse liedjes. Er werd aandachtig geluisterd en uiteindelijk gedanst. Toen het tijd was om de avond af te sluiten werden de vrijwilligers en bezoekers nog even bedankt. Het was weer een succesvolle en geslaagde avond. Op stap naar theatervoorstelling Woensdag 26 maart waren de vaders en kinderen van het Vadercentrum door het Laaktheater uitgenodigd voor de voorstelling Andere koek. Na een bekertje limonade en een koekje op het Vadercentrum vertrokken zij lopend naar het Laaktheater. De theatervoorstelling ging over twee personen die samen een bakkerij runnen. Het waren heel goede vrienden tot een bakwedstrijd alles veranderde. In het toneelstuk werd weinig gepraat, maar veel uitgebeeld met behulp van gebaren en muziek. Het was een mooie kindervoorstelling met een verborgen boodschap. Echte vriendschap overwint alles! De vaders en kinderen volgden de voorstelling met belangstelling. Het was weer een leuke middagje uit. Namens alle kinderen en hun vaders bedanken wij het Laaktheater weer voor deze mogelijkheid.

7 Voor meer activiteiten In deze nieuwsbrief is een aantal actuele activiteiten van het Vadercentrum Adam uitgelicht. Natuurlijk is ons aanbod nog veel groter en gaan, naast de vermelde activiteiten, ook de cursussen en andere activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten gewoon door. Meer weten? Bekijk het aanbod op Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder verantwoordelijkheid van Stichting Haagse Vaders. Stichting Haagse Vaders is een initiatief van de vrijwilligers van het Vadercentrum Adam. Contactgegevens: Jonckbloetplein AR Den Haag, Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar bovenstaand adres. Tot ziens bij

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, November 2014

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, November 2014 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, November 2014 In deze editie: Vaderbetrokkenheid bij de basisscholen / Voorlichtingsbijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, maart 2013

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, maart 2013 Jonckbloetplein 24, 2523 AR Den Haag 070 395 40 97 info@haagsevaders.nl www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, maart 2013 In deze editie: Geen kroonappel voor Weggeefwinkel / NL Doet helpt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, september 2011

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, september 2011 Jonckbloetplein 24, 2523 AR Den Haag 070 395 40 97 info@vadercentrum.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, september 2011 In deze editie: de bijeenkomst Omgaan met stress / Kleurrijk Festival Spoorwijk / Hoog

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Mei 2014

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Mei 2014 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Mei 2014 In deze editie: De keukentafel van Mien / Dialoogbijeenkomst over seksuele diversiteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, September 2014

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, September 2014 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, September 2014 In deze editie: Mijn Vadercentrum Adam / Spreekuren / Voorlichtingsbijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, September 2013

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, September 2013 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, September 2013 In deze editie: Mijn Vadercentrum Adam / Spreekuren / Bezoek Vadercentrum Adam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Januari 2014

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Januari 2014 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Januari 2014 In deze editie: Rondleiding ADO Den Haag Stadion / Activiteiten tijdens de week

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, December 2014

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, December 2014 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, December 2014 In deze editie: Studieweekend met 50 vrijwilligers / Bezoeken Vadercentrum Adam

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14 Activiteiten Walcheren September 14 zon 7 sept Rondje fietsen op Walcheren Zou u best mooie fietstochten willen maken, maar doet u dat liever niet alleen? Fiets dan mee met 'Fietsen op Walcheren'. Dit

Nadere informatie

Activiteitenfolder oktober 2015

Activiteitenfolder oktober 2015 Activiteitenfolder oktober 2015 Prinsenhof bruist van de activiteiten in oktober! We organiseren deze maand een nieuwe ontmoetingsmiddag met een heerlijke maaltijd, mooie activiteiten bij het verliescafé,

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

1.1. Eye-openers vanuit het perspectief van patiëntenorganisaties

1.1. Eye-openers vanuit het perspectief van patiëntenorganisaties TOOLKIT Bekend maakt Bemind 1. Eye-openers Op deze pagina leest u wat medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties en organisaties van oudere migranten hebben ervaren als echte eye-openers in

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid van de Derde Kamer der Staten-Generaal, Gefeliciteerd! Deze week ben jij een politicus. Je gaat samen met je klasgenoten discussiëren over

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Aanwezig ca. 100 personen. Sprekers: Vz. Turks Museum Rustem Akarsu, Vz. Platform Allochtone Ouderen de heer R. Ramnath,

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 In oktober zijn Ton en Jacqueline weer naar Nepal gereisd. Deze keer werden zij vergezeld door Milou van Drunen, die onze projecten ook graag wilde bezoeken. In het Saraswati home

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 12-2018 Ter info In de afgelopen periode zijn er 3 vacatures ingevuld. Er zijn ook vacatures ingevuld die niet in de nieuwsbrief hebben gestaan. In dit nummer

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Datum Ochtend Middag/Avond Dinsdag 1 Woensdag 2 Vrijdag 4 Vrijdag 4 Vrijdag 4 cliënten van etage 3 met de Vriendenbus. Zin om er even uit te gaan. Geeft u

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Januari 2015

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Januari 2015 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Januari 2015 In deze editie: Uw missie is ook onze missie / Voorlichtingsbijeenkomst over

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 Groep 1 in de keuken "Deze week hebben we het thema 'restaurant' in stijl afgesloten. Samen met vaders en moeders hebben

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Oktober 2014

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Oktober 2014 Centrum Jonckbloetplein Jonckbloetplein 24 2523 AR Den Haag www.haagsevaders.nl Nieuwsbrief Vadercentrum Adam, Oktober 2014 In deze editie: Bezoek aan de Tweede Kamer / Rijksambtenaren onder indruk van

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

12-12-2014 Extra Editie 7a

12-12-2014 Extra Editie 7a 12-12-2014 Extra Editie 7a Inhoud: Kerst 2014 Continurooster Kerstmis 2014 Beste ouders / verzorgers, Ook dit jaar organiseert de ouderraad in samenwerking met het team een kerstviering voor alle kinderen

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Jac. P. Thijsse College

Maatschappelijke Stage Jac. P. Thijsse College Maatschappelijke Stage Jac. P. Thijsse College Afgelopen weken hebben de leerlingen van 3H, 3V de maatschappelijke stage doorlopen. In deze nieuwsbrief geven wij een verslag van de activiteiten 3H en 3V.

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

De eerste activiteiten op het plein

De eerste activiteiten op het plein Nieuwsbrief Agenda week 20 t/m 21 vrijdag 13 mei 2016 nummer 371 week 19 16 mei tweede Pinksterdag-de school is gesloten 17 mei inloopochtend (9.00-10.00 en van 10.15-11.15) ********************************************************************

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

RAMADAN Beste lezer

RAMADAN Beste lezer RAMADAN 2017 30 mei 2017 pagina 3 09 juni 2017 pagina 4 20 juni 2017 pagina 9 21 juni 2017 pagina 10 RAMADAN 2017 Beste lezer De Kunst van het Samenleven diners die Stichting Ebru in samenwerking met Time

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

Lieve vrienden en familie

Lieve vrienden en familie Lieve vrienden en familie Dinsdag, 7 augustus 2007, gaven wij elkaar het ja-woord. In deze extra editie van onze maandelijkse nieuwsbrief geven we jullie een impressie van de mooiste momenten voor, tijdens

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Jaargang 1 Aflevering 3 Inhoud

Jaargang 1 Aflevering 3 Inhoud Jaargang 1 Aflevering 3 Inhoud Vaste activiteiten Ingezonden stukje Ouderentoeslag Kerstviering Spooktocht Hier zijn we dan weer met onze nieuwsbrief. Wij hopen dat jullie het nieuwe jaar allemaal goed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16)

NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16) NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16) Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking, bij wonen, bij dagbesteding of bij werken. En ook bij het invullen van de vrije tijd. Deze

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 Terugkijken op de informatie-inloopavond Op dinsdagavond

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Het jaarlijks Kerstfeest

Het jaarlijks Kerstfeest Het jaarlijks Kerstfeest Voor het tweede opeenvolgende jaar was LLT voor het kerstfeest te gast bij restaurant Den Eyck in Kasterlee. Dit jaar, op 17 december 2011, waren de weergoden ons gunstiger gezind.

Nadere informatie

Voorbije activiteiten

Voorbije activiteiten Geachte ouders, beste collega s, We presenteren u: Nieuwsflits zes, dinsdag 25 juni 2013 Voorbije activiteiten Woensdag 17 april Woensdag 17 april werd voor de internen van Oost- en West-Vlaanderen de

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

De dag van vertrek was voor iedereen reuze spannend. Nadat we afscheid genomen hadden van de ouders gingen wij door de douane: Nu begon het pas echt,

De dag van vertrek was voor iedereen reuze spannend. Nadat we afscheid genomen hadden van de ouders gingen wij door de douane: Nu begon het pas echt, The 9th International Disabled Youth Festival in Adana, Turkije was dit jaar van 13 tot en met 17 mei 2013. Door onze contacten met de internationale doventheaterfestivals in Nitra (Slowakije) werden wij

Nadere informatie

Stichting Repair Café Den Haag

Stichting Repair Café Den Haag Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan maart 2016 www.repaircafedenhaag.nl repaircafe.denhaag@gmail.com Inleiding Vanaf 2011 is Repair Café in Den Haag actief, het viel tot oktober 2013 onder de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST.

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Jaargang 4 no. 9 juni 2017 Samen maken wij ons voor het kind! MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Afgelopen dinsdag genoten alle kinderen van

Nadere informatie

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan!

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbaan Bouwen 4/5 Weken geleden ging heel groep 8 een achtbaan bouwen. Elke week gingen we verder aan de achtbaan. Het was van papier

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Naam: KASTELEN. Vraag 1a. Waarvoor moeten we onze huizen tegenwoordig beschermen? ... pagina 1 van 6

Naam: KASTELEN. Vraag 1a. Waarvoor moeten we onze huizen tegenwoordig beschermen? ... pagina 1 van 6 Naam: KASTELEN Heb jij je wel eens afgevraagd hoe je jouw huis zou verdedigen als anderen het probeerden te veroveren? Nou, vroeger dachten de mensen daarr dus echt wel over na. Ze bouwden hun huis zelfs

Nadere informatie

LES 11. Respect tonen of een lesje leren? Sabbat

LES 11. Respect tonen of een lesje leren? Sabbat LES Respect tonen of een lesje leren? Heb je ooit het gevoel dat je niet respectvol of eerlijk werd behandeld? Behandel jij anderen altijd op die manier? Omdat we allemaal Gods kinderen zijn, moeten we

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst November 2014

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst November 2014 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst November 2014 1 Lichamelijke beweging De fysiotherapeut is aanwezig op woensdag

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Verslag van de vrijwilligersbijeenkomst

In deze nieuwsbrief:  Verslag van de vrijwilligersbijeenkomst In deze nieuwsbrief: Verslag van de vrijwilligersbijeenkomst Koninklijke belangstelling Tussendoortje: Klantenservice Tip van de maand: netinnederland.nl Negentiende editie Augustus 2017 Aankomende trainingen

Nadere informatie

"Vrouwendag viering 10 maart 2013" Adres: Toermalijnschool, Beeklaan 184, Den Haag Notulist: Rina Poetoe

Vrouwendag viering 10 maart 2013 Adres: Toermalijnschool, Beeklaan 184, Den Haag Notulist: Rina Poetoe "Vrouwendag viering 10 maart 2013" Adres: Toermalijnschool, Beeklaan 184, Den Haag Notulist: Rina Poetoe Inloop Er kwamen meer dan 90 vrouwen uit verschillende culturen bij elkaar en genoten van de lekkere

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie