Geachte dames en heren van de commissie,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte dames en heren van de commissie,"

Transcriptie

1 Geachte dames en heren van de commissie, Mijn naam is.., medewerker Vastgoed bij een zorginstelling. Geboren en getogen Purmerendse en woonachtig in de Weidevenne. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn ongenoegen kenbaar te maken over het hele proces aangaande het vernietigen van een mooi stukje natuur binnen onze gemeente. Ik sta hier omdat ik boos ben. Boos omdat er niet geluisterd wordt door de coalitie naar argumenten van tegenstanders en deze eigenlijk alleen maar met grote minachting terzijde geworpen worden. Treiterend ZEGGEN DAT HET BEUSEBOS NIET BESTAAT, het bos alleen kreupelhout noemen of Kom A7; op Twitter vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor natuur kleineren. Ik ben ook Boos, omdat de coalitie geen enkel oog heeft voor een balans tussen natuur en beton. Boos omdat er straks DUIZENDEN bomen omgaan om aan de zucht naar geld van een groot bedrijf te voldoen. Teleurgesteld, omdat ik haast niet kan geloven dat onze volksvertegenwoordigers hun oren zó laten hangen naar een commercieel bedrijf. Ik ben teleurgesteld in DE STADSPARTIJ die zich op facebook en twitter gék communiceert over groen en duurzaamheid, maar die zich zonder vragen of verzet laat

2 overhalen om het Beusebos te laten kappen. Zogenaamd voor het belang van de stad. Maar het belang van de stad wordt helemaal niet gediend door een hotel dat alleen op geld binnenhouden gericht is. De OUDERENPARTIJ AOV van Purmerend kan het blijkbaar niets schelen dat de kleinkinderen moeten opgroeien met minder natuur. Consequent kiest DEZE PARTIJ voor meer geld. Want de toekomst van onze kinderen kan deze ouderen niks schelen. Teleurgesteld dat DE VVD, de partij voor de ondernemer niet kiest voor lokale ondernemers. Profiteren de lokale horecaondernemers van toerisme? Nee, de toerist wordt zo veel mogelijk binnen gehouden. Dan blijft zijn geld ook binnen het vd valk concern. Sterker: de doorsnee Purmerender zal lekker gaan eten bij Vd Valk, en daar kan hij straks gratis parkeren. Die komt straks minder naar de Koemarkt! De lokale leveranciers. Die moeten dan wel profiteren. Oh nee, want vd Valk heeft zijn eigen leveranciers en logistieke organisatie. Teleurgesteld, omdat HET CDA, VAN HUIS UIT de rentmeesters van Nederland en dus ook van Purmerend de natuur verkwanselen. Het CDA Purmerend in 2012: Rob Duijker:

3 Wij, als CDA, staan voor zorg om de aarde. Dit betekent dat wij de wereld in dezelfde of, als het kan, in een betere toestand doorgeven aan de komende generaties. We mogen niet aarzelen om op korte termijn pijnlijke keuzes te maken, als we daarmee op langere termijn kunnen beschermen wat van waarde is. En deze partij blijft de coalitie maar steunen in het onzalige plan om de groene longen van de stad te kappen, zonder enige vorm van compensatie. Ik heb het eindrapport meerdere malen gelezen. En net als bij de vorige rapportage werd ik verrast door DE HOLLE RETORIEK en het gebrek aan afweging van argumenten. Wat is dat nou toch? Lichten jullie ons maar oppervlakkig in en hopen jullie dat we niet snappen of uitzoeken wat er mogelijk gaat veranderen? Zijn jullie nou echt zo geldbelust? Of zien jullie het zelf niet en geloven jullie heel naïef wat jullie voorgespiegeld wordt door van der Valk? Er wordt gezegd: maar een klein deel van het bos gaat eraan. Het gaat maar om 2,3 hectare. Ja ja. En dat moet ik geloven? Materialen en opstellen van bouwmaterieel gaat natuurlijk veel meer bomen kosten. De weg naar de bouwplaats vrij maken: dat zal vast ruim gedaan worden en er zal gerust een metertje extra bomen omgehakt worden om "de draai te kunnen maken" of zo. Dus de uitspraak " het kost maar 2,3 ha" kan ik niet serieus nemen. Bovendien willen jullie alles plat. Op zn minst halve waarheden. Waarom

4 dan tekeningen waarop het bos nog voor de helft staat??? Zeg het dan tenminste eerlijk en licht de mensen eerlijk voor. Nog even een voorbeeld van een tekst die op zn minst suggestief is: Het is goed voor de werkgelegenheid. Wel 130 banen staat er in de krant. Met kort daarachter; al dan niet Fulltime. Even teruggerekend naar de ruime norm (0,42 FTE per kamer) kom ik op 54 FTE. Een iets krappere norm levert 45 FTE. Trek daar die 17 van hotel Beemster maar af, want dat hotel gaat natuurlijk dicht. Misschien banen dus en daarvan gaat echt niet alles door Purmerenders opgevuld worden! Waarom dan schermen met 130 banen? DE WETHOUDER NOEMDE ZELFS HET GETAL 180! Fakenews! Halve waarheden en goedgelovige Purmerenders wordt weer een virtuele worst voorgehouden. Beste Purmerenders: Sinds de start van deze coalitie zijn er in de maatschappij dingen veranderd. Het is nóg duidelijker geworden dat er iets gedaan moet worden om verdergaande luchtvervuiling tegen te gaan. CO2 compensatie is inmiddels afgedwongen bij de overheid: Urgenda heeft namens ons, burgers, er gelukkig voor gezorgd dat we er op kunnen vertrouwen dat Nederland in 2020 de CO2-uitstoot met een kwart moet hebben teruggebracht ten opzichte van het peiljaar Het kappen van 8000 bomen gaat niet helpen aan deze doelstelling. Graag lees ik jullie tot slot nog de volgende uitspraak van een Indiaans stamhoofd voor. Deze uitspraak is 100 jaar later nog meer van toepassing dan ooit:

5 Pas als de laatste rivier is vergiftigd Pas nadat de laatste vis is gevangen Pas nadat de laatste boom is omgehakt, Pas dan zul je erachter komen dat je geld niet kunt eten U mag de coalitie bedanken: zij brengen dit moment wéér dichterbij. Dank u wel.